Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 13:29   #4291
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga mój Alanek kończy dzisiaj 4 miesiące
gratulacje trochę spóźnione, ale dopiero dałam radę wszystko nadrobić

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
gratulację 4 miesiące kiedy u nas będą - chciałabym już
współczuję z powodu @ - ja dostałam od razu po połogu mimo karmienia tylko piersią
Ty wygrałaś albo ogłoście remis
ja też tylko piersią karmię a dostałam @ jeszcze zanim 7 tyg. od porodu minęło masakra

Cytat:
Napisane przez mgosiekm Pokaż wiadomość
Ja tez powinnam dołączyc chociaz w ogole nie wiem o czym sie tu dyskutuje Moja córcia Natalia ur. 28.04.2011 3870 gr i 56 cm urodzona dzien przed planowanym terminem 10 w skali Apgar i duma wieelka
obowiązku nie ma

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wczoraj ja uspalam o 9 w 5 minut mi padla
a balam sie bo przed kapiela lezala na macie chyba z 30 minut i tak sie cieszylka, kopala nozkami, wymachiwala raczkami hehe
gaworzy juz niezle
i spala ladnie do 4.30
zjadla i spala do 7.30
zjadla i spala do 9

od tego czasu jadla drzemala, jadla drzemala
teraz spi juz wardzien 20 minut
po tym jak jej to zeszlo to zupelnie inne dziecko - spokojna jak nie wiem
na glowie sie luszczy jeszcze sporo
ale po kapieli wyczesze
super, że Ci się Ola tak uspokoiła oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
jak sobie pomyślę, ze jeszcze nie tak dawno cale te towarzystwo siedziało w naszych brzuszkach Gdy się patrzy na dzieciaczki, to człowiek bardzo uświadamia sobie upływ czasu.

Tak w ogóle, to moja kluseczka dziś 12 tygodni kończy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
To ja z tym okiem mam isc do lekarza pediatry,czy prosto do okulisty? ;>
na początek może do pediatry

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
polecam tę matę, my mamy i jest naprawdę fajna

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
oczywiście nie wiem po jakiego czorta poszłam do 5-10-15 i coccodrillo i inne i dla małego zawsze przecież coś w promocji jest TŻ mnie dobije jak jeszcze coś kupie - ale to już większe 68-74 na sezon jesień-zima
a dużo ubranek przecenionych w 5-10-15? i jakie te przeceny, warto się wybrać?

prunelle, patrycja_22 - powodzenia na egzaminach

My dziś pospalismy aż do 9 małego obudziła wieeelka kupa. Potem przyszła w odwiedziny koleżanka z pracy, a mój syn cały czas strasznie głośno prukał No i muszę stwierdzić, że sie zrobiłam strasznie monotematyczna. Jak wcześniej dzieciowe tematy mnie denerwowały, to teraz gadam o tym jak najęta

Mój syn właśnie pierwszy raz odpłynął na macie. Bawił się ładnie, ja zdążyłam tylko po kawę iść do kuchni, wracam a ten śpi

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:33
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:34   #4292
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

dla dziewczynek multum od spodnie bo bluzeczki sukienki wszystko - dla chłopców średnio - u nas jest duży sklep to spodni wogóle w rozm do 86 koszulki, body, bluzy, piżamki są - ceny od 14 zł gdzieś - ja nakupowałam oczywiście te za 14-16 zł - a średnio to za sztuke ok 19 zł.

Na str internetową 5-10-15 wejdz jest zakładka sklep i tam jest asortyment pełny + ten przeceniony to można podejrzec - ale w sklepach juz przebrane

Ale babka w coccodrillo powiedziałą, że teraz jest tylko 40% max u nich a poleca się wybrac pod koniec lipca to będzie 70% - a tam jakościowo dobre rzeczy też są i dla chłopców zawsze największy wybór.

Zabiła mnie ceną jak się spytałam po ile kombinezony zimowe.... w granicach 200zł !!! masakra - pójdzie all w ruch

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-24 o 13:35
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:45   #4293
Margo1988
Raczkowanie

Cytat:
jak sobie pomyślę, ze jeszcze nie tak dawno cale te towarzystwo siedziało w naszych brzuszkach Gdy się patrzy na dzieciaczki, to człowiek bardzo uświadamia sobie upływ czasu.

Tak w ogóle, to moja kluseczka dziś 12 tygodni kończy
Gratulacje 12 tygodni

A my chyba jakiś skok mamy czy nie wiem co, od wczoraj mały marudny, nie chce spać tylko na rękach a jeszcze mam bałagan w domu i nie mam jak posprzątać, czekam z niecierpliwością aż Tż wróci z pracy. Wklejam zdjęcia z moich zakupów w ReKids
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Re.jpg (148,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Re1.jpg (172,5 KB, 13 załadowań)
Margo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 13:47   #4294
coralady
Wtajemniczenie

Jakiego płynu do płukania używacie do dzięcięcych ubranek?Stałam dzisiaj w sklepie i nie wiedziałam co wybrać,w zasadzie na żadnym oprócz jelpa i dzidziusia nie było napisane,że można używac do prania dziecięcych ubranekCzy są jakieś inne oprócz tych dwóch?

Gratuluje Maluszkom skończonych tygodni i miesiecy!klask i:Moja Lilianka tez dzisiaj kończy 11 tygodniKiedy to zleciało?

Od jakiegoś czasu ładnie juz podnosi główkę to się chwalimy w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg żółwik.jpg (53,3 KB, 36 załadowań)
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:04   #4295
ptysza
Zadomowienie

mam dzisiaj kijowy dzien zazdroszcze wam, macie zdrowe dzieci , u nas znowu zle wiesci wykryli nam wady w ukladzie moczowym Emilka ma dostawac na stale leki, zeby nie bylo gorzej
moze sie polepszyc moze pogorszyc, kto to wie, mam jzu dosc, od poniedzialku bylam z nia znowu w szpitalu, wczoraj wrocilysmy
pelno nieprzyjemnych badan, placzu, strachu
mam dosc, to mysmy takiego w zyciu zrobili ze nasze dziecko musi tak cierpiec
jedno poszlo to nastepne dziadostwo przyszlo

nienawidze jak ktos mi mowi: zobaczysz bedzie dobrze! nienawidze tego, dziala to na mnie jak plachta na byka, to nie prawda, nie bedzie dobrze, moje dziecko w zyciu sie jeszcze duzo nacierpi,ale dlacxzego

przepraszam, ze do was to pisze, ale jestem sama z mala w domu, nie mam sie komu wyzalic ani wyplakac, to jzu za duzo jak na mnie , nie mam sily, boli mnie brzuch na sama mysl z mam dzwonic po jakies wyniki do lekarza, dzisiaj wszystko widze na czarno wszystko jest do dupy
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:05   #4296
wanilia83
Zadomowienie

jednak poszłam do lekarza i jak usłyszałam pęcherzyca to aż mi się słabo zrobiło - przed wyjściem z domu poczytałam troszkę na necie i już miałam wizję że mała ma pęcherzowe oddzielanie naskórka,pęcherzyce czy inne cholerstwo uryczłam się tak że aż cała zapuchnięta jestem baa ciągle mam łzy w oczach, przecież nikt w rodzinie na taką chorobę nie chorował (podobno obie genetyczne są )to dlaczego akurat moje biedactwo musi mieć taki wyrok podzwoniłam po rodzicach oni po lekarzach my zresztą z mężem też obdzwoniliśmy dermatologów i alergologów bo jednak może to jakaś alergia jedyne co wiem na teraz to że mam spokojnie podejść do tematu (tylko że ja nie potrafię)bo to akurat może nie jest pęcherzyca i nie potrzebnie mnie pediatra nastraszyła, mam smarować rączki Nadii fioletem i poczekać tydzień i dopiero zacząć jeździć po lekarzach (swoją drogą wie ktoś po ilu myciach schodzi to cholerstwo bo cała fioletowa jestem)

no nic biorę się w garść bo muszę być teraz silna

prunelle trzymam kciuki za egzamin

iweczka słodziutka

Cytat:
Czy myślicie, że coś nie tak jest, skoro Idalia nie lubi przebywać w pozycji półsiedzącej?
nie lubi jak ją wkładam do huśtawki czy leżaczka

może podejrzewa że ją tam wsadzisz i zostawisz to woli na zapas pomarudzić żebyś jej jednak nie wsadzała

diatoma chyba nie doczytałam że twój brat w szpitalu na transfuzji krwi był, życzę szybkiego powrotu do zdrowia

mirabilka świetne ciuszki kupiłaś, będzie mały model z Karolcia

czarna
ja bym poszła do pediatry bo nie wiem jak u was ale u na do okulisty długo się czeka

coralady boska ta twoja córeczka i jakie ma oczka normalnie będzie z niej niezła łamaczka męskich serc

ja używam jelpa

ptysza jestem z tobą i jak nikt dziś ciebie rozumiem, ale wg mnie trzeba wierzyć że będzie dobrze bo co innego nam pozostało

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:06
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:18   #4297
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Jakiego płynu do płukania używacie do dzięcięcych ubranek?Stałam dzisiaj w sklepie i nie wiedziałam co wybrać,w zasadzie na żadnym oprócz jelpa i dzidziusia nie było napisane,że można używac do prania dziecięcych ubranekCzy są jakieś inne oprócz tych dwóch?

Gratuluje Maluszkom skończonych tygodni i miesiecy!klask i:Moja Lilianka tez dzisiaj kończy 11 tygodni Kiedy to zleciało?

bardzo ładnie

co to takiego ładnego? na czym leży malutka?

ja nie używam płynu do płukania

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
mam dzisiaj kijowy dzien zazdroszcze wam, macie zdrowe dzieci , u nas znowu zle wiesci wykryli nam wady w ukladzie moczowym Emilka ma dostawac na stale leki, zeby nie bylo gorzej
moze sie polepszyc moze pogorszyc, kto to wie, mam jzu dosc, od poniedzialku bylam z nia znowu w szpitalu, wczoraj wrocilysmy

nienawidze jak ktos mi mowi: zobaczysz bedzie dobrze! nienawidze tego, dziala to na mnie jak plachta na byka, to nie prawda, nie bedzie dobrze, moje dziecko w zyciu sie jeszcze duzo nacierpi,ale dlacxzego

przepraszam, ze do was to pisze, ale jestem sama z mala w domu, nie mam sie komu wyzalic ani wyplakac, to jzu za duzo jak na mnie , nie mam sily, boli mnie brzuch na sama mysl z mam dzwonic po jakies wyniki do lekarza, dzisiaj wszystko widze na czarno wszystko jest do dupy

przytulam cię

nie wiem co napisać,
bądź dzielna

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jednak poszłam do lekarza i jak usłyszałam pęcherzyca to aż mi się słabo zrobiło - przed wyjściem z domu poczytałam troszkę na necie i już miałam wizję że mała ma pęcherzowe oddzielanie naskórka,pęcherzyce czy inne cholerstwo uryczłam się tak że aż cała zapuchnięta jestem baa ciągle mam łzy w oczach, przecież nikt w rodzinie na taką chorobę nie chorował (podobno obie genetyczne są )to dlaczego akurat moje biedactwo musi mieć taki wyrok podzwoniłam po rodzicach oni po lekarzach my zresztą z mężem też obdzwoniliśmy dermatologów i alergologów bo jednak może to jakaś alergia jedyne co wiem na teraz to że mam spokojnie podejść do tematu (tylko że ja nie potrafię)bo to akurat może nie jest pęcherzyca i nie potrzebnie mnie pediatra nastraszyła, mam smarować rączki Nadii fioletem i poczekać tydzień i dopiero zacząć jeździć po lekarzach (swoją drogą wie ktoś po ilu myciach schodzi to cholerstwo bo cała fioletowa jestem)

Wanilka jak on może mówić takie straszne choroby jeśli nie jest pewien

Ja głęboko wierze w to, że to tylko dociski
i podejrzewam co możesz czuć

fiolet szybko schodzi ze skóry, ja małą smarowałam fioletem to używałam gumowej rękawiczki, takiej od farby do włosów,
przynajmniej ja nie byłam fioletowa i było to bardziej higieniczne niż paluchem
Stary 2011-06-24, 14:24   #4298
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
dla dziewczynek multum od spodnie bo bluzeczki sukienki wszystko - dla chłopców średnio - u nas jest duży sklep to spodni wogóle w rozm do 86 koszulki, body, bluzy, piżamki są - ceny od 14 zł gdzieś - ja nakupowałam oczywiście te za 14-16 zł - a średnio to za sztuke ok 19 zł.

Na str internetową 5-10-15 wejdz jest zakładka sklep i tam jest asortyment pełny + ten przeceniony to można podejrzec - ale w sklepach juz przebrane

Ale babka w coccodrillo powiedziałą, że teraz jest tylko 40% max u nich a poleca się wybrac pod koniec lipca to będzie 70% - a tam jakościowo dobre rzeczy też są i dla chłopców zawsze największy wybór.

Zabiła mnie ceną jak się spytałam po ile kombinezony zimowe.... w granicach 200zł !!! masakra - pójdzie all w ruch
Dzięki u nas niestety coccodrillo nie ma. A kombinezonów zimowych dostaliśmy chyba z 7, więc nie wiem czy będe w ogóle jakiś kupować

Cytat:

Gratuluje Maluszkom skończonych tygodni i miesiecy!klask i:Moja Lilianka tez dzisiaj kończy 11 tygodniKiedy to zleciało?

Ja używam lovelli, ale znów gdzieś tam wyczytałam, że lepiej nie używać płynu do płukania wcale tylko podwójnie płukać bez płynu. Ale Dawida ta lovella nie uczula, więc płukam żeby ładnie pachniało

Gratulacje 11 tyg. a Lilianka śliczne ma oczeta, takie wielkie

wanilia83 mam nadzieję, że to jednak nie pęcharzyca i ten fiolet małej pomoże a w ogóle to pierwszy raz o takiej chorobie słyszę

ptysza sama nie wiem co Ci napisać, bo tak naprawdę to pewnie nie mam pojęcia co czujesz nie przepraszaj, że piszesz, wygaduj się tu nam zawsze kiedy Ci potrzeba. Trzymamy kciuku za Was.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:26
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:29   #4299
coralady
Wtajemniczenie

Ptysza bardzo mi przykro...nie wiem co mam napisać,żeby Cię pocieszyć lub wlać choć troche optymizmu i nadzieji w serducho...Sama wiem,że w takich chwilach dobre słowa innych irytują,a nie pomagają.Może jutro popatrzysz na sprawę w inny,bardziej pozytywny sposób.A Emilce życze zdrówka,doprawdy nie wiem dlaczego niektóre dzieci musza sie tak wiele nacierpieć

Ostatnio trafiłam przypadkiem na stronę www.kochamylaure.pl Na jakiejś aukcji allegro był załacznik.Przeczytałam cały pamiętnik w kilka godzin,upłakałam sie przy tym jak nigdy i dziekowałam Bogu że mam zdrowe dziecko.Nie potrafie zrozumieć dlaczego takie maleństwa muszą przez to wszystko przechodzić

wanilko rzeczywiście oczyska to ona ma zabójcze i te dłuuugie rzęsy Bądż dobrej myśli,coś czuje że fiolet pomoże!

Iza z tego co kojarze to chyba twoje kolory?To poduszka do karmienia z motherhood,o tutaj jest aukcjahttp://allegro.pl/motherhood-fasolka-poduszka-do-karmienia-no-wzory-i1662539628.html ,ale kolory sa bardziej intensywne w rzeczywistości.No i można ją wykorzystac do nauki trzymania główki,siadania itd.

Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:38
Stary 2011-06-24, 14:43   #4300
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Iza z tego co kojarze to chyba twoje kolory?To poduszka do karmienia z motherhood,o tutaj jest aukcjahttp://allegro.pl/motherhood-fasolka-poduszka-do-karmienia-no-wzory-i1662539628.html ,ale kolory sa bardziej intensywne w rzeczywistości.No i można ją wykorzystac do nauki trzymania główki,siadania itd.

kurcze fajna, ale dla nas to chyba zbędny wydatek

znalazłam pieluszki flanelowe do kompletu
http://allegro.pl/kolorowe-mieciutki...665956539.html
Stary 2011-06-24, 14:48   #4301
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Cudna jest

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Gratulacje 12 tygodni

A my chyba jakiś skok mamy czy nie wiem co, od wczoraj mały marudny, nie chce spać tylko na rękach a jeszcze mam bałagan w domu i nie mam jak posprzątać, czekam z niecierpliwością aż Tż wróci z pracy. Wklejam zdjęcia z moich zakupów w ReKids
Fajna kurteczka

Cytat:

oczywiście nie wiem po jakiego czorta poszłam do 5-10-15 i coccodrillo i inne i dla małego zawsze przecież coś w promocji jest TŻ mnie dobije jak jeszcze coś kupie - ale to już większe 68-74 na sezon jesień-zima
Bedzie mial co nosic, swietne ciuszki

ptyszatrzymam za was kciuki, cokolwiek napisze to pewnie nic nie pomoze, badz silna, a malej zycze zdrowka

waniliamam nadzieje, ze to alergia, trzymam kciuki

kurcze od 3 dni co klade mala do lozeczka pobawic sie pod karuzelka to sie obraca i nie potrafi wrocic do poprzednie pozycji;p brzuszek i nozki ma jakby lezala na brzuszku ale raczek nie potrafi wyciagnac wiec wyglada ak niezdara;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03085.jpg (18,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03086.jpg (20,1 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:50
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 14:56   #4302
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

Że ja tego wczesniej nie upatrzyłamNie potrzebuje kolejnych pieluszek,a szkoda,bo byłby komplecik

Poduszka jest świetna,cięzko mi karmic jak jestem poza domem i jej nie mam-tak sie przyzwyczaiłamA teraz Lila uczy sie trzymac główke,a później będzie nauka siadania.

A my mamy dzisiaj dzień śpiocha,znów zasnęła na macie akurat wtedy jak chce wziąc ją do chusty i skoczyć do Intermarche

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-06-24, 15:00   #4303
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
To ja z tym okiem mam isc do lekarza pediatry,czy prosto do okulisty? ;>
ja poszłam do okulisty, bo pediatra mi powiedziaął, że takimi rzeczami ona sie nie zajmuje ;/

Cytat:
diatoma oczywiście,że będzie tęskno... ale w końcu Tz i Maja to moja rodzina i nie wyobrazam sobie zycia na odległosc...już teraz dużo mnie to kosztowało ;/

iweczka piękności... a jakie ma ładne bodziaki

traicionera do okulisty nie potrzebują skierowania...
DziękI
no ja zawsze pomysle, co mogloby sprawic tż przyjemność, a on taka trąba, że głowa mała
wczoraj dostał prezent na Dzień Ojca i zapytałam Go czy mu nie głupio, że nie pomyslał o Dniu Matki,
stwierdził że mu głupio, ale on nie wiedział, że cos powinnam dostać
bosheeee faceci są z kosmosu

Cytat:

ptysza, nawet nie wiem co Ci napisać.
Ty i Twoja córcia jesteście bardzo silne i wierze, że wszystko przezwyciężycie

Cytat:

iweczka słodziutka

wanilia, kurde co za głupie babko, nie jest pewna to po co stawia taką diagnoze!!!
mam nadzieje, że to jednak nie to i fiolet pomoze!!!

przyszedł Nam motyl Emmanuel

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-24 o 15:03
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:04   #4304
coralady
Wtajemniczenie

Tajka Lileczka dziękuje za komplement
Niezła akrobatka z twoje córy

Fiodor Dostojewski
Stary 2011-06-24, 15:24   #4305
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

super, że Ci się Ola tak uspokoiła oby tak dalej

Gratulacje

na początek może do pediatry

polecam tę matę, my mamy i jest naprawdę fajna

prunelle, patrycja_22 - powodzenia na egzaminach

My dziś pospalismy aż do 9 małego obudziła wieeelka kupa. Potem przyszła w odwiedziny koleżanka z pracy, a mój syn cały czas strasznie głośno prukał No i muszę stwierdzić, że sie zrobiłam strasznie monotematyczna. Jak wcześniej dzieciowe tematy mnie denerwowały, to teraz gadam o tym jak najęta

Mój syn właśnie pierwszy raz odpłynął na macie. Bawił się ładnie, ja zdążyłam tylko po kawę iść do kuchni, wracam a ten śpi
Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Gratulacje 12 tygodni

dziękuję
fajne zakupki

Cytat:

Gratuluje Maluszkom skończonych tygodni i miesiecy!Moja Lilianka tez dzisiaj kończy 11 tygodniKiedy to zleciało?

ja używam Loveli, na początku pediatra mówiła, ze może uczulać, ale to chyba była sprawa płynu do kąpieli, bo trochę używałam Jelpa, wróciłam do Loveli i jest w porządku.

Sliczna Lilianka, gratuluje 11 tygodni i trzymania główki

Cytat:

współczuję
z czasem wszystko się unormuje, zobaczysz

Cytat:

ptysza jestem z tobą i jak nikt dziś ciebie rozumiem, ale wg mnie trzeba wierzyć że będzie dobrze bo co innego nam pozostało
może to nie jest pęcherzyca, pediatra to nie dermatolog

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Cudna jest

Fajna kurteczka

Bedzie mial co nosic, swietne ciuszki

ptyszatrzymam za was kciuki, cokolwiek napisze to pewnie nic nie pomoze, badz silna, a malej zycze zdrowka

waniliamam nadzieje, ze to alergia, trzymam kciuki

kurcze od 3 dni co klade mala do lozeczka pobawic sie pod karuzelka to sie obraca i nie potrafi wrocic do poprzednie pozycji;p brzuszek i nozki ma jakby lezala na brzuszku ale raczek nie potrafi wyciagnac wiec wyglada ak niezdara;p
hehe, moja tak samo się układa na macie i wkurza się, ze nie potrafi z powrotem gibnąć na plecy

byłyśmy w superpharmie i Nadią zafascynowała się taka 14-miesięczna mulatka, patrzyły się na siebie jak zaczarowane, super widok Jej mamie bardzo spodobało się marsupi, pytała, gdzie kupiłam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:13   #4306
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy myślicie, że coś nie tak jest, skoro Idalia nie lubi przebywać w pozycji półsiedzącej?
nie lubi jak ją wkładam do huśtawki czy leżaczka
może jeszcze nie ma odpowiednich warunków i ma słaby kręgosłup lub mięśnie, jak nie lubi to nie sadzaj jej na siłę, bo może to byc dla niej za wczesnie, każde dziecko rozwija się w swoim tempie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kupiłam tą matę http://allegro.pl/mata-edukacyjna-bi...676324132.html, musze ją tylko od aji odebrac.
Tymo z tej starej nie wyrosl, ale odnosze wrazenie, ze ona jest za malo rozwijajaca, ma tylko taki grzybki z piszczalka, ktora trzeba naprawde mocno przycisnac! wiec nie wiem jakby dziecko mialo to złapac skoro doroslemu nie zwsze wyjdzie
i doszlam do wnisoku ze skoro Tymek w koncu lapie zabawki to fajnie by bylozeby cos go stymulowało, a bez sensu zebym stos zabawek dokupowala skoro mozna miec to w macie!w sumie i mate i karuzele dostalismy, to mozemy chciaz to kupic tak sobie tłumacze.

niutka ale córa postępowa. super! przeraza mnie to ze miedzy naszymi dziecmi jest tylko 3 dni roznicy a rozwojowo mały jest do tylu w porownaniu z Fran. i ciekawa jestem czy zaobserwowowalas u swoich dzieci ze chlopcy sie jednak pozniej troche rozwijaja niz dziewczynki?

ja teraz prowadze obserwacje 2 dzieci u moich koelzanek, roznica miedzy chlopcem a dziewczynka 10 dni. a w rozwoju przepasc!dlatego stwierdzilam ze nie bede Tymka do dziewczynek porownywac bo to bez sensu.

Iza tamta łąke z canpol to juz mam , a teraz kupilam biedronke, kurde ale sie biologicznie zrobilo.

dziewczyny ale sie dawno N.I.K.A. nie odzwyała! ciekawe co sie stało???

patrycja22 chyba pytalas wczoraj o te spiewaki slodziaki, zamowilam 2 sztuki, 1 dla siebie a 1 dla kolezanki i ta co miala byc dla Tymka-niebieska dalam Julce , a nam zostawilam rozowego misia z wloskami bo fajniej spiewal i w ogole ciekawszy jest. teraz musze Tyma zainteresowac nim, bo mnie to sie baaardzo podoba.
chłopcy się szybciej rozwijają motorycznie, młody dośc szybko trzymał ładnie głowę, machał nogami i chodził ( ale to chodzenie to w normie, miał 11 mscy)
dużo zalezy od wagi urodzeiowej, większe dzieci są tak jakby do przodu, bo już rodzą się bardziej rozwinięte, a mniejsze je doganiają dopiero, nie ma co sie porównywać, najważniejsze zeby rozwijało sie sukcesywnie

Cytat:

nie uzywam płynów do płukania, do prania uzywam lovele płyn ( do prania) i to mi wystarcza

Cytat:

Ptysza bardzo Ci współczuje, nie wiem dlaczego padło na Was, może dlatego, że jesteście silni i zrobicie wszystko dla swojej malutkiej by jej było lepiej, pamiętaj, że możesz walczyc o godziwe warunki wykonywania badan dla swojej malutkiej, o tym, by przy niej być, dowiaduj sie jak najwiecej, konsultuj, bo czesto lekarze robią niepotrzebnie dużo badan dziecku, trzeba to pilotować ze swojej strony, współdecydować z lekarzami, koniecznie pytać czy nie można czegoś w znieczuleniu zrobić, np. zastrzyki, pobrania krwi itd...- można kupowac wcześniej maśc emla itd... inne badania można robić po zastosowaniu tzw. głupiego jasia, są chyba takie w syropku, dziecko wtedy nie przeżywa tak, u dentysty często mają, ale to trzeba wczesniej się dowiedzieć, prywatnie kupić... .nie dac się zepchnąc do pozycji podrzędnej, dobrze byłoby znaleźć jakiegoś jednego pediatrę takiego od serca, żeby Was prowadził, poszukaj może na lokalnych forach, popytaj znajomych, trzymaj się, ściskam mocno

Cytat:

iweczka słodziutka

może podejrzewa że ją tam wsadzisz i zostawisz to woli na zapas pomarudzić żebyś jej jednak nie wsadzała

diatoma chyba nie doczytałam że twój brat w szpitalu na transfuzji krwi był, życzę szybkiego powrotu do zdrowia

mirabilka świetne ciuszki kupiłaś, będzie mały model z Karolcia

czarna
ja bym poszła do pediatry bo nie wiem jak u was ale u na do okulisty długo się czeka

coralady boska ta twoja córeczka i jakie ma oczka normalnie będzie z niej niezła łamaczka męskich serc

ja używam jelpa

Wanilko, przeszła mi ta pęcherzyca przez głowę, ale nie chciałam straszyć, bo się nie znam, to może lepiej jak najszybciej do jakiegoś dermatologa? nie bedziemy tu wymyślać, do dobrego dermatologa szukaj kontaktu u siebie, całuję, mam nadzieję, że będzie ok
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-06-24 o 16:23
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:32   #4307
87czarna
Zakorzenienie

Wanilka mam nadzieję,że to nie to,co usłyszałas! tak jak napisaly dziewczyny-znajdz dobrego dermatologa...trzymam za Was kciuki,Kochana

ptysza Boże,tak bardzo Wam współczuje...to naprawde niesprawiedliwe...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

iweczka a pewnie,że z kosmosu...już dawno na to wpadłam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 16:34   #4308
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Tra, całe szczęście że mam mamę, nie wiem jak byśmy sobie inaczej poradzili. Muszę pracować bo mamy kredyt i nie dalibyśmy rady z jednej pensji, nie chciałabym dzieci oddawać do żłobka a nwet jeśli to potem choroby i znowu problem z opieką. Twoja mała to chyba już ma ochotę na nowe smaki

Czarna, oby oczko przestało ropieć

Ego, łał Anika nigdy nie przespała tylu godzin, rekord to 7

Laseczka, biedactwo

Wanilia, mam nadzieję że pediatra się pospieszyła z diagnozą i to jednak nie pęcherzyca Widziałam swego czasu program o chłopcu z tą chorobą i ona jest chyba jednak bardzo rzadka...

Izabela, zgadzam się że najlepiej jeśli z dzieckiem zostaje mama ale nie zawsze to możliwe. I wtedy nie ma lepszej opieki niż babcia, przynajmniej przez te pierwsze 2 lata. Aleksa teraz mogłabym już oddać do żłobka bo można się już z nim dogadać ale wcześniej nie chciałabym być zmuszona. To znaczy że jednak zostaniesz w domu?

Agus, super ze tak dobrze się czuje

Ptysza, nie wiem jak mogłabym Cię pocieszyć Strasznie Ci współczuję tych wszystkich problemów które już były, są i będą. I pozostaje tylko wierzyć że jednak w końcu będzie dobrze, musi być dobrze. Jesteście takie dzielne, w końcu los się do Was uśmiechnie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:08   #4309
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Izabela, zgadzam się że najlepiej jeśli z dzieckiem zostaje mama ale nie zawsze to możliwe. I wtedy nie ma lepszej opieki niż babcia, przynajmniej przez te pierwsze 2 lata. Aleksa teraz mogłabym już oddać do żłobka bo można się już z nim dogadać ale wcześniej nie chciałabym być zmuszona. To znaczy że jednak zostaniesz w domu?
wiem, że nie ma lepszej opieki niż babcia,
ja Idalię to tylko z moją mamą nie boję się zostawić

no ale nie ma co gdybać, tylko trzeba sobie rodzić z dostępnymi środkami

nie podjęłam ostatecznej decyzji,
ale ... chyba tak gdzieś podświadomie już wiem co zrobię ... i zostanę z mała ... choć kilka miesięcy dłużej

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
może jeszcze nie ma odpowiednich warunków i ma słaby kręgosłup lub mięśnie, jak nie lubi to nie sadzaj jej na siłę, bo może to byc dla niej za wczesnie, każde dziecko rozwija się w swoim tempie

nie zmuszam jej do siedzenia,
jak tylko zaczyna marudzić (przeważnie po 5 minutach) to ją biorę

ale zauważyłam, że dużo dzieci bardzo lubi "siedzieć"
Stary 2011-06-24, 17:14   #4310
ptysza
Zadomowienie

dzieki dziewczyny jzu mi lepiej, poryczalam poryczalam moze tego mi bylo trzeba
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:15   #4311
wanilia83
Zadomowienie

mąż wrócił i jakoś mi tak lżej na sercu coraz bardziej wierzę że to nie pęcherzyca

Cytat:
Wanilka jak on może mówić takie straszne choroby jeśli nie jest pewien

Ja głęboko wierze w to, że to tylko dociski
i podejrzewam co możesz czuć

fiolet szybko schodzi ze skóry, ja małą smarowałam fioletem to używałam gumowej rękawiczki, takiej od farby do włosów,
przynajmniej ja nie byłam fioletowa i było to bardziej higieniczne niż paluchem

dzięki młoda przed chwilą wsadziła te fioletowe rączki do buzi i już jest wszystko wokoło fioletowe łącznie ze mną

kasiunia

coralady

Cytat:

też na nie poluje

tajka

iweczka

niutka najlepszy dermatolog w naszym mieście (przynajmniej taką ma opinie) kazała nie panikować i przyjechać za tydz po smarowaniu rano i wieczorem fioletem, posmarowałam jej ok 14 i widzę że dwa pęcherzyki które miała jakby zmalały (zasuszyły się troszkę) więc jestem pełna nadziei

czarna

gosik

dziękuje kochane że jesteście i za to że mnie wspieracie w tej trudnej dla mnie chwili

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:18   #4312
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny jzu mi lepiej, poryczalam poryczalam moze tego mi bylo trzeba
czasami trzeba się wypłakać

może wyrzucisz jakieś zdjęcie swojej księżniczki

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:

dzięki młoda przed chwilą wsadziła te fioletowe rączki do buzi i już jest wszystko wokoło fioletowe łącznie ze mną

ahaaaa zapomniałam napisać, że fiolet nie schodzi z ciuchów
Stary 2011-06-24, 17:38   #4313
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny które karmią mm szczególnie diatoma o ciebie mi chodzi bo ty chyba zagęszczasz mleczko na noc? czym to robisz?
bo się zastanawiałam moje dziecko ma prawie 3miesiące a je ciągle 2 razy w nocy przez to wychodzi nam 7karmień na dobę... a jakby jadł o tej 4-5 to by było 6. nie potrafi spać więcej niż5-6godzin w nocy czasem nawet o 1 się budzi już głodny...zastanawiałam się czy nie zagęścić mu mleczka na noc czymś... myślałam o kleiku ryżowym albo kukurydzianym... czy któraś tak zagęszcza?

Cytat:
jednak poszłam do lekarza...

kurcze szybko to wychwyciłaś i zadziałałaś to będzie dobrze tylko dobrego dermatologa trzeba znaleźć...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
wczoraj dostał prezent na Dzień Ojca i zapytałam Go czy mu nie głupio, że nie pomyslał o Dniu Matki,
stwierdził że mu głupio, ale on nie wiedział, że cos powinnam dostać
bosheeee faceci są z kosmosu

przyszedł Nam motyl Emmanuel
a ja dziś dostałam spóźniony prezent na dzień matki ręcznie robiona szkatułka śliczna jest a tż też niby gada że nie zdązyło się zrobić taaa

i jak emanuel? mój tż jednak stwierdził że chce tygryska a mi się ten emanuel podoba

Ptysza kochana przytulam was mocno pisz tu często musisz się wyżalić wygadać to pomaga!!! my zawsze "wysłuchamy" i pamiętaj że myślimy o was i wspieramy was z całego serduszka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:52   #4314
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
mąż wrócił i jakoś mi tak lżej na sercu coraz bardziej wierzę że to nie pęcherzyca

kasiunia

coralady

też na nie poluje

tajka

iweczka

niutka najlepszy dermatolog w naszym mieście (przynajmniej taką ma opinie) kazała nie panikować i przyjechać za tydz po smarowaniu rano i wieczorem fioletem, posmarowałam jej ok 14 i widzę że dwa pęcherzyki które miała jakby zmalały (zasuszyły się troszkę) więc jestem pełna nadziei

czarna

gosik

dziękuje kochane że jesteście i za to że mnie wspieracie w tej trudnej dla mnie chwili
Trzeba ostrożnie podchodzić do diagnoz pediatrów, mi pediatra wymyślił, ze Nadia ma kręcz szyi- nawet tego nie wiedziałam, bo bardzo nabazgrał w książeczce, neurolog sprawdziła, ze nie ma żadnego kreczu, po prostu mala woli miec główkę na lewa strone i tyle. Sila rzeczy oni nie moga byc specjalistami od wszystkiego, to tak jak u Montii babka po kilku sekundach zdiagnozowała oslabione napięcie miesniowe.

Gosikk- tze mamy kredyt, z jednej pensji niby dalibyśmy rade się wytrzymać, ale zawsze trzeba brać pod uwagę fakt, ze facet może stracić prace czy coś i co wtedy?
Soczek jabłkowy zlopie w minute, wiec widać, ze ja ciekawią nowe smaki

Nadia zaczęła dziś wydawać odgłos, jakby się bawiła samochodem, takie bbbum, bbbbum
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-24, 17:53   #4315
Natka3008
Rozeznanie

ptysza jestem z Tobą

wanilia zobaczysz wszystko będzie dobrze

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:58   #4316
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
nie zmuszam jej do siedzenia,
jak tylko zaczyna marudzić (przeważnie po 5 minutach) to ją biorę

ale zauważyłam, że dużo dzieci bardzo lubi "siedzieć"
no mój siedzi normalnie tzn tak na sobie go sadzam żeby był oparty pleckami o moje plecy i siedzi tzn w połowie leży...

Cytat:
Soczek jabłkowy zlopie w minute, wiec widać, ze ja ciekawią nowe smaki
dajesz już jej soczek? ile ml? bo ja za 2 tygodnie chcę coś podać jakieś trochę jabłuszka lub marchewki albo zacznę od soczku właśnie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:58   #4317
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny które karmią mm szczególnie diatoma o ciebie mi chodzi bo ty chyba zagęszczasz mleczko na noc? czym to robisz?
bo się zastanawiałam moje dziecko ma prawie 3miesiące a je ciągle 2 razy w nocy przez to wychodzi nam 7karmień na dobę... a jakby jadł o tej 4-5 to by było 6. nie potrafi spać więcej niż5-6godzin w nocy czasem nawet o 1 się budzi już głodny...zastanawiałam się czy nie zagęścić mu mleczka na noc czymś... myślałam o kleiku ryżowym albo kukurydzianym... czy któraś tak zagęszcza?
ja jeszcze nie zagęszczam bo nie mam potrzeby,mała sopor śpi po kąpieli,
za miesiąc zacznę

ale po prostu wsypujesz kleik do butli z mm,
przeważnie wszyscy piszą o płaskiej łyżeczce na 100 ml

aja1 jeszcze chyba zagęszcza

ahaa i chyba byś musiała pomyśleć wtedy o większym smoczku do butelki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 17:59   #4318
prunelle
Wtajemniczenie

ptysza, trzymaj się, jesteście bardzo dzielne i wierzę, że dacie sobie radę z tą infekcją!

wanilia83, to może to jednak nie pęcherzyca, oby to zeszło i nie wróciło więcej, a kysz!

iweczka, do nas dzisiaj też przyszedł motyl jest ekstra, mamy też lwa i się do motyla nie umywa! Eirene, jeśli się Tobie podoba to kupuj, mówię Ci, jest moim zdaniem najfajniejszy, lusterko duże, szeleści, dzwoni, można gryźć, ssać szarpać i co tam dusza zapragnie i skrzydełka z tyłu ma w czarno-białe wzorki, więc dla maluchów w sam raz

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:03   #4319
Natka3008
Rozeznanie

Moja Anastazja kończy dzisiaj 15 tygodni, a od wczoraj jest strasznie marudna. Wciąż by chciała być noszona na rękach. Nawet przy butelce mleczka śpiewa mi swoje arie operowe

Nie pisałam wcześniej, bo jakoś było mi smutno. Moja bratowa we wtorek została aniołkową mamą, maleństwo w 9tc przestało się rozwijać, serduszko przestało bić. Smutno mi, bo dopiero od soboty 18 czerwca jest moją bratową i jak narazie mieszkamy wszyscy razem. Na pewno jej żal jak patrzy na moją Anastazję. Martwi się, że nie będzie mogła mieć dzieci ze względu na tarczycę. Tłumaczę jej, że wszystko jeszcze przed nią i na pewno będzie miała gromadkę dzieci. A z drugiej strony rozumiem jest strach w końcu i ja miałam zagrożoną ciążę, gdyż w 9tc zaczęłam plamić. Na szczęście mi udało się donosić ciążę

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:04   #4320
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no mój siedzi normalnie tzn tak na sobie go sadzam żeby był oparty pleckami o moje plecy i siedzi tzn w połowie leży...

dajesz już jej soczek? ile ml? bo ja za 2 tygodnie chcę coś podać jakieś trochę jabłuszka lub marchewki albo zacznę od soczku właśnie

leje tak z 50 ml i dopełniam do 120 woda. Zaczęłam od samego jabluszka. Nadia ostatnio słabo kupke robiła, a po soczku jest naprawde super

Natka- wspolczuje bratowej

Prunelle- kusisz kusisz
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-24 o 18:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości