Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-10, 20:47   #541
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Dziekuje za wszystkie mile slowa

Sterylizuje butelki i smoczki
Stary 2011-05-10, 21:00   #542
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Lolus juz wiem co z tym wózkiem
Nie da się tego odpiąć natomiast mozna bardzo ładnie schowac pod materacyk - pasuje jak ulał, idealnie

Paulis, super brzusio ! W ogole mam wrazenie, ze juz Ci nie rosnie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-05-10 o 21:02
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:02   #543
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Grazin to są bardzo życzliwi ludzie
no bardzo
niech ich szlak

ILE WIETRZYŁYSCIE SWOJE MATERACE DO ŁOZECZKA?
JA DZIS CAŁY dzień i wyoprałam pokrowiec i nie wiem czy juz moige sobie wpakowac to do łóżeczka
czy jeszcze wietrzyc jutro? i potem ?
plis help

w ogole mi smutno bo sie czuje rozdarta na poczekalnie i odchowalnie
tzn jak tam weszłam to czuje sie obco
ale tam nasze dziewczyny są i mi sie teskni za nimi
a połowa w szpitalu w ogole

i jakos mi dziwnie bez andziot...

zawsze tu była
Stary 2011-05-10, 21:04   #544
migotka03
Zadomowienie

Zosia przepowiadacze… hmmm, zdarza się ze zaboli mnie troche brzuch jak na @, może nawet troche przy tym twardnieje, ale czy to jest to – nie wiem, nie znam się

Xanti gratuluję!!!

Zmęczyłam się troche dziś, wróciłam po 20tej do domu, bo byłam jeszcze na zakupach, a potem musiałam to jeszcze przytachać do domu. A w domu gorąco, nie mogę nawet okien otworzyć, w ogóle ostatnio jest mi jakoś ciągle gorąco.
A jutro znów męczący dzień, dobrze że dla dzidzi wszystko gotowe (chyba), chociaż i tak juz mówię TZowi co będzie musiał dokupić jak mała się urodzi.

Spice śliczna córcia! Nie mogę się napatrzeć.

Dzisiaj położna na SR stwierdziła że chyba brzuch mi się obniżył, ale ja sama nie wiem, nie widze.

Paulizia ładniutki brzuszek. To ty pisałaś ze się obniżył?

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:05   #545
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Xanti! Gratulacje))

Ewesko, a boli Cię jeszcze blizna? Te wszystkie wnętrzności? Bo mnie bardzo

Ddaaiissyy, grzeczniuchna, śpi teraz jak susełek Będę pisać, co tylko mi wpadnie do głowy, ale czasami coś pomyślę i zapominam, zbudynienie nie do końca mija po ciąży

Grazin, przerąbane! Faktycznie kasy szkoda Ale niestety chyba mają prawo tak zrobić, selery jedne

Pauliziu, Grazin z kosmetykami szaleństw nie ma, używam, co mam, a mam sporo próbek i te zaufanych firm chcę wykorzystać. Aktualnie nakrętka Musteli do wanienki, myjemy całe ciałko + głowa [dokładnie szyję, bo jak się ulewa, to coś może tam zostawać], potem Octenisept na pępek, Linomag na pupkę i krocze.Potem oczy, nosek, usta wycieram płatkiem nasączonym solą fizjologiczną. Na koniec odrobinka kremu Hipp do twarzy i ciała - na twarz i stopy. Stopy ma lekko przesuszone. Używałam też Sudocremu, bo jednego dnia pojawiło się kilka krostek, ale już przeszło

Sliczny brzuszek Ciesz się, póki masz, bo potem byłam lekko zdezorientowana, że już go nie mam, a na dodatek przez 2 dni czułam kopniaki [fantomowe?], tam gdzie mnie najczęściej kopała Hanutka!

Lolko i wzajemnie! Co do grzecznej dzidzi, to tego Ci życzę!

Dobra, idę się wydoić, żeby dziecko miało co jeść w nocy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:08   #546
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia ogladałam własnie Twoje zdj na FB i zastanawiam sie czy nie mamy takich samych okularów przeciwsłonecznych (Twoje beżowowe, ja mam czarne) czy to fitma na P ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:15   #547
Eve1603
Zakorzenienie

Xanti - gratulacje !!!
Matko, ile dzieci nam dzisiaj przybylo

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Ja jestem po 2 CC i terazczeka mnie trzecia cesarka.
Po pierwszej cesarce mineło 2 lata i 2 miechy,lekarze nie zgodzili się na SN.Zbyt duże ryzyko pęknięcia macicy w miejscu cięcia.
Z reguły jest tak,raz cięcie to zawsze każde następne także.
Szczerze to bałabym się teraz urodzić sn,zbyt duże ryzyko mimo że mineło 5 lat.
Co lekarz, co szpital, co kraj, to inna teoria i polityka... Z tym "raz ciecie, zawsze ciecie" to juz podobno niezupelnie tak jest.

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
patrzę w kartę ciąży, a tam gin mi wpisał, że ważę 94 kg ...
o rany, czy aby na pewno przytyłam w ciągu 3 tyg aż 22 kg ?

hmm .. moim zdaniem nie ma co tu się zastanawiać ,
masz już jedną cesarkę za sobą, wiesz czego się spodziewać,
mniejsze ryzyko, mniejszy ból ..
a sn niewiadomo czy i tak nie zakończyłoby się znowu cc..
moim zdaniem nie ma sensu ryzykować, bo może się okazać, że Cię skurcze wymęczą, itd. a i tak będą musieli pokroić..
więc chyba lepiej od razu ..
no wlasnie o te wszystkie niewiadome mi chodzi i brak pewnosci, ze sie uda sn...

Sporo przytylas

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Eve jak czytam Twoje wątpliwości, to radzę cc. Raz dwa i bez niepotrzebnego męczenia się. Będziesz wiedziała, na kiedy się szykowac, no i co może Cię czekac. A zaczniesz sn i mogą Cię pociac, więc bez sensu próbowac.
ot co

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Eve, moja koleżanka 2 razy rodziła CC, wszystko jest w porządku, a nawet po drugiej CC szybciej doszła do siebie. Blizna ani większa, ani mniejsza, bez przesady, niech nie świrują.
Z blizna to chodzi o to, ze ta stara moze sie rozejsc przy sn - wowczas jest ryzyko krwotoku, o peknieciu macicy juz nie wspominam
Roznie jest z tym cc po cc - kolezanka urodzila niedawno drugi raz cc i twierdzi, ze duzo gorzej, ale bardzo czesto spotykam sie z opiniami, ze jest tak samo albo wlasnie lepiej. Zreszta ten bol nie jest az taki straszny - ja jedyne co pamietam to problem przy wchodzeniu po schodach, troche jakbym wielkie zakwasy miala

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
tż własnie dzownił
dostał awans od 1 czerwca

ale jestem z niego dumna
dla tego Pana No i trzymam kciuki za ogolna poprawe

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Eve jak chcesz zadecydujemy za Ciebie CC a tak na powanzie to moja bratowa miala tu jazde z cesarka. W Polsce miala pierwsza cesarke i tak jak Ty dokladnie dwa lata pozniej miala termin z synkiem. Moj brat sie najezdzil, nagadal, naprosil by zrobili ta cesarke, a oni nie chcieli. W koncu po ilus tam namowach ulegli. W UK maja swoja filozofie... Nie jestem lekarzem, ale jakbym byla na Twoim miejscu zdecydowalabym sie na cc

Dzieki za podjecie decyzji Wiesz, oni mi tu nie robia w sumie problemu, bo to ja mam zadecydowac jak chce i co chce, ale czuje malenka presje, ze powinnam sprobowac sn i to mnie juz wkurzylo, bo wczoraj pojechalam z zamiarem ustalenia daty, a tu mi znowu wyjezdzaja z "pani to pzremysli jeszcze raz" - a ja glupia akurat w tym jednym przypadku nie umialam tupnac i powiedziec, ze juz mi sie nie chce myslec i ze chce cc, tylko potulnie powiedzialam, ze dobrze, przemysle to jeszcze

Cytat:
Andziotek mi pisała ze od 1 w nocy miala skurcze o 4 była na porodówce i miala juz 9 cm rozwarcia!!! a Gabi wyskocyzła o 5:55
takze ekspres. ale bolało ponoc jak sto pieronów i teskni jej sie za Zosia
Andziot to nawet chyba nie zdazyla sie zorientowac w sytuacji Piekne tempo

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczynki byłam w Tesco i wykukałam tam ichniejszą odmianę PAKLANEK
Produkt made in Tesco , kosztuje 4,69 i jest tam 75 sztuk !!!
Pachnie bardzo ładnie
a masz u siebie takie http://www.ciao.co.uk/Tesco_Value_Nappy_Bags__7 878185 w zwyklej tescowej oprawie, nie wiem dlaczego to zdjecie takie nieostre. Ich jest 300 i u mnie kosztuja cos ok. 50centow i pachna slicznie.

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Eve
, widze ze ci namieszali niezle w glowie tym spotkaniem.
Na twoim miejscu decydowalabym sie jednak na druga cc.
Twoje poprzednie argumenty tez byly przekonywujace "za".

Na wyladowanie proponuje mycie podlog
oj namieszali mi w glowie... podlogi odpadaja bo jak latam z mopem, to mi kregoslup tak nawala, ze nie pytaj, ale zrobilam porzadki w dokumentach Sporo tego bylo...

Dziecko me usiluje sie wydostac z brzucha chyba bo tak mnie oklada, ze ledwo daje rade, no i skurczybyki mnie mecza - oby sie nie okazalo, ze nie zdaze nawet terminu cc ustalic

Ide pod prysznic i spac bo jestem wykonczona.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 21:15   #548
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Mary a linomag (zielony?) przy kazdej zmianie pieluszki? też go kupiłąm i niebieski alantan bo chyba polecałaś
a używasz zasypki? bo kupiłam ale nie wiem, jak sie dzidzia poci to chyba dobrze paszki popudrowac?

a sol fizjologiczna do oczu to jest taka jakas w saszetkach jednorazowych> czy jak to w ogole wygląda? i czy to koniecznie musi byc sól fizjologiczna? a do noska cos psikaszz? kolezanmka zawsze wodą morska (chyba?) psikała i mowila ze to jest su[per bo sie potem mały przyzwyczaił do psikania do nosa i jak mu jakies tam krople musiała dać to bez problemu. no i ze to oczyszcza i nawilza.
ja jeszcz enie mam tej soli fizjologicznej. juaka kupic? jezu jak Cie zasypałam pytaniami
ale wiem że mnie kofasz i odpiszesz kiedys w chwili wolnej:P ihhi
Stary 2011-05-10, 21:21   #549
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Eve, trzymajmy się wersji, że u Ciebie BĘDZIE LEPIEJ

Grazin, uwaga, lecę:

- linomag (zielony) przy każdej zmianie, malutko i rozsmarowuję dokładnie
- Alantan, to nie ja, ale zawsze się przyda
- zasypki nie mam, bo sama nie lubię, więc Hanka też ma nie lubić
- sól fizjologiczna w małych ampułkach, wycieram tym, ale może też być tzw. woda do iniekcji, też w małych ampułach
- nosa się boję, TŻ zapuszcza kropelkę soli, mała kicha, wycieramy i z głowy, a na jakieś większe niespodzianki malutka gruszka z miękkim końcem

Wolna chwila mi się skończyła!

vege!
Stary 2011-05-10, 21:23   #550
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Nie da się tego odpiąć natomiast mozna bardzo ładnie schowac pod materacyk - pasuje jak ulał, idealnie
(..)
O o.. dalej nie wiem Jak schować?
Rozsunąc i wtedy na to tą wkładkę? ale wtedy będzie widać przy jednym boku.. hmmm
Stary 2011-05-10, 21:24   #551
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin, uwaga, lecę:

- linomag (zielony) przy każdej zmianie, malutko i rozsmarowuję dokładnie
- Alantan, to nie ja, ale zawsze się przyda
- zasypki nie mam, bo sama nie lubię, więc Hanka też ma nie lubić
- sól fizjologiczna w małych ampułkach, wycieram tym, ale może też być tzw. woda do iniekcji, też w małych ampułach
- nosa się boję, TŻ zapuszcza kropelkę soli, mała kicha, wycieramy i z głowy, a na jakieś większe niespodzianki malutka gruszka z miękkim końcem

Wolna chwila mi się skończyła!
ale jestes ekstra
tak szybkiej odpowiedzi sie nie spodziewałam

wydawąło mi sie ze pisąłas o alantanie kiedys w klubie,a le cos pokreciłam
ok to jutro lece po tą sól fizjologiczną.

jeszcze raz dzieki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 21:27   #552
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:

Paulis, super brzusio ! W ogole mam wrazenie, ze juz Ci nie rosnie
Nie rosnie

Cytat:
[...]w ogole mi smutno bo sie czuje rozdarta na poczekalnie i odchowalnie
tzn jak tam weszłam to czuje sie obco
ale tam nasze dziewczyny są i mi sie teskni za nimi
a połowa w szpitalu w ogole

i jakos mi dziwnie bez andziot...

zawsze tu była
Mam to samo...

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Zosia przepowiadacze… hmmm, zdarza się ze zaboli mnie troche brzuch jak na @, może nawet troche przy tym twardnieje, ale czy to jest to – nie wiem, nie znam się

Xanti gratuluję!!!

Zmęczyłam się troche dziś, wróciłam po 20tej do domu, bo byłam jeszcze na zakupach, a potem musiałam to jeszcze przytachać do domu. A w domu gorąco, nie mogę nawet okien otworzyć, w ogóle ostatnio jest mi jakoś ciągle gorąco.
A jutro znów męczący dzień, dobrze że dla dzidzi wszystko gotowe (chyba), chociaż i tak juz mówię TZowi co będzie musiał dokupić jak mała się urodzi.

Spice śliczna córcia! Nie mogę się napatrzeć.

Dzisiaj położna na SR stwierdziła że chyba brzuch mi się obniżył, ale ja sama nie wiem, nie widze.

Paulizia ładniutki brzuszek. To ty pisałaś ze się obniżył?
Jejku mnie sie caly czas wydaje, ze nie mam wszytskiego co chwila jakies drobiazgi dokupuje...
Tak to ja mowilam, ze mi sie obnizyl Jest wiecej miejsca pod piersiami

Cytat:
[...]Pauliziu, Grazin z kosmetykami szaleństw nie ma, używam, co mam, a mam sporo próbek i te zaufanych firm chcę wykorzystać. Aktualnie nakrętka Musteli do wanienki, myjemy całe ciałko + głowa [dokładnie szyję, bo jak się ulewa, to coś może tam zostawać], potem Octenisept na pępek, Linomag na pupkę i krocze.Potem oczy, nosek, usta wycieram płatkiem nasączonym solą fizjologiczną. Na koniec odrobinka kremu Hipp do twarzy i ciała - na twarz i stopy. Stopy ma lekko przesuszone. Używałam też Sudocremu, bo jednego dnia pojawiło się kilka krostek, ale już przeszło

Sliczny brzuszek Ciesz się, póki masz, bo potem byłam lekko zdezorientowana, że już go nie mam, a na dodatek przez 2 dni czułam kopniaki [fantomowe?], tam gdzie mnie najczęściej kopała Hanutka!

Lolko i wzajemnie! Co do grzecznej dzidzi, to tego Ci życzę!

Dobra, idę się wydoić, żeby dziecko miało co jeść w nocy
Dziekowac Marzolenko
Ta Mustela mnie zainteresowala najbardziej Wlewasz tylko zakreteczke do wanny i tym obmywasz Haniulke?
To jest cos innego niz Oliatum? Ja mam zel do mycia ciala i wloskow z Nivei, ale nie wiem czy moge uzywac od poczatku...

Cytat:
Paulizia ogladałam własnie Twoje zdj na FB i zastanawiam sie czy nie mamy takich samych okularów przeciwsłonecznych (Twoje beżowowe, ja mam czarne) czy to fitma na P ?
Nie kochana. Na E Kupilam te okularki 2 lata temu w Tk Maxx. W zyciu nie mialam tak solidnych okularkow
Stary 2011-05-10, 21:28   #553
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:

Pauliziu, Grazin z kosmetykami szaleństw nie ma, używam, co mam, a mam sporo próbek i te zaufanych firm chcę wykorzystać. Aktualnie nakrętka Musteli do wanienki, myjemy całe ciałko + głowa [dokładnie szyję, bo jak się ulewa, to coś może tam zostawać], potem Octenisept na pępek, Linomag na pupkę i krocze.Potem oczy, nosek, usta wycieram płatkiem nasączonym solą fizjologiczną. Na koniec odrobinka kremu Hipp do twarzy i ciała - na twarz i stopy. Stopy ma lekko przesuszone. Używałam też Sudocremu, bo jednego dnia pojawiło się kilka krostek, ale już przeszło

i mowisz, ze nie szalejesz Ja Olka wyciagalam z wanienki, raz, dwa, trzy oliwke w niego wtarlam, pomasowalam i juz. Pomyliloby mi sie wszystko jakbym miala kazda czesc ciala czym innym traktowac

Stary 2011-05-10, 21:31   #554
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

paulizia ja tez kupiałam z nivei taki szampon i zel do kąpieli, ale na nim pisze ze od 1 miesiaca, tzn chyba po skonczeniu 1 miesiaca mozna stosowac. ja na poczatku bede tylko mydełka uzywac ewentualnie kropelke oliwki bambino do wanienki

na dzisiaj mowie wam pa pa

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
i mowisz, ze nie szalejesz Ja Olka wyciagalam z wanienki, raz, dwa, trzy oliwke w niego wtarlam, pomasowalam i juz. Pomyliloby mi sie wszystko jakbym miala kazda czesc ciala czym innym traktowac
hahah boska jesteś

moj tż tez sie zawsze śmieje ze mam krem do oczu, buzi, piersi, pupy, stóp, rąk, zamiast jednego uzyc
Stary 2011-05-10, 21:42   #555
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:

dobra

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:

hahah boska jesteś

moj tż tez sie zawsze śmieje ze mam krem do oczu, buzi, piersi, pupy, stóp, rąk, zamiast jednego uzyc

wiem, wiem
a tak serio, uwazam (JA) ze w przypadku niemowlat nie ma co przesadzac z kosmetykami i czasami lepiej mniej niz wiecej.
My to co innego - stare doopy jestesmy, z cellulitami, rozstepami, zwisami, popekanymi pietami wiec musimy stosowac miliony smarowidel, ktore i tak nam nie pomoga, ale daja nadzieje

Ide w koncu, bo sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge, a kregoslup od siedzenia boli coraz bardziej

Stary 2011-05-10, 21:52   #556
Paulizia
Wtajemniczenie

A ma ktos lub uzywa lub uzywal ZIKAJKI? Ma dosc dobre opinie na KWC i jest niedroga. Chodzi mi konkretnie o ten plyn do kapieli. I mozna od 1 dnia uzywac...

Eve mam oliwke Bambino... myslisz, ze styknie?
I mydelko Bambino tez mam. Sama go uzywam do mycia wiec jak tylko pojawia sie w polskim sklepie kupuje zapas
Stary 2011-05-10, 22:16   #557
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Saniu do roboty
aktualizowac liste !!

Mamy piątego dzieciaczka juz dzisiaj !!!!!!!!!!!! (4 dziewuszka )

es od Xanti

Oliwia 3300g, 56cm, 10pkt, ur. 10.05.2011 o godzinie 18
Gratulacje kochana!!! Oliwko rośniej zdrowo!!!

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
TheXanthippe GRATULACJE !!!

... wiecie co?? jestem 3 w kolejce na naszej liście

no Dziewczonka i Camomile brać się do roboty, bo My tu z synciem czekamy grzecznie, co by się nie wbijać

grazin niedługo nasza kolej

... idę skroić ananasa, ponoć coś tam ma, co przyspiesza hihi... chociaż ja już w nic nie wierzę
Kochana ja już bym chciała, ale nic się nie dzieje

Cytat:
Moj bembolelek w 39 tygodniu

Załącznik 3953022
Śliczny brzuszek i jaki okraglutki

10.05 dobiega końca a u mnie nic, jedyne co mnie dzisiaj boli to żebra i przepona, strasznie mnie ciśnie brzuch u góry

Dobranoc
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 22:35   #558
agus87
Zakorzenienie

GRATULUJE JESZCZE RAZ WSZYSTKIM MAMUSIOM, KTÓRE DZISIAJ URODZIŁY!!!!!!!!!!

nowa fotka w albumie

moja niunia skonczyla dzisiaj 3 tygodnie!

15kg w dol od porodu
w 3 tygodnie
zostalo 5
co te nerwy robia z czlowiekiem...

wiecie co zrobilam
zalozylam obraczke (ktora 2 dni temu zalozylam i dalam rade sciagnac)
i nie moglam zdjac
pojechalismy dov zlotnika i musial przecinac bo palec jak bania
co za glupia baba ze mnie!!!!!!!!!!!!!!
ile czlowiek musi w zyciu bledow popelnic, zeby zmadrzec
Stary 2011-05-11, 07:06   #559
amarcia
Wtajemniczenie

Gupi wizaz...

Nareszcie!!!

Idę po sniadanie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:13   #560
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

halo
co to było przed chwila na wizaz sie wejsc nie dało?
bo dostałam palpitacji juz
ja sobie leze tz pojechał juz do pracy wiec cały dzien bede sama a jutro to samo ...
smutno

oczywiscie u mnie cisza.
regularne skurcze mam... ale pecherza co godz jak z zegarkiem wstawałam

no a w piątek zaczne 10 miesiac ciązy bosko

moze ja słonicą jestem
Stary 2011-05-11, 07:20   #561
Renessme1985
Rozeznanie

taaaak potwierdzam głupi wizaż... dobrze, że w końcu jest

ciekawe czy ktoś się rozpakował w nocy ??

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:20   #562
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie o te wszystkie niewiadome mi chodzi i brak pewnosci, ze sie uda sn...

Sporo przytylas

hahahahhahahha ja nie przytyłam 22kg tylko 2kg, a lekarz zamiast 74 wpisał 94 .. dlatego to tak śmiesznie wygląda

Cytat:
Lolcia wszyscy przeciez wiedzą lepiej od nas...
ja jak zaszłam w ciaze to sie od kolezanek nasłuchałam..
jak mi to bedzie niedobrze
jak przytyje
jakie mi sie rozstepy zrobią
a poród to w ogole rzeź
jak widać kazda ciaza inna, ale ja takie miłe rzeczy od koloezanek słyszłałam
taaak, też się tego nasłuchałam ..

witam Mamusie
dziś 37 tydzień u mnie ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:21   #563
Klaterina
Zadomowienie

no, wizaż wrócił

Paulizia fajny masz brzucholek

Lolka1212 no każdy chce się wykazać z mądrościami, mnie najbardziej denerwowało to, że wszyscy "obstawiali" dziewczynkę, że po mnie widać córkę, bla bla bla, no ale ja wiedziałam co kiedy i byłam pewna że facet zanim potwierdziło to USG - to byście słyszały potem komentarze, że oni wszyscy tak specjalnie, dla sprawdzenia reakcji ........

Grazin ja swój - bo mam używany od znajomych - dałam na cały dzień, ale jak jest fajna pogoda to nie zaszkodzi jeszcze wystawić na powietrze

agus87 no pięknie 3 tygodnie i w ogóle jakie ładne postępy wagowe
a obrączki szkoda, kurczę, dlatego ja swojej już nie noszę

nie mam pojęcia co ja dzisiaj ze sobą mam zrobić ???? Maluch jakieś extra akrobacje robi, mój brzuch zmienia kształt co kilka minut, z pęcherza i "tyłu" zrobił sobie prywatny worek treningowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 07:22   #564
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
halo
co to było przed chwila na wizaz sie wejsc nie dało?
bo dostałam palpitacji juz
ja sobie leze tz pojechał juz do pracy wiec cały dzien bede sama a jutro to samo ...
smutno

oczywiscie u mnie cisza.
regularne skurcze mam... ale pecherza co godz jak z zegarkiem wstawałam

no a w piątek zaczne 10 miesiac ciązy bosko

moze ja słonicą jestem
heh a ja jutro... a słonie to 22 miesiące noszą więc nie kracz kochana

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-05-11, 07:23   #565
MoniaK
Zakorzenienie

Hej
Bardzo to wkurzające jak rano wizaż nie działa

Xanti, gratulejszyn!!!

Grazin, ja to myślę że już niedługo urodzisz skoro masz te skurcze

Aguś, obrączkę musieli Ci przecinać o ranyyy

Paulizia, fajny masz brzuszek

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-05-11 o 07:24
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:29   #566
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Pisklaczek mi właśnie zasnął, więc zaglądam do Was, a zaraz muszę ogarnąć mieszkanie i jakieś śniadanie upolować

Grazin, ja pisałam w Klubie o alantanie plus w maści. Ale spoko, na pewno wszystko, co masz przyda się. U mnie Linomag już na wykończeniu

Pauliziu, tę Mustelę mam w próbkach i chcę zużyć. Jest to płyn do mycia ciała i włosków. Zupełnie inny, niż Oilatum, bo nie natłuszcza

Eve, wszystko traktowałaś oliwką? Oczy? Pępek? Natłuszczenie pupy po zmianie pieluchy?

Nie uważam, aby zestaw Linomag + sól + płyn do mycia + Octenisept + krem do buźki to była przesada Uważam, że to niezbędne minimum

Aguś, super sprawa z tą utratą wagi! Zazdroszczę! Ja może też się potem zważę, ale u mnie szału nie ma raczej. Chociaż widzę, że opuchlizna powoli schodzi, wszystko w środku wraca do normy i brzuch wydaje się mniejszy

Grazin, wg mnie u Ciebie cisza przed burzą, dopakuj torbę, zmyj naczynia i podlej kwiatki

vege!
Stary 2011-05-11, 07:32   #567
kruczaa
Rozeznanie

Cześć Kobietki
Cytat:
Hania od Spice
ale słodziak
Jej jaka ona słodziutka, i te włoski. Gratuluje Spice
Cytat:
Oliwia 3300g, 56cm, 10pkt, ur. 10.05.2011 o godzinie 18
Gratulacje Urodzajny dzień....a dziś ile będzie dzieciaczków, obstawiamy???
Cytat:
Moj bembolelek w 39 tygodniu
Piekny brzuchol
Cytat:

a tak serio, uwazam (JA) ze w przypadku niemowlat nie ma co przesadzac z kosmetykami i czasami lepiej mniej niz wiecej.
My to co innego - stare doopy jestesmy, z cellulitami, rozstepami, zwisami, popekanymi pietami wiec musimy stosowac miliony smarowidel, ktore i tak nam nie pomoga, ale daja nadzieje

Ide w koncu, bo sie zbieram i zbieram i zebrac nie moge, a kregoslup od siedzenia boli coraz bardziej
Ja też tak myśle, bo nie oszukujmy się w każdym mega delikatnym kosmetyku dla dzieci jest chemia. Moja położna namawia mnie do stosowania szarego mydła "biały jeleń" w płynie, mówi ż enie wysusza skóry i jest dla niej przyjazny, oliwka po tym też niby jest zbędna. ale szczerze to nie wiem co o tym myśleć.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
15kg w dol od porodu
w 3 tygodnie
zostalo 5
co te nerwy robia z czlowiekiem...
Już 3 tyg, jej jak szybko mineło
Gratuluje Ci tak szybkiego pozbycia się ciążowych, zbędnych kg 15 kg w 3 tyg., też tak chcę
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 07:38   #568
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
heh a ja jutro... a słonie to 22 miesiące noszą więc nie kracz kochana
eee to jeszcze tylko 12 miesiecy
zleci
Cytat:
Dzień dobry!

Pisklaczek mi właśnie zasnął, więc zaglądam do Was, a zaraz muszę ogarnąć mieszkanie i jakieś śniadanie upolować

Grazin, ja pisałam w Klubie o alantanie plus w maści. Ale spoko, na pewno wszystko, co masz przyda się. U mnie Linomag już na wykończeniu

Pauliziu, tę Mustelę mam w próbkach i chcę zużyć. Jest to płyn do mycia ciała i włosków. Zupełnie inny, niż Oilatum, bo nie natłuszcza

Eve, wszystko traktowałaś oliwką? Oczy? Pępek? Natłuszczenie pupy po zmianie pieluchy?

Nie uważam, aby zestaw Linomag + sól + płyn do mycia + Octenisept + krem do buźki to była przesada Uważam, że to niezbędne minimum

Aguś, super sprawa z tą utratą wagi! Zazdroszczę! Ja może też się potem zważę, ale u mnie szału nie ma raczej. Chociaż widzę, że opuchlizna powoli schodzi, wszystko w środku wraca do normy i brzuch wydaje się mniejszy

Grazin, wg mnie u Ciebie cisza przed burzą, dopakuj torbę, zmyj naczynia i podlej kwiatki
mary oby oby to była cisza

tylko tż kisi sie w tej robocie ale podobno załatwił ze jak bede rodzić to od razu przyjedzie, pewnie taksówką firmową

nie wiem dalej czy bedzie przy porodzie ale gdzies w szpitalu bedzie
Stary 2011-05-11, 07:41   #569
Renessme1985
Rozeznanie

a mi tak mały fikał wczoraj wieczorem, że szok...

...i dzisiaj patrzę a tyłeczek ma po lewej stronie, a zawsze miał po prawej poza tym przy skurczu zaczyna mnie boleć kręgosłup... kurde oby to nie zwiastowało tych bólów krzyżowych przy porodzie

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-05-11, 07:43   #570
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

spice i hania wychodza do domku!!!

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
a mi tak mały fikał wczoraj wieczorem, że szok...

...i dzisiaj patrzę a tyłeczek ma po lewej stronie, a zawsze miał po prawej poza tym przy skurczu zaczyna mnie boleć kręgosłup... kurde oby to nie zwiastowało tych bólów krzyżowych przy porodzie
A mnie przy skurczu b0lą pachwiny ale to tak ze az sie zginam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości