|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
no, ma szczescie, idzie
![]() dobranoc, dobrej nocki
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Tylko, że niektóre kobiety całe są takie duże w ciąży, więc i brzuszek duży się z tym komponuje. A Ty się wydajesz nieduża, tylko właśnie brzuch wielki. Reszta ciałka drobna
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Oj Zanka nie przesadzaj
Słonica jesteś że chcesz do przyszłego roku czekać z porodem, czy już następnego potomka planujesz ![]() A u nas wreszcie cudowna burza była ![]() Brumek ładnie chłopaczka załatwiłaś Pewnie później mówił, że babsko chyba urojoną ciążę miało, bo nic a nic nie było widać ![]() Shira kciuki cały czas zaciskałam, żeby to ciśnienie spadło, więc może tym razem nasze kciuki działają z opóźnieniem i jutro będzie lepiej
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi było dane że z moimi rodzicami miałam, mam i mam nadzieję że będę miała dobry kontakt Fajnie że się odezwałaś, że jesteś w 8 miesiąc. Ja to bym nie umiała nic powiedzieć pewnie i bym go przepuściła. Ja natomiast miałam taka w sumie głupią/nie głupia sytuację w sklepie, mówię do siostry " muszę iść jeszcze na dział słodycze" stoi przede mną babka , patrzy na mój brzuch i się uśmiecha
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, matko tyyle stron
Dziękuję wszystkim za życzenia, zaznaczałam żeby każdej podziękować, ale połowa się niezacytowała, nie wiem czemu Carmeli Sarcia śliczna pyzunia Agulaaaabar odpoczywaj Kochana Duuuża ta Wasza córeczka już ![]() Cytat:
![]() Marina tak mi Ciebie szkoda z tymi bólami Trzymaj się dzielnieAle akcja ze Zmalowaną już byłam pewna że rodzi Bartessa ale brzuuuuuszek wielki ![]() Scio witaj w domku, pokaż nam swoja córę ![]() Gdzie Nerola ? miala wizytę z bioderkami małej i się nie pojawiła. No i ponawiam pytanie co z blondynkąpoznan? Odebraliśmy dzisiaj wózek
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zadomowienie
|
Idę spać
Podobno jeszcze burza ma przyjść ![]() Dobranoc mamusie
|
#1898 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jestem ![]() Tak więc nasza córeczka ma piękne bioderka Po drodze gwóźdz nam się wbił w oponę i zaliczyliśmy wulkanizację ![]() Pod domem czekali już Maksa dziadkowie bo obiecali Mu telefon za świadectwo(poprzednie utopił w kiblu i wyprałam ze spodniami z okresem-nie fajnie jest miesiaczkować). Pojechali jakiś czas temu,potem napawałam się burzą i grzmotami Posprzatałam,pokapałąm dzieci,zżarłam i teraz łeb mnie boli. Podrywał mnie dr. od bioderek A taki młody i fajny. Mówił,ze nie wyglądam nawet na mamę tej małej córeczki a co dopiero 4. Poza tym pożarłam się z rejestratorką bo nie chciała nas przyjać i odprawiła do domu ale poszłam do samego dr.i co?I nas przyjał. A tej durnej wstydu zrobiłam,spokojnie,grzecz nie aczkolwiek dobitnie powiedziałąm co myślę,swoje racje.I po co latałą do lekarza sprawdzać wiarygodnosć moich słów?Miała za swoje. Tylu się komplementów nasłuchałam aż urosłam. Tyle o nas. Zmalowana Ty pipko!Ty wiesz w jakim ja napięciu czytałam?!? Osz Ty!A raczej Twoja niegrzeczna macica. Zbierajcie się jedna po drugiej wg. planu ![]() DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI
|
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo teraz już w zasadzie widać że coś mi w tym brzuchu siedzi... I to coś więcej niż obfity obiad Choć dziś tez zszokowałam sąsiada, że będziemy mieć dziecko. Mówi, że nic nie zauważył...No to trening na sucho macie zaliczony ![]() Natka, a zwierzysz się? Jak się poznaliście z mężęm. Bo on dużo starszy niż Ty, prawda? Sorki, ale ciekawość mnie rozpiera ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
dla Izy za bioderka ![]() A taki doktorem podrywający, to potrafi miło na ego wpłynąć, co
|
|
#1900 |
|
BAN stały
|
dla Izy za bioderka ![]() A taki doktorem podrywający, to potrafi miło na ego wpłynąć, co ![]() No ba Dziękujemy,dziękujemy
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez nie wyrabiam czytac na bierzaco bo w komorce neta mam tylko. a mezulek wraca w sobote wiec bedzie zreszta nie zamierzamy sie stopowac i ograniczac Eh...juz sie doczekac nie moge a tak wogole cos mi sie dzieje ostatnio bo spac do 1-2 nie moge za to w dzien spala bym i spala ![]() malenstwo sie uspokoilo to moze i ja zasne
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
juz nie wyrabiam nastepna bezsenna noc mnie czeka raz ze zgaga jest po prostu niedozniesienia ,wczeseniejsza zgaga to pikus przy tym co jest teraz a po drugie przeokrutnie swedza mnie nogi nie dowytrzymania,mam juz dosc
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaaa no i niestety nie rodzę |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Scio, fajnie że jesteś w domu ![]() Bartessa, bardzo ładny brzuszek ![]() Dzień Ojca, to na czym stanęło, która się rozpakuje dzisiaj? ![]() Jak mówicie o wyrodnych matkach...to w szpitalu na oddziale leżała kobieta, która jeszcze przed samym porodem wymykała się położnym na papierosa... ....patologia![]() Jak martwicie się przebarwieniami na twarzy, to powiem Wam że mnie już ciążowe zeszły ![]() Zostało mi troszkę, ale takich sprzed ciąży, choć nawet one zbladły ![]() Ale bym się kawy napiła....w szpitalu się położna nadziwić nie mogła że mam ciągle ciśnienie 100/60..... Adaś całą ciąże do kawy przyzwyczajony to chyba mu nie zaszkodzi?
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
wczoraj na wizycie się dowiedziałam że mam już rozwarcie na palec i szyjka miękka ... więc pewno nie doczekam mojego terminu .... poza tym problem z pęcherzem nadal jest i niestety nie maleje więc byłoby wskazane urodzić wcześniej .... za tydzień kolejna wizyta i zobaczę co gin zadecyduje |
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten chłopaczek chyba minę musiał mieć nieziemską , a co na to reszta "kolejkowiczów"? A ja po wczorajszym dniu uważam że ludzie to nie mają chwilami za grosz kultury - jechałam do Rze to mnie nikt nie przepuścił w kolejce do busa ani w jedną strone ani jak wracałam - kazdy się pcha bo się spieszy a ja tylko brzuch osłaniałam żeby mnie ktoś nie przygniótł - masakra raz tylko kiedyś jak wracałam z Rze to jakaś starsza Pani powiedziała głośno "zeby przepuścić te młodą panią w ciąży" - nie powiem - miło mi się zrobiło wtedy ![]() a tak poza tym to prawie wszędzie w kolejkach patrzą na kobiety w ciąży jak na intruza jakiegoś...
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamusie
ale dziś dziwna pogoda....niby ciepło, ale wieje i ciągle ciemne chmurzyska przelatują, a chcieliśmy iśc dziś do zoo, póki jeszcze się turlam ![]() byłam wczoraj na usg i o dziwo Hania nie jest duuuuża, czego się spodziewałam przy drugim dziecku. Na dzień dzisiejszy waży 2900 i pan dr. powiedział, że jest raczej drobna i mu wyszedł termin na 20 lipca....tak długo to nie zamierzam czekać szczególnie przy Waszej tendencji do wcześniejszego rozpakowywania, a w sumie to wg listy niedługo na mnie czas.W końcu kupiłam sobie biustonosz do karmienia 75E nigdy takiego rozmiaru nie nosiłam, klapki pod prysznic i zamówiłam wózek. Oczywiście na gondolki trzeba czekać, co prawda tylko tydzień, ale Hania musi poczekać w takim razie.Brumek tekst w sklepie powalający hihihi Nerola za bioderka Izuni, a taki miły młody lekarz dobrze robi na psychikę młodej mamy ![]() aania też mnie rozwalają palące ciężarne, totalny brak wyobraźni....żeby już dobitniej rzeczy nie nazywać. Też mnie takie niskie ciśnienie prześladuje....bez kawy ciężko |
|
|
|
#1909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już się martwiłam co z Tobą o ho ho to z takim rozwarciem to nie ma żartów - a Maksiu duzo już waży? ja mam od dwóch-trzech tygodni rozwarcie na opuszek i nic się nie dzieje ale chyba ostatnio zaczyna mi coś odchodzić fragmentami bo jakieś takie "kluski" budyniowate czasem wylezą - sorki za obrazowe określenie ![]() a z pęcherzem to zobaczysz że po porodzie się wszystko wyjaśni i będzie super za zdrowiutki pecherz Maksymilianka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- ja nie umiem tak komuś efektownie odpysknać a szkoda Brumek - jesteś the best ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ja tez mam w komórce neta na podczytywanie bo pisac to mi cięzko idzie bo powoli ale czasem z nudów czytam jak gdzies siedze w kolejce ![]() to zapowiadają się gorące szaleństwa na weekend a pytałaś gina czy nie ma żadnych przeciwwskazań do takich wybryczków? bo my już daliśmy na wstrzymanie na razie odkąd mam rozwarcie na opuszek bo jednak się boję ![]() ale orgazmów mi nie zakazał gin tylko raczej penetracji ze wzgledu na rozwarcie własnie więc zawsze można sobie jakoś inaczej dogodzić - ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Mój brat mnie oswiecił z takim czymś ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- ja tu z rana wchodze pełna napięcia że Zmalowana albo Ty rodzicie a tu takie rozczarowanie ![]() eee...... myślałam że będzie jakaś atrakcja z rana że któraś zaczęła rodzić
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-23 o 08:27 |
||||
|
|
|
#1910 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() k laski:Cytat:
metrami i autobusami już prawie nie jeżdżę. sama praktycznie nie wychodzę z domu, bo troszke sie boję, ale chętnie poszłabym na jakieś zakupy promocyjne dla dziecka, tylko nie chcę ciągnąc swego marudy ze mną. ostatnio kupiłam przez internet 2 pary dzinsów (bawełnianych) po 3 funty za sztukę z h&m. fajna cena i parzyc nie będą. były też inne ale wyprzedane i chciałam w sklepie poszukac. może dziś się ruszę. jutro T. zaczyna nową pracę, więc może w końcu będę miała trochę czasu dla siebie. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-06-23 o 08:33 |
||||
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze w sklepie jak sie ktos wpycha (rzadko0 albo chce ustapic(czesciej) to tylko odpalam "spokojnie, jeszcze nie rodze" no chyba ze sie zle czuje. ale to rzadko sie zdarza. tyle ze po mnie widac ze w ciazy jestem i juz od miesiaca mi gadaja ze niedlugo poród
no i jeszcze zwykle z dzieckiem wszedzie chodze...a teraz sie doszkalam z parpu (jak ktos chce to neich wpisze w google akademia parp i wyskocza darmowe szkolenia - nawet fajne i wystarczy wpisac przy rejestracji ze sie bedzie mialo dzialalnosc albo ze sie pracuje, certyfikat mozna wyudrukowac lub zamowic - to jesli spelnias jakies ich kryteria) a potem ide kwiatki sypac |
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() mam pusta chate ![]() tz i reszta juz na lotnisku, zostaje sama na 5dni.... mam czasu ze ho ho - dzisiaj nadrabiam wizaz milego dnia mamusie
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
BAN stały
|
JustPi dziękujemy z Izunią!!!!!!
Wieści od Shirki: Jest na porodówce. O 2 odeszły Jej wody,o 6 były leciutkie skurcze a teraz sie powoli rozkręca. Macie pozdrowiona a Dziubka Shirka przeprasza
|
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo.W stosunku do ojca zachowanie wzorowe. Cytat:
![]() ![]() ah doktorek....powiadasz. Czasami się miło człowiekowi zrobi Cytat:
Oby moje przebarwienia też poznikały Kawkę chyba możesz. Wczoraj stałam z 1 wodą w kolejce i ludzie z pełnym wózkami, nikt mnie nie puścił. |
|||
|
|
|
#1917 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej mamusie ![]() U mnie chyba odchodzi czopik bo taka ciągnąca galaretka ze mnie wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Może ktoś jeszcze
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Coś wczoraj nie miałam natchnienia na pisanie. Cały dzień biegałam po mieście, a później jak siadłam przed kompa to mała tak szalała, że myślałam, że zacznę rodzić.
Zmalowana ale rabanu narobiłaś hehe .Agulaaabar nie przemęczaj się i odpoczywaj Natka spóźnione życzenia urodzinowe Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję Wam za opinie co do imienia. Sama już głupieję. Myślę że zostaniemy przy tym imieniu kwestia co wpiszemy w papierach
dziękujęzawsze co 10 głów to nie jedna ![]() a widzę że tu nam się mamy porody rozkręcają mnie czasamijakiś skurcz łąpie ale to pewnie takie ćwiczenia macicy, u nas na ostatniej wizycie wszystko zamknięte twarde i wogóle zero objawów czegokolwiek ![]() dziewczyny macie jakis dobry przepis na ciasto z jagodami albo jakieś sprwdzone mufiny? mam jagody i takkombinuje co by tu z nich pysznego zrobić ela dostałam wózek kolor jungle jest śliczny, taka ciemnaoliwka, jedyne co o w spacerówce ta wkładka redukująca jest trochę rażąca, ale mnie się te wkładki w tych wszystkich wózkach średnio podobały. ogólnie jestem bardzo zadowolona
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-23 o 09:56 |
|
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Zanim nadrobię, kilka słów... Przede wszystkim dziękuję za wszsytkie kondolencje i słowa pocieszenia w związku ze śmiercią mojej cioci No i jeszcze jedno: snił mi się post Zmalowanej, który brzmiał mniej więcej tak: "Zmuszona byłam doprowadzić się do orgazmu, no i zaczęło mi się, szop odpadł, wody odeszły i rodzę..." Zmalowana, może to jakiś sposób? ![]() Lecę sprawdzić czy któraś się nie rozsypała ![]() Miego dnia! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Tylko, że niektóre kobiety całe są takie duże w ciąży, więc i brzuszek duży się z tym komponuje. A Ty się wydajesz nieduża, tylko właśnie brzuch wielki. Reszta ciałka drobna 

Trzymaj się dzielnie

dla Izy za bioderka 

nigdy takiego rozmiaru nie nosiłam, klapki pod prysznic i zamówiłam wózek. Oczywiście na gondolki trzeba czekać, co prawda tylko tydzień, ale Hania musi poczekać w takim razie.
k laski: