Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 13:03   #2851
malamutka
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie wiem, zakupię Pani Doktor i zobaczymy czy pomoże .

Kapko pogoda fajna, bo lżej się człowiek w takiej temperaturze czuje. I nie puchnę przynajmniej. Ale deszcz mógłby nie padać, bo nie mam jak wyjść z domu, a chciałam kilka dzieciowych sklepów obskoczyć i dokupić co nieco.
Imiona stare też mi się podobają, ale olewam to, jak ludzie reagują. Kiedyś było mi przykro i smutno, a teraz tak się zżyłam z Frankiem, że resztę mam w nosie.

W temacie mężów swojego trzymam akurat na tym polu krótko, od początku. Zresztą akurat np. mama tu mnie wspiera. On chyba widzi i rozumie, że pewnych rzeczy mi nie wolno. Od ok 2-3tygodni sam sprząta, a przez remont sprząta codziennie. Staraliśmy się o dziecko długo, więc musi zrozumieć, że musimy teraz uważać na wszystko. A po drugie chyba nie chce, bym szybciej urodziła, gdy zakupy w powijakach a remont zrobiony w 50%.

Do nas to przyjdzie za 3-4 lata.

Małgosia uważaj na siebie!!! A chłopa trza podszkolić, ze spożywki również . Mój 4 lata po ślubie wszystko umie kupić.

Ja będę miała i kocyki i pościel do łóżeczka a do wózka śpiworek. A czemu w łóżeczku nie przykrywać kołderką? Ja cały czas śpię pod kołdrą, więc chyba dziecko tym bardziej?
Ja gdzieś wyczytałam, że takiego noworodka nie powinno się przykrywać kołdrą, bo może się wiercić i przypadkiem zasłonić sobie usteczka nią. Tak samo jak położysz na poduszce. Podobno najlepiej położyć tą kruszynkę na prześcieradle i pieluszce tetrowej (gdyby się ulało po jedzeniu) i przykryć kocykiem. Albo w rożku położyć - podobno dziecko ma wtedy fajne skojarzenia z matczyną macicą jak takie opatulone. Ja sobie kupno pościeli zostawiłam na później
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:06   #2852
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
a i wiecie co z suplementów to ja mam tylko jod i DHA zapisane, te drugie ost. się skończyły i kupiłam sobie zwykły tran w kaps. (oczywiście porównywałam skład), a nie taki z napisem "dla ciężarnych" zapłaciłam 27 zł za 60 kaps. a mój Prenatal DHA 30 kaps. kosztował 37 zł.
ładny biznes no nie ????!!!!!
ja tez biore prenatal ale ten zwykły pytałam ginki o to czym sie różnią i ona mówiła ze tym ze te co ty bierzesz czesto przepisywane sa kobietą które maja mdłości itd i ze mozna je rozpuścic w wodzie czy jogurcie
ja za 90 tabsów zapłaciłam35 zł a i tak ich nie lubie bo smierdza mi zioałami bee

co do wody to właśnei jakoś smakowo ona mi smakuje dlatego ja pije , a na skurcze łykam magnez hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:07   #2853
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Facet to inna forma życia...pamiętaj o tym i niestety wychowuj!!!!!!
Stary 2011-07-06, 13:08   #2854
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
Witam! Czy mogę niesmiało i troszeczkę późno do Was dołączyc? szukałam wątku mam pazdziernikowych i jakos nie mogłam znalezc, nie wiem jak szukałam aż tu dzisiaj na ten trafiłam.
witamy

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a z tesco mam takie bodziaki i pajace
super

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:11   #2855
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja tez biore prenatal ale ten zwykły pytałam ginki o to czym sie różnią i ona mówiła ze tym ze te co ty bierzesz czesto przepisywane sa kobietą które maja mdłości itd i ze mozna je rozpuścic w wodzie czy jogurcie
ja za 90 tabsów zapłaciłam35 zł a i tak ich nie lubie bo smierdza mi zioałami bee

co do wody to właśnei jakoś smakowo ona mi smakuje dlatego ja pije , a na skurcze łykam magnez hehe
Tylko w tym moim Prenatalu jest sam olej rybi i wit. E- żadnych innych dodatków i nie wyobrażam sobie tego wylać do jogurtu - bleeeeeeee

Mi ta muszynianka na początku średnio podchodziła- bo ma specyficzny smak. Staropolanki 2000 to już w ogóle nie lubię. Zawsze piłam właśnie te nisko zmineralizowane gł. Żywiec a tej Twojej wody to nawet nie widziałam

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:14
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:12   #2856
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jeeeny no tak leje, ze się nie da ruszyć, a pies tylko patrzy oczami kotka ze Shreka i pyta kiedy wyjdziemy...
mój patrzy tak samo, a pogoda fatalna

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:13   #2857
anciaahk
kosmitka

Archinta jakoś ta muszynianka mi nie smakuje za bardzo, ale jak ma pomóc na nogi to będę piła. Wchodzi mi najlepiej cisowianka gazowana, żadnej innej wody tak nie uwielbiam.

Deszcz leje, a moje jedyne spodnie długie uprane i dlatego m.in. nie mogę wyjść. W leginsach się wstydzę, bom gruba. Może po obiedzie jakoś się przejaśni. Na obiad zaplanowałam smażone talarki i jajeczka sadzone, ale póki co dom przypomina gruzowisko, bo na górze szlifują czy coś i wszystko jest pokryte białym pyłem.

Ale jak to mówią - nie ma tego złego itd. Policzyłam swoje dziecięce rzeczy - nowe i używane i zaraz postaram się wkleić. Może doświadczone mamy podpowiedzą czy coś jeszcze dokupić. Dodam, że te używane są w różnym stanie, sporo jest mocno podniszczonych. I piszcie ile wy czego macie. Jeszcze jeden karton został mi do podliczenia, ale to duże rozmiary, od 74 wzwyż.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Wyprawka.pdf (20,3 KB, 29 załadowań)

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:13   #2858
lausanne
Wtajemniczenie

no i mam to co Ancia - nie mogę się wbić w klimat, za długo. I nie czaję o czym piszecie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:14   #2859
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
A znalazłam na TEJ STRONIE że ona jest niskozmineralizowana i,że niby taką zaleca sie ciężarnym- no ciekawe wodę niskozmineralizowana a poza tym garść tabletek bo skurcze, bo niedobory potasu, wapnia oszaleć można, a mój chłopski rozum podpowiadał ,ze wysokozmineralizowana teraz jak najbardziej wskazana

Niby wskazana niskozmineralizowana bo zwykle w ciąży łyka się zestawy witamin i inne suplementy i łatwo można przecholować, ale czy to to to kto wie

Ale zapytałam pań z labu czy mogę iść co by się nie narazić a w domku ładnie leżałam plackiem
Wynik- w sumie nie wiem- może już dziś mi wrzuca na stronkę- bo ja on-line ściągam
A nie za dobrze masz?

Cytat:

Ja też biorę prenatal, całą ciążę ten zwykły, nie smakuje za dobrze ale wyniki w normie więc nie ma co kombinować z droższymi. Dodatkowo zakupiłam już sobie herbatkę z malin oczywiście jeszcze nie piję no i biorę wiesiołek podobno warto.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:15   #2860
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja gdzieś wyczytałam, że takiego noworodka nie powinno się przykrywać kołdrą, bo może się wiercić i przypadkiem zasłonić sobie usteczka nią. Tak samo jak położysz na poduszce. Podobno najlepiej położyć tą kruszynkę na prześcieradle i pieluszce tetrowej (gdyby się ulało po jedzeniu) i przykryć kocykiem. Albo w rożku położyć - podobno dziecko ma wtedy fajne skojarzenia z matczyną macicą jak takie opatulone. Ja sobie kupno pościeli zostawiłam na później
W sumie też gdzieś to słyszałam, ale przy znanych mi maluszkach mamy przykrywały je kołderką. Ale tak czy inaczej podałaś kolejne zastosowanie rożka . Przyda się już teraz na pewno.
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no i mam to co Ancia - nie mogę się wbić w klimat, za długo. I nie czaję o czym piszecie
Mnie Archinta jakoś przygarnęła i wpadłam w rytm znowu .

Stary 2011-07-06, 13:16   #2861
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Brrry dzień

nie wiem czemu ale powaliło mnie to ogólnie jakoś ostatnio rechotka się zrobiłam, wczoraj mała szalała co chwila coś wystawało przez brzuszek, mój mąż chciał zobaczyć a ja się rechotałam jak głupia i totalnie nie mogłam tego powstrzymać

Mi się już zupełnie nie chce smarować więc zatrudniłam do tego męża co wieczór podtykam mu tubkę z kremem pod nos i mówię żeby się też dzieckiem zajął

Dołączyłam do grona nieśpiących niestety. Normalnie leże w łóżku i nic potem mój okruszek zaczyna fikołki więc tymbardziej nici ze spania za to nad ranem jak zasnę to choć do 9 śpię bo potem znów mała mnie na śniadanie budzi
jak zaczynam się rechotać i cały brzuch skacze to mój mówi żebym przestała bo dziecko potrzęsione będzie a ja je tak kołysam tylko przecież
Stary 2011-07-06, 13:21   #2862
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
jak zaczynam się rechotać i cały brzuch skacze to mój mówi żebym przestała bo dziecko potrzęsione będzie a ja je tak kołysam tylko przecież
hehe a mój egoista warczał żebym przestała bo nie widzi jak mała szaleje

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-06, 13:21   #2863
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A nie za dobrze masz?

Ja też biorę prenatal, całą ciążę ten zwykły, nie smakuje za dobrze ale wyniki w normie więc nie ma co kombinować z droższymi. Dodatkowo zakupiłam już sobie herbatkę z malin oczywiście jeszcze nie piję no i biorę wiesiołek podobno warto.
a nie masz problemów z połykaniem ich? bo u mnie to cała operacja beeee a w dodatku czasem mi po nich nie dobrze -z tego wzgledu raz je biore a czasem robie przerwe feee no ale musze je dokończyc bo mam ich od groma na szczescie gin powiedział ze jeszcze w czasie karmienia piersia dobrze jest je brac
Stary 2011-07-06, 13:24   #2864
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta jakoś ta muszynianka mi nie smakuje za bardzo, ale jak ma pomóc na nogi to będę piła. Wchodzi mi najlepiej cisowianka gazowana, żadnej innej wody tak nie uwielbiam.

Deszcz leje, a moje jedyne spodnie długie uprane i dlatego m.in. nie mogę wyjść. W leginsach się wstydzę, bom gruba. Może po obiedzie jakoś się przejaśni. Na obiad zaplanowałam smażone talarki i jajeczka sadzone, ale póki co dom przypomina gruzowisko, bo na górze szlifują czy coś i wszystko jest pokryte białym pyłem.

Ale jak to mówią - nie ma tego złego itd. Policzyłam swoje dziecięce rzeczy - nowe i używane i zaraz postaram się wkleić. Może doświadczone mamy podpowiedzą czy coś jeszcze dokupić. Dodam, że te używane są w różnym stanie, sporo jest mocno podniszczonych. I piszcie ile wy czego macie. Jeszcze jeden karton został mi do podliczenia, ale to duże rozmiary, od 74 wzwyż.
No mi tez ona poczatkowo średnio smakowała- musiała być dobrze schłodzona- jak wódka a teraz jak piję zwykła jakąś minerałkę to mi się wydaje dziwna

Przez Ciebie i tę wyprawkę znów zaczynam panikować
Cytat:
ej noooooooooo- właź w temat bez takich!
Akurat pestka pytała (na 94 stronie) czym dziecko okrywać w wózku i w łóżeczku jak poród końcem września i wiesz był deficyt odpowiedzi bo nie było żadnej mamuśki - także możesz się wykazać
Cytat:
A nie za dobrze masz?

Hihi- no ja jakbym mogła to i papier toaletowy i chleb zamawiałabym on line, więc wiesz jak jest
Cytat:
Stary 2011-07-06, 13:27   #2865
anciaahk
kosmitka

Archinta a ja spróbuję tej muszynianki z sokiem, wtedy może mi wejdzie. Ile wody wypijacie?
A z wyprawką to jest tak, że sama chciałaś, bym wróciła. To jestem. I zamęt sieję .

Stary 2011-07-06, 13:29   #2866
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
to mnie tez musi ktoś przygarnąć
ale nie wiem jak to będzie ogólnie bo teraz przychodzi do mnie mama a nie szwagierka albo jestem sama - rożnie i juz nie mogę tak siedzieć na forum. Mama ciągle by chciała zebym cos robila - obiad, pranie, sprzątanie etc "bo jak to mozna bezczynnie siedziec przy kompie" a jak jestem sama to K. już dba o to żebym się nie zajmowała "głupotami" - jego zdaniem lepiej pobawic sie w cos konkretnego (a juz najlepiej w jakąs demolkę)
Stary 2011-07-06, 13:29   #2867
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
a nie masz problemów z połykaniem ich? bo u mnie to cała operacja beeee a w dodatku czasem mi po nich nie dobrze -z tego wzgledu raz je biore a czasem robie przerwe feee no ale musze je dokończyc bo mam ich od groma na szczescie gin powiedział ze jeszcze w czasie karmienia piersia dobrze jest je brac
a ja właśnie szukałam jakiegoś innego tranu bo wielkość tych Prenatal DHA to jak czopek jak zobaczyłam 1x to się serio zastanawiałam czy nie władowali do pojemnika czegoś innego niż powinni
A na opakowaniu w czerwonej ramce napisali cytuję: ZASTOSOWANIE 50% STĘŻENIA DHA POZWOLIŁO NA ZNACZĄCE ZMNIEJSZENIE KAPSUŁKI
Te opakowanie 30kaps. jadłam chyba 3m-ce
Stary 2011-07-06, 13:29   #2868
aa2
Zakorzenienie

ja staram sie wypijac około 3 litrów dziennie ale chyba wychodzi około 2 czasem w gorsze dni mniej
a czasem oprócz tej mamy i ja pije żywca gazowanego z sokiem malinowym-to tak zeby ta niegazowana mi sie nie znudziła za szybko heheh
Stary 2011-07-06, 13:32   #2869
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta a ja spróbuję tej muszynianki z sokiem, wtedy może mi wejdzie. Ile wody wypijacie?
A z wyprawką to jest tak, że sama chciałaś, bym wróciła. To jestem. I zamęt sieję .
Ja zawsze dużo wody żłopałam, więc mnie nie pytaj

Siej siej ten zamęt- zmobilizujesz mnie, jak ja Ciebie na szkołę rodzenia
Cytat:
to mnie tez musi ktoś przygarnąć
ale nie wiem jak to będzie ogólnie bo teraz przychodzi do mnie mama a nie szwagierka albo jestem sama - rożnie i juz nie mogę tak siedzieć na forum. Mama ciągle by chciała zebym cos robila - obiad, pranie, sprzątanie etc "bo jak to mozna bezczynnie siedziec przy kompie" a jak jestem sama to K. już dba o to żebym się nie zajmowała "głupotami" - jego zdaniem lepiej pobawic sie w cos konkretnego (a juz najlepiej w jakąs demolkę)
Przygarniam

i nie daj sobie znów wchodzić mamie na głowę! Ty po tych wszystkich przejściach to "siedzenie bezczynne" powinnaś mieć odpłatne!!!
Stary 2011-07-06, 13:32   #2870
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
a ja właśnie szukałam jakiegoś innego tranu bo wielkość tych Prenatal DHA to jak czopek jak zobaczyłam 1x to się serio zastanawiałam czy nie władowali do pojemnika czegoś innego niż powinni
A na opakowaniu w czerwonej ramce napisali cytuję: ZASTOSOWANIE 50% STĘŻENIA DHA POZWOLIŁO NA ZNACZĄCE ZMNIEJSZENIE KAPSUŁKI
Te opakowanie 30kaps. jadłam chyba 3m-ce
uffff a juz myslałam ze ja dziwna jestem skoro mam problem z połykaniem no ja najpierw jadłam to co dostałam od ginki (chyba z 15 opakowań tabletek takich próbek po 4 tabsy w każdym opakowaniu) no a potem kupiłam to opakowanie z 90 tabletkami i sie mecze kiedys moze jej zjem-ostatnio jem jogurt albo jakąś smakije i topie tabletke w tym i szybko połykam mówie Ci cyrk na kółkach
Stary 2011-07-06, 13:33   #2871
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

ej noooooooooo- właź w temat bez takich!
Akurat pestka pytała (na 94 stronie) czym dziecko okrywać w wózku i w łóżeczku jak poród końcem września i wiesz był deficyt odpowiedzi bo nie było żadnej mamuśki - także możesz się wykazać
nie mogę się wykazać bo moje dziecko nienawidziło być przykryte - czy upal czy zimno. Musialam go cieplej ubierac w zimie byle go nie przykrywac. 10 minut spania pod kocykiem i byl ryk. Do teraz tak jest

a w wozeczku kocyk polarowy, kolderka do wózka jest za duza
Stary 2011-07-06, 13:36   #2872
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
uffff a juz myslałam ze ja dziwna jestem skoro mam problem z połykaniem no ja najpierw jadłam to co dostałam od ginki (chyba z 15 opakowań tabletek takich próbek po 4 tabsy w każdym opakowaniu) no a potem kupiłam to opakowanie z 90 tabletkami i sie mecze kiedys moze jej zjem-ostatnio jem jogurt albo jakąś smakije i topie tabletke w tym i szybko połykam mówie Ci cyrk na kółkach
Znam to
Pamiętam ,ze jak chciałam brać antykoncepty to najpierw wypytywałam koleżanek jakiej wielkości są- no mówię Ci, tak nie cierpię tabl.,że gotowa byłam na abstynecję
Cytat:
nie mogę się wykazać bo moje dziecko nienawidziło być przykryte - czy upal czy zimno. Musialam go cieplej ubierac w zimie byle go nie przykrywac. 10 minut spania pod kocykiem i byl ryk. Do teraz tak jest

Charrrrrrrakterny Kondziu
Stary 2011-07-06, 13:36   #2873
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Z połykaniem raczej nie bo jem je w trakcie śniadania między jedną a drugą kanapką ale... odbija mi się po nich tym ich zapaszkiem - okropieństwo. Kilka razy po nich wymiotowałam ale to chyba moja wina bo jadłam na czczo. Ja mam też wielkie opakowanie ale myślę sobie że skoro wyniki mam w ok to nie ma sensu się teraz faszerować kiedy jem masę owoców i warzyw a dokończę opakowanie właśnie w trakcie karmienia.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-07-06, 13:37   #2874
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

no widzisz kochana co dziecko to inaczej heheh
kupic na wszelki wypadek i juz-pewnie w ten czy inny sposób i tak sie wszystko spożytkuje

a mamie sie kochana nie daj nalezy ci sie odpoczywanie jak nic
Stary 2011-07-06, 13:38   #2875
lausanne
Wtajemniczenie

dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...

co do szkoły rodzenia - idę po raz drugi u nas jest za free więc mogę sobie pozwolić. Ostatnio znow ogarniała mnie panika na mysl o porodzie, a szkoła i połozne działaja na mnie kojąco - daja mi złudne wrażenie że będę spokojna i będę wiedziała co robić wiem że to zmyła, ale chcę w nią wierzyć
Stary 2011-07-06, 13:40   #2876
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to
Pamiętam ,ze jak chciałam brać antykoncepty to najpierw wypytywałam koleżanek jakiej wielkości są- no mówię Ci, tak nie cierpię tabl.,że gotowa byłam na abstynecję

Charrrrrrrakterny Kondziu
hehe ja nawet antykoncepty popijałam litrami wody i nabijano sie ze mnei bo niektórzy bez popicia łykaja aja nie umiem
kiedys jak mi baba antybiotyk przepisała to go na 5 czesci dzieliłam
a tego prenatalu nie przepoławiam bo on i tak ma dziwny posmak a jak sie go przepołowi to same zioła jakies dziwne w posmaku i wcale sie nie da łykac

Cytat:
Z połykaniem raczej nie bo jem je w trakcie śniadania między jedną a drugą kanapką ale... odbija mi się po nich tym ich zapaszkiem - okropieństwo. Kilka razy po nich wymiotowałam ale to chyba moja wina bo jadłam na czczo. Ja mam też wielkie opakowanie ale myślę sobie że skoro wyniki mam w ok to nie ma sensu się teraz faszerować kiedy jem masę owoców i warzyw a dokończę opakowanie właśnie w trakcie karmienia.

no ja tez wole najejsc sie warzyw i owoców niz połknac tego czopa
Stary 2011-07-06, 13:43   #2877
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Jejku, a ja myślałam, że jeśli chodzi o ciuszki to jestem przygotowana a tutaj się okazuje ze jestem daleko w tyle... Ale cóż będę miała przez to nadal dużo frajdy chodząc po sklepach, szparając na all i kupując te wszystkie rzeczy

A przy okazji: czy żadna z Was nie zmaga się z anemią?? Ja od samego początku próbuję się jej pozbyć ale póki co ani dieta ani tabletki nie działają. Lekarz straszy zastrzykami. No ale zobaczymy jak tym razem będzie po badaniach...
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:46   #2878
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...

co do szkoły rodzenia - idę po raz drugi u nas jest za free więc mogę sobie pozwolić. Ostatnio znow ogarniała mnie panika na mysl o porodzie, a szkoła i połozne działaja na mnie kojąco - daja mi złudne wrażenie że będę spokojna i będę wiedziała co robić wiem że to zmyła, ale chcę w nią wierzyć
Dobre złudzenie nie jest złe
Ja się ze szkoła zgapiłam znaczy się przez to,że czerwiec mieliśmy taki walnięty nie myślałam o niej, no ale może jeszcze babki mnie poratują i wcisną gdzieś po 20 lipca
Cytat:
hehe ja nawet antykoncepty popijałam litrami wody i nabijano sie ze mnei bo niektórzy bez popicia łykaja aja nie umiem
kiedys jak mi baba antybiotyk przepisała to go na 5 czesci dzieliłam
a tego prenatalu nie przepoławiam bo on i tak ma dziwny posmak a jak sie go przepołowi to same zioła jakies dziwne w posmaku i wcale sie nie da łykac
miałam dokładnie tak samo
i z antybiotykami też- zanim lekarz wypisał receptę to zawsze pytałam o wielkość tabletki
Stary 2011-07-06, 13:54   #2879
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Znam to

Cytat:
no widzisz kochana co dziecko to inaczej heheh
kupic na wszelki wypadek i juz-pewnie w ten czy inny sposób i tak sie wszystko spożytkuje

a mamie sie kochana nie daj nalezy ci sie odpoczywanie jak nic
no ja kupiłam kołderkę i trzy zmiany - nie użylam żadnej przy nim Moze Malgosia będzie mądrzejsza Zwłaszcza ze te poszewki są takie ladne

mamie staram się nie dawac, ale wiecie - przychodzi, pomaga, głupio się jeszcze klocic

archi K. jest charakterny, żebys wiedziala Wczoraj chcielismy zeby zasnął w łozeczku, bo mamy dosyc usypiania go na rękach zwalaszcza ze teraz będziemy musieli sie podzielic i go uczymy ze po kapieli jest butla i lozeczko. Jak nie spi to chociaz niech w nim siedzi. My oczywiscie jestesmy kolo niego zeby nie bylo za duzego szoku naraz. No i byl taki niezadowolony z tego powodu ze musi siedziec w tym lozeczku ze rzucił się na materac i walił z całej siły główką w co się dało az trafil na twarde. Krew mu poszla z noska, ja się poplakalam z nerwów, małz zaczął biegac po lod i chusteczki, wyjęlismy go z łózeczka a on byl zachwycony ze się uwolnił Zaczal sobei gadac z nami, przytulac nas i brykac po podlodze. krew mu w ogole nie przeszkadzała:e ek:

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

no i wstal ale długa drzemka, niecała godzina pewnie zaraz będziemy musieli iśc na spacer
Stary 2011-07-06, 13:55   #2880
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
mamie staram się nie dawac, ale wiecie - przychodzi, pomaga, głupio się jeszcze klocic

archi K. jest charakterny, żebys wiedziala Wczoraj chcielismy zeby zasnął w łozeczku, bo mamy dosyc usypiania go na rękach zwalaszcza ze teraz będziemy musieli sie podzielic i go uczymy ze po kapieli jest butla i lozeczko. Jak nie spi to chociaz niech w nim siedzi. My oczywiscie jestesmy kolo niego zeby nie bylo za duzego szoku naraz. No i byl taki niezadowolony z tego powodu ze musi siedziec w tym lozeczku ze rzucił się na materac i walił z całej siły główką w co się dało az trafil na twarde. Krew mu poszla z noska, ja się poplakalam z nerwów, małz zaczął biegac po lod i chusteczki, wyjęlismy go z łózeczka a on byl zachwycony ze się uwolnił Zaczal sobei gadac z nami, przytulac nas i brykac po podlodze. krew mu w ogole nie przeszkadzała:e ek:
Zaraz kłócić- powiedz,że musisz odpoczać - koniec i kropka

No ale sobie wymyślił terrorysta mały

Dobra- zmykam jakiś obiadek zrobić- po dzisiejszej porannej głodówce to za pichcenie się biorę - jak nie ja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości