|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Dziekuje za wszystkie mile slowa
![]() Sterylizuje butelki i smoczki ![]()
#542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Lolus juz wiem co z tym wózkiem
Nie da się tego odpiąć natomiast mozna bardzo ładnie schowac pod materacyk - pasuje jak ulał, idealnie Paulis, super brzusio ! W ogole mam wrazenie, ze juz Ci nie rosnie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-05-10 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
no bardzo
![]() niech ich szlak ILE WIETRZYŁYSCIE SWOJE MATERACE DO ŁOZECZKA? JA DZIS CAŁY dzień i wyoprałam pokrowiec i nie wiem czy juz moige sobie wpakowac to do łóżeczka czy jeszcze wietrzyc jutro? i potem ? ![]() plis help w ogole mi smutno bo sie czuje rozdarta na poczekalnie i odchowalnie ![]() tzn jak tam weszłam to czuje sie obco ale tam nasze dziewczyny są i mi sie teskni za nimi ![]() a połowa w szpitalu w ogole i jakos mi dziwnie bez andziot... zawsze tu była ![]()
#544 |
Zadomowienie
|
Zosia przepowiadacze… hmmm, zdarza się ze zaboli mnie troche brzuch jak na @, może nawet troche przy tym twardnieje, ale czy to jest to – nie wiem, nie znam się
![]() Xanti gratuluję!!! ![]() Zmęczyłam się troche dziś, wróciłam po 20tej do domu, bo byłam jeszcze na zakupach, a potem musiałam to jeszcze przytachać do domu. A w domu gorąco, nie mogę nawet okien otworzyć, w ogóle ostatnio jest mi jakoś ciągle gorąco. A jutro znów męczący dzień, dobrze że dla dzidzi wszystko gotowe (chyba ![]() Spice śliczna córcia! Nie mogę się napatrzeć. Dzisiaj położna na SR stwierdziła że chyba brzuch mi się obniżył, ale ja sama nie wiem, nie widze. Paulizia ładniutki brzuszek. To ty pisałaś ze się obniżył?
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Xanti! Gratulacje
![]() Ewesko, a boli Cię jeszcze blizna? Te wszystkie wnętrzności? Bo mnie bardzo ![]() Ddaaiissyy, grzeczniuchna, śpi teraz jak susełek ![]() ![]() Grazin, przerąbane! Faktycznie kasy szkoda ![]() ![]() Pauliziu, Grazin z kosmetykami szaleństw nie ma, używam, co mam, a mam sporo próbek i te zaufanych firm chcę wykorzystać. Aktualnie nakrętka Musteli do wanienki, myjemy całe ciałko + głowa [dokładnie szyję, bo jak się ulewa, to coś może tam zostawać], potem Octenisept na pępek, Linomag na pupkę i krocze.Potem oczy, nosek, usta wycieram płatkiem nasączonym solą fizjologiczną. Na koniec odrobinka kremu Hipp do twarzy i ciała - na twarz i stopy. Stopy ma lekko przesuszone. Używałam też Sudocremu, bo jednego dnia pojawiło się kilka krostek, ale już przeszło ![]() Sliczny brzuszek ![]() ![]() Lolko i wzajemnie! ![]() Dobra, idę się wydoić, żeby dziecko miało co jeść w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Paulizia ogladałam własnie Twoje zdj na FB i zastanawiam sie czy nie mamy takich samych okularów przeciwsłonecznych
![]()
#547 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Xanti - gratulacje !!!
![]() Matko, ile dzieci nam dzisiaj przybylo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Sporo przytylas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roznie jest z tym cc po cc - kolezanka urodzila niedawno drugi raz cc i twierdzi, ze duzo gorzej, ale bardzo czesto spotykam sie z opiniami, ze jest tak samo albo wlasnie lepiej. Zreszta ten bol nie jest az taki straszny - ja jedyne co pamietam to problem przy wchodzeniu po schodach, troche jakbym wielkie zakwasy miala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzieki za podjecie decyzji ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziecko me usiluje sie wydostac z brzucha chyba bo tak mnie oklada, ze ledwo daje rade, no i skurczybyki mnie mecza - oby sie nie okazalo, ze nie zdaze nawet terminu cc ustalic ![]() Ide pod prysznic i spac bo jestem wykonczona. |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Mary a linomag (zielony?) przy kazdej zmianie pieluszki? też go kupiłąm i niebieski alantan bo chyba polecałaś
![]() a używasz zasypki? bo kupiłam ale nie wiem, jak sie dzidzia poci to chyba dobrze paszki popudrowac? a sol fizjologiczna do oczu to jest taka jakas w saszetkach jednorazowych> czy jak to w ogole wygląda? i czy to koniecznie musi byc sól fizjologiczna? a do noska cos psikaszz? kolezanmka zawsze wodą morska (chyba?) psikała i mowila ze to jest su[per bo sie potem mały przyzwyczaił do psikania do nosa i jak mu jakies tam krople musiała dać to bez problemu. no i ze to oczyszcza i nawilza. ja jeszcz enie mam tej soli fizjologicznej. juaka kupic? jezu jak Cie zasypałam pytaniami ![]() ale wiem że mnie kofasz i odpiszesz kiedys w chwili wolnej:P ihhi ![]()
#549 |
Zakorzenienie
|
Eve, trzymajmy się wersji, że u Ciebie BĘDZIE LEPIEJ
![]() Grazin, uwaga, lecę: - linomag (zielony) przy każdej zmianie, malutko i rozsmarowuję dokładnie - Alantan, to nie ja, ale zawsze się przyda - zasypki nie mam, bo sama nie lubię, więc Hanka też ma nie lubić ![]() - sól fizjologiczna w małych ampułkach, wycieram tym, ale może też być tzw. woda do iniekcji, też w małych ampułach ![]() - nosa się boję, TŻ zapuszcza kropelkę soli, mała kicha, wycieramy i z głowy, a na jakieś większe niespodzianki malutka gruszka z miękkim końcem ![]() Wolna chwila mi się skończyła! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozsunąc i wtedy na to tą wkładkę? ale wtedy będzie widać przy jednym boku.. hmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak szybkiej odpowiedzi sie nie spodziewałam ![]() ![]() wydawąło mi sie ze pisąłas o alantanie kiedys w klubie,a le cos pokreciłam ![]() ok to jutro lece po tą sól fizjologiczną. ![]() jeszcze raz dzieki ![]() ![]()
![]() |
#552 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak to ja mowilam, ze mi sie obnizyl ![]() ![]() Cytat:
![]() Ta Mustela mnie zainteresowala najbardziej ![]() ![]() To jest cos innego niz Oliatum? Ja mam zel do mycia ciala i wloskow z Nivei, ale nie wiem czy moge uzywac od poczatku... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
paulizia ja tez kupiałam z nivei taki szampon i zel do kąpieli, ale na nim pisze ze od 1 miesiaca, tzn chyba po skonczeniu 1 miesiaca mozna stosowac. ja na poczatku bede tylko mydełka uzywac ewentualnie kropelke oliwki bambino do wanienki
![]() na dzisiaj mowie wam pa pa ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() moj tż tez sie zawsze śmieje ze mam krem do oczu, buzi, piersi, pupy, stóp, rąk, zamiast jednego uzyc ![]()
![]() |
#555 | |
Zakorzenienie
|
dobra ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tak serio, uwazam (JA) ze w przypadku niemowlat nie ma co przesadzac z kosmetykami i czasami lepiej mniej niz wiecej. My to co innego - stare doopy jestesmy, z cellulitami, rozstepami, zwisami, popekanymi pietami ![]() ![]() Ide w koncu, bo sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge, a kregoslup od siedzenia boli coraz bardziej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Wtajemniczenie
|
A ma ktos lub uzywa lub uzywal ZIKAJKI? Ma dosc dobre opinie na KWC i jest niedroga. Chodzi mi konkretnie o ten plyn do kapieli. I mozna od 1 dnia uzywac...
Eve mam oliwke Bambino... myslisz, ze styknie? ![]() I mydelko Bambino tez mam. Sama go uzywam do mycia wiec jak tylko pojawia sie w polskim sklepie kupuje zapas ![]()
#557 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 10.05 dobiega końca a u mnie nic, jedyne co mnie dzisiaj boli to żebra i przepona, strasznie mnie ciśnie brzuch u góry ![]() Dobranoc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
GRATULUJE JESZCZE RAZ WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTÓRE DZISIAJ URODZIŁY!!!!!!!!!!
![]() nowa fotka w albumie ![]() moja niunia skonczyla dzisiaj 3 tygodnie! ![]() 15kg w dol od porodu w 3 tygodnie zostalo 5 ![]() co te nerwy robia z czlowiekiem... wiecie co zrobilam zalozylam obraczke (ktora 2 dni temu zalozylam i dalam rade sciagnac) i nie moglam zdjac pojechalismy dov zlotnika i musial przecinac bo palec jak bania ![]() co za glupia baba ze mnie!!!!!!!!!!!!!! ile czlowiek musi w zyciu bledow popelnic, zeby zmadrzec |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Gupi wizaz...
Nareszcie!!! Idę po sniadanie
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
halo
![]() co to było przed chwila na wizaz sie wejsc nie dało? bo dostałam palpitacji juz ![]() ja sobie leze tz pojechał juz do pracy wiec cały dzien bede sama a jutro to samo ... smutno oczywiscie u mnie cisza. regularne skurcze mam... ale pecherza co godz jak z zegarkiem wstawałam ![]() no a w piątek zaczne 10 miesiac ciązy ![]() moze ja słonicą jestem ![]()
#561 |
Rozeznanie
|
taaaak potwierdzam głupi wizaż... dobrze, że w końcu jest
![]() ciekawe czy ktoś się rozpakował w nocy ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() witam Mamusie ![]() dziś 37 tydzień u mnie .. ![]()
![]() |
#563 |
Zadomowienie
|
no, wizaż wrócił
Paulizia fajny masz brzucholek ![]() Lolka1212 no każdy chce się wykazać z mądrościami, mnie najbardziej denerwowało to, że wszyscy "obstawiali" dziewczynkę, że po mnie widać córkę, bla bla bla, no ale ja wiedziałam co kiedy i byłam pewna że facet zanim potwierdziło to USG - to byście słyszały potem komentarze, że oni wszyscy tak specjalnie, dla sprawdzenia reakcji ........ Grazin ja swój - bo mam używany od znajomych - dałam na cały dzień, ale jak jest fajna pogoda to nie zaszkodzi jeszcze wystawić na powietrze agus87 no pięknie 3 tygodnie ![]() ![]() a obrączki szkoda, kurczę, dlatego ja swojej już nie noszę nie mam pojęcia co ja dzisiaj ze sobą mam zrobić ???? Maluch jakieś extra akrobacje robi, mój brzuch zmienia kształt co kilka minut, z pęcherza i "tyłu" zrobił sobie prywatny worek treningowy ![]()
![]() |
#564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bardzo to wkurzające jak rano wizaż nie działa ![]() Xanti, gratulejszyn!!! ![]() Grazin, ja to myślę że już niedługo urodzisz skoro masz te skurcze ![]() Aguś, obrączkę musieli Ci przecinać o ranyyy ![]() Paulizia, fajny masz brzuszek ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-05-11 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Pisklaczek mi właśnie zasnął, więc zaglądam do Was, a zaraz muszę ogarnąć mieszkanie i jakieś śniadanie upolować ![]() Grazin, ja pisałam w Klubie o alantanie plus w maści. Ale spoko, na pewno wszystko, co masz przyda się. U mnie Linomag już na wykończeniu ![]() Pauliziu, tę Mustelę mam w próbkach i chcę zużyć. Jest to płyn do mycia ciała i włosków. Zupełnie inny, niż Oilatum, bo nie natłuszcza ![]() Eve, wszystko traktowałaś oliwką? Oczy? Pępek? Natłuszczenie pupy po zmianie pieluchy? ![]() Nie uważam, aby zestaw Linomag + sól + płyn do mycia + Octenisept + krem do buźki to była przesada ![]() ![]() Aguś, super sprawa z tą utratą wagi! Zazdroszczę! Ja może też się potem zważę, ale u mnie szału nie ma raczej. Chociaż widzę, że opuchlizna powoli schodzi, wszystko w środku wraca do normy i brzuch wydaje się mniejszy ![]() Grazin, wg mnie u Ciebie cisza przed burzą, dopakuj torbę, zmyj naczynia i podlej kwiatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Rozeznanie
|
Cześć Kobietki
![]() Jej jaka ona słodziutka, i te włoski. Gratuluje Spice ![]() Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Piekny brzuchol Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluje Ci tak szybkiego pozbycia się ciążowych, zbędnych kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zleci ![]() Cytat:
![]() tylko tż kisi sie w tej robocie ale podobno załatwił ze jak bede rodzić to od razu przyjedzie, pewnie taksówką firmową ![]() nie wiem dalej czy bedzie przy porodzie ale gdzies w szpitalu bedzie ![]()
![]() |
#569 |
Rozeznanie
|
a mi tak mały fikał wczoraj wieczorem, że szok...
...i dzisiaj patrzę a tyłeczek ma po lewej stronie, a zawsze miał po prawej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
spice i hania wychodza do domku!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- A mnie przy skurczu b0lą pachwiny ale to tak ze az sie zginam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.