|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
dzięki ![]() ![]() ![]() ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Rozeznanie
|
Chodź i szukaj pomocy wszędzie. Dziecko nie może od tak płakać i zanosić się bez przerwy.
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda że nie rodziłam w Białym, tam za pewne byłoby inaczej, tymbardziej mając swojego gina na oddziale...wkurza mnie już ten szpital ![]() Madzik jestem tu sama bo z kim mam być, ktoś się musi zająć Julką, po za tym tu mąż może być tylko w godz. odwiedzin czyli 13-17 ![]()
![]() |
#2854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdarzają się ataki,które trwaja po kilka godzin. Je,przysypia na chwilę,i budzi się z płaczem,chce jesc,pręży się przy piersi,płacze,przysypia.. . I tak w kółko. Tylko u nas pomaga noszenie na ramieniu albo suszarka. Czasem to dosc dlugo trwa,ale konczy się mega kupą albo bąkiem i zasypia juz spokojnie. Dziś mieliśmy super noc,od polnocy do 8 rano młoda miała tylko jedną pobudkę na karmienie ![]() Próbowałaś sab simplex? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Powiem wam,ze dla mnie najgorszym wynalazkiem jesli chodzi o ubranka są pajace ,młoda będzie je nosić chyba wtedy,jak sama będzie sie w nie ubierac ![]() Najlepiej jak narazie sprawdzają się body,takie zakladane przez głowę. Mloda nie ma czasu,żeby się wkurzyć ![]() ![]()
![]() |
#2855 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karina to jest silnieszje od nas samych.tutaj hormony szaleja.ja pamietam jak sie darlam na mojego tz a za chwile sie z nim smialam.nie wiadomo o co chodzilo a czlowiek sie stresowal.i wydawaloby sie ze to takie proste sie uspokoic i nie stresowac a nastepnego dnia bylo dokladnie tak samo ![]() ja wiem ze dla nich tez to jest nowa sytuacja ale czasami takie darcie pomaga a oni tez nie sa tacy bez winy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stokrotka a jesz wszystko czy na jakiejś diecie jesteś? ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zadomowienie
|
hej laski....
Ale nam sie ostatnio dzieciaczków tu pojawiło ![]() Bella maleństwa przesłodkie ![]() ![]() Asiago twoje szkaraby śliczniusie.....czy lilianka nie jest podobna do Julki? Tak mi sie wydaje.....kiedyś wklejełaś zdjęcia Julki jak była mała... Trzymaj się dzielnie.....zobacz jak czas w ciaży ci zleciał....pamiętam ja niedano napisałaś ze sie udało a tu juz maluchy na świecie.....jeszcze chwilak i razem wyjdziecie do domku. A o lekach przeciwbólowych powiedz........przeciez w nocy chodzić nie bedziesz....musisz sie wyspac.... ![]() Justa ![]() Dorcia III trymestr ![]() Cytat:
Wczoraj pojechałam do pracy spotkać się z moim managerem. Wyłożyłam mu kawe na ławe! Powiedziałam co mi dolega i ze lakarz nie pozwala mi wrócić do pracy w takim wymiarze godzin jaki miałam do tej pory. Maksymalnie 3 dni i tylko po kilka godzin dziennie ......powiedzialam ze nie moge sie wysilac bo grozi mi przedwczesny poród.....poza tym jestem na lekach i lekarz ma mnie pod kontrolą i bedzie obserwował jak praca wpływa na mój stan ![]() Miałam wrażenie ze jednak coś do niego dotarło .....oby znowu mi nie ściemniał. Ide do pracy w piątek od 12-16 i w niedzielę tak samo.... ![]() Jeszcze tylko musze z niego wydusić zaswiadczenie do opieki społecznej zeby dopłacili mi do pełnego etatu.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zadomowienie
|
Hej Laski!!
Mam jakieś problemy z netem i strony ładują mi się w tempie żółwia ![]() DORCIA, PINI gratuluję III trymestru (co do liczenia tygodni to u nas też różnie. Położna liczy zaczęte, szpital też, niektórzy lekarze skończone a mój zawsze wpisuje przełom np w tej chwili u mnie 32/33 tc) Ja tam osobiście liczę zaczęte. ASIAGO ![]() ![]() LULKA współczuję i tobie i Zuśce. Trzymam kciuki, zeby wszystko szybko minęło STOKROTKA u ciebie tez problemy z karmieniem?? Kurde nie ogarniam tego. Czy któraś nie miała w ogóle problemów??? A mi wszyscy wpierają, żebym odłożyła body zakładane przez głowę na bok i stawiała na rozpinane. (Ale takich jest bardzo mały wybór) Pewnie tak jak w tamtym artykule każda matka ma swoje upodobania LUII gratuluję postawienie jasno sprawy szefowi. Miejmy nadzieję że do niego dotarło A my w sobotę byliśmy u znajomej na wiosce na grillu. Do północy siedzieliśmy w ogrodzie a ja bujałam sie na huśtawce (jak tylko przestawałam młoda wierciła sie w brzuchu ![]() ![]() Pokój przygotowany na przywóz mebli. W sobotę go skończymy i od przyszłego tyg wielkie pranie i reszta zakupów bo kaska się już szykuje ![]() ![]()
#2859 |
Zadomowienie
|
Luii a te twardnienia brzucha się uspokoiły?
Dorcia witamy w trzecim trymestrze i życzymy udanej zabawy ![]() Wstawiłam ubranka do prania, ciekawe w jakim stanie wyjdą z pralki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |||||
Zadomowienie
|
Witajcie poniedziałkowo
![]() Justa ![]() Dorcia gratuluję III trymestru! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty masz sab simplex? Używasz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Rozeznanie
|
hej
ja juz wrocilam z łowów oczywiscie dla siebie nic nie kupilam ![]() ![]() ![]() u mnie sie pajace akurat sprawdzily ja sobie chwale sluza Oliwci jako pidżamka do spania ![]() lulcia wspolczuje zuzi i tobie bo obie sie meczycie oby szybko jej to przeszlo ![]() stokrotko Oli tez wspolczuje no ale trzeba przez to przejsc... ![]() asiago super ze maluchy ładnie ssaja mleczko z cycusia ![]() kasiek ja nie mialam problemow z karmienie dzieki bogu ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png Edytowane przez Myysiaaa Czas edycji: 2011-06-13 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to mam taki podział: 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. wiec chyba jeszcze jestes w 8.....ale czuje ze 9 miesiac czai się za rogiem....badz uważna zatem bo zaskoczy cie całkiem niespodziewanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zadomowienie
|
Ja się śmieję, że chyba w tą relację teściowa - synowa są z góry wpisane jakieś kwasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Karina jakby nie patrzeć zostało 4 tygodnie czyli miesiąc- więc jesteś w 9 miesiącu
![]() Tak w ogóle zauważyłam, że ostatnio mnie o wiele bardziej sutki bolą ![]() A naklejki też juz wybrałam, ale przy takiej obsłudze neta boje sie na konto zalogować żeby zamówić i zapłacić ![]() A naklejki takie
#2869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne te naklejki ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- ok, wstawię pranie i idę na jakieś zakupy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
Wczoraj odwiedziliśmy sklep z wózkami (drugi i ostatni w mieście) ..... oboje z tż nie zabardzo wiemy jak sie w temacie poruszać.... Tak naprawde mielismy okazję pomacac i pojeżdzić do tej pory czterema.... Z tych 4 najbardziej pasowałby nam jeden który był najdrozszy a tyle kasy wydac nie bardzo chcemy....
![]() Jakie wy macie wózeczki i co zdecydowało o tym ze go kupiłyście?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Rozeznanie
|
jestem po lekarzu. Mam zapalenie rwy kulszowej, i po za medycznym nazwaniem tego nie mam nic.
![]()
#2872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
Maltan - to jest jakaś maść na brodawki i jest napisane do stosowania w ciąży i przy karmieniu
LUII co do wózków to ja mam staroć sprzed 4 lat. Ale nie zmieniam go bo jest mega wygodny z uwagi przede wszystkim na 4 duże pompowane koła
#2874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd to sie wzieło? A jakieś masaże?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/roan-marita-wersja...647280851.html
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dania, ja do teściów mam jakieś 30-40 km, więc też nie jakoś daleko bardzo, rzadkie kontakty to kwestia wyboru a nie odległości ![]() Luii ja mam wózek Roan Marita, który jest powiedzmy kontrowersyjny i wielu osobom się nie podoba za względu na jego wygląd. Wybrałam go dlatego, że był największy i najwyższy, miał największą gondolę, ma duże nieskrętne, pompowane koła a ja będę jeździć nim po wertepach, ten koszyk na dole ma tylko z drutów a nie z materiału, a ja będę pewnie często po błocie jeździć, więc i tak nie będę tam nic wkładać i łatwiej będzie mi to umyć wodą z węża przed domem, nie będę też nim jeździć na zakupy. No i nie chciałam wózka na 3 kółkach bo na naszych wertepach to by było niebezpieczne, potrzebowałam czegoś co jest duże, masywne i stabilne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zadomowienie
|
Hejka poniedziałkowo
![]() Właśnie znalazłam chwilkę na podpatrzenie co tam ciekawego naskrobałyście ![]() ASIAGO śliczne Maluchy ![]() ![]() STOKROTKA przyłączam się do pytania: jesz wszystko czy z czegoś już zrezygnowałaś?? ![]() LULCIA bidulka a już myślałam, że za Wami problem z brzuszkiem u Zuzi. Trzymajcie się!!! Tak czytam Was i chyba powinnam uważac się za szczęściarę, bo owszem Kubuś ma bóle brzucha do tej pory, pręży się, ale nie płacze po kilka godzin... uffff... popłacze z parę minut, a nieraz tylko na prężeniu się skończy i koniec. I chyba dochodzę do wniosku, że powoli z tego wyrasta. Już łatwiej mu bąka puścić, łatwiej mu przychodzi zrobienie kupki. Także jesteśmy na dobrej drodze, gdyby nie... kupki. Ale temat kup zostawiam już za sobą. Skończyłam z przejmowaniem się, może ten typ tak ma ![]() ![]() Także Kochane trzymam kciuki, żeby szybko się to u Was skończyło ![]() DORCIA, PINI gratuluję III trymestru ![]() A dziś zobaczyłam na wadze 5 z przodu ![]() ![]() STOKROTKA a jak u Ciebie idzie zrzucanie wagi??? ![]() A my weekendzik spędziliśmy jak zwykle na działce ![]() ![]() ![]() MADZIK jak idą przygotowania do ślubu, wesela i do chrzcin?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic miłego dnia wracam do gotowania obiadu. A Kubinek na tarasiku sobie śpi w kołysce ![]()
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Efekt rosnącego brzuszka i przekrzywiającego się kręgosłupa powoduje jakieś zapalenie kanalików wychodzących z kręgów. Masaż musiałby byc wykonywany w pozycji leżącej na brzuchu, więc odpada. karina gratuluję wyboru wózka ![]()
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-06-13 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zadomowienie
|
Luii my kupiliśmy używany wózek (quinny speedi) od znajomego, cena była dla nas rewelacyjna, poczytałam też opinie w necie - są dobre. Czy się sprawdzi - przekonamy się w praktyce
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.