|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku![]() |
|||
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 18,03% |
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
46 | 75,41% |
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
0 | 0% |
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
0 | 0% |
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
5 | 8,20% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
ggora- ja ci powiem ze tez mam takie napady tesknoty za irlandia- pomijajac pogode
![]() ![]() ja jakas dziwna jestem ale np mialam tam ulubione ciasteczka z lidla, kosztowaly cos kolo euro, jadlam na tony bo takie pyszne i tanie ![]() ![]() tam mimo wszystko jak sie pracuje to sobie mozna na duuuzo wiecej pozwolic niz w pl
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zalezy też kto ma jakie predyspozycje witam wszytskich i próbuję nadrobić czytanie ![]() misiula gratuluję synka ![]()
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
Widzę że króluje temat ciast. Ja dziś żeby zapomnieć o pieczeniu tam na dole, zrobiłam małpi placek
![]() Olusia też mam takie ciśnienie ![]() Glam stwierdził że na razie nie widzi potrzeby, mam sobie zrobić na nast. wizytę badanie moczu. A co do obwodu brzuszka to rano mierzony bez jedzenia i picia 87cm, kończę 19 tydzień. Wieczorem troszkę większy ![]()
#4564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mój dziadek mi powiedział, że oglądał w tv taki program, dla mam w ciąży (zastanawiałam sie po co oglądał ale powiedział że babcia mu nie pozwoliła przełączyć bo może mi sie to przydać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki bedzie ktoras z was moze w weekend w H&M?
chodzi mi o sprawdzenie czy takie spodnie sa jeszcze w ogole w ofercie http://moda.allegro.pl/hm-42-xl-hare...8.html#gallery bardzo mi sie spodobaly a na all juz mojego rozmiaru nie ma ![]() ale jakby gdzies jeszcze byly to bym kombinowala wyprawe do H&Mu albo siestre wyslala albo cus ![]()
#4566 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku wspolczuje pecherza
![]() ![]() Ja miesiecznie wydaje ok 180zl na leczenie toxo Ogladam posciele... znalazlam takie sliczne z falbanka: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1718748510 ale chcialabym zestaw 3czesciowy + przybornik na lozeczko. Ale niestety nie maja przybornika na aukcjach pasujacego :/ napisalam do nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a apropo wyprawki, mówisz że masz komplet... możesz mi wymienić co w neigo wchodzi? Ja musze zacząć sobie spisywać ile czego potrzebuje... bo tak w ślepo kupuje.. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja wstawiłam ciasto do piekarnika i tak ładnie słodko paaachnie... glam- u mnie w miescie to w ogole takich nie widziałam spodni w H&Mie... a byłam niedawno, z 4 dni temu... ale wiadomo, co miasto to inaczej
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-07-15 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
Może ja dziś jagodzianki zrobię. Albo jutro
![]()
#4569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pękające pięty polecam pilin 3 razy w tyg+ krem a avonu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ha.html&next=1 ja kupiłam na allegro albo z gehwol-teraz promocja jest w w superpharmie jakis zestaw-mam zamiar kupić ![]() Cytat:
![]() koleżanka o której Ci pisalam narzekała na brzydka cerę glamourous Ty to chyba zakupocholiczka jesteś ![]() ![]() widziałam dzisiaj dziewczyne w ciązy-chudzinka,że hoho tylko sam brzuch-az trochę dziwnie to eyglądała,że nogi ma jak patyki ![]() Ona ale Ty chudzinka jesteś!!!łaaał!!! ja wyglądam na 2x taka jak Ty...brzuszek nie za duży bo ogólnei szczuplutka jesteś ![]() osttanio w autobusie facet perfidnie się na mnie gapił,ale miejsca nie ustapił-wiek około 50-60 lat.a kij mu w ucho.... ja w brzuchu na wysokości pępka mam 90 cm....a w najszerszym miejscu 94cm Olusia super,że wszystko w porządku i zazdroszcze ,że tylko 1 kg przybyło ci ![]() ja właśnie zjadłam kefir i teraz muller mix,parę śliwek suszonych już wciagnęłam-nie wiem co mam jeszcze jeść,żeby częśćiej toalete odwiedzać...bo sredno wszystko działa.odstawiłam anwet zesatw witamin i wróćiłam tylko do kwasu foliowego-zobaczę po 1-2 tyg czy wrćói do normy.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-15 o 13:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() dzis kupilam odzywke do paznokci dla mamy i do rzes dla siebie, a co ![]() ooo zapomnialam dodac- przed ciaza to bylam mega nalogowa i mocno uzalezniona perfumoholiczka z kolekcja 40+ buteleczek perfum na stanie... teraz to nawet patrzec na perfumy nie moge bo zaraz bleeeeeeeee, kolekcja spakowana w pudle stoi na dnie szafy w najciemniejszym kacie. wiec sama widzisz- wszystko co mi dawalo radosc to w ciazy zostalo mi odebrane, zakupy to naprawde malutka rekompensata ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-15 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
glamourous jutro będę w h&m postaram się pamiętac by zobaczyc czy są te spodnie. ja nie neguję,ze kupujesz-może trochę zazdraszczam??bo ja ubrań nie lubię-wolę inne rzeczy... tez wychodze z założenia,że nie mam nałogow to mogę sobie pozwolić na jakieś fajne kosmetyki czy inne rzeczy które lubie-właśnie jedną zrecz sobie kupiłam ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-15 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Dygotka ja ogolnie na ubrania szalu zazwyczaj nie mam (wszytskie zaskorniaki zawsze szly na perfumy
![]() ![]() ![]() dziewczyny uzywacie avonu??? czy w polsce byly w ogole dostepne takie platki z kwasem glikolowym do stop? w okraglym pudeleczku, zluszczajace naskorek- jakos ich nigdzie znalezc nie moge a to rewelacyjny produkt
#4575 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wchodzicie sobie czasami na watek lipcowek? Swietnie opisuja swoje porody, jakos jak to czytam to nie mam obawy przed rodzeniem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Glam ja za to wydawalam setki zlotych na kosmetyki mineralne ![]() ![]() Co do placow ja zrobie w pn jak odbiore psiapsiole z dworca. Razem upieczemy cos ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kosmetykow juz raczej nie kupuje bo i tak nie uzywam...tylko pielegnacyjne a i to ostatnio jakos ograniczam. kiedys to mi sie polka z kosmetykami uginala, a teraz 1 krem (i to dobierany pod katem tego zeby byl bezzapachowy a nie tego czy ze mnie bjuti uczyni ![]() a ja jeszcze namietnie wymiankowalam na wizazu chyba w sumie zdrowo ponad 100 buteleczek perfum (pelnowymiarowych) przez moje rece przeszlo- o probkach nie wspomne ![]() ![]() powiem ci ze zawsze jak czytam te opisy podorow to mam lzy w oczach...a ostatnio z tztem rozmawialam to on tez wspominal jak pierwszy raz mu SOnie dali i az dreszcze poczul...ale swinia jedna nie plakal ze wzruszenia ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-15 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam ten proszek herbaciany na noc, fajny jest ale w ciazy jakos nie mam zapalu maziac sie nim na noc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
a ja znowu lubie wydawać na kosmetyki,ale pielęgnacyjne
![]() ![]() perfum niestety nie kupuję za często bo są drogie,a moje ulubione niedługo zaczną się konczyć ![]() tyle,że te kupione w Pl są słabsze niż te co kupowałam na bezcłowce..no,ale teraz nie latam nigdzie więc nie ma opcji takowego zakupu ![]()
#4579 |
Raczkowanie
|
hehe a ja zawsze myślałam, że do Ikea to sie po meble i inne takie do wystroju domku jeździ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja perfumy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Ja w Krakowie mieszkalam vis-a-vis Ikea, i w upaly, jak nie chcialo mi sie gotowac, bo w mieszkaniu i tak bylo goraco bez tego, to wysiadalam przystanek wczesniej jak wracalam z pracy i chodzilam sie najesc do IKEA, np. zupa za 1 PLN wystarczala w taki upal, albo jakas salatka za pare zlotych. A jedzenie maja dobre, zadne tam fast foody wytarzane w przyprawach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z 50 sztuk spiochow/pajacow ( z czego ze 20 na rozmiar 50-52 tzw Tiny baby), z 10 body na krotki rekaw, z 6 na dlugi, okolo 10 spodni- dresowe, welurowe, kilka ogordniczek sztruksowych, welurowych, misiowych, z 5 sweterkow, kilka takich dolow od pizamki z nozkami zakrytymi, siatke czapeczek, rekawiczek i skarpetek, paczke pieluch tetrowych, rozek, reczniki. mam kilka kaftanikow od kuzynki,ale raczej nie bede ich uzywac, bo po pierwsze nie wiem co i jak z nimi, a po drugie uwazam, ze body plus spiochy wystarcza- szczegolnie, ze w mieszkaniu ciepelko. Z doswiadczenia po Filipku wiem, ze body i spiochy to najbardziej brudzace sie elementy garderoby- dlatego im wiecej tym lepiej( aby uniknac codziennego prania 1/4 pralki)... Filipek a to sie ulewal, a to kupka wylatywala i trzeba bylo przebierac go z 5 razy na dobe czasami). Wiec sumujac jestem zdania, ze glownym elementem garderoby dla dzidzi sa spiochy i bidy- szczegolnie, ze w zimowej porze raczej z malenstwem siedzi sie w mieszkaniiu i nie trzeba stroic go w grube ubrania. Uwazam, ze niezbyt madre jest jak niektore mamusie stroja takie powiedzmy tygodniowe dziecko w jeansy... troche to sztywne i niewygodne dla mlodej skorki- ale kazda matka wie co dla jej dziecka najlepsze ![]() Cytat:
![]() Oj tak tak!!!rewelacyjne!!!! Dobrze, ze sie zapycham tostami teraz to nie poczulam tego smaczku i checi na nie hehehe Cytat:
![]() No i minela moja godzina spokoju- musze wybududzac malego trola... zamiast myc podlogi to ja na wizazu heheh. Do pozniej.
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
sozaa niezły patent z obiadami w ikea
![]() a co trzeba zrobic żeby założyć kartę ikea family??napiszesz mi na pw żeby juz watku nie zaśmiecać?
#4585 |
Zakorzenienie
|
a ja dostalam smaka na ikeowskie jedzenie
![]() jutro moze skoczymy z Tz'tem na zakupy to zahaczymy. Kurcze tak mysle o tych kompletach poscieli... posciel w sensie podusia i kolderka to dopiero po ladnych kilku miesiacach zycia sie uzywa? Wiec na dobra sprawe wolalabym chyba kupic uniwersalny ochraniacz i przybornik takie zeby pasowaly do roznych wzorow poscieli pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Byłam dziś na wizycie, maluszek zdrowy, wiercił się przy badaniu,wyniki badań dobre ![]() ![]() Aaaa moja doktor w sierpniu rodzi ![]()
#4587 |
Zakorzenienie
|
Ja tez tak myślałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
Witam po nieobecnosci od wczoraj rana.
Nie mam szans i niestey czasu wszystkiego od wczoraj przeczytac - piszecie jak szalone. Ja wlasnie wrocilam z kolejnego KTG. Ach...szkoda mowic. Wczoraj u tego specjalisty prenatologa bylo ok. Niby te przeplywy caly czas duzo powyzej normy, ale w porownaniu do zeszlego miesiaca polepszyly sie (wtedy to nawet skali zabraklo!!!). Nie mniej jednak dalej nie dobrze i za 3 tyg znow do kontroli. Tym white spot´em nie mam sie przejmowac i mam zakaz czytania w internecie glupot ![]() Mala rozwija sie dobrze. Ma 31cm!!! (mierzyl kosc udowa 4,43cm). Wazy ok 720g ![]() ![]() Dzis rano glukoza - mniam. Serio serio. Sok smakowal jak sok porzeczkowy z tymbarka. Wszystko ok. Poziom cukru przed 84, po 1h 160, po 2h 80. No i to na tele dobrych wiadomosci. Mam za godzine odebrac....SKIEROWANIE DO SZPITALA!!!!! Tak, tak. Dzisiejsze KTG znow kiepskie i ginekolog boi sie mnie zostawic w domu. Powiedziala, ze kilka dni w szpitalu lepiej mi zrobia niz tydzien albo 2 w domu. No nie wiem, nie wiem. Do tego niby jestem chuda (obecnie 53kg - niecale 2 kg na +). Na domiar wszystkiego pobierala mi z dwoch rak krew na badanie na antyciala (mam RH-, a TZ +), bo nie chciala z zyl leciec....Ach... Edytowane przez bienioka Czas edycji: 2011-07-15 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj na tych 2 aukcjach sa fajne i nie drogie a własnie z tych z napisami http://moda.allegro.pl/koszulki-z-na...719804787.html http://moda.allegro.pl/koszulki-ciaz...706959905.html
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Wtajemniczenie
|
ggora- dziękuje
![]() ![]() Ja Ikei nie mam :/ no nic trzeba dalej gotować ![]() Dziś szef kuchni (w sensie ja) poleca pyrki (by tak po poznańsku troszku bylo ![]() A Laseczki możecie jeszcze podpowiedzieć co jeszcze trzeba? Z takich drobnych, ale ważnych rzeczy jak np. termometr, butelki-ile? to cos zamiast gruszki... niby wiem , ale nie wiem, a ja nie umiem znalezc nic na wizazu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.