|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
moniqac
![]() cucciola79 ciągle u Was te kolki ... ![]() Pulizia ![]() ![]() Gabulek już sam zasnąć nie chciał, ubujałam na boczku w łóżeczku, ale dwa razy się obudził z płaczem, w końcu zasnęła na brzuszku ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Hej kobietki
![]() ![]() ![]() Dodałam 2 nowe zdj w albumie, tylko jakieś takie małe mi wyszły ![]() ![]() Widziałyście gdzieś fajne ubranka dla dziewczynek do chrztu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | ||
Zadomowienie
|
Jestem, juz po spacerku
![]() ![]() Ucieklysmy jak tylko nam sie chleb skonczyl, nastepnym razem wezmiemy wiecej. A teraz pisze 1 reka ![]() Anulinka ![]() ![]() Co do wlosow to jeszcze mi nie wypadaja, ale na pewno beda... Zawsze mialam problemy z wlosami. N razie lykam profilaktycznie Perfectil. Antropia, ja tez mam kg sprzed ciazy do zrzucenia ![]() Grunt, ze waga idzie w dol, to sie liczy ![]() Ja nie widze nigdy podobienstwa do zdjec z usg, szczerze mowiac ![]() Nie ![]() Agnieszka.M, to pokolenie chyba juz tak ma ![]() Moze do czasu jak bedziesz isc do pracy uda Ci sie ich troche przestawic? Okres mysle pierwszy po porodzie taki ciezszy. Martynka, super, ze wyniki dobre ![]() Cytat:
![]() Fotki Twoje tez widzialam tzn Antosia ![]() I powodzenia na przegladzie podwozia ![]() Cytat:
Cucciola ![]() U nas sa czasami takie dni, ze nic nie pomaga, NIC ![]() Trzymaj sie mocno, wiedz ze to minie i zamieniaj sie na noszenie malej z kim sie da... OK, koniec jedzenia, teraz idziemy na mate sie pobawic ![]() Wiecie co, wczoraj jak tak nosilam niunie w chuscie pol dnia to troche mi sie nudzilo i zrobilam takie jakby lody malinowe domowej roboty, no i nie mialam czasu wyjac ich z zamrazarki, zeby chociaz sprobowac czy dobre. Miska dba o linie mamusi... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
ja polecam przejść się po dziecięcych i kupić jakąś ładną białą sukienkę
![]() np widziałam w coccodrillo przecenione ostatnio, no i na pewno w Zarze są jakies białe fajniusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny !
![]() Zgodnie z obietnicą - raz na jakiś czas się odzywam ;> U Nas po staremu, z Gabi wszystko okej .. chociaż trochę się popsuła ;> Jak to mówi mój TŻ : ''im starsza, tym gorsza'' .. Dziś rano na przykład TŻ wziął ją na spacerek, usiadł dumnie na ławce i zajął się rozwiązywaniem krzyżówek, a królewna zamiast spać postanowiła rozryczeć się jakby ją ze skóry obdzierała, nie mógł jej uspokoić, wrócił wkurzony i powiedział, że mały wieśniak mu wstydu narobił ![]() ![]() Mieliśmy mieć jutro szczepienie, ale okazało się, że przychodnia nieczynna do 1 sierpnia :| Pediatra powiedział, że może to poczekać, ale sama nie wiem czy nie szczepić w takim razie gdzie indziej ? Jak myślicie ? Zapisałam się wczoraj do zaocznego studium technik prac biurowych, zjazdy dwa weekendy w miesiącu, więc nie poświęce na to dużo czasu, a przynajmniej nie zmarnuję roku, bo na studia przez tą nieszczęsną matmę się w tym roku nie wybieram .. Jak moja teściowa usłyszała co za kierunek tego studium to mnie wyśmiała ![]() Ona tego nie ogarnia, twierdzi, że sobie poradzę ze szkołą, dzieckiem i domem .. Wczoraj byłam przez to strasznie rozżalona i do dziś mam trochę zły humor .. Przecież te studia mi nie uciekną, zamierzam studiować, ale nie w tym roku .. A .. Zawsze umierałam z zazdrości jak czytałam, że Wasze bobaski śpią dłużej niż 2-3h pod rząd;> bo Gabi mniej więcej co tyle się zawsze budziła .. Dziś pobiła rekord . 5,5h !!! Jak spojrzałam w nocy na zegarek myślałam, że mam zwidy ![]() Mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk ![]()
#1236 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie dziwię się, że tak bluźniłaś w tym śnie ![]() A Igusia jak zawsze cudna ![]() Ddaaiissyy a to przeprowadzacie się do tej babci, gdzie rodzice tż mieli się kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości przeprowadzić? Aga_pe, Ddaaiissy super, że z bioderkami wszystko ok ![]() The_sania, Antropia śliczne dzieciaczki ![]() Antropia ja bardzo widzę podobieństwo do zdjęć z usg i to nie tylko z wyglądu, ale też z zachowania. Antoś bardzo często na usg miał pozę myśliciela, tzn. piąstką podpierał policzek i teraz też to często robi, a my się z mężem śmiejemy, że nadal ma tyle problemów do przemyślenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
wlasnei pol godziny odpisywalam wam posta i zjadlo!!!!
a teraz mala sie budzi ehh... mam nadzieje, ze wybaczycie, wiec w skrocie, camomile, andziotku, daisy, matall, scio, paulizia, aga pe, dziewczyny dziekuje za rady i kciuki, postaram sie aby nam sie udalo dzisiaj bez wielkich placzow... |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moniqac ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kobietka super ![]() ![]() ![]() ![]() Położna widziała jak małą karmiłam. Ponoć małą bardzo dobrze łapie pierś, dlatego nic mnie nie boli ![]() Dla mnie najważniejsze, że mój pokarm jej wystarcza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() ![]() Ostatnio zaniedbuję was niestety ale czasu brak na wszystko. Tak więc wybaczcie, że zaległości mam ogromne i nie wiem co u was słychać ![]() U nas jak zwykle, chodzę niewyspana bo Tymek nadal często się budzi i wisi na piersi. Gdy tylko uśnie w dzień to kładę się razem z nim i odsypiam a gdy jest ładna pogoda to jeździmy na spacerki.
#1240 |
Wtajemniczenie
|
andziot
![]() ![]() od wczoraj Pepe ulewa coraz bardziej, dzisiaj przybrało to na sile, że wręcz chlusta ![]() ![]() co może być przyczyną?? probiotyk?? czy nowe mleko ( dostałam puszkę bebilonu z immunofortis i zaczęłam podawać zamiast zwykłego niebieskiego ) ?? kupiłam już zwykły bebilon i wrócę do niego, czy odstawić też probiotyk?? martwię się i boję o Pepe |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy i Camomile dziekuję za kciuki, bioderka są ok
![]() ![]() listopadowa80 no pięknie ![]() the_sania Marcelek ma słodkie dołeczki ![]() antropia no w takim wypasionym bujaczku fajnie jest ![]() mary poziomkowa mi tez już wychodzą a dopiero co pisałam na forum, że nic sie w tym temacie nie zmieniło, tylko zaczęło się w momencie jak zrobiłam farbowanie włosów i się zastanawiam co jest bardziej przyczyną, czy farba fryzjerska czy że po porodzie Grazin jakie wzięłaś szczepionki, nieskojarzone ? ja nadal nie wiem które wybrać, każdy ze znajomych mówi co innego i każdy co innego zachwala, a lekarka tak mi potłumaczyła, że wyszłam z gabinetu zielona martynka89 ![]() moniqac za dobre USG ![]() Paulizia jak po wizycie kontrolnej ?
![]() |
#1242 | ||||
Zakorzenienie
|
dobra druga proba odpisania bo moje dziecko od godziny 15:30 spi, jak sie zaczela troche wybudzac to dostala jedzonko na polspiocha i spi dalej, a na spiocha jedzenie oczywiscie bez placzu i odbilo sie rowniez pieknie!
Cytat:
![]() ja tez mniej wiecej wiem kiedy jej sie chce odbic, czasem jej sie samej na lezaco odbija w trakcie jedzenia, ale czasem slysze jak to powietrze chodzi jej po przelyku a odbic nie moze bo sie spina okrutnie i jest placz, mnie sie tez wydaje ze to wlasnei bol brzuszka wywoalny gazami i dlatego sie tak nasze dziecia rzucaja i dlatego tak sie glupio upieram mimo lez przy UU... co do jedzenia jednej U moja tez czasem jadla np 10-15 min jedna U i potem spala nawet 3,5 godziny ![]() moria niezly sen!ze ty masz czas i sile snic...zazdroszcze: ![]() fotki boskie! Cytat:
daisyyy kochana!dziekuje za dobre slowa, ty jestes nasz dobry duszek, dlatego Gabi taka grzeczna bo los nad toba czuwa kochana moja ![]() staram sie dostosowac do wszelkich rad kochana, trzymaj kciuki, zeby sie udalo z tym karmieniem bo ja uparciuch jestem niestety ![]() Cytat:
Cytat:
no wlasnie mnie juz powoli tez przestaje zalezec i dzisiaj tez mleko na noc przygotuje na wszelki wypadek, ale wierze w to, ze skoro mam pokarm i Zosia jednak ladnie przybiera to uda sie ja wykarmic piersia prawda? a jak dlugo u ciebi etrwalo takie rzucanie sie przy jedzeniu? wlasnie widzisz ty jestes taka jak ja, nadambitna i bierzesz wszystko do siebie co? ja mam andzieje, ze Zosia to doceni ![]() AgaPe ![]() Anulinko moja Zosia ulewa straszliwie, czasem 2-3 godzin po jedzeniu wtedy takim serkiem bialym jakby, ale lekarz powiedzial, ze taka jej uroda niestety, ze skoro przybiera na wadze to nic sie nie dzieje. staram sie ja dlugo nosic w pionie, plus lozeczko ma podniesione z jednej strony(zalecenie lekarki) i dzieki temu w nocy jak jej podchodzi jedzenie to sie nie krztusi tak straszliwie. mala sie obudzila wreszcie!!! w dobrym humorze, choc troche dalej sie poprezyla i pierdki poszly, TZ ja przewija. jutro tesciowie przylatuja, wiec bede miala jeszcze wiecej czasu bo jedziemy z mala na lotnisko plus wiadomo, bedzie duzo zajec, teraz tez pisalama malo, bom nietomna karmiac Zosienke non stop z placzem , wiec przepraszam, MAM NADZIEJE; ZE MI WYBACZYCIE ![]() ale czytam na biezaco i BARDZO WAM ZA WSPARCIE DZIEKUJE!! kochane jestescie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a zwł andziotek, poradźcie mi,bo trochę mam stresa. Hanulek mi dzisiaj kupsko wali po każdym jedzeniu i to takie rzadsze niż powinno być...wodnite dość. Czy po mleku modyfikowanym kupa po każdym karmieniu jest normalna? Pierwszy raz jej się tak zdarzyło. Już 4 razy dziś kupka poszła... O 10:00, 13:00, 16:00, 19:00..., bo tak były karmienia. Na szczęście po tym około 7 rano nie było kupki. Wczoraj nie zrobiła kupki, może dzisiaj nadrabia? Nie wiem. W dodatku ulewa, a wczoraj nie ulewała nic. Nie wiem co dziś za dzień. Przecież się niczym nie struła bo czym? Na Bebilonie jest cały czas. Dałam jej wody do popicia ciepłej,bo ogólnie wczoraj i przedwczoraj jej nie przepajałam, bo ona mi tak ulewa po tych herbatkach, wodzie itd. Mojej szwagierki lekarz pediatra w USA powiedział,że obecnie nie przepaja się dzieci nawet po mm,bo to mleko jest rzadkie, a to dopajanie zostało z innych czasów i że maluszek do 4 msca powinien dostawać tylko mleko,żeby mu się układ trawienny dobrze wykształcił. Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez słyszałam najrózniejsze opinie. po szczepieniu jak sebek płakał i widziałam ze go boli dałam viburcol i w sumie cały czas spi. jest taki niemrawy i ospały. dla mnie to jest w ogole niesamowite z tymi szczepionkami jak sie chce lepsze dla dziecka to trzeba kasy wywalic niezle... A TO PRZECIEZ POWINNO BYC WSZYSTKO ZA DARMO I ROTA I PNEUMOKOKI!!!!!!!!!!
![]() |
#1245 |
Moderatoreska
|
Hello
![]() U mnie burzowo i się ochłodziło, chłopcy jak zwykle śpią, jak usną o 18 to spia już do rana z pobudką na kapiel i karmienia, ale zaraz usypiają ponownie. Słodziaki moje kochane ![]() Dziś coś nie jestem z Wami na bieżąco muszę nadrobić ![]() No i wklejam foto moich słodziaków ![]() A i się Wam pochwalę w końcu zakupilam nowy obiektyw do aparatu ![]() Moniqac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Wtajemniczenie
|
eweska chłopcy jak się zmienili
![]() ![]() ![]() Noszzzz .... jęczy już, to sobie poodpisywałam ![]() Dziękuję Wam ogromnie za opinie dot. pleśniawek - kamień z serca ![]()
#1247 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj obeszlam/ przejechalam dwa miasta w poszukiwaniu bialej sukienki na chrzest. Kompletnie nic nie ma a jak byly to za duze
![]() ![]() Moja Olka dzisiaj marudna, chyba na ta pogode albo moze ja brzuszek bolal. Cale popoludnie plakal. Pol godz temu zasnela. Chce kupic jakies nosidelko bo lekarz od bioderek powiedzial zeby ja szeroko nosic, a tak "po suchu" to niewygodnie i mysle nad tymi 1 2 ktore polecacie? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- eweska ci Twoi mezczyzni ![]() ![]() Grazin no niestety tak w PL jest z tymi szczepionkami ;/ nawet dziecia zaluja. ja zakupialam za 200zl jedno uklucie. gusiagatko super ze mala przybiera ![]() enchantresss to moze teraz juz beda przespane noce co Ci zycze. u mnie mala tez zaczela spac 5.5-6h. Zobaczymy jak dzisiaj bedzie mam nadzieje ze tak jak wczoraj ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Moderatoreska
|
Zmieniają się chłopcy zgadza się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
No ja po wizytce... dostalam tabletki tylko i mnie nie sprawdzila... no moglam sie tego spodziewac
![]() ![]() Antolek juz wykapany przysypia w bujaczku ![]() Camomile ![]() ![]() ![]() Grazin to jest wlasnie straszne odnosnie tych szczepionek... nie powinno tak byc. Ja nawet lekarstwa mam za darmo. Dla mnie i dziecka przez caly okres ciazy i do ukonczenia przez niego roku. Potem ja place, a dziecko nie. Z reszta tutaj jest stala cena za lek wydawany na recepte. 7 funa z czyms. Enchantresss ![]() ![]() Daisy jak juz pisalam Rumiankowi troszke sie wstydze dac zdjecie z nowymi wlosami, bo na wszytskich wyszlam strasznie ![]() ![]() Eweska chlopaki super ![]() Obiecalam, ze wstawie zdjecie brzucha po ciazy, ale... jak zobaczylam brzuch Grazin to powiedzialam sobie 'no way'
#1250 |
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane, moj synek od 5 tej rano w koncu padl! ja sie chyba wykoncze, chyba nawet eweska z dwoma blizniakami plus starszym synkiem nie ma takich przebojow! nic nie jestem w stanie zrobic, syf w domu mam straszny, na obiad jem byle co byle szybciej, dzis zjadlam z wczoraj, bo ugotowalam wiecej, naprawde nie wiem co jest Flavciowi opadam z sil!
Wczoraj bylam u pediatry i w ciagu tygodnia nie przybral na wadze, mam sporo mleka a ten dal mi w proszku, jak wspomnialam o objawach nietolerancji mleka krowiego to powiedzial, ze wymyslam, ale w koncu dal mi skierowanie na badanie kalu, wiec w pon maz zaniesie. Czy Wasze dzieci po karmieniu tez sa takie nerwowe i placza? to chyba nie jest normalne... My szczepienie mamy 9 sierpnia moniqac moj synek ma podobne objawy jak Twoj, a kupkowe problemy tez macie?? eweska sliczne bobaski ![]() Znowu tak pisze na predce bo mam wyliczony czas ![]() ![]() ![]() ![]()
#1251 |
Zakorzenienie
|
enchan uważam, że studia jeszcze zdążysz skończyć
![]() no i ![]() ![]() anula u mnie też dziś wiercenie wieczorne ![]() ![]() mam nadzieję, że u Ciebie dziś będzie lepiej ![]() o widzę że dajesz ten sam zestaw leków, ja piję jeszcze Plantex ![]() jak czytam w necie to wiele kobiet ma taki problem z wierceniem przy U, większość odpowiedzi to właśnie gazy, ewentualnie jak dziecko jest starsze to wtedy ciekawość świata ... ja nie zamierzam dokarmiać mm, skoro moje mleko w zupełności jej wystarcza, tylko strasznie męczy mnie to karmienie ... ![]() MoniaK ![]() ![]() ![]() anulinka nie sądzę żeby przyczyną był probiotyk ![]() no ale to tylko gdybanie ... wróć to starego mleka i zobaczymy co się będzie działo ... a jaki to jest zwykły bebilon ??? ja myślałam że standadowo on ma ten immunofortis ?? Klaterina mi na razie nie wypadają włosy a tydzień temu farbowałam i też prawie nic mi nie wypadło ![]() spice1985 narazie nie ma paniki, zobacz jak będzie jutro, co do pojenia to niby u nas się dopaja, ale jeżeli dziecko nie ma problemów kupkowych i nie chce pić, to nie ma co wmuszać ![]() eweska to teraz będziesz jeszcze lepsze zdjęcia robić ![]() ![]() Gabrynia zassała smoka ![]() ja nie wiem czy chcę zasmoczkować swoje dziecko ![]() straszecznie boję się odzwyczajania !!! jakaś zeschizowana jestem ... dziewczyny śpią ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-14 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Moderatoreska
|
Aaaaaaaa znowu okropna burza idzie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fizycznie i psychicznie ![]() Nie bój się odzwyczajania ![]() Wystarczy wcześnie zacząć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się, że się tak przyzwyczai, że już w ogóle nie będzie mogła bez niego żyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Wtajemniczenie
|
Andziot nie martw sie
![]() ![]() ![]() a w ogole nie kupujcie ciastek HIT, bo bedziecie mialy balange w domu ![]() [glupszej reklamy chyba nikt w zyciu nie wymyslil]
#1256 |
Wtajemniczenie
|
andziot, zwykły, to ten z zieloną tarczą
dałam probiotyk i ten "stary" bebilon, poszła kupa ( pierwsza od wczorajszej nocy - taka, że musiałam przebrać bo kończyła się na łopatkach ![]() ![]() zobaczymy, co się będzie działo, przed chwilą mi zasnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie go łatwo czymś zainteresować ![]() A tak serio - jak przestanie być uspokajaczem, a zacznie nawykiem ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 |
Moderatoreska
|
Dziewczyny nie ma powodów aby bać się smoczka i odzwyczajania.
Ja mojego starszego w mig oduczyłam dość szybko, z nim mi się udało i z bliźniakami mam nadzieję, że będzie tak samo, a spróbuję tego samego sposobu ![]() Uciełam synkowi smoczek i mu pokazałam, powiedziałam że szczur zjadł, popatrzał na niego i powiedział "ściur zjadł?" parę razy podchodził do smoka i mówił że szczur zjadł, specjalnie położyłam go w zasięgu jego wzroku. I powiem Wam że na tym skończyło się oduczanie od smoczka. Łatwo bylo, ale każde dzieci są inne, ale mam nadzieje, że z chłopcami nie będzie również problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My po wizycie o okulisty. Pani była bardzo zaniepokojona oczkiem ![]() ![]() Martynka89 dziękuję za radę z mleczkiem, ale niestety moje cycuchy suche jak pieprz, chyba, że któraś z Was Matki karmiące mnie poratuje odrobiną mleczka na oczko ![]() ![]()
![]() |
#1260 |
Zakorzenienie
|
![]() cieszę się strasznie bo tym się najbardziej martwiłam. Świetni są Ci Twoi chłopcy ![]() A mi wysypało cały dekolt drobnymi, czerwonymi krostkami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.