|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie dżampreza wczoraj ominęła.. ;(
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
co nie stresuj?
jak on na wszystko zawsze MIAŁ CZAS i ja latałam z załatwieniami to się mną nikt nie przejmował niech ma! ![]() gdzie można zobaczyć Twoje zdjęcia ze ślubu?
|
|
|
|
#1594 | ||||
|
Rozeznanie
|
Też kiedyś miałam taki plan.. ale potem stwierdziłam, że nie dość, że szkoda kasy to jeszcze za bardzo bym szanowała te buty, bo za taką cenę, bo takie upragnione.. i bym w nich nie chodziła ![]() Cytat:
Ale świetnie! ![]() Cytat:
Nie wiedziałam, że jest coś takiego ![]() Cytat:
i że mieszkali razem przed ślubem. Gałgany. ![]() Cytat:
Zaczynam odczuwać stres. Obawiam się bardzo, bardzo, bardzo pierwszego tańca, chyba po nim dopiero zacznę coś pamiętać z wesela., czyli cały dzień w takich nerwach, jak nigdy..
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie wczoraj stanik cielisty pod sukienkę ślubną (ecru) i teraz mam dylemat, czy aby nie za ciemny
jak myslicie, bedzie ok?![]() a tak w ogóle, to pani się pyta o rozmiar, a ja: chyba tak z 70C(?), a ze sklepu wyszłam z 65E
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ze sklepu wyszła z uświadomionym rozmiarem... ja jeszcze nigdy nie miałam okazji takiego biustonosza kupić... zawsze jest 75C
|
|
|
|
|
#1598 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż ja nawet nie pomyslałam, że zwykły wieszak brzybko wygląda i nadal tak nie myśle chociaż kto wie, jak będzie kasa to i może wieszak będzieCytat:
nie mogłam nigdzie znaleźć zwykłych białych o grubszej fakturze, ale nie za bardzo sztuwnej no i żeby nie były niebieskie w środku ![]() ![]() Cytat:
TŻ się podobały no i jakość ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się krejzolki ![]()
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Okazało się, że na razie nigdzie nie jadę. To zadzwoniłam do kancelarii i możemy się zgłosić obojętnie kiedy, byle nie przed zamknięciem kancelarii tylko w początkowych godzinach
I pójdziemy w któryś dzień rano pewnie Jak mój załatwi sobie akt chrztu - z adnotacją do ślubu. :P / może środa lub czwartek to będzie/ Ale na pewno w tym tygodniu :P Jupi znowu będzie coś do przodu
|
#1600 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 3 miseiące i 26 dni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, że dobrze dobrana i Tobie się podoba
|
|
#1603 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też, podobają mi się, ale muszę znaleźć z tymi napisami
![]() Cytat:
Cytat:
), ale jeszcze do przyszłego kierownika budowy trzeba będzie się przejść, żeby zobaczył. Chociaż myślę, że nawet jeśli okażę się o 0,5 m za mało miejsca, to o tyle da się w warunkach zabudowy zmienić ). No i nie liczymy na to, że uwiniemy się prędzej niż w 6-7 lat , ale chcemy możliwie jak najmniej kredytu, dlatego tak. No i do tego czasu z moimi rodzicami mieszkamy w piwnicy, z osobną kuchnią, łazienką, sypialnią, salonem, nawet wejście mamy osobne ![]() Nie poczułam... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W 120m2 będzie ciężko się zamknąć, żeby pomieszczenia miały normalne rozmiary.Cytat:
A jaki stanik kupiłaś? Bo ja mam dylemat, co kupić pod suknię, cokolwiek oglądam to się boję zamówić (biorę pod uwagę tylko internet-zawsze można odesłać )Cytat:
![]() Wybierz się do takiego sklepu co dobierają rozmiar, zdziwisz się, że masz taki biust
|
||||||||
|
|
|
#1604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to cielisty kolor bielizny jak najbardziej się sprawdzi.A co rozmiaru, to ja tez bardzo długo myślałam, ze mam 75C aż nie wybrałam sie do takiego droższego sklepu z bielizną (a nie jak dawniej na targ ) i okazało się, że mój rozmiar to 70F ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Piszesz, że w domach parterowych dach jest o wiele droższy w związku z tym mam pytanie czy może orientujesz się (przeliczaliście to może kiedyś) budowa jakiego domu wychodzi taniej (parterowego czy z poddaszem użytkowym)? 12 m odległości to jest strasznie dużo !!!!!!!!!!!!!! Trzymam kciuki, żeby wszystko ze spadkiem i pieniążkami dla Was poszło po waszej myśli ![]() Naprawdę myslisz, że 120 m2 to mały metraż? My wczesniej hclieliśmy taki 100 m2. Naprawdę pomieszczenia moga byc klitki? A w ogóle to może pochwalisz się domkiem jaki Wy wybraliście
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje
Cytat:
![]() wow coraz mniej ![]() Cytat:
![]() tez się baaaaaaaaaardzo cieszę
|
||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi podobnie, ale to też zależnie od tego co kto wymyśli Ale ponoć parterowe są odrobinę droższe w postawieniu (a już na pewno dach - chcąc nie chcąc o wiele większy niż w piętrowym i fundamenty tak samo). Ale ponoć łatwiej ogrzać parterowy, chociaż tutaj też się z różnymi opiniami spotkałam i sama nie wiem Nasz projekt -> http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/...ariant_iii.htm Garaż będzie w połowie przerabiany na warsztat TŻa - stolarz/budowlaniec Drzwi do kotłowni z łazienki (matko, jak można coś takiego wymyślić?) też będą wywalane, garderoba będzie przerabiana na szafę/komandora na długość całego korytarza przy pokojach. Kilka niewielkich zmian No i spiżarnia będzie powiększona - będą połączone pomieszczenie 13 i ta ścianka na szafę czy co to tam jest przy kuchni, że z wiatrołapu będzie trzeba przejść przez salon do kuchni. Widziałam jak to wygląda i tak jak byłam święcie przekonana, że to rozwiązanie będzie mnie drażniło, tak jednak nie Oglądaliśmy tą chatę wybudowaną i jesteśmy na tak Ale dach ma ponad 300m2 No i co na pewno stwierdzę - oglądając kilka miesięcy przeróżne projekty - lepiej zagospodarowane miejsce mają domy parterowe. Co chwilę słucham, że przecież na korytarz dużo odchodzi - a tak naprawdę starczy sobie spojrzeć na dwa projekty o podobnym metrażu, jeden parterowy i jeden z poddaszem użytkowym. Jedyny projekt z poddaszem, który nie przerażał mnie rozmiarami pomieszczeń to był http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/da_hermes.htm, ale i tak odpadł, po podliczeniu WSZYSTKICH pomieszczeń (nawet garażu) wyszło ok 185 m2, a to już za dużo (chociaż przemyślany z garażem ma ok 160 ). Ogólnie to się za bardzo nie znam, wiem po prostu, co MI by utrudniało życie (a są to niezliczone ilości skosów i malutkie pokoiki).No z tymi 12 m poszaleli. Archeologa też będziemy musieli mieć
|
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja już po bieganiu. Rozwaliłam nos przez jakiegoś kundla, który latał po ulicy i stawiał się do mojego psa. a ja trzymając swojego psa uderzyłam się smyczą |
|
|
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dachu to nie zgodzę się, że w parterowym jest wiele droższy. Przecież cena dachu zależy od jego wielkości, a nie od tego czy to dom parterowy, czy z poddaszem. Można mieć mały parterowy domek i olbrzymi dom z poddaszem i cena dachu domu parterowego będzie niższa. Mi się osobiście bardziej z poddaszem podobają więc taki w przyszłości powstanie
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o ceny dachu przy mniej więcej podobnych metrażach Parterówa o powierzchni 120m2 będzie miała na bank większy dach niż dom z poddaszem użytkowym o tej powierzchni, ale to też zależy od ilości skosów i innych dziwactw Ale przy podobnych metrażach dach na parterówie jest po prostu większy
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"Każdy może być palantem, ale decyzja, by nim zostać, jest ściśle osobista." Jeffrey Capshew Edytowane przez zaraza3 Czas edycji: 2011-05-16 o 12:23 |
||
|
|
|
#1614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oby tylko nie Szpak
![]() Ogolnie mysle, ze bylo duzo lepszych ludzi, ktorzy odpadli jeszcze w eliminacjach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za makijaz. Fajnie, ze jestes zadowolona. Ja ciagle sie stresuje tym makijazem![]() Cytat:
No i za garnitur.
|
|
|
#1615 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy w tej samej sytuacji teraz jak oglądam domy te nowe to co 3 to niestety kurnik ![]() Cytat:
jak dla mnie to też trochę za mało - 150m2 to akurat ![]() dla 4 osobowej rodziny ![]()
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do stanika, to ja bałabym się kupować przez neta, a ten kupiłam w sumie przypadkiem, bo w zeszłym tygodniu byłam w triumphie i tam przeraziły mnie ceny (te które mi sie podobały = 150 zł ![]() Cytat:
co do rozmiaru, to od razu powiedziałam TŻ-towi, a on mówi: właśnie zauważyłem że ostatnio ci biust urósł
|
|
#1617 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy spisując protokół muszę mieć pozwolenie ślubu ze swojej parafii czy mogę je donieść później? (ślub w innej parafii niż nasze)
|
#1618 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Oj to musiało być gorąco
![]() Cytat:
Cytat:
Rodzice TŻ ponoć mają nam dać 20 tys, a może i moi rodzice się dorzucą lub mój tato będzie naszym kierownikiem budowy i zrobi nam całą hydraulikę ![]() Nie ja zaczęłam się stresować w dniu ślubu tym, że nie zdążę z fryzurą i makijażem i że spóźnię się na mszę co o mały włos nie nastąpiłoby ![]() Cytat:
, sypialnię dla siebie, pokój dla małej, dodatkowy pokój dla 2 dziecka (?) łazienkę i małą garderobę. Zastanawiamy się nad piwnicą, jeśli by była to tam zrobimy kuchnię, spiżarnię i salonCytat:
Cytat:
Generalnie będziemy budować się 30 lat Cytat:
Gitmartusia co do mieszkania z teściową to idzie się dogadać, ja ze swoją mieszkam już 2 lata i jeszcze się lubimy
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama nie moze patrzeć na Szpaka. ja chyba jestem za Adą. |
|
|
|
|
#1620 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

żartowałam a M. mnie już pod stołem kopał po kostkach

chyba nie przeszłą testu na dziewictwo 

nie mogłam nigdzie znaleźć zwykłych białych o grubszej fakturze, ale nie za bardzo sztuwnej 

A tymczasem bedziemy mieszkać z teściową, mam nadzieję, że sie nie pozabijamy i jakoś dogadamy
), ale jeszcze do przyszłego kierownika budowy trzeba będzie się przejść, żeby zobaczył. Chociaż myślę, że nawet jeśli okażę się o 0,5 m za mało miejsca, to o tyle da się w warunkach zabudowy zmienić