Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 08:32   #1711
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak napiszę, ale przecież to strasznie płytkie co piszesz
To tylko włosy...

Ja wstałam, ledwo co. W nocy mama mnie obudziła bo czuje spalone i szukała źródła smrodu ( później okazało się że z dworu haha). Ja oczywiście nie czułam bo nos zatkany, cały czas mam problem z tym katarem/alergią (?), dzisiaj znowu obudziłam się, leje się z nosa. Kurde może ja na psa nagle uczulona jestem
no ja nie chciałam być tak dosłowna ale cotka ma racje, nie cieszyć sie z dziecka bo włosy a jakby cię coś gorszego spotkało? przemyśl to sobie. Co do twojego kataru to czytałam, że jest on normalnym objawem ciąży. To nie musi być żadna alergia. Ja też go mam, cały czas kicham i smarkam z krwią i to normalne jest więc sie nei martw. Może jakąś inhalacje zrób sobie.

Patrzcie jakie fajne majtasy, tylko zastanawiam się czy one maja być takie dopasowane czy raczej luźne http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...596123721.html

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Dlaczego nie? Nie można reklamować swoich aukcji, ale inne i to przydatne to czemu nie? Chyba że coś źle rozumiem.
tu nie chodzi o aukcje tylko o wypisanie przedmiotów np. oliwka na rozstępy: firma taka i taka tak się nazywa. Czegoś takiego nie wolno wydaje mi się. Nie chodzi o podawanie linków

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:35
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:34   #1712
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

dzien dobry wszystkim

Ostatnio was tylko podczytywalam, bo humor jakis taki mialam nie bardzo, ale za to dzisiaj tryskam radoscia, w sumie tez bez powodu.

Gratuluje wszystkich ujawnionych coreczek i syneczkow! Ja nadal czekam, mam nadzieje ze 20 maja dzidzia nie bedzie sie wstydzila pokazac co ma miedzy nozkami

natka - cale szczescie ze Tobie i malenstwu nic sie nie stalo!

Co do ciuszkow - czekam na poznanie plci i zastanawiam sie jak hamowac moja mame, bo najchetniej to wykupilaby caly sklep albo kilka, a ja w sumie juz mam sporo z tego co kupila wczesniej neutralne i czesc po mojej bratanicy. Nowki, bo oni mieli za duzo wiec mogli sobie przebierac i woleli pastele wiec kolory bardziej intensywne typu pomarancz, czy zolty zostaly, wiec bodziakow mam sporo, a mi po domu wszystko jedno wlasciwie, wyjsciowe kupie sobie takie jak bede chciala. Tylko do tych bodziakow przydaloby sie cos jeszcze i jak o tym mysle to czuje sie zagubiona.

Bruma - odnosnie wady wzroku - ja gdzies wyczytalam, ze w ciazy moze pogorszyc sie wzrok, ale nie na stale. Nie pamietam gdzie to widzialam, ale wiem, ze dlatego postanowilam, ze nie ma sensu np zmieniac okularow, tzn szkiel.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Haha, widzisz co myslenie o wannie ze mnie robi. Mam tylko prysznic, a marzenie o wannie nieosiągalne. Najwcześniej mam szansę na to na początku sierpnia, ehh.
Ale za to będzie pięknie, nie mogę się doczekać .
Ja tez jak mialam prysznic przez dlugi czas to zawsze marzylam o wannie, a teraz mam wanne i po poczatkowym zachwycie prawie sie nie kapie, zawsze prysznic biore

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Kurcze trzeba będzie kupić jakąś butelkę, tylko czy jedna wystarczy? Kiedy zaczyna się dziecku podawać np herbatkę na kolkę lub wodę do pisia ta jest fajna http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...589223199.html
Ja mam taka, a nawet dwie - jedna wieksza a druga mniejsza, ale nie probowalam jeszcze Kolki dokuczaja chyba w ciagu pierwszych trzech miesiecy, a wode do picia w sumie nie wiem kiedy sie zaczyna dawac. Moze te, ktore juz sa mamusiami nas poratuja rada
Stary 2011-05-11, 08:36   #1713
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mi się wydaje że można. Same tutaj wielokrotnie podajemy nazwy, na innych wątkach również. Do czasu aż nie jest to ewidentna reklama- tzn. reklamowanie jednego przedmiotu nachalnie i wszędzie to chyba nic złego.
Tym bardziej, że wklejamy to w formie informacji i pomocy a nie dlatego, że ktoś nas opłacił aby reklamować swój produkt.

Ale takie moje zdanie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:39   #1714
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim

Ostatnio was tylko podczytywalam, bo humor jakis taki mialam nie bardzo, ale za to dzisiaj tryskam radoscia, w sumie tez bez powodu.

Gratuluje wszystkich ujawnionych coreczek i syneczkow! Ja nadal czekam, mam nadzieje ze 20 maja dzidzia nie bedzie sie wstydzila pokazac co ma miedzy nozkami

natka - cale szczescie ze Tobie i malenstwu nic sie nie stalo!

Co do ciuszkow - czekam na poznanie plci i zastanawiam sie jak hamowac moja mame, bo najchetniej to wykupilaby caly sklep albo kilka, a ja w sumie juz mam sporo z tego co kupila wczesniej neutralne i czesc po mojej bratanicy. Nowki, bo oni mieli za duzo wiec mogli sobie przebierac i woleli pastele wiec kolory bardziej intensywne typu pomarancz, czy zolty zostaly, wiec bodziakow mam sporo, a mi po domu wszystko jedno wlasciwie, wyjsciowe kupie sobie takie jak bede chciala. Tylko do tych bodziakow przydaloby sie cos jeszcze i jak o tym mysle to czuje sie zagubiona.

Bruma - odnosnie wady wzroku - ja gdzies wyczytalam, ze w ciazy moze pogorszyc sie wzrok, ale nie na stale. Nie pamietam gdzie to widzialam, ale wiem, ze dlatego postanowilam, ze nie ma sensu np zmieniac okularow, tzn szkiel.

Ja tez jak mialam prysznic przez dlugi czas to zawsze marzylam o wannie, a teraz mam wanne i po poczatkowym zachwycie prawie sie nie kapie, zawsze prysznic biore

Ja mam taka, a nawet dwie - jedna wieksza a druga mniejsza, ale nie probowalam jeszcze Kolki dokuczaja chyba w ciagu pierwszych trzech miesiecy, a wode do picia w sumie nie wiem kiedy sie zaczyna dawac. Moze te, ktore juz sa mamusiami nas poratuja rada
Jak moja mama nie rozumiała po dobroci to jej zrobiłam awanturę i wreszcie zrozumiała Z tąkolką to niestety, może i ponad roczne dziecko męczyć

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Mi się wydaje że można. Same tutaj wielokrotnie podajemy nazwy, na innych wątkach również. Do czasu aż nie jest to ewidentna reklama- tzn. reklamowanie jednego przedmiotu nachalnie i wszędzie to chyba nic złego.
Tym bardziej, że wklejamy to w formie informacji i pomocy a nie dlatego, że ktoś nas opłacił aby reklamować swój produkt.

Ale takie moje zdanie
niby tak, ale bywa różnie. Czasem jak widzę w innych wątkach, ktoś coś poleci a zaraz stado bab rzuca się na nią że reklame robi

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-11, 08:47   #1715
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:

Bruma mój gin pytał o wadę wzroku, może więc ma ona znaczenie przy ciąży?
Z tego co wiem duża wada wzroku jest wskazaniem do cesarki, dlatego lekarze się pytają.
Skok ciśnienia podczas akcji porodowej może w skrajnym przypadku doprowadzić do odklejenia się czegoś tam w oku i całkowitej utraty wzroku.
Ale to wszytko przy naprawdę dużych wadach... Moja znajoma miała właśnie z tego powodu cesarskie cięcie, ale ona ma wadę chyba około 7dpi albo i więcej!
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:51   #1716
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zjadłam mistrzowskie śniadanie 2 kiełbaski z grilla, chlebek z masełkiem i fura sałaty, ogórka i rzodkiewki

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 08:54
Stary 2011-05-11, 08:53   #1717
lullaby_ml
Zakorzenienie

A mi sie brzuszek powieksza z dnia na dzien wstawie fotke do klubu bo w sumie nie ma aktualizacji mojej parchatki
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 08:54   #1718
angela006
Przyczajenie

Dzień dobry wszystkim dzisiaj trochę później bo od 7.00 w pracy młynek a wczoraj nie miałam już siły siadać i pisać po pracy bo wracając do domu dostałam pierwszy raz takich bolesnych skurczy że aż się przestraszyłam i położyłam się odpoczywać....
A co do łóżeczek turystycznych to my chcielibyśmy jakieś kupić żeby było na wyjazdy albo do moich rodziców albo teściów. Mi się podoba takie zwykłe: http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...592181640.html
Spróbuję teraz podgonić Wasze wczorajsze wpisy pomiędzy pracę
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:54   #1719
gerda
Zadomowienie

