Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 22:22   #4111
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ale chyba w Polsce nie stosuje się tego gazu te filmiki są z UK i tm on jest stosowany..
Jest! Ostatnio widziałam w TV rozmowę z jakimś panem profesorem, ordynatorem położnictwa w którymś krakowskim szpitalu. I oni tam używają tego gazu

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
w superpharm jest dużo fajnych promocji jak bede miec gotowke to moze w weekend pojade
Blondyneczko - a jakie te promocje będą?
Stary 2011-05-26, 22:25   #4112
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Kochane umawiam się tak jak komuś wyślę przesyłkę to podaję nr konta żeby nie było że kasę biorę prędzej niż lekarstwo posłane taką mam zasadę i jakiś porządek musi być. na kaskę poczekam nie ma problemu będę informować na bieżąco komu posłałam

[QUOTE=iwonap79;27137685]hejka

Shira czy ja również mogę się dopisać do listy??? Ładnie proszę))

skoro ładnie prosisz to dopisałam cię do listy

tak więc jutro pierwsza wysyłka fiolki lecą do:

aania_20 ,beatka( nr kona i kwotę podam jutro jak będę wiedzieć dokładnie) łącznie z Mariną i słoneczkiem na adres Beci oraz do Neroli.

kochane cierpliwości bo lista jest długajeszc ze potrzebuję 13 sztuk nie licząc mojej skromnej osoby
Stary 2011-05-26, 22:46   #4113
brumek
Zakorzenienie

Shira - jesteś kochana!!! Bardzo, bardzo, bardzo
Stary 2011-05-27, 05:27   #4114
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej, weszłam na wątek i patrzę jakie tytuły wymyśliłyscie i normalnie mnie zagielo-i się wzruszyłam. No nie wiem czy my przykładem świeciłysmy-ale dzieci już mamy po tej stronie brzucha. Tytuły fajne ja na wieczór padam po całym dniu na oddziale. Uczymy się powoli jeść i zaczynamy mieć ładna wagę...
Stary 2011-05-27, 05:35   #4115
patik87
Zakorzenienie

Witam rano, myślałam że pierwsza będę, a tu Bella mnie uprzedziła
Jak dobrze, że dziewczynki przybierają na wadze i wszystko idzie w dobrym kierunku.

Zanetaa u mnie główka też nisko, ale gin tak to ujęła jak włożyła paluchy: "ładnie się jeszcze odpycha". Wizyty teraz mam co 3 tygodnie, a z badan też mocz i krew, na nast wizycie wymaz.
Z weselem sama zdecyduj, może być gorąco, a jak będziesz puchła, iść aby tylko siedzieć..i kasę, czy prezent trzeba dać.

Trzymajcie kciuki, jade zaraz na uczelnię. MUSZĘ ZDAĆ!!
po południu mają być jakieś burze hellołł
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 05:48   #4116
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Shira Kochana jesteś że mnie uwzględniłaś

Patik

Bella to super że dziewczynki rosną dla nich .... czekamy na zdjęcia Twoich szkrabów

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 06:35   #4117
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A wiec tak....

Bartuś jest dalej Bartusiem pan doktor powiedzial ze "synio ma duze jajeczka i ptaszka jak na ten czas ciekawe po kim "
Jako pierwsze zdjecie wklejam zdjecie przyrodzenia synusia

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
Przybylo 3 kg od ostatniej wizyty wiec ok
A drugie zdjecie to zdjecie synunia ktory sobie slodziusko spał
witam z rana

super że wizytka udana buziaczek Bartusia prześliczny a komentarz gina odnośnie jajeczek boski

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
A mmnie lekarz pytal czy czuje ruchy?? to powiedzialam ze bardzo czuje to stwierdzil ze nie ma co sie stresowac i liczyc ruchy ...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Pisala pani z tej aukcji co te ciuszki wylicytowalam doszly pieniadze i powiedziala ze wyslala paczke dzis ha niedlugo bede miala ciuszki pewnie w poniedzialek dojda
ja też byłam ostatnio u gina tydzień temu to był pierwszy dzień 32 tyg i nic mi nie mówił o liczeniu ruchów, pytał tylko czy dobrze czuje ruchy to mu powiedziałam że bardzo dobrze i intensywnie, raz mocniej raz słabiej, zależy od dnia i pory dnia i mówił że ok i niczego mi nie kazał liczyć

super że już ciuszki lecą do Ciebie

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Czuje niedosyt !
Emilie jest nadal Emilie, ale zdecydowanie za nisko sobie leży jak na 31 tydz, powiedział mi gin że mam leżeć z poduszką pod pupą, bo jak tam będzie się zbliżała co raz bardziej to kolorowo nie będzie
Szyjka zamknięta , twarda.Nie wiem ile mała waży zapomniałam z nerwów zapytać, tylko powiedziała że jest za mała jak na ten tydzień

Miała nie robić USG, ale gdy sprawdzała szyjkę zmartwiła się że główka tak nisko jest usadowiona...

Moje pytania:
1. Mam wesele 23 czerwca czy mam na nie iść? Gin mi powiedziała, że tak ale bez żadnych pod skoków i pokazała mi nawet jak mam sobie siedzieć super siedzieć na weselu
2.Kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc czy to normalne ?
czy nie powinnam mieć już wizyt co 2 tyg?
3. Jakie badania robicie od 31 tyg? Ja na kolejna mam zrobić tylko morfologię i mocz, nie za mało ?!

A w ogóle do się czuje...
my też mieliśmy zaproszenie na wesele na 23 czer do znajomych tż-ta ale odpuściliśmy bo daleko od nas - ok. 80km od nas ślub a wesele jeszcze trochę dalej i odmówiliśmy bo i tak w razie W to by tż musiał być "na chodzie" jakby coś sie działo i trzeba było ze mną na IP jechać a po drugie upały, moge się źle czuć a poza tym i tak mało kogo byśmy znali więc odpuściliśmy

Jeśli nic się nie dzieje złego to za miesiąc ok, nie zawsze każą przychodzić co 2 tyg.
Ja teraz mam co dwa tyg wizyty bo ostatnio byłam z wynikami badań a teraz będę szła na usg i tak wypadło akurat że co dwa tyg idę

A z badań też mam tylko mocz i krew więc spokojnie

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Aaaaaaaaaaaa.
Kochane bo gin mi nic nie mówiła,
ale jak to się ma do współżycia?!!
Nic nie wspominała ani słowa, że wolno czy nie wolno przy tak niskiej główce
ja bym raczej odpuściła bo z główką nisko umiejscowioną to już trzeba uważać żeby przypadkiem akcji porodowej nie wywołać jak dziecko już ma główkę w pobliżu kanału rodnego.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Oliweczka1985 - pozwoliłam sobie skopiować treść Twojego posta i opisać moje przemyślenia co do treści:

1. Obok łóżeczka ma stac kącik do przewijania oraz mała nocna lampka.
ja przewijak chce mieć na łóżeczku ale chyba pomyślę jeszcze nad jakimś stolikiem obok na potrzebne przybory higieniczne
2. Ważne, by dziecko nie wychowywac w zupełnej ciszy-radio czy TV bardzo wskazane.
też mam taki plan żeby nie przyzwyczajać maleństwa do spania w zupełnej ciszy.
3. Rożek wiązany, nie na rzepy
czemu akurat tak?

4. - pieluchy tetrowe- 40 szt.
Ale aż tyle sztuk to chyba jak się chce używać pieluszek z tetry nie jednorazówek... po ci mi tyle skoro będę jednorazowych używać?

5. Wszytskie ubranka koniecznie wyprasowac!
ja nie wiem czy mi się będzie chciało wszystko prasować.. jak będę mieć nadmiar wolnego czasu to może uprasuje

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak więc jutro pierwsza wysyłka fiolki lecą do:

aania_20 ,beatka( nr konta i kwotę podam jutro jak będę wiedzieć dokładnie) łącznie z Mariną i słoneczkiem na adres Beci oraz do Neroli.

kochane cierpliwości bo lista jest długajeszc ze potrzebuję 13 sztuk nie licząc mojej skromnej osoby
super super, czekam na znaka odnośnie kosztów wysyłki to puszczę przelewik

Ciebie to chyba naprawdę za jakiegoś hurtownika z Polski wezmą przy takich zakupach

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Shira - jesteś kochana!!! Bardzo, bardzo, bardzo
oj tak Shira ma kochane serduszko że zaoferowała się zorganizować akcje zakupową

Shira --->>>>

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-27 o 08:03
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 06:36   #4118
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej, weszłam na wątek i patrzę jakie tytuły wymyśliłyscie i normalnie mnie zagielo-i się wzruszyłam. No nie wiem czy my przykładem świeciłysmy-ale dzieci już mamy po tej stronie brzucha. Tytuły fajne ja na wieczór padam po całym dniu na oddziale. Uczymy się powoli jeść i zaczynamy mieć ładna wagę...
super że takie dobre wieści - niech dziewczynki zdrowo rosną

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Na pewno zdasz już ja to wiem, egzaminator będzie się bał myszek w domu to na pewno Ci pięknie egzamin zaliczy

Mnie tez przydałoby się pouczyć bo we wtorek mam dwa zaliczenia a w piątek kolejne

Lecę coś zjeść bo mi się mały głód tłucze już w brzuchu, będą tosty pyszniutkie i chrupiące

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-27 o 07:10
Stary 2011-05-27, 07:17   #4119
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam się i lecę na uczelnie
Narazie mamuski
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:19   #4120
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

http://demotywatory.pl/3106700/Tajemnica-poczecia

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam się i lecę na uczelnie
Narazie mamuski
miłego dnia kochana

Stary 2011-05-27, 07:24   #4121
pieleszka
Wtajemniczenie

witam się i ja
standardowo po śniadaniu już i kawie i zbieram się do pracy, ale tak mi się strasznie nie chce, że walczę z sobą czy by przypadkiem już dzisiaj sobie odpuścić

bella super, że dziewczynki przybierają

patik

a my dzisiaj zaczęłyśmy 32 tydzień

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 07:45   #4122
Natka_
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Cytat:
Jesteś silną kobietką i świetnie sobie radzisz! Bardzo sie cieszę, że z dziewczynkami coraz lepiej, że przybierają na wadze. Teraz będzie już tylko lepiej. Trzymajcie się dziewczynki

Cytat:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:48   #4123
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a my zaczynamy 33tydzień

coraz bliżej...

Stary 2011-05-27, 07:50   #4124
Stapelka
Rozeznanie

Witajcie
melduje się, że wszystko u nas OK, tylko czasu mało, choć staram się Was poczytywać.

Bella - super, że dziewczyny rosną!

Shira - też oficjalnie dziękuję za akcję i czekam grzecznie w kolejce

W poniedziałek zamówiliśmy wózek- też jedo Fyn 4ds- kolor 133 i do tego Maxi Cosi Cabrio.
Fajnie było patrzeć na rodziców (sponsorzy wózka) jak oglądają te wszystkie dziecięce cuda, z takim lekkim niedowierzaniem w oczach.
Powiedziałam tacie "zapamiętaj gdzie ten sklep bo będę Cię nagle wysyłać po wkładki laktacyjne" tata "he, że co?" hehehe a potem stanęliśmy przed półką z wkładkami to zgłupieli zupełnie Pokazałam im jeszcze półki z różowymi lalkami i kazałam im je omijać szerokim łukiem!

We środę idę jeszcze z babcią moją bo też chce coś kupić to wybierzemy albo karuzelę nad łóżeczko albo matę edukacyjną albo leżaczek - zobaczymy co się babci spodoba

Byliśmy też oglądać jeden szpital. W sumie mamy dwa do wyboru i w obu jestem wstępnie dogadana z położnymi. jeszcze idziemy 5 czerwca na dni otwarte i podejmiemy decyzję.

A w weekend byliśmy na dwudniowej SR. W jeden dzień były super położne i robiły prawdziwe show o porodzie przeciskając lalkę przez gumową macicę ale bardzo były pozytywne i uspokoiły mnie. W drugi dzień było o szczepieniach, laktacji i obsłudze niemowlęcia.
Co mi się podobało to taka naturalność w podejściu - wsłuchujemy się w ciało, to natura, jemy wszystko, nie przesadzamy z niczym, obserwujemy siebie i dziecko i wszystko będzie git!

Uf tyle u nas

Gratuluje wizyt, uważajcie na siebie i miłego dnia!!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

aaaa i jeszcze mi się Beata śniła, że czytałam forum i ona napisała: "cześć dziewczyny, życzę Wam miłego dnia a dziecko waży 2600 i ma się dobrze" I w taki sposób nam powiedziała, że urodziła
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:58   #4125
aania_20
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Shira, dziękuję

Mąż wczoraj przyjechał, dziś ma dzień wolny więc ja już mam w zasadzie weekend zbieramy się zaraz na basen

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:01   #4126
margaret82
Zadomowienie

Bella super że dziewczynki czują sie coraz lepiej i że przybierają na wadze Obyście jak najszybciej wróciły do domu

Shira uwazaj bo Cię straż graniczna złapie i w Faktach usłyszymy o kobiecie w ciązy która przemycała lek na kolkę

Matko a My dzisiaj kończymy 33 tydzień i jutro zaczynamy 34 coraz bliżej

Witam mamuśki
U mnie kolejny dzień nudy, obiadu nie gotuje bo idziemy do teściowej.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:05   #4127
agni82
Zadomowienie

hej hej witam raniutko.

tu w UK jest ten gaz rozweselający.ponoc łagodzi ból. koleżanki mąż nie chciał wierzyc że on coś daje i sam zrobił parę wdechów i stwierdził, że coś go bierze. Z tego co wiem skutkiem ubocznym mogą byc wymioty. więc wszystko w granicach.

odnośnie łyżeczkowania - każdy to ma?musowo, na ochotnika, czy z zalecenia?

bella - super że z dziewczynkami lepiej,jeszcze trochę
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:08   #4128
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
...

aaaa i jeszcze mi się Beata śniła, że czytałam forum i ona napisała: "cześć dziewczyny, życzę Wam miłego dnia a dziecko waży 2600 i ma się dobrze" I w taki sposób nam powiedziała, że urodziła
kochana Ty uprzedzaj o takich sensacjach bo ja jem śniadanie przed kompem i popijam herbatke i jak to przeczytałam to aż się zakrztusiłam z wrazenia

jeszcze mi się nie spieszy do porodu tak bardzo bo mam w planach sesję pozaliczac lepiej niech Julka spokojnie czeka przynajmniej do połowy lipca wtedy sobie może spokojnie przychodzić na świat

Stary 2011-05-27, 08:11   #4129
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie brzuchatki

Znowu upalny dzień się szykuje

Normalnie dogadaliśmy się z mężem jak nic..... rozmawialiśmy o pampersach dla małej, że trzeba do szpitala kupić itd itp..... wchodzimy wczoraj wieczorem do domu ja się chwalę mężowi że kupilam paczkę pampersów new born (tych od 2kg), a ten mi pokazuje co trzyma w ręce - 2 paczki pampersów new born od 2 kg no i takim sposobem mamy trzy paki a dziecko już ma prawie 2 kg... będziemy je sobie na lalkę chyba zakładać

Idę kończyć torta dla męża, wczoraj upiekłam biszkopty i zrobiłam poncz do nasączenia, a dzisiaj muszę go dokończyć prezent już dostal rano a teraz jeszcze tort będzie

My wczoraj zaczęliśmy 30 t.c. "3" z przodu to już nie przelewki, coś mi sie wydaje że teraz poleci i to szybko...

Czytałam Was jak jeszcze w łózku leżałam i teraz nie pamiętam co komu pisać...

Żaneta ja też mam wizytę dopiero za miesiąc i od nastepnej własnie będzie co 2 tyg. z badań mam mocz i nawet nie morfologię co tylko oznaczyć przyswajalność magnezu w organizmie. widocznie nie dzieje się u Ciebie nic niepokojącego, zeby trzeba było częściej

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 08:15   #4130
jacieeeee
Wtajemniczenie

Szybciutko się witam i pędzę się ubierać, bo jeszcze w piżamie paraduję, a zaraz jedziemy do Castoramy

Wczoraj byłam z mężulem w mieszkaniu i facet tak Nam spierdzielił gładzie w sypialni, że ... Brak słów. Już pomalowane, więc nie ma sensu się wykłócać, ale chyba lepiej było przed Ech... fachowcy.

Miłego dnia dziewczynki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:25   #4131
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
na pewno zdasz!

Bella wychodzicie na prostą widzę, dziewczynki rosną, zaczynają jeść, super! Wrzuć jakieś fotki jak znajdziesz chwilę.

Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy. W końcu troche odpocznę fizycznie i psychicznie, już czas trochę przystopować i zająć się sobą i dzidzią.

Miłego dnia (oby Was ten okropny "Victor" ominął, wszystkie grady i burze).

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:43   #4132
83monia
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...o_tortura.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:48   #4133
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Uczymy się powoli jeść i zaczynamy mieć ładna wagę...
Super wieści!

Ile juz ważą siostrzyczki?
Wiecie kiedy możecie spodziewać sie wyjścia?

U NAS DZIŚ 32 TYDZIEŃ

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 08:48   #4134
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

wróciłam cała i zdrowa ale 550km w jedną stronę to masakra
wszystko opowiem jak się ciut drobię,w każdym bądź razie PRAGA piękna

dla wszystkich

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:55   #4135
karolinee1983
Zadomowienie

Witam mamusie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
poza tym nie uznaję (u nas tez to podkreslano w SR) stosowania kremu leczniczego jakim jest sudocrem do kazdego przewijania. to juz medykament, jak sie jednak odparzy to tylko tormentiol (niezalecyny bo costam w skladzie niedobrego posiada, nie pamietam co) pomóc może... wolę dawac linomag czy bephanten albo nawet wcale.
Dokładnie to samo słyszałam w swoje SR i też zamierzam się do tego stosować. Na co dzień może być linomag lub bepanthen, a sudorem tylko wtedy, gdy pojawi się odparzenie! Bo ja zaczniemy od sudokremu i pojawi się coś na dupce, to wtedy czym będziemy leczyć???

Cytat:
A mmnie lekarz pytal czy czuje ruchy?? to powiedzialam ze bardzo czuje to stwierdzil ze nie ma co sie stresowac i liczyc ruchy ...
Mnie gin też wczoraj na wizycie zapytała, czy czuję ruchy. Odpowiedziałam, że tak - codziennie i wyraźnie. Stwierdził tylko, że super i nic nie kazał liczyć...

Cytat:
Moje pytania:
1. Mam wesele 23 czerwca czy mam na nie iść? Gin mi powiedziała, że tak ale bez żadnych pod skoków i pokazała mi nawet jak mam sobie siedzieć super siedzieć na weselu
2.Kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc czy to normalne ?
czy nie powinnam mieć już wizyt co 2 tyg?
3. Jakie badania robicie od 31 tyg? Ja na kolejna mam zrobić tylko morfologię i mocz, nie za mało ?!

A w ogóle do się czuje...
1. To zależy, czy dasz radę siedzieć przez większość wesela. Ja też mam wesele w czerwcu (jedziemy), a z szyjką muszę uważać i mi w sumie siedzenie nie przeszkadza - jest to dla mnie okazja do spotkania znajomych, pogadania z nimi, bo dawno ich nie widziałam. Nie muszę tańczyć, ale co kto lubi
2. Ja kolejną wizytę mam za 3 tygodni, czyli niby troszkę szybciej ale tylko o tydzień, lekarz mówi, że ze względu na moją szyjkę, musimy spotykać troszkę częściej, ale jak widać nie musimy się widzieć co 2 tygodnie
3. Na następną wizytę też mam tylko morfo i mocz dopiero przy następnej lekarz powiedział, że zleci trochę więcej badań (część po prostu do powtórzenia, np. tokso)

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Normalnie dogadaliśmy się z mężem jak nic..... rozmawialiśmy o pampersach dla małej, że trzeba do szpitala kupić itd itp..... wchodzimy wczoraj wieczorem do domu ja się chwalę mężowi że kupilam paczkę pampersów new born (tych od 2kg), a ten mi pokazuje co trzyma w ręce - 2 paczki pampersów new born od 2 kg no i takim sposobem mamy trzy paki a dziecko już ma prawie 2 kg... będziemy je sobie na lalkę chyba zakładać
To my chyba też musimy jakąś lalkę załatwić i tż będzie ćwiczył przewijanie na niej bo też mamy 3 paki nam doradziła wziąć tyle nasza dzieciata znajoma, bo stwierdziła, że jako młodzi rodzice pewnie często będziemy zmieniać, więc szybko nam pójdą, a że była promocja na nie i były tanie to wzięliśmy. Teraz się zastanawiam, co będziemy z nimi robić

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:55   #4136
iwonap79
Raczkowanie

dziewuszki dzięki za opinie dotyczące prezentu
Shira- juesteś WIELKA))
bella- baaardzo się cieszę i trzymam nadal kciuki za maleńkie
gratuluję kolejnych tc (my dzić zaczynamy 32- zaczynam lekko sraczkować)
kciukam za wizyty
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:08   #4137
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
jak duzo dzisiaj nowych rozpoczetych tygodni
gratuluje

patik87 za egzamin

ja ogladam DDTVN i sie nudze
wypralam i chyba pojde wziac prysznic z peelingiem konczyn i depilacja - mam wene na osobiste porzadki

zmrozila mnie wiesc o smierci Malgorzaty Dydek, kibicowalam im jak zdobywaly Mistrzostwo Europy
przykro
Stary 2011-05-27, 09:12   #4138
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny 10:35 DDTVN bedzie o lękach i nowych metodach wspomagających porody naturalne
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:15   #4139
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi

Podjęliśmy z mężem decyzję, że raczej sobie odpuszczamy wesele, bo nie wiadomo co będzie za miesiąc. Mąż wolałby abym leżała i się oszczędzała niż siedziała na krześle i się dołowała, że nawet potańczyć Cię mogę.
Po za tym tak jak piszecie pogoda, mnie już jest źle przy 23 stopniach w domu, a na sali i w Kościele to chyba padnę do tego co raz częściej źle mi się oddycha przez te moje tabletki (chyba) na tarczycę...

Jak sobie pomyślę, że mała jest za nisko położona, że wystarczy że naciśnie tylko na te wody płodowe i one sobie mogły by już odejść
to aż płakać mi się chce
Szyjkę co prawda mam zamkniętą i twardą,ale czy to ma znaczenie jeżeli nie daj Boże naciśnie na te wody ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:18   #4140
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
jak duzo dzisiaj nowych rozpoczetych tygodni
gratuluje

patik87 za egzamin

ja ogladam DDTVN i sie nudze
wypralam i chyba pojde wziac prysznic z peelingiem konczyn i depilacja - mam wene na osobiste porzadki

zmrozila mnie wiesc o smierci Malgorzaty Dydek, kibicowalam im jak zdobywaly Mistrzostwo Europy

przykro
na mnie tez to sie jakos odbilo tym bardziej ze byla w ciazy

a czytalyscie o tym http://www.zdrowie.senior.pl/75,0,Ma...ywa,11614.html

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości