|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
oj moje laseczki kochane my dostaliśmy już pieniążki od rodziców na wóżek i łóżeczko to postanowiliśy kupić, żeby na coś innego nie wydać
![]() ale ja się nie martwię o kurz, wszystko w workach ładnie popakowane już sobie leży a tak poza tym to dostałam kupe ciuszków więc już poprałam, jestem w trakcie prasowania, bo wiem co to bedzie jak przyjdą upały i będe musiała stanąc przy desce i żelazku już mi stopy puchną jak jestem za długo na nogach
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
|
|
#1893 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie środowo
Cytat:
Cytat:
Mam wadę wzroku ponad -5 D i jeszcze cylinder (bez tego cylindra to miałabym pewno z -7 D), a do tego jaskrę, jestem pod stałą opieką okulistki, żeby było śmieszniej babka ma również specjalizację z ginekologii Po badaniach stwierdziła, że nie mam żadnych przeciwskazań do sn, a głównym argumentem był dobry stan mojego dna oka i siatkówki. Dowiedziałam się jeszcze od niej, że ginekolodzy często ze strachu (i dla ochrony własnej skóry) wysyłają pacjentki z okularami do okulisty, bo im się wydaje że to takie zagrożenie, a tak naprawdę mało kto ma rzeczywiście wskazanie do cc. Dała mi do zrozumienia, że gdybym chciała, to ona by mi wypisała zaświadczenie o wskazaniu do cc, więc chyba nietrudno "załatwić" sobie cesarkę u okulisty. Ale czy ona konieczna to inna sprawa ![]() Cytat:
To ja bym stawiała na badania jak już urodzisz.Cytat:
Jak mi kręgosłup nie pozwoli, to zawsze mąż może nosić ![]() U mnie jest git, bo kuzynka przetarła szlaki w rodzinie, więc babcia wie że dziecku nic nie będzie od tego Nie wiem jak inne baby na wsi, ale zwisa mi to, chyba obce nie będą mnie zaczepiać (ja nie stąd, więc mnie mało kto zna).Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale gorąc na dworze. Byłam chwilkę, chciałam znowu poplewić, ale tak słońce grzało, że dałam sobie spokój. Umyłam za to kielich na kwiaty, zgrzałam się, zasapałam i aż mi się zaczęło w głowie kręcić. Jeszcze sobie dwa palce przecięłam przy tych pracach ![]() Uprzejmie donoszę, że w Kauflandzie rzucili truskawki (Hiszpańskie co prawda, niektóre kwaśne, niektóre słodkie, ale jak kto spragniony...) 500 g za 3,50 zł
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:15 |
||||||
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia - trzymam zatem kciuki!
Dziewczyny - a nowe ciuszki trzeba prać przed założeniem dziecku??? |
|
|
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do linka t juz odnalazłam i poczytałam wczesniej he he nie mogłam nie sprawdzić tehj informacji taki ze mnie typek ![]() to teraz jakos katowice albo co mozna obrać na sptkanie wtedy mysle ze i wiecej slazaczek by sie pojawiło ttrzeba cos znów pomyślec no i musowo juz tym razem porobić fotki---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
ja juz sie nie moge doczekac prania i prasowania tych maciupkich rzeczy ale ja zboczona jestem i lubie prasowac he he
|
||
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko to chyba pochlania jedzenie kazda tkanką
Nawet na wlosach ma gerbera! Chyba musze go umyc (znowu!) a potem mykam na krotki spacer Tylko musze poczekac az dokonczy ta zywieniowa masakre, bo bedzie krzyk
|
|
|
|
#1897 | |||
|
Rozeznanie
|
Śliczny zgrabniutki brzunio
Cytat:
wariat mój urosły już sporo, sutki też takie większe, ale najważniejsze, że już tak nie bolą, to jest ulga![]() Cytat:
Oczywiście patrze na używane, nowe są strasznie drogie. To mówisz, że jesteś zadowolona z zakupu??? Ja narazie obserwuje, ale jak się trafi jakaś konkretna okazja to myślę, że się zdecydujemy wcześniej![]() Cytat:
). Ale niestety u dziadka mamy wilczura i wabi się Maks Więc bez przesady, odrazu je odrzuciliśmy, a szkoda... Jak przekonam TŻ to u nas będzie Julek bądź Jeremi![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Matulku kochana kobity Wy tak pędzicie, że szok , bo w innym przypadku nie ma szans być na bierząco![]() Ja wróciłam z pracy, zrobiłąm zakupy, robie obiadek, a w miedzy czasie próbuje was nadrobić Miałam dziś straszny sen. Że dostałam krwotoku w nocy, a w łóżku zamiast męża był jeden z moich 6-latków!!!! Masakra jakaś![]()
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mogę się doczekać aż upiorę to w dziecięcym proszku, uprasuję i założę na mojego ślicznego, pachnącego Filipka
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Ja też jak nie jestem na wagarach albo nie mam mniejszej ilości zajęć to mam problem z nadrobieniem
|
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
dla noworodka się pierze na pewno, a potem to juz zalezy chyba od nas. Ja pralam długo, ale mój mały ma AZS. No i dobry jest proszek JELP - drogi ale nie uczula
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cotka zapach pampersów? aga tak trzeba wyprać, bo nie wiadomo co w tych ciuszkach siedzi
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
dzienie mi jakos , kurcze wczoraj pisałysmy o tym ze na myszce tak jakby mokro i ja teraz też tak czuje , nawet mam wrażenie ze spodnie mam takie , kurcze mam nadzieje ze to tylko sie upociłam jak jechałam autem bez klimy, kurcze jak myslicie? czy lepiej jechac gdzies to sprawdzić?
dziś po domu zamierzam łazić bez majtek , bedzie wietrzenie nie ma co!! zobacze czy wtedy jest sucha.......... |
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
??? chyba oliwki
chociaż kolega mi mówił, że juz sie oliwki nie stosuje tylko balsamy dla dziecka, a kąpie w mielonym siemu lnianym -> przetestuje dziękuje za odp dot. prania Asiu - każda z nas tu ostatnio jest mokra (szczególnie ja i caroline chyba), myślę, że nie trzeba kontrolować, spokojnie Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-11 o 15:37 |
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Witam Was wszystkie serdecznie mam na imie Monika.Jestem z Wami od samego poczatku - incognito ;-) Postanowilam -> czas najwyzszy sie ujawnic! Juz 20 TC minal - dojrzalam do tego nareszcie w koncu stwierdzilam- nie chce juz dluzej sie tak codziennie na wasz watek bezczelnie"zakradac" nie pokazujac "twarzy"! ![]() ... Zabieram sie do nadrabiania Waszych postow (od niedzieli sporo tego) Milego popoludnia zycze! |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ni mam zielonego pojecia |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aa2 ciepło jest więc powietrzysz i będzie ok
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj u nas ciesze sie ze sie ujawniłas he he no i ze zostaniesz z anmi na dłużej ![]() a widze w twojej lokalizacji ze kiedyś mieszkałas w Zabrzu ja tam teraz mieszkam od ponad 3 lat wczesniej Gliwice![]() to twoje pierwsze dzieciątko? |
|
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
zapach pampersów cudny - też tak uważam, jak kupiliśmy otworzyłam paczkę i nie mogłam się powstrzymac od wąchania - a TŻ na to , że jeszcze sie ich na wącham
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki lece na spacer z młodym bo mi już "pyskuje"
i to wkurzonym głosem, jak babcie kocham |
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Ha! Rude i wredne! Pasuje .Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nieźle.Czasami przy was mam wrażenie że rodzimy za miesiąc ![]() Ale przynajmniej ty wiesz o co mi chodzi. Ja nawet jak w ciąży nie byłam to sobie wchodziłam w alejkę i wąchałam, jak jakiś zboczeniec wypadam Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-11 o 16:00 |
||||
|
|
|
#1914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mamuśka niedobra hehe
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
kupiliśmy pampersy w Tesco bo promocja była
za 186 papm. 99.95 złwięc sie skusiliśmy - acha jakby co to 3 rozmiar kupiiśmy ![]() ich zapach bezcenny
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2011-05-11 o 16:05 |
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez chyba tak zrobie. Jak tylko bedzie promocja to wezme maly zapas.....Ale czemu rozmiar 3 ?? Nie zaczyna sie od 1 ?? Sorki ale zieona jestem w tych sprawach...... ![]() Wlasnie upichcilam lasagne meksykanska.....ciekawe co na to moj TZ ....Dziewczyny kupujecie juz ubranka ?? Ja nie wiem czy juz zaczac bo mama TZ stwierdzial ze to jeszcze za wczesnie i trzeba uwazac.....wiecie te zabobony.....
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Po tym wczorajszym usg spać nie mogłam, chyba z emocji![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale my z TŻ-em po długich wieczornych pertraktacjach zdecydowaliśmy się już ostatecznie na imię... I nie będzie to ani Hubert ani Staś ale... Sebastian Nie wiem co nas tknęło, bo wcześniej jakoś w ogóle to imię nam umknęło, a wczoraj jednocześnie stwierdziliśmy, że to "to" imię i kropka. No to kropka Będzie SebuśCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

.
Po badaniach stwierdziła, że nie mam żadnych przeciwskazań do sn, a głównym argumentem był dobry stan mojego dna oka i siatkówki. Dowiedziałam się jeszcze od niej, że ginekolodzy często ze strachu (i dla ochrony własnej skóry) wysyłają pacjentki z okularami do okulisty, bo im się wydaje że to takie zagrożenie, a tak naprawdę mało kto ma rzeczywiście wskazanie do cc. Dała mi do zrozumienia, że gdybym chciała, to ona by mi wypisała zaświadczenie o wskazaniu do cc, więc chyba nietrudno "załatwić" sobie cesarkę u okulisty. Ale czy ona konieczna to inna sprawa 
Nie wiem jak inne baby na wsi, ale zwisa mi to, chyba obce nie będą mnie zaczepiać (ja nie stąd, więc mnie mało kto zna).
Ale to miłe myślę i budujące.
Nawet na wlosach ma gerbera! Chyba musze go umyc (znowu!) a potem mykam na krotki spacer
Tylko musze poczekac az dokonczy ta zywieniowa masakre, bo bedzie krzyk
. Mój pierwszy gin mówił: "pani Lidziu, proszę pójść za zasłonkę i ściągnąć majteczki

mam na imie Monika.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)