Dziewczyny zgrabne te Wasze brzuszki

Ancia
masz samozaparcie, że podczas nauki tak rzadko wchodzisz na wizaż

ok idę dalej nadrabiać

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 08:59   #1720
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam mistrzowskie śniadanie 2 kiełbaski z grilla, chlebek z masełkiem i fura sałaty, ogórka i rzodkiewki

Stary 2011-05-11, 09:02   #1721
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ale ty masz kochanego tego tż. Ja to się wkurzyłam na mojego i powiedziałam że sama idę po arbuza ( no przecież ciężki on !! ) a ten nic. Rozumiecie? No przecież ja nerwus to w minutę byłam cała zagotowana. Teraz to bym mu tego arbuza normalnie w tyłek wsadziła. Już nawet ochota mniejsza bo się kawą zapchałam.

Grrr. Burek no.

cotyka
Ty to nieziemska jesteś

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:03   #1722
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim dzisiaj trochę później bo od 7.00 w pracy młynek a wczoraj nie miałam już siły siadać i pisać po pracy bo wracając do domu dostałam pierwszy raz takich bolesnych skurczy że aż się przestraszyłam i położyłam się odpoczywać....
A co do łóżeczek turystycznych to my chcielibyśmy jakieś kupić żeby było na wyjazdy albo do moich rodziców albo teściów. Mi się podoba takie zwykłe: http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...592181640.html
Spróbuję teraz podgonić Wasze wczorajsze wpisy pomiędzy pracę
Nie nadwyrężaj sie
Stary 2011-05-11, 09:06   #1723
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka witam się tylko i zabieram się dalej za pracę, bo niestety czas ucieka a dużo roboty. byle do 15tej
miłego dnia
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:10   #1724
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Ale takie moje zdanie
no i dobre zdanie
tu chodzi o to ze nagle wpada ktos i o drazu o czyms pisze i podaje nazwe/linka i wtedy owszem pada podejrzenie o reklema a jak sie chce reklamowac coś to trzeba sobie reklame zrobic i jest połatna , natomiast jesli na watku wymieniamy sie linkami i nazwami to można, zawsze tak robiłysmy na innych i nie było problemu, ba nawet czasem jak któras wystawiła cos na allegro i ktos poprosił o linka top dawałysmy, tutaj juz sie znay i wiem w jakim celu podajemy takie rzeczy i jeszcze na zadnym mamusiowym wątku nie było z tym problemu
no i nie straszmy nam tu dziewczyn bo za chwile żadna nam linka nie podesle jak znajdzie coś fajnego

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

a w ogóle dzień dobry bo zapomniałam sie przywitac he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:15   #1725
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dolaczam fotke mojego skarba....
śliczny ten Twój skarbek , taki jak mój

Cytat:
Kurcze, też tak myślałam, czy gdzieś nie naciskał, bo mi jakoś brzuch też puścił.
Ale łydki bolą ciągle, teraz nawet w dzień, nie tylko w nocy. To moja najgorsza największa dolegliwość, mam nadzieję, że wrócimy do magnezu, bo jest coraz gorzej.

Tylko tak jeszcze myślę z tym fikaniem, że mój to tak fika w różne strony, że chyba mało prawdopodobne, czy mógłby sie ułożyć tak, by dłuższy czas robić ucisk . Normalnie brzuch mi czasem skacze, rusza się dużo i często. I kopie tak, że aż boli ..
Jutro będę na wizycie to się zapytam
Ale całkiem poważnie jak ręką odjął..
Cytat:

tu nie chodzi o aukcje tylko o wypisanie przedmiotów np. oliwka na rozstępy: firma taka i taka tak się nazywa. Czegoś takiego nie wolno wydaje mi się. Nie chodzi o podawanie linków
Wg mnie nie robimy tu reklamy danego produktu tylko polecamy rzeczy dobre, sprawdzone, jeśli dana mama zdeycduje się na zakup to już jej sprawa

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

to tak ja męża męczyłam o prysznic co by było mi lepiej, bo z wanny cięzko wyjść, wykapałam się raz pod prysznicem i dalej wanna rulez

Ciepło dziś niesamiwicie , byłam już z mamą rano na targu po kwiaty , bo jak to balkon bez kwiatów
Zakupiłam sobie koszulę już do szpitala, spodobała mi się , ale dziecięce motywy jak zawsze, mi to obojętne, ale naprawdę nie ma jakiś neutralnych jednokolorowych

10 a ja już bym sobie chętnie drzemkę strzeliła

Wstałam dziś z mężem o 7 , patrzę a on kanapki sobie robi... ale nic z samym serem żółtym.. haha to mu poprawiłam dodałam masło, wędlinę i ogórka, ale ja nie wiem jak ten mój facet się żywi rano

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:18   #1726
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Z tego co wiem duża wada wzroku jest wskazaniem do cesarki, dlatego lekarze się pytają.
Skok ciśnienia podczas akcji porodowej może w skrajnym przypadku doprowadzić do odklejenia się czegoś tam w oku i całkowitej utraty wzroku.
Ale to wszytko przy naprawdę dużych wadach... Moja znajoma miała właśnie z tego powodu cesarskie cięcie, ale ona ma wadę chyba około 7dpi albo i więcej!
Tak też coś mi się kojarzyło , ale nie byłam pewna. Ja mam chyba 1,5, więc nie ma wskazań do cc. I oby żadnych innych nie było.
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Ancia
masz samozaparcie, że podczas nauki tak rzadko wchodzisz na wizaż

Gerda
mój mąż też tak mówi, i moja mama - że ja zawzięta jestem. Ale w sumie po to poszłam na te studia (bo to są moje drugie), żeby na stare lata trochę zmienić branżę i mieć lżej w życiu. Więc nie mogę i nie chce tego olewać.

Gosia udało mi się dostać na Twoją listę., Bardzo podobają mi się te lampki dotykowe, nie wiedziałam, że takie są. I ta karuzelka też jest bardzo fajna. Ciekawy pomysł z listą.

Dzień dobry wszystkim.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:20   #1727
lullaby_ml
Zakorzenienie

Jeszcze troche i was nadrobie
Stary 2011-05-11, 09:21   #1728
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A mi sie brzuszek powieksza z dnia na dzien wstawie fotke do klubu bo w sumie nie ma aktualizacji mojej parchatki
Denerwujesz mnie

W ogóle, dziewczyny poradzicie mi co ja mam robić? OD kilku miesięcy zmagam się z tym katarem. Dzisiaj pół nocy i teraz się obudziłam, cała zapchana. Nic nie czuję, jem i nie mam smaku. Od rana wysmarkałam chyba z 50 chusteczek i dalej mi się nie odepchało. Myślicie, że jest sens robić badania na alergię i czy w ogóle w ciąży można?

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 09:23   #1729
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Jutro będę na wizycie to się zapytam
Ale całkiem poważnie jak ręką odjął..
Małgosiu - a moja wizyta już w piątek .
Cytat:
To tak ja męża męczyłam o prysznic co by było mi lepiej, bo z wanny cięzko wyjść, wykapałam się raz pod prysznicem i dalej wanna rulez
Małgosiu, gdybym musiała wybierać, to chyba wolałabym wannę, ale taką z parawanem - żeby można było też brać prysznic, coś jakby 2 w1. Udało się jednak, że mamy 2 łazienki, więc na dole jest prysznic, na górze wanna. I czuję że i tak prysznic będzie częściej w użyciu.
Cytat:
Ciepło dziś niesamiwicie , byłam już z mamą rano na targu po kwiaty , bo jak to balkon bez kwiatów
Zakupiłam sobie koszulę już do szpitala, spodobała mi się , ale dziecięce motywy jak zawsze, mi to obojętne, ale naprawdę nie ma jakiś neutralnych jednokolorowych
Już jesteś po zakupach?? . Ja dopiero mieszkanie posprzątałam, śniadanie zjadłam i się wyszykowałam.
A za koszulę do szpitala to mogę tylko - . Jestem jednak daleko w lesie. Będę nadrabiać Was po sesji, czyli przy dobrych wiatrach - za miesiąc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 09:24   #1730
anciaahk
kosmitka

Cotka, a próbowałaś sobie kupić tą wodę z solą fizjologiczną, o której dziewczyny pisały? marine coś tam?

