|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
alez jestem zla, bo jak nie potrzebowalam to byly i widzialam w tylu sklepach
anulko ![]() chyba bys musiala ciut wyluzowac, skoro przybiera na sile niestety im nie wmusimy moniqac z tego co sobie przypominam, co pediatra mi mowila to nawet bebilon pepti nie jest tak do konca "czyste", notramigen ma jeszcze bardziej rozbite to bialko i lepiej przyswajalne, ale moj i tak ma problemy, jest ciut lepiej niz bylo na pepti. az boje sie pomyslec co bedzie dalej jak wkroczy normalne jedzenie do diety
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
anula 81 przez te 4 minuty leci jej mocno to je a potem słabiej może.
A próbowałaś po tych 4 minutach dać drugiego cycka, potem odbić ponosić i znów do tego pierwszego. Współczuję Ci kochana ale nie powinnaś tak się katować tym myśleniem i poczuciem winy, przecież stajesz na rzęsach żeby karmić UU jesteś wytrwała i możesz być z siebie dumna.
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
gusiagatko a sąsiad to jakiś nie teges ? nie wie że dziecko to to i popłakać musi a pora nie ma dla niego znaczenia ?
mimbi faceci maja inny sposób odczytywania naszych komunikatów, im trzeba wszystko maksymalnie łopatologicznie Paulizia no chusteczki na hemoroidy rządzą anula_81 nie martw się tak jedną butelką padam na twarz, odwaliłam dzisiaj kawał dobrej roboty i to jeszcze w tym upale ![]() do jutra mamusie
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka
Ty jestes dzielna mamusia i dasz sobie z tym rade radzilas sie w poradni laktacyjnej?
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
aga_pe - własnie, mowił o pepti i nutrmigenie. mam nadzieje, że to szybko przejdzie naszym maluchom. nie chce myslec inaczej.
anula - absoltnie sie nie zdręczaj!!! Twoja wytrwałośc jest godna podziwu - ja sie łamię szybko, jak Niuniu zaczyna wrzeszczeć przy UU (po ok. 8min) uspokajamy go i jak jest już spokojny to przystawiam spowrotem do UU i jak tylko poczuje w uzi sutka jest wrzask. dajesz rade. a mm nie szkodzi. naprawdę. chleb też jest na mleku?!!!!!!!!. shi.t nie wiem co ja będe jadła. dobranoc dziewczyny. |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqac
NIE RUSZAJ napletka !!! Nie wiem co to za lekarz Ci kazal niemowlakowi napletek sciagac Wszedzie wszyscy trabia zeby nie ruszac i nic na sile do 2 a nawet 3 roku zycia. Sprawisz mu mnostwo bolu...Tyle, bo karmie akurat i 1 reka pisze, ale musialam sie wtracic w sprawie napletka ![]() |
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slyszlaam chyba wszystkie mozliwe opcje. -kiedys krzyczano ze trzeba i to koniecznie, -moj lekarz nie kazal norbertowi nic sciagac, podkreslila to zeby myc, ale nie sciagac - ty piszesz ze do 2-3 r.z -gdzies czytalam ze wogole nie powinno sie juz tego praktykowac ![]() jak w koncu jest? moj mlody ma 5 lat i ja tego nie praktykuje
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie mi Eve przypomnialas o napletku
![]() Pokolenie mojej mamy... scislej...mooja mama, jeczy ze mam naciagac. Ja tego nie robie, bo pytalam sie tutejszych lekrzy, poloznych... jednoglosnie mowia nie tykac. Dopiero pozniej trzeba cos z tym robic, bo jak nie to w pozniejszym wieku czeka nacinka aua ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- synowi mojemu koledze nacinali ostatnio. Ma 3 lata
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze co JA wiem ![]() Nie sciagac napletka na sile - jesli nie schodzi sam, to nie ruszac !!! Taki stan moze trwac do 2-3 r.z i jest normalny, po tym czasie, jesli napletek nadal nie schodzi to w gre wchodza masci albo zabieg, ale nie robi sie tego sila.Ja Olusiowego sisiaka sie nie czepiam wcale , tzn. nie grzebie przy nim, ale myjemy oczywiscie na tyle, na ile sie da. Prawde mowiac nie wiem czy mu ten napletek schodzi czy nie, bo nie mam pojecia jak to ma wygladac u takich malych chlopcow.Teraz mam znacznie wiekszy problem (trudnosc) w myciu Mai - ona tak wierzga i tak sie rzuca, ze nie ma szans jej dokladnie umyc w takich zakamarkach jak wargi sromowe i nie wiem jak ja mam sobie z tym poradzic Chlopcy sa znacznie latwiejsi w obsludze ![]() Maya mi cyce niedlugo urwie je jak wsciekla... |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Pediatra jak była mówiła żeby naciągnąć tak aby ta dziurka na końcu się ukazała i umyć ale nie dalej.
Syn starszy miał zabieg na stulejkę i od 4 lat myjemy codziennie, teraz robi to sam. Aga pe myślę że Twój 5 latek też powinien.
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej. Moje dziecko pięknie śpi nakarmione, a ja miałam czas żeby Was poczytać
Hania mi się uregulowała mam nadzieję na stałe i sypia od 22 do 6 rano, potem butla i jeszcze do 8 pośpi. Następnie wędruje do mojego łóżka i do 10-11 kima. Śpioch z niej Dzisiaj spała jeszcze od 13 do 17 i ją obudziłam,że mi w nocy spała. W ogóle słodziak z niej straszny i jak się denerwuje, kiedy chce coś powiedzieć, a nie może, to normalnie można ją zjeść taka kochana jest Patrzy na moje usta jak do niej mówię i sama mieli tym językiem i próbuje mówić, bez kitu, no tak zaciąga że szok Muszę to kiedyś nagrać. Dzisiaj jakaś taka duchota, że nie ma czym oddychać, niech już popada Grazin jak tam bóle brzucha i pleców? Mi trochę lepiej,ale nadal mam czasem kłucia w plecach i koło żeber,ale myślę,że u mnie to wkłucie w kręgosłup też ma znaczenie. Mam nadzieję, że aparat w końcu będzie robił takie zdjęcia jakich oczekujesz A co do Sebusia, to na pewno wszystko jest ok, lekarze często na wyrost coś sugerują, tak w razie czego, a że istnieje niestety doktor google,to potem dla naszej psychiki może się to źle skończyć. Sama jak zaczynam czytać o chorobach,to mam syndrom studenta 3 roku medycyny i widzę u siebie wszystkie objawy różnych chorób , a że autosugestia u mnie jest rozwinięta na poziomie ponadprzeciętnym,to zaraz mnie zaczyna boleć w tych miejsach, w których zlokalizowane są najgorsze przypadłości![]() Internet to zło;] I jak to powiedział Lem: "Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" Moniqac na temat napletka nie poradzę, Hania nie posiada ![]() Moria Brawo za spacerek Co Igusia ma wokół główki położone?matall współczuję kolek Może przejdzie mu po 12 tyg, tak jak kiedyś pisałyśmy tu o tym? Jak z TŻ??? Czytałam jeszcze raz jego artykuł, strasznie Wam współczuję. Ile on już operacji miał? 3? Fotelik następny do samochodu chcemy kupić maxi cossi, koło 800 zł kosztuje, to drogo?aniutka85 normalnie sama byłam zła na Twoją rodzinkę, jak czytałam tą opowieść...Weź im powiedz wszystkim,że mieli okazję swoje dzieci wychowywać, a Twoje Ty sama wychowasz i wiesz doskonale jak. Jak ja uwielbiam te "złote rady". Na szczęście nikt mi się nie wcina, bo wiedzą, że i tak nikogo nie posłucham
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-07-13 o 22:51 |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
a... ubawilam sie dzisiaj czytajac co niektore maja z tesciowymi, babciami, mamami i ich radami.... no i to za zimne mleko
Czapeczki na uszkach i skarpetki plus koce, koce, koce i jeszcze pierzyna i ta "skorupa" od wozka to typowo polski problem i nie wiem skad to sie wzielo 50 stopni w cieniu a jak jedna z druga zobacza dziecko w bodziaku i bez czapki !!! i bez skarpetek !!! to tragedia bo zmarznie U mnie, na wyspach jest kompletnie odwrotnie i az czasami przesadzaja z bosymi nogami w styczniu ale z drugiej strony male dzieciaki w zimie w oceanie sie kapia i nic im nie jest, nie choruja i nie narzekaja ze im zimno, wiec chyba jednak wole taki styl, choc nie zamykam Olka w lodowce ![]() Glodomorrrrra znowu drze jape |
|
|
|
#1153 |
|
Moderatoreska
|
Karmię jeszcze moich głodomorków i spadam spać :P
Wiem, że mało piszę, ale czytam regularnie ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1154 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
powiem wam ze mialam spine ze znajoma , tez mama 5 latka ,w tym temacie wlasnie, calkiem niedawno. bylam tak oburzona ze w rozmowie podnioslam glos ![]() pewna pani dr, bez uprzedzenia, bez wytlumaczenia, przy np osluchiwaniu chlopca, jednym ruchem sciaga mu- ni stad ni z owat -majty, fujara na wierzchu i bah -sciaga napletka, Z ZASKOCZENIA I NA SILE! no i znajoma akurat do niej chodzi, wiec ja najechalam na lekarke, ze jest nienormalna, ze nie uprzedza, ze to tak jak pojsc z grypa do lekarza a byc zbadanym ginekologicznie w wieku 5 lat i ze to jest grubo nie halo, na co ona ze dla niej ok, ze maly na poczatku krzyczal, ale ona to robi z zaskoczenia bo inaczej dziecko by sobie nie dalo najlatwiej sila, bo jakby miala sie pokusic o tlumaczenie dziecku co to za badanie i odpowiednio podejsc to za duzy wysilek. wrrrrrrr ![]() mamooptymistko 4 latka i juz zabieg? moj mial sprawdzany na tym bilansie 4 latka i bylo ok(chodzimy do innego pediatry niz ta moja znajoma, ta pani dr tlumaczy, ma cierpliwosc i podejscie i jakos mlody nei krzyczal )Cytat:
![]() ciekawe kiedy te dzieci maja sie zahartowac ![]() nie wiem jak w irlandii, ale pamietam i chyba pametac bede, ze jak rodzilam to bylo takie lato w uk, jakie nietrafilo sie od ilus tam lat, susza normalnie, i poszlismy z domi na spacer, zdychalismy z goraca, a na hustawce siedziala sobie dziewczynka w WELNIANEJ(!) czapce, takiej robionej na drutach-rozej ofc. oczywiscie listopad czy grudzien, rodzice opatuleni w puchowe kurtki, szale a dziecko na boso to tez niezapomniany i dosyc czesty widok
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-13 o 23:22 |
|||
|
|
|
#1155 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Moniqac, widzę, że wizyta udana. Pani doktor wyjaśniła Ci sporo kwestii, teraz będziesz spokojniejsza i w końcu masz zdiagnozowanego synka. Teraz tylko trzeba czekać na efekty leczenia, pewnie już niedługo będzie poprawa. Synuś jest słodki
Andziot, gratulacje dla Gabi za samodzielne zasypianie w łóżeczku, oby tak dalej. Musisz się chyba przełamać, jak się boisz o nią, to kładź tak jak jesteś przy niej i będziesz mogła w każdej chwili zareagować. Malutka musi ćwiczyć mięśnie. Głowa do góry i nie bój się, krzywdy jej nie zrobisz ![]() Cytat:
by bioderka doszły do normy. Cytat:
Twój Tż jest super, nie można się z nim nudzić i dostarcza tyle rozrywki i dobrego humoru (może Tobie nie zawsze do śmiechu) koleżanką z forum Cytat:
Trzymam kciuki by było dobrze, poproś o skierowanie do hematologa i idźcie na wizytę. U nas widoczne są węzły na szyi i też Maja około roku jak miała to jej wyskoczyły. Jak pediatrze powiedziałam o tym, to okazało się, że i w pachwinach były większe i na główce, od razu dała skierowanie na dokładne badania do hematologa. Powodzenia na wizytach, najgorsze, że wszędzie kolejki i trzeba swoje odstać. Cytat:
Cytat:
nie wczytuje mi się strona tego fotelika Cytat:
Anula, ja bym spróbowała ją połozyc bez karmienia i zobaczysz co i jak będzie. Jeśli będzie głodna na pewno się upomni. Trzymaj się :tuli: Cytat:
Eve, jak nie uda Ci się w kąpieli to potem na przewijaku jakimiś tamponami/płatkami przemyj. Cytat:
Rzeczywiście z niej śpioszek, ale dzięki temu masz czas na wizaż ![]() U nas po południe trochę lepsze, Adaś ładnie spał i nawet spokojniej jadł. Trochę po kąpaniu pomarudził i śpi. Jutro jeśli uda nam się zarejestrować w miarę wcześnie jedziemy na usg bioderek, prosimy o kciuki. To tyle na dziś, idę spać |
||||||||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: W marcu 2010 dostał najwyższą ocenę w testach "Auto Świat" anula Ja mam już takiego doła, że nie wiem, czy nie skończy się na mm zaraz ![]() moniqac, Eve Nam lekarz kazał naciągać do mycia, ale nie na siłę, tylko tak jakby naprężać tam skórę lekko, bo zostają tam kropelki moczu i to może powodować problemy z układem moczowym. Może o to chodziło lekarzowi moniqac? Spice No 800 to sporo dla nas. Chciałam coś do 500-600zł max... Operacji nie miał, bo tej choroby się nie operuje raczej. Zwykle to pogarsza stan. Operacja to ostateczność ![]() 3 razy był w szpitalu od marca, teraz idzie 4 raz. A kolki też mam nadzieję, że przejdą. Chociaż dziś kończy 10 tyg, a jest co raz gorzej Co raz częściej ryk, stękanie, rzucanie się przy UU, kupy to sam śluz i w ogóle Daję jeszcze raz linka: Ramatti Venus Ewentualnie: Ramatti formula - to jest jakiś innowacyjny system pasów (faktycznie lepiej trzyma - test porównawczy: http://www.ramatti.com.pl/crash-testy-formula-isofix) Edzik mi się psuje ![]() Do tej pory mieliśmy w miarę stały schemat wieczorno-nocny: jedzenie: 5-6h, 3,5-4h, 3h i spanie: 4-5h, 3-3,5h, 2,5h A ostatnie kilka dni jest: jedzenie: 4-4,5h, 3-3,5h, 2,5-3h i spanie: 3-4h, 2-3,5h, 0h Więc jestem niewyspana, zwłaszcza, że te 3-4 i 2-3 często są przerywane prężeniem, stękaniem i próbami wciśnięcia smoka, żeby jeszcze chociaż 5 minut pospał. Od dziś mówcie do mnie zombie ![]() Idę, bo znów marud mu się włączył do stękania/prężenia. Czyli rączki
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-14 o 07:21 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wytrwałoścA ja się dzisiaj będę chwalic ![]() 1. Dziecko pięknie przespało noc - pobudka o 2:30 butla i lulu do 5:30 (ale leżakowanie do 6 coby rodzice mogli się poprzytulac )2. Byłam na kontroli u urologa i wysiusiałam tego cholernego kamierdolca (niech żyje poród i porozszerzane przewody moczowe 3. Dzisiaj mamy 4 rocznicę ślubu 4. Oczko niuniu mniej ropieje ale i tak idziemy do okulisty A tak usnęło mi właśnie dziecko (lew Leon okazał się bardzo pomocny)
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rocznicę
|
|
|
#1159 |
|
Raczkowanie
|
a dziękuję
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Ale nasze mamusie dzisiaj śpią
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Matall fotelik ramatti venus my mielismy.Kupiłam w 2005 r do starszego i był rewelacyjny,później wozilismy młodszego w nim.Jak dla nas rewelka i wtedy cena tez była dobra i jakośc.Pewnie przez te 6 lat sporo pozmieniali w foteliku ,jednak myślę ze spokojnie mozeż brać. Moja niunia ładnie przespała nockę po szczepieniu,teraz się budzi i fika nóżkami ![]() zmykam
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż pytał teściowej dlaczego dziecko się nie może przeglądać, ale ona nie wie
nie może i już.W ogóle wkurzają mnie. Wczoraj teściu zagląda do łóżeczka, a Młoda ciumka smoczka, a on z wyrzutem ten smoczek to już na stałe? Bo jego dzieci to w ogóle nie znały smoczków, a jego córka to w wieku 8 miesięcy na nocniku siedziała (!). Anula przechodze przez to samo. Wczoraj Agata jadła od 7 do 16, cały czas na cycu, przerwy miała może z godzine łącznie po czym mąż zrobił jej butle i zjadła 100 ml. Chyba mam mało pokarmu (widze to po tym ze sciagne góra 30 ml) i bolą mnie piersi (pisałaś o takich grudkach ja tez coś takiego wyczuwam), ona płakała ja razem z nią. Po czym miałam jej dość. Pokłóciłam się z mężem (wyzyłam się na nim). PO kąpieli znów dał jej butle (ja nie chciałam jej karmić) i ryczałam jak jej dawał, ze nie potrafie własnego dziecka wykarmic. W nocy tez na butli (po całej nocy ściągnęłam 50 ml mleka Aniutka wszytskiego dobrego z okazji rocznicy. Moja teściowa chciała wczoraj zawału dostać. Mała usrała się po same pachy i nie chciało mi się babrać z chusteczkami, więc rozebrałam i pod kran, dupsko wyszorować.
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laktator nigdy nie ściągnie tyle, co dzidzi ![]() A jak masz grudki i boli, to masz ZASTÓJ. Może masz tak duży, że gorzej leci?? Rób ciepłe okłady przed karmieniem
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas nocka spoko, jedzenie o półónocy i 4. Jedynym problemem jest to, że mam od wczoraj mało pokarmu A jak policzyłam, to poprzedniej doby moje dziecko jadło 8 razy ![]() Od wczoraj trochę więcej ulewa, może przez tą ilość mleka ![]() aniutka, ![]() Scio, moje dziecko uwielbia lustra i parę razy dziennie stoimy przy nim z małym i "oglądamy dziabągi"
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jest starszy, więc to chyba nie jakoś mega dużo?
|
|
|
#1165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i Hania od 2 tygodnia życia jest karmiona tylko butelką a ja straciłam pokarm po 1 nocy Płakała prawie tydzień, przy każdym karmieniu butelką, na swoje cycuchy to patrzec nie mogłam. W końcu o wszystkim powiedziałam mamie (nie mówiłam wcześniej bo się wstydziłam, że własnego dziecka wykarmic nie umiem) i okazało się, że ona miała tak samo i ja tez jestem wykarmiona na butli a jaka zdrowa baba ze mnie wyrosła. Tak więc uświadomiłam sobie, że lepiej miec dziecko najedzone niż umęczone w walce z cycem. Nie przejmuj sie tak tym, bo dzieci wyczuwają nastrój i tylko tym będziesz pogarszac sprawę. moja przez ten okres czuła się bezpieczna tylko w ramionach taty co bardziej pogłębiało mój smutek, ale jak tylko wzięłam się w garśc to i dziecko zaczęło byc spokojniejsze. Więc uszy do góry, piękny uśmiech i nie taka butla zła
|
|
#1166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę, bo mu się chyba leżaczek znudził i kwęka
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka dobrze myślisz, w mm też jest białko mleka krowiego, czyli jeżeli krostki się zmniejszyły to wcale skaza nie musi być
mimbi fajowo, że tak się wyprawa udaje nasza też milutka była ![]() aga_pe skąd ty jesteś ??? u mnie w pracy by Cię gruntownie przebadali, bo oddział akurat takimi rzeczami się zajmuje !!! radziłabym udać się do hematologa anula dajesz jakieś krople na wzdęcia ??? odbijasz do końca czy tylko raz ??? u nas wiercenie nadal trwa, ale ja powoli zaczynam czaić o co chodzi, odbijam tyle razy aż się uspokoi przy piersi, kładę ciut na brzuszku i bujam dupką wtedy trochę brzuszek się masuje i czasem bek jeszcze wyjdzie, a na koniec jak przystawiam do piersi to muszę delikatnie ją przytrzymać i pobujać z sutem w buzi i wtedy się jakoś uspokaja i ładnie je (w między czasie też odbekam jeśli jej się mocno łyknie i się wiercić zaczyna) ja myślę że to ewidentnie gazy (przynajmniej u nas) nasze dzieci razem rodzone problem zaczął się mniej więcej w tym samym czasie, więc ja myślę że po prostu dzieciaczki zaczęły bardziej odczuwać wszelkie niedogodności .. a powiem Ci jeszcze że jak to wiercenie miało apogeum u nas, to zjadała tylko jendą pierś i wcale nie budziła się po godzinie, ładnie 3h wytrzymywała (no 2,5h ) więc nie mów póki nie sprawdzisz ![]() już kiedyś pisałam - ściąganie na siłe napletka robi więcej złego niż dobrego !!!! niemowlaczki mogą mieć stulejkę i nic się z tym nie robi !!!!!! moniqac ja bym spróbowała MEGA delikatnie odsunąć i umyć porządnie, bo te bakterie mogą tam być, ale nie ściągać całkowicie i na siłe !!! Eve ja do mycia Gabrysi zaprzęgam mężula i on mi nogi trzyma, bo inaczej się nie da przez to wierzganie ![]() aniutka_85 bo jest za co ![]() wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy no i patent niezły z Haniutką Scio jak masz grudki w piersiach to uważaj bo zastój może się robi my dojechaliśmy spokojnie, Zosia spała jak zabita, Gabrysia wierciła się strasznie, ale nie płakała, sajgon zaczął się w domu jak trzeba było spać położyć, Zosia z bólem zasypiała z 40min Gabrysie musiałam cycem uspokoić, ale ciężko to szło bo głodna za bardzo nie była, bo nigdy o tej nie je ... godzinę nam zajęło położenie ich do łóżek ![]() no ale Gabulek wytrzymał do rana teraz już szara codzienność, prania mam tyle, że chyba z tydzień będę z okopów brudowych wychodziła
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-14 o 09:18 |
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Helloł!
Przez te wczorajsze opowieści o dobrych radach matek, ciotek, babek i zimnym mleku z cyca Śniło mi się, że pojechaliśmy z TŻ i Iguśką na śniadanie do moich rodziców a tam się tyle ludzi zebrało, cała rodzina, znajomi z pracy moi i moich rodziców no normalnie multum ludzi jak na weselichu i oni mi cap dziecko i z rąk do rąk przekładanie i każdy coś tam komentował a ja nie mogłam się ruszyć w tym śnie, bo chyba nie miałam ciuchów na sobie i się chowałam za parawanem I na koniec jakaś stara babka wzięła Igę i posadziła ją sobie na kolanach twierdząc, że takie dziecko to już powinno siedzieć. Czizaass ale bluźniłam w tym śnie, chyba bez majtek latałam, krzyczałam na TŻ'ta czy tego nie widzi i nic nie robi, na moich rodziców krzyczałam, że po ch..j naspraszali tych ludzi, biegałam i krzyczałam "kur.a! kur.a" Normalnie w życiu się jeszcze tyle nie nabluźniłam co w tym śpi Pieczywo ryżowe (ale też trzeba sprawdzać czy nie ma w składzie serwatki lub śladowych ilości mleka. Większość nie ma ale np. w Lidlu jest mleko), maca razowa, maca z miodem, margaryna bezmleczna np. Flora Light niebieska, pulpety z piersi kurczaka lub szynki (cielęciny nie można), powidła np. śliwkowe (ja miałam domowej roboty ale sprawdzałam też te Łowickie i skład mają elegancki). Ja nie jadłam też kupnych wędlin tylko piekłam sobie schab ze śliwką i morelką - pychota Taka dieta nazywa się "nic". Wygoogluj sobie to znajdziesz też przepisy nawet na wypieki bez mleka i bez jajek ![]() Moją poduszkę ma upchniętą bo na płasko nie idzie spacerować ![]() andziotka machnęłam dziś rano fotki Iguśce w tych bodziakach 3-6 z MC. Te są z innej serii ale też są akurat, na długość to są na styk
|
#1169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajna sprawa[QUOTE=atiz;28120558]O bożżżżżżżżżeeeeeeeee mnie też te czapki wkurzają, ale jeszcze bardziej kwestia skarpetek, masakra. grazin a w upały to może być za gorące mleko w piersiach? a jak się poparzy biedactwo?? [QUOTE] to proste ![]() w taki upał mleko w piersiach jrest za gorace i trzeba przed karmieniem zimny okład zrobic mam nadzieje ze tak robicie ![]() hihi ![]() Cytat:
ja sebkowi od poczatku delikatniusio sciagam na poczatku była tylko taka kropeczka widoczna teraz juz prawie z całej góry schopdzi. sciagam delikatnie i przepłukuje woda ale nie wyobrazam sobie sciagac całego na siłe ![]() przeciez jak by sie rozerwał o maj gad Cytat:
![]() fakt lepiej nie czytac googli ![]() ja za godz ide na szczepienie biore to normalne nie szkojarzone noc spoko obudził sie o 3:30 o 6:30 i własciwie potem tylko stekanie do 8 jak wstalismy
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moria44;28126772]Dziewczynki Helloł!
Przez te wczorajsze opowieści o dobrych radach matek, ciotek, babek i zimnym mleku z cyca Śniło mi się, że pojechaliśmy z TŻ i Iguśką na śniadanie do moich rodziców a tam się tyle ludzi zebrało, cała rodzina, znajomi z pracy moi i moich rodziców no normalnie multum ludzi jak na weselichu i oni mi cap dziecko i z rąk do rąk przekładanie i każdy coś tam komentował a ja nie mogłam się ruszyć w tym śnie, bo chyba nie miałam ciuchów na sobie i się chowałam za parawanem I na koniec jakaś stara babka wzięła Igę i posadziła ją sobie na kolanach twierdząc, że takie dziecko to już powinno siedzieć. Czizaass ale bluźniłam w tym śnie, chyba bez majtek latałam, krzyczałam na TŻ'ta czy tego nie widzi i nic nie robi, na moich rodziców krzyczałam, że po ch..j naspraszali tych ludzi, biegałam i krzyczałam "kur.a! kur.a" Normalnie w życiu się jeszcze tyle nie nabluźniłam co w tym śpi A Iguśka cudowna i jakie piękne bodziaki, a gdzie skarpetki i czapeczka ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- TŻ dzwonił, że po wizycie u okulisty z małą zaprasza mnie na obiad i mam wybrac lokal Andziot ty chyba z Wrocka, co polecasz?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Wszedzie wszyscy trabia zeby nie ruszac i nic na sile do 2 a nawet 3 roku zycia. Sprawisz mu mnostwo bolu...

Hania mi się uregulowała mam nadzieję na stałe i sypia od 22 do 6 rano, potem butla i jeszcze do 8 pośpi. Następnie wędruje do mojego łóżka i do 10-11 kima. Śpioch z niej
Może przejdzie mu po 12 tyg, tak jak kiedyś pisałyśmy tu o tym? Jak z TŻ??? Czytałam jeszcze raz jego artykuł, strasznie Wam współczuję. Ile on już operacji miał? 3? Fotelik następny do samochodu chcemy kupić maxi cossi, koło 800 zł kosztuje, to drogo?

by bioderka doszły do normy. 
Co raz częściej ryk, stękanie, rzucanie się przy UU, kupy to sam śluz i w ogóle
za wytrwałośc