Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 12:56   #2881
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Witajcie

Witam nową mamusię

archinta kciuki z badanie obyś nie musiała dołączyć do naszego zacnego grona słodkich mam

natka za wizytę! Daj znać jak poszła

MalgosiaM8 kurcze kochana współczuję, naprawdę na pewno nie możesz robić wszystkiego i wszystkim nadskakiwać. U mnie takie samo podejście jak Twój mąż ma tato - nie rozumie czemu leże, skoro inne kobiety w ciąży np. ćwiczą. Jak mogą to ćwiczą on nie rozumie co to przedwczesny poród, że coś sie może stać ... No ale to tata - ma 64 lata, swój świat i swoje kredki. Powinnaś bardziej wstrząsnąć mężem i nauczyć go sprzątać, gotować, robić zakupy. Bo jak nie teraz to potem będzie już za późno.

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A jak tam u Was z rozstępami? Udało się uniknąć?
niestety są paskudy! A teraz im więcej smaruje tym więcej ich wychodzi. Na udach i na piersiach

kapka przed nami dopiero cała procedura, jesteśmy na samym początku i planach. A czemu macie aż taką dużą działkę?????

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
I oswieccie mnie prosze....co do wózka i co do łózeczka skoro termin porodu np koniec wrzesnia.... Posciel? kocyk? spiworek??? Bo ja zielona jestem(
ja kupiłam i pościel i kocyk. Nad śpiworkiem się zastanawiam, ale póki co nie kupuję

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Mój narzeczony by nie przeżył bo napewno bym się już Mu tak nie pokazywała nago =)
to on kocha Ciebie czy Twoje ciało??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:56   #2882
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
mój patrzy tak samo, a pogoda fatalna
udało mi się wbić w moment, że przestało na chwilę padać i poszłam na szybko, ale takim sprintem to jeszcze w tej ciąży nie biegłam

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale jak to mówią - nie ma tego złego itd. Policzyłam swoje dziecięce rzeczy - nowe i używane i zaraz postaram się wkleić. Może doświadczone mamy podpowiedzą czy coś jeszcze dokupić. Dodam, że te używane są w różnym stanie, sporo jest mocno podniszczonych. I piszcie ile wy czego macie. Jeszcze jeden karton został mi do podliczenia, ale to duże rozmiary, od 74 wzwyż.
ja mam mało ubrań na razie, ale dlatego, że wszystko kupujemy sami, nie mam od kogo dostać
Muszę przeglądnąć Twoją wyprawkę i porównać ze swoją listą, którą tu tez kiedyś wklejałam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja staram sie wypijac około 3 litrów dziennie ale chyba wychodzi około 2 czasem w gorsze dni mniej
mi samej wody idzie dziennie ze 2l, a do tego soki, herbata, dużo piję a gin mi kazał jeszcze więcej bo jakieś szczątki czegoś mi wyszły w moczu..

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

archi K. jest charakterny, żebys wiedziala Wczoraj chcielismy zeby zasnął w łozeczku, bo mamy dosyc usypiania go na rękach zwalaszcza ze teraz będziemy musieli sie podzielic i go uczymy ze po kapieli jest butla i lozeczko. Jak nie spi to chociaz niech w nim siedzi. My oczywiscie jestesmy kolo niego zeby nie bylo za duzego szoku naraz. No i byl taki niezadowolony z tego powodu ze musi siedziec w tym lozeczku ze rzucił się na materac i walił z całej siły główką w co się dało az trafil na twarde. Krew mu poszla z noska, ja się poplakalam z nerwów, małz zaczął biegac po lod i chusteczki, wyjęlismy go z łózeczka a on byl zachwycony ze się uwolnił Zaczal sobei gadac z nami, przytulac nas i brykac po podlodze. krew mu w ogole nie przeszkadzała:e ek:
ooo jaa ma charakterek ten Wasz synuś, oj ma

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:59   #2883
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
i biorę wiesiołek podobno warto.
na co to?

jak przeczytałam ile pijecie, to aż szklankę woda napełniłam, jakoś oić mi sie nie chce, a do tego mam taki słaby pęcherz

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:00   #2884
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja staram sie wypijac około 3 litrów dziennie ale chyba wychodzi około 2 czasem w gorsze dni mniej
a czasem oprócz tej mamy i ja pije żywca gazowanego z sokiem malinowym-to tak zeby ta niegazowana mi sie nie znudziła za szybko heheh
Ło matko, to ja nawet 1,5 litra nie wypijam . Muszę się poprawić.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja zawsze dużo wody żłopałam, więc mnie nie pytaj

Siej siej ten zamęt- zmobilizujesz mnie, jak ja Ciebie na szkołę rodzenia
A widzisz ze szkołą rodzenia jest lipa, bo u nas w mieście raczej nie ma, a tam, gdzie będę rodzić (100km) zajęcia są codziennie - i mąż się nie zgadza na dojazdy . Co prawda tydzień teraz, a tydzień w sierpniu ale i tak nie chce dojeżdżać. Jednym słowem .

Obiad wstawiony.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:00   #2885
aa2
Zakorzenienie

Lausane no niezły Konradek hehe ja go uwielbiam po samych opowieściach
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:12   #2886
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
udało mi się wbić w moment, że przestało na chwilę padać i poszłam na szybko, ale takim sprintem to jeszcze w tej ciąży nie biegłam

ja mam mało ubrań na razie, ale dlatego, że wszystko kupujemy sami, nie mam od kogo dostać
Muszę przeglądnąć Twoją wyprawkę i porównać ze swoją listą, którą tu tez kiedyś wklejałam
Moonik to Ty też kobieto sporo pijesz, muszę się tu poprawić wobec tego! A psiak chyba ze sprintu zadowolony, co?? U nas psa wyprowadza małż, bo gin mi nie zezwolił na sprinty hehe.
Twojej listy przepraszam nie widziałam, bo jednak trochę mnie ominęło.

Aa2 jak poszukiwania szkoły rodzenia??

Stary 2011-07-06, 13:15   #2887
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Lausane no niezły Konradek hehe ja go uwielbiam po samych opowieściach

Ancia ja tez malo piję, a jesli juz to mocną czarną herbatę - czyli to czego sie nie powinno. Czasem sok marchwiowy lub jabłkowy. Jakos do wody nie mogę się przekonać
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 13:18   #2888
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anetika; no i bomba z wynikami chociaż wiesz czym mierzyć, a jakiej normy masz się trzymać po posiłku?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej mamuśki wpadam tylko na chwilę
jadę właśnie do banku podpisywać umowę kredytową proszę o kciuki
miłego dnia
mówisz i masz

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
no i biorę wiesiołek podobno warto.
wiesiołek z tego co wiem może powodować skurcze - czytałam o nim sporo kiedy się staraliśmy o małą i wtedy zalecano go brać do owulacji, bo skurcze mogłyby spowodować poronienie czy jakoś tak. Także wiesiołek i herbata malin to u mnie na pewno ale po 36 tc.

Lausanne
nie daj się mamie!!Bądź twarda i walcz! Nie przesadzaj ze sprzątaniem, gotowaniem, bo mały i tak zapewnia Ci duużo nadprogramowego dla Ciebie ruchu - niezły terrorysta z niego swoją drogą

Stary 2011-07-06, 13:22   #2889
aa2
Zakorzenienie

Ancia czekam na godz 16 bo pisze na str szpitala ze w godzinach szkoły rodzenia zeby dzwonic
gdzie indziej juz nie szukam bo zazwyczaj sa płatne a jak mam wydac kupe kasy na szkołe rodzenia to nei chce wole za to monitor oddechu kupic jakby co
Stary 2011-07-06, 13:23   #2890
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia ja tez malo piję, a jesli juz to mocną czarną herbatę - czyli to czego sie nie powinno. Czasem sok marchwiowy lub jabłkowy. Jakos do wody nie mogę się przekonać
W sumie herbat też kilka piję, ale nie mocnych. A nie masz problemu ze skurczami? Bólami nóg?
A Konradek faktycznie niezły terrorysta, jestem ciekawa jak się będzie zachowywał po narodzinach.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Także wiesiołek i herbata malin to u mnie na pewno ale po 36 tc.
Chcesz przyspieszyć poród czy o co chodzi? Bo jakoś nie kumam.

Stary 2011-07-06, 13:25   #2891
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik to Ty też kobieto sporo pijesz, muszę się tu poprawić wobec tego! A psiak chyba ze sprintu zadowolony, co?? U nas psa wyprowadza małż, bo gin mi nie zezwolił na sprinty hehe.
Twojej listy przepraszam nie widziałam, bo jednak trochę mnie ominęło.
piję bo lubię hehe ale nie pytaj ile razy dziennie w kibelku jestem
taaak pies zadowolony, tym bardziej, że go puściłam luzem i biegał sobie sam. Ja normalnie chodzę spokojnie, kroczek za kroczkiem sobie dreptam, bo mi się coraz cięzej idzie a teraz to wyjątek ze względu na deszcz i tak nie uniknęłam go do końca bo w połowie drogi od nowa się rozpadało :/

a listę już jakoś dawno wklejałam, podobna do Twoje tyle, że bez wyliczeń cenowych, bardziej na tym co powinno się mieć się skupiłam zaraz poszukam gdzie to było.

Aga ja też maliny i wiesiołek jak coś będę brać dopiero po 36tc, o wiesiołku czytałam to samo co Ty

Julitka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 13:27   #2892
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ancia czekam na godz 16 bo pisze na str szpitala ze w godzinach szkoły rodzenia zeby dzwonic
gdzie indziej juz nie szukam bo zazwyczaj sa płatne a jak mam wydac kupe kasy na szkołe rodzenia to nei chce wole za to monitor oddechu kupic jakby co
Aa2 u nas ta szkoła w sumie dużo nie kosztuje -180zł, ale jak doliczyłabym dojazdy 10x50 zł to już wychodzi konkretna sumka .

Stary 2011-07-06, 13:28   #2893
anetika
Rozeznanie

agnieszka 0605 - mam nie przekraczać 140mg 1h po posiłku i jeżeli chodzi o ten glukometr, który dobrze mierzy to ani razu nie przekroczyłam tej normy, tak średni wychodzi mi coś koło niecałych 120 po 1h czyli chyba dobrze Jeszcze ciekawi mnie co mi na to jutro mój gin powie, ale jestem juz spokojniejsza po tym porównaniu z przychodniowym glukometrem

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:28   #2894
anciaahk
kosmitka

Oświećcie mnie z tym wiesiołkiem i malinami - skoro przyspiesza poród, to czemu chcecie go brać?

Stary 2011-07-06, 13:28   #2895
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

Chcesz przyspieszyć poród czy o co chodzi? Bo jakoś nie kumam.
stosowanie tych specyfików podobno ułatwia poród, szyjka się otwiera itp. Ale stosowanie ich wcześniej to wg mnie właśnie możliwość wywołania porodu, tzn. przyspieszenia, a tego bym nie chciała. Dlatego ja mówię im TAK ale w okresie bezpiecznym czyli po 36 tc, ż nawet jakby bardzo podziałały to z małą będzie ok

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:30
Stary 2011-07-06, 13:29   #2896
mooonik
Zakorzenienie

o TU dawałam swoją listę

Julitka

Stary 2011-07-06, 13:30   #2897
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kurcze, to my na szkołę dajemy 390zł i to za 12 spotkań...
Ale chyba już nie ma sensu szukać gdzie indziej.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:31   #2898
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anetika mieścisz się w normach więc jest ok

Stary 2011-07-06, 13:31   #2899
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
o TU dawałam swoją listę
Aaa to ty dawałaś

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 13:32   #2900
aa2
Zakorzenienie

dobra ide sie troche chyba ogarne bo kolezanka ma przyjechac i mamy na spacer sobie pójsc a wygladam jak potwór
bedziemy sie toczyc we dwie ona tez w ciazy
Stary 2011-07-06, 13:32   #2901
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Oświećcie mnie z tym wiesiołkiem i malinami - skoro przyspiesza poród, to czemu chcecie go brać?
W sumie po 36 tygodniu ciąża donoszona to można by trochę popędzić maluszka Chociaż ja jeszcze nie myślałam o piciu czegokolwiek, ale skoro mówicie, że ułatwia to muszę przemyśleć sprawę

Wymianka.
Stary 2011-07-06, 13:33   #2902
agnieszka 0605
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536976

o wiesiołku i tych malinkach

Stary 2011-07-06, 13:34   #2903
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie herbat też kilka piję, ale nie mocnych. A nie masz problemu ze skurczami? Bólami nóg?
A Konradek faktycznie niezły terrorysta, jestem ciekawa jak się będzie zachowywał po narodzinach.
mialam problemy ze skurczami macicy. i skurcze łydek A jadę na 6 magnezach dziennie (zalecenie gina) i juz jakos nie mam tych klopotów. A herbata je moze powodowac?

ja wlasnie chce brac te maliny ale poki co się boję a 36 tc to nie za pozno zeby daly odpowiedni efekt?
Stary 2011-07-06, 13:40   #2904
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
stosowanie tych specyfików podobno ułatwia poród, szyjka się otwiera itp. Ale stosowanie ich wcześniej to wg mnie właśnie możliwość wywołania porodu, tzn. przyspieszenia, a tego bym nie chciała. Dlatego ja mówię im TAK ale w okresie bezpiecznym czyli po 36 tc, ż nawet jakby bardzo podziałały to z małą będzie ok
Dzięki Aga, doczytałam opinie dziewczyn i brzmi sensownie. Wiecie, co na to lekarze?
Cytat:
o TU dawałam swoją listę
Mi link nie działa .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze, to my na szkołę dajemy 390zł i to za 12 spotkań...
Ale chyba już nie ma sensu szukać gdzie indziej.
Jak często masz zajęcia? Mało to nie jest, ale teraz chyba bez sensu zmieniać?
Cytat:
mialam problemy ze skurczami macicy. i skurcze łydek A jadę na 6 magnezach dziennie (zalecenie gina) i juz jakos nie mam tych klopotów. A herbata je moze powodowac?

ja wlasnie chce brac te maliny ale poki co się boję a 36 tc to nie za pozno zeby daly odpowiedni efekt?
Nie wiem, czy herbata może je powodować, ale lekarz na skurcze kazał mi dużo pić, z tym że u mnie to tak różnie z tym bywa. Jak nie zapomnę to piję, ale chyba nie więcej niż 1 l dziennie.

Jakoś bałabym się tych malin i wiesiołka .

Stary 2011-07-06, 13:40   #2905
lausanne
Wtajemniczenie

a sister jak Twoj humorek dzis? wczoraj na chwilę K. odciągnąl moją uwagę i już zapomnialam Ci odpisać. Skleroza nie boli
Stary 2011-07-06, 13:43   #2906
kapka
Zadomowienie

Cytat:
A spotkałam w labie jakąś dziewczynę co mówiła,że jej lekarz nie pastwił się nad nią z piciem glukozy tylko kazał zjeść na śniadanie białą bułkę posmarowaną oszczędnie masłem z chudym serkiem i wpić herbę posłodzona chyba 1 łyżeczką- już ie pamiętam. W każdym bądź razie,że takie śniad. było odpowiednikiem tejże porcji glukozy co my nieszczęsne wypijamy!
Ciekawe co?!
też czegoś takiego nie słyszałam

[QUOTE=mooonik;27968534]ale i dla TŻ obowiązkowa koszula i koniecznie z dziurkami w odpowiednich miejscach
żadne inne rozwiązanie nie wchodzi w grę
QUOTE]

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam, że takiego noworodka nie powinno się przykrywać kołdrą, bo może się wiercić i przypadkiem zasłonić sobie usteczka nią. Tak samo jak położysz na poduszce. Podobno najlepiej położyć tą kruszynkę na prześcieradle i pieluszce tetrowej (gdyby się ulało po jedzeniu) i przykryć kocykiem. Albo w rożku położyć - podobno dziecko ma wtedy fajne skojarzenia z matczyną macicą jak takie opatulone. Ja sobie kupno pościeli zostawiłam na później
W szpitalu pielęgniarki b. ciasno owijają noworodki w rożki, tak jak pisałaś dzięki temu dziecko ma skojarzenie z ciasną matczyną macicą.
Ja akurat pościel kupiłam w zestawie (potem moge nie mieć do tego głowy), na pewno nie od razu a w późniejszym czasie i jej użyje, tak to rożek i kocyk.

Cytat:
ej noooooooooo- właź w temat bez takich!
Akurat pestka pytała (na 94 stronie) czym dziecko okrywać w wózku i w łóżeczku jak poród końcem września i wiesz był deficyt odpowiedzi bo nie było żadnej mamuśki - także możesz się wykazać
może nie wszystkie , ale jedna napewno odpowiedziała(czyt.Ja)

Cytat:
Archinta a ja spróbuję tej muszynianki z sokiem, wtedy może mi wejdzie. Ile wody wypijacie?
A z wyprawką to jest tak, że sama chciałaś, bym wróciła. To jestem. I zamęt sieję .
siejcie siejcie im więcej tym lepiej się przygotujemy na przyjście maluchów

lausanne- to masz małego artyste w domu,daje Wam popalić

agnieszka0605-chcielismy kupić góra do 20ar.
Tą co kupiliśmy pojechaliśmy oglądnąć "przy okazji" z pania z nieruchomości, a że wynegocjowaliśmy b. dobrą cene to taką zakupiliśmy(z czego 20ar, jest budowlanej reszta rolna).W tym roku ogrodzimy 20 ar, a na pozostałej reszcie zasadzimy sobie kiedyś sad owocowy.

Anciah- kupiłam 3pary półśpioszków, z córą miałam tylko 1 pare i byłam z nich zadowolona.Jak znowu mnie nie zawiodą to zakupie w późniejszym czasie większe rozmiary.
Patrzyłam na Twoja liste, jak dla mnie jest OK na sam początek(sama nie wiem czy coś przeoczyłam-były czapeczki )

Nie jestem zwolenniczką kupowania 10szt. z każdego rozmiaru, bo w praniu wychodzi w czym dziecku najwygodniej i co jest najbardziej praktyczne, mam pare ciuszków 56 i 62, reszte będe dokupywać na bierząco.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:44   #2907
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aaa to ty dawałaś

Cytat:
Mi link nie działa .
.
a tak: http://www.speedyshare.com/files/29141720/_wyprawka.xls ?

co do skurczy i herbaty- herbata(zwłaszcza mocna i gorzka) tak jak i kawa wypłukuje magnez z organizmu, dlatego może być przyczyną skurczy

Julitka

Stary 2011-07-06, 13:48   #2908
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Aga, doczytałam opinie dziewczyn i brzmi sensownie. Wiecie, co na to lekarze?

moj gienek wspominał o malinach jak byłam w ciąży z K. Ale powiedzial o tym jak bylam w 38 tc

Nie wiem, czy herbata może je powodować, ale lekarz na skurcze kazał mi dużo pić, z tym że u mnie to tak różnie z tym bywa. Jak nie zapomnę to piję, ale chyba nie więcej niż 1 l dziennie.

Jakoś bałabym się tych malin i wiesiołka .
a herbata nie wyplukuje magnezu? bo gdzies tak jakbym o tym slyszala ja juz nic nie czaję z tym piciem, pamiętam ze miałam pic po porodzie zeby macica się obkurczała, a teraz nic mi gin nie mowił na pewno piję mniej niz 1litr

a malin i wiesiołka wlasnie też sie boje Zwłaszcza ze ciąza byla tak dlugo zagrozona. Chyba bez konsultacji z ginem nie będę pić
Stary 2011-07-06, 13:51   #2909
SONIA004
Zadomowienie

aa2 to w Zabrzu jest jakaś bezpłatna szkoła rodzenia?????? Będę wdzięczna za namiary, bo nie potrafię znaleźć
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:53   #2910
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Anciah- kupiłam 3pary półśpioszków, z córą miałam tylko 1 pare i byłam z nich zadowolona.Jak znowu mnie nie zawiodą to zakupie w późniejszym czasie większe rozmiary.
Patrzyłam na Twoja liste, jak dla mnie jest OK na sam początek(sama nie wiem czy coś przeoczyłam-były czapeczki )

Nie jestem zwolenniczką kupowania 10szt. z każdego rozmiaru, bo w praniu wychodzi w czym dziecku najwygodniej i co jest najbardziej praktyczne, mam pare ciuszków 56 i 62, reszte będe dokupywać na bierząco.
Kapka - dziękuję Ci bardzo a czy 3 sztuki półśpiochów to nie za mało? Ja boję się, że będę stale prać. Może kupię tak jak Ty ze 3 sztuki w rozmiarze 62. Nie wiem, w co się takie dziecko na spacerek ubiera we wrześniu czy październiku??
Kurcze, jak pomyślę o spacerkach to jakaś abstrakcja dla mnie - ja, dziecko i spacer. Nie umiem sobie tego wyobrazić.
Mam czapeczki i skarpetki i niedrapki - wszystko używane, ale w kartonie, jeszcze nie zostało spisane .
Cytat:
a tak: http://www.speedyshare.com/files/29141720/_wyprawka.xls ?

co do skurczy i herbaty- herbata(zwłaszcza mocna i gorzka) tak jak i kawa wypłukuje magnez z organizmu, dlatego może być przyczyną skurczy
Zadziałało , dziękuję. Wydrukuję i porównam ze swoją listą, fajnie to zrobiłaś.
Na noc staram się pić herbatkę zieloną z meliską, fajnie wycisza. I obiecuję poprawę z wodą. A ta woda może być z sokiem malinowym skoro on skurcze powoduje?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości