Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 06:38   #2761
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
a tak się jeszcze zastanawiam bo tam jest tyle rodzaji tych przesyłek i są tak różne opłaty za nie a w sumie co to za różnica-ważne żeby dotarła i możliwie jak najtaniej, co nie?
Ja zawsze jeśli jest możliwość,biorę priorytetową,bo szybciej
A jak zamawiam coś droższego,to kuriera,bo nie chcę żeby zaginęło,tyle że kurierem drogo,najczęściej 12 zł,więc przy drobiazgach się nie opłaca

a co tam sobie Oja upatrzyłaś?
Ja jeszcze mam trochę fajności upatrzonych,dwa cienkie paski,legginsy 3/4,bluzę,sukienkę i takie różne

acha,no i dzień dobry bo wpadłam jak do stajni
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 07:07   #2762
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze kiedyś chciałam kupić sobie takie przegródki do szuflady (takie na skarpetki i bieliznę) to znalazłam je na aukcji i patrzę ze jest w Legnicy, no to postanowiłam, ze kupię i po drodze jak będę jechać do teściowej odbiorę. A na aukcji pisało, że za odbiór osobisty jest 5 zł (nie wiadomo dlaczego) No to kupiłam 10 szt. pojechałam, a ten mi każe 50 zł za odbiór zapłacić Nie zgodziłam się i nie odebrałam towaru, i jak powiedział, ze wystawi mi negatywy to się wściekłam i zgłosiłam to na allegro Na szczęście zablokowali mu konto i nie mógł mi wystawić żadnych komentarzy
o jaaaaaa ...... co za chamstwo

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-06-03 o 07:11
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 07:45   #2763
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, ze kiedyś chciałam kupić sobie takie przegródki do szuflady (takie na skarpetki i bieliznę) to znalazłam je na aukcji i patrzę ze jest w Legnicy, no to postanowiłam, ze kupię i po drodze jak będę jechać do teściowej odbiorę. A na aukcji pisało, że za odbiór osobisty jest 5 zł (nie wiadomo dlaczego) No to kupiłam 10 szt. pojechałam, a ten mi każe 50 zł za odbiór zapłacić Nie zgodziłam się i nie odebrałam towaru, i jak powiedział, ze wystawi mi negatywy to się wściekłam i zgłosiłam to na allegro Na szczęście zablokowali mu konto i nie mógł mi wystawić żadnych komentarzy
Bezczelność! Ciekawe ile było przed Tobą osób, które tego nie zgłosiły

Witajcie Ja się szykuję na busik i do domu Już sobie wyobrażam te babcie o jakże nieprzyjemnym zapachu
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 08:27   #2764
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie naliczam żadnej opłaty za odbiór osobisty, ale te 5 zł jeszcze byłabym w stanie zrozumieć. U mnie wiele osób, z którymi umawiam się na odbiór osobisty, spóźnia się pół godziny czy godzinę i jakaśtam rekompensata za czas spędzony na czekaniu na tego kogoś byłaby logiczna. Ale 50 zł

Po drugie myślę sobie, że sprzedający tą opłatą może po prostu chciał odstraszyć od wyboru opcji 'odbiór osobisty'. Ja miałam np sytuację, że umówiłam się z facetem na mieście na odbiór butów, a ten się nie pojawił. Zadzwonił drugiego dnia, że nie mógł bla bla bla i żebyśmy się spotkali jeszcze raz, bo żonie bardzo zależy na butach. I znów się nie pojawił, a ja zmarnowałam mnóstwo czasu

Albo mam też zaznaczone wyraźnie na aukcjach, że na odbiór osobisty trzeba się umówić telefonicznie. A jakaś babeczka bez żadnego telefonu przyjechała do mnie do domu. Ja byłam wtedy chora: gorączka, katar, obtarty nos, kaszel, szlafrok, potargane włosy. W tym stanie to nikogo się nie chce widzieć, a już na pewno nie klientów

Albo jeszcze jeden facet, miał przyjechać po buty dla żony o 8. Wstałam sobie o 6, zaczęłam się kąpać. A ten puka o 6,30 Tym samym kolejny klient został obsłużony w szlafroku
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 08:56   #2765
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Ja nie naliczam żadnej opłaty za odbiór osobisty, ale te 5 zł jeszcze byłabym w stanie zrozumieć. U mnie wiele osób, z którymi umawiam się na odbiór osobisty, spóźnia się pół godziny czy godzinę i jakaśtam rekompensata za czas spędzony na czekaniu na tego kogoś byłaby logiczna. Ale 50 zł

