|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Dzień Dobry
![]() Brumku śliczny brzuszek ![]() Marinka wróciłaś ![]() ![]() ![]() Co z Carmelą ? U mnie noc fatalna, chyba ze 100 razy byłam w łazience. Tak mi uciska główką, że nawet przekręcenie się na drugi bok to dość spory ból ![]()
#752 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie lubię miec pomalowanych paznokci, bo zawsze mam krótkie i trochę śmiesznie wyglądają. jak maluję to na jakieś okazje. Poza tym po tym panikuję jak zmywam i okazuje się że mam jakąś brązową plamkę na paznokciu. 2 razy mi się tak zdarzyło. i myślałam, że to czerniak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
A któraś Mamusia pytała właśnie o pomalowane paznokcie, kiedyś o tym rozmawiałyśmy już no i podobno nie można. Bo lekarz musi widzieć kolor, jak sinieje to coś tam złego się dzieje. I ja też czuję się goło bez pomalowanych ;p
#754 | |||
Zakorzenienie
|
no właśnie grudek nie ma. Wiesz jka wygląda rozpływająca się tabletka PIMAFUCIN? dopochwowo się ją daję? to mam wrażenie jakbym ją miała w sobie i jak wypływa za pierwszym razem to jest tego masę, a potem do południa takie zlewki tej pigułki i Ja mam takie zlewki na wkładce
![]() Cytat:
tam masz w skrócie napisane co się działo ![]() Przepięknie że już jesteście ![]() ![]() mówiłam !! mniej stresu i będziesz miała rzekę mleka!! Cytat:
To jestem co raz bardziej przekonana, że dobrze że nie wybrałam pójścia na wesele ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
zaneta wiem jak wygląda rozpuszczona tabletka natamycyny może podobnie
![]()
#756 |
Zakorzenienie
|
zaneta o dziękuje
![]() ![]()
#757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z paznokciami to tak jak pisała Zmalowana a co do soczewek to nie prawda, pytałam mojej gin i powiedziała ze nie ma przeciwwskazań, jak coś to jakieś indywidualne i uzależnione od danego przypadku porodu mogą być decyzje anestezjologa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zanka ja też cała obolała rano , nie mówiąc już o tym że przekręcanie z boku na bok w nocy to dramat ![]() witam niedzielnie, u mnie nadal cisza, mały buszuje w brzuchu wiec raczej się nie wybiera do mnie a dziś dzień lenistwa ![]() no i co z Carmelą ????!!!!! ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- aaa no i zapomniałabym Brumek brzusio super to pierwsze zdjęcie to kolosalna różnica, rośnie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
dziubek fajny avatarek
![]()
#759 | |
Zadomowienie
|
Carmela trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezboleśnie
![]() ![]() Wow, ale pięknie rośnie ![]() Cytat:
![]() Ajj nic mi się nie chce, nadal siedzę w szlafroku. Od wczoraj humor do bani, ale staram się nie dołować. Może do południa przejdzie. Pogoda do bani, wiem, że Wy się cieszycie z deszczu, ale ja miałam go wystarczająco dużo przez ostatnie 7 lat. Miłej niedzieli ![]() Marina witamy z powrotem i czekamy na obszerniejszą relację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
witam w trakcie przeprowadzki
![]() Natko kciuki za egzamin i gratulacje za zdane ![]() Marinko witamy w domku. Ucałuj synka od ciotek ![]()
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Carmelko trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki - troszkę za szybko Sarunia pcha się na ten świat, ale napewno będzie wszystko dobrze!
![]() ![]() EDIT: Aa zapomniałam - dzisiaj z Szymonkiem zaczynamy 35 tydzień ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-06-19 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry - dopiero wstałam
![]() ![]() ![]() Brumek ja miałam taki brzuchal przed ciążą ![]() Ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziubek ten avatarek to twoje zdjęcie? ![]() ![]() ![]() U mnie rano już lepiej, ale wczoraj myślałam że urodzę, zawsze mam takie skurcze wieczorem... Wiecie może co z Carmelą bo jak jej wody wczoraj odeszły to pewnie już Sara jest na świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Zadomowienie
|
WOW ty naprawdę nie oszukiwałaś i jesteś w ciąży
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmalowana, Dziubek piękne avatary ![]() Zanka ja też chodzę obolała. Ciągnie mnie na dole, jak leżę to kręgosłup naparza, sutki bolą jak cholera, więc takie uroki myślę, ale mamy coraz bliżej do terminu ![]() A my dzisiaj zaczęliśmy 37 tc ![]() Teraz się żegnam na cały dzień, bo idziemy na obiadek do moich rodziców i jak zawsze od nich wrócimy wieczorem ![]() No i cały czas trzymam ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-19 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a avatarek to moje zdjęcie, robił je mój kochany mężuś ![]() ![]() dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Zmalowana skąd Ty takie słodkie avatarki bierzesz , poprzedni był super ale ten jest przesłodki !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hop-hop Carmela - co tam u Ciebie?? Witaj Marina! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Moje dziecko dało mi dziś pospać.. Zasnął ok 21 i obudził się 7.30, do 8 jeszcze leniuchowaliśmy w łóżkach wiec się w miarę wyspałam. Wczoraj trochę przegięłam bo tż skończył łazienkę i nie mogłam się oprzeć żeby sobie kosmetyków nie poukładać, nie porobić porządków w szafkach itd ![]() a dziś mam nalot teściów.. ![]() carmelko trzymam za Was kciuki!! ![]() Mi też odeszły wody dużo wczesniej i w szpitalu czekali parę godzin na skurcze, w Polsce czeka się ponoć 24h. Kazali też tż masować sutki żeby się oksytocyna uwalniała ![]() urodziłam 21h po odejściu wód.. brumek noooo pięknie widać że to ciążowy brzuszek ![]() Marina witamy w domu ![]() ![]() ![]() Zmalowana, Natka gratuluję zdanych egzaminów ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-19 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |||||
Zadomowienie
|
musi, na razie slucha
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow ale brzuchol juz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia piersia, to walcz na pewno sie oplaci. Moja siostra tez miala na poczatku problem. Maly nie potrafil ssac i wiesz co pomoglo?? Strzykawka z pokarmem i palec maly, to sie jednoczwsnie podaje aby maly sie uczyl. Slyszalam tez jeszcze o takiej technice, ze przystawiasz piers a rurka mleko, wtedy cos tam leci a maly sie uczy chwytac cycka. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję
![]() ![]() ![]() Ja już po obiedzie, najedzona jestem jak bąk. Czekają na mnie jeszcze truskawki ze śmietaną ![]() ale to na potem. Zanka a ja tego leku nie znam ![]() Kochanie może niech każda opisze swój czop ? ![]() bo Ja naprawdę nie wiem jak te dziadostwo wygląda, carmela podała te linki ale to takie feee jest ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Kajool ale mi czop cały nie wypadł - chyba, w każdym bądź razie Ja go nie widziałam :\ |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziś zaczynamy 38 tc ![]() Zanko mnie też wszystko boli a do tego od trzech dni puchną mi stopy nie mam kostek nie mam pępka byle do porodu ![]() Brumek rośniesz ![]() Natka B rumek mnie to wszyscy mówią że mam duży brzuch ![]() ![]() Carmela ![]() Natka ![]() Youyou ![]() Dziubek Zmalowana śliczne awatarki ![]() Marina witamy mamusiu i buziaki dla Igorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo, golas piekny, choc w koszulce, to tak jakbys wieksza kolacje zjadla. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marinko i Igorku witajcie! Zycze wytrwalosci przy karmieniu? Ania wychodzicie? aaa dziewczyny, o co chodzi z tym poziomem glukozy u Adasia Ani? Przyznam sie, ze nie kojarze, zeby cos takiego dziewczynom mierzyli w szpitalu? ![]() A ja dziekuje za zyczenia zdrowia, chyba wracam do zywych, po nocnej goraczce temp, wrocila do normy, jeszcze mnie bardzo boli glowa, zwlaszcza jak sie schylam, ale teraz mam schizy, ze cos nie tak z malym, bo sie nie rusza juz od rana, czekoladka tez go nie poruszyla ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
![]() mamy teraz zębowy okres i dlatego niektóre nocki były fatalne.. w ciągu trzech tygodni Filipowi wyszły 3 zęby (ostatnia dwójka i dwie czwórki) i na dniach przebije się trzecia czwórka.. ![]() wcale mu się nie dziwię że słabo spał ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-19 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co mnie wzięło na te paznokcie - lakier już wywaliłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
sms od Carmeli
Hej nie się nie dzieje. Wody powoli lecą jak się napnę, ale skurczy nie mam. Zobaczymy jutro po obchodzie, wolałabym jeszcze zaczekać z rodzeniem. Buziaki pa
#776 | |
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane
![]() Marinko fajnie, że już jesteście w domu. Z tego co czytałam, to i Ania może już dziś będzie z Maleństwem u siebie. Carmela trzymam kciuki, choć pewnie masz już Sarę przy sobie ![]() Udało Nam się wczoraj znaleźć dentystę, który założył mężowi opatrunek, ale ząb jest i tak do wyrwania, więc wybieramy się go jutro usunąć. Trzeba będzie pewnie Małża za rękę trzymać ![]() ![]() Parapetówka się udała, ale bardzo się cieszę że jest już po ![]() Ale to pewnie pierwsza i ostatnia imprezka przez dłuższy czas, bo jak Maluszek będzie z Nami, to nie będzie czasu na huczną zabawę. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
No to dalej trzymam kciuki ![]()
![]() |
#777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do spania to się zgadzam, jak słyszę wyśpij się na zapas to dostaję drgawek!!! nogi tak spuchnięte że aż skóra ciągnie ![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() hmmm no to może lepiej, każdy dzień na wagę złota bo to trochę wcześnie dla Saruni!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
A może zmiana pozycji? Ja jak się położę na lewym boku na 80% będzie koncert kopania. No chyba, że już za długo tak leżałam, to trzeba się przekręcić na prawy. W każdym razie diametralna zmiana pozycji u mnie zawsze działa i zawsze się odzywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ale u nas duszno... ![]() Byłam wczoraj na ip i tylko zrobili mi ktg, powiedzieli, że zapis prawidłowy (skurcze na poziomie 20%, ze dwa jakieś na 50% i kilka na 40% także cisza. Co dziwne ja nawet tych skurczy w ogóle nie czułam... ![]() ![]() Stwierdziliśmy, że poczekamy do weekendu z tym rodzeniem, trzeba się z synkiem umówić ![]() Carmela trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Marina ![]() A mi dalej ten czopek odpada... Wczoraj znów go troszkę uleciało z kilkoma takimi maleńkimi czerwonymi niteczkami... Może to rzeczywiście niedługo?? Oby ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.