Stary 2011-05-11, 09:24   #1731
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ale ładniutkie rzeczy już macie kupione(i wybrane). Ja się zaczęłam hamować póki co, ale nie na długo
Wczoraj Wam marudziłam, że "fachowcy" od drzwi mnie w ciula robią i nie przyjeżdżają, a dzisiaj są Jeden telefon tż wystarczył i znalazł się termin Mój bohater

Dziewczyny, a myślałyście o używaniu chusty do noszenia dziecka? Bo ja chyba jestem zdecydowana, że będę chciała i ciekawi mbnie co Wy myślicie o takim rozwiązaniu.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:29   #1732
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka, a próbowałaś sobie kupić tą wodę z solą fizjologiczną, o której dziewczyny pisały? marine coś tam?
Mam Physiomer, ale działa chwilowo tylko

Wymianka.
Stary 2011-05-11, 09:30   #1733
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cotka niestety nie pomogę współczuję ogromnie

Cytat:
Małgosiu - a moja wizyta już w piątek .

Małgosiu, gdybym musiała wybierać, to chyba wolałabym wannę, ale taką z parawanem - żeby można było też brać prysznic, coś jakby 2 w1. Udało się jednak, że mamy 2 łazienki, więc na dole jest prysznic, na górze wanna. I czuję że i tak prysznic będzie częściej w użyciu.

Już jesteś po zakupach?? . Ja dopiero mieszkanie posprzątałam, śniadanie zjadłam i się wyszykowałam.
A za koszulę do szpitala to mogę tylko - . Jestem jednak daleko w lesie. Będę nadrabiać Was po sesji, czyli przy dobrych wiatrach - za miesiąc.
To Ty trzymamj za mnie kciukasy a ja za ciebie w piątek

Prysznic latem to dobra rzecz, raz ciach w ciągu dnia i człlowiek odświeżony .
Ja też dalekoo w lesie Ty sie nie przejmuj koszulę kupiłam bo ja to w takich krótkich pocinam i w gaciach a w szpitalu to lipa
Widze że w tych targowych koszulach , to rozmiary są z denia przesadzone, wziełam S bo jakaś wielka mi się wydawała i miałam rację, także lepiej nie szaleć z większymi rozmiarami.

Zaraz idę popstrykać fotki a co, dawno nic nie wstawiałam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:35   #1734
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze trzeba będzie kupić jakąś butelkę, tylko czy jedna wystarczy? Kiedy zaczyna się dziecku podawać np herbatkę na kolkę lub wodę do pisia ta jest fajna http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...589223199.html
kiedy podasz picie - przegotowaną wodę lub herbatke np. koperkową to Twoja sprawa, sa takie herbatki po pierwszym miesiącu zycia, sa i takie że mozna podawac już bodajże po tygodniu. Ale pediatrzy teraz zalecają (zgodnie z najnowszą tabela zywienia) karmienie wyłącznie piersią przez pierwszych sześć miesięcy zycia lub jak dzidziuś jest duży i ma zwiększone potrzeby to wprowadzanie pierwszych gerberków lub kaszek/mleka modyfikowanego po czwartym miesiącu przy jednoczesnym karmieniu piersią. Jak zaczynamy wprowadzać "sztuczny" pokarm dziecko należy zacząć dopajać. Gdy karmimy wyłącznie piersią - dzidziuś naszym mlekiem się i naje i napije Jak swoje mleko się odciągnie, przeleje do butelki i odstawi na jakis czas to można zauważyć jak się śmiesznie dzieli na warstwy. To sama sprytna natura - najpierw leci mleko rzadkie (pićko - jak dzidzius chce pic to ssie piers tylko chwilkę), potem gęste(jak to moja połozna mówiła zupa i schabowy), a potem "deserek". Dlatego nie należy zmieniać piersi podczas karmienia póki dzidzius nie wyssie jednej do konca (no... do konca to sie nie da, ale to widac ze w piersi juz na ta chwile prawie nic nie ma). Potem mozna go przystawic na chwile do drugiej jeszcze jak jest glodne lub chce jeszcze popic super wymyslone nie? no i nastepny posilek podajemy juz z tej drugiej piersi ktora nei zostala oprozniona, zeby na pewno pokarm sie zebral no i zeby jedna nie byla potem wieksza od drugiej (a tak czasem jest gdy np. dzidzius sobie ewidentnie upodoba jaką piers).

Sorry za ten monolog, ale dla mnie to fascynujące, dlatego o tym piszę, nie żeby sie wymądrzać

I jeszcze jedna uwaga! wydaje mi się że pediatra nie może nam powiedzieć że cos MUSIMY, zauważyłam że do kogo bym nie poszła zawsze coś polecają a na końcu mowią ze sama wiem najlepiej bo to moje dziecko!Jakaś taka formułka obowiązkowa czy co??? Ale to miłe myślę i budujące.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
sterimar ja podaję synkowi od urodzenia więc mysle ze jest bezpieczna i w ciązy
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:42   #1735
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Denerwujesz mnie

W ogóle, dziewczyny poradzicie mi co ja mam robić? OD kilku miesięcy zmagam się z tym katarem. Dzisiaj pół nocy i teraz się obudziłam, cała zapchana. Nic nie czuję, jem i nie mam smaku. Od rana wysmarkałam chyba z 50 chusteczek i dalej mi się nie odepchało. Myślicie, że jest sens robić badania na alergię i czy w ogóle w ciąży można?
Wiesz co, dzisiaj nawet mowili w wiadomosciach ze jest okres "apogeum pylkowe", nie wiem czy w ciąży mozna robic badanie na alergie??? ale moze to jest wlasnie uczulenie na pylki?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Ale ładniutkie rzeczy już macie kupione(i wybrane). Ja się zaczęłam hamować póki co, ale nie na długo
Wczoraj Wam marudziłam, że "fachowcy" od drzwi mnie w ciula robią i nie przyjeżdżają, a dzisiaj są Jeden telefon tż wystarczył i znalazł się termin Mój bohater

Dziewczyny, a myślałyście o używaniu chusty do noszenia dziecka? Bo ja chyba jestem zdecydowana, że będę chciała i ciekawi mbnie co Wy myślicie o takim rozwiązaniu.
Ja tam jak najbardziej cos takiego kupie
Stary 2011-05-11, 09:42   #1736
angela006
Przyczajenie

Prawie nadgoniłam wczorajszy dzień))
Lullaby dzięki za wsparcie spróbuję trochę odpocząć jak wrócę do domku bo w pracy młynek, młynek byle do 15.00
AA2 i Dzasta W ja też z Wami poczekam na pierwsze kopniaczki bo niby 17 tydzień ale ja jeszcze nic a nic nie czuję
Z zakupami też daleko w tyle oprócz smoczka uspokajającego
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 09:44   #1737
lausanne
Wtajemniczenie

no a teraz się witam jak czlowiek po tamtym monologu

i od razu się skarżę, a co pogoda piękna, chcialoby sie wyjśc na dwór, a ja wczoraj miałam te problemy z brzuszkiem, a dzis w nocy mocne i bolesne skurcze, dwa razy bralam nospę forte Dzis juz lepiej ale małz mogł sobie wziąć wolne tylko do 12 i zaraz znów będę za małym biegać. I niestety w mieszkaniu, bo tu mniejszy teren i mniej sie zmęczę niż jakbym miala za nim ganiac po całym osiedlu
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 09:46   #1738
aa2
Zakorzenienie

Lausane faktycznie wlanełas wykład he he
ja czytałam ze z badań nie wynika wcale ze karmienie piersią jets najlepsze i nie ma na to dowódów naukowych hehe ja zamierzam spróbowac a jak sie nie uda to trudno, nie zamierzam sie z tego powodu załamywac zreszta jak to mówią ze z duzej miski cos tam he he i wszyscy zawsze najpierw mówią ze mam duze cycki to dzidzia bedzie miec mleczarnie a za chwile mówią ze w sumei nie koniecznie bo czesto jest tak ze te dziewczyny z małymi mają wiecej pokarmu i w ogóle he he
Stary 2011-05-11, 09:47   #1739
cotynato
Zakorzenienie

Ja też bankowo chce chustę. Przydaje się jak trzeba gdzieś wszybko wyskoczyć, na zakupy czy cokolwiek. Dla mnie to idealny wynalazek. Jedyną jego wadą jest to, że babcie nie dają żyć, zabijają spojrzeniem, komentują bo przecież to wielkie narzędzie tortur jest!

A ja tam w to karmienie cycką wierzę. Sama jadłam już stojąc i to długo stojąc

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-11 o 09:49
Stary 2011-05-11, 09:48   #1740
aa2
Zakorzenienie

wiecie co pokickały mi sie dni tygodnia i nie zrobiłam badań na jutro -masakra wszystko przez ten urlop , a miałam zrobić mocz krew , glukoze -beeeeeeeeeeeee i nic nei zrobiłam ciekawe czy lekarka mnie ubije he he a moze powiem jej ze byłam na szkoleniu i nie miałam jak? polece sciema co?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości