Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 10:18   #1591
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
aha

no to fajnie - ciekawe kiedy mi przyjdzie stres bo TŻ jest już mega zestresowany i dokuczam mu chodząc za nim i mówiąc:

Zostało 35 dni, a my nie mamy:
blablablabalbalba

i on się tak śmiesznie wkurza i źrenice się mu powiększają
nie stresuj chłopaka
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:18   #1592
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hardkor a skąd wiesz

a tak w ogóle to byłam w piątek na próbnym makijażu i powiem tak: podobało mi się , tylko babka dała mi cienie z brokatem i po jakims czasie mi się te świecące drobinki po całej buzi rozlazły; a zapomniałam powiedzieć, że ja wolę raczej taki matowy makijaż i jak się na koniec zobaczyłam to sobie przypomniałam ale ogólnie jestem zadowolona i chyba się na nią zdecyduję

i wczoraj załątwiliśmy w końcu wizytę u księdza; mamy ślub o 15, na razie przed nami jest jeszcze jedna para, z którą będziemy się musieli dogadać w sparwie dekoaracji; i ksiądz też spoko, nic się nie czepiał, żartował, jak go M. zapytał prosto z mostu ile się należy, to powiedział, że nic; ja już miałam koperte w ręce i jak tak powiedział, to jej nie położyłam na biurku, bo jak nie chciał to nie żartowałam a M. mnie już pod stołem kopał po kostkach
Umawialiście godzinę u księdza?

Ale mnie dżampreza wczoraj ominęła.. ;(
Stary 2011-05-16, 10:27   #1593
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nie stresuj chłopaka
co nie stresuj?

jak on na wszystko zawsze MIAŁ CZAS i ja latałam z załatwieniami to się mną nikt nie przejmował niech ma!

gdzie można zobaczyć Twoje zdjęcia ze ślubu?
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:30   #1594
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Jak ja znajdę pracę to zaszaleję i kupię sobie buty Louboutin'a

Też kiedyś miałam taki plan.. ale potem stwierdziłam, że nie dość, że szkoda kasy to jeszcze za bardzo bym szanowała te buty, bo za taką cenę, bo takie upragnione.. i bym w nich nie chodziła

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
fajnie ze ktoś nam dotrzymał towarzystwa dobranoc

miaszanko 3 pokoje pomalutku ekipa remontowa się wynosi

Ale świetnie!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie! macie link do naklejek na buty dla Pana Młodego? ile taka przyjemność kosztuje? chyba zamówię dla P. oj jest jajcarz więc będzie pasowało

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

nawet bardzo
Naklejki? A gdzie je dokładnie nakleić na butach tak żeby nie odstawały?
Nie wiedziałam, że jest coś takiego

Cytat:
tak myślę-w empiku może będą takie naklejki
o! albo w coscie może będą zaraz zaliszę

a wiecie, że Kate Middleton jest w 2 miesiącu ciąży chyba nie przeszłą testu na dziewictwo
Jak było wielkie halo z tym ślubem to właśnie w wiadomościach mówili, że Kate to jest taka inna, że wykształcona, taką ma energię, taka dziewczyna z ludu itp. i na końcu, że jest to także pierwsza kobieta, wstępująca do rodziny królewskiej, która nie jest dziewicą i że mieszkali razem przed ślubem. Gałgany.

Cytat:
dzięki

4 misesiące i 1 dzień

dobra zmywam się powoli i idę z mamą tą sukienkę obczaić, trzymajcie kciuki
MAMY 4 miesiące i 1 dzień?! O rany..

Zaczynam odczuwać stres. Obawiam się bardzo, bardzo, bardzo pierwszego tańca, chyba po nim dopiero zacznę coś pamiętać z wesela., czyli cały dzień w takich nerwach, jak nigdy..
Stary 2011-05-16, 10:36   #1595
carolyna86
Zakorzenienie

kupiłam sobie wczoraj stanik cielisty pod sukienkę ślubną (ecru) i teraz mam dylemat, czy aby nie za ciemny jak myslicie, bedzie ok?
a tak w ogóle, to pani się pyta o rozmiar, a ja: chyba tak z 70C(?), a ze sklepu wyszłam z 65E

