|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() ja za 90 tabsów zapłaciłam35 zł a i tak ich nie lubie bo smierdza mi zioałami bee co do wody to właśnei jakoś smakowo ona mi smakuje dlatego ja pije , a na skurcze łykam magnez hehe |
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wyobrażam sobie tego wylać do jogurtu - bleeeeeeee ![]() Mi ta muszynianka na początku średnio podchodziła- bo ma specyficzny smak. Staropolanki 2000 to już w ogóle nie lubię. Zawsze piłam właśnie te nisko zmineralizowane gł. Żywiec a tej Twojej wody to nawet nie widziałam
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-06 o 13:14 |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 |
|
kosmitka
|
Archinta jakoś ta muszynianka mi nie smakuje za bardzo, ale jak ma pomóc na nogi to będę piła. Wchodzi mi najlepiej cisowianka gazowana, żadnej innej wody tak nie uwielbiam.
Deszcz leje, a moje jedyne spodnie długie uprane i dlatego m.in. nie mogę wyjść. W leginsach się wstydzę, bom gruba. Może po obiedzie jakoś się przejaśni. Na obiad zaplanowałam smażone talarki i jajeczka sadzone, ale póki co dom przypomina gruzowisko, bo na górze szlifują czy coś i wszystko jest pokryte białym pyłem. Ale jak to mówią - nie ma tego złego itd. Policzyłam swoje dziecięce rzeczy - nowe i używane i zaraz postaram się wkleić. Może doświadczone mamy podpowiedzą czy coś jeszcze dokupić. Dodam, że te używane są w różnym stanie, sporo jest mocno podniszczonych. I piszcie ile wy czego macie. Jeszcze jeden karton został mi do podliczenia, ale to duże rozmiary, od 74 wzwyż.
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
no i mam to co Ancia - nie mogę się wbić w klimat, za długo. I nie czaję o czym piszecie
|
|
|
|
#2859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście jeszcze nie piję no i biorę wiesiołek podobno warto.
|
|
#2860 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Przyda się już teraz na pewno.Cytat:
.
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja je tak kołysam tylko przecież
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie gin powiedział ze jeszcze w czasie karmienia piersia dobrze jest je brac
|
|
|
|
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez Ciebie i tę wyprawkę znów zaczynam panikować Cytat:
Akurat pestka pytała (na 94 stronie) czym dziecko okrywać w wózku i w łóżeczku jak poród końcem września i wiesz był deficyt odpowiedzi bo nie było żadnej mamuśki - także możesz się wykazać Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2865 |
|
kosmitka
|
Archinta a ja spróbuję tej muszynianki z sokiem, wtedy może mi wejdzie. Ile wody wypijacie?
A z wyprawką to jest tak, że sama chciałaś, bym wróciła. To jestem. I zamęt sieję .
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
to mnie tez musi ktoś przygarnąć
![]() ale nie wiem jak to będzie ogólnie bo teraz przychodzi do mnie mama a nie szwagierka albo jestem sama - rożnie i juz nie mogę tak siedzieć na forum. Mama ciągle by chciała zebym cos robila - obiad, pranie, sprzątanie etc "bo jak to mozna bezczynnie siedziec przy kompie" a jak jestem sama to K. już dba o to żebym się nie zajmowała "głupotami" - jego zdaniem lepiej pobawic sie w cos konkretnego (a juz najlepiej w jakąs demolkę )
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na opakowaniu w czerwonej ramce napisali cytuję: ZASTOSOWANIE 50% STĘŻENIA DHA POZWOLIŁO NA ZNACZĄCE ZMNIEJSZENIE KAPSUŁKI ![]() Te opakowanie 30kaps. jadłam chyba 3m-ce
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
ja staram sie wypijac około 3 litrów dziennie ale chyba wychodzi około 2 czasem w gorsze dni mniej
![]() a czasem oprócz tej mamy i ja pije żywca gazowanego z sokiem malinowym-to tak zeby ta niegazowana mi sie nie znudziła za szybko heheh
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siej siej ten zamęt- zmobilizujesz mnie, jak ja Ciebie na szkołę rodzenia ![]() Cytat:
![]() i nie daj sobie znów wchodzić mamie na głowę! Ty po tych wszystkich przejściach to "siedzenie bezczynne" powinnaś mieć odpłatne!!! |
||
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja najpierw jadłam to co dostałam od ginki (chyba z 15 opakowań tabletek takich próbek po 4 tabsy w każdym opakowaniu) no a potem kupiłam to opakowanie z 90 tabletkami i sie mecze kiedys moze jej zjem-ostatnio jem jogurt albo jakąś smakije i topie tabletke w tym i szybko połykam mówie Ci cyrk na kółkach
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- czy upal czy zimno. Musialam go cieplej ubierac w zimie byle go nie przykrywac. 10 minut spania pod kocykiem i byl ryk. Do teraz tak jest![]() a w wozeczku kocyk polarowy, kolderka do wózka jest za duza |
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam ,ze jak chciałam brać antykoncepty to najpierw wypytywałam koleżanek jakiej wielkości są- no mówię Ci, tak nie cierpię tabl.,że gotowa byłam na abstynecję Cytat:
|
||
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupic na wszelki wypadek i juz-pewnie w ten czy inny sposób i tak sie wszystko spożytkuje ![]() a mamie sie kochana nie daj |
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a pijecie ten napar z lisci malin? kellysss o tym pisala kiedys...
co do szkoły rodzenia - idę po raz drugi u nas jest za free więc mogę sobie pozwolić. Ostatnio znow ogarniała mnie panika na mysl o porodzie, a szkoła i połozne działaja na mnie kojąco - daja mi złudne wrażenie że będę spokojna i będę wiedziała co robić wiem że to zmyła, ale chcę w nią wierzyć![]()
|
|
|
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys jak mi baba antybiotyk przepisała to go na 5 czesci dzieliłam a tego prenatalu nie przepoławiam bo on i tak ma dziwny posmak a jak sie go przepołowi to same zioła jakies dziwne w posmaku i wcale sie nie da łykac Cytat:
no ja tez wole najejsc sie warzyw i owoców niz połknac tego czopa |
||
|
|
|
#2877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tutaj się okazuje ze jestem daleko w tyle... Ale cóż będę miała przez to nadal dużo frajdy chodząc po sklepach, szparając na all i kupując te wszystkie rzeczy ![]() A przy okazji: czy żadna z Was nie zmaga się z anemią?? Ja od samego początku próbuję się jej pozbyć ale póki co ani dieta ani tabletki nie działają. Lekarz straszy zastrzykami. No ale zobaczymy jak tym razem będzie po badaniach... |
|
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się ze szkoła zgapiłam ![]() Cytat:
miałam dokładnie tak samo i z antybiotykami też- zanim lekarz wypisał receptę to zawsze pytałam o wielkość tabletki
|
||
|
|
|
#2879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moze Malgosia będzie mądrzejsza Zwłaszcza ze te poszewki są takie ladne![]() ![]() ![]() mamie staram się nie dawac, ale wiecie - przychodzi, pomaga, głupio się jeszcze klocic ![]() archi K. jest charakterny, żebys wiedziala Wczoraj chcielismy zeby zasnął w łozeczku, bo mamy dosyc usypiania go na rękach zwalaszcza ze teraz będziemy musieli sie podzielic i go uczymy ze po kapieli jest butla i lozeczko. Jak nie spi to chociaz niech w nim siedzi. My oczywiscie jestesmy kolo niego zeby nie bylo za duzego szoku naraz. No i byl taki niezadowolony z tego powodu ze musi siedziec w tym lozeczku ze rzucił się na materac i walił z całej siły główką w co się dało az trafil na twarde. Krew mu poszla z noska, ja się poplakalam z nerwów, małz zaczął biegac po lod i chusteczki, wyjęlismy go z łózeczka a on byl zachwycony ze się uwolnił Zaczal sobei gadac z nami, przytulac nas i brykac po podlodze. krew mu w ogole nie przeszkadzała![]() :e ek:---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- no i wstal ale długa drzemka, niecała godzina pewnie zaraz będziemy musieli iśc na spacer
|
||
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale sobie wymyślił terrorysta mały ![]() Dobra- zmykam jakiś obiadek zrobić- po dzisiejszej porannej głodówce to za pichcenie się biorę - jak nie ja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

. Mój 4 lata po ślubie wszystko umie kupić.

i nie wyobrażam sobie tego wylać do jogurtu - bleeeeeeee 
i pyta kiedy wyjdziemy...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a tutaj się okazuje ze jestem daleko w tyle... Ale cóż będę miała przez to nadal dużo frajdy chodząc po sklepach, szparając na all i kupując te wszystkie rzeczy
miałam dokładnie tak samo