|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
prunelle, patrycja_22 - powodzenia na egzaminach ![]() My dziś pospalismy aż do 9 ![]() ![]() ![]() Mój syn właśnie pierwszy raz odpłynął na macie. Bawił się ładnie, ja zdążyłam tylko po kawę iść do kuchni, wracam a ten śpi ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-24 o 13:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na str internetową 5-10-15 wejdz jest zakładka sklep i tam jest asortyment pełny + ten przeceniony to można podejrzec - ale w sklepach juz przebrane Ale babka w coccodrillo powiedziałą, że teraz jest tylko 40% max u nich a poleca się wybrac pod koniec lipca to będzie 70% - a tam jakościowo dobre rzeczy też są i dla chłopców zawsze największy wybór. Zabiła mnie ceną jak się spytałam po ile kombinezony zimowe.... w granicach 200zł !!! masakra - pójdzie all w ruch
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-24 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A my chyba jakiś skok mamy czy nie wiem co, od wczoraj mały marudny, nie chce spać tylko na rękach a jeszcze mam bałagan w domu i nie mam jak posprzątać, czekam z niecierpliwością aż Tż wróci z pracy. Wklejam zdjęcia z moich zakupów w ReKids |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
Jakiego płynu do płukania używacie do dzięcięcych ubranek?Stałam dzisiaj w sklepie i nie wiedziałam co wybrać,w zasadzie na żadnym oprócz jelpa i dzidziusia nie było napisane,że można używac do prania dziecięcych ubranek
![]() Gratuluje Maluszkom skończonych tygodni i miesiecy! ![]() ![]() ![]() ![]() Od jakiegoś czasu ładnie juz podnosi główkę to się chwalimy w załączniku ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zadomowienie
|
mam dzisiaj kijowy dzien
![]() ![]() ![]() moze sie polepszyc moze pogorszyc, kto to wie, mam jzu dosc, od poniedzialku bylam z nia znowu w szpitalu, wczoraj wrocilysmy pelno nieprzyjemnych badan, placzu, strachu ![]() mam dosc, to mysmy takiego w zyciu zrobili ze nasze dziecko musi tak cierpiec ![]() jedno poszlo to nastepne dziadostwo przyszlo ![]() nienawidze jak ktos mi mowi: zobaczysz bedzie dobrze! nienawidze tego, dziala to na mnie jak plachta na byka, to nie prawda, nie bedzie dobrze, moje dziecko w zyciu sie jeszcze duzo nacierpi,ale dlacxzego ![]() przepraszam, ze do was to pisze, ale jestem sama z mala w domu, nie mam sie komu wyzalic ani wyplakac, to jzu za duzo jak na mnie , nie mam sily, boli mnie brzuch na sama mysl z mam dzwonic po jakies wyniki do lekarza, dzisiaj wszystko widze na czarno ![]()
#4296 | |
Zadomowienie
|
jednak poszłam do lekarza i jak usłyszałam pęcherzyca to aż mi się słabo zrobiło - przed wyjściem z domu poczytałam troszkę na necie i już miałam wizję że mała ma pęcherzowe oddzielanie naskórka,pęcherzyce czy inne cholerstwo
![]() ![]() ![]() no nic biorę się w garść bo muszę być teraz silna prunelle trzymam kciuki za egzamin iweczka słodziutka ![]() Cytat:
może podejrzewa że ją tam wsadzisz i zostawisz to woli na zapas pomarudzić żebyś jej jednak nie wsadzała ![]() diatoma chyba nie doczytałam że twój brat w szpitalu na transfuzji krwi był, życzę szybkiego powrotu do zdrowia mirabilka świetne ciuszki kupiłaś, będzie mały model z Karolcia czarna ja bym poszła do pediatry bo nie wiem jak u was ale u na do okulisty długo się czeka coralady boska ta twoja córeczka i jakie ma oczka normalnie będzie z niej niezła łamaczka męskich serc ja używam jelpa ptysza jestem z tobą i jak nikt dziś ciebie rozumiem, ale wg mnie trzeba wierzyć że będzie dobrze bo co innego nam pozostało
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-06-24 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładnie ![]() co to takiego ładnego? na czym leży malutka? ja nie używam płynu do płukania ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
przytulam cię ![]() ![]() nie wiem co napisać, bądź dzielna ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Wanilka jak on może mówić takie straszne choroby jeśli nie jest pewien ![]() Ja głęboko wierze w to, że to tylko dociski ![]() i podejrzewam co możesz czuć ![]() fiolet szybko schodzi ze skóry, ja małą smarowałam fioletem to używałam gumowej rękawiczki, takiej od farby do włosów, przynajmniej ja nie byłam fioletowa i było to bardziej higieniczne niż paluchem
![]() |
#4298 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje 11 tyg. ![]() ![]() wanilia83 mam nadzieję, że to jednak nie pęcharzyca i ten fiolet małej pomoże ![]() ![]() ptysza ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-24 o 14:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Wtajemniczenie
|
Ptysza bardzo mi przykro...nie wiem co mam napisać,żeby Cię pocieszyć lub wlać choć troche optymizmu i nadzieji w serducho...Sama wiem,że w takich chwilach dobre słowa innych irytują,a nie pomagają.Może jutro popatrzysz na sprawę w inny,bardziej pozytywny sposób.A Emilce życze zdrówka,doprawdy nie wiem dlaczego niektóre dzieci musza sie tak wiele nacierpieć
![]() Ostatnio trafiłam przypadkiem na stronę www.kochamylaure.pl Na jakiejś aukcji allegro był załacznik.Przeczytałam cały pamiętnik w kilka godzin,upłakałam sie przy tym jak nigdy i dziekowałam Bogu że mam zdrowe dziecko.Nie potrafie zrozumieć dlaczego takie maleństwa muszą przez to wszystko przechodzić ![]() wanilko rzeczywiście oczyska to ona ma zabójcze i te dłuuugie rzęsy ![]() ![]() Iza z tego co kojarze to chyba twoje kolory? ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-06-24 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze fajna, ale dla nas to chyba zbędny wydatek ![]() znalazłam pieluszki flanelowe do kompletu ![]() http://allegro.pl/kolorowe-mieciutki...665956539.html
![]() |
#4301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ptyszatrzymam za was kciuki, cokolwiek napisze to pewnie nic nie pomoze, badz silna, a malej zycze zdrowka waniliamam nadzieje, ze to alergia, trzymam kciuki kurcze od 3 dni co klade mala do lozeczka pobawic sie pod karuzelka to sie obraca i nie potrafi wrocic do poprzednie pozycji;p brzuszek i nozki ma jakby lezala na brzuszku ale raczek nie potrafi wyciagnac wiec wyglada ak niezdara;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-06-24 o 14:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poduszka jest świetna,cięzko mi karmic jak jestem poza domem i jej nie mam-tak sie przyzwyczaiłam ![]() A my mamy dzisiaj dzień śpiocha,znów zasnęła na macie akurat wtedy jak chce wziąc ją do chusty i skoczyć do Intermarche ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja zawsze pomysle, co mogloby sprawic tż przyjemność, a on taka trąba, że głowa mała wczoraj dostał prezent na Dzień Ojca i zapytałam Go czy mu nie głupio, że nie pomyslał o Dniu Matki, stwierdził że mu głupio, ale on nie wiedział, że cos powinnam dostać ![]() bosheeee faceci są z kosmosu ![]() Cytat:
Ty i Twoja córcia jesteście bardzo silne i wierze, że wszystko przezwyciężycie ![]() ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieje, że to jednak nie to i fiolet pomoze!!! ![]() ![]() przyszedł Nam motyl Emmanuel ![]() ![]() ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-06-24 o 15:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Tajka Lileczka dziękuje za komplement
![]() Niezła akrobatka z twoje córy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajne zakupki ![]() Cytat:
Sliczna Lilianka, gratuluje 11 tygodni i trzymania główki ![]() Cytat:
![]() z czasem wszystko się unormuje, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłyśmy w superpharmie i Nadią zafascynowała się taka 14-miesięczna mulatka, patrzyły się na siebie jak zaczarowane, super widok ![]()
![]() |
#4306 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zalezy od wagi urodzeiowej, większe dzieci są tak jakby do przodu, bo już rodzą się bardziej rozwinięte, a mniejsze je doganiają dopiero, nie ma co sie porównywać, najważniejsze zeby rozwijało sie sukcesywnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-06-24 o 16:23 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Wanilka mam nadzieję,że to nie to,co usłyszałas! tak jak napisaly dziewczyny-znajdz dobrego dermatologa...trzymam za Was kciuki,Kochana
![]() ptysza Boże,tak bardzo Wam współczuje...to naprawde niesprawiedliwe... ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- iweczka a pewnie,że z kosmosu...już dawno na to wpadłam ![]()
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tra, całe szczęście że mam mamę, nie wiem jak byśmy sobie inaczej poradzili. Muszę pracować bo mamy kredyt i nie dalibyśmy rady z jednej pensji, nie chciałabym dzieci oddawać do żłobka a nwet jeśli to potem choroby i znowu problem z opieką. Twoja mała to chyba już ma ochotę na nowe smaki ![]() Czarna, oby oczko przestało ropieć ![]() Ego, łał ![]() ![]() Laseczka, biedactwo ![]() Wanilia, mam nadzieję że pediatra się pospieszyła z diagnozą i to jednak nie pęcherzyca ![]() Izabela, zgadzam się że najlepiej jeśli z dzieckiem zostaje mama ale nie zawsze to możliwe. I wtedy nie ma lepszej opieki niż babcia, przynajmniej przez te pierwsze 2 lata. Aleksa teraz mogłabym już oddać do żłobka bo można się już z nim dogadać ale wcześniej nie chciałabym być zmuszona. To znaczy że jednak zostaniesz w domu? Agus, super ze tak dobrze się czuje ![]() Ptysza, nie wiem jak mogłabym Cię pocieszyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Idalię to tylko z moją mamą nie boję się zostawić ![]() no ale nie ma co gdybać, tylko trzeba sobie rodzić z dostępnymi środkami ![]() nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale ... chyba tak gdzieś podświadomie już wiem co zrobię ... i zostanę z mała ... choć kilka miesięcy dłużej ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
nie zmuszam jej do siedzenia, jak tylko zaczyna marudzić (przeważnie po 5 minutach) to ją biorę ![]() ale zauważyłam, że dużo dzieci bardzo lubi "siedzieć"
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
![]()
#4311 | ||
Zadomowienie
|
mąż wrócił i jakoś mi tak lżej na sercu coraz bardziej wierzę że to nie pęcherzyca
![]() Cytat:
dzięki ![]() ![]() kasiunia ![]() coralady ![]() Cytat:
![]() tajka ![]() iweczka ![]() niutka ![]() czarna ![]() gosik ![]() dziękuje kochane że jesteście i za to że mnie wspieracie w tej trudnej dla mnie chwili
![]() |
#4312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może wyrzucisz jakieś zdjęcie swojej księżniczki ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
ahaaaa zapomniałam napisać, że fiolet nie schodzi z ciuchów ![]()
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które karmią mm szczególnie diatoma o ciebie mi chodzi bo ty chyba zagęszczasz mleczko na noc? czym to robisz?
bo się zastanawiałam moje dziecko ma prawie 3miesiące a je ciągle 2 razy w nocy przez to wychodzi nam 7karmień na dobę... a jakby jadł o tej 4-5 to by było 6. nie potrafi spać więcej niż5-6godzin w nocy czasem nawet o 1 się budzi już głodny...zastanawiałam się czy nie zagęścić mu mleczka na noc czymś... myślałam o kleiku ryżowym albo kukurydzianym... czy któraś tak zagęszcza? kurcze szybko to wychwyciłaś i zadziałałaś to będzie dobrze tylko dobrego dermatologa trzeba znaleźć... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i jak emanuel? mój tż jednak stwierdził że chce tygryska a mi się ten emanuel podoba ![]() Ptysza kochana przytulam was mocno pisz tu często musisz się wyżalić wygadać to pomaga!!! my zawsze "wysłuchamy" i pamiętaj że myślimy o was i wspieramy was z całego serduszka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosikk- tze mamy kredyt, z jednej pensji niby dalibyśmy rade się wytrzymać, ale zawsze trzeba brać pod uwagę fakt, ze facet może stracić prace czy coś i co wtedy? Soczek jabłkowy zlopie w minute, wiec widać, ze ja ciekawią nowe smaki ![]() Nadia zaczęła dziś wydawać odgłos, jakby się bawiła samochodem, takie bbbum, bbbbum ![]()
![]() |
#4315 |
Rozeznanie
|
ptysza jestem z Tobą
![]() wanilia zobaczysz wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#4316 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
za miesiąc zacznę ![]() ale po prostu wsypujesz kleik do butli z mm, przeważnie wszyscy piszą o płaskiej łyżeczce na 100 ml aja1 jeszcze chyba zagęszcza ![]() ahaa i chyba byś musiała pomyśleć wtedy o większym smoczku do butelki ![]()
![]() |
#4318 |
Wtajemniczenie
|
ptysza, trzymaj się, jesteście bardzo dzielne i wierzę, że dacie sobie radę z tą infekcją!
![]() wanilia83, to może to jednak nie pęcherzyca, oby to zeszło i nie wróciło więcej, a kysz! ![]() iweczka, do nas dzisiaj też przyszedł motyl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Rozeznanie
|
Moja Anastazja kończy dzisiaj 15 tygodni, a od wczoraj jest strasznie marudna. Wciąż by chciała być noszona na rękach. Nawet przy butelce mleczka śpiewa mi swoje arie operowe
![]() Nie pisałam wcześniej, bo jakoś było mi smutno ![]() ![]()
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
leje tak z 50 ml i dopełniam do 120 woda. Zaczęłam od samego jabluszka. Nadia ostatnio słabo kupke robiła, a po soczku jest naprawde super ![]() Natka- wspolczuje bratowej ![]() Prunelle- kusisz kusisz
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-24 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.