Po drugie myślę sobie, że sprzedający tą opłatą może po prostu chciał odstraszyć od wyboru opcji 'odbiór osobisty'. Ja miałam np sytuację, że umówiłam się z facetem na mieście na odbiór butów, a ten się nie pojawił. Zadzwonił drugiego dnia, że nie mógł bla bla bla i żebyśmy się spotkali jeszcze raz, bo żonie bardzo zależy na butach. I znów się nie pojawił, a ja zmarnowałam mnóstwo czasu

Albo mam też zaznaczone wyraźnie na aukcjach, że na odbiór osobisty trzeba się umówić telefonicznie. A jakaś babeczka bez żadnego telefonu przyjechała do mnie do domu. Ja byłam wtedy chora: gorączka, katar, obtarty nos, kaszel, szlafrok, potargane włosy. W tym stanie to nikogo się nie chce widzieć, a już na pewno nie klientów

Albo jeszcze jeden facet, miał przyjechać po buty dla żony o 8. Wstałam sobie o 6, zaczęłam się kąpać. A ten puka o 6,30 Tym samym kolejny klient został obsłużony w szlafroku
Rozumiem, dlatego ja nigdy nie zaznaczam opcji "odbior osobisty" Ewentualnie jak ktoś coś juz kupi i zobaczy, ze ten sam adres, to pyta sie mnie wcześniej czy mogłybyśmy sie spotkać i odebrać.
A z tym kolesiem to akurat bylo tak, ze on ma sklep czy stragan z tymi rzeczami i odebrać można było tylko w godzinach i miejscu jego pracy na tym stoisku - także nigdzie nie musiał sie fatygować.
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 09:49   #2766
malutka84
Zakorzenienie

To ja też opowiem historię z all.
Sprzedawałam niedawno zestaw kosmetyków Avonu, to co mi kiedyś klientki nie kupiły, jakieś gratisy co dostajemy po 1 zl itd. Uzbierało się chyba 10 sztuk. Była licytacja, wszystko pięknie ladnie. Cena doszla do 51 zł. Dziewczyna po wygraniu aukcji pisze do mnie że chce odebrać osobiście. (W aukcji nie było zaznaczonej tej opcji). Odpisałam jej że nie ma takiej mozliwosci i czekam na wplate pieniedzy na konto. Dwa tygodnie cisza. Wyslałam monita że czekam tylko 5 dni jeszcze. Cisza. No to wyslałam jej wiadomosc że transakcję uważam za niebyla i wystawiam przedmiot ponownie, a do all napisałam o zwrot prowizji za sprzedaz. Dwa dni pozniej patrze laska ma zablokowane konto. Napisała na dodatek meila do all (do mnie tez sierotka wyslala... ) ze sprzedawca nie poinformowal jej o tym ze nie ma odbioru osobistego! Myslalam ze szalu dostane!!!! Wysmarowalam jej wiadomosc, ze po pierwsze o taki odbior pyta sie przed wejsciem w licytacje, a po drugie nie bylo zaznaczonej tej opcji w aukcji, a chyba po cos sie tam te opcje podaje, nie?! Ale najlepsze all! Odpisało jej że konta nie odblokują, ponieważ na te swoje 7 komentarzy ktore ma (czyli dopiero 7 transakcji zawarla) juz 3 inne osoby napisaly o zwrot prowizji bo nie zaplacila za towar!!! I takich kupujących powinno się wybić!

A druga rzecz, ktora chcialam sie podzielic z Wami kobitki to a propos cen przesylek. Zobaczcie sobie jakies aukcje sprzedawcow ktorzy sprzedaja duzo avonu, w sensie duzo sztuk. ci to dopiero naliczaja przesylke. Za pierwszy przedmiot 12 zl a kazdy kolejny plus 4zl, .... Jesli chcemy kupic tusz do rzes to dotatkowe 4 zl za zapakowanie to chyba przesada...
Chocby tutaj :
http://allegro.pl/avon-lakier-romanc...646828764.html
Stary 2011-06-03, 10:42   #2767
musso4
Zakorzenienie

doberek dzisiaj córcia dała mi pospać trochę dłużej, zrobię zaraz kawkę i poczytam co tam naskrobałyście

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

też kupuję na allegro, różne rzeczy i jedną udało mi się sprzedać

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

kawka pyszna, a teraz ubrać by się i brać za sprzątanie jak ja nie cierpię sprzątać no ale samo się nie zrobi a w brudzie nie mam zamiaru siedzieć
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:02   #2768
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
A druga rzecz, ktora chcialam sie podzielic z Wami kobitki to a propos cen przesylek. Zobaczcie sobie jakies aukcje sprzedawcow ktorzy sprzedaja duzo avonu, w sensie duzo sztuk. ci to dopiero naliczaja przesylke. Za pierwszy przedmiot 12 zl a kazdy kolejny plus 4zl, .... Jesli chcemy kupic tusz do rzes to dotatkowe 4 zl za zapakowanie to chyba przesada...
Chocby tutaj :
no na czymś przecież muszą zarobić
to jest robienie ludzi w balona

kiedyś jakąś zabawkę chciałam kupić bąblowi; na większość aukcji była po około 120zł + 15zł przesyłka ... a na jednej 90zł ... wchodzę zadowolona, że okazja się trafiła, a w opisie, że przesyła kosztuje 45zł oczywiście nie brałam od tego typu naciągaczy .... zaniżają cenę, zeby produkt jako pierwszy wyskoczył w segregacji

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
też kupuję na allegro, różne rzeczy i jedną udało mi się sprzedać
ja kiedyś kupowałam więcej .... teraz przystopowałam
ale sprzedawałam dużo głównie ciuchy, zabawki po bąblu, książki a nawet wózek i biżuterię hand made
a teraz mi się nie chce w to sprzedawanie bawić latanie na poczte itp. ... wole komuś oddać za free (chodzi o ciuszki i zabawki po bąbl, bo hand made już nie robię ...);
avonu nigdy na all nie sprzedawałam ... kosmetyki, albo czekają na swoją kolej, albo idą na prezenty :P

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-06-03 o 11:03
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:04   #2769
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja zawsze jeśli jest możliwość,biorę priorytetową,bo szybciej
A jak zamawiam coś droższego,to kuriera,bo nie chcę żeby zaginęło,tyle że kurierem drogo,najczęściej 12 zł,więc przy drobiazgach się nie opłaca

a co tam sobie Oja upatrzyłaś?
Ja jeszcze mam trochę fajności upatrzonych,dwa cienkie paski,legginsy 3/4,bluzę,sukienkę i takie różne

acha,no i dzień dobry bo wpadłam jak do stajni
ach widziałam fajne legginsy-lateksowe ale muszę się jeszcze namyślić. W ogóle to wymyśliłam, że chyba narazie kupię małej jakiś placyk zabaw ale dmuchany i ustawię go na tarasie a taras jest odgrodzony i tuż obok kompa wiec dziecko pod okiem i z Wami mogę pisać hehe
Ogladałam gdzies ale teraz nie wiem czy na all czy na ceneo, muszę poszperć bo tego wszystkiego jest tak dużo, że głowa mała. No i dostałam wczoraj zwrot podatku, więc muszę poszukać jakiejś niedrogiej, energooszczędnej zamrażarki bo ta stara landara to nas z torbami puści-to jest stary typ, która się w ogóle nie wyłącza, stale chodzi na okrągło! jest już pewnie zepsuta skoro mrozi i mrozi, nie wyłącza się a szron i tak się robi choć ją się otwiera może z raz w tyg a nie kilka razy dziennie jak np lodówkę.

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:33   #2770
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
ach widziałam fajne legginsy-lateksowe ale muszę się jeszcze namyślić. W ogóle to wymyśliłam, że chyba narazie kupię małej jakiś placyk zabaw ale dmuchany i ustawię go na tarasie a taras jest odgrodzony i tuż obok kompa wiec dziecko pod okiem i z Wami mogę pisać hehe
Ogladałam gdzies ale teraz nie wiem czy na all czy na ceneo, muszę poszperć bo tego wszystkiego jest tak dużo, że głowa mała. No i dostałam wczoraj zwrot podatku, więc muszę poszukać jakiejś niedrogiej, energooszczędnej zamrażarki bo ta stara landara to nas z torbami puści-to jest stary typ, która się w ogóle nie wyłącza, stale chodzi na okrągło! jest już pewnie zepsuta skoro mrozi i mrozi, nie wyłącza się a szron i tak się robi choć ją się otwiera może z raz w tyg a nie kilka razy dziennie jak np lodówkę.
A patrzałaś w Obi? Tam są dość fajne rzeczy do ogrodu dla dzieci

Ja za niedługo będę mieszkać w domu, bo moi rodzice kupili, ale szczerze mówiąc gdybym miała mieć kiedyś swój dom to miałabym w nim tylko trawę i żywopłot, nienawidzę takich prac w ogrodzie, strasznie się brzydzę
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:36   #2771
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Bezczelność! Ciekawe ile było przed Tobą osób, które tego nie zgłosiły
:
No, ale tych aukcji z płatnym odbiorem osobistym jest coraz więcej i allegro nic z tym zrobić nie może, bo takie opłaty sobie ustalił Sprzedający i to jego sprawa, i albo Kupujący to akceptuje albo nie, i szuka innej aukcji, niestety.

Cytat:

O, matko, to Ci sie trafili kontrahenci

Ja tej opłaty za odbiór osobisty nie akceptuję i nie jestem w stanie absolutnie zrozumieć. Żadnego czasu Sprzedającemu się nie zabiera, bo odbiera się najczęściej w godzinach pracy sklepu, więc i tak sprzedawca jest w pracy. A prywatnie też wtedy kiedy Sprzedający jest w domu. Jakby ktoś mi przyjechał w godzinach, w których mnie nie ma w domu, to pocałowałby klamkę i jego problem, musiałby się umawiać drugi raz. (Jakbym spała albo się kąpała, to bym najzwyczajniej nie otworzyła )
Nigdy niż zdarzyło mi się, żeby był z tym problem. Jak ktoś nie może przyjść w terminie umówionym, to dzwoni, a jak ktoś jest niepoważny, to jego problem, bo musi zapylać dwa razy.

JA myślę, że to nie kwestia czasu, tylko chęci zarobienia na wszystkim oraz... zniechęcenia ludzi do odbioru osobistego i tym samym zapłacenia za przesyłkę, którą oni mają za darmo lub za grosze. Firmy mają często umowy z firmami kurierskimi, gdzie przesyłka wynosi ich grosze, a w aukcji spryciarze podają normalną kwotę; np12 zł; i w ten sposób zarabiają dodatkowo na towarze. Ba, jestem tego nawet pewna. Pamiętam jedną aukcję gdzie konik bujany kosztował 50 +przesyłka 20 i na aukcji było napisane, że koniki z odbiorem osobistym są na drugiej aukcji, i tam była cena - 70 zł . Ewidentnie mają darmowe (umowa) lub tanie przesyłki. I tym samym nie na rękę im odbiór osobisty.

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
To ja też opowiem historię z all.
Sprzedawałam niedawno zestaw kosmetyków Avonu, to co mi kiedyś klientki nie kupiły, jakieś gratisy co dostajemy po 1 zl itd. Uzbierało się chyba 10 sztuk. Była licytacja, wszystko pięknie ladnie. Cena doszla do 51 zł. Dziewczyna po wygraniu aukcji pisze do mnie że chce odebrać osobiście. (W aukcji nie było zaznaczonej tej opcji). Odpisałam jej że nie ma takiej mozliwosci i czekam na wplate pieniedzy na konto. Dwa tygodnie cisza. Wyslałam monita że czekam tylko 5 dni jeszcze. Cisza. No to wyslałam jej wiadomosc że transakcję uważam za niebyla i wystawiam przedmiot ponownie, a do all napisałam o zwrot prowizji za sprzedaz. Dwa dni pozniej patrze laska ma zablokowane konto. Napisała na dodatek meila do all (do mnie tez sierotka wyslala... ) ze sprzedawca nie poinformowal jej o tym ze nie ma odbioru osobistego! Myslalam ze szalu dostane!!!! Wysmarowalam jej wiadomosc, ze po pierwsze o taki odbior pyta sie przed wejsciem w licytacje, a po drugie nie bylo zaznaczonej tej opcji w aukcji, a chyba po cos sie tam te opcje podaje, nie?! Ale najlepsze all! Odpisało jej że konta nie odblokują, ponieważ na te swoje 7 komentarzy ktore ma (czyli dopiero 7 transakcji zawarla) juz 3 inne osoby napisaly o zwrot prowizji bo nie zaplacila za towar!!! I takich kupujących powinno się wybić!

Chocby tutaj :
No, dokładnie. Tam gdzie szokują tanią ceną, tam przesyłka jest droga. I w ten sposób dobijają do ceny.

Ja więcej sprzedaję niż kupuję na allegro. Sprzedaję rzeczy po dziecku. Nie oddaję, bo mnie na to nie stać.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-03 o 12:43
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:50   #2772
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Boże dziewczynki, u Was też taki upał???
Ja na alle też sprzedaję, ale także kupuje i to sporo... jak na dzien dzisiejszy nie mam złych doświadczeń.. Pfu, pfu odpluć
Stary 2011-06-03, 16:43   #2773
Sarunieczka

Cytat:
Witajcie Ja się szykuję na busik i do domu Już sobie wyobrażam te babcie o jakże nieprzyjemnym zapachu
Witaj,oj ludziska potrafią czasem w ciasnym busie capieć

Cytat:
ach widziałam fajne legginsy-lateksowe ale muszę się jeszcze namyślić. W ogóle to wymyśliłam, że chyba narazie kupię małej jakiś placyk zabaw ale dmuchany i ustawię go na tarasie a taras jest odgrodzony i tuż obok kompa .
Ja sobie kupiłam takie legginsy,tzn nie takie bardzo błyszczące,taki półmat,ale kuźwa dupa mi urosła i co chwilę mi pękają w szwie na jesień kupię nowe
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Ja na alle też sprzedaję, ale także kupuje i to sporo... jak na dzien dzisiejszy nie mam złych doświadczeń.. Pfu, pfu odpluć
Oj upał,a obecnie jest burza,leje i świeci słońce
Jestem zmęczona jak koń po westernie na szczęście jutrzejsza sobota wolna dużo sprzątania,prania ręcznego itp,ale co w domu to w domu
miłego popołudnia kochane,lecę teraz na pocztę,a potem na randkę
Stary 2011-06-03, 17:01   #2774
katniewojt
Zakorzenienie

A ja właśnie oglądam po raz drugi pierwszy sezon Ekipy z New Jersey Ale to są debile Uwielbiam ich oglądać Przynajmniej mogę się przy nich odstresować i pośmiać z ich głupoty
Stary 2011-06-03, 17:04   #2775
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

cześć landrynki
W koncu odpoczełam mimo że byłam z mężem na zawodach muszę się pochwalić oczywiście hihi zdobył mistrza europy hihi ( powiem wam ze się mega wystarszyłam - bo mój luby pierwszy raz zemdlał pod sztangą ) Teraz Floryda , dzisiaj sie dowiedziałam że we wrześniu jadę z nim do Francji a w listopadzie - Węgry cieszę się jak małe dziecko bo co za tym idzie - mega zakupy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
A ja właśnie oglądam po raz drugi pierwszy sezon Ekipy z New Jersey Ale to są debile Uwielbiam ich oglądać Przynajmniej mogę się przy nich odstresować i pośmiać z ich głupoty
oni są niemożliwi ile ja bym dała aby być tam razem z nimi hihi

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:10   #2776
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam i ja, wpadam na chwile nadrobić co naskrobałyście i zaraz pędzę dziecko zaprowadzić do szkoły tańca , wpadnę do domu na chwilę i śmigam na Pilates.

Co do allegro to powiem tak- nic nie sprzedawałam, ale kilka rzeczy kupiłam, tylko że ja mam tak ze jak widzę że np. getry są za dwie dychy i do tego dycha przesyłka, to wolę po pracy śmignąć do galerii i za ta samą cenę kupić bez czekania.
Zawsze rozważam, a że z moja "gwiozdą" śmigam po sklepach to wiem po ile niektóre rzeczy są.
Z kolei po niej rzeczy nie wystawiam- mam taka Panią w pracy, która pomaga bardzo biednej rodzinie i bierze wszystko więc co jakiś czas dzieciaczkom przynoszę, mam tez takie rzeczy które mi się podobają i za nic nie sprzedam (nuż się przydadzą...). Teraz kiedy moja panna rośnie i zbliża się wzrostowo do mnie to się nawet cieszę- bo co nieco mi zostanie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 17:12   #2777
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Też ich uwielbiam w szpitalu dokończyłam oglądać 3 serię i już mi smutno, że znowu koniec Takich dooop jak Sammy więcej chyba nie ma
Stary 2011-06-03, 18:05   #2778
despa
Zakorzenienie

GG do despa

[QUOTE=Sarunieczka;2728823 7]Witaj,oj ludziska potrafią czasem w ciasnym busie capieć
/QUOTE]

Nie tylko w busie jakież zapachy generują się popołudniami w naszych tramwajach
Stary 2011-06-03, 18:09   #2779
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Oj, tak, upał,upał
Stary 2011-06-03, 18:09   #2780
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj,oj ludziska potrafią czasem w ciasnym busie capieć
O dziwo nie trafiła mi się żadna śmierdząca babcia Ale za to była młoda laska, która miała tak duszące i obrzydliwe perfumy, że myślała, iż nie dojadę do domu
Stary 2011-06-03, 18:21   #2781
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
O dziwo nie trafiła mi się żadna śmierdząca babcia Ale za to była młoda laska, która miała tak duszące i obrzydliwe perfumy, że myślała, iż nie dojadę do domu
Miałam to samo rano, zaraz po 6 wsiadam do autobusu a w nim taki piżmowy odór że masakra. Wysiadłam wcześniej i leciałam do apteki bo myślałam, że się porzygam zawsze mnie zastanawia czemu w porze letniej przy takim zaduchu niektóre kobity ładują na siebie takie mocne zapachy.
Stary 2011-06-03, 20:44   #2782
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
cześć landrynki
W koncu odpoczełam mimo że byłam z mężem na zawodach muszę się pochwalić oczywiście hihi zdobył mistrza europy hihi ( powiem wam ze się mega wystarszyłam - bo mój luby pierwszy raz zemdlał pod sztangą ) Teraz Floryda , dzisiaj sie dowiedziałam że we wrześniu jadę z nim do Francji a w listopadzie - Węgry cieszę się jak małe dziecko bo co za tym idzie - mega zakupy
Gratulacje dla Męża !!! zemdlał?niedobrze...oby się to nie zdarzało często
Ale Ci fajnie,będziesz podróżować

Cytat:
A ja ich nie znam,muszę poszukać w necie
Z zabawnych filmów to uwielbiam Allo Allo Dawniej lubiłam też oglądać Ally McBeal i strasznie lubię Seks w wielkim mieście
Cytat:
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Miałam to samo rano, zaraz po 6 wsiadam do autobusu a w nim taki piżmowy odór że masakra. Wysiadłam wcześniej i leciałam do apteki bo myślałam, że się porzygam zawsze mnie zastanawia czemu w porze letniej przy takim zaduchu niektóre kobity ładują na siebie takie mocne zapachy.
I właśnie dlatego lubię "segregację"ze względu na porę roku,czyli latem tylko lekkie zapachy,a jak jest wielki upał to nawet żadnych,tylko mój ulubiony Dove
Kobietki znacie jakieś perfumy,wody o takim kremowym zapachu typu Dove,Nivea? takie czysto-mydlane,świeże

Teraz moczę nogi w miednicy,będzie pedicurei zerkam na Top Trendy,Czesław Mozil jest taki słodki
Stary 2011-06-03, 20:53   #2783
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
JA myślę, że to nie kwestia czasu, tylko chęci zarobienia na wszystkim oraz... zniechęcenia ludzi do odbioru osobistego i tym samym zapłacenia za przesyłkę, którą oni mają za darmo lub za grosze. Firmy mają często umowy z firmami kurierskimi, gdzie przesyłka wynosi ich grosze, a w aukcji spryciarze podają normalną kwotę; np12 zł; i w ten sposób zarabiają dodatkowo na towarze. Ba, jestem tego nawet pewna. Pamiętam jedną aukcję gdzie konik bujany kosztował 50 +przesyłka 20 i na aukcji było napisane, że koniki z odbiorem osobistym są na drugiej aukcji, i tam była cena - 70 zł . Ewidentnie mają darmowe (umowa) lub tanie przesyłki. I tym samym nie na rękę im odbiór osobisty.
Nie wysyłam dużo paczek, 50-150 miesięcznie, ale sądzę, że na allegro jest wielu sprzedawców działających na taką skalę jak ja. Żadna firma kurierska ani poczta nie zaproponowała mi przy tej ilości korzystnej umowy. Dlatego płacę normalne pocztowe stawki. I większość sprzedawców płaci. Jeżeli ktoś ma umowę z pocztą, to na liście od niego zamiast znaczków będzie pieczątka/nadruk Opłata pobrana (nie pamiętam dalszej treści). Kupuję na allegro mnóstwo rzeczy, a list z taką pieczątką dostałam jeden jedyny raz.

BTW wysłanie paczki o wymiarach mniej więcej bujanego konia i o wadze około 10 kg DHLem przy umowie masowej kosztuje właśnie 20 zł

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Kobietki znacie jakieś perfumy,wody o takim kremowym zapachu typu Dove,Nivea? takie czysto-mydlane,świeże
Dla mnie Pur Blanca Blush to istny krem Nivea

Edytowane przez Anna Antonina
Czas edycji: 2011-06-03 o 20:58
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:20   #2784
Bunia_P
Rozeznanie

GG do Bunia_P

Cytat:
Jak dla mnie to te nowe "Up to you" kojarzą się z kremem Nivea.

— Paulo Coelho

Bunia_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:24   #2785
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

I właśnie dlatego lubię "segregację"ze względu na porę roku,czyli latem tylko lekkie zapachy,a jak jest wielki upał to nawet żadnych,tylko mój ulubiony Dove

Teraz moczę nogi w miednicy,będzie pedicurei zerkam na Top Trendy,Czesław Mozil jest taki słodki
Sarunieczka, ale to z reguły jest tak, że te co się perfumują takimi piżmowymi zapachami wylewają na siebie tonę, bo juz tak się przyzwyczaiły że nie czują zapachu. Co jest już masakryczną przesadą, rozumiem- ktoś ma swój zapach najukochańszy to niech się nim psika ale z umiarem. A dla mnie nie ma nic gorszego jak wsiadam do tramwaju po południu i stoi przede mną wyfiokowane babsko, walące piżmem a jak podniesie rękę do góry żeby się poręczy przytrzymać to się okazuje że albo się nie umyła albo zapomniała o antyperspirancie.
I tak ogólnie to nie tylko to mnie razi, ale nie będę o tym pisać żeby na jakąś wrednotę nie wyjść....

Też oglądam Top Trendy...
Stary 2011-06-03, 22:33   #2786
Sarunieczka

Cytat:

Dla mnie Pur Blanca Blush to istny krem Nivea
Cytat:
Napisane przez Bunia_P Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to te nowe "Up to you" kojarzą się z kremem Nivea.
Dzięki za propozycje Fakt,Pur Blanca Blush jest taka mydlana,ale słodka strasznie...a Up to You nie znam jeszcze,zamówię próbki z pachnącej kartki troszkę mydlanie kojarzy mi się nowa brzoskwiniowa Reese,zamówiłam próbki z ciekawości

I jak Despa,podobają Ci się Top Trendy?
Stary 2011-06-03, 22:48   #2787
musso4
Zakorzenienie

ja też lubię słodkie i duszące zapachy ale nie jeżdżę komunikacją miejską
Stary 2011-06-03, 22:54   #2788
katniewojt
Zakorzenienie

Kupiłam w Diversie sznurowane tenisówki i jestem z nich bardzo zadowolona Poprzednie pomykacze rozklejają się i nie mogłam znaleźć godnego zastępstwa na ich miejsce, aż tu dziś Siostrze umyślał się zakup trampek Podobały mi się jeszcze baleriny, ale z mega miękkiego materiału, że nie ma tam nic, co mogłoby obetrzeć mi pięty Niestety nie było mojego rozmiaru w kolorze, który chciała, więc w poniedziałek czeka mnie wycieczka

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Sarunieczko, podrzucam link do ekipy Nie wiem czy Ci się spodoba, bo to amerykańskie reality show, w którym leją się hektolitry alkoholu, gadają o bzdetach i robią z siebie debili Ale można się z nim uśmiać
http://www.mtv.pl/shows/ekipa-z-new-jersey-3/seasons/
Stary 2011-06-03, 23:07   #2789
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
cześć landrynki

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

oni są niemożliwi ile ja bym dała aby być tam razem z nimi hihi
dla męża
Stary 2011-06-03, 23:40   #2790
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dla męża
ja też się przyłączam
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości