|
|
#2761 | |
|
vel Turkusoowa :)
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Cytat:
![]() A jak zamawiam coś droższego,to kuriera,bo nie chcę żeby zaginęło,tyle że kurierem drogo,najczęściej 12 zł,więc przy drobiazgach się nie opłaca ![]() a co tam sobie Oja upatrzyłaś? ![]() Ja jeszcze mam trochę fajności upatrzonych,dwa cienkie paski,legginsy 3/4,bluzę,sukienkę i takie różne ![]() acha,no i dzień dobry bo wpadłam jak do stajni
|
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-06-03 o 07:11 |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie Już sobie wyobrażam te babcie o jakże nieprzyjemnym zapachu
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie myślę sobie, że sprzedający tą opłatą może po prostu chciał odstraszyć od wyboru opcji 'odbiór osobisty'. Ja miałam np sytuację, że umówiłam się z facetem na mieście na odbiór butów, a ten się nie pojawił. Zadzwonił drugiego dnia, że nie mógł bla bla bla i żebyśmy się spotkali jeszcze raz, bo żonie bardzo zależy na butach. I znów się nie pojawił, a ja zmarnowałam mnóstwo czasu Albo mam też zaznaczone wyraźnie na aukcjach, że na odbiór osobisty trzeba się umówić telefonicznie. A jakaś babeczka bez żadnego telefonu przyjechała do mnie do domu. Ja byłam wtedy chora: gorączka, katar, obtarty nos, kaszel, szlafrok, potargane włosy. W tym stanie to nikogo się nie chce widzieć, a już na pewno nie klientów ![]() Albo jeszcze jeden facet, miał przyjechać po buty dla żony o 8. Wstałam sobie o 6, zaczęłam się kąpać. A ten puka o 6,30
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie jak ktoś coś juz kupi i zobaczy, ze ten sam adres, to pyta sie mnie wcześniej czy mogłybyśmy sie spotkać i odebrać.A z tym kolesiem to akurat bylo tak, ze on ma sklep czy stragan z tymi rzeczami i odebrać można było tylko w godzinach i miejscu jego pracy na tym stoisku - także nigdzie nie musiał sie fatygować. |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też opowiem historię z all.
![]() Sprzedawałam niedawno zestaw kosmetyków Avonu, to co mi kiedyś klientki nie kupiły, jakieś gratisy co dostajemy po 1 zl itd. Uzbierało się chyba 10 sztuk. Była licytacja, wszystko pięknie ladnie. Cena doszla do 51 zł. Napisała na dodatek meila do all (do mnie tez sierotka wyslala... I takich kupujących powinno się wybić! ![]() A druga rzecz, ktora chcialam sie podzielic z Wami kobitki to a propos cen przesylek. Zobaczcie sobie jakies aukcje sprzedawcow ktorzy sprzedaja duzo avonu, w sensie duzo sztuk. ci to dopiero naliczaja przesylke. Chocby tutaj : http://allegro.pl/avon-lakier-romanc...646828764.html |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
doberek
dzisiaj córcia dała mi pospać trochę dłużej![]() , zrobię zaraz kawkę i poczytam co tam naskrobałyście![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- też kupuję na allegro, różne rzeczy i jedną udało mi się sprzedać ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- kawka pyszna, a teraz ubrać by się i brać za sprzątanie jak ja nie cierpię sprzątać a w brudzie nie mam zamiaru siedzieć![]()
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest robienie ludzi w balona kiedyś jakąś zabawkę chciałam kupić bąblowi; na większość aukcji była po około 120zł + 15zł przesyłka ... a na jednej 90zł ... wchodzę zadowolona, że okazja się trafiła, a w opisie, że przesyła kosztuje 45zł oczywiście nie brałam od tego typu naciągaczy .... zaniżają cenę, zeby produkt jako pierwszy wyskoczył w segregacji ![]() ja kiedyś kupowałam więcej .... teraz przystopowałam ![]() ale sprzedawałam dużo a teraz mi się nie chce w to sprzedawanie bawić latanie na poczte itp. ... wole komuś oddać za free avonu nigdy na all nie sprzedawałam ... kosmetyki, albo czekają na swoją kolej, albo idą na prezenty :P
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-06-03 o 11:03 |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec dziecko pod okiem i z Wami mogę pisać heheOgladałam gdzies ale teraz nie wiem czy na all czy na ceneo, muszę poszperć bo tego wszystkiego jest tak dużo, że głowa mała. No i dostałam wczoraj zwrot podatku, więc muszę poszukać jakiejś niedrogiej, energooszczędnej zamrażarki bo ta stara landara to nas z torbami puści-to jest stary typ, która się w ogóle nie wyłącza, stale chodzi na okrągło! jest już pewnie zepsuta skoro mrozi i mrozi, nie wyłącza się a szron i tak się robi choć ją się otwiera może z raz w tyg a nie kilka razy dziennie jak np lodówkę.
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za niedługo będę mieszkać w domu, bo moi rodzice kupili, ale szczerze mówiąc gdybym miała mieć kiedyś swój dom to miałabym w nim tylko trawę i żywopłot, nienawidzę takich prac w ogrodzie, strasznie się brzydzę |
|
|
|
|
#2771 | |||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tej opłaty za odbiór osobisty nie akceptuję i nie jestem w stanie absolutnie zrozumieć. Żadnego czasu Sprzedającemu się nie zabiera, bo odbiera się najczęściej w godzinach pracy sklepu, więc i tak sprzedawca jest w pracy. A prywatnie też wtedy kiedy Sprzedający jest w domu. Jakby ktoś mi przyjechał w godzinach, w których mnie nie ma w domu, to pocałowałby klamkę i jego problem, musiałby się umawiać drugi raz. (Jakbym spała albo się kąpała, to bym najzwyczajniej nie otworzyła )Nigdy niż zdarzyło mi się, żeby był z tym problem. Jak ktoś nie może przyjść w terminie umówionym, to dzwoni, a jak ktoś jest niepoważny, to jego problem, bo musi zapylać dwa razy. JA myślę, że to nie kwestia czasu, tylko chęci zarobienia na wszystkim oraz... zniechęcenia ludzi do odbioru osobistego i tym samym zapłacenia za przesyłkę, którą oni mają za darmo lub za grosze. Firmy mają często umowy z firmami kurierskimi, gdzie przesyłka wynosi ich grosze, a w aukcji spryciarze podają normalną kwotę; np12 zł; i w ten sposób zarabiają dodatkowo na towarze. Ba, jestem tego nawet pewna. Pamiętam jedną aukcję gdzie konik bujany kosztował 50 +przesyłka 20 i na aukcji było napisane, że koniki z odbiorem osobistym są na drugiej aukcji, i tam była cena - 70 zł . Ewidentnie mają darmowe (umowa) lub tanie przesyłki. I tym samym nie na rękę im odbiór osobisty.Cytat:
Ja więcej sprzedaję niż kupuję na allegro. Sprzedaję rzeczy po dziecku. Nie oddaję, bo mnie na to nie stać.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-03 o 12:43 |
|||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Boże dziewczynki, u Was też taki upał???
Ja na alle też sprzedaję, ale także kupuje i to sporo... jak na dzien dzisiejszy nie mam złych doświadczeń.. Pfu, pfu odpluć
|
|
|
|
#2773 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
na jesień kupię nowe![]() Cytat:
![]() Jestem zmęczona jak koń po westernie na szczęście jutrzejsza sobota wolna![]() miłego popołudnia kochane,lecę teraz na pocztę,a potem na randkę
|
|||
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie oglądam po raz drugi pierwszy sezon Ekipy z New Jersey
Ale to są debile Uwielbiam ich oglądać
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć landrynki
![]() W koncu odpoczełam mimo że byłam z mężem na zawodach muszę się pochwalić oczywiście hihi zdobył mistrza europy hihi ( powiem wam ze się mega wystarszyłam - bo mój luby pierwszy raz zemdlał pod sztangą )![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja, wpadam na chwile nadrobić co naskrobałyście i zaraz pędzę dziecko zaprowadzić do szkoły tańca , wpadnę do domu na chwilę i śmigam na Pilates.
Co do allegro to powiem tak- nic nie sprzedawałam, ale kilka rzeczy kupiłam, tylko że ja mam tak ze jak widzę że np. getry są za dwie dychy i do tego dycha przesyłka, to wolę po pracy śmignąć do galerii i za ta samą cenę kupić bez czekania. Zawsze rozważam, a że z moja "gwiozdą" śmigam po sklepach to wiem po ile niektóre rzeczy są. Z kolei po niej rzeczy nie wystawiam- mam taka Panią w pracy, która pomaga bardzo biednej rodzinie i bierze wszystko więc co jakiś czas dzieciaczkom przynoszę, mam tez takie rzeczy które mi się podobają i za nic nie sprzedam (nuż się przydadzą... ). Teraz kiedy moja panna rośnie i zbliża się wzrostowo do mnie to się nawet cieszę- bo co nieco mi zostanie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu dokończyłam oglądać 3 serię i już mi smutno, że znowu koniec Takich dooop jak Sammy więcej chyba nie ma
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Sarunieczka;2728823 7]Witaj,oj ludziska potrafią czasem w ciasnym busie capieć
![]() /QUOTE] Nie tylko w busie jakież zapachy generują się popołudniami w naszych tramwajach
|
|
|
|
#2779 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
O dziwo nie trafiła mi się żadna śmierdząca babcia
Ale za to była młoda laska, która miała tak duszące i obrzydliwe perfumy, że myślała, iż nie dojadę do domu |
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 | ||||
|
|
Cytat:
zemdlał?niedobrze...oby się to nie zdarzało częstoAle Ci fajnie,będziesz podróżować ![]() Cytat:
Z zabawnych filmów to uwielbiam Allo Allo Cytat:
Cytat:
![]() Kobietki znacie jakieś perfumy,wody o takim kremowym zapachu typu Dove,Nivea? takie czysto-mydlane,świeże ![]() Teraz moczę nogi w miednicy,będzie pedicure i zerkam na Top Trendy,Czesław Mozil jest taki słodki
|
||||
|
|
|
#2783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BTW wysłanie paczki o wymiarach mniej więcej bujanego konia i o wadze około 10 kg DHLem przy umowie masowej kosztuje właśnie 20 zł ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez Anna Antonina Czas edycji: 2011-06-03 o 20:58 |
||
|
|
|
#2784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ogólnie to nie tylko to mnie razi, ale nie będę o tym pisać żeby na jakąś wrednotę nie wyjść.... Też oglądam Top Trendy... |
|
|
|
|
#2786 |
|
|
Dzięki za propozycje
Fakt,Pur Blanca Blush jest taka mydlana,ale słodka strasznie...a Up to You nie znam jeszcze,zamówię próbki![]() I jak Despa,podobają Ci się Top Trendy?
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
ja też lubię słodkie i duszące zapachy
ale nie jeżdżę komunikacją miejską |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w Diversie sznurowane tenisówki i jestem z nich bardzo zadowolona
Poprzednie pomykacze rozklejają się i nie mogłam znaleźć godnego zastępstwa na ich miejsce, aż tu dziś Siostrze umyślał się zakup trampek Podobały mi się jeszcze baleriny, ale z mega miękkiego materiału, że nie ma tam nic, co mogłoby obetrzeć mi pięty Niestety nie było mojego rozmiaru w kolorze, który chciała, więc w poniedziałek czeka mnie wycieczka![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Sarunieczko, podrzucam link do ekipy Nie wiem czy Ci się spodoba, bo to amerykańskie reality show, w którym leją się hektolitry alkoholu, gadają o bzdetach i robią z siebie debili Ale można się z nim uśmiać![]() http://www.mtv.pl/shows/ekipa-z-new-jersey-3/seasons/ |
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

bo wpadłam jak do stajni

) No to kupiłam 10 szt. pojechałam, a ten mi każe 50 zł za odbiór zapłacić
Na szczęście zablokowali mu konto i nie mógł mi wystawić żadnych komentarzy
Już sobie wyobrażam te babcie o jakże nieprzyjemnym zapachu

)
zemdlał?niedobrze...oby się to nie zdarzało często