|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Ja tez chce ten przepis na młodą kapuchę
![]() Urwanie głowy dziś w pracy, ale cieszę się bo pieniążki będą w końcu jakies lepsiejsze na tygodniówce Ale jestem tak zmęczona że chyba zaraz ide spać bo jutro znów o 6 trzeba wstać
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Lasencje chyba można pic wode GORSKA NATURA BEAUTY? Ona nie ma cukru i soków owocowych, tylko aromaty . Jest pycha. AKurat piję gruszkową
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dziewczyny mam wymarzoną 5 z przodu wagi !!!!!!!!!!!!!!!!!!W ażę 58 i coś... Waga spada wolniej,ale spada.Ludzie mnie na ulicy nie poznają.Mam do Was pytanie i proszę o radę.Wypadają mi włosy strasznie,może polecicie mi jakieś witaminy,czy coś (((((((((PROSZĘ PORADŹCIE MI COŚ.
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Chudzinki
Gratuluję wszystkim spadków ![]() Aetena zazdroszczę Pragi My się z małżem wybieramy od kilku lat i wybrać nie możemy ![]() Przepraszam, że się nie odniosę do Waszych postów, ale wpadłam tylo na chwilkę, ostatnio pokonałam w końcu miesięczny zastój i kolejny kilogram spadł Dzisiaj mimo duszności związanych z alergią zrobiłam pierwszy trening z "30 days shred" i po ćwiczeniach poczułam się lepiej, serio, duszności się zmniejszyły, normalnie się tego nie spodziewałam ![]() Czytałam na amerykańskich forach o tych ćwiczeniach same pozytywy i postanowiłam spróbować W końcu idę na wesele za 5 tygodni i chciałabym schudnąć o rozmiar do tego czasu ![]() I jeszcze z nowości postanowiłam robić 4 P/ 3 PW, kiedyś o tym czytałam na innym dukanowym forum, w weekend najadłam się na maxa warzyw, teraz same proteinki do piątku Jutro rano idę zrobić badania, zobaczymy co i jak.
|
#1116 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
za spadki.Miałam się odezwać co z naszą sunią,więc miała mieć zabieg ale okazało się,że musi mieć operację za 450zł Cytat:
Cytat:
Oj fatalnie z tą niedoczynnością Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na włosy to skrzyp polny + mikroelementy w Tesco można dostać(bynajmniej u nas).
|
|
#1117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jak,ja cieszyłam się ,że jest w końcu 5 Spełnienie marzeń po prostu !A co do bigosu to robiłam normalnie,jak zwykły,ugotowałam poszatkowaną kapustkę aż miękka się zrobiła,przyprawiłam,doda łam koncentrat,podsmażyłam pierś z kurczaka,dodałam i się jeszcze trochę popryczyło Zrobiłam z połowy główki I i tak się najadłam jak nie wiem Za to jutro planuję nadziewaną papryczkę ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
No już bez przesady,tych węgli nie jest dużo Nie dajmy się zwariować Nie można też tak do 0 ograniczyć wszystkiego. Ja zwracam uwagę tylko na zawartość tłuszczu i białka,węgle nie przeszkadzają mi w chudnięciu. Przed pierwszymi maturami jadłam nawet kleik kukurydziany,który ma ok 80 g węgli,żeby mieć siłę i nie zgłodnieć nagle w ciągu tych 3 godzin
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1118 |
|
Konto usunięte
|
w nabiale zawsze będzie sporo węgli... w końcu laktoza jest w mleku, inaczej nie może być
eh, tak się cieszyłam że już mam wyrównaną niedoczynność a tu znowu pewno trzeba będzie zwiększyć dawkę leku i wiem że jak po zwiększeniu dawki jak się znowu unormuje to będzie lepiej
|
|
|
|
#1119 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę spać ** Cytat:
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-17 o 22:35 |
|||
|
|
|
#1120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty musiałaś jeść więcej wegli bo matura ale jak dla mnie to tych węgli chyba za dużo ale jak kto woli---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
.Na pewno będzie lepiej,przecież są leki na niedoczynność.Moja znajoma ma też niedoczynność i też jest na dukanie ale ostatnio sie nie widziałyśmy,muszę się z nią skontaktowć jak tam u niej i dam znać
|
|
#1121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... ale tak czy tak żaden jogurt spełniać go i tak nie bedzie wiem że są - biorę je. była chwilowo poprawa, TSH wróciło do normy a teraz znowu wzrosło. w moim przypadku (choroba hashimoto) to widocznie znak że mój organizm dokonał autodestrukcji większej części mojej tarczycy niby dobrze wiem że suplementacj hormonów tarczycy jest jedną z łatwiejszych i jest bezpieczna dla organizmu, ale mimo to dzisiaj płakałam mamie do telefonu, wiem głupie, ale to niezbyt fajne że w wieku 21 lat zostałam skazana na tabletki do końca życia albo do czasu aż inny japończyk coś wymyśli
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=mroziq;26978190]Dziewczyny! Zgrzeszyłam troszkę Poszłam na randkę z TŻem do restauracji i zamówiłam grillowanego łososia z surówką,ale zapomniałam powiedzieć kelnerce żeby była bez oleju No i zjadłam...wprawdzie było go niewiele ale zawsze ![]() QUOTE] Taki grzeszek ujdzie bo nie wiedziałaś
|
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nikamo36;26983559]A co to za rybka,daj namiary
Cytat:
Takie doładowanie witaminami ![]() Przerobiłam 15 przykładowych rozmówek z angielskiego . Po rosyjskim trudno mi się przestawić,ale podstawa to prosta TŻ zdawał dzisiaj i miał maks punktów,ale on to kujon jest I jednak stres maturalny robił swoje,przez ten rok w 3 klasie oddaliliśmy się trochę z chłopakiem. Często się kłóciliśmy,rzadko widywaliśmy,ale obiecywał,że po maturze się to skończy. I już dzisiaj zauważyłam,że spełnia obietnice Zabrał mnie na randkę do restauracji,pojedliśmy,po gadaliśmy-jak nigdy A tematy same przychodziły. On już praktycznie po maturach i jutro planuje zorganizować ognisko,ale ja niestety nie mogę przyjść,bo mam w czwartek ten ustny egzamin i próbuje mnie namawiać,żebym chociaż na godznkę wyszła Może to takie błahostki,ale TŻ do wylewnych i romantycznych osób nie należy,nie lubi rozmawiać na poważne tematy,o związku itp,a wychodzenie na "randki" uważa za specjalność starszych ludzi A tu proszę,taka niespodzianka
Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2011-05-17 o 23:26 |
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie płacz,będzie ok.,na szczęście to nie rak ani nic w tym stylu ale tabsy do końca życia
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Moja koleżanka najpierw miała torbiela na jajniku,a później właśnie wykryli tarczycę (tylko nie wiem dokładnie czy niedoczynność,czy nadczynność),ale z tego co widzę,nie wpływa to specjalnie na jej życie. Chociaż ja niezbyt orientuje się na czym to wszystko polega.
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mroziq;26983789]
Cytat:
Moim zdaniem angielski jest łatwiejszy od rosyjskiego(uczyłam sie obu)więc dasz radę Ja bym poszła na to ognisko,chociaż na tą godzinkę,odstresujesz się i jemu sprawisz przyjemność(jak zależy ci na nim)
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nikamo36;26983929]
Cytat:
I oczywiście,że zależy Wcześniej miałam tylko jedną "pierwszą miłość" haha Teraz z TŻ jesteśmy razem 1.5 roku ,krótko,ale tak jakbym od zawsze z nim była
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
trochę się czuję jak emerytka - wiecie, rano pierwsze co to tabletka, potem pół godziny minimum odczekać z jedzeniem. pierwsza rzecz jaką pakuję gdy gdzieś wychodzę to właśnie leki Cytat:
![]() ja wiem niestety aż za dużo np. w przypadku hashimoto uwarunkowanego genetycznie jest większe ryzyko pewnego typu białaczki i innych chorób autoimmunologicznych, mogę mieć problem z zajściem w ciąże, w ciąży tarczyca może figle płatać co jest niedobre dla dziecka, od leków może być polekowa cukrzyca, nieleczona a postępująca może doprowadzić do śpiączki hipometabolicznej i jeszcze sporo innych 'atrakcji' - czasem może lepiej nie wiedzieć
|
|||
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie były ok
|
|
|
|
#1132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czasem tylko się załamuję chwilowo - ale to też wina tarczycy, takie smutne nastroje, więc jak znowu mi wyrównają hormony to będzie lepiej a w ostateczności pocieszam się myślą że średnia długość życia lekarek w naszym województwie to 57lat więc może nie będę się musiała długo z tym męczyć (tak wiem że mam czarny humor)astme i alergię też mam już chyba pisałam że pięknie odzedziczyłam wszystko po przodkach: po babci hashimoto i depresja, po dziadku astma i alergia - no nie miałam jak trafić dobrze że chociaż po dziadku mam też b. mocne zęby (tylko krzywe ) idę spać kochane... mam ciężki okres na uczelni a teraz od płaczu oczy bolą więc lepiej pójdę spać żeby jutro być 'świeżą'. dobranoc! |
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mroziq;26984045]
Cytat:
Cytat:
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Też mam hashimoto i niedoczynność z tym związaną, leki biorę i da się z tym żyć, czasem tylko jak łapie mnie spanie na stojąco i mam sucho w ustach to wiem że dawka hormonu jest do skorygowania.
Bałam się że dukan na niedoczynność może źle wpływać ale lekarka powiedziała mi że nie ma żadnego wpływu, tego się trzymam. A mam pytanie do Was... czy któraś z Was pije koktajle proteinowe? ja ostatnio mam wstręt do jedzenia, nie mam na nic ochoty i kupiłam dziś przez allegro waniliowy i truskawkowy (mam nadzieję, że tam jest aromat a nie sproszkowane owoce, teraz dopiero o tym pomyślałam pozdrawiam dukanki |
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY
Jutro z rana jadę roznosić moje pierwsze CV ) Myślicie ,że przyjmą mnie gdzieś ? Boję się,że będą woleli kogoś doświadczonego... A jednak na te długie wakacje jakaś praca by się przydała
|
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny ! strasznie dawno tu nie zagladałam ( zupełny brak czasu ) dziś sporo nadrobiłam niestety nie jestem w stanie na wszystko odpisać.
GRATULUJE WAM SPADKÓW ! ![]() Ja aktualnie na III fazie troszkę grzeszę ( wiem nie powinnam) ale bachanalia teraz i hmm ciężko jest. Myślę ,żeby za jakiś czas wrócić na II fazę i jeszcze z 3 kg schudnąć tylko o dziwo boy i przyjaciółka mi odradzają tylko kurcze ja mam jeszcze tak DUŻO tłuszczu ,że szok. Jest lepiej niż było ale jeszcze nie tak jak powinno. Mam pytanko , macie może jakiś sposób na zazdrość straszny zazdrośnik ze mnie i nie raz zupełna pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki za odpowedź odnośnie koktajli, jak przyjdą wkleję skład, ciekawa jestem... na początku tego wątku przeczytałam o szatańskiej wadze 66,6... dziś zobaczyłam ją po raz trzeci... a waga na poziomie 66,4-66,9 trzyma mi się dobre 2 tygodnie, i jak tu nie wierzyć w takie pierdoły ;D |
|
|
|
|
#1139 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na zazdrość nie ma reguły ale więcej zufania do Tż chociaż zależy gdzie pracuje i co robi poza pracą.Ja też straszna zazdrośnica jestem bo mój Tż pracuje na zlecenia i w dodatku jeździ po ludziach i zakłada internet,tel. i tv,ma nie określone godziny pracy bo jeździ na umówioną godz.ale ja nie mogę powiedzieć,że jest w pracy od 8-16. Niby mam do niego zaufanie ale ta nutka niepewności jest ale tak chyba musi być w dojrzałym związku ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
Pomijając,ty zamówiłaś te koktajle czy robiłaś(masz zamiar zrobić)? Ja bym chciała mieć taką wagę a zastoje potrafią trwać nawet miesiąc i dłużej
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
haha,nie pocieszyło mnie to
Mam nadzieję,że ktoś się zlituje,w końcu każdy kiedyś zaczynał od zera... Jak na pierwszą pracę mogę robić cokolwiek... Najbardziej popularne są bary i kawiarnie,zobaczymy,co z tego będzie... Tylko mam brzydkie zdjęcie Może nie będą powierzchowni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

(((((((((PROSZĘ PORADŹCIE MI COŚ.