Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 18:39   #841
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No to mam zdjęcia auta i gratis mojego Cudeńka
autko super, gratki a Izunia przesłodka i znowu śpiąco-spokojna
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
nie ty jedyna, choć mi jeszcze nie przeszedł
a kysz!!
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki UDAŁO SIĘ!! Mały chwycił wkońcu...
I ja płakałam, on i moja mama...ze zmęczenia.
Od czasu mojego posta na forum siedziałam z cycem przy małym, raz jednym raz drugim...
I z mamą, która manewrowała raz małym, raz moim cyckiem. Najgorzej z lewym...

Teraz śpi.
Wrzucę Wam kilka zdjęć, muszę się pochwalić
za wytrwałość, super, że Igorek załapał. Niestety czasami to dużo cierpliwości kosztuje, taka nauka ssania, ale się opłaca.
Zdjęcia cudne

odnośnie soczewek bo wcześniej zapomniałam. Maję urodziłam w soczewkach, położna powiedziała, że nie muszę zdejmować. Teraz mam nadzieję, że się znowu uda.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:45   #842
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Marina! Brawa za wytrwałość i sukces
Agulaaabar - mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni taki atak w ciąży. Dobrze, że nic maleństwu się nie stało.

Miałam odjazd. Oglądałam film, przez 1,5 h świat nie istniał, tylko akcja. Wciągnęło mnie na maxa. Pod koniec nagle coś mnie w brzuchu zabolało i wpadłam w panikę - ja nie chcę rodzić, nie jestem gotowa, nieee!!! Zupełnie jakbym przez te 1,5h nie była w ciąży. Przecież codziennie mam jakieś skurcze i już nie mogę się doczekać, żeby urodzić. Nawet ostatnio na ktg złapało mi skurcz na 60 w skali na 100 i nie był to dla mnie jakiś mocny skurcz, więc pomyślałam, że może nie będzie tak źle. Jestem gotowa, jestem gotowa, jestem gotowa.... znowu jestem gotowa
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:55   #843
zapałeczka
Zadomowienie

A ja mam ostatnio jakieś złe dni... Mam doła, chodzę zła i strasznie mi smutno... Nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje, że szybko przejdzie...
Stary 2011-06-19, 18:58   #844
Zmalowana
Zakorzenienie

Crazy Ty masz termin zaraz po mnie więc spokojnie możesz się już szykować

zapałeczka
chyba teraz większość z nas ma takie 'wahnięcia' nastroju. I doskonale Cię rozumiem Zawsze możesz się tutaj wyżalić

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:08   #845
madziaranew
Rozeznanie

Witam . Sliedze I odpoczywam , nadrobilam Was troszke:
Agulaaaa dobrze ze z dzieckiem wszystko ok, teraz odpoczywaj!
Ania super ze juz w domku.
Marina- sliczne fotki , juz sobie wyobrazam mojego Tz przy niuni.dzielna jestes dziewczyna!

Nerolka - Iza sliczna kruszynka
Brumek - brzuszek okazaly sliczny
U nas wczoraj wielkiego malowanie, tz pomalowal pokoj w 1,5 godz ja wszystko mu poprzestawialam , szafe przestawil , wiec wszystkie ciuchy z szafy na look , Boze ja powinnam otworzyc lumpeks, ile my mamy ciuchow.dla dziecka koncik w trakcie przygotowan , lozeczko bedzie w soda- czwartek. W przerwach robilam salatki , I wszystko przygotowywalam , Bo gril na 17.30. O 16 mialam kryzys kregoslup , strasznie bolal,brzuch ciagnal , a goscie w drodze. tz kazal odpoczywac , ale widzialam ze I on sie nie wyrobi, wiec qstaralam sie.mowilam ze jeszcze skonczyc sie szpitalem.jednak napracowalam sie przy tym malowaniu.no ale jak goscie przyszli I usiadlam , to juz siedzialam, Tz obslugiwal,siostra na koncu pozmywala czessc , tz dokonczyl ,a ja do lozka Bo nie moglam sobie poradzic z kregoslupem.znajomi byli z 15 miesieczna corka, no I pierwsze co zrobila to wysypala paczke chrupek na sofie jakies serowe, mieszkanko przeszlo chrzest.pranie mi wstawiala , w zamrazalniku przeststawiala. Tz tlumaczylam Bo mial troche oczywiscie wystraszone , ze jesli nie pozwolisz to nauczysz dziecko co wolno , a ta znajoma smial sie z tego.kazdy wychowuje po swojemu. Rano myslalam ze pospieszy do 10 ale tz na amory sie zebralo o 8 no I pobudka. Wlasciwie to my tez dzis taki lenity ten dzien , spacerek , obiad, czeresnie , ptasie mleczko , koscol pol mszy Bo sie spoznilismy, no I teraz sama bo Tz na pilce. Tyle u mnie zanudzilam pewnie Was

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

A I avatary sliczne , tylko ciezko Was teraz skojarzyc
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:12   #846
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A ja mam ostatnio jakieś złe dni... Mam doła, chodzę zła i strasznie mi smutno... Nie wiem co sie dzieje, mam nadzieje, że szybko przejdzie...
nie martw się, nam się zawsze możesz wyżalić.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Crazy Ty masz termin zaraz po mnie więc spokojnie możesz się już szykować
No ja już jestem gotowa (poza odjazdami jak widać), torba prawie spakowana, tylko kosmetyków i kilku innych rzeczy jeszcze nie wsadziłam, ale to na końcu. Jednak mała jeszcze nie chce opuścić lokum, bo tatuś nie pozwala - mówi, że jeszcze chwilka, bo mieszkanie nie gotowe. Jeszcze z tydzień, może dwa.
Stary 2011-06-19, 19:27   #847
Stapelka
Rozeznanie

aania - super, że już w domku i dobrze się dogadujecie z Adasiem
marina - super, że się udało, oby już z górki. Igorek śliczny!!
nerola - też mi się wydaje, że Izunia już taka duża

Agulaaa - trzymaj się dzielnie - dobrze, że jesteś w dobrych rękach i że z dzieckiem ok!

Carmela - też się trzymajcie dzielnie w dwupaku jeszcze!

my jutro zaczynamy 37tc czekam na wyniki paciorkowców, w tym tygodniu robię jeszcze jakieś z krwi do porodu a za tydzień wizyta i pierwsze ktg. Jak tylko nie ma upałów to źle nie jest. Mąż prosił, żebym nie rodziła do 10 lipca bo musi pozamykać jakieś służbowe sprawy to postaram się być grzeczna

aa mam taki problem - chciałabym kupić stanik do karmienia i ni cholery nie wiem jaki rozmiar wybrać. Tzn chodzi mi o to, że ja się rozlazłam pod biustem, w biuście nawet nie bardzo. To jeśli miałam 75 przed ciążą a teraz mam 84 to tuż po porodzie ile będę miała :conf used:
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 19:30   #848
iustyna1
Wtajemniczenie

Witam po całym dniu przeprowadzki. Padam na pyszczek. Ja ile mogłam to robiłam ale tyle roboty ile odwalił mój Mąż to ... Kurcze jest niesamowity .

W praniu wyszło, na kogo można liczyć, zawiodłam się na paru osobach, które same proponowały pomoc, a nawet się nie pojawiły... ale nie będę smęcić .

W skrócie:
za dziewczyny w szpitalach,
za skończone i zaczęte tygodnie,
i dla dziewczyn, które wyszły ze szpitali z maluszkami,
za nowe mieszkanka, parapetówki i auto,
i dziewczyny przed terminem - trzymać czopy .

Jutro od rana walczę z oknami, podłogami, meblami w naszym domu, także dopiero wieczorem Was poczytam - proszę, nie piszcie dużo .

Brumku a co mówi Twoja Szanowna Kula? Kiedy urodzę, tylko niech nie mówi, że jak przyjdzie czas . Przed terminem, po?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-19 o 19:32
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:35   #849
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
aa mam taki problem - chciałabym kupić stanik do karmienia i ni cholery nie wiem jaki rozmiar wybrać. Tzn chodzi mi o to, że ja się rozlazłam pod biustem, w biuście nawet nie bardzo. To jeśli miałam 75 przed ciążą a teraz mam 84 to tuż po porodzie ile będę miała :conf used:
Myślę, że po porodzie powinno coś Ci ubyć w obwodzie. Mi np brzuch podszedł, więc tak liczę, że jak już Ida się wyprowadzi, to obwód wróci do normy. Jednak stwierdziłam, że poczekam z kupnem stanika do wyjścia ze szpitala. Któraś tu dziewczyn z resztą pisała, że nie stosowała karmników, więc myślę, że te kilka dni da radę przetrzymać.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
trzymać czopy .
Dobre hasło, takie wojskowe, mobilizujące!
Stary 2011-06-19, 19:38   #850
nerola
BAN stały

Wieści od Carmelki:
Po wieczornym obchodzie wiem,że nie dostanę tego leku na płucka dla dziecka bo nie ma takiej potrzeby,ruszy się jak Sarcia sobie zechce

Iustynko bo takie "sprawy" wychodzą w praniu niestety
Nam też oferowano pomoc przy dzieciach i w domu i co?I g***o.
Stapelko jeszcze nie kupuj.Nie ma sensu kasy wydawać.Poczekaj aż urodzisz i cyce utrzymają swój rozmiar.
Zmalowana no palnij mnie.
Kochane gońcie doły,zakopujcie bo szkoda życia na te badziewia

I jeszcze raz dziękujemy za komplementy!!!!:roz a:
To bardzo miłe
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:41   #851
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
no Brumku nie mogłam doczekac się na Twój brzuś jest piękny,bardzo bardzo Ci takiego zazdroszczę
Ojej, dziękuję Ci ślicznie Jesteś kochana

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
i tyle....jeśli ktoś zauważył,że miałam doła... to juz go nie mam.... .....
Grunt że już go nie ma!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
- zjadłam obiad
- zjadłam truskawki ze śmietną
- zjadłam ćwiartkę arbuza
- zjadłam 2 pączki
- zjadłam ok 1kg czereśni
- zjadłam cała czekoladę z wedla
Podziwiam! Ja bym umarła

Cytat:
Od czasu mojego posta na forum siedziałam z cycem przy małym, raz jednym raz drugim...

Teraz śpi.
Marinko, brawo za karmienie A jeszcze bardziej za całą tę piękną, maleńką, cudną, uroczą istotkę!!!!! Nie mogę się napatrzeć. A zdjęcie z mężem to szczyt wzruszenia po prostu
Twój syn jest piękny!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
zaczewłam czytac u producenta
i okazało sie ze2 szcebelki sie wyjmują
No to super I przepraszam że cię nastraszyłam

Cytat:
Mąż prosił, żebym nie rodziła do 10 lipca bo musi pozamykać jakieś służbowe sprawy to postaram się być grzeczna
Nie masz wyjścia. Męża TRZEBA słuchać

Cytat:
Brumku a co mówi Twoja Szanowna Kula? Kiedy urodzę, tylko niech nie mówi, że jak przyjdzie czas . Przed terminem, po?
Justynko, nie wiem czy mogę Ci powiedzieć... Bo coś w kościach (i oczywiście w kuli) mówi mi, że urodzisz ... ciuteńkę po terminie
Nie bij

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 19:43   #852
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam taki rozmiar pod biustem jak miałam przed ciążą tylko miseczki dużo większe . Nie wiem czy dobrze, ostatnio też tak zrobiłam i nosiłam. Tylko, że ja kupuję tańsze biustonosze także jak nie trafię z rozmiarem to nie ma dramatu bo mogę je wyrzucić.

Tym razem kupiłam takie: http:// allegro.pl/biel17-b-p-c-dwa-bistonosze-do-karmienia-75-e-i1592827597.html
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-19, 19:45   #853
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści od Carmelki:
Po wieczornym obchodzie wiem,że nie dostanę tego leku na płucka dla dziecka bo nie ma takiej potrzeby,ruszy się jak Sarcia sobie zechce
To chyba dobra wiadomość, prawda? Znaczy że płucka są już ładnie rozwinięte i maluch bezpieczny

Cytat:
Kochane gońcie doły,zakopujcie bo szkoda życia na te badziewia
Popieram całym sercem!!!

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Ja kupiłam taki rozmiar pod biustem jak miałam przed ciążą tylko miseczki dużo większe . Nie wiem czy dobrze, ostatnio też tak zrobiłam i nosiłam. Tylko, że ja kupuję tańsze biustonosze także jak nie trafię z rozmiarem to nie ma dramatu bo mogę je wyrzucić.
Mi się obwód nie zmienił ani trochę na szczęście, więc z tym akurat problemu nie będzie. Tylko co do miseczki będę się zastanawiać...
Stary 2011-06-19, 19:48   #854
nerola
BAN stały

Wieści od Lilkaa82:
Karolinka ur.19.06.2011 o godz.20:00
waży 2700g 52 cm długości
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!
Stary 2011-06-19, 19:49   #855
Oliweczka1985
Zakorzenienie

[QUOTE=dziubek79;27605529]z paznokciami to tak jak pisała Zmalowana a co do soczewek to nie prawda, pytałam mojej gin i powiedziała ze nie ma przeciwwskazań, jak coś to jakieś indywidualne i uzależnione od danego przypadku porodu mogą być decyzje anestezjologa

Fajnie słyszec, że można w soczewkach

[QUOTE=dziubek79;27605978]
a avatarek to moje zdjęcie, robił je mój kochany mężuś

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Carmeli

Hej nie się nie dzieje.
Wody powoli lecą jak się napnę, ale skurczy nie mam.
Zobaczymy jutro po obchodzie,
wolałabym jeszcze zaczekać z rodzeniem.
Buziaki pa
Trzymamy kciuki za Ciebie

Cytat:
Wiesci od Agulaaabar:
Hej Milenko
Zła passa dotarła i do mnie,wesele zakończyło sie długim atakiem epilepsji,utratą przytomności na dłuższy czas itp.
Przywieźli mnie pół przytomną karetką do szpitala,na szcxzęście dziecku nie zaszkodziło,chociaż długo nie mogli znaleźć tętna małej-co za stres!
KTG wyszło ok,zrobili mi dokładne USG,termin porodu przesunął się na 16 lipca mała waży już 3440,póki co muszę leżeć pod kablami i kroplówkami,nie mam internetu w telefonie i nie mogę Was podczytywać
Mamy już jakiegoś nowego maluszka na świecie?
Pozdrów gorąco dziewczyny
Buźka Aga
Dobrze, że sie wszystko pozytywnie zakonczyło wracaj szybko do zdrówka.

[QUOTE=aania_20;27609983]Witam z domu!!
Wróciliśmy wreszcie. Dziś rano pani dr uznała że wyniki są dobre, możemy uciekać Dostaliśmy tylko skierowanie na kontrolę za 3 tyg, mają zbadać poziom glukozy i morfologię, bo hemoglobinę ma niezbyt wysoką (pewnie po mnie ) i być może trzeba będzie podawać żelazo. Poza tym wszystko dobrze Wcina pięknie, pokarmu mam tyle że aż mnie bolą piersi ale położna pokazywała mi w nocy jak sobie z tym radzić. No ale jakby taki kształt biustu się utrzymał to bym się nie obraziła

Adaś przy wypisie ważył tylko 80 g mniej niż przy urodzeniu, stwierdzono że to całkiem ładnie bo często utrata wagi jest większa, no i mam nadzieję że szybko to nadrobimy

Super, że juz w domku jesteście

Cytat:

Aniu i Marinko witamy z powrotem
Nieźle cudeńko

Cytat:
Byłam dzisiaj na targach Brzuszka i maluszka Szczerze nic ciekawego nie było, parę stoisk i miały być tańsze wózki Ale najtańszy wózek kosztował 2200 zł, a ciężki był jak cholera Dostałam kilka gadżetów reklamowych np. butelkę antykolkową dr.Browna, buteleczkę do podawania lekarstw (taką jak któraś z dziewczyn pokazywała), próbki kosmetyków, mleka i herbatek, wkładki higieniczne, smycz, długopis i naklejki na auto, że jedzie z nami dziecko. Dodatkowo do poczytania kupę gazetek i reklam.
Właśnie sie zastanawiałam jak tam było, ale widze nic straconego. Spotkałaś sie z dziewczynami? Były w końcu?

Cytat:

Teraz śpi.
SUPER Gratuluję teraz juz wszystko będzie pięknie, a zdjęcie z tatusiem boskie nie mogę sie doczekac już swoich

Cytat:
Napisane przez JustPi;27615212

odnośnie [b
soczewek[/b] bo wcześniej zapomniałam. Maję urodziłam w soczewkach, położna powiedziała, że nie muszę zdejmować. Teraz mam nadzieję, że się znowu uda.
Ja też mam nadzieję, ze będę mogła w nich rodzic.

Cytat:
Ja kupiłam dzisiaj w Triumpfie-Pani mnie wymierzyła i wyszło 85B, a przed ciążą miałam 75B
W każdym badź razie wziełam dwa staniki-jeden 85B-lekko usztywniane miseczki i odpinane na klipsa, a drugi 85C-miękki ze zdejmowanym ramiączkiem-mega wygodny i super wygląda. Jednak miękki od twardego bardzo się różnią, chociażby tak jak u mnie rozmiarem miseczki...

Witam dziewczynki

Dzisiaj bylismy znowu nad Wisłą i Tofik sie, troszkę pochlapał, a teraz raptem 12 stopni
Wcześniej zaliczylismy też obiad u tesciów.
Kupiłam sobie torbę do szpitala:jupi :- taka jaką chciałam

Jutro przylatuje mama z bratankiem-oj będzie sie działo
Idę na spacer z psem.Pa.Pa.

Aha!!!Kiedy Nasze lubelskie spotkanko-coś zostało ustalone?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:53   #856
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
Gratulacje!! Dzień bez nowego dzieciaczka dniem straconym
Stary 2011-06-19, 19:54   #857
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
Lilka, niesamowite, że Ty też już
Gratulacje, brawa, całusy dla całej rodzinki!!!!!
Stary 2011-06-19, 19:55   #858
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
super gratulacje

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-19 o 19:56
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:55   #859
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!

Jeju nadrobić to jest nielada wyczyn, ale jestem już na bieżąco
Po pierwsze troche późno ale szczere gratulacje dla Ani i Scio (swoją drogą to dzień przed porodem Scio miałam taki sen po raz pierwszy o porodzie, że wszystkie byłyśmy w jednym szpitalu i położna po kolei wywoływała kto ma teraz rodzić i właśnie wywołała Scio i się obudziłam a nastepnego dnia czytam że właśnie urodziła. Normalnie byłam w szoku

Carmelka 3mam mocno kciuki, żeby wszystko dobrze się skończło. troszkę szybko to poszło ale tak pewnie miało być i wszystko będzie z Sarą i Tobą dobrze.

Marinka wielkie gratulacje za wytrwałość i za 2 przystojniaków w domku. Pewnie jesteś bardzo szczęśliwa Igorek po prostu prześliczny można się zakochać

Nerolka Izunia też jest piękna dziewczynką i widać jak rośnie

W tym ostatnim tygodniu jak tak zaczęła się na dobre akcja rozpakowywania to coraz bardziej przeżywam jak to będzie u nas, to nie jest niepokój raczej taka ekscytacja, kiedy to będzie czy na czas czy szybciej, jakie oznaki przepowiadające wystąpią pierwsze itp.

Nie pisałam wam jeszcze jak było na szkole rodzenia: otóż mieliśmy już dwa zajęcia. Jesteśmy super zadowoleni. Zajęcia trwają dwie godziny. Pierwsza godzina jest z położną a druga ćwiczenia fitnes dla mamusiek. super są te ćwiczenia na matach i piłkach. I dodatkowo postanowiłam również w domku ćwiczyć bo dostałam od kuzynki piłkę.
Dotychczas położna omawiała listę rzeczy potrzebnych do szpitala i znaki przepowiadające poród i sam poród oraz uczyliśmy się oddychać przeponą. Dzięki forum nie jestem taka zielona na tych zajęciach i prawie wszystko już to wiem ale i tak lubię słuchać takich fachowych porad.

Dzisiaj byliśmy na obiadku u teściów także leniwie spędzony dzionek.
A wczoraj wieczorem Dominik dał taki pokaz piruetów w brzuszku jak nigdy, TŻ nawet przez kołdrę wyczuwał ruchy

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-19, 19:56   #860
Stapelka
Rozeznanie

dla mnie nie ma problemu kupić po porodzie, ale mam napisane w liście rzeczy do szpitala, że mam mieć 2szt. Może faktycznie jakiś tani badziew kupię, nie będzie mi żal

aaa tu w międzyczasie taki news!!!! Lilka gratulacje!!!!

Edytowane przez Stapelka
Czas edycji: 2011-06-19 o 20:02
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:56   #861
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Justynko, nie wiem czy mogę Ci powiedzieć... Bo coś w kościach (i oczywiście w kuli) mówi mi, że urodzisz ... ciuteńkę po terminie
Nie bij
Eee bić nie będę, trochę mi smutno bo miałam małą nadzieję przed terminem . Moja mamusia specjalnie przylatuje za tydzień i zostaje do 15 lipca.... miałam nadzieję, że zobaczy wnuczkę a jak przenoszę to nie zobaczy .

Gratulacje dla lilki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-19 o 19:59
Stary 2011-06-19, 19:58   #862
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie noc fatalna, chyba ze 100 razy byłam w łazience. Tak mi uciska główką, że nawet przekręcenie się na drugi bok to dość spory ból
avatarek dziubek też ma śliczny. Nie będę Was kojarzyć teraz
Dla mnie noce to porażka, a w dzień chodze jak zaczarowana z niewyspania. Mam wrażenie, ze mam przepowiadacze w nocy. A jak wstae do wc to wyje z bólu tak mnie ciągnie od dołu i kości łonowe bolą, biodra.

Vaniliova za nowy tydzień. Pozostałę laski też gratki

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Carmeli

Hej nie się nie dzieje.
Wody powoli lecą jak się napnę, ale skurczy nie mam.
Zobaczymy jutro po obchodzie,
wolałabym jeszcze zaczekać z rodzeniem.
Buziaki pa
to jaka jest procedura w takim przypadku? jak mocno nie poleciały to jak będzie leżeć to się uzupełnią?
Mogłaby się wstrzymać Sara z tydzień z wyjściem.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale u nas duszno... siedzę cała mokra. Znów będzie burza.
Byłam wczoraj na ip i tylko zrobili mi ktg, powiedzieli, że zapis prawidłowy (skurcze na poziomie 20%, ze dwa jakieś na 50% i kilka na 40% także cisza. Co dziwne ja nawet tych skurczy w ogóle nie czułam... ). A Julian tak ktg nie lubi, zawsze kopie w te czujniki
Stwierdziliśmy, że poczekamy do weekendu z tym rodzeniem, trzeba się z synkiem umówić

A mi dalej ten czopek odpada... Wczoraj znów go troszkę uleciało z kilkoma takimi maleńkimi czerwonymi niteczkami... Może to rzeczywiście niedługo?? Oby
Jesteś wkońcu w szpitalu? bo miałaś skierowanie..

Cytat:
Wieści od Carmelki:
Nadal lezy,wody sie sączą,skurczy nie ma.
Co 2 godziny ma KTG.
Boi sie ale wie,ze będzie dobrze bo musi

Wiesci od Agulaaabar:
Hej Milenko
Zła passa dotarła i do mnie,wesele zakończyło sie długim atakiem epilepsji,utratą przytomności na dłuższy czas itp.
Przywieźli mnie pół przytomną karetką do szpitala,na szcxzęście dziecku nie zaszkodziło,chociaż długo nie mogli znaleźć tętna małej-co za stres!
KTG wyszło ok,zrobili mi dokładne USG,termin porodu przesunął się na 16 lipca mała waży już 3440,póki co muszę leżeć pod kablami i kroplówkami,nie mam internetu w telefonie i nie mogę Was podczytywać
Buźka Aga
biedna agula...straszne przeżycie, jeszcze na weselu, nie chcę się domyślać jak wyglądało potem wesele, i co czuli rodzice i mąż, rodzinka..Najważniejsze ze sytuacja opanowana.

Cytat:

Aniu i Marinko witamy z powrotem
Iza jest taka mniam mniam piękna panienka.

Cytat:
Byłam dzisiaj na targach Brzuszka i maluszka Szczerze nic ciekawego nie było, parę stoisk i miały być tańsze wózki Ale najtańszy wózek kosztował 2200 zł, a ciężki był jak cholera Dostałam kilka gadżetów reklamowych np. butelkę antykolkową dr.Browna, buteleczkę do podawania lekarstw (taką jak któraś z dziewczyn pokazywała), próbki kosmetyków, mleka i herbatek, wkładki higieniczne, smycz, długopis i naklejki na auto, że jedzie z nami dziecko. Dodatkowo do poczytania kupę gazetek i reklam.

Nerolka śliczna ta twoja królewna , a autko fajne
oo a o której byłaś? my po 15, i nie dostałam nic, żadnych próbek, butelki czy cuś, tylko ulotki. ale nic ciekawego rzeczywiście nie było, rozczarowałam się tylko.

Cytat:

Teraz śpi.
piękny piękny jest, pasuje do Izy Neroli, taki czarnuch. Zdjęcie z mężem niesamowite. Tak się cieszę że z karmieniem się udało, wytrwała jesteś i dążysz w zaparte, bardzo dobrze. I wsparcie wielkie w mamusi.

Cytat:
O i jeszcze jedno mam
heheh dobra jesteś

Aniaa witamy w domku

A dlaczego carmela nie dostanie tego leku na płucka?może nie ma potrzeby i Sara większa jak na ten tydzien?

A teraz najlepsze: byłam w 5-10-15 i były te kocyki UWAGA: żółte z kaczuszką po 4,99 a niebieskie w esy-floresy po 3,99 teżet stwierdził że ścierka kuchenna więcej kosztuje. Jak zobaczyłam cenę, myślałam że to w euro.

Zrobienie rundki po markecie i zakupy to dla mnie mega wysiłek. Do samochodu dojść nie mogłam, tak mnie nogi i pachwiny bolały, mimo ze dużo nie chodziłam.

Kupiłam sobie japonki w cc, bo stare juz rozklejone..

Natka za egzaminy

Jak oglądam zdjęcia maluchów naszych dziewczyn to chce już mieć malutką przy sobie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:58   #863
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Eee bić nie będę, trochę mi smutno bo miałam małą nadzieję przed terminem . Moja mamusia specjalnie przylatuje za tydzień i zostaje do 15 lipca.... miałam nadzieję, że zobaczy wnuczkę a jak przenoszę to nie zobaczy .
Na szcęście kula to tylko urządzenie i czasem się zacina czy coś...

Ładnie wybrnęłam?
Stary 2011-06-19, 19:59   #864
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
Gratulacje dla Lilki
Karolinko witaj po tej stronie brzuszka

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:59   #865
nerola
BAN stały

Carmelka obstawia ,ze urodzi we wtorek i pyta nas>Kiedy my obstawiamy?

Brumu uruchom kulę
Stary 2011-06-19, 20:00   #866
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
A teraz najlepsze: byłam w 5-10-15 i były te kocyki UWAGA: żółte z kaczuszką po 4,99 a niebieskie w esy-floresy po 3,99 teżet stwierdził że ścierka kuchenna więcej kosztuje. Jak zobaczyłam cenę, myślałam że to w euro.
Nie mogę
Za 3-4 dni zaczną dopłacać klientom po 2 zł, żeby kupili
Stary 2011-06-19, 20:02   #867
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Wieści od Carmelki:
Nadal lezy,wody sie sączą,skurczy nie ma.
Co 2 godziny ma KTG.
Boi sie ale wie,ze będzie dobrze bo musi

Wiesci od Agulaaabar:
Hej Milenko
Buźka Aga
Carmelka i Agula - trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nic wczoraj nie poczytałam, bo pojechaliśmy do cioci na imieniny, looknęłam dziś na oststnią stronkę i widzę, że się zaczyna dziać na poważnie.
U mnie chyba też coś będzie nie tak, bo wczoraj w toalecie zauważyłam czerwoną plamkę na sedesie i jak tak zagarnęłam na papierze okazało się że to śluzowata substancja o zabarwieniu malinowym. Było tego może mała łyżeczka ale się już nie powtórzyło. Stresa mam niezłego, co chwilę latam do łazienki i sprawdzam, ale staram się zachowac zimną krew bo jutro na szczęście mam wizytę i się okaże, co tam się dzieje. Mała na szczęście aktywna i nic mnie nie boli. Może to coś związane z tą moją niestrawnością? Wiem, to może głupie, ale nieźle się osłabiłam. Kurka, na czopa u mnie za wcześnie!!!
a nie za wcześnie na czopa?
proszę się stosować do zalecenia iustyny1

Cytat:

Lady a ja planuję zostawić po jednym niepomalowanym paznokciu u ręki i u nogi. Ciekawe co powiedzą Kiedyś o tym pisałyśmy tutaj
a to w sumie dobry pomysł
hmm, tylko który wybrać?

Cytat:
no kochana, autko pierwsza klasa
a Izunia przesłodka

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wczoraj z męzem bylismy w koncu na zakupkach dziciecych, zamówiliśmy mebelki i wózek
ale z mebelkami to nieporozumienie czas oczekiwania 5-8 tygodni
wklejam fotke z katalogu: wybralismy łóżeczko, komode z przewijakiem i wąską szafe(wiecej sie nie zmiesci)
mebelki rewelacyjne, naprawdę

Cytat:
Ale mam dziś dzień lenia
leżę sobie w łóżku
- zjadłam obiad
- łózko
- zjadłam truskawki ze śmietną
- zjadłam ćwiartkę arbuza
- zjadłam 2 pączki
- zjadłam ok 1kg czereśni
- zjadłam cała czekoladę z wedla

a co...
Cytat:
zaneta...jakby to powiedzieć praktycznie identycznie jak u mnie Teraz wcięłam całą czekolade wedla truskawkową, wcześniej arbuz, koktajl z truskawek, obiad a pół dnia przespałam.
o to widzę, że nie tylko u mnie dzień lenistwa i obżarstwa
ja już nawet nie liczę co i w jakiej ilości dziś zjadłam i wypiłam, jeszcze się z mężem dobiliśmy podwójną kawą mrożoną a teraz czekamy aż się kiełbaska podpiecze w piekarniku i wciągniemy ją z małosolnym

Cytat:

Teraz śpi.
Marinko, wielkie gratulacje
a synek przystojniacha

Cytat:
a z tymi stanikami do karmienia to same problemy
mi się cycki w ogóle nie zwiększyły w ciąży a poza tym te karmniki to jeden brzydszy od drugiego, no co ja się ostatnio tego badziewia namierzyłam to szok a nie chcę narazie inwestować w jakieś bajeranckie bo nie wiem jak będzie z pokarmem no i czy biust w ogóle mi się powiększy. Kupiłam więc jeden karmnik miękki ale w miarę dobrze podtrzymujący biust, z obwodem takim jaki mam, dokupiłam tylko przedłużkę no a miseczkę jeden rozmiar większą ale materiał jest rozciągliwy. A drugi kupiłam nie karmnik tylko taki sportowy, coś jak taka koszulka- to z myślą o karmieniu w domu. Łatwiej mi będzie podwinąć ten do góry niż się bawić w odpinanie karmników. I u mnie tyle narazie w temacie staników. Reszta w zależności od tego, jak pójdzie z laktacją

Cytat:
Wieści od Carmelki:
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 20:02   #868
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
wieści od lilkaa82:
karolinka ur.19.06.2011 o godz.20:00
pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!
gratulacje!!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 20:02   #869
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Wieści od Lilkaa82:
klask i: GRATULACJE KOCHANA, WITAJ KAROLINKA.

Brumek oddawaj kulę, pamiętacie jak mówiłam że lilkaa następna?

Oliweczka spotkanie nie ustalone, zmalowana coś o wtorku pisała. Może być dla mnie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 20:03   #870
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Na szcęście kula to tylko urządzenie i czasem się zacina czy coś...

Ładnie wybrnęłam?
Ślicznie, ale jakoś Ci Słońce nie wierzę, chcesz mnie tylko pocieszyć . Ale i tak Ci się należy .

Patik jak też masz zdolności to powiedz jak ze mną, sprawdzimy czy jesteście z Brumkiem zgodne
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości