Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 18:08   #4321
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Nie pisałam wcześniej, bo jakoś było mi smutno. Moja bratowa we wtorek została aniołkową mamą, maleństwo w 9tc przestało się rozwijać, serduszko przestało bić. Smutno mi, bo dopiero od soboty 18 czerwca jest moją bratową i jak narazie mieszkamy wszyscy razem. Na pewno jej żal jak patrzy na moją Anastazję. Martwi się, że nie będzie mogła mieć dzieci ze względu na tarczycę. Tłumaczę jej, że wszystko jeszcze przed nią i na pewno będzie miała gromadkę dzieci. A z drugiej strony rozumiem jest strach w końcu i ja miałam zagrożoną ciążę, gdyż w 9tc zaczęłam plamić. Na szczęście mi udało się donosić ciążę

ojjj współczuje bratowej

moją siostrę spotkało to 2 razy
ale jest szczęśliwą mamusią Zuzi
Stary 2011-06-24, 18:09   #4322
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie zagęszczam bo nie mam potrzeby,mała sopor śpi po kąpieli,
za miesiąc zacznę

ale po prostu wsypujesz kleik do butli z mm,
przeważnie wszyscy piszą o płaskiej łyżeczce na 100 ml

aja1 jeszcze chyba zagęszcza

ahaa i chyba byś musiała pomyśleć wtedy o większym smoczku do butelki
no a mój się budzi max 3... czasem nawet 1 a je na kolację np o 20-21 160ml... to wydaje mi się że powinien spać dłużej... w ogóle nieraz np dziś zje o tej 2 potem o 4 znó głodny... i to ryk taki że nic nie działa ani herbatka ani smoczek... po prostu głodomor... w dzień też masakrę mam żeby te 3 godziny wytrzymał często jest 2,5... już nie wiem co robić pije to mleko ar powinien dłużej wytrzymac chociaż to jest na ulewanie a czy ono bardziej kaloryczne to nie wiem poza tym zrujnuje nas to mleko kurde puszka na 2 dni a puszka 30zł... pediatra pediatrą ale chyba za jakiś czas wrócimy do normalnego mleka i będę zagęszczać i zobaczymy... tylko nie wiem czy to ar można zagęszczać... moja pediatra jest dobrym lekarzem ale jak każdy lekarz - karmić piersią jak najdłużej, jak tylko jej powiedziałam że mały ma problem ze zrobieniem kupki to delicol przepisała - najdrozsze co może być... nastepnym razem viburcol... a on nie ma kolek... a na ulewanie zamiast po prostu zagescic czy coś to ta od razu mleko ar... i jeszcze stwierdziła że przez to że tż jest alergikiem to wszelkie nowe produkty bedziemy bardzo późno wprowadzać... ja tam nie wiem ona taki lekarz wielki a jej córka do dzis ma wielka alergie a ma już jakoś 30lat... dlatego lekarz lekarzem ale mama chyba zna lepiej swoje dziecko prawda? i skoro ja wiem że potrzebne mu zageszczenie mleczka to chyba mogę... albo soczek... wszedzie pisze że od 4 miesiąca a ja podam jak będzie miał 3.5 moja mama od 3 miesiaca życia karmiła nas jabłuszkiem, marchewką, zupkami jarzynowymi i jakoś zdrowa jestem szczupła więc mnie nie utuczyła jakoś więc posłucham się mamy i intuicji

w ogóle moja mama twierdzi że do roku czasu nie wolno dzieciom podawać kaszy manny bo mogą celiakii dostać??? słyszałyście coś o tym? bo ja nie znam się...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:13   #4323
Natka3008
Rozeznanie

Ja już od dawna czaję się na tego motyla, myślę i myślę i nie mogę się zdecydować.
Tyle jest fajnych zabawek, że trudno się zdecydować. A szczególnie ten nasz wizaż to już tak kusi zabawkami podawanymi przez mamusie.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no a mój się budzi max 3... czasem nawet 1 a je na kolację np o 20-21 160ml... to wydaje mi się że powinien spać dłużej... w ogóle nieraz np dziś zje o tej 2 potem o 4 znó głodny... i to ryk taki że nic nie działa ani herbatka ani smoczek... po prostu głodomor... w dzień też masakrę mam żeby te 3 godziny wytrzymał często jest 2,5... już nie wiem co robić pije to mleko ar powinien dłużej wytrzymac chociaż to jest na ulewanie a czy ono bardziej kaloryczne to nie wiem poza tym zrujnuje nas to mleko kurde puszka na 2 dni a puszka 30zł... pediatra pediatrą ale chyba za jakiś czas wrócimy do normalnego mleka i będę zagęszczać i zobaczymy... tylko nie wiem czy to ar można zagęszczać... moja pediatra jest dobrym lekarzem ale jak każdy lekarz - karmić piersią jak najdłużej, jak tylko jej powiedziałam że mały ma problem ze zrobieniem kupki to delicol przepisała - najdrozsze co może być... nastepnym razem viburcol... a on nie ma kolek... a na ulewanie zamiast po prostu zagescic czy coś to ta od razu mleko ar... i jeszcze stwierdziła że przez to że tż jest alergikiem to wszelkie nowe produkty bedziemy bardzo późno wprowadzać... ja tam nie wiem ona taki lekarz wielki a jej córka do dzis ma wielka alergie a ma już jakoś 30lat... dlatego lekarz lekarzem ale mama chyba zna lepiej swoje dziecko prawda? i skoro ja wiem że potrzebne mu zageszczenie mleczka to chyba mogę... albo soczek... wszedzie pisze że od 4 miesiąca a ja podam jak będzie miał 3.5 moja mama od 3 miesiaca życia karmiła nas jabłuszkiem, marchewką, zupkami jarzynowymi i jakoś zdrowa jestem szczupła więc mnie nie utuczyła jakoś więc posłucham się mamy i intuicji

w ogóle moja mama twierdzi że do roku czasu nie wolno dzieciom podawać kaszy manny bo mogą celiakii dostać??? słyszałyście coś o tym? bo ja nie znam się...
Ja zagęszczam mleko mojej córeczki, bo strasznie ulewała. Ja zagęszczam Nutritonem i jest ok

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:23   #4324
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Anastazja kończy dzisiaj 15 tygodni
Nie pisałam wcześniej, bo jakoś było mi smutno. Moja bratowa we wtorek została aniołkową mamą
gratulacje 15tygodni
wspóczuję bratowej to straszne żadne słowa tu nie pomogą

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
leje tak z 50 ml i dopełniam do 120 woda. Zaczęłam od samego jabluszka. Nadia ostatnio słabo kupke robiła, a po soczku jest naprawde super
ja mam zamiar tak za tydzień - dwa dać

Cytat:

Ja zagęszczam mleko mojej córeczki, bo strasznie ulewała. Ja zagęszczam Nutritonem i jest ok
no widzisz a mi od razu kazała mleko ar... takie drogie...a ile ten nutramigen kosztuje??

Stary 2011-06-24, 18:37   #4325
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

[QUOTE=ego_ego;27709126]

o kurczę, dziwnie to brzmi, że dziewczyna i taki zawód
QUOTE]

No może dziwnie ale u mnie w pracy prawie same kobiety mamy dwóch facetów tylko

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:00   #4326
Natka3008
Rozeznanie

A tak wogóle to mąż mi się przeziębił i boję się, żeby malutkiej nie zaraził. Co robić by do tego nie dopuścić?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
gratulacje 15tygodni
wspóczuję bratowej to straszne żadne słowa tu nie pomogą

ja mam zamiar tak za tydzień - dwa dać

no widzisz a mi od razu kazała mleko ar... takie drogie...a ile ten nutramigen kosztuje??
Ja nie mam nutramigen tylko nutriton i to jest preparat przeznaczony dla niemowląt w przypadku skłonności do ulewania, a ile kosztuje to muszę spytać się tż bo on to kupił. To wsypuje się do mleka dwie miarki na każde 90 ml mleka

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-24, 19:07   #4327
aja1
Zakorzenienie

nie doczytam was za chiny

mam budowe w łazience :/

mam fajną stronkę, moźna stworzyć książkę ze zdjęciami, trzeba ściągnąc program, stworzyć, przesłać do nich i odebrac w wybranym przez siebie punkcie.

http://www.fotoksiazka.pl/cewe-fotoksiazka-produkty.php

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:08   #4328
iizabelaa
Zakorzenienie

w doz jest ten Nutriton
ciekawe na ile wystarcza taka paczka

http://www.doz. pl/apteka/p4070-Nutriton_proszek_135_g

a jest tez taki produkt z Bebilonu

http://www.poradynazdrowie.pl/bebilo...lewaniach.html

Cytat:

fakt, trochę krótko śpi

Delicol na kupkę ... dziwne ... przecież to preparat na kolkę,
ja używam Delicol już ponad 2 miesiące,
zbankrutuje ale jak tylko próbuje odstawić to kolka wraca

jasne, ze powinno się słuchać własnego instynktu

co do kaszki mannej to kiedyś tak jak inne produkty z glutenem zalecano wprowadzać ja po 10 miesiącu życia,
natomiast teraz uważa się, że należy ją wprowadzić w 5-6 miesiącu życia,
właśnie żeby uniknąć celiakii
i to nie zależnie czy karmi się mm czy piersią

Cytat:
A tak wogóle to mąż mi się przeziębił i boję się, żeby malutkiej nie zaraził. Co robić by do tego nie dopuścić?

mój już 2 razy był przeziębiony

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-24 o 19:14
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:13   #4329
Montii
Zakorzenienie

Hey dziewczyny
my byliśmy 2 dni nad jeizorem ale się nie opaliłam bo nie było słońca
tylko grill,spacerki
w końcu jakiś czas razem bo ciągle tylko praca, praca...

chyba was nie nadrobię, nie dzisiaj, dzisiaj zaplanowałam sobie wieczór SPA
jutro tż ma dniówkę to rano poczytam

tutaj mam filmik sprzed kilku dni jak Fabianek się bawi na macie
http://www.youtube.com/watch?v=rCiRFTRPP6U

teraz najlepsza zabawa to trafianie nogą w wybrany punkt, jak nachyla się mama to kop w mamusię..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:13   #4330
Natka3008
Rozeznanie

Mi takie pudełko nutritonu 135 g wystarczyło na 3 tygodnie

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-06-24, 19:16   #4331
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

teraz najlepsza zabawa to trafianie nogą w wybrany punkt, jak nachyla się mama to kop w mamusię..
łaałł bosko

teraz to już zdecydowałam, że kupię inna matę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 19:18   #4332
Montii
Zakorzenienie

aha i co do podawania właśnie kaszki manny to kiedyś podawało się po 10 msc a teraz niby zalecają ok 5-6
a nad jeziorem była nasza znajoma której gastrolog zalecił jechać wg starego schematu, manna później.... i bądź tu mądry

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
łaałł bosko

teraz to już zdecydowałam, że kupię inna matę
a jaką planujesz kupić?

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:26   #4333
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
aha i co do podawania właśnie kaszki manny to kiedyś podawało się po 10 msc a teraz niby zalecają ok 5-6
a nad jeziorem była nasza znajoma której gastrolog zalecił jechać wg starego schematu, manna później.... i bądź tu mądry

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

a jaką planujesz kupić?
ooo rany
ja już mam dosyć tego wprowadzania,
moja siostra jeszcze manny nie wprowadziła,
ale mały generalnie gardzi wszystkimi kaszkami

o tej myślę
http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...678296705.html

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

no ale w końcu trzeba komuś zaufać, i chyba lepiej ludziom którzy ustalają schematy niż pojedyńczemu gastrologowi
ehhhhhh

W maju 2007 roku zespół ekspertów powołany przez Konsultanta Krajowego ds. Pediatrii wprowadził zmiany do opracowanego w 2001 roku schematu żywienia dzieci zdrowych w pierwszym roku życia. Najważniejsze nowe zalecenia dotyczą czasu stosowania w żywieniu mleka modyfikowanego początkowego i następnego, a także wprowadzania do diety glutenu oraz ryb.

Wcześniejsze wprowadzanie ryb

Zdaniem ekspertów, nie ma powodów, by do diety dzieci zdrowych wprowadzać ryby dopiero w 11. czy 12. m.ż. Dotychczas ograniczano podawanie ryb ze względu na potencjalne ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej. Ryby to jednak bardzo wartościowe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jako podstawowy składnik tkanki mózgu i siatkówki oka są one konieczne do prawidłowego rozwoju ośrodkowego układu nerwowego. Mięso ryb zawiera także duże ilości potrzebnych dziecku witamin: A, D i E. Zgodnie z najnowszymi zaleceniami ryby można podawać niemowlętom już po ukończeniu 6. m.ż. Należy przy tym zwracać uwagę na źródło ich pochodzenia oraz jakość. Gotowe dania dla niemowląt (np. Gerber) z rybami spełniają rygorystyczne wymagania żywności dla niemowląt.

Wcześniejsze wprowadzanie glutenu

Dotychczas zalecano, by produkty zbożowe zawierające gluten (np. kaszę mannę) wprowadzać do diety dziecka dopiero w 10. m.ż. Najnowsze wyniki badań dowodzą jednak, że wcześniejsze, stopniowe wprowadzanie glutenu może zmniejszać ryzyko rozwoju choroby trzewnej, szczególnie jej utajonej postaci. Dlatego według najnowszego schematu żywienia do diety niemowląt karmionych wyłącznie piersią można stopniowo wprowadzać gluten już w 5. m.ż., a karmionym sztucznie nieco później - w 6. m.ż. Należy zacząć od niewielkich ilości glutenu, dodając do jednego posiłku w ciągu doby około 2-3 gramów kaszy (płaska łyżeczka) na 100 ml mleka odciągniętego z piersi lub modyfikowanego bądź do przecieru jarzynowego lub jarzynowo-mięsnego.

Dłuższe podawanie mleka modyfikowanego początkowego

Zgodnie z dotychczasowym schematem żywienia dzieci karmionych sztucznie mleko modyfikowane początkowe zalecano przez pierwsze 4 miesiące życia. W myśl aktualnej (2006 r.) dyrektywy Unii Europejskiej zaleca się podawanie niemowlętom mleka początkowego przez całe pierwsze półrocze, a wprowadzenie mleka następnego dopiero po 6. m.ż.
Stary 2011-06-24, 19:34   #4334
wanilia83
Zadomowienie

koresponduje właśnie z osobą która zajmuję się pęcherzycą i pęcherzowym odchodzeniem skóry i ciekawa jestem co z tego wyniknie bo jak mi przesłał zdjęcia to nie wygląda to za ciekawie

Cytat:

ahaaaa zapomniałam napisać, że fiolet nie schodzi z ciuchów
właśnie skończyłam prać i teraz już wiem

eirene super przynajmniej zorientował się że powinien pamiętać

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Trzeba ostrożnie podchodzić do diagnoz pediatrów, mi pediatra wymyślił, ze Nadia ma kręcz szyi- nawet tego nie wiedziałam, bo bardzo nabazgrał w książeczce, neurolog sprawdziła, ze nie ma żadnego kreczu, po prostu mala woli miec główkę na lewa strone i tyle. Sila rzeczy oni nie moga byc specjalistami od wszystkiego, to tak jak u Montii babka po kilku sekundach zdiagnozowała oslabione napięcie miesniowe.

Nadia zaczęła dziś wydawać odgłos, jakby się bawiła samochodem, takie bbbum, bbbbum
no właśnie ale ja panikara jestem i jeszcze jak poczytałam na necie to już w ogóle mnie czarne myśli ogarnęły

a moja Nadia dziś zaczęła robić gryyy gruuu nie wiedziałam że małe dzieci r potrafią wymówić

natka gratuluje skończonych 15 tyg no i strasznie współczuje bratowej
co do przeziębienia my ostatnio z mężem byliśmy przeziębieni, najpierw on teraz ja podłapałam i na szczęście młoda na razie ok

prunelle

montii
słodki Fabianek, ciekawe kiedy moja tak zacznie wywijać

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:40   #4335
tajka88
Zakorzenienie

Moje dziecie ma chyba ten skok 12 tygodnia od polowy 10 tygodnia maruda, placzka, krzykacz
Kurcze pieluchy podraznily jej brzuszek pod pepkiem i ma zaczerwienione, na razie bd uzywaz tylko pampkow.
Dzis zrobilam przepyszna lasagne Polozylismy mala do lozeczka po kapieli, duzo szybciej niz zwykle... ale juz gada

Cytat:
o tej myślę
http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...678296705.html

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

no ale w końcu trzeba komuś zaufać, i chyba lepiej ludziom którzy ustalają schematy niż pojedyńczemu gastrologowi
ehhhhhh

W maju 2007 roku zespół ekspertów powołany przez Konsultanta Krajowego ds. Pediatrii wprowadził zmiany do opracowanego w 2001 roku schematu żywienia dzieci zdrowych w pierwszym roku życia. Najważniejsze nowe zalecenia dotyczą czasu stosowania w żywieniu mleka modyfikowanego początkowego i następnego, a także wprowadzania do diety glutenu oraz ryb.

Wcześniejsze wprowadzanie ryb

Zdaniem ekspertów, nie ma powodów, by do diety dzieci zdrowych wprowadzać ryby dopiero w 11. czy 12. m.ż. Dotychczas ograniczano podawanie ryb ze względu na potencjalne ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej. Ryby to jednak bardzo wartościowe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jako podstawowy składnik tkanki mózgu i siatkówki oka są one konieczne do prawidłowego rozwoju ośrodkowego układu nerwowego. Mięso ryb zawiera także duże ilości potrzebnych dziecku witamin: A, D i E. Zgodnie z najnowszymi zaleceniami ryby można podawać niemowlętom już po ukończeniu 6. m.ż. Należy przy tym zwracać uwagę na źródło ich pochodzenia oraz jakość. Gotowe dania dla niemowląt (np. Gerber) z rybami spełniają rygorystyczne wymagania żywności dla niemowląt.

Wcześniejsze wprowadzanie glutenu

Dotychczas zalecano, by produkty zbożowe zawierające gluten (np. kaszę mannę) wprowadzać do diety dziecka dopiero w 10. m.ż. Najnowsze wyniki badań dowodzą jednak, że wcześniejsze, stopniowe wprowadzanie glutenu może zmniejszać ryzyko rozwoju choroby trzewnej, szczególnie jej utajonej postaci. Dlatego według najnowszego schematu żywienia do diety niemowląt karmionych wyłącznie piersią można stopniowo wprowadzać gluten już w 5. m.ż., a karmionym sztucznie nieco później - w 6. m.ż. Należy zacząć od niewielkich ilości glutenu, dodając do jednego posiłku w ciągu doby około 2-3 gramów kaszy (płaska łyżeczka) na 100 ml mleka odciągniętego z piersi lub modyfikowanego bądź do przecieru jarzynowego lub jarzynowo-mięsnego.

Dłuższe podawanie mleka modyfikowanego początkowego

Zgodnie z dotychczasowym schematem żywienia dzieci karmionych sztucznie mleko modyfikowane początkowe zalecano przez pierwsze 4 miesiące życia. W myśl aktualnej (2006 r.) dyrektywy Unii Europejskiej zaleca się podawanie niemowlętom mleka początkowego przez całe pierwsze półrocze, a wprowadzenie mleka następnego dopiero po 6. m.ż.
Dobrze, ze to wkleilas bo ja nie ma pojecia o wprowadzaniu nowego jedzenia.

Cytat:

za niedlugo Fabianek nogami dotknie sufitu:P
Cytat:
moj byl przeziebiony kilka razy i mala byla ok. niech jej nie caluje i stara sie ja nei zajmowac przez chwile

Cytat:
Ja już od dawna czaję się na tego motyla, myślę i myślę i nie mogę się zdecydować.
Tyle jest fajnych zabawek, że trudno się zdecydować. A szczególnie ten nasz wizaż to już tak kusi zabawkami podawanymi przez mamusie.
Prawie, ze kupilam tego motyla, ale tz by mnie chyba z domu wyrzucil;p szczegolnie ze trzeba teraz kase oszczedzac na przeprowadzke;p ale w promocji jest wiec pomysle;p

aha Lena obraca sie juz za kazdym razem w lozeckzu czasami chwyta za szczebelki zeby sobie pomoc, albo odpycha sie nogami od szczebelek;p

waniliamoja robi ary

moj tz kupil mi na dzien matki czekoladki i wypisal kartke

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-24 o 20:08
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:44   #4336
gosiawolna
Rozeznanie

witam. my wlasnie wykapalismy malego. zaczela mu sie robic ciemieniucha na glowce to musialam naoliwic i wyczesac a mnie cos gardlo boli u nas nie ma dnia bez spacerku w lesie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:47   #4337
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde podłożyłam małemu pieluchę tetrową bo pupe wietrzy a ten tak tym siurakiem pokierował że wszystko poszło na łóżko i koc
mój robi tak samo

Cytat:
wstawiam wam jeszcze jedno zdjęcie Oliego z chrzcin strasznie mi się podoba to zdjęcie

Załącznik 4044681
no, superancko tu wygląda

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Chciałam Wam jeszcze powiedziec,że już w przyszły czwartek przylatuje Tż Będziemy razem aż do 25 lipca,pozniej 2 tygodnie przerwy,no i 13 sierpnia przyleci znowu na dwa tygodnie i pozniej juz wracamy razem do Anglii

Ale to minęło... teraz tak patrzę na kalendarz i już za 15 dni nasze weselicho
ale ten czas leci co? super że już niedlugo będziecie we trójkę

Cytat:
składam serdeczne GRATULACJE z okazji 9h

moja też potrafi się obudzić koło 2, dam smoka i śpi do 5
dziękujemy
a ja pierwszy raz tak zrobiłam, a to tylko dlatego, że nie płakał tylko świat po ciemku oglądał

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
gratuluję 9 godzin super!

na tej działce będziecie się budować na stałe (czyli że nie działka na wyjazdy tylko pod dom)? Ech, też mi się właściwie taka okolica marzy, nie jestem specjalnie miastowym człowiekiem
dziękujemy
tak zamierzamy się budować, bo my w bloku nie wytrzymamy długo, tylko jakoś nie możemy się za kredytem rozejrzeć, bo brakuje czasu

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a ja załączam zdjęcie mojej łobuzicy, bo dawno tego nie robiłam, bo nie miałam swojego kompa :/

:/
jaka łobuzica? fajna dziewczynka

Cytat:
Czy myślicie, że coś nie tak jest, skoro Idalia nie lubi przebywać w pozycji półsiedzącej?
nie lubi jak ją wkładam do huśtawki czy leżaczka
no coś Ty, dlaczego ma być coś nie tak, wydaję mi się że po prostu nie lubi tego

traicionera gratki 12 tyg

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
C
egoego mnie moje dziecie tez dzis wnocy zaskoczylo, bo zjadl o 20 , potem o 3 i dopiero teraz po 11. poza tym non stop ma w reku pieluche i sobie zaciaga na buzie, a jak nie ma pieluchy to koc, albo szarpie swoje ubranko, byle cos w reku było no i misia traca swiadomie!!!!! szok!!!
oj to mój ma tak samo, dzisiaj wpierniczal koc i pandę z tej przytulanki h&m

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
gratulacje

idę dalej czytać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:01   #4338
87czarna
Zakorzenienie

Montii mały kopacz

Wanilka bądz dobrej myśli...ja jestem

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:01   #4339
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam nutramigen tylko nutriton i to jest preparat przeznaczony dla niemowląt w przypadku skłonności do ulewania, a ile kosztuje to muszę spytać się tż bo on to kupił. To wsypuje się do mleka dwie miarki na każde 90 ml mleka
ja wygoniłam męża na czas choroby z pokoju tak 2-3dni ale on miała zapalenie oskrzeli i zatok

ooo widzisz ten nutriton świetna sprawa i chyba taniej wychodzi niż to moje ar

Cytat:
w doz jest ten Nutriton
ciekawe na ile wystarcza taka paczka

http://www.doz. pl/apteka/p4070-Nutriton_proszek_135_g

a jest tez taki produkt z Bebilonu

http://www.poradynazdrowie.pl/bebilo...lewaniach.html

fakt, trochę krótko śpi

Delicol na kupkę ... dziwne ... przecież to preparat na kolkę,
ja używam Delicol już ponad 2 miesiące,
zbankrutuje ale jak tylko próbuje odstawić to kolka wraca

jasne, ze powinno się słuchać własnego instynktu

co do kaszki mannej to kiedyś tak jak inne produkty z glutenem zalecano wprowadzać ja po 10 miesiącu życia,
natomiast teraz uważa się, że należy ją wprowadzić w 5-6 miesiącu życia,
właśnie żeby uniknąć celiakii
i to nie zależnie czy karmi się mm czy piersią
dzięki iza za odp i za linka na ten bebilon nutriten będę kominnować bo zbankrutuję na to moje mleko tylko musze policzyć czy się opłaca jak mój je 6-7razy na dobę po 150ml

Cytat:

o jaaa aale super

Cytat:
Mi takie pudełko nutritonu 135 g wystarczyło na 3 tygodnie
a ile zjada na raz i ile razy dziennie? bo mój 150ml na raz i 6-7razy to nie wiem ile miarek bym musiała sypać?

Cytat:
no właśnie mojaj mama twierdzi że absolutnie... i właśnie bądź mądry...pokażę jej te zalecenia ciekawe co ona na to

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
eirene super przynajmniej zorientował się że powinien pamiętać

a moja Nadia dziś zaczęła robić gryyy gruuu nie wiedziałam że małe dzieci r potrafią wymówić
no aż w szoku byłam

no mój też czasem tak fajnie grrrryyyy robi tak grucha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 20:17   #4340
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki iza za odp i za linka na ten bebilon nutriten będę kominnować bo zbankrutuję na to moje mleko tylko musze policzyć czy się opłaca jak mój je 6-7razy na dobę po 150ml

oba te preparaty są produkowane przez tą samą firmę NUTRICIA
Stary 2011-06-24, 20:21   #4341
Mirabilka
Zakorzenienie

Coralady – płyn mam teraz do płukania z loveli ale dawałam wcześniej Lenor sensitive i też było oka – a płyn do prania Persil sensitive żel

Ptysza, Wanilia – Trzymam kciuki, żeby było dobrze – nie dajcie się

Wanilia – ja też wierzę, że w najgorszym przypadku to będzie tylko jakaś alergia albo mechaniczne otarcia

Natka3008 – ja miałam też problemu z tarczycą – starania ponad 1.5 roku, żeby zajśc w ciąże – trzeba Wierzyc, że się uda i tyle + mieć dobrego lekarza najlepiej ginekolog-endokrynolog w jednym – ja takiego miałam właśnie

Eirene – co do celiakii czyli nietolerancji glutenu to nie jest tak bo jak się nie ma obciążenia w rodzinie to można pomału wprowadzac już w 5-6 m-cu małe ilości. Jak ktoś jest uczulony to nie ma różnicy czy w 5 czy w 12 miesiącu.

A nutrition kosztuje ok. 15 zł chyba bo też zagęszczałam i starcza na długo bo te miareczki są takie mikro – jak pół małej płaskiej łyżeczki – i jest tam ta mączka a nie kasza więc zero uczulenia po tym. No i nie trzeba zagęszczac każdeg posiłku albo nie aż dwoma miarkami - nam starczała jedna.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:22   #4342
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jak to jest z tym sadzaniem dziecka do spacerowki
bo praktycznie ono jest w niej w pozycji prawie siedzacej
jak ma 3 miesiace to nie za wczsesnie ??
ja mam taki wózek ze od razu jest spacerówka i gondola w jednym wiec problemu nie będę miala bo spacerowka kładzie sie na plasko i jest gondola .
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

laseczka, moja Lenka ma aktualnie etap łapania gruchawek i trzymania w rączce
wcześniej to tylko tak łapką pacała miski z karuzeli

Cytat:
tak myślę czy nie kupić maty, tej co ty masz
mała potrafi sie na niej dłużej zabawić?

bo nasza Rainforest jest dla niej za mała
Sliczna mała
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ale słodkie Wasze dziewczynki !!! ja też chcę jeszcze dziewczynkę i różowy kolor

oczywiście nie wiem po jakiego czorta poszłam do 5-10-15 i coccodrillo i inne i dla małego zawsze przecież coś w promocji jest TŻ mnie dobije jak jeszcze coś kupie - ale to już większe 68-74 na sezon jesień-zima
ja też
zakupy udane

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
biedactwo

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też tylko piersią karmię a dostałam @ jeszcze zanim 7 tyg. od porodu minęło masakra
to trzeba miec pecha ja myslalam ze przynjamniej z pol roku @ miec nie bede a tu pech
zazdroszcze-moj nigdy sam nie zasnął .niestety zawsze trzeba go ziuziać, bujać tylko na spacerze zasypia ale jest warunek trzeba jechac

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
A my chyba jakiś skok mamy czy nie wiem co, od wczoraj mały marudny, nie chce spać tylko na rękach a jeszcze mam bałagan w domu i nie mam jak posprzątać, czekam z niecierpliwością aż Tż wróci z pracy. Wklejam zdjęcia z moich zakupów w ReKids
współczuję
zakupy sliczne
u nas tez od wczoraj maly marudny

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Jakiego płynu do płukania używacie do dzięcięcych ubranek?Stałam dzisiaj w sklepie i nie wiedziałam co wybrać,w zasadzie na żadnym oprócz jelpa i dzidziusia nie było napisane,że można używac do prania dziecięcych ubranekCzy są jakieś inne oprócz tych dwóch?

Od jakiegoś czasu ładnie juz podnosi główkę to się chwalimy w załączniku
ślicznie
ja płynu do płukania wcale nie używam

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
mam dzisiaj kijowy dzien zazdroszcze wam, macie zdrowe dzieci , u nas znowu zle wiesci wykryli nam wady w ukladzie moczowym Emilka ma dostawac na stale leki, zeby nie bylo gorzej
moze sie polepszyc moze pogorszyc, kto to wie, mam jzu dosc, od poniedzialku bylam z nia znowu w szpitalu, wczoraj wrocilysmy
pelno nieprzyjemnych badan, placzu, strachu
mam dosc, to mysmy takiego w zyciu zrobili ze nasze dziecko musi tak cierpiec
jedno poszlo to nastepne dziadostwo przyszlo

nienawidze jak ktos mi mowi: zobaczysz bedzie dobrze! nienawidze tego, dziala to na mnie jak plachta na byka, to nie prawda, nie bedzie dobrze, moje dziecko w zyciu sie jeszcze duzo nacierpi,ale dlacxzego

przepraszam, ze do was to pisze, ale jestem sama z mala w domu, nie mam sie komu wyzalic ani wyplakac, to jzu za duzo jak na mnie , nie mam sily, boli mnie brzuch na sama mysl z mam dzwonic po jakies wyniki do lekarza, dzisiaj wszystko widze na czarno wszystko jest do dupy
nie wiem co Ci napisać
trzymam kciuki za Emilke i życzę Tobie i małej dużo duzo zdrówka

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jednak poszłam do lekarza i jak usłyszałam pęcherzyca to aż mi się słabo zrobiło - przed wyjściem z domu poczytałam troszkę na necie i już miałam wizję że mała ma pęcherzowe oddzielanie naskórka,pęcherzyce czy inne cholerstwo uryczłam się tak że aż cała zapuchnięta jestem baa ciągle mam łzy w oczach, przecież nikt w rodzinie na taką chorobę nie chorował (podobno obie genetyczne są )to dlaczego akurat moje biedactwo musi mieć taki wyrok podzwoniłam po rodzicach oni po lekarzach my zresztą z mężem też obdzwoniliśmy dermatologów i alergologów bo jednak może to jakaś alergia jedyne co wiem na teraz to że mam spokojnie podejść do tematu (tylko że ja nie potrafię)bo to akurat może nie jest pęcherzyca i nie potrzebnie mnie pediatra nastraszyła, mam smarować rączki Nadii fioletem i poczekać tydzień i dopiero zacząć jeździć po lekarzach (swoją drogą wie ktoś po ilu myciach schodzi to cholerstwo bo cała fioletowa jestem)
oj oby to jednak nie była pęcherzyca . nie martw się
trzymam kciuki za dobre wieści

a u mnie mały dziś znów wariuje teraz po kapieli urządził nam taki ryk cyca nie chciał i nie wiem co właściwie mu było potem cycka zjadł a tu już 2 h minęły a on jak nie śpi tak nie śpi oczy jak 5 zł i nic bujam go na leżaczku by zasnął bo już ręce mnie bolą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:23   #4343
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mój robi tak samo
bo to bliźniaki

Cytat:
oba te preparaty są produkowane przez tą samą firmę NUTRICIA
no właśnie skończymy to mleko i kupię ten zagęszczacz i normalny bebilon. tylko muszę obliczyć czy się opłaca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 20:24   #4344
maggol111
Raczkowanie

hey dziewczyny
narzekałam wczoraj ze moje dziecko nie chce spać i ciągle płacze przed snem i dzisiaj pojechałam sobie do fryzjera i zostawiłam mojego Tz z małym -wracam a mały pojedzony i śpi - bez krzyku i płaczu
tz połozyl go pod karuzelką, wsadzil smoka, mały troszke pomarudził i usnął. a ja jak próbuję go tylko wlozyc do łozeczka to jest krzyk, podkówki i lamenty. Nie wiem czy ja tak działam na dziecko:brzydal :widzi mnie i nie chce spać no nic bede próbowac teraz tej metody, moze w koncu przestanie sie wydzierac przed spaniem.

ja płynu do płukania tez nie uzywam tylko proszek Lovela w płynie-lepiej sie wypłukuje, podobno im mniej chemii tym lepiej

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-06-24 o 20:27
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:24   #4345
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja dziś miałam fajny dzień, wyspałam się
poza tym byłyśmy o mojej przyjaciółki na kawce, ciastku i plotach mała była bardzo przegrzeczna, kolezanki zabawiały, wiec odpoczełam

teraz pije Karmi, zasmakowało mi
i ide się kąpać, mała od godziny juz spi

Montii
nie mogę, Fabian normalnie wygląda jak pólroczne dziecko
i jak fajnie fika, zabawki łapie, moja tak jeszcze nie potrafi.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:24   #4346
87czarna
Zakorzenienie

agus87 ale jak chcesz sadzac do spacerówki? ;>

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:25   #4347
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny
narzekałam wczoraj ze moje dziecko nie chce spać i ciągle płacze przed snem i dzisiaj pojechałam sobie do fryzjera i zostawiłam mojego Tz z małym -wracam a mały pojedzony i śpi - bez krzyku i płaczu
tz połozyl go pod karuzelką, wsadzil smoka, mały troszke pomarudził i usnął. a ja jak próbuję go tylko wlozyc do łozeczka to jest krzyk, podkówki i lamenty. Nie wiem czy ja tak działam na dziecko:brzydal :widzi mnie i nie chce spać no nic bede próbowac teraz tej metody, moze w koncu przestanie sie wydzierac przed spaniem.

mój tż też świetrnie usypia małego skubaniec

Mirabilka aha no to widzisz a ja bym policzyła teraz że taka miarka jak od mleka a jak taka mała mówisz to super

Stary 2011-06-24, 20:31   #4348
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
mój tż też świetrnie usypia małego skubaniec

od dzisiaj chyba tz sie bedzie tym zajmował
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 20:38   #4349
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agus87 ale jak chcesz sadzac do spacerówki? ;>
nie sadzac
mam spacerowke ktora sie rozkladana plasko
Stary 2011-06-24, 20:41   #4350
laseczkaa
Zadomowienie

nadrabiania ciag dalszy
Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
kurcze od 3 dni co klade mala do lozeczka pobawic sie pod karuzelka to sie obraca i nie potrafi wrocic do poprzednie pozycji;p brzuszek i nozki ma jakby lezala na brzuszku ale raczek nie potrafi wyciagnac wiec wyglada ak niezdara;p
fajna pozycja

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Poduszka jest świetna,cięzko mi karmic jak jestem poza domem i jej nie mam-tak sie przyzwyczaiłamA teraz Lila uczy sie trzymac główke,a później będzie nauka siadania.
ja też mam rogal/poduszkę do karmienia i bardzo ją sobie chwalę
mniej jestem skrzywiona i mniej kręgosłup mnie boli

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej
Laseczka, biedactwo

Cytat:
Moja Anastazja kończy dzisiaj 15 tygodni, a od wczoraj jest strasznie marudna. Wciąż by chciała być noszona na rękach. Nawet przy butelce mleczka śpiewa mi swoje arie operowe

Nie pisałam wcześniej, bo jakoś było mi smutno. Moja bratowa we wtorek została aniołkową mamą, maleństwo w 9tc przestało się rozwijać, serduszko przestało bić. Smutno mi, bo dopiero od soboty 18 czerwca jest moją bratową i jak narazie mieszkamy wszyscy razem. Na pewno jej żal jak patrzy na moją Anastazję. Martwi się, że nie będzie mogła mieć dzieci ze względu na tarczycę. Tłumaczę jej, że wszystko jeszcze przed nią i na pewno będzie miała gromadkę dzieci. A z drugiej strony rozumiem jest strach w końcu i ja miałam zagrożoną ciążę, gdyż w 9tc zaczęłam plamić. Na szczęście mi udało się donosić ciążę
gratulację z powodu 15 tygodni
współczuję
nie martw się może jeszcze zostanie mamusią mam koleżankę która 4 razy poroniła i teraz została szczęśliwą mamą

Cytat:
Hey dziewczyny
my byliśmy 2 dni nad jeizorem ale się nie opaliłam bo nie było słońca
tylko grill,spacerki
w końcu jakiś czas razem bo ciągle tylko praca, praca...

chyba was nie nadrobię, nie dzisiaj, dzisiaj zaplanowałam sobie wieczór SPA
jutro tż ma dniówkę to rano poczytam

zazdroszczę odpoczynku
super Fabianek się bawi - kiedy mój tak będzie

a moj ciagle nie spi ziuziam ,ziuziam i nic noga juz mnie boli
a zmeczony jest bo ciagle ziewa i oczka pociera ja juz padam bo od 5,50 nie spimy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości