|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
traicionera pomieszałam zdjęcia ale już poprawiłam
![]() jutro jeszcze raz do lekarza ![]() .. jutro napisze co i jak bo jestem bardzo zmęczona i nie mam siły nawet w monitor patrzeć ... wybaczcie idę spać ![]() dobranoc i miłych snów zycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
chyba coś ją kręgosłup albo miednica boli, bo ciężko chodzi po schodach, ma problemy z wskakiwaniem na kanapę, nawet się dziś nie umiała podrapać za uchem. to tak nagle wczoraj się zaczęło. poza tym reszta ok, je i załatwia się normalnie, więc nie wiem, co to może być
![]()
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Chcecie mnie dobić z tym pisaniem
![]() naskrobałyście, że szok ![]() Dzięki wielkie za pocieszenie, mam nadzieję że ta rehabilitacja coś da, bo jak nie to kaplica, a młodej od cyca nie odstawię. Mama jutro podejdzie się zapytać kiedy można. Mam już szafki w kuchni ![]() ![]() Jutro będę zapitalać z pakowaniem i znów nie będę miała czasu na wizaz ![]() Castia a daleko od Kielc mieszkasz?? Ada śliczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
możliwe. albo sobie coś nadwyrężyła, dotąd była bardzo ruchliwa i skoczna, a tu nagle coś sie porobiło. ach martwię się
idę spać, dobranoc
#1687 |
Zadomowienie
|
nadrobilam w koncu te pare godzin nieobecnosci
![]() tajka88 dobre z tym hotelem,ale taka prawda jest ![]() marsylia, Twoj mąż z mysleniem podobny do mojego. on swiat otd nie uznaje. tzn najgorsze i niepotrzebne dla nie go sa imieniy. na urodziny sie nauczyl zze ma sie postarac. ale dat ur swoich rodzicow nie pamieta. a moja rodzina jest cholernie pamietliwa,stad i ja. my jestesmy na MM i ja mam zimna wode albo z Humany, albo z rossmana,albo mama i ja i do tego wrzatek dolewam w proporcji 2/3 zimnej i 1/3 cieplej. tak mnie nauczono w szpitalu i tego sie trzymam. bosti, ja też z wyksztalcenia jestem biologiem, ale nie wyobrazam sobie pracy w szkole. znow teraz zazdroszcze przywilejow dluzszego urlopu, ja musze do pracy wrocic w pazdzierniku ![]() piesio u moich rodzicow, tez mial taki problem, potem bylo gorzej bo biedna nogi ciagnela za soba, ale po jakichs zastrzykach jej przeszlo. egoego, wyjelam jakkies miecho z lodowki i nie wiedzialam co z tym zrobic i padło na gulasz, niby taka smieciowa,ale roboty, z 2 godziny stalaam. dobrze ze Tymo sie jakos sobą zajął i zabawkami bo inaczej by nie wyszlo. wanilko, kurcze co jest Twojej Nadii??? strasznie mnie to martwi. tak sie zżyłam z Wami że bardzo przezwyam jak cos sie dzieje. Dzwonilam dzis do klubu malucha u mnie, i jest od 1 roku zycia ale 700zl za miesiac. i tak mysle zeby od waakacji Tymo tam poszedl. jest 10 dzieci na 2 panie. chodza czesto na spacerki bawia sie, ucza -przez gry edukacyjne itd. mnie to bardzo odpowiada. kurcze, Tymek po drzemce popludniowej byl strasznie nieznosny wiec zapakowalismy go w auto i pojechalismy do tesciow, na dzialke(bo tam mieszkaja w wakacje). i tak aporpo maryslii, moja tesciowa tez zawsze : Tymek tak slodko spi, to nie przekladaj go z gondoli do fotelika ![]() tak w ogole jechalismy wczoraj na spacer i tż w srodku miasta mocniej zahamowal, oczywiscie Tymek w gondoli, no bo po co na 2 minuty jazdy brac fotelik! wkurzylam sie i dzis powiedzialam z e jak nie wezmiemy fotelika to nigdzie nie jade. i juz fotelik zostal na stale w samochodzie i bedzie spokoj!
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-06 o 22:38 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
No to już ładny wynik. Poniżej 4 to już jest ok. Mateusz już kilka tygodni temu miał 3,5 i po tym już więcej nie sprawdzałam. Już nie jest ani odrobinę żółty.
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Harods ja wiem o tym, tylko tż to olewał zupelnie, i ja mu ulegałam. ale koniec. w sumie zadko sie przemieszczamy z Tymkiem. ale jak dlaje jedziemy to fotelik obowiazkowy.
a mam pytanko jest cos jeszcze do kupienia ciekawego Twoim zdaniem w manu? bo w piatek bedziemy to bym wiedziala gdzie apropo uderzac, bo do smyka i 5-10-15 nie wchodze i do chicco tez nie bo mnie kreew zalewa! a jedziemy na krótko wiec chcialaby, od razu w cel uderzyć ![]()
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole ja to juz przeszlam na spacerowke bo moje dziecie ledwo sie juz miescilo w gondole i chyba juz nie bardzo lubial tam jezdzic bo malo widzial albo mial za ciasno.wiec gondola lezy a teraz w spacerowce jezdzimy,ciekawe jak dlugo mu sie tam bedzie podobalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
wiem zła jestem na siebie. juz mnie nie krytykujcie. to bylo pare razy i o pare razy za duzo!
#1692 |
Zakorzenienie
|
nikt cie nie krytykuje,tylko pomysl co bys zrobila jakby malemu cos sie stalo....dziecko trzeba chronic a nie narazac na niebezpieczenstwo....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zadomowienie
|
madzik ...przemilcze....bo to sie zawsze wydawalo ze to tylko 1 km
![]()
#1694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak tak na marginesie, bo do tej pory Cię nie pytałam, w jakim szpitalu rodziłaś? Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-06 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
HArods dzięki, a Twój synek jaki rozmiar już nosi?
ja zauważyłam że w H&M sa zawyzone rozmiarowki, teraz idealnie leza bodziaki z 62. a tak z innych firm wszytsko nosi 68, a bodziaki 68 z HM sa za wielkie. no ciekawa jestem Okabi, bo osatatnio nie podobało mi sie za duzo ![]() a kupujesz cos w C&A czasami,, bo mi bodziaki supcio leżą ![]()
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Okabi racja, ta kolekcja nie powala. Zimowa była dużo fajniejsza. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-07-06 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super synek, jaki ma usmieszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moje dziecko znów ładnie spało trochę krocej niż wczoraj bo do 5 ale zjadł i poszedł dalej spać, a ja juz poprasowalam jego ciuszki, nadrobiłam wizaż, naszykowałam torbę na wyjazd, a teraz idę sie wykapać i może jeszcze na 10 minut się polożę ![]() no i oczywiście przypominamy prośbę o glosiki ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. proszę mi dużo nie pisać, bo nie nadrobie ![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-07-07 o 05:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem czy to zasługa tego że wypił plantex duo przed snem czy tego że nie dosypaliśmy mu kleiku kukurydzianego do mleka... potem zasnął i spał do teraz ![]() Bosti trzymam kciuki za piesia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() lecę przebrać obsra.ńca i może jeszcze spać ![]()
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
pisałyście wczoraj o zwiększonym zapotrzebowaniu na mleko w nocy, ale to co robi ostatnio moja Anika, to juz chyba przesada!! wczoraj zasnęła tradycyjnie ok. 20, pierwsza pobudka była już przed 23, zazwyczaj ostatnio przesypiała do 1-2. potem był wrzask o północy, TŻ próbował uspać nosząc na rękach, ale gdzie tam, musiał być cyc, więc już ją wzięłam do nas do łóżka przeczuwając "głodną" noc. no i sprawdziły sie te przeczucia. budziła się co półtorej-dwie godz. i ciągle tylko cyc. takiej nocy jeszcze nigdy nie było. oby to sie szybko skończyło
diatoma o proszę - koleżanka po fachu. ja tez kiedyś broniłam sie przed pracą w szkole, ale potem zaraz po studiach taka się trafiła i nawet polubiłam. a co do psa - u rodziców kiedyś jamniczka miała dwukrotnie takie właśnie porażenie, jak opisałaś. też dostawała zastrzyki i po ok.miesiącu przechodziło. ale to wyglądało okropnie - poruszała się jak foka ciągnąc łapki za sobą. oby to nie było coś takiego u mojej, bo bym sie chyba załamała dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie mocno, bo martwię sie moja psinką
#1700 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Leoś, na cycu wisiał 21.30-23 z mini przerwami.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana może ona zaczyna ząbkować ![]() bosti dziękujemy ![]() ![]() kurcze jak ja zazdroszczę dziewczyną co są nauczycielkami, tyle wakacji ![]() Cytat:
![]() ada synek śliczny trza to oblać ![]() diatoma no właśnie nie wiadomo z czego są te pęcherzyki, dziś jeszcze nie sprawdzałam czy coś nowego się pojawiło bo się po prostu boje ![]() diatoma a masz ![]() dziewczyny oczywiście za głosowane eirene czerwoną ma pipkę ( proszę się nie śmiać) a parę krostek na pośladkach o matko ![]()
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ahaa... a to mój przy otworku ma tylko czerwone ale boję się że to się przerodzi w odparzenie... i nic nie działa... może bephanten kupię kiedyś to nam pomogło jak miał krostki na tyłku... Tity współczuję... Colarady, Ego ja głosuję codziennie tylko nie piszę tu o tym hehe ![]() ![]()
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() My pospalysmy od 21do 2.45(o tej godzinie znowu znalazla ja w dziwnej pozycji;p) i pozniej do 7.45 ![]() Dzis juz skladamy lozeczko i wszystjkie zabawki Lenki, usze tez spakowac torbe ktora biore do sis. Naogladalam sie filmikow jak poradzic sobie z dzieckiem w samolocie i jeszcze bardziej sie boje;p... najwyzej bedzie krzyczec i plakac... Ide wypic kawke z Tztem a to nasza rozrabiaka( z przeswitami;p) jak wiadomo zawsze zasypia na pleckach w dolnej czesci lozeczka;p... (na zdjeicu probowala sie obrocic wiec zamazana;p) polozyla Lene na hustawce na prosto i poszlam doi kibelka a ta sie obrocila w strone telewizora i ogladala ze skupieniem ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-07 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh dobra jest ![]() ![]()
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny bardzo prosze o porade we wtorek szczepilismy malutka przeciw pneumokokom i w tym miejscu gdzie miala wkluwana igle ma czerwone a nad tym ma guzka lekkkiego czym moge to zllagodzic??? bolec jej nie boli, bo przejezdzam ręką to nie reaguje a rumianek w okladzie mial byc w pierwszy dzien gdyby bolalo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Eirene, widzę że Oli cie zaskoczył tak jak mnie Tymo dziś w nocy ![]() wiesz co jak mojemu sie robilo czerwone na czubku siurka, to smarowalam obficie tą maścią robioną (na bazie wazeliny z kwasem bornym) i po 1-2 dniach znikneło. i od tamtego czasu w ogole uzywam tylko maśći pośladkowej inic a nic nam nie wyskakuje ![]() aguś napewno możesz posmarować to altacetem, ja sie w to tez zaobatrzylam na czas szczepien. ale cos mi sie kojarzy ze ktoś tu pisał że to trzeba rozmasować, ale pewna nie jestem, moze zaraz ktoś jeszcze wpadnie to coś wiecej Ci poradzi ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-07 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Się podpiszę
![]() Cytat:
![]() Stawiam Karmi ![]() Moje dziecko próbuje zjeść kołdrę ![]() Dobra uciekam. Basia dziś do babci, a Kaśka będzie mi pomagać w przynoszeniu rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
witam
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła dziecko na meningokoki? Kurczę, dopiero olśnienia dostałam, że na to też by się przydało zaszczepić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanego wypadu zycze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wymyśliłam, tylko to prawda, wstawiam fote z czasów, gdy byłam chuda ![]() Cytat:
![]() nie boisz się tak zostawiać ja nieprzypięta do huśtawki, skoro ona taka ruchliwa jest?
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-07-08 o 23:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.