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:38   #1596
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie wczoraj stanik cielisty pod sukienkę ślubną (ecru) i teraz mam dylemat, czy aby nie za ciemny jak myslicie, bedzie ok?
a tak w ogóle, to pani się pyta o rozmiar, a ja: chyba tak z 70C(?), a ze sklepu wyszłam z 65E
Ja również kupując bieliznę do ślubu dowiedziałam się jaki mam rozmiar
Stary 2011-05-16, 10:41   #1597
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
a jest możliwość, ze ten stanik wyjdzie spod sukienki? bo jeśli nie to żaden problem

a ze sklepu wyszła z uświadomionym rozmiarem... ja jeszcze nigdy nie miałam okazji takiego biustonosza kupić... zawsze jest 75C
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:42   #1598
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne te wieszaki
chociaż ja nawet nie pomyslałam, że zwykły wieszak brzybko wygląda i nadal tak nie myśle chociaż kto wie, jak będzie kasa to i może wieszak będzie
Cytat:
my kupiliśmy w MediaMarkt te:

http://www.topstylepaper.com/res/img/envelopes_v2.jpg

w prążki (Laid Ivory) wyglądają te prążki jak zaproszenia

polecam!

tylko cena troszkę duża 25zł za 20 kopert.... ale warto!
też mam te koperty, choć nie zawsze przez drukarkę chcą przejść. Bardzo ładne, ale i dość drogie nie mogłam nigdzie znaleźć zwykłych białych o grubszej fakturze, ale nie za bardzo sztuwnej no i żeby nie były niebieskie w środku
Cytat:
przypomniało mi się coś - wklejany był tu kiedyś link do spinek do koszuli, takich z napisem i love my wife, czy jakoś tak; kupiła je któraś z Was dla TŻ na ślub? bo podoba mi się taki zabawny akcent i się zastanawiam;
albo np naklejka na spody butów
ja je kupiłam TŻ się podobały no i jakość ok

Cytat:

ja w Wawie będę w lipcu jak dobrze pójdzie ale naewno nie kupię tam butów bo do tej pory jeszcze pracy nie znajdę
p.s mi się marzą:
http://allegro.pl/christian-loubouti...612490407.html
http://allegro.pl/christian-loubouti...600127384.html
http://allegro.pl/real-photos-hot-ch...567116739.html

ale to wykonalne planuję, że jak zarobię np 1000-1500zł to z każdej wypłaty kupię po 1 parze i bedę happy hehh
o ludzie jakie ceny
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość

26ddś

Cytat:
o matko wiecie co? jak już Bambi zaczęła sezon to te śluby mi tylko migają leci to jak nie wiem, nim się obejrzę, a już będzie wrzesień
mam nadzieję, że wrzesień szybko przybędzie

Cytat:
tak myślę-w empiku może będą takie naklejki
o! albo w coscie może będą zaraz zaliszę

a wiecie, że Kate Middleton jest w 2 miesiącu ciąży chyba nie przeszłą testu na dziewictwo
ooooo nie wiedziałam

Witam się krejzolki

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:52   #1599
ardillka
Zadomowienie

Okazało się, że na razie nigdzie nie jadę. To zadzwoniłam do kancelarii i możemy się zgłosić obojętnie kiedy, byle nie przed zamknięciem kancelarii tylko w początkowych godzinach I pójdziemy w któryś dzień rano pewnie Jak mój załatwi sobie akt chrztu - z adnotacją do ślubu. :P / może środa lub czwartek to będzie/ Ale na pewno w tym tygodniu :P
Jupi znowu będzie coś do przodu

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:54   #1600
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki

4 misesiące i 1 dzień

u mnie 3 miseiące i 26 dni
Cytat:
aha

no to fajnie - ciekawe kiedy mi przyjdzie stres bo TŻ jest już mega zestresowany i dokuczam mu chodząc za nim i mówiąc:

blablablabalbalba

Cytat:
myślę, że będzie ok

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:18   #1601
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
a jest możliwość, ze ten stanik wyjdzie spod sukienki? bo jeśli nie to żaden problem
a ze sklepu wyszła z uświadomionym rozmiarem... ja jeszcze nigdy nie miałam okazji takiego biustonosza kupić... zawsze jest 75C
Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
myślę, że będzie ok
dzięki dziewczyny, bo ta panika przez moją mamę, która stwierdziła że będzie przebijać...

Stary 2011-05-16, 11:19   #1602
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Nie przejmuj się, przecież bielizny i tak nie będzie widać Ważne, że dobrze dobrana i Tobie się podoba

Stary 2011-05-16, 11:29   #1603
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Ja tez planuję dac je TŻ-owi w prezencie slubnym
Ja też, podobają mi się, ale muszę znaleźć z tymi napisami

Cytat:

ja w Wawie będę w lipcu jak dobrze pójdzie ale naewno nie kupię tam butów bo do tej pory jeszcze pracy nie znajdę
p.s mi się marzą:
http://allegro.pl/christian-loubouti...612490407.html
http://allegro.pl/christian-loubouti...600127384.html
http://allegro.pl/real-photos-hot-ch...567116739.html

ale to wykonalne planuję, że jak zarobię np 1000-1500zł to z każdej wypłaty kupię po 1 parze i bedę happy hehh
Te z ćwiekami chodzą za mną, odkąd je pierwszy raz zobaczyłam

Cytat:
My też planujemy się budować, ale na razie nic nie mamy jeszcze. Oglądam cały czas jakieś projekty, ale jeszcze żaden w 100% nie porzypadł mi do gustu. Strasznie wymagająca jestem Podejrzewam, że u Nas też dopiero po slubie coś ruszyy tym bardziej, że będziemy musieli starać się o kredyt A tymczasem bedziemy mieszkać z teściową, mam nadzieję, że sie nie pozabijamy i jakoś dogadamy
No z projektami to jest cyrk, większość z poddaszem użytkowym to jakieś karykaturalne kurniki, a na parterowy trzeba miejsca na działce dość sporo. No i dach jest o wiele droższy przy parterowym, ale i tak parterówkę będziemy stawiać, o ile nie zabraknie nam 0,5 m działki na długość Ale prawdopodobnie nie, z MOICH wyliczeń mamy 0,7 m zapasu (w warunkach zabudowy mam odległość od granicy działki od strony ulicy 12 m ), ale jeszcze do przyszłego kierownika budowy trzeba będzie się przejść, żeby zobaczył. Chociaż myślę, że nawet jeśli okażę się o 0,5 m za mało miejsca, to o tyle da się w warunkach zabudowy zmienić ). No i nie liczymy na to, że uwiniemy się prędzej niż w 6-7 lat , ale chcemy możliwie jak najmniej kredytu, dlatego tak. No i do tego czasu z moimi rodzicami mieszkamy w piwnicy, z osobną kuchnią, łazienką, sypialnią, salonem, nawet wejście mamy osobne

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć przeleciałam was

Nie poczułam...

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
My mamy troszkę kłopot, bo mamy wąską działkę u TŻ i nie każdy dom się zmieści. Trzeba szukać projektu na wąską działkę z oknami z 2 lub 3 stron. Więc będzie dom wąski i długi. Myśleliśmy, żeby zrobić indywidualny projekt, ale to koszt do 7 tysięcy, a gotowy zakup to 2 lub 2,5 tyś. Więc za resztę można kupić już materiał na budowę. Więc zobaczymy co będzie. Ciągle coś oglądam na necie z projektów. Idealnego nie ma, ale zawsze można zrobić aneks do projektu i coś pozmieniać
Jedyne czego nie można zmieniać to ścian nośnych, resztę do woli można zmieniać, więc ja nie biorę nawet pod uwagę indywidualnego projektu, za duża kasa.

Cytat:
Ja wczoraj pół dnia oglądałam projekty i powiem Ci, że jest sporo projektów domów właśnie wąskich a długich. My co prawda mamy wymiarową działkę, ale nie możemy się zdecydować czy wybudowac dom parterowy czy z poddaszem
Kurcze w ogóle to tak bardzo mi się marzy Nasz własny kąte, że szok. A pewnie zejdzie Nam z ta budową. Chciałabym, żebyśmy w ciągu 3 lat sie postawili, ale nie wiem czy to jest realne
Pocieszę Cię - jeśli dostaniecie kredyt i będziecie mieli sporo czasu, to zdążycie bez problemu. My mamy taki kosmiczny czas przez możliwie jak największe okrojenie wysokości kredytu. Jak dobrze pójdzie, to od przyszłego teścia dostaniemy dość sporo na start (spadek po bracie swoim dostanie o ile nikt nic nie nakręci, a jako, że ja jestem ulubioną synową - mój TŻ dostałby najwięcej, no i jako jedyni mamy zamiar się budować), ale to niestety nie jest pewne

Cytat:
My chcemy w krótszym czasie. Taki dom z poddaszem, gdzieś 5 pokoi, łazienka ubikacja, kuchnia, spiżarnia i mała piwnica. żeby go postawić, zrobić przyłącza wszystkie, prąd. Potem kuchnia, łazienka i jeden pokoik i można się wprowadzać :P Reszta jak już będziemy mieszkać
Tylko uważajcie na wysokość ścianki kolankowej - poniżej 120 cm tracicie sporą część pomieszczeń na poddaszu i robi się kurnik Ja właśnie przez skosy zrezygnowałam z domku z poddaszem użytkowym, wolę parterówkę, piętrowe normalne mi się po prostu nie podobają. A projekt wybrany, tylko jeszcze pełno papierków do załatwienia, więc jeszcze nie kupiony

Cytat:
O to spory ten domek chcecie
My tak planujemy około 120m2 w tym kuchnia, spiżarka, salon, łazienka, wc, jakies pomieszczenie gospodarcze i do tego 3 pokoje. Nie chcemy podpiwniczenia (bynajmniej na dzień dzisiejszy)
My też bez piwnicy, ale u nas to by było ryzykowne - moglibyśmy mieć w niej wodę W 120m2 będzie ciężko się zamknąć, żeby pomieszczenia miały normalne rozmiary.

Cytat:
Też mam 65e A jaki stanik kupiłaś? Bo ja mam dylemat, co kupić pod suknię, cokolwiek oglądam to się boję zamówić (biorę pod uwagę tylko internet-zawsze można odesłać )

Cytat:

Też mi się wydaje, że jeśli nie będzie wychodzić z pod sukienki, to żaden problem. Cielisty będzie się nawet mniej w oczy rzucał niż biały

Wybierz się do takiego sklepu co dobierają rozmiar, zdziwisz się, że masz taki biust Ja zawsze narzekałam na swój biust, a teraz jakoś tak mniej

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:29   #1604
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Okazało się, że na razie nigdzie nie jadę. To zadzwoniłam do kancelarii i możemy się zgłosić obojętnie kiedy, byle nie przed zamknięciem kancelarii tylko w początkowych godzinach I pójdziemy w któryś dzień rano pewnie Jak mój załatwi sobie akt chrztu - z adnotacją do ślubu. :P / może środa lub czwartek to będzie/ Ale na pewno w tym tygodniu :P
Jupi znowu będzie coś do przodu
Stary 2011-05-16, 11:42   #1605
gitmartusia
Zadomowienie

Cytat:
Myslę, że kolorem nie masz co się przejmować. Nawet jeśli miałabyś prześwitującą suknię to cielisty kolor bielizny jak najbardziej się sprawdzi.

A co rozmiaru, to ja tez bardzo długo myślałam, ze mam 75C aż nie wybrałam sie do takiego droższego sklepu z bielizną (a nie jak dawniej na targ ) i okazało się, że mój rozmiar to 70F

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
No z projektami to jest cyrk, większość z poddaszem użytkowym to jakieś karykaturalne kurniki, a na parterowy trzeba miejsca na działce dość sporo. No i dach jest o wiele droższy przy parterowym, ale i tak parterówkę będziemy stawiać, o ile nie zabraknie nam 0,5 m działki na długość Ale prawdopodobnie nie, z MOICH wyliczeń mamy 0,7 m zapasu (w warunkach zabudowy mam odległość od granicy działki od strony ulicy 12 m ), ale jeszcze do przyszłego kierownika budowy trzeba będzie się przejść, żeby zobaczył. Chociaż myślę, że nawet jeśli okażę się o 0,5 m za mało miejsca, to o tyle da się w warunkach zabudowy zmienić ). No i nie liczymy na to, że uwiniemy się prędzej niż w 6-7 lat , ale chcemy możliwie jak najmniej kredytu, dlatego tak. No i do tego czasu z moimi rodzicami mieszkamy w piwnicy, z osobną kuchnią, łazienką, sypialnią, salonem, nawet wejście mamy osobne

Pocieszę Cię - jeśli dostaniecie kredyt i będziecie mieli sporo czasu, to zdążycie bez problemu. My mamy taki kosmiczny czas przez możliwie jak największe okrojenie wysokości kredytu. Jak dobrze pójdzie, to od przyszłego teścia dostaniemy dość sporo na start (spadek po bracie swoim dostanie o ile nikt nic nie nakręci, a jako, że ja jestem ulubioną synową - mój TŻ dostałby najwięcej, no i jako jedyni mamy zamiar się budować), ale to niestety nie jest pewne

My też bez piwnicy, ale u nas to by było ryzykowne - moglibyśmy mieć w niej wodę W 120m2 będzie ciężko się zamknąć, żeby pomieszczenia miały normalne rozmiary.
Widzę, że jesteś nieźle obeznana w sprawach budowlanych

Piszesz, że w domach parterowych dach jest o wiele droższy w związku z tym mam pytanie czy może orientujesz się (przeliczaliście to może kiedyś) budowa jakiego domu wychodzi taniej (parterowego czy z poddaszem użytkowym)?

12 m odległości to jest strasznie dużo !!!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki, żeby wszystko ze spadkiem i pieniążkami dla Was poszło po waszej myśli

Naprawdę myslisz, że 120 m2 to mały metraż? My wczesniej hclieliśmy taki 100 m2. Naprawdę pomieszczenia moga byc klitki?

A w ogóle to może pochwalisz się domkiem jaki Wy wybraliście
Stary 2011-05-16, 12:02   #1606
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
To powodzenia w urzadzaniu

Dobranoc
dziękuje

Cytat:
Cześć wszystkim

Ja kupowałam i jeszcze sporo innych dziewczyn z Naszego forum

Ja tez planuję dac je TŻ-owi w prezencie slubnym

Siedzę w pracy i mam chwilkę, żeby do was zajrzeć
o to widze ze obie zrobimy naszym Ukochanym taki prezent

Cytat:

26ddś
wow coraz mniej

Cytat:
Oooo nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość
Ale świetnie! .
tez się baaaaaaaaaardzo cieszę

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:03   #1607
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Widzę, że jesteś nieźle obeznana w sprawach budowlanych

Piszesz, że w domach parterowych dach jest o wiele droższy w związku z tym mam pytanie czy może orientujesz się (przeliczaliście to może kiedyś) budowa jakiego domu wychodzi taniej (parterowego czy z poddaszem użytkowym)?

12 m odległości to jest strasznie dużo !!!!!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki, żeby wszystko ze spadkiem i pieniążkami dla Was poszło po waszej myśli

Naprawdę myslisz, że 120 m2 to mały metraż? My wczesniej hclieliśmy taki 100 m2. Naprawdę pomieszczenia moga byc klitki?

A w ogóle to może pochwalisz się domkiem jaki Wy wybraliście

Wychodzi podobnie, ale to też zależnie od tego co kto wymyśli Ale ponoć parterowe są odrobinę droższe w postawieniu (a już na pewno dach - chcąc nie chcąc o wiele większy niż w piętrowym i fundamenty tak samo). Ale ponoć łatwiej ogrzać parterowy, chociaż tutaj też się z różnymi opiniami spotkałam i sama nie wiem
Nasz projekt -> http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/...ariant_iii.htm
Garaż będzie w połowie przerabiany na warsztat TŻa - stolarz/budowlaniec Drzwi do kotłowni z łazienki (matko, jak można coś takiego wymyślić?) też będą wywalane, garderoba będzie przerabiana na szafę/komandora na długość całego korytarza przy pokojach. Kilka niewielkich zmian No i spiżarnia będzie powiększona - będą połączone pomieszczenie 13 i ta ścianka na szafę czy co to tam jest przy kuchni, że z wiatrołapu będzie trzeba przejść przez salon do kuchni. Widziałam jak to wygląda i tak jak byłam święcie przekonana, że to rozwiązanie będzie mnie drażniło, tak jednak nie Oglądaliśmy tą chatę wybudowaną i jesteśmy na tak Ale dach ma ponad 300m2
No i co na pewno stwierdzę - oglądając kilka miesięcy przeróżne projekty - lepiej zagospodarowane miejsce mają domy parterowe. Co chwilę słucham, że przecież na korytarz dużo odchodzi - a tak naprawdę starczy sobie spojrzeć na dwa projekty o podobnym metrażu, jeden parterowy i jeden z poddaszem użytkowym. Jedyny projekt z poddaszem, który nie przerażał mnie rozmiarami pomieszczeń to był http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/da_hermes.htm, ale i tak odpadł, po podliczeniu WSZYSTKICH pomieszczeń (nawet garażu) wyszło ok 185 m2, a to już za dużo (chociaż przemyślany z garażem ma ok 160 ). Ogólnie to się za bardzo nie znam, wiem po prostu, co MI by utrudniało życie (a są to niezliczone ilości skosów i malutkie pokoiki).
No z tymi 12 m poszaleli. Archeologa też będziemy musieli mieć

Stary 2011-05-16, 12:07   #1608
niunia32
Zakorzenienie

hej
ja już po bieganiu. Rozwaliłam nos przez jakiegoś kundla, który latał po ulicy i stawiał się do mojego psa. a ja trzymając swojego psa uderzyłam się smyczą

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:12   #1609
ardillka
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za rady. Mój TŻ prowadzi skład budowlany i zna się na tym, więc myślę, że będzie dobrze
A co do dachu to nie zgodzę się, że w parterowym jest wiele droższy. Przecież cena dachu zależy od jego wielkości, a nie od tego czy to dom parterowy, czy z poddaszem. Można mieć mały parterowy domek i olbrzymi dom z poddaszem i cena dachu domu parterowego będzie niższa.

Mi się osobiście bardziej z poddaszem podobają więc taki w przyszłości powstanie

Stary 2011-05-16, 12:15   #1610
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
hej
ja już po bieganiu. Rozwaliłam nos przez jakiegoś kundla, który latał po ulicy i stawiał się do mojego psa. a ja trzymając swojego psa uderzyłam się smyczą
uu współczuję

wymianka książkowa

Stary 2011-05-16, 12:16   #1611
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
uu współczuję
dzięki

ide kolorować kotki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:16   #1612
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Dzięki za rady. Mój TŻ prowadzi skład budowlany i zna się na tym, więc myślę, że będzie dobrze
A co do dachu to nie zgodzę się, że w parterowym jest wiele droższy. Przecież cena dachu zależy od jego wielkości, a nie od tego czy to dom parterowy, czy z poddaszem. Można mieć mały parterowy domek i olbrzymi dom z poddaszem i cena dachu domu parterowego będzie niższa.

Mi się osobiście bardziej z poddaszem podobają więc taki w przyszłości powstanie

Chodziło mi o ceny dachu przy mniej więcej podobnych metrażach Parterówa o powierzchni 120m2 będzie miała na bank większy dach niż dom z poddaszem użytkowym o tej powierzchni, ale to też zależy od ilości skosów i innych dziwactw Ale przy podobnych metrażach dach na parterówie jest po prostu większy

Stary 2011-05-16, 12:21   #1613
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Wychodzi podobnie, ale to też zależnie od tego co kto wymyśli Ale ponoć parterowe są odrobinę droższe w postawieniu (a już na pewno dach - chcąc nie chcąc o wiele większy niż w piętrowym i fundamenty tak samo). Ale ponoć łatwiej ogrzać parterowy, chociaż tutaj też się z różnymi opiniami spotkałam i sama nie wiem
Nasz projekt -> http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/...ariant_iii.htm
Garaż będzie w połowie przerabiany na warsztat TŻa - stolarz/budowlaniec Drzwi do kotłowni z łazienki (matko, jak można coś takiego wymyślić?) też będą wywalane, garderoba będzie przerabiana na szafę/komandora na długość całego korytarza przy pokojach. Kilka niewielkich zmian No i spiżarnia będzie powiększona - będą połączone pomieszczenie 13 i ta ścianka na szafę czy co to tam jest przy kuchni, że z wiatrołapu będzie trzeba przejść przez salon do kuchni. Widziałam jak to wygląda i tak jak byłam święcie przekonana, że to rozwiązanie będzie mnie drażniło, tak jednak nie Oglądaliśmy tą chatę wybudowaną i jesteśmy na tak Ale dach ma ponad 300m2
No i co na pewno stwierdzę - oglądając kilka miesięcy przeróżne projekty - lepiej zagospodarowane miejsce mają domy parterowe. Co chwilę słucham, że przecież na korytarz dużo odchodzi - a tak naprawdę starczy sobie spojrzeć na dwa projekty o podobnym metrażu, jeden parterowy i jeden z poddaszem użytkowym. Jedyny projekt z poddaszem, który nie przerażał mnie rozmiarami pomieszczeń to był http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/da_hermes.htm, ale i tak odpadł, po podliczeniu WSZYSTKICH pomieszczeń (nawet garażu) wyszło ok 185 m2, a to już za dużo (chociaż przemyślany z garażem ma ok 160 ). Ogólnie to się za bardzo nie znam, wiem po prostu, co MI by utrudniało życie (a są to niezliczone ilości skosów i malutkie pokoiki).
No z tymi 12 m poszaleli. Archeologa też będziemy musieli mieć
Dobrze mi się tak ogląda Twoje linki do projektów i marzy o tym jakby to było tam mieszkać

Cytat:
hej

Edytowane przez zaraza3
Czas edycji: 2011-05-16 o 12:23
zaraza3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:23   #1614
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Oglądam X factor. Kto Waszym zdaniem powinien wygrać?
Oby tylko nie Szpak Nie moge patrzec na tego cudaka
Ogolnie mysle, ze bylo duzo lepszych ludzi, ktorzy odpadli jeszcze w eliminacjach.

Cytat:
byliśmy dzisiaj rano (wstałam o 6:00) na pierwszej części sesji narzeczeńskiej - druga będzie, jak będzie nieco bardziej słoneczny dzień

i nie mogę się doczekać efektów
Mam nadzieje, ze sie pochwalisz?

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...603859722.html
jakby którejś pasowała to bierzta
przesada.

Cytat:
a tak w ogóle to byłam w piątek na próbnym makijażu i powiem tak: podobało mi się , tylko babka dała mi cienie z brokatem i po jakims czasie mi się te świecące drobinki po całej buzi rozlazły; a zapomniałam powiedzieć, że ja wolę raczej taki matowy makijaż i jak się na koniec zobaczyłam to sobie przypomniałam ale ogólnie jestem zadowolona i chyba się na nią zdecyduję

i wczoraj załątwiliśmy w końcu wizytę u księdza; mamy ślub o 15, na razie przed nami jest jeszcze jedna para, z którą będziemy się musieli dogadać w sparwie dekoaracji; i ksiądz też spoko, nic się nie czepiał, żartował, jak go M. zapytał prosto z mostu ile się należy, to powiedział, że nic; ja już miałam koperte w ręce i jak tak powiedział, to jej nie położyłam na biurku, bo jak nie chciał to nie żartowałam a M. mnie już pod stołem kopał po kostkach
za makijaz. Fajnie, ze jestes zadowolona. Ja ciagle sie stresuje tym makijazem

Cytat:
romantyczny to On og,olnie jest ale wie o tym niewiele osób wzrusza mnie to ze np kupuje mamie kwiatki bez okazji Ogólnie mówi ze mało się przejmuje ślubem itp a to taka zaslona dymna hehe ale ujął mnie tym gestem

Kupilismy mu dziś garnitur pasek i buty - buty karmelowe -bajka- garnitur czekoladowy
Kochanego masz TZ No i za garnitur.
Stary 2011-05-16, 12:26   #1615
Bounty_
Rozeznanie

Cytat:
J

No i do tego czasu z moimi rodzicami mieszkamy w piwnicy, z osobną kuchnią, łazienką, sypialnią, salonem, nawet wejście mamy osobne

Tylko uważajcie na wysokość ścianki kolankowej - poniżej 120 cm tracicie sporą część pomieszczeń na poddaszu i robi się kurnik

jesteśmy w tej samej sytuacji

teraz jak oglądam domy te nowe to co 3 to niestety kurnik

Cytat:

jak dla mnie to też trochę za mało - 150m2 to akurat
dla 4 osobowej rodziny

Stary 2011-05-16, 12:30   #1616
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam 65e A jaki stanik kupiłaś? Bo ja mam dylemat, co kupić pod suknię, cokolwiek oglądam to się boję zamówić (biorę pod uwagę tylko internet-zawsze można odesłać )

Też mi się wydaje, że jeśli nie będzie wychodzić z pod sukienki, to żaden problem. Cielisty będzie się nawet mniej w oczy rzucał niż biały

Wybierz się do takiego sklepu co dobierają rozmiar, zdziwisz się, że masz taki biust Ja zawsze narzekałam na swój biust, a teraz jakoś tak mniej
3mam kciuki za spadek
a co do stanika, to ja bałabym się kupować przez neta, a ten kupiłam w sumie przypadkiem, bo w zeszłym tygodniu byłam w triumphie i tam przeraziły mnie ceny (te które mi sie podobały = 150 zł) i jak wczoraj byłam w CH, to zaszłam do Esotiq i wyszłam naprawdę mile zaskoczona, bo zostawiłam 64 zł
Cytat:
Myslę, że kolorem nie masz co się przejmować. Nawet jeśli miałabyś prześwitującą suknię to cielisty kolor bielizny jak najbardziej się sprawdzi.

A co rozmiaru, to ja tez bardzo długo myślałam, ze mam 75C aż nie wybrałam sie do takiego droższego sklepu z bielizną (a nie jak dawniej na targ ) i okazało się, że mój rozmiar to 70F
dzięki
co do rozmiaru, to od razu powiedziałam TŻ-towi, a on mówi: właśnie zauważyłem że ostatnio ci biust urósł <taaaa, jasne ty zauważyłeś>

Stary 2011-05-16, 12:39   #1617
zaraza3
Rozeznanie

Dziewczyny czy spisując protokół muszę mieć pozwolenie ślubu ze swojej parafii czy mogę je donieść później? (ślub w innej parafii niż nasze)
Stary 2011-05-16, 12:41   #1618
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Hejka idę nieprzytomna do pracy. Do wieczora
Oj to musiało być gorąco
Cytat:

26ddś

Cytat:

My mamy troszkę kłopot, bo mamy wąską działkę u TŻ i nie każdy dom się zmieści. Trzeba szukać projektu na wąską działkę z oknami z 2 lub 3 stron. Więc będzie dom wąski i długi. Myśleliśmy, żeby zrobić indywidualny projekt, ale to koszt do 7 tysięcy, a gotowy zakup to 2 lub 2,5 tyś. Więc za resztę można kupić już materiał na budowę. Więc zobaczymy co będzie. Ciągle coś oglądam na necie z projektów. Idealnego nie ma, ale zawsze można zrobić aneks do projektu i coś pozmieniać
Nam powiedzieli, że indywidualne projekty są gorsze, że gotowe są udoskonalane co chwila, no i gotowe są tańsze
Cytat:
Ja wczoraj pół dnia oglądałam projekty i powiem Ci, że jest sporo projektów domów właśnie wąskich a długich. My co prawda mamy wymiarową działkę, ale nie możemy się zdecydować czy wybudowac dom parterowy czy z poddaszem
Kurcze w ogóle to tak bardzo mi się marzy Nasz własny kąte, że szok. A pewnie zejdzie Nam z ta budową. Chciałabym, żebyśmy w ciągu 3 lat sie postawili, ale nie wiem czy to jest realne
My też chcemy się budować, najpierw chcieliśmy tak do 125m2 ale to wiąże się z dużym kredytem, a mój TŻ nie chce go brać, i po dłuższych przemyśleniach zdecydujemy się na mniejszy, taki do 60 m2 i z poddaszem użytkowym. Nieduży ale będzie własny Rodzice TŻ ponoć mają nam dać 20 tys, a może i moi rodzice się dorzucą lub mój tato będzie naszym kierownikiem budowy i zrobi nam całą hydraulikę
Cytat:
dziewczyny czy to dziwne, ze ja się nie stresuję??
Nie ja zaczęłam się stresować w dniu ślubu tym, że nie zdążę z fryzurą i makijażem i że spóźnię się na mszę co o mały włos nie nastąpiłoby
Cytat:
My chcemy w krótszym czasie. Taki dom z poddaszem, gdzieś 5 pokoi, łazienka ubikacja, kuchnia, spiżarnia i mała piwnica. żeby go postawić, zrobić przyłącza wszystkie, prąd. Potem kuchnia, łazienka i jeden pokoik i można się wprowadzać :P Reszta jak już będziemy mieszkać
my chcemy salon z aneksem kuchennym lub osobną kuchnię ew. oddzieloną barkiem lub wyspą , sypialnię dla siebie, pokój dla małej, dodatkowy pokój dla 2 dziecka (?) łazienkę i małą garderobę. Zastanawiamy się nad piwnicą, jeśli by była to tam zrobimy kuchnię, spiżarnię i salon
Cytat:
aha

blablablabalbalba

Wredna...
Cytat:

Jedyne czego nie można zmieniać to ścian nośnych, resztę do woli można zmieniać, więc ja nie biorę nawet pod uwagę indywidualnego projektu, za duża kasa.

Tylko uważajcie na wysokość ścianki kolankowej - poniżej 120 cm tracicie sporą część pomieszczeń na poddaszu i robi się kurnik Ja właśnie przez skosy zrezygnowałam z domku z poddaszem użytkowym, wolę parterówkę, piętrowe normalne mi się po prostu nie podobają. A projekt wybrany, tylko jeszcze pełno papierków do załatwienia, więc jeszcze nie kupiony
My mamy cholernie dużą działkę, spokojnie można tam postawić 2 domy a i tak będzie jeszcze miejsce na ogród Generalnie będziemy budować się 30 lat

Cytat:
Mi też bardziej podobają się z poddaszem.
Gitmartusia co do mieszkania z teściową to idzie się dogadać, ja ze swoją mieszkam już 2 lata i jeszcze się lubimy jak mi coś nie pasuje to jej to mówię prosto w oczy, ona tak samo mi, i żyjemy w zgodzie.

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:49   #1619
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Oby tylko nie Szpak Nie moge patrzec na tego cudaka.
Kochanego masz TZ No i za garnitur.
Oj Kochanego
moja mama nie moze patrzeć na Szpaka.
ja chyba jestem za Adą.

wymianka książkowa

Stary 2011-05-16, 12:50   #1620
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

26ddś

Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość
Rock mnie zrozumiała

Cytat:
4 misesiące i 1 dzień

Cytat:
blablablabalbalba

Cytat:
Skąd ja to znam

Cytat:
hej
Do wesela się zagoi

Hej

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości