Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 15:03   #1231
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

moniqac za usg

cucciola79 ciągle u Was te kolki ... mam nadzieję, że już coraz bliżej ich końca

Pulizia za przegląd

Gabulek już sam zasnąć nie chciał,
ubujałam na boczku w łóżeczku,
ale dwa razy się obudził z płaczem,
w końcu zasnęła na brzuszku ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:17   #1232
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Hej kobietki Padać miało- jest upał. Moja Hanusia drzemie, a ja robię obiad. Dzisiaj mi spala od 22 do 6.30 A potem od 7:30 do 9:00 jeszcze.

Dodałam 2 nowe zdj w albumie, tylko jakieś takie małe mi wyszły Jutro Hanulek ma 10 tygodni

Widziałyście gdzieś fajne ubranka dla dziewczynek do chrztu?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:23   #1233
Camomile
Zadomowienie

Jestem, juz po spacerku, dzis tez z kolezanka. Poszlysmy nad staw nakarmic kaczki. Kurcze, a te kaczki takie nienazarte, prawie sie rzucily na nas
Ucieklysmy jak tylko nam sie chleb skonczyl, nastepnym razem wezmiemy wiecej.
A teraz pisze 1 reka

Anulinka
, ja i tak Cie podziwiam, ze tyle czasu juz sciagasz

Co do wlosow to jeszcze mi nie wypadaja, ale na pewno beda... Zawsze mialam problemy z wlosami. N razie lykam profilaktycznie Perfectil.

Antropia, ja tez mam kg sprzed ciazy do zrzucenia.
Grunt, ze waga idzie w dol, to sie liczy

Ja nie widze nigdy podobienstwa do zdjec z usg, szczerze mowiac

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
jak wasze maleństwa zasypiają w bujaczkach to wyciągacie je stamtąd?
Nie

Agnieszka.M, to pokolenie chyba juz tak ma, moja mama tez by tak ubierala Nadie, czapka obowiazkowo zawsze. Trzeba im patrzec na rece.
Moze do czasu jak bedziesz isc do pracy uda Ci sie ich troche przestawic?

Okres mysle pierwszy po porodzie taki ciezszy.

Martynka, super, ze wyniki dobre

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Witam
Ide na 16 na przeglad tzw. podwozia no i bedzie cyku cyku bara bara... bunga bunga

Za pozno zamowilam jakas brazowa za 15 funa mam nadzieje, ze da rade. Jak nie to sprzedam
Nadia bardzo ladnie Ci przybiera
Widzialam fote!
Wygladaja BOSKO!!!
[Mam podobne zdjecie w albumie ]
Moze tez okaze sie dobra, daj znac pozniej jak ci sie chustuje?

Fotki Twoje tez widzialam tzn Antosia (<tej ikonki najbardziej mi na FB brakuje) ale gdzie twoje zdjecie w nowym kolorku ja sie pytam??

I powodzenia na przegladzie podwozia

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dziewczynki
Zaniedbuje Was ostatnio bo ju nie daje radyw domu masa do roboty,mala ma wciaz te okropne kolki a Ja kregoslup w szczatkachOstatnio juz sie cieszylam bo malej sie polepszylo byla spokojniutka nie plakala,spala jak nalezy i od przedwczoraj powrot i to podwojny KOLEKJESTEM NORMALNIE NA WYKONCZENIU

Cucciola
biedna, wiem co czujesz...
U nas sa czasami takie dni, ze nic nie pomaga, NIC .
Trzymaj sie mocno, wiedz ze to minie i zamieniaj sie na noszenie malej z kim sie da...

OK, koniec jedzenia, teraz idziemy na mate sie pobawic.

Wiecie co, wczoraj jak tak nosilam niunie w chuscie pol dnia to troche mi sie nudzilo i zrobilam takie jakby lody malinowe domowej roboty, no i nie mialam czasu wyjac ich z zamrazarki, zeby chociaz sprobowac czy dobre. Miska dba o linie mamusi...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 15:34   #1234
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Widziałyście gdzieś fajne ubranka dla dziewczynek do chrztu?
ja polecam przejść się po dziecięcych i kupić jakąś ładną białą sukienkę
np widziałam w coccodrillo przecenione ostatnio,
no i na pewno w Zarze są jakies białe fajniusie

Stary 2011-07-14, 16:04   #1235
enchantresss
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny !

Zgodnie z obietnicą - raz na jakiś czas się odzywam ;>
U Nas po staremu, z Gabi wszystko okej .. chociaż trochę się popsuła ;>
Jak to mówi mój TŻ : ''im starsza, tym gorsza'' ..
Dziś rano na przykład TŻ wziął ją na spacerek, usiadł dumnie na ławce i zajął się rozwiązywaniem krzyżówek, a królewna zamiast spać postanowiła rozryczeć się jakby ją ze skóry obdzierała, nie mógł jej uspokoić, wrócił wkurzony i powiedział, że mały wieśniak mu wstydu narobił Ale już jej chyba wybaczył, bo nosi i słodkim głosikiem mówi do niej : ''dziaciątko moje kochane''

Mieliśmy mieć jutro szczepienie, ale okazało się, że przychodnia nieczynna do 1 sierpnia :|
Pediatra powiedział, że może to poczekać, ale sama nie wiem czy nie szczepić w takim razie gdzie indziej ?
Jak myślicie ?

Zapisałam się wczoraj do zaocznego studium technik prac biurowych, zjazdy dwa weekendy w miesiącu, więc nie poświęce na to dużo czasu, a przynajmniej nie zmarnuję roku, bo na studia przez tą nieszczęsną matmę się w tym roku nie wybieram .. Jak moja teściowa usłyszała co za kierunek tego studium to mnie wyśmiała I powiedziała, że powinnam mieć większe ambicje, że powinnam iść na studia, że zdam poprawkę i mam iść na studia ! A jak się uparłam na studium to chociaż coś lepszego, np. technik farmacji .. Bardzo bym chciała być takim technikiem farmacji, pracować sobie w aptece, ale niestety nie jestem fantastyczna z chemii, a tam zapewne tego sporo, plus ta cała farmakologia, to wydaje mi się dość trudne - jakbym miała się tylko uczyć to okej, ale ja mam małego niemowlaka w domu !!
Ona tego nie ogarnia, twierdzi, że sobie poradzę ze szkołą, dzieckiem i domem .. Wczoraj byłam przez to strasznie rozżalona i do dziś mam trochę zły humor .. Przecież te studia mi nie uciekną, zamierzam studiować, ale nie w tym roku ..

A .. Zawsze umierałam z zazdrości jak czytałam, że Wasze bobaski śpią dłużej niż 2-3h pod rząd;> bo Gabi mniej więcej co tyle się zawsze budziła .. Dziś pobiła rekord . 5,5h !!!
Jak spojrzałam w nocy na zegarek myślałam, że mam zwidy
Mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk dziś chcę powtórkę !

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:30   #1236
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość

A tak usnęło mi właśnie dziecko (lew Leon okazał się bardzo pomocny)

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Helloł!

Przez te wczorajsze opowieści o dobrych radach matek, ciotek, babek i zimnym mleku z cyca miałam dziś koszmar!!
Śniło mi się, że pojechaliśmy z TŻ i Iguśką na śniadanie do moich rodziców a tam się tyle ludzi zebrało, cała rodzina, znajomi z pracy moi i moich rodziców no normalnie multum ludzi jak na weselichu i oni mi cap dziecko i z rąk do rąk przekładanie i każdy coś tam komentował a ja nie mogłam się ruszyć w tym śnie, bo chyba nie miałam ciuchów na sobie i się chowałam za parawanem I na koniec jakaś stara babka wzięła Igę i posadziła ją sobie na kolanach twierdząc, że takie dziecko to już powinno siedzieć. Czizaass ale bluźniłam w tym śnie, chyba bez majtek latałam, krzyczałam na TŻ'ta czy tego nie widzi i nic nie robi, na moich rodziców krzyczałam, że po ch..j naspraszali tych ludzi, biegałam i krzyczałam "kur.a! kur.a" Normalnie w życiu się jeszcze tyle nie nabluźniłam co w tym śpi

Pieczywo ryżowe (ale też trzeba sprawdzać czy nie ma w składzie serwatki lub śladowych ilości mleka. Większość nie ma ale np. w Lidlu jest mleko), maca razowa, maca z miodem, margaryna bezmleczna np. Flora Light niebieska, pulpety z piersi kurczaka lub szynki (cielęciny nie można), powidła np. śliwkowe (ja miałam domowej roboty ale sprawdzałam też te Łowickie i skład mają elegancki). Ja nie jadłam też kupnych wędlin tylko piekłam sobie schab ze śliwką i morelką - pychota
Taka dieta nazywa się "nic". Wygoogluj sobie to znajdziesz też przepisy nawet na wypieki bez mleka i bez jajek

Moją poduszkę ma upchniętą bo na płasko nie idzie spacerować

andziotka machnęłam dziś rano fotki Iguśce w tych bodziakach 3-6 z MC. Te są z innej serii ale też są akurat, na długość to są na styk
Ale sen
Nie dziwię się, że tak bluźniłaś w tym śnie
A Igusia jak zawsze cudna

Ddaaiissyy a to przeprowadzacie się do tej babci, gdzie rodzice tż mieli się kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości przeprowadzić?

Aga_pe, Ddaaiissy super, że z bioderkami wszystko ok

The_sania, Antropia śliczne dzieciaczki

Antropia ja bardzo widzę podobieństwo do zdjęć z usg i to nie tylko z wyglądu, ale też z zachowania. Antoś bardzo często na usg miał pozę myśliciela, tzn. piąstką podpierał policzek i teraz też to często robi, a my się z mężem śmiejemy, że nadal ma tyle problemów do przemyślenia

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:44   #1237
anula_81
Zakorzenienie

wlasnei pol godziny odpisywalam wam posta i zjadlo!!!!
a teraz mala sie budzi ehh...
mam nadzieje, ze wybaczycie, wiec w skrocie, camomile, andziotku, daisy, matall, scio, paulizia, aga pe, dziewczyny dziekuje za rady i kciuki, postaram sie aby nam sie udalo dzisiaj bez wielkich placzow...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:49   #1238
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
gusia u mnie byla te trzy razy a pozniej przyszla po tygodniu dopiero.
U mnie siedziała 1,5 h. Jutro też przyjdzie

moniqac za badania

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Witam
Ide na 16 na przeglad tzw. podwozia no i bedzie cyku cyku bara bara... bunga bunga

Moj tez tak mial na poczatku. Noworodki nie kminia jeszcze co to dzien i noc. Polozna mi mowila, ze mam uczyc. Czyli w nocy karmic w przyciemnionym pomieszczeniu gdzie jest cicho i nie dobiegaja zadne dzwieki, a w dzien ma spedzac czas z nami, mamy odkurzac, rozmawiac, bawic sie, ma drzemac podczas codziennych halasow i z czasem zaczai, ze noc jest nudna i nie ma po co sie budzic, a w dzien jest fajnie, bo jest mama i tata i robia z siebie glupkow
Też próbujemy tego sposobu
za wizytkę

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
gusia, kciuki za wizytkę i musze Ci powiedzieć, że szczęściara jesteś z sutkami Widocznie Nadunia bardzo delikatna niunia
Dzięki za kciuki
Kobietka super Zważyła malutką i okazało się, że nie muszę się już martwić, że za krótko je. Mała waży 3600 czyli odzyskała a nawet przekroczyła wagę urodzeniową To znaczy, że się najada
Położna widziała jak małą karmiłam. Ponoć małą bardzo dobrze łapie pierś, dlatego nic mnie nie boli
Dla mnie najważniejsze, że mój pokarm jej wystarcza

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:58   #1239
MoniaK
Zakorzenienie

Helloł pamięta mnie ktoś?

Ostatnio zaniedbuję was niestety ale czasu brak na wszystko. Tak więc wybaczcie, że zaległości mam ogromne i nie wiem co u was słychać
U nas jak zwykle, chodzę niewyspana bo Tymek nadal często się budzi i wisi na piersi. Gdy tylko uśnie w dzień to kładę się razem z nim i odsypiam a gdy jest ładna pogoda to jeździmy na spacerki.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:37   #1240
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

andziot me
od wczoraj Pepe ulewa coraz bardziej, dzisiaj przybrało to na sile, że wręcz chlusta, i to 2-2,5 godziny po jedzeniu, krztusi się przy tym, co staje się niebezpieczne
co może być przyczyną?? probiotyk?? czy nowe mleko ( dostałam puszkę bebilonu z immunofortis i zaczęłam podawać zamiast zwykłego niebieskiego ) ?? kupiłam już zwykły bebilon i wrócę do niego, czy odstawić też probiotyk?? martwię się i boję o Pepe
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:55   #1241
Klaterina
Zadomowienie

ddaaiissyy i Camomile dziekuję za kciuki, bioderka są ok kontrola za pół roku. Pan doktor tak wywijał nogami Radka że az mi się słabo robiło, a na USG było widac takie chude kostki

listopadowa80 no pięknie , ja to o 36 mogę pomarzyć

the_sania Marcelek ma słodkie dołeczki

antropia no w takim wypasionym bujaczku fajnie jest

mary poziomkowa mi tez już wychodzą a dopiero co pisałam na forum, że nic sie w tym temacie nie zmieniło, tylko zaczęło się w momencie jak zrobiłam farbowanie włosów i się zastanawiam co jest bardziej przyczyną, czy farba fryzjerska czy że po porodzie

Grazin jakie wzięłaś szczepionki, nieskojarzone ? ja nadal nie wiem które wybrać, każdy ze znajomych mówi co innego i każdy co innego zachwala, a lekarka tak mi potłumaczyła, że wyszłam z gabinetu zielona

martynka89 za wyniki

moniqac za dobre USG

Paulizia jak po wizycie kontrolnej ?
Stary 2011-07-14, 18:00   #1242
anula_81
Zakorzenienie

dobra druga proba odpisania bo moje dziecko od godziny 15:30 spi, jak sie zaczela troche wybudzac to dostala jedzonko na polspiocha i spi dalej, a na spiocha jedzenie oczywiscie bez placzu i odbilo sie rowniez pieknie!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anula dajesz jakieś krople na wzdęcia ??? odbijasz do końca czy tylko raz ??? u nas wiercenie nadal trwa, ale ja powoli zaczynam czaić o co chodzi, odbijam tyle razy aż się uspokoi przy piersi, kładę ciut na brzuszku i bujam dupką wtedy trochę brzuszek się masuje i czasem bek jeszcze wyjdzie, a na koniec jak przystawiam do piersi to muszę delikatnie ją przytrzymać i pobujać z sutem w buzi i wtedy się jakoś uspokaja i ładnie je (w między czasie też odbekam jeśli jej się mocno łyknie i się wiercić zaczyna) ja myślę że to ewidentnie gazy (przynajmniej u nas)
nasze dzieci razem rodzone problem zaczął się mniej więcej w tym samym czasie, więc ja myślę że po prostu dzieciaczki zaczęły bardziej odczuwać wszelkie niedogodności ..

a powiem Ci jeszcze że jak to wiercenie miało apogeum u nas, to zjadała tylko jendą pierś i wcale nie budziła się po godzinie, ładnie 3h wytrzymywała (no 2,5h ) więc nie mów póki nie sprawdzisz
daje jej infacol przed jedzeniem 3-4 razy dziennie i herbatke z kopru pije, ta hippa oraz nieslodzona zwykla zaparzana, oraz lekarstwo tutjesze na refluks ktore jednak nie pomaga
ja tez mniej wiecej wiem kiedy jej sie chce odbic, czasem jej sie samej na lezaco odbija w trakcie jedzenia, ale czasem slysze jak to powietrze chodzi jej po przelyku a odbic nie moze bo sie spina okrutnie i jest placz, mnie sie tez wydaje ze to wlasnei bol brzuszka wywoalny gazami i dlatego sie tak nasze dziecia rzucaja i dlatego tak sie glupio upieram mimo lez przy UU...
co do jedzenia jednej U moja tez czasem jadla np 10-15 min jedna U i potem spala nawet 3,5 godziny teraz spi dalej tyle czasu!!! z przerwa na jedzenie..bede ja musiala na kapiel wybudzic nooo!
moria niezly sen!ze ty masz czas i sile snic...zazdroszcze:
fotki boskie!

Cytat:
jak odkładam Gabrysię to widzę jej zachowanie i minę twarzy, jak jeszcze ją coś męczy to trzeba odbić, czasem 3-4 beki muszę wydusić, wtedy ładnie zassysa i je dalej ...
czasem się nie udaje

ja mam jeszcze 4 do zrzucenia, ale to już nie mus, bom chuda, tylko tyłek jakiś wielgachny mi został
ja tez tyle mam do zrzucenia mniej wiecej i tez odczuwam, ze wszystko w dupke weszlo....
daisyyy kochana!dziekuje za dobre slowa, ty jestes nasz dobry duszek, dlatego Gabi taka grzeczna bo los nad toba czuwa kochana moja
staram sie dostosowac do wszelkich rad kochana, trzymaj kciuki, zeby sie udalo z tym karmieniem bo ja uparciuch jestem niestety
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A skąd wiesz, że odbiła do końca?
Edzik czasem w ogóle nie odbija mimo ponad 30 minut w pionie na zmianę z na brzuszku na kolanie...
Zwykle odbije tylko raz, ale przy UU nadal się wierci

Edzik zjada na raz jedną U, najada się z niej, więc u nas nie ma kwestii zmiany UU. Ostatnio na próbę dałam drugą jak zaczął się wiercić, znów 3 minuty jadł i znów prężenie.

A po pierdkach i kupkach zaczął mi płakać
Powinno mu chyba ulżyć, co?
A on się zachowuje jakby go wtedy zaczynało boleć
matall no wlasnie ja tez nie wiem czy moja odbila do konca, czasem po odbiciu sie dalej prezy to probuje wydusic beka, ale potem np nagle zasypia i juz nie ma opcji...

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

anula, trzymam kciuki za ciebie kochana. Wiem chyba co czujesz, bo ja tez taka perfekcjonistka (czasami to w zyciu pomaga ale czasami nie), jak sobie cos zaloze/zaplanuje to potem ciezko przychodzi to zmienic... odczuwam to jako osobista porazke. Z karmieniem UU tez tak bylo, ilez lez przy tym wylalam... Juz myslalam, ze tylko na mm bedziemy, a potem jak mialam te doly przestalo mi zalezec i wszystko sie unormowalo, teraz podajemy mm czasami wieczorem, a tak na UU, wiec ja wierze, ze u ciebie wszystko bedzie dobrze!!
A jesli trzeba bedzie podac mm, to nie przejmuj sie, jestes dla Zosienki najlepsza mama na swiecie i to jest najwazniejsze

.
Camomile!! KOCHANA!! TKNIESZ NADZIEJE WE MNIE!! mam nadzieje, ze wlasnie wytrwaloscia uda mi sie wykarmic jednak Zosienke UU, moze u mnie tez sie unormuje co?
no wlasnie mnie juz powoli tez przestaje zalezec i dzisiaj tez mleko na noc przygotuje na wszelki wypadek, ale wierze w to, ze skoro mam pokarm i Zosia jednak ladnie przybiera to uda sie ja wykarmic piersia prawda?
a jak dlugo u ciebi etrwalo takie rzucanie sie przy jedzeniu?

wlasnie widzisz ty jestes taka jak ja, nadambitna i bierzesz wszystko do siebie co?
ja mam andzieje, ze Zosia to doceni

AgaPe
Anulinko moja Zosia ulewa straszliwie, czasem 2-3 godzin po jedzeniu wtedy takim serkiem bialym jakby, ale lekarz powiedzial, ze taka jej uroda niestety, ze skoro przybiera na wadze to nic sie nie dzieje.
staram sie ja dlugo nosic w pionie, plus lozeczko ma podniesione z jednej strony(zalecenie lekarki) i dzieki temu w nocy jak jej podchodzi jedzenie to sie nie krztusi tak straszliwie.

mala sie obudzila wreszcie!!! w dobrym humorze, choc troche dalej sie poprezyla i pierdki poszly, TZ ja przewija.

jutro tesciowie przylatuja, wiec bede miala jeszcze wiecej czasu bo jedziemy z mala na lotnisko plus wiadomo, bedzie duzo zajec,
teraz tez pisalama malo, bom nietomna karmiac Zosienke non stop z placzem , wiec przepraszam,
MAM NADZIEJE; ZE MI WYBACZYCIE

ale czytam na biezaco i BARDZO WAM ZA WSPARCIE DZIEKUJE!! kochane jestescie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:15   #1243
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, a zwł andziotek, poradźcie mi,bo trochę mam stresa. Hanulek mi dzisiaj kupsko wali po każdym jedzeniu i to takie rzadsze niż powinno być...wodnite dość. Czy po mleku modyfikowanym kupa po każdym karmieniu jest normalna? Pierwszy raz jej się tak zdarzyło. Już 4 razy dziś kupka poszła... O 10:00, 13:00, 16:00, 19:00..., bo tak były karmienia. Na szczęście po tym około 7 rano nie było kupki. Wczoraj nie zrobiła kupki, może dzisiaj nadrabia? Nie wiem. W dodatku ulewa, a wczoraj nie ulewała nic. Nie wiem co dziś za dzień. Przecież się niczym nie struła bo czym? Na Bebilonie jest cały czas. Dałam jej wody do popicia ciepłej,bo ogólnie wczoraj i przedwczoraj jej nie przepajałam, bo ona mi tak ulewa po tych herbatkach, wodzie itd. Mojej szwagierki lekarz pediatra w USA powiedział,że obecnie nie przepaja się dzieci nawet po mm,bo to mleko jest rzadkie, a to dopajanie zostało z innych czasów i że maluszek do 4 msca powinien dostawać tylko mleko,żeby mu się układ trawienny dobrze wykształcił. Co Wy na to?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:17   #1244
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
ddaaiissyy i Camomile dziekuję za kciuki, bioderka są ok kontrola za pół roku. Pan doktor tak wywijał nogami Radka że az mi się słabo robiło, a na USG było widac takie chude kostki

listopadowa80 no pięknie , ja to o 36 mogę pomarzyć

the_sania Marcelek ma słodkie dołeczki

antropia no w takim wypasionym bujaczku fajnie jest

mary poziomkowa mi tez już wychodzą a dopiero co pisałam na forum, że nic sie w tym temacie nie zmieniło, tylko zaczęło się w momencie jak zrobiłam farbowanie włosów i się zastanawiam co jest bardziej przyczyną, czy farba fryzjerska czy że po porodzie

Grazin jakie wzięłaś szczepionki, nieskojarzone ? ja nadal nie wiem które wybrać, każdy ze znajomych mówi co innego i każdy co innego zachwala, a lekarka tak mi potłumaczyła, że wyszłam z gabinetu zielona

martynka89 za wyniki

moniqac za dobre USG

Paulizia jak po wizycie kontrolnej ?
wybrałam te darmowe nieskojarzone, miał trzy wkłucia zamiast 2.
ja tez słyszałam najrózniejsze opinie.
po szczepieniu jak sebek płakał i widziałam ze go boli dałam viburcol i w sumie cały czas spi. jest taki niemrawy i ospały.
dla mnie to jest w ogole niesamowite z tymi szczepionkami
jak sie chce lepsze dla dziecka to trzeba kasy wywalic niezle...
A TO PRZECIEZ POWINNO BYC WSZYSTKO ZA DARMO I ROTA I PNEUMOKOKI!!!!!!!!!!
Stary 2011-07-14, 18:21   #1245
eweska
Moderatoreska

Hello

U mnie burzowo i się ochłodziło, chłopcy jak zwykle śpią, jak usną o 18 to spia już do rana z pobudką na kapiel i karmienia, ale zaraz usypiają ponownie.

Słodziaki moje kochane

Dziś coś nie jestem z Wami na bieżąco muszę nadrobić

No i wklejam foto moich słodziaków

A i się Wam pochwalę w końcu zakupilam nowy obiektyw do aparatu

Moniqac za usg

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (68,6 KB, 58 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:45   #1246
moria44
Wtajemniczenie

eweska chłopcy jak się zmienili No i śliczne fotki jak zwykle

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
matallewar; i ten model ma moria ?
Jak wpiszesz w google slendertone flex pas to się linkują jakieś sklepy internetowe i tam można go kupić.

Noszzzz .... jęczy już, to sobie poodpisywałam

Dziękuję Wam ogromnie za opinie dot. pleśniawek - kamień z serca

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:02   #1247
SiLLee
Raczkowanie

Dzisiaj obeszlam/ przejechalam dwa miasta w poszukiwaniu bialej sukienki na chrzest. Kompletnie nic nie ma a jak byly to za duze u jedenej Pani maja przyjsc w sobote ale nie gwarantuje ze beda napewno, ech w niedziele chrzest

Moja Olka dzisiaj marudna, chyba na ta pogode albo moze ja brzuszek bolal. Cale popoludnie plakal. Pol godz temu zasnela.

Chce kupic jakies nosidelko bo lekarz od bioderek powiedzial zeby ja szeroko nosic, a tak "po suchu" to niewygodnie i mysle nad tymi
1
2
ktore polecacie?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

eweska ci Twoi mezczyzni
Grazin no niestety tak w PL jest z tymi szczepionkami ;/ nawet dziecia zaluja. ja zakupialam za 200zl jedno uklucie.
gusiagatko super ze mala przybiera
enchantresss to moze teraz juz beda przespane noce co Ci zycze. u mnie mala tez zaczela spac 5.5-6h. Zobaczymy jak dzisiaj bedzie mam nadzieje ze tak jak wczoraj
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:04   #1248
eweska
Moderatoreska

Zmieniają się chłopcy zgadza się Dopiero po zdjęciach widać jak bardzo
Stary 2011-07-14, 19:13   #1249
Paulizia
Wtajemniczenie

No ja po wizytce... dostalam tabletki tylko i mnie nie sprawdzila... no moglam sie tego spodziewac Jednak bunga bunga nie bedzie jeszcze przez tydzien, bo tyle trzeba by mini pigulka mnie zabezpieczyla

Antolek juz wykapany przysypia w bujaczku

Camomile co do zdjatka wloskow to troszke sie wstydze mam tak okragla facjate, ze nie moge na siebie patrzec

Grazin to jest wlasnie straszne odnosnie tych szczepionek... nie powinno tak byc. Ja nawet lekarstwa mam za darmo. Dla mnie i dziecka przez caly okres ciazy i do ukonczenia przez niego roku. Potem ja place, a dziecko nie. Z reszta tutaj jest stala cena za lek wydawany na recepte. 7 funa z czyms.

Enchantresss nie przejmuj sie gadaniem tesciowej... rob tak jak uwazasz, bo to Twoje zycie i Ty je sobie ukladasz tak jak Ci sie podoba, a ona niech turla dropsy

Daisy jak juz pisalam Rumiankowi troszke sie wstydze dac zdjecie z nowymi wlosami, bo na wszytskich wyszlam strasznie zrobie sobie jakies z Antolkiem ladne i napewno wstawie

Eweska chlopaki super

Obiecalam, ze wstawie zdjecie brzucha po ciazy, ale...
jak zobaczylam brzuch Grazin to powiedzialam sobie 'no way'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 19:18   #1250
principessina
Zakorzenienie

Witam Was Kochane, moj synek od 5 tej rano w koncu padl! ja sie chyba wykoncze, chyba nawet eweska z dwoma blizniakami plus starszym synkiem nie ma takich przebojow! nic nie jestem w stanie zrobic, syf w domu mam straszny, na obiad jem byle co byle szybciej, dzis zjadlam z wczoraj, bo ugotowalam wiecej, naprawde nie wiem co jest Flavciowi opadam z sil!
Wczoraj bylam u pediatry i w ciagu tygodnia nie przybral na wadze, mam sporo mleka a ten dal mi w proszku, jak wspomnialam o objawach nietolerancji mleka krowiego to powiedzial, ze wymyslam, ale w koncu dal mi skierowanie na badanie kalu, wiec w pon maz zaniesie.
Czy Wasze dzieci po karmieniu tez sa takie nerwowe i placza? to chyba nie jest normalne...

My szczepienie mamy 9 sierpnia
moniqac moj synek ma podobne objawy jak Twoj, a kupkowe problemy tez macie??
eweska sliczne bobaski

Znowu tak pisze na predce bo mam wyliczony czasale podczytuje Was na iphonie co do brzusia to tez mi zostal taki zwisajacy myslicie, ze po karmieniu zejdzie sam czy trzebaby cos sie powysilac'?narazie nie mam kompletnie czasu, wygladam jak kocmoluch
Stary 2011-07-14, 19:26   #1251
andziot
Zakorzenienie

enchan uważam, że studia jeszcze zdążysz skończyć teściową się nie przejmuj, każdemu łatwo dawać rady ...
no i za takie długie spanie, dzieciątka rosną i powoli zaczną rozumieć że noc jest od spania

anula u mnie też dziś wiercenie wieczorne kiedyś udawało mi się ją na UU troszkę ululać, a teraz to się cieszę jak ją nakarmię chociaż porządnie
mam nadzieję, że u Ciebie dziś będzie lepiej

o widzę że dajesz ten sam zestaw leków, ja piję jeszcze Plantex
jak czytam w necie to wiele kobiet ma taki problem z wierceniem przy U,
większość odpowiedzi to właśnie gazy, ewentualnie jak dziecko jest starsze to wtedy ciekawość świata ...
ja nie zamierzam dokarmiać mm, skoro moje mleko w zupełności jej wystarcza, tylko strasznie męczy mnie to karmienie ...

MoniaK ja pamiętam i mam nadzieję, że Tymek da mamie w końcu trochę odsapnąć i zajrzeć do wizażowych ciotek

anulinka nie sądzę żeby przyczyną był probiotyk prędzej nowe mleko ...
no ale to tylko gdybanie ... wróć to starego mleka i zobaczymy co się będzie działo ...
a jaki to jest zwykły bebilon ??? ja myślałam że standadowo on ma ten immunofortis ??

Klaterina mi na razie nie wypadają włosy a tydzień temu farbowałam i też prawie nic mi nie wypadło w sumie to zdziwiona byłam że tak dobrze moje włosy przeszły to farbowanie

spice1985 narazie nie ma paniki, zobacz jak będzie jutro, co do pojenia to niby u nas się dopaja, ale jeżeli dziecko nie ma problemów kupkowych i nie chce pić, to nie ma co wmuszać musisz sama zobaczyć jak Hanutka będzie się czuła

eweska to teraz będziesz jeszcze lepsze zdjęcia robić chłopaki jak zawsze rozbrajają serduszka

Gabrynia zassała smoka
ja nie wiem czy chcę zasmoczkować swoje dziecko
straszecznie boję się odzwyczajania !!!
jakaś zeschizowana jestem ...

dziewczyny śpią ...

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-14 o 19:28
Stary 2011-07-14, 19:29   #1252
eweska
Moderatoreska

Aaaaaaaa znowu okropna burza idzie :/
Stary 2011-07-14, 19:35   #1253
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
enchan uważam, że studia jeszcze zdążysz skończyć teściową się nie przejmuj, każdemu łatwo dawać rady ...
no i za takie długie spanie, dzieciątka rosną i powoli zaczną rozumieć że noc jest od spania

anula u mnie też dziś wiercenie wieczorne kiedyś udawało mi się ją na UU troszkę ululać, a teraz to się cieszę jak ją nakarmię chociaż porządnie
mam nadzieję, że u Ciebie dziś będzie lepiej

o widzę że dajesz ten sam zestaw leków, ja piję jeszcze Plantex
jak czytam w necie to wiele kobiet ma taki problem z wierceniem przy U,
większość odpowiedzi to właśnie gazy, ewentualnie jak dziecko jest starsze to wtedy ciekawość świata ...
ja nie zamierzam dokarmiać mm, skoro moje mleko w zupełności jej wystarcza, tylko strasznie męczy mnie to karmienie ...

MoniaK ja pamiętam i mam nadzieję, że Tymek da mamie w końcu trochę odsapnąć i zajrzeć do wizażowych ciotek

anulinka nie sądzę żeby przyczyną był probiotyk prędzej nowe mleko ...
no ale to tylko gdybanie ... wróć to starego mleka i zobaczymy co się będzie działo ...
a jaki to jest zwykły bebilon ??? ja myślałam że standadowo on ma ten immunofortis ??

Klaterina mi na razie nie wypadają włosy a tydzień temu farbowałam i też prawie nic mi nie wypadło w sumie to zdziwiona byłam że tak dobrze moje włosy przeszły to farbowanie

spice1985 narazie nie ma paniki, zobacz jak będzie jutro, co do pojenia to niby u nas się dopaja, ale jeżeli dziecko nie ma problemów kupkowych i nie chce pić, to nie ma co wmuszać musisz sama zobaczyć jak Hanutka będzie się czuła

eweska to teraz będziesz jeszcze lepsze zdjęcia robić chłopaki jak zawsze rozbrajają serduszka

Gabrynia zassała smoka
ja nie wiem czy chcę zasmoczkować swoje dziecko
straszecznie boję się odzwyczajania !!!
jakaś zeschizowana jestem ...

dziewczyny śpią ...
Mnie też męczy.
Fizycznie i psychicznie

Nie bój się odzwyczajania
Wystarczy wcześnie zacząć - doświadczenie niani

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:39   #1254
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie bój się odzwyczajania
Wystarczy wcześnie zacząć - doświadczenie niani
a kiedy to jest wcześnie ???
boję się, że się tak przyzwyczai, że już w ogóle nie będzie mogła bez niego żyć

Stary 2011-07-14, 19:42   #1255
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot nie martw sie zassac to nie znaczy polubic. Moj tez czasem zassie, ale tak ogolnie to wypluwa i robi bleee. Zaleszy jak mu lezy wiec moze Gabi nie przygrucha sobie smoka for ever

a w ogole nie kupujcie ciastek HIT, bo bedziecie mialy balange w domu
[glupszej reklamy chyba nikt w zyciu nie wymyslil]
Stary 2011-07-14, 19:44   #1256
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

andziot, zwykły, to ten z zieloną tarczą
dałam probiotyk i ten "stary" bebilon, poszła kupa ( pierwsza od wczorajszej nocy - taka, że musiałam przebrać bo kończyła się na łopatkach , body się moczą - ciekawe, czy da się doprać - )
zobaczymy, co się będzie działo, przed chwilą mi zasnął
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:56   #1257
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy to jest wcześnie ???
boję się, że się tak przyzwyczai, że już w ogóle nie będzie mogła bez niego żyć
Ja zamierzam koło 6 m-ca.
Jak będzie go łatwo czymś zainteresować

A tak serio - jak przestanie być uspokajaczem, a zacznie nawykiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 19:59   #1258
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny nie ma powodów aby bać się smoczka i odzwyczajania.
Ja mojego starszego w mig oduczyłam dość szybko, z nim mi się udało i z bliźniakami mam nadzieję, że będzie tak samo, a spróbuję tego samego sposobu

Uciełam synkowi smoczek i mu pokazałam, powiedziałam że szczur zjadł, popatrzał na niego i powiedział "ściur zjadł?" parę razy podchodził do smoka i mówił że szczur zjadł, specjalnie położyłam go w zasięgu jego wzroku. I powiem Wam że na tym skończyło się oduczanie od smoczka. Łatwo bylo, ale każde dzieci są inne, ale mam nadzieje, że z chłopcami nie będzie również problemu.
Stary 2011-07-14, 20:20   #1259
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma powodów aby bać się smoczka i odzwyczajania.
Ja mojego starszego w mig oduczyłam dość szybko, z nim mi się udało i z bliźniakami mam nadzieję, że będzie tak samo, a spróbuję tego samego sposobu

Uciełam synkowi smoczek i mu pokazałam, powiedziałam że szczur zjadł, popatrzał na niego i powiedział "ściur zjadł?" parę razy podchodził do smoka i mówił że szczur zjadł, specjalnie położyłam go w zasięgu jego wzroku. I powiem Wam że na tym skończyło się oduczanie od smoczka. Łatwo bylo, ale każde dzieci są inne, ale mam nadzieje, że z chłopcami nie będzie również problemu.
Chyba bym na taki sposób nie wpadła

My po wizycie o okulisty. Pani była bardzo zaniepokojona oczkiem przepisała nam maśc na to oczko, bo kropelki za szybko spływają. Mamy dac im 5 dni intensywnego smarowania i jak będzie poprawa to smarowac dalej a jak nie, to czeka nas płukanie, ale my się nie poddamy i będziemy walczyc
Martynka89 dziękuję za radę z mleczkiem, ale niestety moje cycuchy suche jak pieprz, chyba, że któraś z Was Matki karmiące mnie poratuje odrobiną mleczka na oczko

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:21   #1260
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość

gusiagatko super ze mala przybiera

cieszę się strasznie bo tym się najbardziej martwiłam.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Zmieniają się chłopcy zgadza się Dopiero po zdjęciach widać jak bardzo
Świetni są Ci Twoi chłopcy

A mi wysypało cały dekolt drobnymi, czerwonymi krostkami Po umyciu posmarowałam też twarz kremem, którego używam od jakiegoś czasu i cały ryjek swędzi i jest czerwony co jest hormony??

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości