Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 18:41   #1861
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

chyba duzo tu tztow z rocznika 77 bo to najfajniejszy rocznik hehe

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:44   #1862
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 18:47   #1863
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
u was też taki skwar na dworze ?? spacerowałyśmy dziś z Nadią od 11 a o 16 wróciłyśmy oczywiście z przerwą na karmienie, snułam się pod drzewami bo tak to bym zwariowała i moje dziecko pewnie też od tego słońca

Nadusia dziś nad wyraz spokojna, może już jej mija maruderstwo

montii łał jak ty wysoka jesteś

jak tam Fabianek?? wrócił mu humor ?

iza to może zastanów się nad wkładką ??

castia
wielkie gratulacje z okazji 4 miesiąca wycałuj śliczną Malwinkę od cioci

coralady
ślicznie

różnie to bywa, też mam parę znajomych którzy zaczęli się starać tak jak my i co i dupa blada, do dzisiaj żadnych efektów nie ma a oni wysportowani, dobrze się odżywiają , nie piją i nie palą , mi się wydaje że po tak długim czasie jak wyniki mają ok to chyba już tylko psychika no bo co innego a ja lubiłam sobie strzelić piwko przy grillu czy drinka wieczorem, za zdrowo też się nie odżywiałam no i ciągle się odchudzałam

diatoma dogadaj się ze sprzedawcą żeby ci na własny koszt wymienił

prunelle absolutnie nie jesteś nadopiekuńcza !!!

traicionera
jeżeli można się spytać jaki jest koszt rehabilitacji za zajęcia ??

mirabilka
dziękuje za pocieszenie podniosło mnie to na duchu tylko ciekawa jestem czy robią testy takim małym dzieciom bo ostatnio mi się obiło o uszy że nie, ja za ciebie mogę urodzić uwielbiałam być w ciąży i porodu też nie wspominam źle

ja tak samo, na studiach i po korzystałam z życia jak się dało i też miałam marzenie zostać mamą przed 30 no i jestem

diatoma chyba wyśle męża po arbuza takiego smaka mi narobiłaś

iza
trzymam kciuki za koteczkę żeby szybko doszła do siebie

tak od paru dni zaczęła i zastanawiam się kiedy sobie gardło zedrze

traicionera
Lucek wciąga jak odkurzacz a Aronek nie chce jeśc jak jest taka pogoda

ego super Olek taki malutki się wydaje

przez ciebie danio prawie wyszedł mi nosem
Przypomnij mi, co to jest skwar
100 zl na miejscu, 130 z dojazdem za godzinę. jeśli się kupi 10 godzin w pakiecie, to 10 procent taniej.

Lucek to kot ulicy i on zawsze chciałby zjeść więcej, niż zmieści

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Tra, no tak, mnie jeszcze doszła anoreksja, tym większe miałam szczęście, Dwurożna macica to wada budowy, prawidłowa ma kształt gruszki a dwurożna właśnie rogi po bokach. I niestety często zdarza się że zarodek zagnieżdża się w tym rogu i nie może rozwijać U mnie na szczęście obydwoje zagnieździli się w samej jamie, idealnie i nie było problemów. Potem wraz z ciążą macica rozciąga się i robi kulista więc ta dwurożność jakby zanika ale po skończonej ciąży znowu wraca do poprzedniego kształtu. Podczas starań trochę czytałam o problemach kobiet z tą wadą, niektóre traciły nawet po kilkoro dzieci Często nawet nie wiedziały o wadzie i rodziły dziecko a potem przy kolejnej ciąży pojawiały się problemy.

Ego, ślicznie wyglądacie Ja raz zjadłam pół arbuza ale Anika potem dostała boleści Nie mam pewności że to po nim ale wolę już nie ryzykować.

Castia, a jaki macie biznes?

Izabela, TZ spotkałam późno ale tak czy inaczej do 30 w ogóle nie chciałam mieć dzieci i nawet ich nie lubiłam. Później zaczęłam myśleć co będzie jeśli zapragnę a będzie już za późno. Kiedy poznałam TZ nie miałam już wątpliwości że chcę dziecka. Ale byłam zdecydowana na jedno, córkę Kiedy urodził się Aleks byłam zupełnie pewna że tak zostanie, choć oczywiście nadal marzyła mi się córeczka. Jestem jedynaczką (nie do końca bo mam przyrodnią siostrę ale nie utrzymujemy kontaktów) a moi rodzice są już po 60. Coraz częściej myślę że kiedyś ich zabraknie a ja w jakimś sensie zostanę sama. Kiedy Aleks skończył rok zaczęło mnie prześladować poczucie że też skażę go na samotność, bo jednak rodzeństwo to zupełnie co innego niż małżonek czy partner. Oczywiście że można mieć kupę rodzeństwa i też kiedyś zostać samym jak palec ale zawsze jest chociaż szansa że tak nie będzie. No i oczywiście nie chciałam dużej różnicy wieku między dziećmi bo wtedy z natury rzeczy będą miały slaby kontakt.
nawet nie wiedziałam, ze takie coś istnieje
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:41   #1864
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego super Olek taki malutki się wydaje

przez ciebie danio prawie wyszedł mi nosem
Olek jest normalny tylko ja taaaaka wielka, muszę porządnie wciągnąć brzuch, żeby dobrze się zapiąć w tym nosidle ale to dobrze bo mnie ściska i może mi talia wroci, bo jak ściągam to czuję jak mi sie tam wszystko napinało

pamiętaj jak czytasz moje posty to nic nie przeżuwaj

Cytat:
Ego, ślicznie wyglądacie Ja raz zjadłam pół arbuza ale Anika potem dostała boleści Nie mam pewności że to po nim ale wolę już nie ryzykować.

no właśnie boję się arbuza, zjadłabym ale troszkę, bo zauważyłam że jak jem rzeczy uczulające lub wzdymające w małych ilościach to nic Olkowi nie jest, ale co kupię całego arbuza i kto go zje

Cytat:
Napisane przez maggol111 Pokaż wiadomość
n
ale super to nosidło, kolor tez ekstra, tez mnie kusiło, ale ta cena

widziałam fajny kolor Marsupi - szary z dodatkiem lnu, ale na str. angielskiej, super na lato, szkoda ze u nas nie było, bo bym sie pokusiła, ale i tak dobrze bo udało mi sie kupic uzywane w super stanie
no trochę droższe niż marsupi, ale podobno na dłużej starcza, a ja musiałam ze wzgl. na tuszę
ale zalicytowałam sobie parę dni temu na używane bondolino w tym samym kolorze i nawet mialo jakąś dzurkę czy coś i przyszło wczoraj powiadomienie, że aukcja się zakończyła i uwaga poszło za 300zł a nowe kosztuje 349, w życiu bym tyle za używane nie zapłaciła, tym bardziej, że jeszcze dochodzi przesyłka a ja nie placiłam nic

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

tra u mnie upał a u Ciebie nie???? rano bylo zimno, ale po południu to swar,a teraz też cieplutko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 19:47   #1865
iizabelaa
Zakorzenienie

A to mój dzisiejszy zakup

Oglądałam tez sukienki bo ładne maja i od razu wszystko do kompletu, butki, czapka, sweterek itp
ale stwierdziłam, że mała będzie na chrzcie w tamtej co pokazywałam bo tamta sukienkę kupił tż
i nie potrzebne mi kolejne sukienki bo i tak małej nie zakładam bo to nie wygodnie dla leżącego dziecka wg mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i29.jpg (134,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-07-07, 19:49   #1866
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no trochę droższe niż marsupi, ale podobno na dłużej starcza, a ja musiałam ze wzgl. na tuszę
ale zalicytowałam sobie parę dni temu na używane bondolino w tym samym kolorze i nawet mialo jakąś dzurkę czy coś i przyszło wczoraj powiadomienie, że aukcja się zakończyła i uwaga poszło za 300zł a nowe kosztuje 349, w życiu bym tyle za używane nie zapłaciła, tym bardziej, że jeszcze dochodzi przesyłka a ja nie placiłam nic

OMG używane za 300zł. to fakt starczy na dłuzej, ja jak juz to bedzie za małe planuje sprzedac i wtedy pomysle pewnie o czyms innym.
Stary 2011-07-07, 19:50   #1867
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Olek jest normalny tylko ja taaaaka wielka, muszę porządnie wciągnąć brzuch, żeby dobrze się zapiąć w tym nosidle ale to dobrze bo mnie ściska i może mi talia wroci, bo jak ściągam to czuję jak mi sie tam wszystko napinało

pamiętaj jak czytasz moje posty to nic nie przeżuwaj

no właśnie boję się arbuza, zjadłabym ale troszkę, bo zauważyłam że jak jem rzeczy uczulające lub wzdymające w małych ilościach to nic Olkowi nie jest, ale co kupię całego arbuza i kto go zje

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

tra u mnie upał a u Ciebie nie???? rano bylo zimno, ale po południu to swar,a teraz też cieplutko
dopiero kolo 17 się wypogodziło, bez upału.
Nadia się chyba wystraszyła wizji rehabilitacji, bo dziś dzielnie walczyła z silą grawitacji i główkę dźwigała, wciąż bardzo chwiejnie, dlatego wszystkie fotki mi wyszły rozmazane

Iizabelaa- jakie boskie ciuszki,szczególnie bluzka
ja lubię zakładać Nadii sukienki, gdy idziemy na spacer.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-07 o 19:52

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 19:52   #1868
maggol111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

Oglądałam tez sukienki bo ładne maja i od razu wszystko do kompletu, butki, czapka, sweterek itp
ale stwierdziłam, że mała będzie na chrzcie w tamtej co pokazywałam bo tamta sukienkę kupił tż
i nie potrzebne mi kolejne sukienki bo i tak małej nie zakładam bo to nie wygodnie dla leżącego dziecka wg mnie

ale cudenka
Stary 2011-07-07, 19:55   #1869
Eirene1987
Zakorzenienie

no Oli w końcu zasnął maruda dziś z niego straszna była...
tż też już spi przyjechal z pracy z ogromnym bólem głowy coś z ciśnieniem dzisiaj bo mnie też pobolewa...

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
haha, ja wtedy jeszcze miśki sobie kupowałam
i wyglądałam tak, jak "dzieci maja dzieci" spokojnie za piętnastolatkę mogłam uchodzić.
dokładnie ja to samo

widzę że zgłębiacie temat dzieci my chcieliśmy się zacząć starać w 2011-2012 roku ale pewnego słonecznego dnia mąż do mnie mówi : a może teraz byśmy zaczęli? to było jakoś w kwietniu 2010 no to ja mówię - no na co czekać...i odstawiłam tabletki miałam 3 miesiące odczekać ale odczekałam 2 w lipcu zakupiłam test owulacyjny robiłam codziennie test w koncu pokazało mi się że mam owu (bo bardzo chcieliśmy chłopca) no i bach było 2 razy 14 i 15lipca

przed datą spodziewanej @ zrobiłam test ale nie wierzyłam że jestem w ciąży tzn myślałam że za szybko że to nie może być za pierwszym razem to byłby fart za duży ludzie tyle się starają... i wyszedł negatywny. no to powiedziałam tżtowi on do mnie - zrób jeszcze jden za parę dni bo czuję że będzie i były 2 kreski potem zrobiłam jeszcze jeden test i jeszcze i jeszcze w sumie 4 ale i tak nei wierzyłam dopiero jak bete zrobiłam to uwierzyłam

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Co do nakładek w Marsupi, to ja też mam ręcznie robioną bo oryginalną wywaliłam razem z opakowaniem taka mądra jestem

nakładke mamy z rożowej gumki a co!

O Boże, idzie kupa
a 2 dni nie było
aż się boję
świetny pomysł

hehe inwazja kuuupy

Cytat:

no nie było cie jak na Wizażu modlitwy odprawiałam o córkę
ale podświadomie wdziałam, ze to będzie dziewczynka odkąd o dziecku pomyślałam
pamiętam
"ej nie wyczerpcie mi limitu na dziewczynki" pamiętam szczególnie jak chciałaś Idalkę

oby kotka szybko doszła do siebie

Cytat:
czy wasze dzieci tez wrzeszcza zeby zwrocic na siebie uwage?? moja krzyczy a jak na nia zerkne to sie przymyka;p i usmiecha;p
oj tak woła

Cytat:
zaraz doczytam do konca, ale korzystam z okazji, że maly śpi i wklejam zdj bondolino, jeszcze małemu się nie podoba, ale dzisiaj gorąco, to może dlatego
ale super kurcze fajne to bondolino

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
co do dzieci, to nam się udało za pierwszym razem. to było tak że pewnej nocy TZ mówi robimy bejbe? a ja no ok
no i jest Malwinka
ja jestem rocznik '85. Drugie chcemy mieć przed 30 bo TZ też ten sam rocznik. I chciałabym synka żeby pomógł tacie w biznesie

Cytat:
Mama koleżanki ponad 20 lat temu zaliczyła wpadkę mając właśnie 35 lat i była przerażona Wydawało jej się że w tym wieku to już trzeba tylko na wnuki czekać
mam znajomą tzn moich rodziców znajoma która zaliczyła wpadkę w wieku 43 lat ma 3 dzieci dorosłych i teraz małego brzdąca

Cytat:
moja mama jest jedynaczką i wiem, że było jej trochę przykro z tego powodu,
ale teraz już nie,
bo sobie 4 córki szybko zrobiła
i teraz ma 45 lat,
i 4 dorosłe córeczki do towarzystwa
łoo 45 lat? ale młoda to szybko zaczeła

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:00   #1870
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale na tą chwile nie jestem w stanie się tak poświęcić dla małej
mogę zapytać dlaczego podjęłaś taką decyzję, a co twój mąż na to? też nie chce już drugiego dziecka?
myślę że jesteś super mamunią dla Idalki, nie chcesz obdarzyć tą miłością drugiej cząstki siebie i męża?

Cytat:

castia
wielkie gratulacje z okazji 4 miesiąca wycałuj śliczną Malwinkę od cioci
dziekujemy wycałowałam od stópek do samej głowy

Cytat:
Castia, a jaki macie biznes?
jeszcze nie mamy żadnego ale mój TŻ jest mechanikiem i chce otworzyć swój warsztat no i potrzebny mu syn żeby to po nim odziedziczył i mu pomagał tak mi tłumaczy
a Malwinka będzie zajmować się biurem
ja narazie staramy się o dotacje, ale to nie takie łatwe

moje dziecie spi. TZ nie ma. wieczór dla mamy.dziś zjadła mi trochę wiecej niż wczoraj ale to jeszcze nie to co powinno być...

izabela cudny zestaw naprawdę super

ja to mam już dość tego różu dla dziewczynek a ciezko cos spotkac ładnego w innych kolorach.
trzeba się naszukać troszkę....

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:10
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:09   #1871
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
za nami 4 miesiączek!!!
O mamciu już
Buziaczki

Cytat:
Aja, a można wiedzieć gdzie mieszkasz?
Ja to jestem ze Skierniewic, ale tż z Końskich.
Gosik moja mama miała 37 jak urodziła moją siostrę, to się wtedy dziwowali, że tak późno. No i mam 12 lat mlodszą

A tak ogólnie ja mam 35i tż też 35
Obie dziewczyny planowane, obie za trzecim razem

Idę kończyć ukłądanie, jetem padnięta na maksa,

W ogóle Basia zasypia przy grającym koniku morskim

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 20:10   #1872
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
mogę zapytać dlaczego podjęłaś taką decyzję, a co twój mąż na to? też nie chce już drugiego dziecka?
myślę że jesteś super mamunią dla Idalki, nie chcesz obdarzyć tą miłością drugiej cząstki siebie i męża?

dziekujemy wycałowałam od stópek do samej głowy

jeszcze nie mamy żadnego ale mój TŻ jest mechanikiem i chce otworzyć swój warsztat no i potrzebny mu syn żeby to po nim odziedziczył i mu pomagał tak mi tłumaczy
a Malwinka będzie zajmować się biurem
ja narazie staramy się o dotacje, ale to nie takie łatwe

moje dziecie spi. TZ nie ma. wieczór dla mamy.dziś zjadła mi trochę wiecej niż wczoraj ale to jeszcze nie to co powinno być...

a macie jakiś plan b, gdyby drugie dziecko to tez była dziewczynka?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 20:22   #1873
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
zanim wzięliśmy ślub uprzedziłam go, że musi być świadomy, że ja może nigdy się na dziecko nie zdecyduję,
a co on się zgodził i stwierdził, że tylko mnie potrzebuję do szczęścia,

kiedy zaczęłam mówić o dziecku był w szoku, bardzo pozytywnym,
ja widziałam, że on jednak chce mieć dziecko,

i Idalia jest dla niego jakby już "aż nadto" co się od życia spodziewał
i myślę, że on nawet by o drugim nie pomyślał,
ale jakby ja chciała to myślę, że też by był na tak

natomiast dlaczego ja nie chce,
nie umiem odpowiedź na to pytanie,
po prostu nie czuję takiej potrzeby,
nie wiem, po prostu ma mniejszy instynkt macierzyński niż inne kobiety
do tego jestem wygodna i leniwa
może to się kiedyś zmieni ... ale wątpię, bo mam już prawie 30 lat

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
łoo 45 lat? ale młoda to szybko zaczeła
w tym roku skończy 46,
miała 18 lat jak mnie urodziła

ja pamiętam jak moja mama kończyła 30 lat i była tym zdołowana
Stary 2011-07-07, 20:28   #1874
prunelle
Wtajemniczenie

ech dzięki dziewczyny, poważnie, jak z babcią wychodził taki krzyczący to miałam łzy w oczach
ale potem się przespał i wyspany bawił się z nią ponad godzinę, a ja miałam chwilę dla siebie

Cytat:
czy wasze dzieci tez wrzeszcza zeby zwrocic na siebie uwage?? moja krzyczy a jak na nia zerkne to sie przymyka;p i usmiecha;p
potrafi nagle się rozwrzeszczeć jak opętany i uspokaja się, jak do niego zacznę mówić

Cytat:
Odebraliśmy kocicę,
zadzwonili do nas dopiero jak się wybudziła,
teraz śpi biedaczka
dostaliśmy jakieś tabletki i lekarstwa przygotowane w strzykawkach do podania doustnie
dokładny opis jak mamy z nią postępować

a w poniedziałek kontrola
oj biedna, mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie

Cytat:
mi lekarka kazała robić okłady z sody, na szklankę wody pół lyżeczki sody oczyszczonej

zaraz doczytam do konca, ale korzystam z okazji, że maly śpi i wklejam zdj bondolino, jeszcze małemu się nie podoba, ale dzisiaj gorąco, to może dlatego
ale fajnie wyglądacie! mały się szybko przyzwyczai

a z tą sodą muszę zapamiętać, pierwsze szczepienie nas czeka w przyszłym tygodniu...

Cytat:
to, że Idalia miała by kiedyś zostać sama mnie bardzo smuci
aczkolwiek wiem, że rodzeństwo nie jest gwarancją, że tak nie będzie
w szczególności dużej różnicy wieku, takiej powyżej 5 lat
ale na tą chwile nie jestem w stanie się tak poświęcić dla małej
ale będzie miała dużo kuzynów chyba? bo Twoje siostry mają dzieci, a jesteście zżyte bardzo, z tego co piszesz, to będą się często widywać

Cytat:
ooo ja też bym chciala, żeby mi ktoś diete ustalił, bo już nie mogę na siebie patrzeć, ale oczywiście słodycze wciągam jedną dziurką od nosa
heh, no popatrz, a ja jednak nie mogę jeść kakao i ciemnej czekolady w związku z tym, jajek zdaje się też nie, biała czekolada mi nie smakuje i tym sposobem schudłam jeszcze...
szkoda że to nie ja mam taką silną wolę tylko mały musi mieć alergię

Cytat:

jakie śliczne ubranka! jak się ten sklep nazywał? (leń jestem szukać mi się nie chce

Cytat:
a macie jakiś plan b, gdyby drugie dziecko to tez była dziewczynka?
nooo zawsze mogą płeć zmienić, na gazecie.pl pisali, że ktoś tak ostatnio zrobił

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:28   #1875
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
zanim wzięliśmy ślub uprzedziłam go, że musi być świadomy, że ja może nigdy się na dziecko nie zdecyduję,

w tym roku skończy 46,

Mnie nawet na świecie nie było, gdy moja kończyła 30 lat
Ale nie sadze, żeby ją to dołowało, bo ona się nigdy swoim wiekiem nie przejmowała

prunelle- tez o tym pomyślałam, ostatnio dawałam do tego linka na forum , ale takie rzeczy tylko w Indiach
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-07-07 o 20:30
Stary 2011-07-07, 20:30   #1876
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaczęłam prace w trzecim miesiącu ciąży
nic tylko gratulowac, że trafiłaś na porządnych ludzi /oby/

Cytat:
za pierwsszym razem w marsupi mój też beczał.
Kobieto - gdzie Ty masz jakąs big tusze? tak tu pisałaś, że ja sobie nie wiadomo "co" mogłam wyobrazic a tu normalna kobieta heh sorki zaszczerośc

Cytat:

ja jestem rocznik '85. Drugie chcemy mieć przed 30 bo TZ też ten sam rocznik. I chciałabym synka żeby pomógł tacie w biznesie
ja też 1985 a TŻ 84 / ale czasem mam wrażenie, że faceci są uwstecznieni o najmniej 5 lat/

Cytat:
To ja jestem chyba najstarsza...mam 37 a mój TŻ 34 Szczerze to jakoś nie czuję swojego podeszłego wieku

Cytat:
u was też taki skwar na dworze ?? spacerowałyśmy dziś z Nadią od 11 a o 16 wróciłyśmy oczywiście z przerwą na karmienie, snułam się pod drzewami bo tak to bym zwariowała i moje dziecko pewnie też od tego słońca

mirabilka
dziękuje za pocieszenie podniosło mnie to na duchu tylko ciekawa jestem czy robią testy takim małym dzieciom bo ostatnio mi się obiło o uszy że nie, ja za ciebie mogę urodzić uwielbiałam być w ciąży i porodu też nie wspominam źle
u nas też upał dziś. Wanilio testy są - można robic nawet z krwi pępowinowej - testy są na nietolerancje - nie na alergie stąd często ludziom się myli i mówi, że dla takich maluchów nie ma - są. A jak skończy 3 latka około to można mówic dopiero o testach na alergie. /mądruje się tak bo moja kuzynka z 2 dzieci przeszła to - a ja teraz sama musze isc z małym na test - nazywa się food detective - bo my mamy nietolerancje białka krowiego i laktozy - ale rodzaj testu to już lekarz chyba wybiera/

Cytat:
heh już napisałam coś chyba wyżej. A nosidło superowskie - nawet bardziej mi się od marsupi podobac zaczyna.

Cytat:
właśnie miałam podobnie zapytac

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 20:34   #1877
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
nic tylko gratulowac, że trafiłaś na porządnych ludzi /oby/

Kobieto - gdzie Ty masz jakąs big tusze? tak tu pisałaś, że ja sobie nie wiadomo "co" mogłam wyobrazic a tu normalna kobieta heh sorki zaszczerośc

ja też 1985 a TŻ 84 / ale czasem mam wrażenie, że faceci są uwstecznieni o najmniej 5 lat/

u nas też upał dziś. Wanilio testy są - można robic nawet z krwi pępowinowej - testy są na nietolerancje - nie na alergie stąd często ludziom się myli i mówi, że dla takich maluchów nie ma - są. A jak skończy 3 latka około to można mówic dopiero o testach na alergie. /mądruje się tak bo moja kuzynka z 2 dzieci przeszła to - a ja teraz sama musze isc z małym na test - nazywa się food detective - bo my mamy nietolerancje białka krowiego i laktozy - ale rodzaj testu to już lekarz chyba wybiera/

heh już napisałam coś chyba wyżej. A nosidło superowskie - nawet bardziej mi się od marsupi podobac zaczyna.

trafiłam, bo mi potem przedłużyli umowę na czas nieokreślony, gdy już w szóstym miesiącu byłam

u nas rocznikowo odwrotnie, niż u was
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 20:39   #1878
prunelle
Wtajemniczenie

aa, no i o mały włos nie zapomniałam: gratuluję 4 miesięcy Malwince!

tak o tych dzieciach piszecie... ja ostatnio pomyślałam, że mogłabym właściwie o drugie zacząć się starać jakoś niedługo, a co jakoś tak czuję się na siłach pod każdym względem; powiedziałam to mężowi, to stwierdził, że też o tym myślał ale jeszcze to przemyślimy
no ale trzecie jeśli już to po jakimś tam czasie

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:41
Stary 2011-07-07, 20:44   #1879
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ale będzie miała dużo kuzynów chyba? bo Twoje siostry mają dzieci, a jesteście zżyte bardzo, z tego co piszesz, to będą się często widywać

jakie śliczne ubranka! jak się ten sklep nazywał? (leń jestem szukać mi się nie chce
tak będzie miała, i mam zamiar zadbać o ich dobre relacje
ma bardzo dużooo kuzynostwa ze strony tż ale z nimi się często nie widujemy

Mayoral
nie ma polskiej strony
ale tu można pooglądać ich ubranka
http://www.patiimaks.pl/Default.aspx...mayoral&page=1

Cytat:
ojj dziewczyny
czy tylko ja nie planuję więcej dzieci

jestem ciekawa która się pierwsza zdecyduje

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-07 o 20:46
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 20:47   #1880
traicionera
Zakorzenienie

Przed urodzeniem Nadii myślałam podobnie- jedno dziecko i koniec, ale teraz, gdy jest już na świecie, gdy widzę jak rośnie, to wiem, ze chciałabym jeszcze raz to przeżyć, może bardziej świadomie, bo pierwsza ciąża, poród, dziecko to zawsze taki poligon doświadczalny.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 20:49   #1881
Mirabilka
Zakorzenienie

ja bym została przy jednym - ale po co nam taki duży dom.... musi się coś w nim dziac- a u nas zawsze było głośno więc i w moim domu tak będzie

ja tam mogę zajsc jak mały będzie powyżej roku miał - tak co już chodzic/jesc/nocnik a najlepiej wc

dlatego mam zaczac brac ringa od okresu i się trochę boję po tylu staraniach, że będą znowu problemy - ale gumką nie wierzę - chyba odstawię ringa jak mały będzie na tyle zdolny co w/w. Tylko ten poród

Stary 2011-07-07, 20:59   #1882
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
o jakie super, uwielbiam takie rzeczy dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ale super kurcze fajne to bondolino

dobrze, że Oli tak ładnie usnął, mój też dziś marudził a jak przyszła pora karmienia, to się rozgadał cwaniak mały

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ale fajnie wyglądacie! mały się szybko przyzwyczai

a z tą sodą muszę zapamiętać, pierwsze szczepienie nas czeka w przyszłym tygodniu...
heh, no popatrz, a ja jednak nie mogę jeść kakao i ciemnej czekolady w związku z tym, jajek zdaje się też nie, biała czekolada mi nie smakuje i tym sposobem schudłam jeszcze...
szkoda że to nie ja mam taką silną wolę tylko mały musi mieć alergię

z tą sodą to mama moja tak robiła tylko nie pamiętała proporcji sody i wody
a ja bym chciała mieć taką przymusową dietę, a że mój Olek lubi wszystko to co mama, bo i w ciąży dużó słodkiego jadłam, to efekt jest jaki jest

Cytat:
kochana jesteś, ale na zdjęciach tak nie widać, ja ważę ok 92kg przy 177cm no i niestety wszystko jest du.pce, brzuchu i cycach
jutro idę kupić arbuza i próbuję czy małego nie uczuli, bo wtedy będę jeść arbuza zamiast wafli i lodów
miałam Ci napisać, że byyłam dziś mothercarze ale w takim gdzie nie było fotelików, może w łikend pojedziemy do największego podobno w w-wie, to sprawdzę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:02   #1883
Mirabilka
Zakorzenienie

mi też zawsze idzie w dupsko/uda/brzuch i cycuchy

za mothercare dzięki - bo jak będzie to zaraz kogoś zaczepie kto w delegacje się wybierze do wawy;]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 21:16   #1884
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarka kazała robić okłady z sody, na szklankę wody pół lyżeczki sody oczyszczonej

super, gratulacje!!!!!

śliczna Lilianka
klikamy codziennie

ja przedwczoraj kupiłam tu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=16130577

ale idą na urlop

O jaaaaaaaaa ale slodko wygladacie
mojej malej marsupi tez sie ni epodobvalo na poczatku ale dziewczyny mowily ze tak moze byc i mialy laseczki racje...teraz malutka uwielbia

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Przed urodzeniem Nadii myślałam podobnie- jedno dziecko i koniec, ale teraz, gdy jest już na świecie, gdy widzę jak rośnie, to wiem, ze chciałabym jeszcze raz to przeżyć, może bardziej świadomie, bo pierwsza ciąża, poród, dziecko to zawsze taki poligon doświadczalny.
Ja na pewno chcialabym 2 dziecko chociaz na pewno nie teraz...
nie wyobrazam sobie zeby moja mala zostala kiedys sama
Stary 2011-07-07, 21:17   #1885
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
O jaaaaaaaaa ale slodko wygladacie
mojej malej marsupi tez sie ni epodobvalo na poczatku ale dziewczyny mowily ze tak moze byc i mialy laseczki racje...teraz malutka uwielbia
dziecko musi się przyzwyczaić do takiej bliskości z mamusia
cudowne uczucie, tak mi sie czasem kojarzy, jakby znów Nadunie miała w brzuszku
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-07, 21:18   #1886
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

w tym roku skończy 46,

moja znajoma urodzila corcie jak miala zaznacze ze pierwsza jak miala 34 latka,takze kto wie izunia
Stary 2011-07-07, 21:19   #1887
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady, o starszego synka staraliśmy się rok. Mam dwurożną macicę i mięśniaki, to nie ułatwia niestety ani zajścia ani utrzymania ciąży. Do tego dochodził wiek, w momencie rozpoczęcia starań miałam już 33 lata. A jednak się udało, urodziłam zdrowego synka a 14 miesięcy później zaszłam w kolejną ciążę z Aniką, tym razem już w pierwszym cyklu. Jestem szczęściarą bo z taką macicą mogłabym nigdy nie donosić, a tu się udało i to dwukrotnie. A mój gin już proponował mi trzecie
Super,że się wam szybko udało Tak sobie myslę,że może trzecie

Cytat:
nie piszę nic o szwach na tej karcie, a wet nic nie mówiła,
nie ma kaftana,
powiedział, ze jeśli zauważymy, że intensywnie liżę ranę to mamy jej zrobić kaftanik z rajtuzy
Moja po sterylce miała kaftan i dopadła ją depresja kaftanikowa-nie mogła sie ruszyć,widac była że jest strasznie chora,a jak skumała jak kaftan zdiąć to była jak nowo narodzona,goniła po domu,ładnie jadła.Jak tylko kaftan jej ząłozyliśmy to znów była"umierająca"

Twoja kotka pewnie jest wychodząca,z tego co wiem to takim kotom nie zakłada sie kaftanów,ale moge sie mylić.

Cytat:
montii łał jak ty wysoka jesteś

coralady ślicznie
Ja jestem wyższa niz Monti-179cm I dziekujemy

Cytat:
Mój tez rocznik '77.

Cytat:

Naprawdę śliczne rzeczy,nie znałam tej firmy A ja sukienki zakładam,bo Lila ma ich aż 12,więc szkoda żeby w szafie leżały
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 21:21   #1888
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

o jaaaaaaaaaaa
sliczne

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A ja dzis bylam usuwac zeba
masakra tak mnie boli dziaslo ze wam mowie(pisze)
moja mala wieczorem miala straszny atak placzu myslicie ze to moze byc od znieczulenia????? bo pewnie jakies mocniejsze na usumieecie dostalam...buzialuchy cioteczki

A ja malo czasu na wizaz tz.rodzinka przyleciala i masakra ,a teraz jeszce poszukuje pracy jego bratanicy normalnie jak wsiade na kompa to cud...ale podczytuje :P
Stary 2011-07-07, 21:24   #1889
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Super,że się wam szybko udało Tak sobie myslę,że może trzecie

Moja po sterylce miała kaftan i dopadła ją depresja kaftanikowa-nie mogła sie ruszyć,widac była że jest strasznie chora,a jak skumała jak kaftan zdiąć to była jak nowo narodzona,goniła po domu,ładnie jadła.Jak tylko kaftan jej ząłozyliśmy to znów była"umierająca"

Twoja kotka pewnie jest wychodząca,z tego co wiem to takim kotom nie zakłada sie kaftanów,ale moge sie mylić.

Ja jestem wyższa niz Monti-179cm I dziekujemy

Mój tez rocznik '77.

Naprawdę śliczne rzeczy,nie znałam tej firmy A ja sukienki zakładam,bo Lila ma ich aż 12,więc szkoda żeby w szafie leżały
Moja raz miała taki home made kaftan, kiedy miała chorobę skory i sobie futerko wydrapywała, ale tego kaftana za długo nie ponosiła, bo zawsze któryś z kocurków jej przychodził z pomocą i zdejmował

trzyrazyi- współczuje wyrywania zęba
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-07-07 o 21:25
Stary 2011-07-07, 21:24   #1890
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
tak będzie miała, i mam zamiar zadbać o ich dobre relacje
ma bardzo dużooo kuzynostwa ze strony tż ale z nimi się często nie widujemy

Mayoral
nie ma polskiej strony
ale tu można pooglądać ich ubranka
http://www.patiimaks.pl/Default.aspx...mayoral&page=1

ojj dziewczyny
czy tylko ja nie planuję więcej dzieci

jestem ciekawa która się pierwsza zdecyduje
oj no ładne ubranka, ale drogie faktycznie... i jakoś dla dziewczynek chyba więcej mają

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości