|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Nie wiem jak to jest z tym ktg. Mój gin ani w tej ani w zeszłej ciąży nic o ktg nie wspominał. Teraz to nawet mnie na następna wizytę nie umówił a byłam w 36t2d. Powiedział, że wyjeżdża na urlop i wraca 13 lipca (taki też mam tp) i jak nie urodze to mam się na 14 lipca umówić...
I tak się zastanawiam czy mnie olał, czy liczy, że wcześniej urodzę i nie ma mi co wizyty umawiać. Ogólnie to jest bardzo dobry lekarz i naprawdę dba o pacjentki. Sama nie wiem.
![]() |
#902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dzień dobry
spać nie mogę ![]()
#903 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ja smętna bo dziewczynki znów nie chcą jeść w dodatku Lilka spadła mi z wagi o prawie 100gr. Od dwóch dni pochmurno i wszystko zwalam na pogodę. Czy my kiedyś stąd wyjdziemy?
#904 | |||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() ja też spać nie mogę ![]() myślałam że będę pierwsza ale tak się zaczytałam że dopiero teraz piszę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymajcie sie dzielnie, a ja trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Nerola nareszcie mam okazję zobaczyć twoją królewnę, bo wcześniej gdzieś przespałam zdjęcie ![]() Izunia jest cudna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas w 5-10-15 ich nie ma, ale i tak już dawno kupiłam inne ![]() Cytat:
Ja też mam problem ze stanikiem normalnie noszę 75 F a takich rozmiarów przynajmniej u mnie dla matek karmiących nie ma... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę dziś do szkoły rodzenia - mają mówić co mamy zabrać ze sobą do szpitala więc może mi się taka wiedza przydać... ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#905 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Witam mamusie ![]() Postaram się juz być na bierząco. Musze w klubie wpisac swój numer i zapisać sobie do którejś z Was ![]() Dzisiaj mam kolejny zalatany dzień ![]() Na 11 mamy wizytę u ginki i ciekawa jestem co tam sie dzieje, czy Klusek się w końcu przekręcił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musze jeszcze zrobic ostatnie zakupy do szpitala dla siebie - majciochy i podkłady i te wielkie podpaski i torby bedę miała popakowane. Nerola Izunia jest śliczna ![]() Nie wiem czy któraś ma jeszcze dzisiaj wizytę, ale profilaktycznie zaciskam kciuki ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Szkoła rodzenia dopiero na 15.30 więc postanowiłam coś poprasować - przyniosłam wszystkie reklamowy ubranek rozmiar 56 i 62, a małż pyta czy na pewno będziemy mieć tylko jedno dziecko
![]() ![]() Uśmiałam się - im się wydaje że takiemu malutkiemu dziecku to kilka rzeczy wystarczy ![]() margaret82 - mi też już puchną nogi, wieczorem wyglądają czasem jak z drewna ![]() Martwi mnie za to twardniejący brzuch... bo nie wiem czy to skurcze czy jeszcze co innego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]() ja idę chyba dziś do gina do przychodni, mąż ma jechać najpierw wyciągnąć kartotekę, bo ja ostatnio słabłam już w poczekalni potem przyjedzie do domu i pojedziemy do przychodni po 12.00 wysprzątałam już kuchnię, jakaś nerwowa jestem parzę meliskę i będę piła denerwuję się chyba czy badania dobrze wyszły i czy znowu nie mam jakiejś infekcji ![]()
#908 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj nie ty jedna. kopniak tu , kopniak tam, a ja wszystko w du.. mam. ![]() Sen powinien sprawic że wstaje się wypoczętym, a nie zmordowanym jak byśmy grały w Kac Vegas. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja się zastanawiam jak to będzie jak Emil już wyjdzie. czy będę miała wystarczająco dużo cierpliwości i siły? ![]() jeszcze wczoraj brat mi popsuł humor ![]() ![]() ![]() ![]() sorki za smęty od samego rana. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
BAN stały
|
Lilkaa82 moje gratulacje
![]() ![]() Ej wepchnęłaś się w kolejke ![]() ![]() moj tż jutro ma urodziny, fajnie byloby mu prezent zrobic ![]() a mnie kręci, pobolewa od kilku dni, ale to tylko takie treningi... Co tam po niedzieli?? ja mam kupę prania, prasowania.. chcę umyc okna, myslalam ze zrobię to dzisiaj ale pogoda jest tak okropna ze szok, wieje, pada, az nie chce się nosa wychylac za dzwi... pomyje podlogi w domu, cos tam sobie jeszcze wymysle... moj tesc to jest normalnie czlowiek nie do zniesienia, ostatnio mi dowalil ze obca w domu jestem.. a pozniej ma pretensje ze do niego nie mowie na tato tylko tesciu. |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam dzien bezsennosci - obudzilam sie o 2:30 i do 4:30 spac nie mogłam tylko sie wierciłam...
bella - dacie radę, moze rzeczywiscie wina pogody? ja dzis zabieram sie za porzadek poremontowy w szafie, bo jest wiecej miejsca (maz jakies graty powyrzucał)... ale sie oszczedzam, serio! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-20 o 07:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |||
Rozeznanie
|
"Słoneczko późno dzisiaj wstało I w takim bardzo złym humorze, I świecić też mu się nie chciało, Bo mówi, że zimno na dworze.."
.. i taki to mam nastrój od rana ![]() po pierwsze primo: po wczorajszej rozpuście jedzeniowej dostałam na noc takiej zgagi jakiej świat nie widział. Normalnie jakbym walnęła kanister benzyny i podpaliła. I tak całą noc ![]() a po drugie primo: ja już nie wiem jak mam spać, śpię dzielnie raz na jednym boku raz na drugim ale mam wrażenie, że jeszcze kilka nocy i odleżyn jakichś dostanę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to widzę, że dziś taki dzień bezsenny.. Cytat:
jeszcze chwilkę cierpliwości, trzymam kciuki, żeby ta chwilka trwała jak najkrócej ![]() pytanko: tak mnie tknęło w nocy- któraś z Was podkłada może ceratkę pod swoje prześcieradło na wypadek polania się wód płodowych nocą? ![]() ![]() w sumie nie powinnam tego robić bo nastroje dziś i tak kiepskie narazie, ale jak któraś chce sobie poryczeć to niech posłucha tego: http://www.youtube.com/watch?v=aTE7wTAaQ0g mnie ta piosenka rozerwała na strzępy ![]()
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
Witam na prośbę Nerolki wstawiam zdjęcie Karolinki Lilki
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już chcę wytępić tego paciorkowca ![]() aaaaaaa, ja głosuję na to hasło jako nazwę kolejnego wątku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#916 |
BAN stały
|
Lilkaa
![]() jaka sliczna kruszynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
pogoniło mnie do wc
![]()
#918 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też brzuch twardnieje, ale u mnie to pewnie skurcze bo od tygodnia nie biorę juz tych leków na skurcze bo mi ginka kazała odstawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
BAN stały
|
Wieści od Lilki
![]() Czują sie dobrze,mała dostała 9 punktów ze względu na kolor skórki. Lilka mówi,ze Ją pobolewa na dole ale jest dobrze. KAROLINKA SIE DOGRZEWA I DZIŚ Lilka Ją zobaczy. Planowane wyjście na środę o ile Karolinka nie dostanie zółtaczki. Serdecznie Wam dziękuje i śle buziaki ![]() Bruneteczko dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-20 o 07:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zanka, Margaret i ktos jeszcze na pewno ma Kolina? ![]() Ja też dzisiaj mam, ale na 20 dopiero ![]() ![]() Cytat:
![]() Twój brat tylko pokazał swoją próżność... Cytat:
![]() Śliczna Kruszynka ![]() Wszystkim rozpakowanym mamusiom tak bardzo zazdroszczę, że mają już swoje dzieciaczki przy sobie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Karolinka piękna
![]()
#922 |
Zakorzenienie
|
lilki KAROLINKA śliczniusia...
dostalam czesc ciuszków malego które byly u tesciowej. mniej niz u mojej mamy, bo u niej lądowały typowo chłopięce (traktorki, samoloty, i takie meske raczej kopaki...) i podsumowuję (nie wiem ile mam w torbie, wiec tylko to co mam w szafie licze): body krótki rękaw - ok. 20 szt. śpiochy - 4 szt. koszulki z krótkim rękawem - 3 szt. rampersy - 5 szt. pajace - 7 szt. (tego na bank mam wiecej w torbie do szpitala) koszulki z długim rękawem - 3 szt. body z długim rękawem - 7 szt. spodnie - 5 szt. kaftaniki - 4 szt. komplety (spodnie+koszulka z długim) - 6 szt. welurowe koszulki z długim rękaawem (ugotuje dziecko ![]() welurowe pajace - 2 szt. czapeczki - 7 ![]() skarpetek nawet nei licze... 3x łapki-niedrapki, 2x rajstopki... jakbym miala kupować to kupiłabym mniej ale to po moim i chrzesnicy wiec sie nazbierało... same rozmiary 56-62... większych nawet jeszcze nie liczyłam, jest troche mniej ale jednak jeszcze sporo... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-20 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zakorzenienie
|
Ahh! No i dzisiaj rozpoczynamy 37 tydzień, czyli 9 miesiąc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zadomowienie
|
;P ja zrezygnowalam z rodzenia
![]()
![]() |
#925 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() się człowiek filmów naogląda i potem ma głupie pomysły ![]() Cytat:
![]() idę jeść u mnie też pogoda wielce do d... ale ja tam akurat się cieszę. Urlopu i tak żadnego nie mam a upały tylko mnie wykańczają. A tak przynajmniej żalu do świata nie mam, że taka pogoda a ja się będę kisić całe lato w mieście. Jak dla mnie to większość lipca może padać ![]()
![]() |
#926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolinka cudna ![]() witam się poniedziałkowo ![]() ja też przyłączam sie do tych co to noc miały nienajlepszą... obudziłam się po 1 do 3 nie mogłam spać, potem od 5 znowu do 6:30 powtórka...a o 7 mąż wstawał do pracy i się z nim zwlokłam... po nocy się czuję jak koń po westernie normalnie...rece podrętwiałe, boki obolałe.. szkoda gadać... trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() a i przypomnialo mi się, że miałam wczoraj pisać: agulaaabar trzymaj się dzielnie ![]() carmela to czekam z Tobą aż się Sara zdecyduje wyjść z brzuszka ![]() nerolka - Izunia już tak "wyrosła" ![]() ![]() wstawiam Wam zdjęcia wieloryba w 35 t.c. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zadomowienie
|
czesc szystkim
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas zimno i co chwilke deszcz a tak wogole to 5 dni do powrotu mezusia ![]() ![]() A DZIS ZACZYNAMY 35 TYDZIEN ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
dzień dbry
LadyInBlack-też właśnie wczoraj o tym myślałam,chyba muszę dziś podłożyc...szkoda materaca. Lilka -córusia słodziusia ![]() ja też przegapiłam kocyki ![]() ciekawe co z Carmela?? |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Rozeznanie
|
cudny
![]() znowu tak cicho dziś na wątku wszystkie mamuśki jeszcze śpią? poza oczywiście tymi, co noc zarwały ![]()
#930 |
BAN stały
|
Pieleszko ale Hania ma duze i piękne mieszkanko
![]() Jeszcze trochę tych męk nocnych ciażiowych i zaczną sie karmieniowe ![]() Biedne tak sie męczycie ![]() Bracia,ciotki,teście to widzę bardzo taktowni ![]() ![]() Brumku i Tymek sobie powiekszył swoje mieszkanko ![]() Stapelko i Wam również ![]() Lilki Karolinka urodziła sie z 2 rączkami przy główce i Lilka troszkę pękła(3 szwy). T. idzie zaraz robić auto nowe bo ma coś z silnikiem dlatego takie małe pieniadze daliśmy,a że to mechanik to sobie poradzi sam. Niech robi bo nadal nie ma czym jeździć a we środę mamy bioderka z Izunią. Nikt nie wierzy,ze tyle dalismy za niego ![]() Dziękujemy raz jeszcze za komplementy z Izulką ![]() Muszę Jej to chyba skopiować a jak będzie stała przed lustrem i marudziła,pokazać ![]() Gratuluję pięknie zdanych egzaminów ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty!!!! ![]() (dziś mój i Marinki termin porodu ![]() Babonik Carmelka nadal leży.Bez skurczy.Takze bez zmian. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.