|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Kochane umawiam się tak jak komuś wyślę przesyłkę to podaję nr konta żeby nie było że kasę biorę prędzej niż lekarstwo posłane taką mam zasadę i jakiś porządek musi być. na kaskę poczekam nie ma problemu będę informować na bieżąco komu posłałam
![]() [QUOTE=iwonap79;27137685]hejka ![]() Shira czy ja również mogę się dopisać do listy??? Ładnie proszę ![]() skoro ładnie prosisz to dopisałam cię do listy ![]() tak więc jutro pierwsza wysyłka fiolki lecą do: aania_20 ,beatka( nr kona i kwotę podam jutro jak będę wiedzieć dokładnie) łącznie z Mariną i słoneczkiem na adres Beci oraz do Neroli. kochane cierpliwości bo lista jest długa ![]() ![]() ![]() ![]()
#4113 |
Zakorzenienie
|
Shira - jesteś kochana!!! Bardzo, bardzo, bardzo
![]()
#4114 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
#4115 |
Zakorzenienie
|
Witam rano, myślałam że pierwsza będę, a tu Bella mnie uprzedziła
![]() Jak dobrze, że dziewczynki przybierają na wadze i wszystko idzie w dobrym kierunku. ![]() Zanetaa u mnie główka też nisko, ale gin tak to ujęła jak włożyła paluchy: "ładnie się jeszcze odpycha". Wizyty teraz mam co 3 tygodnie, a z badan też mocz i krew, na nast wizycie wymaz. Z weselem sama zdecyduj, może być gorąco, a jak będziesz puchła, iść aby tylko siedzieć..i kasę, czy prezent trzeba dać. Trzymajcie kciuki, jade zaraz na uczelnię. MUSZĘ ZDAĆ!! po południu mają być jakieś burze hellołł |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
Shira
![]() Patik ![]() Bella to super że dziewczynki rosną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że wizytka udana ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
![]() super że już ciuszki lecą do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() Jeśli nic się nie dzieje złego to za miesiąc ok, nie zawsze każą przychodzić co 2 tyg. Ja teraz mam co dwa tyg wizyty bo ostatnio byłam z wynikami badań a teraz będę szła na usg i tak wypadło akurat że co dwa tyg idę A z badań też mam tylko mocz i krew więc spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Oliweczka1985 - pozwoliłam sobie skopiować treść Twojego posta i opisać moje przemyślenia co do treści: 1. Obok łóżeczka ma stac kącik do przewijania oraz mała nocna lampka. ja przewijak chce mieć na łóżeczku ale chyba pomyślę jeszcze nad jakimś stolikiem obok na potrzebne przybory higieniczne 2. Ważne, by dziecko nie wychowywac w zupełnej ciszy-radio czy TV bardzo wskazane. też mam taki plan żeby nie przyzwyczajać maleństwa do spania w zupełnej ciszy. 3. Rożek wiązany, nie na rzepy ![]() czemu akurat tak? 4. - pieluchy tetrowe- 40 szt. Ale aż tyle sztuk to chyba jak się chce używać pieluszek z tetry nie jednorazówek... po ci mi tyle skoro będę jednorazowych używać? ![]() 5. Wszytskie ubranka koniecznie wyprasowac! ja nie wiem czy mi się będzie chciało wszystko prasować.. jak będę mieć nadmiar wolnego czasu to może uprasuje ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() Ciebie to chyba naprawdę za jakiegoś hurtownika z Polski wezmą przy takich zakupach ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- oj tak ![]() ![]() Shira --->>>> ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-27 o 08:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() Mnie tez przydałoby się pouczyć bo we wtorek mam dwa zaliczenia ![]() ![]() Lecę coś zjeść bo mi się mały głód tłucze już w brzuchu, będą tosty pyszniutkie i chrupiące ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-27 o 07:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Witam się i lecę na uczelnie
![]() Narazie mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3106700/Tajemnica-poczecia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- miłego dnia kochana ![]()
![]() |
#4121 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
![]() standardowo po śniadaniu już i kawie i zbieram się do pracy, ale tak mi się strasznie nie chce, że walczę z sobą czy by przypadkiem już dzisiaj sobie odpuścić ![]() bella super, że dziewczynki przybierają ![]() patik ![]() a my dzisiaj zaczęłyśmy 32 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
![]() a my zaczynamy 33tydzień ![]() coraz bliżej... ![]()
![]() |
#4124 |
Rozeznanie
|
Witajcie
melduje się, że wszystko u nas OK, tylko czasu mało, choć staram się Was poczytywać. Bella - super, że dziewczyny rosną! Shira - też oficjalnie dziękuję za akcję i czekam grzecznie w kolejce ![]() W poniedziałek zamówiliśmy wózek- też jedo Fyn 4ds- kolor 133 i do tego Maxi Cosi Cabrio. Fajnie było patrzeć na rodziców (sponsorzy wózka) jak oglądają te wszystkie dziecięce cuda, z takim lekkim niedowierzaniem w oczach. Powiedziałam tacie "zapamiętaj gdzie ten sklep bo będę Cię nagle wysyłać po wkładki laktacyjne" tata "he, że co?" hehehe a potem stanęliśmy przed półką z wkładkami to zgłupieli zupełnie ![]() We środę idę jeszcze z babcią moją bo też chce coś kupić to wybierzemy albo karuzelę nad łóżeczko albo matę edukacyjną albo leżaczek - zobaczymy co się babci spodoba ![]() Byliśmy też oglądać jeden szpital. W sumie mamy dwa do wyboru i w obu jestem wstępnie dogadana z położnymi. jeszcze idziemy 5 czerwca na dni otwarte i podejmiemy decyzję. A w weekend byliśmy na dwudniowej SR. W jeden dzień były super położne i robiły prawdziwe show o porodzie przeciskając lalkę przez gumową macicę ![]() Co mi się podobało to taka naturalność w podejściu - wsłuchujemy się w ciało, to natura, jemy wszystko, nie przesadzamy z niczym, obserwujemy siebie i dziecko i wszystko będzie git! Uf tyle u nas ![]() Gratuluje wizyt, uważajcie na siebie i miłego dnia!! ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- aaaa i jeszcze mi się Beata śniła, że czytałam forum i ona napisała: "cześć dziewczyny, życzę Wam miłego dnia a dziecko waży 2600 i ma się dobrze" I w taki sposób nam powiedziała, że urodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Shira, dziękuję ![]() Mąż wczoraj przyjechał, dziś ma dzień wolny więc ja już mam w zasadzie weekend ![]() ![]()
![]() |
#4126 |
Zadomowienie
|
Bella super że dziewczynki czują sie coraz lepiej i że przybierają na wadze
![]() Shira uwazaj bo Cię straż graniczna złapie i w Faktach usłyszymy o kobiecie w ciązy która przemycała lek na kolkę ![]() ![]() ![]() Matko a My dzisiaj kończymy 33 tydzień i jutro zaczynamy 34 ![]() ![]() Witam mamuśki U mnie kolejny dzień nudy, obiadu nie gotuje bo idziemy do teściowej.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
hej hej witam raniutko.
tu w UK jest ten gaz rozweselający.ponoc łagodzi ból. koleżanki mąż nie chciał wierzyc że on coś daje i sam zrobił parę wdechów i stwierdził, że coś go bierze. Z tego co wiem skutkiem ubocznym mogą byc wymioty. więc wszystko w granicach. odnośnie łyżeczkowania - każdy to ma?musowo, na ochotnika, czy z zalecenia? bella - super że z dziewczynkami lepiej,jeszcze trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze mi się nie spieszy do porodu tak bardzo bo mam w planach sesję pozaliczac ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Witajcie brzuchatki
![]() Znowu upalny dzień się szykuje ![]() Normalnie dogadaliśmy się z mężem jak nic..... rozmawialiśmy o pampersach dla małej, że trzeba do szpitala kupić itd itp..... wchodzimy wczoraj wieczorem do domu ja się chwalę mężowi że kupilam paczkę pampersów new born (tych od 2kg), a ten mi pokazuje co trzyma w ręce - 2 paczki pampersów new born od 2 kg ![]() ![]() Idę kończyć torta dla męża, wczoraj upiekłam biszkopty i zrobiłam poncz do nasączenia, a dzisiaj muszę go dokończyć ![]() ![]() My wczoraj zaczęliśmy 30 t.c. ![]() Czytałam Was jak jeszcze w łózku leżałam i teraz nie pamiętam co komu pisać... ![]() Żaneta ja też mam wizytę dopiero za miesiąc i od nastepnej własnie będzie co 2 tyg. z badań mam mocz i nawet nie morfologię co tylko oznaczyć przyswajalność magnezu w organizmie. widocznie nie dzieje się u Ciebie nic niepokojącego, zeby trzeba było częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Wtajemniczenie
|
Szybciutko się witam i pędzę się ubierać, bo jeszcze w piżamie paraduję, a zaraz jedziemy do Castoramy
![]() Wczoraj byłam z mężulem w mieszkaniu i facet tak Nam spierdzielił gładzie w sypialni, że ... ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bella wychodzicie na prostą widzę, dziewczynki rosną, zaczynają jeść, super ![]() Dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Super wieści!
Ile juz ważą siostrzyczki? Wiecie kiedy możecie spodziewać sie wyjścia? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
wróciłam cała i zdrowa ![]() ![]() wszystko opowiem jak się ciut drobię,w każdym bądź razie PRAGA piękna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja kolejną wizytę mam za 3 tygodni, czyli niby troszkę szybciej ale tylko o tydzień, lekarz mówi, że ze względu na moją szyjkę, musimy spotykać troszkę częściej, ale jak widać nie musimy się widzieć co 2 tygodnie ![]() 3. Na następną wizytę też mam tylko morfo i mocz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Raczkowanie
|
dziewuszki dzięki za opinie dotyczące prezentu
![]() Shira- juesteś WIELKA ![]() bella- baaardzo się cieszę i trzymam nadal kciuki za maleńkie gratuluję kolejnych tc (my dzić zaczynamy 32- zaczynam lekko sraczkować ![]() kciukam za wizyty ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() jak duzo dzisiaj nowych rozpoczetych tygodni gratuluje ![]() patik87 za egzamin ![]() ja ogladam DDTVN i sie nudze ![]() wypralam i chyba pojde wziac prysznic z peelingiem konczyn i depilacja - mam wene na osobiste porzadki ![]() zmrozila mnie wiesc o smierci Malgorzaty Dydek, kibicowalam im jak zdobywaly Mistrzostwo Europy przykro
![]() |
#4138 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny 10:35 DDTVN bedzie o lękach i nowych metodach wspomagających porody naturalne
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi
![]() Podjęliśmy z mężem decyzję, że raczej sobie odpuszczamy wesele, bo nie wiadomo co będzie za miesiąc. Mąż wolałby abym leżała i się oszczędzała niż siedziała na krześle i się dołowała, że nawet potańczyć Cię mogę. Po za tym tak jak piszecie pogoda, mnie już jest źle przy 23 stopniach w domu, a na sali i w Kościele to chyba padnę ![]() Jak sobie pomyślę, że mała jest za nisko położona, że wystarczy że naciśnie tylko na te wody płodowe i one sobie mogły by już odejść to aż płakać mi się chce ![]() Szyjkę co prawda mam zamkniętą i twardą,ale czy to ma znaczenie jeżeli nie daj Boże naciśnie na te wody ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a czytalyscie o tym http://www.zdrowie.senior.pl/75,0,Ma...ywa,11614.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.