|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
tym bardziej, że na razie nie ma jeszcze ludzi, a już cieplusio i fajnie sobie poleżeć ![]() a koleżanka 2 tygodnie niżej niż ja, czyli 38 tc ![]()
|
|
|
|
|
#752 | |||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Dziś byłam w szpitalu, zrobili mi opatrunek na ranę, obejrzeli i nie jest tak źle, powinna sie zacząć goić, jeśli do piatku nadal będzie coś nie tak, mam się ponownie zgłosić do szpitala. Gratulacje Cytat:
![]() Dzien dobry, witam się i zaraz znikam :P |
|||
|
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fryzurka bardzo fajna Próbujesz z przysiadami? Cytat:
![]() Ja to jeszcze nic od nikogo nie dostałam Ja też nie lubie tych szatek i typowych białych komplecików na chrzest.. dla dziewczynki to może jeszcze coś by wyprał z tych tradycyjnych.. ale z chłopieńcych to masakra ![]() Też myślę o jakieś koszulce z kołnierzykiem elegnadzkiej.. ale nic jeszcze konkretnego nie wykukałam A Ty gdzie kupiłaś? W jakieś sieciówce może? |
||
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko
![]() kochana z Twojego podpisu wynika ze nadal jestes w 39 tc ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Lolcia no jakoś sie psychocznoie zebrac do tych przysiadów nie moge ![]() moge ze względu na moj przepełniony żołądek
|
#756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- grazin super wyglądasz... nie wiem co Ty od siebie chcesz ![]() nie widać opuchlizny i super fryzurka
|
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja noworodka -> klik
Rejestracja noworodka w USC -> KLIK Bezpieczny sen maluszka 0-> KLIK dla wszystkich zagubionych tak jak ja własnie sie dokształcam moze i wam cos sie przyda z tych art![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- fazy porodu i jak sobie w nich ulżyć -> KLIK
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się już z Julkiem po drugiej stronie brzucha
![]() ![]() ![]() Julian przyszedł na świat siłami natury, 6 maja 2011r o godzinie 00:40 równo w 39t0d ciąży ![]() Waży 3,5kg i mierzy 58cm. Oczywiście jest najpiękniejszy na świecie Sam poród wspominam super, znieczulenie zewnątrzoponowe to jakaś magia a opieka na bloku porodowym 2 w klinice ginekologii matczyno-połodowej w Matce Polce w Łodzi naprawdę wspaniała, mimo iż nie miałam w szpitalu swojego lekarza prowadzącego. Jeszcze na sali poporodowej powiedziałam TŻtowi, że chcę mieć drugie dziecko ![]() I na koniec fotka naszego szczęścia - z dnia wypisu do domu
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Witaaaam!
![]() Gratulacje dla Anulinki! Zdrówka dla Ciebie i Piotrusia! A jak ktoś ciekawy, to Anula wrzuciła fotkę Zosi na fejsie! Wieści od Mimbi są takie, że miała już dziś wychodzić, ale na własne życzenie zostaje, żeby trochę podszkolić się u położnych i laktacyjnej, więc pewnie jutro wyjdą? Eve, zaraz tam złośliwa Kremu z filtrem też będziemy używać, mam Chicco, a znaleźć cokolwiek w PL dla takiego malucha, to paranoja ![]() Chciałabym też masować małą oliwką, jak smarowałaś Olusia, to jakimś specjalnym sposobem, czy takie nacieranie po prostu? I włoski też się smaruje? Bo kobity w szpitalu nacierały główkę oliwką I również popieram wersję, że im mniej kosmetyków, tym lepiej ![]() Ddaaiissyy, Ty się, kochana, nie sugeruj moim wyborem, fakt dobrze mieć coś pod ręką, ale i tak każda będzie wolała coś innego Te Musteli kosmetyki są fajne, myślę, że płyn do mycia wystarczy, mydło niepotrzebne![]() Co do Haneczki, to nie wiem czy najgrzeczniejsza, ale na pewno grzeczna, cieszy mnie to, bo jestem z Nią głównie sama w ciągu dnia, a dalej jestem obolała ![]() Zytus, schudłaś?! Marsz do lodówki! No i niech Igor będzie punktualny, bo jesteśmy ustawione na spacer przecież! Może nawet tradycyjnie skoczymy na lody do MC, coooo? ![]() Matall, rewelacja brzuch! Ja mój wrzucę, jak mi trochę opuchlizna zejdzie, no i bez szwów, bo nie chcę tu robić CRIME SCENE ![]() Antropia, jestem przerażona! Dobrze, że nic się nie stało dziecku! Dziewczonka, no to jesteś na wylocie! Tylko czekać na skurcze i rozwarcie Grażyna, wyglądasz pięknie! I jaki biuuuust ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Caffelate05, serdeczne gratulacje! Dzielna jesteś bardzo! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Juleczka, śliczny chłopiec z Niego |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam nie w sieciówce ale w sklepie z angielską odzieżą dla maluchów (pewnie w każdym mieście jest coś takiego). Zdjęcie poniżej ![]() W ogóle chwalę się nasz furką i łożem, bo jeszcze nie pokazywałam ![]() Caffelate, cudny Grazin, może by te artykuły dać na pierwszą stronę? Przydadzą się
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-05-11 o 18:12 |
|
|
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna rozpakowana mamusia!Wszystko dobrego dla was.. Synek śliczny |
|
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój post wpłynął na mnie bardzo pozytywnie. Coraz mniej boję się porodu. Cytat:
A pościel |
||
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juluś jest przepieny!!!!!!! ![]() a my tu w głowe zachodzimy co z Tobą Mary dzięuję a gdzie Ty tam moje cycuchy dostrzegłaś![]() MoniaK to bardzo prosze wrzucać na pierwsz astrone jak uważacie ze przydatne,m ja mysle ze spoko dla takich zagubionych duszyczek ![]() Saniu? możesz umieśc ić??ja chce lodooooaaaaaaa ale jak zjem to bedzie awaria ide moze gorzkiej herbaty sie napije
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam na kolację, coś trzeba zjeść bo obiad jadłam chyba ok trzeciej. Aż się dziwię że dopiero teraz zgłodniałam
![]() Gusia dzięki
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, ślicznie prezentuje się łożeczko! Wózek też! Widzę, że Mamusia gotowa
Grazin, dekolt sugeruje dalszą część
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha
|
|
#767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lolka jestem za imieniem Jan, Jaś, Janek.
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem, gdzie pisać, czy tu, czy w Odchowalni. Chociaż tutaj może szybciej doczekam się odpowiedzi?
![]() Powiedzcie mi, ile czasu mniej więcej krwawi się po porodzie? I dużo tej krwi? Bo przyznam się, że ja ciągle krwawię i to dość intensywnie. Do tego sporo krwi straciłam w trakcie porodu... Chodzę, jak zombie, nawet pediatra Hani powiedział, że jestem bardzo blada i powinnam zrobić sobie badanie krwi. Nie mogę długo ustać, podpieram ściany. Masakra jakaś. Co więcej nie mam zupełnie apetytu. Powinnam jeść więcej, niż wcześniej, a jem zdecydowanie mniej. Dziś zjadłam rano Danio [przypomniało mi się, ze nic nie jadłam], a na obiad kilka kopytek z maciupeńkim kawałkiem mięsa. Od tamtej pory nic i wcale nie jestem głodna. Nie lubię się zmuszać, popijam wodę, ale przecież to za mało... Jedyny plus, to spadek wagi, dziś już - 9 kg. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Lolko! Zapomniałam odnieść się do imienia! JAŚ pięęęęknie!
|
|
|
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A od lodowki to ja raczej daleko nie odchodze ![]() Grazin, bardzo ladna fryzurka, ja sobie podobną wczoraj zrobilam , tylko ze krocej, a grzywki chyba juz ze 2 lata nie mialam.
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Grazin a ja też mogę zobaczyć fryzurkę
![]() Mary poziomkowa chyba ok. 7-10 dni krwawiłam, kochana jedź a jak nie masz ochoty to może rób sobie koktajle i wypijaj. Zarówno na słodko jak i z warzyw.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-11 o 18:42 |
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; slicznie ! Naprawde bardzo ładnie i ja nie widze opuchlizny, serio !!
Dobry wybór z fryzjerem Jedz na zdrówko, pamietaj co potem nas czeka Super te linki, które podałas - może by je tak gdzies zusammen do kupy zebrac i wkleić aby były pod reka? Tylko gdzie? Lolus, no własnie adaptery (w ogole nie wiedziałam, ze to sie tak nazywa A Tobie udało sie schować to "cos" ?mamaoptymistka, mary ja tez za Jasiem jestem Eve, nie ma u nas tych opakowań na pieluszki o których pisałąs ![]() hehe Oluś miał pilną misje do wykonania A tak leje u Was ?mary, nieba bym uchyliła, ale nie pomoge Mysle, ze jest tu wiele innych doswiadczonych mamuś i Ci pomogą ![]() a mydło juz kupiłam.. no trudno Nie zmarnuje sie, kiedyś wykorzystam caffelate - ale piekniutki Dzidziolek !!!! i jak ładniusio kolorystycznie wystrojony kawaler Mówisz, ze ZZO ulżyło w bólach ? Renessme a blisko masz tą plazyczke? Dokładnie - dwie wielorybki hihi Wzbudzałyscie pewnie co nie co zainteresowanie ![]() mimbi już dziś miała wyjsc ? OMG ! Piorunem !!!!!!!! Przeciez ona wczoraj urodziła klaterina, sądze, ze delikatnie sie obniżył, ale ja bym nie panikowała a raczej się cieszyła... to nie 20 tc MoniaK, oczopląsu dostaniesz od takiej ilości ciuszków !! Ale będziesz miała teraz zajęcia Kochana Na pewno kupię to co polecałas, już zapisałam na liste Dzieki ![]() Pisałam seska do naszej Anulki i mowiła, ze ma w szpitalu necik i do nas zajrzy
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mary dbaj o siebie, zeby Hania nie wyssała z Ciebie wszystkiego. postaraj sie troche wiecej jeść ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- daisuniu moze sania wklei gdzies na poczatek te linki ![]() dziękuje za komplement kochana źle sie czuje sama ze sobąa i chyba to po mnie widac, ale bardzo miło mi napisałaś:P---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Lolka zrobiłam 10 przysiadów a czuje sie jak po aerobiku
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki, chyba spanikowałam, już nie wiem czy miałam schize czy coś na wzrok padło czy jak ? macie rację w sumie to już końcówka, ale ja chcę urodzić dopiero po przyszłej niedzieli
więc Rogalik niech grzecznie siedzi w brzuchucaffelate05 gratulacje ![]() ![]() MoniaK bardzo ładne łóżeczko, takie eleganckie i schludne
|
#774 |
|
Rozeznanie
|
No powiedziala ze raczej sie opozni, bo u mnie zadnych zmian szyjka sie nie skraca ,twarda i chyba tylko po tym stwierdzila,ale powiedziala tez ze tak na 100% to nie da sie przewidziec,wiec ja mam nadzieje ze sie myli.
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, a szyjka na ile przed porodem może się zacząć skracać ?
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
caffelate05
Grazin ładna fryzurka ja nie wim gdzie Ty spuchnięta jesteś...chyba w uszach ![]() mamaoptymistka czyli rodzimy razem ? a ja mam napady... raz wyć mi się chce raz skakać z radości... i wez tu człowieku zrozum babe w ciązy... a za tztem tęsknie... i jak ja mam byc twarda i sie do niego nie odzywać?
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny!
Gratulacje dla rozpakowanych mamus! Co do tematu kosmetykow dla dzieci. Chodzilam dzis po sklepach i wszedzie tylko Jonsons Baby. I wszedzie to samo albo to albo jakies kosmetyki "firmowe" czyli tesco ma swoje, boots swoje itp a oprocz tych swoich maja tylko Johnsons Baby a te podobno uczulaja. Masakra jakas. Nie wiem juz co kupic. |
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
antropia dzięki
uszy też przypuchły![]() kurde chodze krzatam sie, przygotowałam kącik z kosmetykami na komodzie, dopakowałam torbę dla małego, stwierdziałam ze spakuje od razu zestaw na chłodniejsza wersje i cieplejsza bo tż to i tak pomyli w domu ![]() musze manicure zrobic ![]() moze nawet pokuszę się o pedicure a co sobie bede załowacc ![]() antropia rozumiem Cię bo ja też czasami siedze i rycze z mało istotnego powodu albo głupawę dostaje z niczego. ostatnio z tż siedzileismy i rozwiązywaliśmy testy z takiej ksiązki z quizami i mielismy tyle radochy przy tym ze ja prawie sie posiusiałam a oboje bylismy popłakani ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
ale nie ma u was jakis polskich sklepów? eve skąd Ty boierzesz bambino i ziajke?
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
antropia oczywiście razem
Mąż zdeklarował się że nawet jak w domu będzie mega syf to przez dwa dni jak będę w szpitalu on doprowadzi dom do mega błysku i wszystko zdążymy i mam odpoczywać. Więc pełen luzik. Grazin widziałam fryzurkę i jest super, opuchlizny brak, hipopotamów brak
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nowe zmartwienie...
tz jest przeziebiony... boje sie, ze mala sie zarazi jak ja uchronic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

))

Kolejna rozpakowana mamusia!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)