|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
autko super, gratki a Izunia przesłodka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdjęcia cudne ![]() odnośnie soczewek bo wcześniej zapomniałam. Maję urodziłam w soczewkach, położna powiedziała, że nie muszę zdejmować. Teraz mam nadzieję, że się znowu uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Marina! Brawa za wytrwałość i sukces
![]() Agulaaabar - mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni taki atak w ciąży. Dobrze, że nic maleństwu się nie stało. Miałam odjazd. Oglądałam film, przez 1,5 h świat nie istniał, tylko akcja. Wciągnęło mnie na maxa. Pod koniec nagle coś mnie w brzuchu zabolało i wpadłam w panikę - ja nie chcę rodzić, nie jestem gotowa, nieee!!! Zupełnie jakbym przez te 1,5h nie była w ciąży. Przecież codziennie mam jakieś skurcze i już nie mogę się doczekać, żeby urodzić. Nawet ostatnio na ktg złapało mi skurcz na 60 w skali na 100 i nie był to dla mnie jakiś mocny skurcz, więc pomyślałam, że może nie będzie tak źle. Jestem gotowa, jestem gotowa, jestem gotowa.... znowu jestem gotowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
A ja mam ostatnio jakieś złe dni... Mam doła, chodzę zła i strasznie mi smutno... Nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje, że szybko przejdzie...
#844 |
Zakorzenienie
|
Crazy Ty masz termin zaraz po mnie więc spokojnie możesz się już szykować
![]() zapałeczka chyba teraz większość z nas ma takie 'wahnięcia' nastroju. I doskonale Cię rozumiem ![]() ![]()
#845 |
Rozeznanie
|
Witam . Sliedze I odpoczywam , nadrobilam Was troszke:
Agulaaaa dobrze ze z dzieckiem wszystko ok, teraz odpoczywaj! Ania super ze juz w domku. Marina- sliczne fotki , juz sobie wyobrazam mojego Tz przy niuni.dzielna jestes dziewczyna! Nerolka - Iza sliczna kruszynka Brumek - brzuszek okazaly sliczny U nas wczoraj wielkiego malowanie, tz pomalowal pokoj w 1,5 godz ja wszystko mu poprzestawialam , szafe przestawil , wiec wszystkie ciuchy z szafy na look , Boze ja powinnam otworzyc lumpeks, ile my mamy ciuchow.dla dziecka koncik w trakcie przygotowan , lozeczko bedzie w soda- czwartek. W przerwach robilam salatki , I wszystko przygotowywalam , Bo gril na 17.30. O 16 mialam kryzys kregoslup , strasznie bolal,brzuch ciagnal , a goscie w drodze. tz kazal odpoczywac , ale widzialam ze I on sie nie wyrobi, wiec qstaralam sie.mowilam ze jeszcze skonczyc sie szpitalem.jednak napracowalam sie przy tym malowaniu.no ale jak goscie przyszli I usiadlam , to juz siedzialam, Tz obslugiwal,siostra na koncu pozmywala czessc , tz dokonczyl ,a ja do lozka Bo nie moglam sobie poradzic z kregoslupem.znajomi byli z 15 miesieczna corka, no I pierwsze co zrobila to wysypala paczke chrupek na sofie jakies serowe, mieszkanko przeszlo chrzest.pranie mi wstawiala , w zamrazalniku przeststawiala. Tz tlumaczylam Bo mial troche oczywiscie wystraszone , ze jesli nie pozwolisz to nauczysz dziecko co wolno , a ta znajoma smial sie z tego.kazdy wychowuje po swojemu. Rano myslalam ze pospieszy do 10 ale tz na amory sie zebralo o 8 no I pobudka. Wlasciwie to my tez dzis taki lenity ten dzien , spacerek , obiad, czeresnie , ptasie mleczko , koscol pol mszy Bo sie spoznilismy, no I teraz sama bo Tz na pilce. Tyle u mnie zanudzilam pewnie Was ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- A I avatary sliczne , tylko ciezko Was teraz skojarzyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja już jestem gotowa (poza odjazdami jak widać), torba prawie spakowana, tylko kosmetyków i kilku innych rzeczy jeszcze nie wsadziłam, ale to na końcu. Jednak mała jeszcze nie chce opuścić lokum, bo tatuś nie pozwala - mówi, że jeszcze chwilka, bo mieszkanie nie gotowe. Jeszcze z tydzień, może dwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Rozeznanie
|
aania - super, że już w domku i dobrze się dogadujecie z Adasiem
![]() marina - super, że się udało, oby już z górki. Igorek śliczny!! ![]() nerola - też mi się wydaje, że Izunia już taka duża Agulaaa - trzymaj się dzielnie - dobrze, że jesteś w dobrych rękach i że z dzieckiem ok! Carmela - też się trzymajcie dzielnie w dwupaku jeszcze! my jutro zaczynamy 37tc ![]() ![]() aa mam taki problem - chciałabym kupić stanik do karmienia i ni cholery nie wiem jaki rozmiar wybrać. Tzn chodzi mi o to, że ja się rozlazłam pod biustem, w biuście nawet nie bardzo. To jeśli miałam 75 przed ciążą a teraz mam 84 to tuż po porodzie ile będę miała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
Witam po całym dniu przeprowadzki. Padam na pyszczek. Ja ile mogłam to robiłam ale tyle roboty ile odwalił mój Mąż to ... Kurcze jest niesamowity
![]() W praniu wyszło, na kogo można liczyć, zawiodłam się na paru osobach, które same proponowały pomoc, a nawet się nie pojawiły... ale nie będę smęcić ![]() W skrócie: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dziewczyny przed terminem - trzymać czopy ![]() Jutro od rana walczę z oknami, podłogami, meblami w naszym domu, także dopiero wieczorem Was poczytam - proszę, nie piszcie dużo ![]() Brumku a co mówi Twoja Szanowna Kula? Kiedy urodzę, tylko niech nie mówi, że jak przyjdzie czas ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-19 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Dobre hasło, takie wojskowe, mobilizujące! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
BAN stały
|
Wieści od Carmelki:
Po wieczornym obchodzie wiem,że nie dostanę tego leku na płucka dla dziecka bo nie ma takiej potrzeby,ruszy się jak Sarcia sobie zechce ![]() Iustynko bo takie "sprawy" wychodzą w praniu niestety ![]() Nam też oferowano pomoc przy dzieciach i w domu i co?I g***o. Stapelko jeszcze nie kupuj.Nie ma sensu kasy wydawać.Poczekaj aż urodzisz i cyce utrzymają swój rozmiar. Zmalowana no palnij mnie. Kochane gońcie doły,zakopujcie bo szkoda życia na te badziewia ![]() I jeszcze raz dziękujemy za komplementy!!!! ![]() ![]() To bardzo miłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Twój syn jest piękny! No to super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie bij ![]()
![]() |
#852 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tym razem kupiłam takie: http:// allegro.pl/biel17-b-p-c-dwa-bistonosze-do-karmienia-75-e-i1592827597.html
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popieram całym sercem!!! ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Mi się obwód nie zmienił ani trochę na szczęście, więc z tym akurat problemu nie będzie. Tylko co do miseczki będę się zastanawiać...
![]() |
#854 |
BAN stały
|
Wieści od Lilkaa82:
Karolinka ur.19.06.2011 o godz.20:00 ![]() waży 2700g 52 cm długości ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |||||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dziubek79;27605529]z paznokciami to tak jak pisała Zmalowana a co do soczewek to nie prawda, pytałam mojej gin i powiedziała ze nie ma przeciwwskazań, jak coś to jakieś indywidualne i uzależnione od danego przypadku porodu mogą być decyzje anestezjologa
![]() Fajnie słyszec, że można w soczewkach ![]() [QUOTE=dziubek79;27605978] a avatarek to moje zdjęcie, robił je mój kochany mężuś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=aania_20;27609983]Witam z domu!! ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy wreszcie. Dziś rano pani dr uznała że wyniki są dobre, możemy uciekać ![]() ![]() ![]() ![]() Adaś przy wypisie ważył tylko 80 g mniej niż przy urodzeniu, stwierdzono że to całkiem ładnie bo często utrata wagi jest większa, no i mam nadzieję że szybko to nadrobimy ![]() Super, że juz w domku jesteście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W każdym badź razie wziełam dwa staniki-jeden 85B-lekko usztywniane miseczki i odpinane na klipsa, a drugi 85C-miękki ze zdejmowanym ramiączkiem-mega wygodny i super wygląda. Jednak miękki od twardego bardzo się różnią, chociażby tak jak u mnie rozmiarem miseczki... Witam dziewczynki ![]() Dzisiaj bylismy znowu nad Wisłą i Tofik sie, troszkę pochlapał, a teraz raptem 12 stopni ![]() Wcześniej zaliczylismy też obiad u tesciów. Kupiłam sobie torbę do szpitala ![]() ![]() ![]() Jutro przylatuje mama z bratankiem-oj będzie sie działo ![]() Idę na spacer z psem.Pa.Pa. Aha!!!Kiedy Nasze lubelskie spotkanko-coś zostało ustalone? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje, brawa, całusy dla całej rodzinki!!!!!
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-19 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Jeju nadrobić to jest nielada wyczyn, ale jestem już na bieżąco ![]() Po pierwsze troche późno ale szczere gratulacje dla Ani i Scio (swoją drogą to dzień przed porodem Scio miałam taki sen po raz pierwszy o porodzie, że wszystkie byłyśmy w jednym szpitalu i położna po kolei wywoływała kto ma teraz rodzić i właśnie wywołała Scio i się obudziłam a nastepnego dnia czytam że właśnie urodziła. Normalnie byłam w szoku ![]() Carmelka 3mam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończło. troszkę szybko to poszło ale tak pewnie miało być i wszystko będzie z Sarą i Tobą dobrze. Marinka wielkie gratulacje za wytrwałość i za 2 przystojniaków w domku. Pewnie jesteś bardzo szczęśliwa ![]() ![]() Nerolka Izunia też jest piękna dziewczynką i widać jak rośnie ![]() W tym ostatnim tygodniu jak tak zaczęła się na dobre akcja rozpakowywania to coraz bardziej przeżywam jak to będzie u nas, to nie jest niepokój raczej taka ekscytacja, kiedy to będzie czy na czas czy szybciej, jakie oznaki przepowiadające wystąpią pierwsze itp. Nie pisałam wam jeszcze jak było na szkole rodzenia: otóż mieliśmy już dwa zajęcia. Jesteśmy super zadowoleni. Zajęcia trwają dwie godziny. Pierwsza godzina jest z położną a druga ćwiczenia fitnes dla mamusiek. super są te ćwiczenia na matach i piłkach. I dodatkowo postanowiłam również w domku ćwiczyć bo dostałam od kuzynki piłkę. Dotychczas położna omawiała listę rzeczy potrzebnych do szpitala i znaki przepowiadające poród i sam poród oraz uczyliśmy się oddychać przeponą. Dzięki forum nie jestem taka zielona na tych zajęciach i prawie wszystko już to wiem ale i tak lubię słuchać takich fachowych porad. Dzisiaj byliśmy na obiadku u teściów także leniwie spędzony dzionek. A wczoraj wieczorem Dominik dał taki pokaz piruetów w brzuszku jak nigdy, TŻ nawet przez kołdrę wyczuwał ruchy ![]()
#860 |
Rozeznanie
|
dla mnie nie ma problemu kupić po porodzie, ale mam napisane w liście rzeczy do szpitala, że mam mieć 2szt. Może faktycznie jakiś tani badziew kupię, nie będzie mi żal
![]() aaa tu w międzyczasie taki news!!!! Lilka gratulacje!!!! Edytowane przez Stapelka Czas edycji: 2011-06-19 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje dla lilki ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-19 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie noce to porażka, a w dzień chodze jak zaczarowana z niewyspania. Mam wrażenie, ze mam przepowiadacze w nocy. A jak wstae do wc to wyje z bólu tak mnie ciągnie od dołu i kości łonowe bolą, biodra. Vaniliova ![]() ![]() Cytat:
Mogłaby się wstrzymać Sara z tydzień z wyjściem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() heheh dobra jesteś ![]() Aniaa witamy w domku ![]() A dlaczego carmela nie dostanie tego leku na płucka?może nie ma potrzeby i Sara większa jak na ten tydzien? A teraz najlepsze: byłam w 5-10-15 i były te kocyki UWAGA: żółte z kaczuszką po 4,99 a niebieskie w esy-floresy po 3,99 teżet stwierdził że ścierka kuchenna więcej kosztuje. Jak zobaczyłam cenę, myślałam że to w euro. ![]() Zrobienie rundki po markecie i zakupy to dla mnie mega wysiłek. Do samochodu dojść nie mogłam, tak mnie nogi i pachwiny bolały, mimo ze dużo nie chodziłam. Kupiłam sobie japonki w cc, bo stare juz rozklejone.. Natka ![]() Jak oglądam zdjęcia maluchów naszych dziewczyn to chce już mieć malutką przy sobie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładnie wybrnęłam? ![]()
![]() |
#864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolinko witaj po tej stronie brzuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
BAN stały
|
Carmelka obstawia ,ze urodzi we wtorek i pyta nas>Kiedy my obstawiamy?
Brumu uruchom kulę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za 3-4 dni zaczną dopłacać klientom po 2 zł, żeby kupili ![]()
![]() |
#867 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() proszę się stosować do zalecenia iustyny1 ![]() Cytat:
![]() hmm, tylko który wybrać? ![]() no kochana, autko pierwsza klasa ![]() a Izunia przesłodka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja już nawet nie liczę co i w jakiej ilości dziś zjadłam i wypiłam, jeszcze się z mężem dobiliśmy podwójną kawą mrożoną a teraz czekamy aż się kiełbaska podpiecze w piekarniku i wciągniemy ją z małosolnym ![]() Cytat:
![]() a synek przystojniacha ![]() Cytat:
![]() mi się cycki w ogóle nie zwiększyły w ciąży a poza tym te karmniki to jeden brzydszy od drugiego, no co ja się ostatnio tego badziewia namierzyłam to szok a nie chcę narazie inwestować w jakieś bajeranckie bo nie wiem jak będzie z pokarmem no i czy biust w ogóle mi się powiększy. Kupiłam więc jeden karmnik miękki ale w miarę dobrze podtrzymujący biust, z obwodem takim jaki mam, dokupiłam tylko przedłużkę no a miseczkę jeden rozmiar większą ale materiał jest rozciągliwy. A drugi kupiłam nie karmnik tylko taki sportowy, coś jak taka koszulka- to z myślą o karmieniu w domu. Łatwiej mi będzie podwinąć ten do góry niż się bawić w odpinanie karmników. I u mnie tyle narazie w temacie staników. Reszta w zależności od tego, jak pójdzie z laktacją Cytat:
![]()
![]() |
#868 |
Raczkowanie
|
gratulacje!!!!
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumek oddawaj kulę, pamiętacie jak mówiłam że lilkaa następna? Oliweczka spotkanie nie ustalone, zmalowana coś o wtorku pisała. Może być dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Patik jak też masz zdolności to powiedz jak ze mną, sprawdzimy czy jesteście z Brumkiem zgodne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.