Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 10:17   #1771
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Byłam na wykładach na temat tych chust(z tż) i obojgu nam spodobała się ta metoda. Pani opowiadało jak to wygląda z anatomicznego punktu widzenia, że chusta wspomaga rozwój bioder i kręgosłupa. A nosidełko znowu wymusza nienaturalną pozycję i cały ciężar ciała opiera się na kroczu i obciąża kręgosłup wstrząsami. A w chuście opiera się na udach i kręgosłup jest chroniony. Pokazywali jak się wiąże takie chusty i wydaje mi się to łatwe.
Kupimy niedługo taką chustę i będę ćwiczyła na psie
no dobra na jakiejś lalce
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:18   #1772
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Woda z musztardą
śmiej sięśmiej, ale ten sposób niczym się nie różni od moczenia nóg w wodzie z soląna zatoki czy przykładania kapusty na piersi

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:19   #1773
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Glukozę powinno się zrobić po 24 tygodniu.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
śmiej sięśmiej, ale ten sposób niczym się nie różni od moczenia nóg w wodzie z soląna zatoki czy przykładania kapusty na piersi
Wodę z solą znam, okład z kapusty też znam, ale o musztardzie nie słyszałam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:20   #1774
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Któraś z Was pytała o luteinę dowcipną i swędzenie, otóż ja biorę luteinę do tej pory i swędzenia nie mam ale za to mam bardzo wilgotno ciągle :/ a wręcz praktycznie mokro

W sumie to zastanawiam się jak długo trzeba brać tą luteinę?? Niby od 17 tygodnia łożysko ją produkuje jak byłam na wizycie zapomniałam zapytać a przyznam że chętnie bym ją już odstawiła bo przez nią jakoś tak "przytulać" mężyka mi się nie chce

A jak tam Wasze libido, podobno w 2 trym jest się demonem sexu??? U mnie libido na poziomie 0
ja mam 21 tydzien - zaraz się konczy i wciąż mam luteinę Moj gin mowi ze to relaksuje macicę. Teraz moja ciocia lekarz mi powiedziała że jak mialam problemy z odklejajacym sie łozyskiem to moze ono nie produkowac tyle progesteronu ile trzeba. W sobotę mam usg i po nim moj gin ma stwierdzic czy wciaz trzeba to swinstwo brac. Bo faktycznie ciagle jest mokro i nieprzyjemnie po tym

A moje libido jest super. Ale to dlatego pewnie ze mi nie wolno

Natka moze Cie swędzić po luteinie (uczulenie) a moze od tego ze jednak mimo ze czlowiek stara sie utrzymac w czystosci rece itd to jednak jest to ciagle ingerencja tam... Ja juz trzy razy od poczatku ciazy mialam problem z bakteriami w moczu i z pecherzem wlasnie przez to wkladanie luteiny 4 razy dziennie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:20   #1775
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Byłam na wykładach na temat tych chust(z tż) i obojgu nam spodobała się ta metoda. Pani opowiadało jak to wygląda z anatomicznego punktu widzenia, że chusta wspomaga rozwój bioder i kręgosłupa. A nosidełko znowu wymusza nienaturalną pozycję i cały ciężar ciała opiera się na kroczu i obciąża kręgosłup wstrząsami. A w chuście opiera się na udach i kręgosłup jest chroniony. Pokazywali jak się wiąże takie chusty i wydaje mi się to łatwe.
już widzę mojego psa w chuście on potrafi wyczuś pismo nosem i za wczesu uciec

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-11, 10:21   #1776
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
już widzę mojego psa w chuście on potrafi wyczuś pismo nosem i za wczesu uciec
mój to pieszczoch więc byłby zadowolony, tylko waży 13kg No i co zrobić z ogonkiem?
Stary 2011-05-11, 10:21   #1777
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

Czytałam, że Kasia się o mnie pytała z samego rana (dziękuję ) - ja Was bardzo przepraszam, ale ja dzień zaczynam zwykle o 10-11

Kasia, Mućka, Monia Z - no brzuszki ciążowe aż sie miło patrzy

Kasia- ale Cię ogarnęła radość wczoraj! Gratki za ruchy

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
To było w formie złośliwej ironii napisane, taki przykład że można zawsze coś wymyśleć żeby ta nieszczęsna koleżanka dała sobie spokój z niefajnym gadaniem na czyjś temat, bo ktoś może zacząć gadać złośliwie na jej..
powiem tak - dla mnie to dziecinada. Coś w stylu kłótni małych dzieci, kiedy jeden powie: głupi jesteś!, a tamten odp: Ty też!

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny pomóżcie mi bo się troszkę zmartwiłam. Coś ze mnie leci dzisiaj. Tzn upławy tp u mnie codzienność ale dziś mam jakis taki bardziej mokry dzień.
ja mam tak b.często przed ciążą miałam zawsze dużo wydzieliny (ale mi to nie przeszkadzało), teraz też jestem nie bardzo "szczelna" - pisałam już kiedyś. Nie przejmuj się

Martusiaaa21 , ancia -
dzięki za pocieszenie z tym remontem mam nadzieję, ze pójdzie nam to sprawnie

lausanne- ja kochana za monolog b.dziękuje mądra mama z Ciebie i oczytana martwię się tylko tymi Twoimi skurczami i bólami. Nie wiesz czym są one spowodowane?

Ja wczoraj miałam wizytę. Jak powiedziałam o bólach brzucha z niedzieli to się lekarz blady zrobił i odrazu na fotel. Ale szyjka długa i zamknieta, nie ma obaw. Mała 370 gram, podobno ma długaśne nogi (chyba po tacie ). Na usg oprócz głowy nic nie widziałam i smutna jestem, bo już nie mogę sobie na nią popatrzec w całości. Muszę poszukać jakiegoś ginka z 3d. Badanie następne za 2 tyg ze wzgledu, że miałam skurcze.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:21   #1778
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja już mam odniesienie z I trymestru do II, w pierwszym to się bałam i spałam i było o tak o sobie, teraz mniej się boję, dalej śpię, ale jak się już nakręcę, to szczerze jest fantastycznie jakoś tak hm większe doznania i intensywniejsze Oj mój mąż będzie dziś brany , bo już na samą myśl mam ochotę
Kurcze ja jakoś nie mogę się przełamać, ciągle mam wrażenie że ta luteina wycieka a jak nie to małe się rusza i mnie rozprasza. Ale muszę się zebrać bo mój już jest taki nerwowy że chyba starczy tego postu

aa2 ja też słyszałam że glukoze się robi powyżej 22tc, ale może gdzie kraj tam obyczaj i każdy lekarz mówi inaczej

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:21   #1779
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Glukozę powinno się zrobić po 24 tygodniu.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wodę z solą znam, okład z kapusty też znam, ale o musztardzie nie słyszałam
mnie babcia sprzedała ten patent i działa tak samo jak mocz na zajady (obleszka wiem)

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-11, 10:23   #1780
archinta
Zakorzenienie

Witajcie z pracy.
Prawie nadrobiam
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
zrobiłam stronę internetową mojej siostrze ciotecznej o jej domie weselnym ....

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dostałam od koleżanki ciążową sukienkę, spodenki, spodnie, co ja bym zrobiła bez tych koleżanke, zaopatrują mnie i zaopatrują
Mi tez sie jedna kolezanka objawila- dala kilka bluzeczek na lato i spodnie. bardzo mile z jej strony
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no i tak - niewiele obejrzałam z tych frontów bo oczywiście zlapały mnie skurcze wziełam nospe
Oj biedna! a dzis dobrze już?
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Hej kochane, jak skonczylam prace poszlam sobie na tarasik i sobie usiadlam na sloneczku, z przerwami dosiedzialam 40 min i stwierdzilam ze no way, raz ze dzidzi a dwa-balam sie ze usne na tym leżaku poszlam spac i spalam cale poltorej godziny

ja dis znów nockę mam nei przespana nie dlugo będę wyglądała jak zombie!
Oczywiscie zapomnialam kupic meliskę
Ale za to prawie gardło nie boli po syropku
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A młody teraz tak szaleje, że czasem aż brzuch boli. Jakiś nadaktywny mi się trafił . Jeszcze będziesz miała dość.
No ładnie- jeszcze sie nie wykluł, a już ma ADHD
Jak nauka Ci idzie??

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
o matko wyobraziłam sobi etego arbuza jak wkładasz mu w dupe ech ta wyobraxnia
ja tez

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Dalej????? Wstaw zdjęcie...może coś Ci doradzimy
No własnie- może nie jest takźle- kwestia przyzwyczajenia?
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Z tego co wiem duża wada wzroku jest wskazaniem do cesarki, dlatego lekarze się pytają.
Skok ciśnienia podczas akcji porodowej może w skrajnym przypadku doprowadzić do odklejenia się czegoś tam w oku i całkowitej utraty wzroku.
Ale to wszytko przy naprawdę dużych wadach... Moja znajoma miała właśnie z tego powodu cesarskie cięcie, ale ona ma wadę chyba około 7dpi albo i więcej!
Siatkówka może się odkleić, dlatego jak sie ma wade wzroku- nawet mała , warto w ciązy przejść się do okulisty
Cytat:
W ogóle, dziewczyny poradzicie mi co ja mam robić? OD kilku miesięcy zmagam się z tym katarem. Dzisiaj pół nocy i teraz się obudziłam, cała zapchana. Nic nie czuję, jem i nie mam smaku. Od rana wysmarkałam chyba z 50 chusteczek i dalej mi się nie odepchało. Myślicie, że jest sens robić badania na alergię i czy w ogóle w ciąży można?
Jak od kilku miesięcy to nie pyłki (chociaż pyłki swoja drogą tez mogą być- alergie z reguły sa mieszane).
Jak Ci się nasila po spaniu to na 90% roztocza, może tez byc alergia na proszek lub płyn do płukania- ja mam mega zapchany kinol jak spie w poscieli wykrochmalonej- mam alergie na ziemniaki

W ciazy testow Ci nie zrobia- niby banalna sprawa- minimalne nakłucie skóry z alergenem, ale moze wystapic ostra reakcja alergiczna lub wstrzas anafilaktyczny- czyli bezposrednie zagrozenie zycia. A w celu ratowania - adrenalina, sterydy- nic co jest wskazane przy dzidzi.

Są jakies płyny roztoczobójcze- może tym popryskaj łóżko- czesto pierz posciel i odkurzaj porzadnie (a raczej ktos niech to zrobi ,a Ty na spacer) i scieraj na mokro. To tyle co mozesz teraz zrobic.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:24   #1781
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz a jakbys poszła na wykłady o nosidełku to pewnie powiedzieliby ci to samo tylko na odwrót, znam te chwyty marketingowe he he
ja ni emówie ze jest zła tylko nie ma co przekonywac że jest az taka super
jak nie bedziemy wybierać sie na wycieczki to ja i nosidełka nie kupie, a dziecie i tak bedzie sie do mnie tuliłao jak wezme na rączki

nie dajmy sie zwariowac, wedługo producentów itd to wszystko jest super i niezbędne , a my zostałybysmy bankrutami
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:24   #1782
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie

Czytałam, że Kasia się o mnie pytała z samego rana (dziękuję ) - ja Was bardzo przepraszam, ale ja dzień zaczynam zwykle o 10-11

Ja wczoraj miałam wizytę. Jak powiedziałam o bólach brzucha z niedzieli to się lekarz blady zrobił i odrazu na fotel. Ale szyjka długa i zamknieta, nie ma obaw. Mała 370 gram, podobno ma długaśne nogi (chyba po tacie ). Na usg oprócz głowy nic nie widziałam i smutna jestem, bo już nie mogę sobie na nią popatrzec w całości. Muszę poszukać jakiegoś ginka z 3d. Badanie następne za 2 tyg ze wzgledu, że miałam skurcze.
Gratuluję wizyty udanej ja tak długospać nie mogę, budzę się po 7 jak młody bóg, czasem jeszcze usnę tak do 8.30

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-11, 10:27   #1783
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie a jakbys trafiła do innej pani ktora poleca z kolei nosidla to bys usłyszała ze to chusta sprzyja skrzywieniu kręgosłupa i to w niej dziecko jest w nienaturalnej pozycji a nosidełka są lepsze bo bla bla bla... mówię Ci to jest jakas wojna. Nawet sa fora chusta kontra nosidło. Tyle się tego naczytałam rok temu że do dzis chodzę ogłupiała! I naprawde nie wiem co lepsze, co gorsze a moze maja tyle samo wad i zalet? Mam wrażenie ze nikt tu nie chce nam pomoc tylko kazdy wciska swój produkt
Stary 2011-05-11, 10:28   #1784
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie a jakbys trafiła do innej pani ktora poleca z kolei nosidla to bys usłyszała ze to chusta sprzyja skrzywieniu kręgosłupa i to w niej dziecko jest w nienaturalnej pozycji a nosidełka są lepsze bo bla bla bla... mówię Ci to jest jakas wojna. Nawet sa fora chusta kontra nosidło. Tyle się tego naczytałam rok temu że do dzis chodzę ogłupiała! I naprawde nie wiem co lepsze, co gorsze a moze maja tyle samo wad i zalet? Mam wrażenie ze nikt tu nie chce nam pomoc tylko kazdy wciska swój produkt

widze ze napisałysmy praktycznie to samo
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:30   #1785
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Witajcie z pracy.
Prawie nadrobiam

Mi tez sie jedna kolezanka objawila- dala kilka bluzeczek na lato i spodnie. bardzo mile z jej strony

Oj biedna! a dzis dobrze już?

ja dis znów nockę mam nei przespana nie dlugo będę wyglądała jak zombie!
Oczywiscie zapomnialam kupic meliskę
Ale za to prawie gardło nie boli po syropku

No ładnie- jeszcze sie nie wykluł, a już ma ADHD
Jak nauka Ci idzie??

ja tez

No własnie- może nie jest takźle- kwestia przyzwyczajenia?

Siatkówka może się odkleić, dlatego jak sie ma wade wzroku- nawet mała , warto w ciązy przejść się do okulisty

Jak od kilku miesięcy to nie pyłki (chociaż pyłki swoja drogą tez mogą być- alergie z reguły sa mieszane).
Jak Ci się nasila po spaniu to na 90% roztocza, może tez byc alergia na proszek lub płyn do płukania- ja mam mega zapchany kinol jak spie w poscieli wykrochmalonej- mam alergie na ziemniaki

W ciazy testow Ci nie zrobia- niby banalna sprawa- minimalne nakłucie skóry z alergenem, ale moze wystapic ostra reakcja alergiczna lub wstrzas anafilaktyczny- czyli bezposrednie zagrozenie zycia. A w celu ratowania - adrenalina, sterydy- nic co jest wskazane przy dzidzi.

Są jakies płyny roztoczobójcze- może tym popryskaj łóżko- czesto pierz posciel i odkurzaj porzadnie (a raczej ktos niech to zrobi ,a Ty na spacer) i scieraj na mokro. To tyle co mozesz teraz zrobic.
ja mam kołdrę puchową i wzięłam jąodkurzyłam odkurzaczem z programem na trzepanie dywanów, bo kichałam niesamowicie i przeszło jak ręką odją a też non stop ni ciekło i co chwile kichałam.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

ide po kawę, deser i oglądać film bo sobie nagrałam pottera i mi go w końcu skasują

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-11, 10:31   #1786
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dobrze, że mamy wybór, bo każdy oceni według siebie i swoich potrzeb, tego co sam uważa wojna nosidełka kontra chusta to raczej głupia sprawa
My mamy zamiar trochę podróżować od samego początku, wiadomo nie bardzo daleko, max 3h samochodem. Jak dziecko będzie większe to się czas wydłuży.
Ja tak sobie planuje, planuje, a tu nie wiadomo czy dziecko będzie chciało jeździć

Żeby nie było, że Was do czegoś namawiam, byłam ciekawa waszych opinii i podzieliłam się swoją
Stary 2011-05-11, 10:32   #1787
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

archinta- ty to jak taki mały lekarz domowy
Kurcze nie sądziłam, że weterynarz może miec też tyle przydatnej i takiej fachowej wiedzy o ludziach Oczywiście nie odbierz tego źle, nie umiem tego ująć tak jak bym chciała

Co do roztoczy to możliwe. Chociaż bardziej obstawiam chyba na psa. Śmiałam się że mam alergię na Filipka, ale w sumie o ciąży dowiedziałam się jak już psa braliśmy...
Poza tym często mam taki napad kataru na powietrzu czy na uczelni... sama nie wiem już. Zrobię testy po ciąży i będzie wiadomo, dziękuję za odpowiedzi

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:33   #1788
archinta
Zakorzenienie

Natko- dobrze,ze najpierw pisałaś ,ze nic Ci nei jest po wypadku,a potem wkleiłaś foty auta Nieźle Cie ta dziewczyna urządziła!!!
Z linkami kawał dobrej roboty
A lakierek zielony- boski- wiosenny

ancia- ja tez kleptomanka lakierowa- kupię, a z malowaniem gorzej a w ciązy to juz w ogołe

Monia Z28- garuluje Oliwki
W końcu te Calzedonie wychodzą

agnieszka 0605, bianeczka- ja tez wczoraj odebrałam moja przesyłkę z Palmersem Nastawiałam się na jakiszapach mocno kakaowy czy czekoladowy, atu taki..hmm.. mi sie kojarzy z taka roślina potocznie sie mówi anginiak- jest to typ pelargonii.
Kupiłam tez samoopalacz od nich- ten pachnie fajnie czekoladką

caltea - nad oliwką Plamers tez sie zastanaiwałm, jak kupisz to daj znac czy fajna?!

anetika- mi, tak jak Danice- bardziej podoba się Hubert ale Ci uławtiamy wybór

kasileczka kuleczka, Monia Z82, mucka21- super brzuszki

81gosia- lista obrazkowa klasa przyda mi sie

ufff- jeszcze ost 2 strony
Stary 2011-05-11, 10:33   #1789
lullaby_ml
Zakorzenienie

Archinta kochana, łącze sie z Toba, dzisiaj w nocy znowu nie pospalam, jak tylko masz możliwosc to dosypiaj popoludniami, a co i koniecznie sprobuj ta melisse, na niektorych dziala wiec miejmy nadzieje ze sie zaliczasz do tych osob
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 10:37   #1790
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
archinta- ty to jak taki mały lekarz domowy
Kurcze nie sądziłam, że weterynarz może miec też tyle przydatnej i takiej fachowej wiedzy o ludziach Oczywiście nie odbierz tego źle, nie umiem tego ująć tak jak bym chciała

Co do roztoczy to możliwe. Chociaż bardziej obstawiam chyba na psa. Śmiałam się że mam alergię na Filipka, ale w sumie o ciąży dowiedziałam się jak już psa braliśmy...
Poza tym często mam taki napad kataru na powietrzu czy na uczelni... sama nie wiem już. Zrobię testy po ciąży i będzie wiadomo, dziękuję za odpowiedzi
hehe- wiele osób sie dziwi , ze zwierzaki podobnie choruja jak ludzie,ze np. maja cukrzyce etc. także rozumiem co miałas na myśli.
No ale med. ludzka bardziej rozwinieta, wiec moja wiedza i porady ograniczone

A zwierzak to tez- jak najbardziejw chodzi w gre jako uczulenie- jakos nei pamietalam ze masz
Tak jak pisalam wyzej- alergie czesto sa mieszane- roztocza najpolularniejsze- wikłają prawie kazda alergie.

Jak bedziesz robila testy po ciazy to wybierz sie przed wiosną- pora zimowa najlepsza.
Ne wiem jak to jest odnosnie karmnienia i testow- musialabys zapytac potem lekarza, czy jakas karencja na mleko bedzie obowiazywac
Stary 2011-05-11, 10:40   #1791
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was kochane =) Ja na chwilkę, bo o 12 powinnam wyjść do gina (ludzie się Mnie przerażą, bo jestem bez makijażu) =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:40   #1792
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Archinta kochana, łącze sie z Toba, dzisiaj w nocy znowu nie pospalam, jak tylko masz możliwosc to dosypiaj popoludniami, a co i koniecznie sprobuj ta melisse, na niektorych dziala wiec miejmy nadzieje ze sie zaliczasz do tych osob
Kiedys piłam meliske na sen- bo w pracy za duzo herbat wciagalam
(Kawy wrecz nie moge bo mam zaraz zatrucie kofeinowe- maskara jakas ) i działała- tylko,zeby pamietac o jej kupnie!!!
Stary 2011-05-11, 10:41   #1793
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lausanne- ja kochana za monolog b.dziękuje mądra mama z Ciebie i oczytana martwię się tylko tymi Twoimi skurczami i bólami. Nie wiesz czym są one spowodowane?

witaj spiochu a ja na nogach od 5:30 bo mały przyszedł się poprzytulać Tatuś go wypuscił z łóżeczka i nasłał na mnienajprawdopodobn ej tym, że za wcześnie zaszłam w ciążę - to opinia gienka. Stąd ciąża zagrożona. Mialam anemię po porodzie, potem karmiłam piersią do 10 miesiąca a to jednak jest wyczerpujące dla organizmu (przestałam dopiero gdy sie okazało ze drugi maluch siedzi we mnie, ale byl moment, ze a jednoczesnie ciagnęły ze mnie dwa dzidziusie) , schudłam całe 6-7kg - nie po porodzie ale porownując wagę sprzed pierwszej ciąży, więc jak zaszłam ponownie to organizm sobie nie poradzil jak trzeba. Od razu krwawiłam, łożysko sie odklejało (teraz zobaczę w sobotę czy dalej się odkleja...), zrobił sie na nim krwiak... lekarz mowil mi tylko ze nie obiecuje ze bedzie okey, ze trzeba czekac i trzymac kciuki... ja w ogole myslę że to mały cud ze ten dzidzius to przetrwał No ale skurcze są, a jak nie odpoczywam jak w tym tygodniu bo nie mam pomocy przy konradku to tak sie to własnie konczy

dobrze ze szyjka jest długa, super i bardzo się cieszę że Amelka ma długie nogi (i nic między nimi) bo to znaczy ze rosnie nam modelka Tylko pamiętaj o naszej umowie
Stary 2011-05-11, 10:43   #1794
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka moze Cie swędzić po luteinie (uczulenie) a moze od tego ze jednak mimo ze czlowiek stara sie utrzymac w czystosci rece itd to jednak jest to ciagle ingerencja tam... Ja juz trzy razy od poczatku ciazy mialam problem z bakteriami w moczu i z pecherzem wlasnie przez to wkladanie luteiny 4 razy dziennie
Właśnie to swędzenie było jednorazowe - tyle dobrze, może po prostu jakieś podrażnienie, bo byłam po wizycie, ginek mnie badał, potem usg wewnętrzne Ja mam tylko raz dziennie.

Archinta no nieźle to wygląda to fakt Był rzeczoznawca dzisiaj, ciekawe co tam wymyślą.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:47   #1795
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kiedys piłam meliske na sen- bo w pracy za duzo herbat wciagalam
(Kawy wrecz nie moge bo mam zaraz zatrucie kofeinowe- maskara jakas ) i działała- tylko,zeby pamietac o jej kupnie!!!

Okis, to ja Ci bede przypominac na ktore godziny sobie zamawiasz przypominanie?
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:48   #1796
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Aaa zapomniałam zapytać... laseczki jak się zmieniają brodawki piersi w trakcie ciąży??? Bo to że robią się większe i ciemniejsze to wiem ale co jeszcze??? Pytam bo moje są dziwne jakieś, pojawiają się na nich ciemne plamki coś jak piegi ale w dolnej połowie są jakieś takie twarde, w jednej piersi dolna połowa brodawki jest jakby jaśniejsza, taka blada czy to tak ma wyglądać czy pytać gienka o to???

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:50   #1797
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne - rzeczywiście długa i burzliwa historia dobrze, że ten tydz już sie kończy i znów wróci opieka do małego, bo wróci?? "najgorszy" czas ciąży za nami, więc MUSI być dobrze i ja w to wierze. A wiara czyni cuda, pamietaj o tym!

Stary 2011-05-11, 10:52   #1798
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa zapomniałam zapytać... laseczki jak się zmieniają brodawki piersi w trakcie ciąży??? Bo to że robią się większe i ciemniejsze to wiem ale co jeszcze??? Pytam bo moje są dziwne jakieś, pojawiają się na nich ciemne plamki coś jak piegi ale w dolnej połowie są jakieś takie twarde, w jednej piersi dolna połowa brodawki jest jakby jaśniejsza, taka blada czy to tak ma wyglądać czy pytać gienka o to???
Irmith moje wyglądają ciągle tak samo, tyle tylko, że są wrażliwsze
Stary 2011-05-11, 10:52   #1799
agnieszka 0605
Zakorzenienie

irmith - nie pomogę, bo u mnie bez zmian póki co tylko mi "sterczą" sutki i M się napatrzeć nie moze, wariat!

Stary 2011-05-11, 10:55   #1800
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Te plamki też mam, raz są , raz ich nie ma, a brodawki całe mam ciemne i sporo większe.
Nie są jakieś twardsze, ale słuchaj każda z nas inna, to i u Ciebie to inaczej wygląda

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości