|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Hej
![]() jestem tu nowa... ale mam małe pytanie,może wy mi jakoś pomożecie ![]() 3 tygodnie temu zaprzestałam branie tabletek antykoncepcyjnych... brałam je 9 miesięcy jakoś1,5 tygodnia temu mojemu chłopakowi się niestety zapomniało, myślicie że jest jakaś możliwość że zaszłam w ciąże? bo powiem szczerze od tygodnia nie daje mi to spokoju... z góry dziekuje zaodpowiedzi : |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Konto usunięte
|
odstawiłam tabletki w listopadzie, więc juz mineło 7 miesięcy prawie. Czy jest możliwe żeby PO odstawieniu już zwiększył mi się cellulit i kilka kilo więcej? w trakcie brania tabletek nie tyłam.
kolejna kwestia ostatni okres miałam od 1-5 maja. do dziś się nie zjawił. W poprzedni czwartek byłam u lekarki, zbadała mnie powiedziała, że w ciąży nie jestem. To tez normalne takie duże przerwy między cyklami? Nie zmienilam swoich nawyków żywieniowych, od początku maja jem duzo duzo mniej, same owoce i warzywa, prawie nie jem chleba ani innych rzeczy. pije wodę, żadne cole itp. Ale waga stoi. nie spada mi. jestem przerażona. bo w zyciu tyle nie ważyłam a nie mogę tego zbić. Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Ewa028
testy ciązowe z krwi mozna robic 10 dni po stosunku- sugeruje się przejsc do laboratorium,albo poczekaj jeszcze 4 dni i zrob zwykly test pogadaj z chlopakiem,zeby juz mu sie na przyszlosc 'nie zapominalo' bo tabletki juz Cie przestaly chronic i mozesz spokojnie zajsc w ciaze |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Konto usunięte
|
czyli to ze waga mi skoczyla to moge miec problemy np z tarczycą?
nie no kurcze przeraża mnie to bo ja nigdy tyle nie ważyłam, na mnei z ćwiczeń jedynie dzialają marszo biegi, musze sie za nie wziąć od nowa. Ale nawet jedząc racjonalnie, w większości owoce i warzywa waga stoi! nie spada. Wymiary mam takie same jak sprzed roku gdzie ważyłam 53 kg, a teraz waże kilka kilo więcej mając wymiary w cm te same. |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jem wg diety montignaca i bardzo ją sobie chwalę. Tu masz tabele indeksów glikemicznych, nawet niektóre warzywa czy owoce mają wysoki indeks glikemiczny, który sprzyja tyciu: http://www.montignac.com/pl/ig_tableau.php Nie chodzi się głodnym na tej diecie, a i samopoczucie owiele lepsze, zawsze możesz spróbować a jak nie pomoże to ja bym się przeszła do lekarza. I nie martw się na zapas. body, div, p {font-family: Verdana,Tahoma,Arial,Sans ; font-size:13px;} |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
mam pytanie do dziewczyn, które odstawiły tabsy bo chciały dzidziusia. Ja odstawiłam w lutym br. i zaczełam brac kwas foliowy i starac sie o dzidziusia w kwietniu ale wczoraj dostałam @ czyli ze starania "nici" i tu moje pytanie jak długo starałyście sie o dziecko? Brałam przez 5 mies. Midiane po czym odstawiłam je. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
Witam,
Ostatnie opakowanie tabletek wzięłam w lipcu 2010 roku.Pierwsze 3 cykle były rozregulowane ale to normalne.Czwarty już był w prawidłowym terminie,kolejne z przesunięciami o tydzień,dwa.Od lutego mam dziwną sytuację otóż w lutym miałam bardzo spóźniony okres.Kolejny nie pojawił się w marcu dopiero pod koniec kwietnia. A teraz zamiast w maju ,pojawił się wczoraj. Byłam u ginekologa i powiedział mi że to normalne.Jak mu powiedziałam ;"ale panie Doktorze aż takie opóźninia'?odpowiedział mi że tak mój organizm zareagował na odstawienie eh.. Nigdy nie miałam takich opóźnień w cyklu.Zmiany wynoszą około 50-60 dni.Takie wahania mogą mieć miejsce zaraz po odstawieniu,a tu prawie rok od odstawienia. Zmniejszył mi się cellulit oraz rozmiar biustu po odstawieniu.Byłoby wszystko ok,gdyby nie ta nieregularność cyklu.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Melduję posłusznie, że @ trwał 5 dni
![]() ![]() Oby następny był tak samo fajny hihi
#972 |
Zakorzenienie
|
ja melduję że zaraz będę łysa
![]() i że bolą mnie cycki nadal reszta ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
![]() Ja w sumie zdążyłam tylko wziąć 3 opakowania tabletek Yaz, niestety skutki uboczne zmusiły mnie do odstawienia, i tak się zastanawiam czy po tym odstawieniu (czyli w maju) mogę już w czerwcu spodziewać się dzidziusia. Jeśli by nie brać pod uwagę możliwych zmian w cyklu to do ewentualnego zapłodnienia doszło w dzień owulacji. Chyba już sama się nakręcam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
![]() wiem, że to nie smiezne ale fajnie zabrzmiało ![]() To aż tak Ci włosy wypadają? ![]()
#975 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() u mnie z kolei dziś mija tydzień od odstawienia, włosy w trakcie brania tabletek leciały mi okrutnie za to teraz cisza... mam nadzieję że już tak pozostanie ![]() cera nieco bardziej świecąca, brak wyprysków, czy kaszki która była podczas brania tabsów. humor o niebo lepszy! libido jakby też wracało do stanu sprzed brania tabsów, to się okaże dopiero w kolejnych tygodniach. jedyny jaki skutek odstawienia zaobserwowałam to częste bóle głowy, ale w sumie nie wielka różnica bo podczas brania też narzekałam na bóle głowy, więc przyczyna może być inna ![]() no i nie budzą mnie już bóle nóg ![]() ![]() ach! no i piersi nie bolą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po szczotce i podłodze widać ![]() póki co nie prostuję, nie suszę, staram się jak najmniej je czesać i płukam sobie wywarem ze skrzypu ![]() może się unormuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Witam staramy się z narzeczonym o dzidzię 0d 2 miechów ...Mam teraz dni płodne i pobolewa mnie brzuszek jak na okres i bolą piersi czy to jest normalne? Odstawiłam tabletki w styczeń-luty i to teraz pierwszy mój taki cykl kiedy tak się czuję....pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie libido, że mogłabym chyba cały dzień i noc .
![]()
#979 |
Raczkowanie
|
hehe ja też tak mam ciągle meczę swojego...
![]() Witam Mój ostatni cykl 3 po odstawieniu tabletek trwał 40 dni.ostatni okres miałam 25 maja wg obserwacji śluzu i badania szyjki kończę właśnie dni płodne...Mam ból piersi z boków bardziej i ból brzucha jakbym okres miała dostać....Od początku kochamy się bez zabezpieczenia...Nigdy tak po odstawieniu nie miałam myślicie że jest nadzieja na dzidziusia? Bardzo bym chciała ....Może któraś miała podobnie jak ja???
#980 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra bierze tabletki Azalia, są to tabletki dla matek karmiących, bierze się je bez przerwy. Siostra chce odstawić jutro tabletki, weźmie ostatnią jutro o 21. Dzisiaj rano uprawiała seks. Jej pytanie: czy jest możliwość zajścia w ciążę?
![]()
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawiam po 3 latach brania regularnie. Wczoraj powinnam wziąć 1 tabletkę z blistra. Jak mi zaczną wypadać włosy to się zapłaczę. A jak wróci problem z cerą to już wogóle dramat ![]() Kurcze dziewczyny, jakie dziwne uczucie ![]() 3 lata brałam regularnie a teraz przerwa. No ale wypadałoby ją zrobić. Dla odpoczynku. Potem jak będę chciała zacząć brać - czyli 1 tabletka w 1 dzień okresu, to po jakim czasie będę zabezpieczona? Tak pytam na zapas, bom ciekawa, a nie pamiętam już ![]() MiciaKicia będzie coś takiego u mnie się działo - to poinformuję. bandito wydaje mi się że to nie jest igranie, tylko znów pewnie chwila minie zanim organizm dostosuje się do dawki hormonów ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-20 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cera na razie ok, cycki przestały mnie boleć, jajniki też tylko te włosy właśnie ![]() ![]() teraz czekam na @ mi mówił gin że od pierwszej tabletki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego odstawilas? ja robie przerwe dla organizmu faktycznie wlosy Ci wypadaja? ... ![]()
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdecydowałam że po ślubie bo bałam się jakiegoś wysypu pryszczy czy czegoś takiego na własnym weselu ![]() ![]() wypadają, ale tak w sumie to nie wiem czy od tego zbiegło mi się to z odstawieniem po prostu a słyszę że np mojej siostrze też teraz lecą a nie odstawiała nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Przyczajenie
|
mi również lecą włosy... ale ja odkąd pamiętam miałam z tym problem. ;p
ale koleżance z grupy również włosy się sypią i to tak konkretnie, mi to kilka włosków, a jej garściami, a nie łyka nic. jesli chodzi o cere - jest ok ![]() jednak powróciły bóle jajnika, ale przeszły piersi ^^ zobaczymy jak to będzie. ![]() a dziewczyny macie coś sprawdzonego na wzdęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
espumisan. kurcze dziewczyny mi właśnie nigdy wlosy nie lecialy, a teraz szczegolnie o nie dbam bo chce zeby rosly, to oby nic sie im nie dzialo.. a takie przerwy to 2-3 mce i mozna wrocic do anty tak jest?
![]() |
#987 |
amor vincit omnia
|
odstawiam po następnym opakowaniu... oby nie było problemów z powrotem do regularnych cykli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
melduję się z pierwszym @
![]() brzuch leciutko pobolewa (wczoraj też i zastanawiałam się od czego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij: w miarę regularnie jest? ![]() super że nic nie wyskoczyło ![]() takie przerwy to 2-3 mce i mozna wrocic do anty tak jest?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-21 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.