DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 21:13   #1111
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Ja tez chce ten przepis na młodą kapuchę
Urwanie głowy dziś w pracy, ale cieszę się bo pieniążki będą w końcu jakies lepsiejsze na tygodniówce
Ale jestem tak zmęczona że chyba zaraz ide spać bo jutro znów o 6 trzeba wstać Po pracy chce jechac do brata w końcu

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:31   #1112
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Urwanie głowy dziś w pracy, ale cieszę się bo pieniążki będą w końcu jakies lepsiejsze na tygodniówce
Ale jestem tak zmęczona że chyba zaraz ide spać bo jutro znów o 6 trzeba wstać Po pracy chce jechac do brata w końcu
kroję kapustkę, dodaję do niej trochę wody i gotuję, pierś smażę trochę, jak kapusta gotuję się około pół h, to wrzucam mięso, dodaję przyprawy, chwilę gotuję, dodaję koncentrat, gotuję jeszcze 15 minut i pychota

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:46   #1113
mandarynkka86
Rozeznanie

Lasencje chyba można pic wode GORSKA NATURA BEAUTY? Ona nie ma cukru i soków owocowych, tylko aromaty . Jest pycha. AKurat piję gruszkową
Stary 2011-05-17, 21:48   #1114
Blanka_89
Raczkowanie

HejDziewczyny mam wymarzoną 5 z przodu wagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!W ażę 58 i coś...Waga spada wolniej,ale spada.Ludzie mnie na ulicy nie poznają.Mam do Was pytanie i proszę o radę.Wypadają mi włosy strasznie,może polecicie mi jakieś witaminy,czy coś(((((((((PROSZĘ PORADŹCIE MI COŚ.
Marzę o tatuażu!
14.11.2012.
Blanka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:11   #1115
brombusia
Zakorzenienie

Cześć Chudzinki

Gratuluję wszystkim spadków

Aetena zazdroszczę Pragi
My się z małżem wybieramy od kilku lat i wybrać nie możemy

Przepraszam, że się nie odniosę do Waszych postów, ale wpadłam tylo na chwilkę, ostatnio pokonałam w końcu miesięczny zastój i kolejny kilogram spadł
Dzisiaj mimo duszności związanych z alergią zrobiłam pierwszy trening z "30 days shred" i po ćwiczeniach poczułam się lepiej, serio, duszności się zmniejszyły, normalnie się tego nie spodziewałam
Czytałam na amerykańskich forach o tych ćwiczeniach same pozytywy i postanowiłam spróbować
W końcu idę na wesele za 5 tygodni i chciałabym schudnąć o rozmiar do tego czasu
I jeszcze z nowości postanowiłam robić 4 P/ 3 PW, kiedyś o tym czytałam na innym dukanowym forum, w weekend najadłam się na maxa warzyw, teraz same proteinki do piątku
Jutro rano idę zrobić badania, zobaczymy co i jak.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:20   #1116
nikamo36
Zadomowienie

Witam Kochaneza spadki.
Miałam się odezwać co z naszą sunią,więc miała mieć zabieg ale okazało się,że musi mieć operację za 450zł i poszlismy do innego weta,dał tabsy i mamy czekac do czwartku bo (jak powiedział wet)z operacją można poczekać,sory za offa ale obiecałam,że napiszę co z sunią

Cytat:
Napisane przez Palala Pokaż wiadomość
na Dukanie jestem dopiero kilka dni i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Czy często mogę pić jogurt menuB z mlekovity, jeśli w 100g ma 3,15g białka, 4,5g węgli i 0% tłuszczu ?
Te węgle nie bardzo

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
bo pozwala na jogurty aromatyzowane na owocowo a nie z owocami - to logiczne że skoro nie możemy jeść owoców to nie może ich też być w jogurcie, serku...

wczoraj miałam okazję zbadać sobie skład ciała na zajęciach ale tego nie zrobiłam - krępowałam się przy całej grupie, która miała analizować wynik... a potem żałowałam trochę bo fajnie byłoby poznać te wartości.... ale wiem że tłuszczu mam dużo bo z mięśniami u mnie słabo no i cycki to głównie tłuszcz a tam mam dobre kilka kg

teraz już zastój mój jest uzasadniony w całości zrobiłam sobie badania tarczycy i co? i TSH podniesione czyli znowu wpadam w niedoczynność, a już miałam wszystko ustabilizowane nic dziwnego że znowu metabolizm zwolnił... no nic, w czwartek idę do endo, może podniesie mi dawkę, ale kurde ostatnio taki ładny był wynik a teraz....
dobrze że chociaż AlAT i AspAT mi się obniżają, ciągle za dużo ale spadają
a jeszcze baby z labu pomyliły sobie coś na moim skierowaniu i zamiast całkowitego cholesterolu zrobiły mi HDL ale obiecały na jutro gratis dobrze zrobić...

na chwilkę tylko wpadłam... lecę do gina a potem do książek
Jogurty owocowe ale nie z owocami można 1 dziennie jak waga spada(info z czatu z doktorem na innym forum)
Oj fatalnie z tą niedoczynnością
Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
witajcie mogę się przyłączyć?

od jutra przechodzę na Dukana, bo na MŻ+WR w neicałe 2 miesiące zgubiłam 5kg, ale mam spory zastój ( a wręcz jest ponad 0,5kg na plusie). Dukan to moja cicha nadzieja na zgubienie pozostałych 6kg
Witam
Cytat:
Napisane przez asia_bydgoszcz Pokaż wiadomość
@mandarynkka86: szkoda, że bez dzieci Nawet jeśli nauczone czystości ?

Kurcze cały czas czuję się jakoś napompowana, choć juz parę dni po @, wreszcie był spadek 0,5 kg, czyli od początku jakieś 4,5-5 kg, czyli bez szału, po ciuchach też nie widzę, że luźniejsze...
Nogi dziś trochę szczuplejsze, są nawet zarysy kostek

Jutro jadę w delegację do Wawy... jutro mam P , jakieś papu muszę wymyśleć, w sumie 17 h będę poza domem
Witam bydgoszczankęTrzeba się mierzyć pomimo,że spadek mały to w cm leci
Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Widzę,że ruszyło się w pracy,zdrówka dla brata
Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Lasencje chyba można pic wode GORSKA NATURA BEAUTY? Ona nie ma cukru i soków owocowych, tylko aromaty . Jest pycha. AKurat piję gruszkową
Jak nie ma cukru to ok.
Cytat:
Napisane przez Blanka_89 Pokaż wiadomość
HejDziewczyny mam wymarzoną 5 z przodu wagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!W ażę 58 i coś...Waga spada wolniej,ale spada.Ludzie mnie na ulicy nie poznają.Mam do Was pytanie i proszę o radę.Wypadają mi włosy strasznie,może polecicie mi jakieś witaminy,czy coś(((((((((PROSZĘ PORADŹCIE MI COŚ.
na włosy to skrzyp polny + mikroelementy w Tesco można dostać(bynajmniej u nas).
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:24   #1117
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam jak,ja cieszyłam się ,że jest w końcu 5 Spełnienie marzeń po prostu !

A co do bigosu to robiłam normalnie,jak zwykły,ugotowałam poszatkowaną kapustkę aż miękka się zrobiła,przyprawiłam,doda łam koncentrat,podsmażyłam pierś z kurczaka,dodałam i się jeszcze trochę popryczyło Zrobiłam z połowy główki I i tak się najadłam jak nie wiem Za to jutro planuję nadziewaną papryczkę

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Witam Kochaneza spadki.
Miałam się odezwać co z naszą sunią,więc miała mieć zabieg ale okazało się,że musi mieć operację za 450zł i poszlismy do innego weta,dał tabsy i mamy czekac do czwartku bo (jak powiedział wet)z operacją można poczekać,sory za offa ale obiecałam,że napiszę co z sunią

Te węgle nie bardzo

No już bez przesady,tych węgli nie jest dużo Nie dajmy się zwariować Nie można też tak do 0 ograniczyć wszystkiego. Ja zwracam uwagę tylko na zawartość tłuszczu i białka,węgle nie przeszkadzają mi w chudnięciu. Przed pierwszymi maturami jadłam nawet kleik kukurydziany,który ma ok 80 g węgli,żeby mieć siłę i nie zgłodnieć nagle w ciągu tych 3 godzin
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:32   #1118
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Te węgle nie bardzo

Oj fatalnie z tą niedoczynnością
w nabiale zawsze będzie sporo węgli... w końcu laktoza jest w mleku, inaczej nie może być

eh, tak się cieszyłam że już mam wyrównaną niedoczynność a tu znowu pewno trzeba będzie zwiększyć dawkę leku ale dobrze że wiem - teraz wiem skąd zastój, zmęczenie, złe nastroje i wiem że jak po zwiększeniu dawki jak się znowu unormuje to będzie lepiej
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:34   #1119
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
HejDziewczyny mam wymarzoną 5 z przodu wagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!W ażę 58 i coś...Waga spada wolniej,ale spada.Ludzie mnie na ulicy nie poznają.
ale Ci zazdroszczę Dukasz miesiąc krócej i masz już 5:P ale ja też już niedługo!
Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
No już bez przesady,tych węgli nie jest dużo Nie dajmy się zwariować Nie można też tak do 0 ograniczyć wszystkiego. Ja zwracam uwagę tylko na zawartość tłuszczu i białka,węgle nie przeszkadzają mi w chudnięciu. Przed pierwszymi maturami jadłam nawet kleik kukurydziany,który ma ok 80 g węgli,żeby mieć siłę i nie zgłodnieć nagle w ciągu tych 3 godzin
węgle są potrzebne, może nie w formie cukru prostego;P ale są. teoretycznie racjonalnie się żywiąc człowiek powinien jeść ok 2 g węgli na kg masy ciała. my i tak tniemy to o połowę. a te jogurty z MenuB i tak mają dużo mniej węgli niż inne i sporo białka

lecę spać dobranoc i spadeczków jutro!

**
Cytat:
w nabiale zawsze będzie sporo węgli... w końcu laktoza jest w mleku, inaczej nie może być

eh, tak się cieszyłam że już mam wyrównaną niedoczynność a tu znowu pewno trzeba będzie zwiększyć dawkę leku ale dobrze że wiem - teraz wiem skąd zastój, zmęczenie, złe nastroje i wiem że jak po zwiększeniu dawki jak się znowu unormuje to będzie lepiej
dobrze będzie kochana

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-05-17 o 22:35
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:41   #1120
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam jak,ja cieszyłam się ,że jest w końcu 5 Spełnienie marzeń po prostu !

A co do bigosu to robiłam normalnie,jak zwykły,ugotowałam poszatkowaną kapustkę aż miękka się zrobiła,przyprawiłam,doda łam koncentrat,podsmażyłam pierś z kurczaka,dodałam i się jeszcze trochę popryczyło Zrobiłam z połowy główki I i tak się najadłam jak nie wiem Za to jutro planuję nadziewaną papryczkę

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Robiłam taki bigosik w piątek,pycha
Ty musiałaś jeść więcej wegli bo matura ale jak dla mnie to tych węgli chyba za dużoale jak kto woli

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:

Mimo wszystko równanie dukanowe nie jest spełnione,ale jak kto woli.
Na pewno będzie lepiej,przecież są leki na niedoczynność.Moja znajoma ma też niedoczynność i też jest na dukanie ale ostatnio sie nie widziałyśmy,muszę się z nią skontaktowć jak tam u niej i dam znać
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-17, 23:00   #1121
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Mimo wszystko równanie dukanowe nie jest spełnione,ale jak kto woli.
Na pewno będzie lepiej,przecież są leki na niedoczynność.Moja znajoma ma też niedoczynność i też jest na dukanie ale ostatnio sie nie widziałyśmy,muszę się z nią skontaktowć jak tam u niej i dam znać
właśnie kiedyś były wielkie dywagacje czy to równanie istnieje, w sensie że dukan je wymyślił, czy też nie i już sama nie wiem na czym stanęło ... ale tak czy tak żaden jogurt spełniać go i tak nie bedzie mleko chyba też nie, serki homo niektóre też nie...

wiem że są - biorę je. była chwilowo poprawa, TSH wróciło do normy a teraz znowu wzrosło. w moim przypadku (choroba hashimoto) to widocznie znak że mój organizm dokonał autodestrukcji większej części mojej tarczycy niby dobrze wiem że suplementacj hormonów tarczycy jest jedną z łatwiejszych i jest bezpieczna dla organizmu, ale mimo to dzisiaj płakałam mamie do telefonu, wiem głupie, ale to niezbyt fajne że w wieku 21 lat zostałam skazana na tabletki do końca życia albo do czasu aż inny japończyk coś wymyśli
Stary 2011-05-17, 23:11   #1122
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Znalazłam makrelę w puszce w pomidorach bez cukru, ale bez oleju nie znalazłam. Sporadycznie zjadam bez sosu - tylko tyle, ile "oblepia" rybkę
A co to za rybka,daj namiary
[QUOTE=mroziq;26978190]Dziewczyny! Zgrzeszyłam troszkę Poszłam na randkę z TŻem do restauracji i zamówiłam grillowanego łososia z surówką,ale zapomniałam powiedzieć kelnerce żeby była bez oleju Już tak się przyzwyczaiłam do dukanowego jedzonka,że zapomniałam,że do zieleninki się dodaje No i zjadłam...wprawdzie było go niewiele ale zawsze
QUOTE]
Taki grzeszek ujdzie bo nie wiedziałaś
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-17, 23:25   #1123
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=nikamo36;26983559]A co to za rybka,daj namiary
Cytat:
Dziewczyny! Zgrzeszyłam troszkę Poszłam na randkę z TŻem do restauracji i zamówiłam grillowanego łososia z surówką,ale zapomniałam powiedzieć kelnerce żeby była bez oleju Już tak się przyzwyczaiłam do dukanowego jedzonka,że zapomniałam,że do zieleninki się dodaje No i zjadłam...wprawdzie było go niewiele ale zawsze
QUOTE]
Taki grzeszek ujdzie bo nie wiedziałaś
Pocieszam się tym,że jednak olej w sałatce to samo dobro,bo witaminki się "aktywują" Takie doładowanie witaminami

Przerobiłam 15 przykładowych rozmówek z angielskiego . Po rosyjskim trudno mi się przestawić,ale podstawa to prosta TŻ zdawał dzisiaj i miał maks punktów,ale on to kujon jest

I jednak stres maturalny robił swoje,przez ten rok w 3 klasie oddaliliśmy się trochę z chłopakiem. Często się kłóciliśmy,rzadko widywaliśmy,ale obiecywał,że po maturze się to skończy. I już dzisiaj zauważyłam,że spełnia obietnice Zabrał mnie na randkę do restauracji,pojedliśmy,po gadaliśmy-jak nigdy A tematy same przychodziły. On już praktycznie po maturach i jutro planuje zorganizować ognisko,ale ja niestety nie mogę przyjść,bo mam w czwartek ten ustny egzamin i próbuje mnie namawiać,żebym chociaż na godznkę wyszła Może to takie błahostki,ale TŻ do wylewnych i romantycznych osób nie należy,nie lubi rozmawiać na poważne tematy,o związku itp,a wychodzenie na "randki" uważa za specjalność starszych ludzi A tu proszę,taka niespodzianka

Edytowane przez mroziq
Czas edycji: 2011-05-17 o 23:26
Stary 2011-05-17, 23:26   #1124
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
właśnie kiedyś były wielkie dywagacje czy to równanie istnieje, w sensie że dukan je wymyślił, czy też nie i już sama nie wiem na czym stanęło ... ale tak czy tak żaden jogurt spełniać go i tak nie bedzie mleko chyba też nie, serki homo niektóre też nie...

wiem że są - biorę je. była chwilowo poprawa, TSH wróciło do normy a teraz znowu wzrosło. w moim przypadku (choroba hashimoto) to widocznie znak że mój organizm dokonał autodestrukcji większej części mojej tarczycy niby dobrze wiem że suplementacj hormonów tarczycy jest jedną z łatwiejszych i jest bezpieczna dla organizmu, ale mimo to dzisiaj płakałam mamie do telefonu, wiem głupie, ale to niezbyt fajne że w wieku 21 lat zostałam skazana na tabletki do końca życia albo do czasu aż inny japończyk coś wymyśli
Ja tez powinnam chyba zbadać tarczycę
Nie płacz,będzie ok.,na szczęście to nie rak ani nic w tym stylu ale tabsy do końca życiaMoja bratowa jest ok.twojego wieku i ma za gęstą krew(nie wiem dokładnie jaka to choroba)ale musi brać tabsy do końca życia,a poza tym "śmiejemy" się z Tż,że wódę musi nosić zawsze przy sobie i troche golnąć
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-17, 23:32   #1125
mroziq
Zadomowienie

Moja koleżanka najpierw miała torbiela na jajniku,a później właśnie wykryli tarczycę (tylko nie wiem dokładnie czy niedoczynność,czy nadczynność),ale z tego co widzę,nie wpływa to specjalnie na jej życie. Chociaż ja niezbyt orientuje się na czym to wszystko polega.
Stary 2011-05-17, 23:34   #1126
nikamo36
Zadomowienie

[QUOTE=mroziq;26983789]
Cytat:
A co to za rybka,daj namiary

Pocieszam się tym,że jednak olej w sałatce to samo dobro,bo witaminki się "aktywują" Takie doładowanie witaminami

Przerobiłam 15 przykładowych rozmówek z angielskiego . Po rosyjskim trudno mi się przestawić,ale podstawa to prosta TŻ zdawał dzisiaj i miał maks punktów,ale on to kujon jest

I jednak stres maturalny robił swoje,przez ten rok w 3 klasie oddaliliśmy się trochę z chłopakiem. Często się kłóciliśmy,rzadko widywaliśmy,ale obiecywał,że po maturze się to skończy. I już dzisiaj zauważyłam,że spełnia obietnice Zabrał mnie na randkę do restauracji,pojedliśmy,po gadaliśmy-jak nigdy A tematy same przychodziły. On już praktycznie po maturach i jutro planuje zorganizować ognisko,ale ja niestety nie mogę przyjść,bo mam w czwartek ten ustny egzamin i próbuje mnie namawiać,żebym chociaż na godznkę wyszła Może to takie błahostki,ale TŻ do wylewnych i romantycznych osób nie należy,nie lubi rozmawiać na poważne tematy,o związku itp,a wychodzenie na "randki" uważa za specjalność starszych ludzi A tu proszę,taka niespodzianka
Podejrzewam,że to oliwa i to extra wergine więc nie takie zło
Moim zdaniem angielski jest łatwiejszy od rosyjskiego(uczyłam sie obu)więc dasz radę
Ja bym poszła na to ognisko,chociaż na tą godzinkę,odstresujesz się i jemu sprawisz przyjemność(jak zależy ci na nim)
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-17, 23:45   #1127
mroziq
Zadomowienie

[QUOTE=nikamo36;26983929]
Cytat:
Podejrzewam,że to oliwa i to extra wergine więc nie takie zło
Moim zdaniem angielski jest łatwiejszy od rosyjskiego(uczyłam sie obu)więc dasz radę
Ja bym poszła na to ognisko,chociaż na tą godzinkę,odstresujesz się i jemu sprawisz przyjemność(jak zależy ci na nim)
No zastanowię się jeszcze I oczywiście,że zależy Wcześniej miałam tylko jedną "pierwszą miłość" haha Ale to w ogóle nieporównywalne Teraz z TŻ jesteśmy razem 1.5 roku ,krótko,ale tak jakbym od zawsze z nim była
Stary 2011-05-17, 23:47   #1128
anita9005
Rozeznanie

no no elegancko

Cytat:
nie wiem czy sie da, ale probuje . Nr 1,2,3 sprzed diety , ostatnie (to z prawej ) dzisiaj.
Nr 3 -w czerwonej kurtce- tam wazylam najwięcej w swoim zyciu. Najbardziej aktualne sprzed diety to zdj nr 2 z lizakiem w tle.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:50   #1129
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
widzisz, tak jak mówiłyśmy, po maturach od razu wszystko lepiej się wam układa i oby tak dalej

Cytat:
Ja tez powinnam chyba zbadać tarczycę
Nie płacz,będzie ok.,na szczęście to nie rak ani nic w tym stylu ale tabsy do końca życiaMoja bratowa jest ok.twojego wieku i ma za gęstą krew(nie wiem dokładnie jaka to choroba)ale musi brać tabsy do końca życia,a poza tym "śmiejemy" się z Tż,że wódę musi nosić zawsze przy sobie i troche golnąć
oj jesli możesz mieć z nią problemy to badaj! to jak się czułam przed leczeniem a zaraz na początku to niebo a ziemia! nie ma co zwlekac...
trochę się czuję jak emerytka - wiecie, rano pierwsze co to tabletka, potem pół godziny minimum odczekać z jedzeniem. pierwsza rzecz jaką pakuję gdy gdzieś wychodzę to właśnie leki

Cytat:
Moja koleżanka najpierw miała torbiela na jajniku,a później właśnie wykryli tarczycę (tylko nie wiem dokładnie czy niedoczynność,czy nadczynność),ale z tego co widzę,nie wpływa to specjalnie na jej życie. Chociaż ja niezbyt orientuje się na czym to wszystko polega.
nie leczona niestety wpływa, i to znacznie zmniejsza komfort (senność, zmęczenie, zaburzenia koncentracji, spowolnienie myślenia, nie mówiąc o suchej skórze, wypadaniu włosów itd.). no i czułam się gorzej no i okazało się że leczenie ciągle niedostateczne
ja wiem niestety aż za dużo np. w przypadku hashimoto uwarunkowanego genetycznie jest większe ryzyko pewnego typu białaczki i innych chorób autoimmunologicznych, mogę mieć problem z zajściem w ciąże, w ciąży tarczyca może figle płatać co jest niedobre dla dziecka, od leków może być polekowa cukrzyca, nieleczona a postępująca może doprowadzić do śpiączki hipometabolicznej i jeszcze sporo innych 'atrakcji' - czasem może lepiej nie wiedzieć
Stary 2011-05-17, 23:54   #1130
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
widzisz, tak jak mówiłyśmy, po maturach od razu wszystko lepiej się wam układa i oby tak dalej

oj jesli możesz mieć z nią problemy to badaj! to jak się czułam przed leczeniem a zaraz na początku to niebo a ziemia! nie ma co zwlekac...
trochę się czuję jak emerytka - wiecie, rano pierwsze co to tabletka, potem pół godziny minimum odczekać z jedzeniem. pierwsza rzecz jaką pakuję gdy gdzieś wychodzę to właśnie leki

nie leczona niestety wpływa, i to znacznie zmniejsza komfort (senność, zmęczenie, zaburzenia koncentracji, spowolnienie myślenia, nie mówiąc o suchej skórze, wypadaniu włosów itd.). no i czułam się gorzej no i okazało się że leczenie ciągle niedostateczne
ja wiem niestety aż za dużo np. w przypadku hashimoto uwarunkowanego genetycznie jest większe ryzyko pewnego typu białaczki i innych chorób autoimmunologicznych, mogę mieć problem z zajściem w ciąże, w ciąży tarczyca może figle płatać co jest niedobre dla dziecka, od leków może być polekowa cukrzyca, nieleczona a postępująca może doprowadzić do śpiączki hipometabolicznej i jeszcze sporo innych 'atrakcji' - czasem może lepiej nie wiedzieć
Ale trzeba być dobrej myśli. Trudno też mi cokolwiek teraz powiedzieć,bo jedyne z czym ja mam do czynienia to astma i alegria (i do niedawna nadwaga )
Stary 2011-05-17, 23:54   #1131
anita9005
Rozeznanie

jak dla mnie były ok

Cytat:
Tak wygladaly kiedys moje nogi po siłowni... jak dla mnie za bardzo "umięsnione"
Nie lubie widocznych mięsni na nogach, wole na brzusiu
Dlatego musiałam "sfolgować" z ćwiczeniami na nogi, bo jeszcze z miesiąc i kulturystka jak się patrzy hhehehehe
Stary 2011-05-18, 00:05   #1132
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ale trzeba być dobrej myśli. Trudno też mi cokolwiek teraz powiedzieć,bo jedyne z czym ja mam do czynienia to astma i alegria (i do niedawna nadwaga )
jestem dobrej myśli czasem tylko się załamuję chwilowo - ale to też wina tarczycy, takie smutne nastroje, więc jak znowu mi wyrównają hormony to będzie lepiej a w ostateczności pocieszam się myślą że średnia długość życia lekarek w naszym województwie to 57lat więc może nie będę się musiała długo z tym męczyć (tak wiem że mam czarny humor)
astme i alergię też mam już chyba pisałam że pięknie odzedziczyłam wszystko po przodkach: po babci hashimoto i depresja, po dziadku astma i alergia - no nie miałam jak trafić dobrze że chociaż po dziadku mam też b. mocne zęby (tylko krzywe )
idę spać kochane... mam ciężki okres na uczelni a teraz od płaczu oczy bolą więc lepiej pójdę spać żeby jutro być 'świeżą'. dobranoc!
Stary 2011-05-18, 00:13   #1133
nikamo36
Zadomowienie

[QUOTE=mroziq;26984045]
Cytat:

No zastanowię się jeszcze I oczywiście,że zależy Wcześniej miałam tylko jedną "pierwszą miłość" haha Ale to w ogóle nieporównywalne Teraz z TŻ jesteśmy razem 1.5 roku ,krótko,ale tak jakbym od zawsze z nim była
Jeżeli czujesz,że to ten to postaraj się dla niego(ta 1 godz.na ognisku cię nie zbawi to tak jak byś tu z nami była),ja byłam z moim Tż pół roku i wiedziałam,że to ten
Cytat:

Ja ma te same objawy(senność, zmęczenie, zaburzenia koncentracji, spowolnienie myślenia, nie mówiąc o suchej skórze, wypadaniu włosów itd.-przytoczenie)
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-18, 00:19   #1134
camillet
Raczkowanie

Też mam hashimoto i niedoczynność z tym związaną, leki biorę i da się z tym żyć, czasem tylko jak łapie mnie spanie na stojąco i mam sucho w ustach to wiem że dawka hormonu jest do skorygowania.
Bałam się że dukan na niedoczynność może źle wpływać ale lekarka powiedziała mi że nie ma żadnego wpływu, tego się trzymam.
A mam pytanie do Was... czy któraś z Was pije koktajle proteinowe? ja ostatnio mam wstręt do jedzenia, nie mam na nic ochoty i kupiłam dziś przez allegro waniliowy i truskawkowy (mam nadzieję, że tam jest aromat a nie sproszkowane owoce, teraz dopiero o tym pomyślałam), robi się je z chudym mlekiem, myślę że na dni czystych protein może będzie ok?
pozdrawiam dukanki
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 00:25   #1135
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
Też mam hashimoto i niedoczynność z tym związaną, leki biorę i da się z tym żyć, czasem tylko jak łapie mnie spanie na stojąco i mam sucho w ustach to wiem że dawka hormonu jest do skorygowania.
Bałam się że dukan na niedoczynność może źle wpływać ale lekarka powiedziała mi że nie ma żadnego wpływu, tego się trzymam.
A mam pytanie do Was... czy któraś z Was pije koktajle proteinowe? ja ostatnio mam wstręt do jedzenia, nie mam na nic ochoty i kupiłam dziś przez allegro waniliowy i truskawkowy (mam nadzieję, że tam jest aromat a nie sproszkowane owoce, teraz dopiero o tym pomyślałam), robi się je z chudym mlekiem, myślę że na dni czystych protein może będzie ok?
pozdrawiam dukanki
Witam,sprawdź skład,nie robilam takich koktajli ale wiem,że na forach są przepisy na taki koktajl,trzeba poszukać
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-18, 00:31   #1136
mroziq
Zadomowienie

DZIEWCZYNY Jutro z rana jadę roznosić moje pierwsze CV Niestety nie mam żadnego doświadczenia zawodowego oprócz kolportażu materiałów reklamowych (haha ładna nazwa jak na roznoszenie ulotek ) Myślicie ,że przyjmą mnie gdzieś ? Boję się,że będą woleli kogoś doświadczonego... A jednak na te długie wakacje jakaś praca by się przydała Wydrukuję sobie 10 i pochodzę po jakiś barach,czy kawiarniach ... Mam nadzieję,że gdzieś mnie przygarną
Stary 2011-05-18, 00:32   #1137
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny ! strasznie dawno tu nie zagladałam ( zupełny brak czasu ) dziś sporo nadrobiłam niestety nie jestem w stanie na wszystko odpisać.

GRATULUJE WAM SPADKÓW !

Ja aktualnie na III fazie troszkę grzeszę ( wiem nie powinnam) ale bachanalia teraz i hmm ciężko jest. Myślę ,żeby za jakiś czas wrócić na II fazę i jeszcze z 3 kg schudnąć tylko o dziwo boy i przyjaciółka mi odradzają tylko kurcze ja mam jeszcze tak DUŻO tłuszczu ,że szok. Jest lepiej niż było ale jeszcze nie tak jak powinno.

Mam pytanko , macie może jakiś sposób na zazdrość straszny zazdrośnik ze mnie i nie raz zupełna pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi
Stary 2011-05-18, 00:44   #1138
camillet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Mam pytanko , macie może jakiś sposób na zazdrość straszny zazdrośnik ze mnie i nie raz zupełna pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi
[/B]
czekolada

dzięki za odpowedź odnośnie koktajli, jak przyjdą wkleję skład, ciekawa jestem...

na początku tego wątku przeczytałam o szatańskiej wadze 66,6... dziś zobaczyłam ją po raz trzeci... a waga na poziomie 66,4-66,9 trzyma mi się dobre 2 tygodnie, i jak tu nie wierzyć w takie pierdoły ;D
camillet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 01:02   #1139
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
DZIEWCZYNY Jutro z rana jadę roznosić moje pierwsze CV Niestety nie mam żadnego doświadczenia zawodowego oprócz kolportażu materiałów reklamowych (haha ładna nazwa jak na roznoszenie ulotek ) Myślicie ,że przyjmą mnie gdzieś ? Boję się,że będą woleli kogoś doświadczonego... A jednak na te długie wakacje jakaś praca by się przydała Wydrukuję sobie 10 i pochodzę po jakiś barach,czy kawiarniach ... Mam nadzieję,że gdzieś mnie przygarną
Dzisiaj ciężko z pracą ale POWODZENIA
Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ! strasznie dawno tu nie zagladałam ( zupełny brak czasu ) dziś sporo nadrobiłam niestety nie jestem w stanie na wszystko odpisać.

GRATULUJE WAM SPADKÓW !

Ja aktualnie na III fazie troszkę grzeszę ( wiem nie powinnam) ale bachanalia teraz i hmm ciężko jest. Myślę ,żeby za jakiś czas wrócić na II fazę i jeszcze z 3 kg schudnąć tylko o dziwo boy i przyjaciółka mi odradzają tylko kurcze ja mam jeszcze tak DUŻO tłuszczu ,że szok. Jest lepiej niż było ale jeszcze nie tak jak powinno.

Jak musisz to wróć(grzeszki musisz nadrobić),jak czujesz się źle w swojej wadze
Na zazdrość nie ma reguły ale więcej zufania do Tż chociaż zależy gdzie pracuje i co robi poza pracą.Ja też straszna zazdrośnica jestem bo mój Tż pracuje na zlecenia i w dodatku jeździ po ludziach i zakłada internet,tel. i tv,ma nie określone godziny pracy bo jeździ na umówioną godz.ale ja nie mogę powiedzieć,że jest w pracy od 8-16. Niby mam do niego zaufanie ale ta nutka niepewności jest ale tak chyba musi być w dojrzałym związku

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Napisane przez camillet Pokaż wiadomość
czekolada

dzięki za odpowedź odnośnie koktajli, jak przyjdą wkleję skład, ciekawa jestem...

na początku tego wątku przeczytałam o szatańskiej wadze 66,6... dziś zobaczyłam ją po raz trzeci... a waga na poziomie 66,4-66,9 trzyma mi się dobre 2 tygodnie, i jak tu nie wierzyć w takie pierdoły ;D
Ale o co kaman z tą szatańską wagą,może przegapiłam?
Pomijając,ty zamówiłaś te koktajle czy robiłaś(masz zamiar zrobić)?
Ja bym chciała mieć taką wagę a zastoje potrafią trwać nawet miesiąc i dłużej
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Stary 2011-05-18, 01:05   #1140
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj ciężko z pracą ale POWODZENIA
haha,nie pocieszyło mnie to Mam nadzieję,że ktoś się zlituje,w końcu każdy kiedyś zaczynał od zera... Jak na pierwszą pracę mogę robić cokolwiek... Najbardziej popularne są bary i kawiarnie,zobaczymy,co z tego będzie... Tylko mam brzydkie zdjęcie Może nie będą powierzchowni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości