|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
i wtedy bym sprzedała Macalarena mam nadzieje że moja decyzja się nie zmieni
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
zapomniałam się przywitać
Więc WITAM Ja lecę umyć głowę i zmykam bo jedziemy na przedstawienie do Łazienek Są jakieś podobno "majówki z wiewiórką" dziwne, że dzieci płacą 15 zł a rodzice za darmo no, ale zobaczymy co to takiego Miłego weekendu życzę i bez żadnych skurczy mi tutaj
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie i wasze słodkie brzusie
Wczoraj bardzo zaniedbałam wizaż oj bardzo U nas zapowiada się piękny cieplutki dzień oj gdybym tylko miala z kim to tez bym na basen sie wybrała ![]() Malutki szaleje w brzusiu dziewczyny powiedzcie szcerze jak to jest z tym liczeniem ruchów maluszka bo lekarz od 30 tygodnia kazał liczyc i nie wiem czy liczyc czy jak bo w sumie to mój maluszek aktywny jest bardzo i jakos nie mam problemu zeby martwić sie o maleństwo na zapas doradzcie ![]() Wszystkim wam i waszym rodzinkom MIŁEGO DNIA ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Ale tu cicho
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
no niby powinno sie liczyc ruchy. ja bym liczyla jakby mial spokojny dzien bo tak to w 5 minut mam 10 kopnięć
Obserwację rozpoczynamy codziennie o 9.00 rano i kończymy o 21.00. Kiedy kobieta poczuje dziesiąty ruch, wówczas na karcie odnotowuje aktualną godzinę poprzez zaznaczenie odpowiedniego kwadratu. W dniu w którym zaobserwowano 10 ruchów kończy się obserwację i do końca dnia nie liczy się ilości ruchów płodu. Dopiero następnego dnia należy ponownie od godziny 9 rano podjąć liczenie ruchów dziecka. Jeżeli do godziny 21:00 kobieta zaobserwowała mniej niż 10 ruchów, to ich ilość należy nanieść poniżej grubej kreski karty w kwadrancie odpowiadającym liczbie odczuwanych ruchów. http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660 |
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja się witam kochane my już po śniadanku , czekamy na moich rodziców i kierunek Ojców ![]() ![]() a co do tych ruchów to już zgłupiałam mnie mówili że liczy się ale nie cały dzień te 10 ruchów tylko w ciągu 1 godziny i to takiej w której dziecko jest zazwyczaj najbardziej aktywne hmmm może coś mi źle powiedzieli ale ja na razie na szczęście nie muszę się martwić bo mój mały w zasadzie cały dzień daje mi o sobie znać ![]() ![]() miłego dnia |
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() ja wczoraj zasnęłam dopiero po 2 było mi gorąco, duszno, zgaga mnie paliła że myślałam że się udławięech nie wyspałam się Natka co do tych wkładek wielorazowych to ja też uważam że jedno opakowanie to za mało, szczególnie na początku mleko leci bardzo często: jak dziecko zapłacze itd więc mi by się nie chciało inwestować, wolę jednorazoweTo Ty masz dwoje dzieci już??
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() u nas sloneczko od rana ale ponoc pogoda ma sie popsuc w drugiej czesci dnia jutro ide do lekarza, domowe leczenie nie pomaga, kaszel zrobil sie mokry, katar tez nie ustepuje ![]() teraz jestem u mamy w gorach, ale od wtorku bede tu sama bo mama leci na 2tygodnie do siostry do anglii, a tz do warszawy do pracy, przyjedzie dopiero na weekend mam jeszcze jedna siostre, ale jej w zasadzie w domu nie ma, wiec mozna powiedziec ze zostane sama ![]() trudno, bede lezec i sie kurowac a mialam w planie robic porzadki na budowie, musze to odsunac na pozniej
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Ja to sobie tak troche mysle ze to liczenie ruchow to takie troche straszenie mamus bo chyba kazda z nas wie czy malenstwo sie rusza i kiedy lubi sobie poszalec i ja na pewno bym zorientowala sie gdyby malenstwo bylo mało aktywne...
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzień zapowiada się piękny i upalny zjedliśmy śniadanko, tż pojechał odwieźć moją mamę do pracy, ja mykam pod prysznic i jedziemy do kościoła a później chyba połazić po CH, bo trzeba tż kupić garnitur na wesele, a on ma chwile czasu tylko w niedziele![]() Też się zastanawiałam z tym liczeniem ruchów.... Lilka ma takie dni że nie da mi 5 min spokoju a czasem się leniwie raz na godzine rozepchnie.... ruchów nie da się nie zauważyć, więc jest sens je liczyć? dziwne to jakieś...Jakbym już nie zajrzała to życzę miłej niedzieli ![]() Ahhhh jak ja bym już pospacerowała sobie z wózkiem
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
Jak na razie mamy słońce ale wczoraj o tej porze też było a po południu burza dziś chcemy zrobić grila wieczorem jak bedzie padać tosie wsciekne ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
ale jeśli chodzi o wózki to rzecz gustu ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
U nas znowu parno i słonecznie Mam całe ramiona zjarane i wyglądam jak czerwony apacz Mamusie która pisała o persilu sensitive ? Bo jakoś nie mogę znaleźć od kiedy on ma być? A on dobry dla noworodków jest ? Lubelskie Dziołchy ja niestety z wtorkiem odpadam, za dużo wydatków niestety a musiałam mamie oddać kasę za zakupy. Dla mnie najlepszym terminem niestety jest termin od razu po wypłacie czyli gdzieś tak od 9go każdego miesiąca.
|
#3103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazlam taki opis Cytat:
Cytat:
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina, a od kiedy on ma być ? Z opisu wynika, że jest odpowiedni.
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny ja dzis tak szybko.
Co to byla za noc , poszlismy space o 12 a o 1 w nocy tel siostra dzwoni ze jej ktos sie dobija do drzwi( szawgier w pracy na nocce, a ona sama z 10 letnia corka) jak szybko moglismy ubralismy sie I pojechalismy, na pizame sweter I spodnie no I w panice gotowi. Tam zastalismy nacpanego , I pijanego 30 latka ktory, pomylil drzwi I krzyczal kocham , chce tylko buzi , powozmawiac I copal w drzwi.siostra w placzu dziecko tez , Cali sie trzesli, zadzwonilismy na policje , byla dopiero po 15 minutach , 6 policjantow Bo tu nie przyjedzaja pojedynczo,masakra trawl to wiecznosc. Po wszystkim, wrocilismy do domu I do 3 nie moglam space tyle adrenaliny mialam w sobie, cal a sie trzeslam , czekalam az dzidzia bedzie kopac, no I copal to sie uspokoilam. A dzis and morze , a tu leje- dupatta.pozniej was nadrobienia . Milej niedzieli zycze |
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie szukam na ten temat
w opisie napisano dla noworodkow, wiec wydaje sie ok w kilku watkach w poczekalni przejawia sie informacja o tym proszku wyszukalam tu wiadomosci https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=27597255 w ktorych sie o nim lub o plynie o tej samej nazwie pisze
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
u nas kolejny gorący dzień, wczoraj nie padało, więc dziś nadal skwar, a my pewnie i tak będziemy się kisić w domu bo mojemu tżowi nie chce się nic robić, leń patentowanyCytat:
Moja koleżanka je stosuje, mi również je polecała. Powiedziała, że wychodzi dużo ekonomiczniej niż kupowanie non stop wkładek jednorazowych, ale nie wiem ile sztuk ma
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie segreguje ciuszki, nudzi mi sie ale mam zadane dzis lezec
![]() moje ostatnie nabytki w zalaczniku aventy to prezenty od szwagra ![]() ciuszki odkupione od mamy pol rocznego synka
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
no to jeszcze zdjecia synka sprzed 1,5tygodnia
26t2dc
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina jak pięknie wydyma usta
Nie napisałaś mi od kiedy w kauflandzie ta promocja na proszek ? ![]()
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
ah ale dzis sie nudze okropelnie.... co by tu robic...
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Supersłodziaczek ![]() Ja mam w czwartek wizyte to tez sie pochwale naszym Skarbem no chyba ze dupke pokaze a twarzy nie
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja pisalam wiele tygodni temu ze ten proszek jest polecany natomiast nie ja pisalam ze jest promocja w kauflandzie hihi przepraszam poszukam kto tutaj pisal znalazlam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post27052451 i jeszcze Oferta promocyjna ważna od 21.05.2011 r. do 27.05.2011 r gazetka http://www.iulotka.pl/kaufland.html
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-05-22 o 11:59 |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz
)) To czekam, aż Kajool się odezwie. Bo lepiej się opłaca od loveli ten proszek zdecydowanie.
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
link jeden post nad Twoim
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w biedronce pare ciekawych rzeczy dla dzieciaczków od czwartku
m.in. akcesoria, kaszki, pieluchy, a nawet proszki i płyny lovela!http://gazetka.biedronka.pl/g12,insp...3_05_2011.html |
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar na moje rozumowanie proszek jest z płynem do płukania gratis ? ;> Trochę to podejrzanie tanio :P
![]() Kolina dziękuje Tę ulotkę widziałam, ale to persil gold
|
#3117 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
. Ale się wybyczyłam w łóżku .Cytat:
Cytat:
.Słodziak |
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeglądam właśnie gazetki, w tesco tez pare fajnych drobiazgów dla maluchów
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
tez ogladalam obrazki
![]() ale mi sie nuuuuudzi....
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak wy podchodzicie do picia piwa w ciazy??za mna od 3 dni piwo chodzi i mam w domu karmi 0,5 % tylko okropnie sie boje ze malenstwu zaszkodzi i czym tu zastapic piwo zeby apetyt na nie przeszedl ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

i wtedy bym sprzedała Macalarena mam nadzieje że moja decyzja się nie zmieni

Więc WITAM
mnie mówili że liczy się ale nie cały dzień te 10 ruchów tylko w ciągu 1 godziny i to takiej w której dziecko jest zazwyczaj najbardziej aktywne hmmm może coś mi źle powiedzieli ale ja na razie na szczęście nie muszę się martwić bo mój mały w zasadzie cały dzień daje mi o sobie znać 

Zakończone: 2
dziś chcemy zrobić grila wieczorem jak bedzie padać tosie wsciekne