|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam
Folti jakie boskie torciszcza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayo trzymaj się bez netka i wracaj szybko ![]() Coffee, niech ten stan Ci nigdy nie przemija ![]() ![]() Justynia o jak poszalałaś ![]() ![]() ![]()
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
![]() Ja po pracy, 10 godzin na nogach.. Wydałam: - 5,50 doładowanie do telefonu dla koleżanki, ale odda - 2,20 gazeta -2, 50 woda Ale jestem głodna, mam na wszystko ochotę i nie wiem za co się zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Mam trochę dola, bratu słabo poszły egzaminy, wykrecil nogę, nie przystapil do czwartej części egzaminu, jutro do ortopedy..
![]()
Zapuszczam włosy! cel: za pupę ![]() aktualnie: za ramiona ![]() Edytowane przez _Nikki_ Czas edycji: 2011-07-12 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Nikki
![]() A ja zaszalałam ![]() Spódniczka z All - 34,99 zł z przesyłką już Melisski z All - 46,99 zł też z przesyłką ![]() ![]() Jeszcze mamie 49,50 zł na dwa dezodoranty z Vichy, ale mi oddała ![]()
#4476 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś
-5zł na spożywkę -3 na bilet. Mam dooooooooooooła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W nowym domu możemy mieć rent max 650euro, więc takiego domu szukamy. Tż pojechał dziś oglądać dom, 3sypialnie i jutro będzie oglądał kolejny, też 3 sypialnie. Tylko takich domów szukamy i takich, które akceptują rent allowance i zwierzęta, jako że mamy kota. W Dublinie rodzic lub małżeństwo z dwojgiem dzieci może wynajmować dom do max 1000 euro z tego co pamiętam, nie wiem jak jest dla innych, musiałabyś poszukać. W takim razie jeśli nie zarabiasz za wiele, tym bardziej powinnaś się postarać o rent allowance. Spróbuj, nic przecież nie stracisz. Ślub w tym przypadku nie ma za wiele "do powiedzenia"z tego co się orientuję. Najlepiej idź do social welfare i się dowiedz. Nic za to nie płacisz, a zawsze możesz sobie jakoś pomóc ![]() Cytat:
Właśnie się za niego zabieram, bo tż jutro urodziny ma ![]() A ja dziś bez wychodzenia z domu wydałam 5euro na truskawki do torta. Ależ mi się nie chce tego robić. A muszę dziś, bo do jutra biszkopt musi wystygnąć.
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze to takie bledne kolo bo jak wlasciciele niezgadzaja sie na rent allowance to niema co takiego mieszkania wynajmowac z zalozeniem ze sie bedzie o ten rent allowance starac a jak mam dochody przekraczajace jakies tam minimum na osobe slub ma wiele do tego bo podatki inne i wam sie dochody na rodzine wtedy inaczej rozkladaja bo na czworo a jak ktos zarabia 1000 to wiadomo nie bedzie wynajmowac mieszkania za 800 a takie sa najtansze w apartamentach z jedna sypialnia a z dwoma moze 850 najtaniej niestety szukamy w poblizu pracy musze poszperac na sociala stronie ale wlasnie tu jest problem ze po 1 : agencje czy wlasciciele czesto nie zgadzaja sie na to zeby doplaty brac . narazie i tak musimy sie z tym wsdtrzymac pare miesiecy niestety jak Ty kupilas te truskawki bez wychodzenia z domu? ![]() daj przepis na biszkopt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
co się dzieje?
![]() +5,06 funta chusteczki do demakijażu 40 ml żelu pod prysznic |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
Co to jest to 'rent allowance'?
![]() Laskiiiiiiiiii, co to za doły????!!!!! Do lustra marsz, uśmiech walnąć, porobić parę głupich min i od razu żyć się zachciewa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Rozeznanie
|
Składniki:
5 jajek, 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta (ja to robię na bardzo wolnych obrotach miksera).Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Boków formy niczym nie smarować, papierem wykładamy tylko dno. Wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC około 30 - 40 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Pamiętać, aby boki oddzielać od formy dopiero po całkowitym wystudzeniu biszkopta. Jeśli starasz się o rent allowance to bierze się pod uwagę zarobki wszystkich domowników. Np jeśli wynajmujesz z kimś a kwalifikujesz się do RA to wtedy biorą pod uwagę liczbę osób i dzielą to, a Tobie wypłacają daną kwotę. Dowiedz się najlepiej w socjalu. Ile płacisz teraz za wynajem? I w jakiej okolicy? Coffe To taki dodatek do mieszkania. Jeśli Twój rent (kwota, którą płacisz co miesiąc za wynajem) nie przekroczy danej kwoty i spełniasz jakieś tam warunki, to dostajesz dofinansowanie. Ja np płacę 600euro za wynajem, a dostaję 112euro tygodniowo na opłacenie rentu. Czyli wychodzi mi 448miesięcznie, czyli muszę dopłacić ze swojej kieszeni tylko 152euro.
Niby miasto, a świnie luzem chodzą ![]() Edytowane przez roksanula Czas edycji: 2011-07-11 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
Drineczki na te Wasze nieznośne doły!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
może sie napije martini
![]() ![]() ja własnie kupilam na all 2 moskitiery okienne na robactwo! ![]() ale jedną dla koleżanki to mi odda pieniążki ![]() bo wczoraj sie bałam usnac jak zobaczylam 5 robaków jak mi sie do pokoju latajacy brzydactwa pchały!! ![]() -25 zł moskitiery -69 zł 3 pary balerinów ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | ||
Zakorzenienie
|
białe sandały
szare baleriny i czarne baleriny + wysyłka
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
śliczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
hehe :A
a teraz mysle,ze moglam wziąść na odwót ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inaczej licza rodzinom , inaczej samotnym matkom z dziecmi a inaczej zwiazanym lub niezwiaznym ze soba niestety nie wszedzie mozna sie o to starac tzn , nie w kazdym mieszkaniu bo czasem wlasciciel zaznacza w ogloszeniu zanim wynajmie ze nie akceptuje tego i tu sie sprawa ucina Cytat:
co do RA to jak juz powiedzialam w Dublinie a przynajmniej w mojej okolicy rzadko sie ktos zgadza na to zeby wlasnie starac sie o RA. malo tego czesto jest problem zeby wynajac dla pary ( tyle ze tu akurat czesciej pojawia sie ten problem jesli chodzi o wynajecie pokoju) pamietam ile razy dzwonilam i jak slyszeli ze pokoj dla pary to bylo ze ,, nie dziekujemy´" porazka heh chcialabym placic tyle co za pokoj za cale mieszkanie nawet jakby to byla klitka z jedna sypialnia 470e a wczesniej i za 580e polowe mniejszy( i bez lazienki ) wynajmowalismy ale to dawno na to mieszkanie co tu jestesmy i wynajmujemy pokoj nawet niemam sie co pytac w Socialu o RA bo wlasciciel nie pozwala i tak placimy prawie za pol domu a uzywamy jeden pokoj ale niestety uroki wynajmowania z kims no niewazne wiesz co do tych dodatkow to oni to teraz barddzo sprawdzaja bo mam paru znajomych i wsrod nich tzw. matki samotne ![]() no w kazdym razie podobno kontroluja coraz czesciej u was to tez jest inaczej bo 4 osoby i chyba tylko maz pracuje tak? no to wam sie nalezy a jak ja bym sie starala to z tego co pamietam jak mi babka kiedys w socjalu mowila ze moga nie przyznac jak ktos jeszcze mieszka kurcze cos mi sie z klawiatura porobilo ![]() roksanulka a dlugo mieszkacie w Irlandii? tak czy siak nie bede tego zalatwiac przez pare miesiecy wiec narazie nie mysle o tym Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-11 o 23:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, ale pamiętaj, że nawet jeśli mieszkasz z kimś, z kim nie jesteś związana (np kolega, koleżanka) to RA może Ci przysługiwać ![]() Cytat:
![]() My myśleliśmy o D15, powiem Ci, że całkiem ładne mieszkania były w granicach 1000euro i dużo z nich akceptowało RA. Nie wiem jak teraz, bo jesteśmy napaleni na Waterford (zdradziłam, hihi) i tam będziemy się przenosić. Cytat:
![]() I ta sama para wzięła ślub całkiem niedawno, ale żeby podatek zwrócili, to szanowny (już) mąż, wymyślił, że zeskanuje akt małżeństwa i zmieni datę. Palant. U nas 4 osoby, ale w sumie samotny rodzic z dwojgiem dzieci ma taki sam próg jak para z dwojgiem dzieci. I rodzice z jednym dzieckiem mają chyba tylko 50euro mniej, tzn jak my możemy mieć te 650euro za rent, to z jednym dzieckiem moglibyśmy mieć 600eu. Tż jest tutaj ciągiem ponad 4 lata, ja prawie tyle samo, z tym że w międzyczasie nie było mnie tu pół roku a później dwa ms, więc w sumie razem jakby to wziąć do kupy to 3,5roku. Upiekłam biszkopt ![]() ![]() Albo kolorową posypkę strzelę. No nic, jak matka wena da, to będzie ładnie ![]() ![]() Aaaaaaaa - truskawki kupiła mi sąsiadka, dlatego kupiłam nie wychodząc z domu ![]()
![]() |
#4495 |
Komplikatorka
|
Kasiulka pokazuj melisski
![]()
#4496 |
Zakorzenienie
|
daj linka do butkow
![]() 3,99 - oliwia 1,9 - serek 1,2 - rogal 1,3 - batonik fitness 5,2 - bilet... wczoraj - 3,6 - dwie muffinki 5,0 - świeczki urodzinowe
![]() Edytowane przez crescent Czas edycji: 2011-07-12 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Kasiulka
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mi wczoraj gnoje odłączyli tv wyobraźcie sobie ![]() ![]() jadę dziś do babeczki, która ma nike, adidaska, reeboka i resztę -80% ![]() Z Panem A. nie gadam/bez powodu/.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Aneszna, jak to bez powodu??
A ja miałam doła, bo wchodzę na nk, a tam koleżanka z liceum na fotach odwalona, ma buty które zawsze chciałam mieć, ale przez oszczędzanie ciągle nie kupuje.. I tak myśle, jaki jest w ogóle sens w oszczędzaniu i odmawianiu sobie takich drobnych przyjemności.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;28084971]ale cooooooooooo?
mi wczoraj gnoje odłączyli tv wyobraźcie sobie ![]() ![]() jadę dziś do babeczki, która ma nike, adidaska, reeboka i resztę -80% ![]() Z Panem A. nie gadam/bez powodu/....[/QUOTE] Ale dlaczego Aneszna z Panem A. nie gadasz? ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.