|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
Cytat:
dlaczego? Cytat:
![]() http://allegro.pl/krzeselko-fotelik-...587561673.html albo jeszcze mi się stokke podobają - są z drewna http://allegro.pl/tripp-trapp-stokke...685592630.html ja mam fotelik jeszcze mój jak byłam mała drewniany mega stabilny i takie wzornictwo skandynawskie, ze pasuje mi do wystroju http://www.bobowozki.com.pl/info_pag...?pages_id=9967 nie opłaci się - cena ta sama jak u nas - czasem nawet wyższa - sprawdziam Dziewczyny te co mają dostęp w PL do mothercare - a u nas nie ma takich wyprzedaży na foteliki ??? Cytat:
![]()
![]() |
#1262 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ślicznie wyglądałyście ![]() hej babo ![]() gratulacje z okazji ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() no napewno nie było ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- zapomniałam się przypomniec z rana wiec prosimy o głosiki ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Rozeznanie
|
witam. my dzisiaj na 12 do lekarza po skierowanie na pobranie krwi zeby zobaczyc jak te wyniki teraz wygladaja po tym zelazie co dostaje. moj maluszek uwielbia lampy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Zadomowienie
|
dobry kochane
nie wiem jak u was ale u nas beznadziejnej pogody ciąg dalszy ![]() nocka w miarę spokojna o 12 zaczęła płakać więc dałam jej cyca odłożyłam i spała do 3 pojęczała troszkę i jak dałam jej smoka to zasnęła i śpi do teraz ![]() Nadusia dziś kończy 4 miesiące ![]() Cytat:
![]() diatoma ja mam tylko prześcieradła z froty, chciałam z jerseyu czy jak to tam się pisze ale nie znalazłam tity trzymam kciuki za szczepienie, dobrze będzie, jak ja to przeżyłam to wszyscy przeżyją :P Cytat:
dzięki za sprawdzenie ![]() ![]() ego, coralady kliknęte gosiawolna będzie mały elektryk albo sprzedawca w sklepie z lampami ![]()
![]() |
#1265 | |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny
![]() duzo piszecie... jezu skąd na to czas przy malenstwach bierzecie ![]() mam jeszce duzo braków w komputerze z oprogramowaniem i takie tam sprawki potrzebne do dobrego funkcjonowania... nie mogę jeszcze zdjęć wkleić... próbowałam wczoraj ale coś jest nie tak ... tz musi mi tu pogrzebać i wtedy od narodzin do dziś zdjęcia będą ![]() co do chrzcin to u mnie tak samo rodzice jedni i drudzy cisną a ja czekam na mojego brata aż urlop dostanie i przyleci z irlandi bo chrzesnym ma być ![]() prawdopodobnie będzie to pod koniec sierpnia... iza myslę że teraz to jesteś troszkę rozdrażniona przez hormony( a one potrafią nami rządzić) i stąd taka samoocena mało pozytywna ![]() ![]() mój skarbek ucina sobie teraz drzemkę ale ogólnie to też jakiś wrażliwy na tą nudną pogodę jest..marudzi i cały czas bawi się cycem... mam wrażenie nawet że nie jest głodny tylko łapie sutka sciśnie i strzeli nim jak z gumki... i tak w kółko ![]() dziewczyny a o co chodzi z tym skokiem 12 tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Rozeznanie
|
haha dobre
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Wtajemniczenie
|
wanilia83 gratulacje dla 4 miesiąca
![]() i wszystkim dzieciaczkom wszystkiego dobrego z ukończonych miesięcy ![]() ![]() o Wiktorek coś tam kwili idę potulić moje szczęscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Rozeznanie
|
a to moje kochane malenstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() a teraz się na tżta wkurzyłam bo zawsze mały od 7-8 się bawi i potem o 8 lula jeszcze i śpimy do 10 -11 i teraz też tż jeszcze spał ja wzięłam ululałam małego po wielkich trudach bo nie umiał zasnąć i nagle budzik tżta się rozwył matko aż ja się wystraszyłam!!! mały oczywiście koniec spania ryk bo zmęczony a się wybił ze snu...teraz na szczęście w leżaczku leży i się bawi...a tż poszedł mi śniadanie robić - już mu powiedziałam żeby się nie wysilał bo nie zjem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale i tak śliczna mimo że spłakana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE!!! buźki dla Nadusi ![]()
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
a i zapomnialam napisac ze nadal walczymy z ciemieniucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za odpowiedzi w sprawie nocnego ubierania widze, ze moja spi tak jak wasze, ale w nocy czesto ma bardzo zmarzniete raczki i nosek a dzisiaj spala w poprzek lozeczka, glowke miala przy drabinkach ![]() dzisiaj mamy szczepienie przeciw pneumokokom, jak wasze dzieci p otym reagowaly?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam, że byłam bardzo też napalona na ten stokke wózek http://www.stokke.com/en-pl/stroller...cept/grow.aspx
![]() |
#1273 | |||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() moje szczęście dziś spało 7 godzin jednym ciągiem! ![]() ![]() Może spróbuję go następnym razem na śpiocha o 23 nakarmić, zobaczymy, do której wtedy pośpi. wanilia, sto lat dla Nadii! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a żarcie będzie świąteczne, hehehe ![]() ![]() Cytat:
coś w tym jest, bo Krzyśkowi też się lampy podobają, zwłaszcza żyrandole, te kryształki migocące - czytałam, że małym dzieciom podobają się świecące rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() idę korzystać ze snu małego i coś ogarnąć w domu! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mateusz 19.02.2011 ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2011-07-20 o 20:01 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
dziekowac
![]() Cytat:
![]() ![]() jesli moge pomoc to moze zacznij stosowac emolium balsam do ciala.ja stosuje od jakiegos czasu i prawie jej wogole nie ma.po kapaniu na wieczor smaruje malego cialko i przy okazji wloski i jest super ![]() dzien doberek ![]() my dzis tak srdenio pospalilsmy.znaczy ja bo Michal dosypia jeszcze a ja po poworcie z pl mam tyle roboty ze chyba juz z 6 pranie robie i konca nie widac.a jak patrze ile mam jeszcze prasowania to mnie krew zalewa ![]() na dworze super pogoda sie zapowiada.wczoraj bylo prawie 30st.normalnie jak na anglie to naparwde rewelka ![]() ![]() mykam zrobic sobie sniadanko.milego dnia lachony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zadomowienie
|
hejka,
dzisiejsza noc mnie bardzo zaskoczyła, Tymo wczoraj jadł o 18 ostatni posilek, a obudził sie chwilke przed 4 na jedzenie. a poprzednie 2 noce budzil sie po 1, wiec myslalam ze glodny jest i sie nie najada. widac trudno za nim trafic. dzis dalam mu mleczko z mniejszym smoczkiem, na szczescie dwa smoki zostawilam bo tak powyrzuclalam wszytskie 1 i 2. i jadł troche dłużej to mlesio bo9-10minut, i tak sie pruł jak sie skonczylo ! no i z wrazenia tak sie prezyl ze mu sie ulalo. sierotka jedna. Wanilko gratulujemy 4 miesiecy!!! ![]() Jok3r zazdraszczam ci tego picia. moj jak wypije 50 na dzien to cud, a i tak w wiekszosci w mleku przemycam bo nic by nie wypił! Montii a jaki masz rozmiar wanienki? 80 czy 100? ja paimietam tż sam pojechal po wanienke i kupil tą dużą ![]() ![]() ![]()
#1278 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile Wy wieczorem naprodukowałyście
![]() ![]() ![]() Gosiawolna dobrze, że z tż pogadaliście ![]() ![]() ![]() Pisałyście o kupach i mój też od jakiegoś czasu takie gładziutkie robi, bez żadnych grudek i czasem lekko ciągnące (ale opis ![]() ![]() Dawid jak jest chłodniej (tak jak teraz mamy 21,5 stopnia w pokoju) to śpi w pajacu i pod troszkę grubszym kocykiem, a jak ciepło to w bodziaku i pod kocykiem albo pieluchą. Rozkopuje się tylko jak usypia, jak już zaśnie i go przykryję, to tak śpi. Kołderki jeszcze nie używaliśmy, chyba będę musiała na zimę kupić drugą, bo ta mi się wydaje strasznie sztywna. My też jeszcze nie chrzciliśmy małego i chyba w sierpniu w końcu będziemy, miało być 17 lipca, ale jeszcze do księdza nie dotarliśmy ![]() Prunelle o jak fajnie Ci mały pospał ![]() ![]() Wanilia gratulacje dla Nadii ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-05 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Wtajemniczenie
|
kilka tygodni wcześniej małego też tak zabezpieczyłam wkładając kocyk pod materacyk ... mały tak walczył i kopał aż rano jak go przebierałam zauważyłam na nózkach krwiaczki .. dokładnie przy wewnętrzej stronie kolanek...zmartwiłam sie bo myślałam na początku że pękają mu naczynka ...potem domyśliłam sie po przeanalizowaniu sytuacji ze to te zabezpieczenie przed odkryciem
![]() ![]() gosiawolna ja zwykłą oliwką przed kąpaniem smarowałam i szczoteczką wyczesałam .. potem kąpiel i zeszło po trzech razach takiego zwykłego zabiegu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek!
![]() u nas dalej pochmurno, normalnie depresji dostanie niedługo przez ta pogodę :/ Moja córa rozpoczęła dziś dzień o 4 ![]() ale za to w szampańskim humorze, gadała z miśkami, smiała sie-chyba cały dom Ją słyszał! wzięłam Ją do cyca a ta w śmiech, a ja ledwo oczy otwierałam. zasnęła dopiero o 6 ![]() Cytat:
![]() Tity, nasi faceci są czasem beznadziejni!!!! Cytat:
![]() a tż ma powiedziec w swojej rodzinie ![]() Cytat:
Jak cos trafisz ciekawego na all to pochwal się ![]() ![]() super!!! ![]() montii, i tego sie własnie boje,bo u Nas tak wyje chórzystka, że aż ja drygam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kawał Panny już z Niej jest ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas spokojna noc, mały usnął koło północy jak zwykle ![]() ![]() Ja używam frote przescieradeł, dla małego też takie mam, kupiłam na allegro i po dwóch praniach się zmechaciło ![]() My chrzcimy 14 sierpnia. Krzesełko do karmienia to chyba rzeczywiście z Ikea najfajniejsze, jeszcze się nie rozgladałam. Jokr, ale słodziak, pieknie się usmiecha ![]() Gosiawolna ciesze się, że u Was się wyjasniło, wazne żebyście się nawzajem wspierali ![]() Wanilia gratuluje Wam ![]() MOntii jeszcze jedno pytanie o chustę, nie bij ![]()
#1282 |
Wtajemniczenie
|
kochane odpowiecie mi na pytanie... prosze nie wiem gdzie pisałyście na ten temat ... nie mogę znaleźć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |||||
Wtajemniczenie
|
gratulujemy 4 m-cy!!!
dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękujemy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To juz Nadusia wkracza w dorosle zycie hehe Gratulujemy ![]() ![]() Tz poszedl z mala na szczepienie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nosidło szybciej, jak ja ide na takie szybkie zakupy to biorę marsupi, ale podobno jest takie wiązanie 2X w chuscie i tylko wkladasz i wyjmujesz dziecko nie musisz sie na nowo motac ale ja jeszcze tego nie opanowalam, musiaalbys na necie zerknac ,ja tez zobacze ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1287 |
Zadomowienie
|
Mysmy ja pokonali Dexerylem. Nawet lekarka byla w szoku, ze tak szybko
zeszla. Co polecacie do smarowania po kapieli, bo u rodzicow jest starsznie twarda woda i skorka Matiego az trzeszczy jak go wycieram. Kremuje go balsamem Nivea, ale moze jest cos fajniejszego? Do kapieli uzywam kosmetykow Bubchena ( bosko pachna), ale i tak potzrebny jakis balsamik. Druga sprawa to wypadaie wloso. Maly przekroczyl magoczne 3 miesiace i mama zaczyna sie sypac. I tak jak w czasie ciazy wlosy mialam ✂✂✂ut mocne, a paznokcie do bani tak teraz na podlodze robi mi sie dywan codziennie, a pazurami moge sciany skrobac. Mysalam o Skrzypowicie, ale nie wiem czy jest faktycznie skuteczna. Tesciowka polecila mi Neril Garniera to szampon i taki jakby tonik, smierzdi jak cholrea, ale jej bardzo pomogl tylko, ze to takie zwykle pojemnosciowo buteleczki, a kosztuja po 15zl kazda, a wiadomo, ze po jednym razie nie bedzie wielkiej roznicy. Zreszta ja wole po prostu lyknac tabl i juz zamiast robic jakies zabiegi. I kolejna sprawa. tz ktos tam wczesniej pytal o to, ale juz nie pamietam, na ktorej stronie, a nie chce mi sie szukac. Mianowicie chce kupic pas czy cokolwiek co pomoze pozbyc mi sie bebzola. No niestety zgodnie z "przepowiednia" mojego gina przez cholernego miesniaka wszystko tak wolno mi schodzi, ze masakra. Wagowo ladnie zjezdzam, bo srednio 1-2 kg tygodniowo, ale flak czuje sie swietnie. Za 4,5 tyg chrzciny, a ja mam 2 wielgachne faldy zamiast brzucha. Pepek nie chce mi sie wessac z powrotem do srodka i jest taki jakis ciemny w srodku, sloneczko ( czyt. rozstepy) rowniez maja sie swietnie. Co prawda nie sa jakies tam razace, ale jednak sa. Scielam i pofarboalam wlosy, zmienilam wiekszosc garderoby, bo jak mi kolezanka powiedziala, ze wygladam jak memka to stwierdzilam, ze porod porodem, macierzynstwo macierzynstwem, ale wiecznie tez nie mozna zwalac winy za swoj wyglad na zmeczenie i niemowlaka, wiec jak juz ze soba skonczylam to zaczelam wygladac jak czlowiek. Tylko ten brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Wtajemniczenie
|
Wanilko dużo zdrówka dla Nadusi!Jak ten czas lec,juz 4 miesiące.My za 3 dni skończymy 3 i nie wiem kiedy to zleciało
![]() ![]() Mirabilko u nas po miasteczku jeździ dziewczyna wóżkiem stokke,takim fioletowym i nie powiem robi on wrażenie.No ale cena kosmiczna jak dla mnie,z reszta nawet nie o to chodzi-dla mnie to strata pieniedzy,no ale jak ktos ma ![]() ego-ego,aguś kliknięte z rana! Iza ja tak jak dziewczyny kupuje 68 i 74,chyba że jest rozmiarówka 6-9 to tez bioerę.Własnie jak cos fajnego znajdziesz to dawaj znać.A propos miałam sie kiedys pytac bo chyba ty zamawiałaś te fajne bodziaki http://allegro.pl/mothercare-body-3s...658849043.html jak sie sprawują? My też prosimy o głosy ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl Dziękujemy z góry!
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja kruszyna od soboty jest nieznośna. chyba skok 8-9 tygodnia.
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Jok3r oj te chłopy nasze....
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.