|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Kasiek ta zona twojego szwagra ma chyba problem.przyslij ja do mnie to moment jej przejdzie
![]() Dorcia raz tu foty pokazuj z wakacji ![]() Karina jestem w szoku.ladny pulpecior ci urosl Myha moze jakies oklady rob na noc albo co chcialam mlodemu kupic soczek od 4mies.jablkowy albo marchewkowy ale oczywiscie nie ma...ten kraj jest porabany ![]() ide chyba spac bo padam na ryjek a tu i tak nie ma nikogo
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne że soczków u Was nie ma ![]() dorcia własnie pokaż zdjęcia jakieś, bo my takie ciekawskie jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć i widzieć
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 23:13 |
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukalam w pl sklepie ale tam wielosmakowe maja od 4 mies gerbera a ja chce pojedynczo probowac zeby w razie czego wiedziec co go uczula a w angielskich nie patrzylam i nie kupie tego nawet bo znajac zycie to pewnie ma mase konserwantow,barwnikow i cukru wiec pozostaje mi zamowic w pl sklepie.mialam kupic test i glupia zapomnialam i teraz znowu se glowe nabijam |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kup bo ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie ![]() czy bede po raz drugi ciotką czy nie |
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
no ale masz jakies objawy czy tylko dlatego o tym myslisz bo się niezabezpieczyliście?
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 23:29 |
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam od razu że to ciążateraz jak mi się @ spóźniła to objawów w sumie oprócz boleści jajnikó to nie miałam, temperatury też nie wiec w sumie wiedziałam że nie jestem w ciazy ale też bałam sie że ta ciąza może być inna i może nie dawać tylu objawów co poprzednie, tym bardziej że okres mi się spóźniał tydzień, oj bałam się musiałabyś mieć mega pecha albo szczęście żeby po tym jednym stosunku zajść ![]() ciekawe co tam u Fridki, dawno sie nie odzywała a na nk też jej już nie ma Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-07 o 23:34 |
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no wlasnie.kazda ciaza inna.no nic przekonamy sie niebawem
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
o faktycznie ja tez nie....widocznie zrezygnowala
![]() ide spac bo juz ledwo siedze.slodkich snow
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
oooo a co tu taka cisza od rana ??
my z Frankiem jemy śniadanie, zamontowałam mu ten woreczke o 6.30, niedawno wstał i czekam aż sie wysika we wrocku upał dziś jedziemy do rodziców a jutro idziemy na wesele, wiec Franek zostaje u moich a w niedziele zabieramy go na poprawiny |
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
karina
Twoja córa będzie chyba 2x większa od mojego synka ![]() enis fajnie, że macie z kim Franka zostawić, bo z takim maluchem na weselu to jest męczarnia. Też nas to czeka w kwietniu w przyszłym roku i już mamie mówiłam. Tylko ja oprócz dziecka muszę kogoś jeszcze obdarować psem (wesele na miejscu, to kot wysiedzi sam, byleby jeść dostał ).Stokrotka zaczynam rozumieć Twoją gehennę przedporodową. Ja mam termin za 3 tyg., a codziennie ktoś do mnie dzwoni i pierwsze słowa to: urodziłaś już? Wczoraj byliśmy na Transformers 3 w 3d - jak ktoś lubi sf to polecam, leszpa część niż 2. Tylko zastanawialiśmy się cały czas z bratem męża, czemu Carly (ta blondyna) w każdej scenie miała inny strój, a była porwana ![]() Potem wróciliśmy z kina i oglądaliśmy Human Trafficking - też fajny ale zrobiliśmy sobie 2 przerwy, bo nam się zachciało małe co nieco. I składam reklamację - ten, kto powiedział że po seksie się rodzi kłamał
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stwierdziałm, ze najpierw jej bede wysyłac smsa, ze zaraz do niej zadzwonie ale to nie znaczy, ze rodze ![]() Justa my z moim mężem w dobrych czasach tez nie potrafiliśmy wysiedziec na filmie bez przerw I nie wazne czy to jest horror, romansidło czy s-f ![]() A mnie zaczyna ogarniac panika Stwierdzam, ze ja jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na poród i na to co czeka mnie potem. Nadal nic nie wiem na temat takiego malusieńkiego dziecka i nadal sie boje, ze sobie nie poradze |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
O szyjce nic nie wiem, bo nie miałam badania ginekologicznego, żadne czopy mi nie odchodzą, nic mnie nie boli, od czasu do czasu twardnieje mi brzuch, czasem zaboli jak przed okresem i tyle. A, wczoraj odkryłam, że brzuch mi oklapł Powiedziałam o tym mężowi i całą noc się budził i sprawdzał czy nie rodzę czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No 5 to już absolutne maximum ![]() I dalej rośnie To tłumaczy mój duży przyrost wagi, dziecko 4kg, wszystkie te macice, błony, wody, łożyska pewnie razem ze 2 razy tyle ![]() Oby nie 3 razy ![]() Spakowałam torbę ![]() Co ciekawe czuję się teraz chyba lepiej niż w 7 miesiącu, może ja mam tego powera przedporodowego ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Myha chyba nigdy nie jest się na 100% gotowym, ale pomyśl sobie, że natura wyposażyła Cię w coś takiego jak instynkt macierzyński
|
|||
|
|
|
#4757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do mnie nikt nie dzwoni i nie pyta tylko dziadek i powiedziałam mu ostatnio, że nawet jak się zacznie to mu nie powiem. dowie się jak będzie po wszystkim.---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Ja mam juz prawie wszystko do torby. No za wyjątkiem widelców, talerzyków wody mineralnej i pieluch. Odłożone wszystko na bok i gotowe do wrzucenia. Ja ogólnie też sie nadal dobrze czuję. tylko ucisk młodej w dół czasami mnie męczy i bóle w kroczu. Ale i tak nadal ganiam załatwiam wszystko co miałam zaplanowane, żeby zdążyć tylko zastanawiam się czy powinnam sama autem nadal jeździć ![]() Wysprzątałam np dzisiaj szuflady w kuchni bo jak po porodzie przyszłaby np teściowa czy mama cos ugotować to by nic nie znalazły ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Justa ja widzę że ty strasznie nastawiłaś się na ten wcześniejszy poród. Nie nakręcaj się bo ta decyzja i tak do młodego należy. Minie ci termin i będziesz miała dola jak ta laska z wątku letniego.
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MYHA wiec glowa do gory,dla Marytnki bedziesz najwspanilsza mama na swiecie nawet jesli zalozysz jej odwrotnie pampersa czy zle odczytasz jej potrzeby.to sie zdarza i jest jak najbardziej naturalne u nas znowu leje.kuzwa mam juz dosc tej pogody.Maly marudzi przez to ja nic zrobic nie moge Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-07-08 o 11:18 |
|
|
|
|
#4759 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Cytat:
A w Twoim szpitalu można mieć pomalowane paznokcie? Bo u mnie nie... Cytat:
Z tym CC to w sumie dobrze, że już wiesz, bo możesz wszystko spokojnie zaplanować i przygotować Cytat:
Ale Ty brzuszek też masz spory, nie dziwię się, skoro ma takiego lokatora ![]() A z ciuszkami mnie znowu straszą odwrotnie - że mi się mała w 56 utopi... Ale stwierdziłam, że jeśli tak będzie, to rodzina będzie miała pole do popisu jak będziemy w szpitalu ![]() Cytat:
i czekam na wieści po wizycie Ja pytałam ginki, czy coś mi się nie obniża, czy mała się nie układa, ale powiedziała, że nie. Tyle, że cały czas ma główkę w dole, ale jeszcze może nią ruszać i się przemieszczać Książkowo brzuch powinien się obniżać koło 37tc. A z kostkami współczuję ![]() Cytat:
Na szczęście jeszcze nikt mnie nie pyta, czy rodzę Cytat:
A my wczoraj wieczorem zrobiliśmy takiego spontanicznego grilla, przyszli znajomi i miło sobie posiedzieliśmy. Oczywiście objadłam się jak bąk Za to mój Ł dziś zaspał do pracy A dziś wybieram się do pracy zanieść zwolnienie, pewnie jak zwykle zatrzymam się na plotki Dobrze, ze nie ma upału, bo by mi sie nie chciało ruszać z domu
|
||||||
|
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobietki, witam się weekendowo.
U nas rano lalo okropnie a teraz słoneczko praży ze ho ho ale jest wiaterek więc nie jest tak źle;-) Jestesmy sobie na dworku, ja siedze pod parasolem a Natalka zjadła zupke jarzynową popiła soczkiem i spi w wózku ![]() Od wczoraj wozimy sie w spacerówce z wózka 3w1 i chyba jej sie to podoba bo wszystko widzi a jak juz zasypia opuszczam siedzisko na doł i juz leży fajna sprawa tylko móglby byc lżejszy ale troche pojeździmy w nim a jak bedziemy jechac nad morze o ile to wypali to kupimy coś lekkiego ![]() w ogole wczoraj dzw kumpela poznana na porodówce, urodziła dzien po mnie ![]() mówi ze jej mała mleka w ogóle nie chce jesc ale za to daje jej juz prawie wszystko do jedzenia !! nawet jajecznice juz jadła ja rozumiem ze nie mozna zwariowac i słuchac tego co piszą w książkach i nie dawać nic więcej ale bez przesady powiedzcie mi czy któraś ma jakis dobry depilator? ja zwariuje, mam tak ciemne, twarde, mocne owłoseienie ze sie wykoncze musze golic sie codziennie a przydałoby sie nawet dwa razy dziennie szok!!
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-08 o 12:44 |
|
|
|
#4761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
plus trzeba się pokochać "na zapas" na przyszłe 6 tygodni. A mały wyjdzie wtedy, kiedy chce, wiem o tym. Byleby do 26-27, bo wtedy muszę rozpocząć macierzyński ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- jeśli chodzi o jazdę autem, to staram się mojego Tż wykorzystywać, bo od kwietnia czuję wyraźne pogorszenie ostrości wzroku i oceniania odległości za kierownicą, co często kończy się najechaniem na krawężnik ![]() P.S. Zaraz wykorzystam do i do Zusu pojedziemy
|
|
#4762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem może mnie brać A autem ja jeżdżę w większości sama. Na SR, wizytę, zakupy, cmentarz ale po wizycie zaczęłam się zastanawiać jakbym zareagowała przy mocniejszym skurczu siedząc za kierownicą. (Tż oczywiście stwierdził że szkoda auta Do szpitala mam kupione już wszystko. Zakupiłam póki co 1 paczkę pampersów new born 43szt, biorę je do szpitala bo trzeba mieć swoje. Myślicie że do domu kupić 2 paczkę czy dopiero po porodzie bo może być tak że w te najmniejsze dziecko się nie zmieści??? No i nadal mam dylemat co do kosmetyków..... Zakupy w aptece też zrobione, tzn sól fizjologiczna, Leko i mały sudocrem bo w szpitalu chcą, maść z wit A i chyba wszystko. Dobra idę lepić pierogi
|
|
#4763 |
|
Rozeznanie
|
dzien doberek
![]() u nas byl od rana upal wiec spacerowalam z mala teraz sie rozlalo prawie jak umowilam sie z kumpelka z liceum co urodzila chlopca w marcu i d... musimy to przelozyc a jutro ide zas wieczorkiem z inna kolezanka na pifko do knajpki blisko nas wiec tż pierwszy raz zostaje sam z Oli ciekawe jak sie spisze ![]() enia wiesz co nie chce sie wtracac ale czy to nie za wczesnie na spacerowke moja skonczyla pol roku i dalej jezdzi w gondolce bo tak najdluzej byc powinno pomimi ze juz sama siedzi. my na spacerowke ta od wozka 3w1 przejdziemy w sierpniu dopieroenis dzieki za podpowiedz jogurty naturalne juz kupione z danona za 0.99gr a nie za 4zł z hipa czy nawet droższe karina widze ze uze dziecko bedziesz miala choc waga z usg moze sie myslic w obie strony
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ta twoja znajoma zaszalala.oby tylko dziecku nic nie bylo ![]() ja gole nogi maszynka raz w tygodniu depilator to dla mnie obca maszyna a poza tym pewnie cholernie boli wiec nie uzywam,szczerze wspolczuje.a moze woskiem sprobuj?Kasiek ja tu widze pierogi u siebie na talerzu
|
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dobrze nie siedział, a ja mu rozkładałam na lężąco i tak było mu dużo wygodniej niż w gondolce |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu za wczesnie?moj Michal nie siedzi a jezdzi w niej na lezaco.ja nie mialam wyjscie i musialam zmienic bo sie juz przestawal miescic w gondoli i przestal ja lubic.poza tym w spacerowce tez jest opcja lezaca wiec co to za roznica? |
|
|
|
|
#4767 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem juz po wizycie i jak na razie nie rodze
![]() Wyniki morfologi, moczu w normie. HBS ujemny jedynie ciśnienei 139/92 i mam sie kontrolowac Dostaalm L4 do 29 lipca-chciała juz do terminu porodu ale jeszzce czeka mnie jedno USG i KTG. Dzwoniłam tez do szpitala i w zasadzie musze miec tylko rzeczy dla siebie (czyli podkłady, podkąłdy na lózęko, klapki i te inne duperele)+pampersy dla Małej. ubranko tylko na wyjście bo maja swoje co mnie bardzo cieszy bo pewnie miałabym problem które mam wziasc ze sobą.A z l4 to chyba meza wysle bo doszły do mnie informacje ze prezeska chce mnie dorwac i zadac pare pytań odnosnie pracy bo cos tam nie potrafi rozgryzc. A mnie sie nie chce spedzac czasu na odpowiadaniu na pytania bo ostatnio jak byłam w odwiedzinach to tez mnie dorwaal i pytała co myśle o tym czy o tamtym rozwiazaniu i tak godzine spedziłam. Dziekuje dziewczynki za pocieszenie a dzisiaj znalazłam swoja ksiazecze zdrowia dziecka i jak sie urodziłam ważyłam 2950 i miałam 50 cm wiec chyba Martyna pójdzie w mamusie
|
|
|
|
#4768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wydaje mi sie ze 5 mies to wczesnie ![]() dziwne dla mnie ze twoja w gondoli jeszcze ...............moja nie na siedzaco jezdzi tylko pół lezaco- pół siedzaco- wszystko widzi , jest zadowolona a to najwazniejsze.jak zasypia obnizam i spi na lezaco wiec to chyba nic złego Cytat:
spacerówka nie oznacza ze dziecko ma w niej siedziec..........
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2011-07-08 o 14:00 |
||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Myha
za udana wizyte.Co do spacerowki i siedzenia w niej.przeciez dzieci jak na kolanach siedza to tez w pozycji polezacej i spacerowka tez ma taka opcje wiec wydaje mi sie ze to nie jest nic zlego jak sie dziecko w niej kladzie. z reszta kazdy robi jak uwaza.ja sobie nie wyobrazam zeby moj Michal zamiast spacerowki lezal np w foteliku samochodowym bo istnieje taka opcja.tylko ja odnosze wrazenie ze jemu wcale tam nie jest wygodnie mimo ze wszystko widzi,poza tym spanie w takiej skulonej pozycji tez chyba za zdrowe i wygodne nie jest
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas się właśnie rozpadało ![]() a ja wczoraj pomalowałam sobie paznokcie u nóg, muszę ładnie wyglądać jakby mnie nagle wzięło i musiała jechać na porodówkę. ![]() Dania z tego co wiem, wystarczy jeden palec mieć nieumalowany. To ze względu na komplikacje i sprawdzanie, czy nie ma niedotlenienia. Byłam w Zusie, podałam numer konta - teraz będą mi pieniądze wysyłać na konto, a nie pocztą jakbym mogła to bym się zapadła pod ziemię przynajmniej już wie, że go nigdzie teraz nie zabiorę ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Myha gratuluję wizyty. A ile Martynka waży?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

jestem w szoku.ladny pulpecior ci urosl 

to kup bo ciekawa jestem co Ci tam wyjdzie

Twoja córa będzie chyba 2x większa od mojego synka
05.06.2010
Stwierdzam, ze ja jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na poród i na to co czeka mnie potem. Nadal nic nie wiem na temat takiego malusieńkiego dziecka i nadal sie boje, ze sobie nie poradze
A tak serio,wydaje mi sie,że dłuzszy poród ma swoje zalety,mysle,ze gdybym rodziła migiem to bym np. popękała,a tak...2h partych,ale krocze całe 

A w Twoim szpitalu można mieć pomalowane paznokcie? Bo u mnie nie...
Było miło i bardzo rodzinnie.( ale tęskniłam za Wami 
i czekam na wieści po wizycie 
przynajmniej już wie, że go nigdzie teraz nie zabiorę