Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 22:16   #901
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Nie wiem jak to jest z tym ktg. Mój gin ani w tej ani w zeszłej ciąży nic o ktg nie wspominał. Teraz to nawet mnie na następna wizytę nie umówił a byłam w 36t2d. Powiedział, że wyjeżdża na urlop i wraca 13 lipca (taki też mam tp) i jak nie urodze to mam się na 14 lipca umówić...

I tak się zastanawiam czy mnie olał, czy liczy, że wcześniej urodzę i nie ma mi co wizyty umawiać. Ogólnie to jest bardzo dobry lekarz i naprawdę dba o pacjentki. Sama nie wiem.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 05:06   #902
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

dzień dobry
spać nie mogę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 05:26   #903
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej. Ja smętna bo dziewczynki znów nie chcą jeść w dodatku Lilka spadła mi z wagi o prawie 100gr. Od dwóch dni pochmurno i wszystko zwalam na pogodę. Czy my kiedyś stąd wyjdziemy?
Stary 2011-06-20, 06:58   #904
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Dzień dobry brzuchatki
ja też spać nie mogę ...
myślałam że będę pierwsza ale tak się zaczytałam że dopiero teraz piszę

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ajjjj, ale po co wywaliłaś lakier? Kochana kup sobie taki bezbarwny lakier podkładowy np. wyrównujący płytkę paznokcia i maluj zawsze zanim położysz jakiś ciemny lakier Te ciemne prawie zawsze zażółcają płytkę.
Na to nie wpadłam dzięki za rade , ale lakier już polecał

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wieści od Carmelki:
Nadal lezy,wody sie sączą,skurczy nie ma.
Co 2 godziny ma KTG.
Boi sie ale wie,ze będzie dobrze bo musi

Wiesci od Agulaaabar:
Hej Milenko
Zła passa dotarła i do mnie,wesele zakończyło sie długim atakiem epilepsji,utratą przytomności na dłuższy czas itp.
Przywieźli mnie pół przytomną karetką do szpitala,na szcxzęście dziecku nie zaszkodziło,chociaż długo nie mogli znaleźć tętna małej-co za stres!
KTG wyszło ok,zrobili mi dokładne USG,termin porodu przesunął się na 16 lipca mała waży już 3440,póki co muszę leżeć pod kablami i kroplówkami,nie mam internetu w telefonie i nie mogę Was podczytywać
Mamy już jakiegoś nowego maluszka na świecie?
Pozdrów gorąco dziewczyny
Buźka Aga

Trzymajcie sie dzielnie, a ja trzymam kciuki żeby było dobrze!

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
No to mam zdjęcia auta i gratis mojego Cudeńka
Nerola nareszcie mam okazję zobaczyć twoją królewnę, bo wcześniej gdzieś przespałam zdjęcie
Izunia jest cudna

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wczoraj z męzem bylismy w koncu na zakupkach dziciecych, zamówiliśmy mebelki i wózek
ale z mebelkami to nieporozumienie czas oczekiwania 5-8 tygodni
wklejam fotke z katalogu: wybralismy łóżeczko, komode z przewijakiem i wąską szafe(wiecej sie nie zmiesci)
Też oglądaliśmy te mebelki, zakochałam się w nich a potem sie okazało że nie wejdą i musieliśmy dać zrobić na wymiar mniejsze... ale już nie takie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki UDAŁO SIĘ!! Mały chwycił wkońcu...
I ja płakałam, on i moja mama...ze zmęczenia.
Od czasu mojego posta na forum siedziałam z cycem przy małym, raz jednym raz drugim...
I z mamą, która manewrowała raz małym, raz moim cyckiem. Najgorzej z lewym...

Teraz śpi.
Wrzucę Wam kilka zdjęć, muszę się pochwalić
Igorek cudny, no i gratuluje karmienia, grunt to się nie poddawać
Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
Karolinka ur.19.06.2011 o godz.20:00
waży 2700g 52 cm długości
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!
Jeszcze raz gratulacje dla Lilkaa

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie mogę
Za 3-4 dni zaczną dopłacać klientom po 2 zł, żeby kupili
U nas w 5-10-15 ich nie ma, ale i tak już dawno kupiłam inne

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
aa mam taki problem - chciałabym kupić stanik do karmienia i ni cholery nie wiem jaki rozmiar wybrać. Tzn chodzi mi o to, że ja się rozlazłam pod biustem, w biuście nawet nie bardzo. To jeśli miałam 75 przed ciążą a teraz mam 84 to tuż po porodzie ile będę miała :conf used:
Chyba trochę się zmniejszy o teraz brzusio wysoko przypada i zwiększa obwód...
Ja też mam problem ze stanikiem normalnie noszę 75 F a takich rozmiarów przynajmniej u mnie dla matek karmiących nie ma... gdyby któraś widziała coś w takim rozmiarze lub nawet 80 F (lub więcej niż F) to proszę podajcie mi z jakiej firmy
Cytat:
a to wsadze moje brzuszysko, ostatnie zdjęcie robiłam w 18tc hehe
reszta w klubie
Fajny brzusio

Idę dziś do szkoły rodzenia - mają mówić co mamy zabrać ze sobą do szpitala więc może mi się taka wiedza przydać...

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 06:59   #905
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ale mam dziś dzień lenia
leżę sobie w łóżku
- zjadłam obiad
- łózko
- zjadłam truskawki ze śmietną
- zjadłam ćwiartkę arbuza
- zjadłam 2 pączki
- zjadłam ok 1kg czereśni
- zjadłam cała czekoladę z wedla

a co...
Ja też sobie niczego nie odmawiam Ostatnio wyczytałam żeby na koncówce sobie dogadzać to dogadzam

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a no kilka dni temu zastanawiałyśmy się co się z Tobą stało. teraz nagłe zniknięcia nasuwają myśli o nagłym porodzie.
No jeszcze nie rodzę chociaż nie ukrywam, że chciałabym już
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki UDAŁO SIĘ!! Mały chwycił wkońcu...
I ja płakałam, on i moja mama...ze zmęczenia.
Od czasu mojego posta na forum siedziałam z cycem przy małym, raz jednym raz drugim...
I z mamą, która manewrowała raz małym, raz moim cyckiem. Najgorzej z lewym...

Teraz śpi.
Wrzucę Wam kilka zdjęć, muszę się pochwalić
O matusiu jaki on śliczny I super że sie udało

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja mam ostatnio jakieś złe dni... Mam doła, chodzę zła i strasznie mi smutno... Nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje, że szybko przejdzie...
Oj na końcówce to chyba kazdej sie gorsze dni zdarzają

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
kolejna rozpakowana mamusia
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
15 i były te kocyki UWAGA: żółte z kaczuszką po 4,99 a niebieskie w esy-floresy po 3,99 teżet stwierdził że ścierka kuchenna więcej kosztuje. Jak zobaczyłam cenę, myślałam że to w euro.
Gdzieś tam w miedzyczasie przeczytałam ze piszecie o tych kocykach, ale w mojej dziurze oczywiście ich nie było

Witam mamusie
Postaram się juz być na bierząco. Musze w klubie wpisac swój numer i zapisać sobie do którejś z Was
Dzisiaj mam kolejny zalatany dzień Z wydziału geodezji musze odebrać mapki i zanieść wszystkie papiery do biura notarialnego żeby sobie posprawdzali i przyszykowali na jutro już wszystko coby jutro było szybciej.
Na 11 mamy wizytę u ginki i ciekawa jestem co tam sie dzieje, czy Klusek się w końcu przekręcił Kiedyś mnie strasznie brzuch bolał i mi kolezanka nawkrecała że jak się dziecko tak późno obraca to może to być bolesne bo jest juz duże i strasznie liczę że jest główka do dołu już Chociaż z drugiej strony wiedziałabym na czym stoje i poszła na cesarkę bo juz mnie nawet ta wizja tak bardzo nie przeraża. Najbardziej boję się żeby się nie okazało że to puchniecie nóg i rąk to cos złego, ale ciśnienie mam w normie to chyba nic sie nie dzieje. A czuje się juz jak balon, mąż się śmieje ze on miał takie grube uda jak grał w piłke kilka lat A jak stanęłam rano na wadze to się przeraziłam ale pocieszam sie że ileś tam ( przypuszczam ze sporo ) kg to jest woda
Musze jeszcze zrobic ostatnie zakupy do szpitala dla siebie - majciochy i podkłady i te wielkie podpaski i torby bedę miała popakowane.

Nerola Izunia jest śliczna
Nie wiem czy któraś ma jeszcze dzisiaj wizytę, ale profilaktycznie zaciskam kciuki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:08   #906
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Szkoła rodzenia dopiero na 15.30 więc postanowiłam coś poprasować - przyniosłam wszystkie reklamowy ubranek rozmiar 56 i 62, a małż pyta czy na pewno będziemy mieć tylko jedno dziecko
Uśmiałam się - im się wydaje że takiemu malutkiemu dziecku to kilka rzeczy wystarczy

margaret82 - mi też już puchną nogi, wieczorem wyglądają czasem jak z drewna ale lekarz powiedział mi że jak opuchlizna schodzi nocą to mam się nie martwić.. kolejna wizyta w piątek to mu przypomnę że puchnę... zresztą może sam zauważy.

Martwi mnie za to twardniejący brzuch... bo nie wiem czy to skurcze czy jeszcze co innego

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:09   #907
zanka205
Zakorzenienie

ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty

ja idę chyba dziś do gina do przychodni, mąż ma jechać najpierw wyciągnąć kartotekę, bo ja ostatnio słabłam już w poczekalni
potem przyjedzie do domu i pojedziemy do przychodni po 12.00

wysprzątałam już kuchnię, jakaś nerwowa jestem
parzę meliskę i będę piła
denerwuję się chyba czy badania dobrze wyszły i czy znowu nie mam jakiejś infekcji

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 07:11   #908
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej. Ja smętna bo dziewczynki znów nie chcą jeść w dodatku Lilka spadła mi z wagi o prawie 100gr. Od dwóch dni pochmurno i wszystko zwalam na pogodę. Czy my kiedyś stąd wyjdziemy?
oj może mają zły dzień. jak jadły pięknie to już umieją, prawda? na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
spać nie mogę
oj nie ty jedna. kopniak tu , kopniak tam, a ja wszystko w du.. mam.
Sen powinien sprawic że wstaje się wypoczętym, a nie zmordowanym jak byśmy grały w Kac Vegas.

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
gratulacje!!!! klaski:

a ja się zastanawiam jak to będzie jak Emil już wyjdzie. czy będę miała wystarczająco dużo cierpliwości i siły?

jeszcze wczoraj brat mi popsuł humor. rozmawialiśmy przez skypa i temat zszedł na jego syna (mój chrześniak) i mój brat mówi: o za rok komunia to możesz mi pomóc finansowo. A co ja mam magiczną maszynkę do robienia pieniędzy???:mu r: ja przecież nie pracuję teraz i jestem na utrzymaniu mego T. Poza tym z jakiej racji? jeszcze nazwanie mego T. ✂✂✂✂eczka - to mnie wku...na maksa. nie jest łobuzem jak mój brat i ma poukładane w głowie, nie szuka nigdzie zaczepki. to jest taki niespotykanie spokojny człowiek. i na koniec jeszcze dodał , że dobrze jest miec dobrze ustawioną siostrę. Co za debil. to nie ja mam te konta bankowe, tylko T. i w ogóle co za bezczelnośc. normalnie od wczoraj mnie tak nabuzował, że jeszcze dziś mam ochotę czymś rzucic.
sorki za smęty od samego rana.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:17   #909
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
GRATULACJE!!!!!!!!!

Cytat:

ja idę chyba dziś do gina do przychodni, mąż ma jechać najpierw wyciągnąć kartotekę, bo ja ostatnio słabłam już w poczekalni

denerwuję się chyba czy badania dobrze wyszły i czy znowu nie mam jakiejś infekcji
tez jestem jakas nerwowa, nie moglam spac w nocy, budzilam sie co godzine. I jeszcze kregoslup mi napierdziela rowno. No i znowu mialam rano gluta, tym razem podbarwionego krwia. Kurde denerwuje sie troche i zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala....
Stary 2011-06-20, 07:19   #910
Bartessa
BAN stały

Lilkaa82 moje gratulacje

Ej wepchnęłaś się w kolejke miałaś termin porodu też na 6 lipca jak ja, moze i ja się wypakuje przed czasem troszkę

moj tż jutro ma urodziny, fajnie byloby mu prezent zrobic
a mnie kręci, pobolewa od kilku dni, ale to tylko takie treningi...

Co tam po niedzieli??
ja mam kupę prania, prasowania..
chcę umyc okna, myslalam ze zrobię to dzisiaj ale pogoda jest tak okropna ze szok, wieje, pada, az nie chce się nosa wychylac za dzwi... pomyje podlogi w domu, cos tam sobie jeszcze wymysle...

moj tesc to jest normalnie czlowiek nie do zniesienia, ostatnio mi dowalil ze obca w domu jestem.. a pozniej ma pretensje ze do niego nie mowie na tato tylko tesciu.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:22   #911
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
spać nie mogę
potwierdzam dzien bezsennosci - obudzilam sie o 2:30 i do 4:30 spac nie mogłam tylko sie wierciłam...

bella - dacie radę, moze rzeczywiscie wina pogody?

ja dzis zabieram sie za porzadek poremontowy w szafie, bo jest wiecej miejsca (maz jakies graty powyrzucał)... ale sie oszczedzam, serio!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-20 o 07:23
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:23   #912
LadyInBlack2
Rozeznanie

"Słoneczko późno dzisiaj wstało I w takim bardzo złym humorze, I świecić też mu się nie chciało, Bo mówi, że zimno na dworze.."

.. i taki to mam nastrój od rana

po pierwsze primo: po wczorajszej rozpuście jedzeniowej dostałam na noc takiej zgagi jakiej świat nie widział. Normalnie jakbym walnęła kanister benzyny i podpaliła. I tak całą noc Pierdzielę, przestanę jeść w ogóle..

a po drugie primo: ja już nie wiem jak mam spać, śpię dzielnie raz na jednym boku raz na drugim ale mam wrażenie, że jeszcze kilka nocy i odleżyn jakichś dostanę Wstałam dziś o 5.00 z tak obolałymi udami po bokach, że nie mogłam ani się położyć, ani usiąść i nawet chodzenie sprawiało ból. Zrobiłam sobie niedawno rozgrzewający prysznic i posmarowałam te boczki maścią rozgrzewającą. Jest lepiej ale ja nie chcę tak codziennie Chcę wrócić do ukochanego spania na pleckach

Cytat:
a to wsadze moje brzuszysko, ostatnie zdjęcie robiłam w 18tc hehe
reszta w klubie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie wiem co robić , bo moja też mi nic o ktg nie wspomniała (na necie wyczytałam że zalecają pierwsze w 38 tygodniu) i nie wiem czy walnąć głupa i jechać na IP żeby zrobili czy nie ja następną wizytę mam 30 czerwca, w dzień TP i też idę do niej prywatnie więc mi ktg nie zrobi a wg karty ciąży to będzie 41 tydzień !!!!
a ja tam idę zrobić ktg sama

Cytat:
dzień dobry
spać nie mogę
to widzę, że dziś taki dzień bezsenny..

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
wyjdziecie kochana, wyjdziecie, najważniejsze, żeby dziewczyny jadły i żeby nie było wątpliwości, że już możecie bezpiecznie wracać do domku

jeszcze chwilkę cierpliwości, trzymam kciuki, żeby ta chwilka trwała jak najkrócej

pytanko: tak mnie tknęło w nocy- któraś z Was podkłada może ceratkę pod swoje prześcieradło na wypadek polania się wód płodowych nocą? to w ogóle może się zdarzyć, że one mi tak w nocy znienacka chlusną bez zapowiedzi? Czy raczej będzie najpierw jakiś symptom? Bo nie wyobrażam sobie potem suszenia tego wielkiego materaca

w sumie nie powinnam tego robić bo nastroje dziś i tak kiepskie narazie, ale jak któraś chce sobie poryczeć to niech posłucha tego:

http://www.youtube.com/watch?v=aTE7wTAaQ0g

mnie ta piosenka rozerwała na strzępy
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:26   #913
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam na prośbę Nerolki wstawiam zdjęcie Karolinki Lilki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ar9997.jpg (9,9 KB, 72 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:27   #914
Bartessa
BAN stały

Cytat:
pytanko: tak mnie tknęło w nocy- któraś z Was podkłada może ceratkę pod swoje prześcieradło na wypadek polania się wód płodowych nocą? to w ogóle może się zdarzyć, że one mi tak w nocy znienacka chlusną bez zapowiedzi? Czy raczej będzie najpierw jakiś symptom? Bo nie wyobrażam sobie potem suszenia tego wielkiego materaca

wody odchodzą najczęsciej jak juz się zacznie akcja porodowa, a jeszcze czesciej (tak czytałam gdzies) jak idą parte... tak bez zapowiedzi to chyba raczej rzadkie przypadki, musi sie raczej najpierw otworyc kanal rodny moim zdaniem
Stary 2011-06-20, 07:31   #915
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
j

będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas
ja już chcę wytępić tego paciorkowca mam nadzieję, że najbliższy wymaz będzie paciorkowconegatywny

Cytat:
kopniak tu , kopniak tam, a ja wszystko w du.. mam.

aaaaaaa, ja głosuję na to hasło jako nazwę kolejnego wątku

Cytat:
jeszcze wczoraj brat mi popsuł humor. rozmawialiśmy przez skypa i temat zszedł na jego syna (mój chrześniak) i mój brat mówi: o za rok komunia to możesz mi pomóc finansowo. A co ja mam magiczną maszynkę do robienia pieniędzy???:mu r: ja przecież nie pracuję teraz i jestem na utrzymaniu mego T. Poza tym z jakiej racji? jeszcze nazwanie mego T. ✂✂✂✂eczka - to mnie wku...na maksa. nie jest łobuzem jak mój brat i ma poukładane w głowie, nie szuka nigdzie zaczepki. to jest taki niespotykanie spokojny człowiek. i na koniec jeszcze dodał , że dobrze jest miec dobrze ustawioną siostrę. Co za debil. to nie ja mam te konta bankowe, tylko T. i w ogóle co za bezczelnośc. normalnie od wczoraj mnie tak nabuzował, że jeszcze dziś mam ochotę czymś rzucic.
ooo to bardzo niefajne zachowanie z jego strony

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
moj tesc to jest normalnie czlowiek nie do zniesienia, ostatnio mi dowalil ze obca w domu jestem.. a pozniej ma pretensje ze do niego nie mowie na tato tylko tesciu.
fajny teść, pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Stary 2011-06-20, 07:34   #916
Bartessa
BAN stały

Lilkaa

jaka sliczna kruszynka
Stary 2011-06-20, 07:35   #917
zanka205
Zakorzenienie

pogoniło mnie do wc

Stary 2011-06-20, 07:35   #918
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Szkoła rodzenia dopiero na 15.30 więc postanowiłam coś poprasować - przyniosłam wszystkie reklamowy ubranek rozmiar 56 i 62, a małż pyta czy na pewno będziemy mieć tylko jedno dziecko
Uśmiałam się - im się wydaje że takiemu malutkiemu dziecku to kilka rzeczy wystarczy

margaret82 - mi też już puchną nogi, wieczorem wyglądają czasem jak z drewna ale lekarz powiedział mi że jak opuchlizna schodzi nocą to mam się nie martwić.. kolejna wizyta w piątek to mu przypomnę że puchnę... zresztą może sam zauważy.

Martwi mnie za to twardniejący brzuch... bo nie wiem czy to skurcze czy jeszcze co innego
No to mąz dowalił
Mi też brzuch twardnieje, ale u mnie to pewnie skurcze bo od tygodnia nie biorę juz tych leków na skurcze bo mi ginka kazała odstawić
Cytat:

Ja mimo że mam przychodnię może ze 250 metrów od bloku to też mąz ma przyjechać i mnie podwieść bo te nogi opuchnięte no i nie mam butów na taka pogodę i w japonkach musze iść

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
potwierdzam dzien bezsennosci - obudzilam sie o 2:30 i do 4:30 spac nie mogłam tylko sie wierciłam...
Ja odpukać tą noc miałam nawet dobrą obudiłam sie tylko z 5 razy ale zaliczałam toaletę izaraz usypiałam. Za to poprzednie kilka nocy to była dla mnie tragedia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:36   #919
nerola
BAN stały

Wieści od Lilki
Czują sie dobrze,mała dostała 9 punktów ze względu na kolor skórki.
Lilka mówi,ze Ją pobolewa na dole ale jest dobrze.
KAROLINKA SIE DOGRZEWA I DZIŚ Lilka Ją zobaczy.
Planowane wyjście na środę o ile Karolinka nie dostanie zółtaczki.
Serdecznie Wam dziękuje i śle buziaki

Bruneteczko dziękuję

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-20 o 07:46
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:41   #920
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zanka, Margaret i ktos jeszcze na pewno ma Kolina? za wizyty

Ja też dzisiaj mam, ale na 20 dopiero Ciekawe co tam u mojego Maluszka słychac, ile waży?

Cytat:
Nie przejmuj się takim gadaniem
Twój brat tylko pokazał swoją próżność...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tez jestem jakas nerwowa, nie moglam spac w nocy, budzilam sie co godzine. I jeszcze kregoslup mi napierdziela rowno. No i znowu mialam rano gluta, tym razem podbarwionego krwia. Kurde denerwuje sie troche i zastanawiam sie czy nie jechac do szpitala....
Czop się odkleja, pewnie niebawem urodzisz

Cytat:
zdjęcie Karolinki Lilki
Śliczna Kruszynka
Wszystkim rozpakowanym mamusiom tak bardzo zazdroszczę, że mają już swoje dzieciaczki przy sobie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:43   #921
zanka205
Zakorzenienie

Karolinka piękna

Stary 2011-06-20, 07:49   #922
83monia
Zakorzenienie

lilki KAROLINKA śliczniusia...

dostalam czesc ciuszków malego które byly u tesciowej. mniej niz u mojej mamy, bo u niej lądowały typowo chłopięce (traktorki, samoloty, i takie meske raczej kopaki...) i podsumowuję (nie wiem ile mam w torbie, wiec tylko to co mam w szafie licze):

body krótki rękaw - ok. 20 szt.
śpiochy - 4 szt.
koszulki z krótkim rękawem - 3 szt.
rampersy - 5 szt.
pajace - 7 szt. (tego na bank mam wiecej w torbie do szpitala)
koszulki z długim rękawem - 3 szt.
body z długim rękawem - 7 szt.
spodnie - 5 szt.
kaftaniki - 4 szt.
komplety (spodnie+koszulka z długim) - 6 szt.
welurowe koszulki z długim rękaawem (ugotuje dziecko ) - 5 szt.
welurowe pajace - 2 szt.
czapeczki - 7 szt.
skarpetek nawet nei licze... 3x łapki-niedrapki, 2x rajstopki...

jakbym miala kupować to kupiłabym mniej ale to po moim i chrzesnicy wiec sie nazbierało... same rozmiary 56-62... większych nawet jeszcze nie liczyłam, jest troche mniej ale jednak jeszcze sporo...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-20 o 07:50
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:49   #923
Natka_
Zakorzenienie

Ahh! No i dzisiaj rozpoczynamy 37 tydzień, czyli 9 miesiąc
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 07:50   #924
Kajool
Zadomowienie

;P
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Czop się odkleja, pewnie niebawem urodzisz
ja zrezygnowalam z rodzenia oddalam swoja kolejke :P
Stary 2011-06-20, 07:50   #925
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
wody odchodzą najczęsciej jak juz się zacznie akcja porodowa, a jeszcze czesciej (tak czytałam gdzies) jak idą parte... tak bez zapowiedzi to chyba raczej rzadkie przypadki, musi sie raczej najpierw otworyc kanal rodny moim zdaniem
dzieki
się człowiek filmów naogląda i potem ma głupie pomysły

Cytat:
Wieści od Lilki
Czują sie dobrze,mała dostała 9 punktów ze względu na kolor skórki.
Lilka mówi,ze Ją pobolewa na dole ale jest dobrze.
KAROLINKA SIE DOGRZEWA I DZIŚ Lilka Ją zobaczy.
Planowane wyjście na środę o ile Karolinka nie dostanie zółtaczki.
Serdecznie Wam dziękuje i śle buziaki

idę jeść

u mnie też pogoda wielce do d... ale ja tam akurat się cieszę. Urlopu i tak żadnego nie mam a upały tylko mnie wykańczają. A tak przynajmniej żalu do świata nie mam, że taka pogoda a ja się będę kisić całe lato w mieście. Jak dla mnie to większość lipca może padać
Stary 2011-06-20, 07:59   #926
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

w sumie nie powinnam tego robić bo nastroje dziś i tak kiepskie narazie, ale jak któraś chce sobie poryczeć to niech posłucha tego:

http://www.youtube.com/watch?v=aTE7wTAaQ0g

mnie ta piosenka rozerwała na strzępy
no mnie też powaliła
Cytat:
Karolinka cudna

witam się poniedziałkowo
ja też przyłączam sie do tych co to noc miały nienajlepszą... obudziłam się po 1 do 3 nie mogłam spać, potem od 5 znowu do 6:30 powtórka...a o 7 mąż wstawał do pracy i się z nim zwlokłam... po nocy się czuję jak koń po westernie normalnie...rece podrętwiałe, boki obolałe.. szkoda gadać...

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
a i przypomnialo mi się, że miałam wczoraj pisać:
agulaaabar trzymaj się dzielnie
carmela to czekam z Tobą aż się Sara zdecyduje wyjść z brzuszka
nerolka - Izunia już tak "wyrosła" śliczna jest

wstawiam Wam zdjęcia wieloryba w 35 t.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (43,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu 1.jpg (44,8 KB, 54 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:12   #927
moniczka2123
Zadomowienie

czesc szystkim
Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
GRATULACJE KOCHANA a sliczniusia ta twoja coreczka

u nas zimno i co chwilke deszcz

a tak wogole to 5 dni do powrotu mezusia

A DZIS ZACZYNAMY 35 TYDZIEN

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-20, 08:17   #928
BABONIK
Zadomowienie

dzień dbry

LadyInBlack-też właśnie wczoraj o tym myślałam,chyba muszę dziś podłożyc...szkoda materaca.

Lilka -córusia słodziusia

ja też przegapiłam kocyki

ciekawe co z Carmela??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 08:18   #929
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
wstawiam Wam zdjęcia wieloryba w 35 t.c.
cudny

znowu tak cicho dziś na wątku
wszystkie mamuśki jeszcze śpią?
poza oczywiście tymi, co noc zarwały
Stary 2011-06-20, 08:20   #930
nerola
BAN stały

Pieleszko ale Hania ma duze i piękne mieszkanko
Jeszcze trochę tych męk nocnych ciażiowych i zaczną sie karmieniowe

Biedne tak sie męczycie

Bracia,ciotki,teście to widzę bardzo taktowni:pala :

Brumku i Tymek sobie powiekszył swoje mieszkanko
Stapelko i Wam również

Lilki Karolinka urodziła sie z 2 rączkami przy główce i Lilka troszkę pękła(3 szwy).

T. idzie zaraz robić auto nowe bo ma coś z silnikiem dlatego takie małe pieniadze daliśmy,a że to mechanik to sobie poradzi sam.
Niech robi bo nadal nie ma czym jeździć a we środę mamy bioderka z Izunią.
Nikt nie wierzy,ze tyle dalismy za niego

Dziękujemy raz jeszcze za komplementy z Izulką
Muszę Jej to chyba skopiować a jak będzie stała przed lustrem i marudziła,pokazać

Gratuluję pięknie zdanych egzaminówklask i:

Trzymam kciuki za wizyty!!!!
(dziś mój i Marinki termin porodu)

Babonik Carmelka nadal leży.Bez skurczy.Takze bez zmian.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości