Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 09:08   #211
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
I to jest dla mnie dobra nowina, bo lekarz zezwolił na jazdę przy skurczach do siebie, a po odejściu wód już nie.
Ty też nie znasz znaczenia słowa leżeć??

Małgosia, mnie też boli wszystko po nocy, najbardziej brzuch, nie rozumiem tego. Jak siądę na wc, to mam problem, by wstać. Chwilę postoję to odpada kręgosłup. I te cieknącecuś.
Leżeć znaczy spać tak nie no żarcik, czasem lubię się polenić, ale czasem mam werwę i nie umiem

Cieknące coś to wyobraź sobie jak ja ta luteinę biore po 2 tab to mi cieknie takie białe coś i się pieni

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:09   #212
mooonik
Zakorzenienie

starego wątku dobrze nie doczytałam a tu już nowego tyle stron

nie powiem- opisy Małgosi i Kaileight mnie przeraziły tak samo jak słowa lekarza Natki...dziewczyny mocno zaciskać nóżki i uważać na siebie, niech dzieciaczki jeszcze posiedzą w brzuszkach chwilkę

byliśmy wczoraj na zakupach- mamy łóżeczko, materac, wanienkę ze stelażem i przewijak czyli z tych grubszych rzeczy mamy wszystko, została mi drobnica (jak to nazywam ) do kupienia.

a ja mam jakiś kryzys czy cuś- wczoraj w nocy się popłakałam jak chciałam się przekręcić na drugi bok, a dziś bo nie było w lodówce wędliny na śniadanie Już mam dośc tych hormonów...i w ogóle to chcę się normalnie położyć, przeciągnąć bez bólu, pójść na spacer i nie robić przystanków co 10min

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:10   #213
anciaahk
kosmitka

E, po luteinie bym się nie bała. Ale u mnie tak coś bez luteiny i bez niczego. Kap kap.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:11   #214
luii
Zadomowienie

Cytat:
Spodobało mi się takie połączenie kolorów do pokoju dziecięcego, co myślicie?
Pestka, Ty nasza projektantko?
Mi sie bardzo podoba

Mam pytanko do mamusiek ....
Jak ubiera sie takiego noworodka? Wróciłam z zakupów i mam sporo takich ubranek typu pajac z długimi rekawami i nogawkami rozpinane po całości....czy to zakłada się tylko na pampersa i to wszystko??

Np takie coś:
http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...born-girls/12/

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:11   #215
anciaahk
kosmitka

Moonik to chyba efekt III trymestru. Ja ostatnio popłakałam się jak mąż zjadł mi bułeczkę, trzasnęłam drzwiami i poszłam do łóżka. Żebyście widziały jego minę .

Stary 2011-07-16, 09:31   #216
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Dziekuje za cieple przyjecie

Troche wam zazdroszcze kompletowania wyprawki. Jak przejzalam w Polsce co mam po Kubie to okazalo sie, ze powinnam dokupic z ciuszkow kilka bluzeczek z dlugim rekawem( na bodziaki z krotki, bo tych mam mnostwo) i kilka cieplych pajacykow. Poza tym to brakuje mi drobiazgow-butelki na start, wkladki i podpaski dla mnie i materacyki do kosza i lozeczka. A i jeszcze kilka kartonikow mleka.

Co do kosmetykow - mam zestaw Ziaji, zestaw babydream z rossmana i zwstaw Nivei. Przywiozla wszystki 3 z Polski, tu wyboru nie mam. Hipp tez jest fajny. Nie poleca Johnsona.

Ogladalam wozki w Polsce i jakbym miala kupowac to wzielabym Jedo Fin 4. Najlepiej mi sie prowadzil, podbijal i mial barzo dobre wymiary i wage.

Uff. Chyba tyle. Postaram sie teraz bywac regularnie.

Ps. Nie widze zadnych wiadomosci od Noair i ... Nie pamietam nicka, mlodziutka dziewczyna jeszcze w szkole sredniej przed 18stka.
Co u nich?

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:32   #217
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
E, po luteinie bym się nie bała. Ale u mnie tak coś bez luteiny i bez niczego. Kap kap.
Spokojnie , wizyta pewnie nie długo to się podpytasz, ja pytałam się swojego to powiedził że im dalej w ciąży tym możliwie więcej wydzieliny i uczucie mokrości

Cytat:
Moonik to chyba efekt III trymestru. Ja ostatnio popłakałam się jak mąż zjadł mi bułeczkę, trzasnęłam drzwiami i poszłam do łóżka. Żebyście widziały jego minę .
haha dobre
To ja fochów mało rzucam, ale mam zmienne nastroje, z minuty na minutę potrafię być zła a zara zpotem śmiać sie do rozpuku

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 09:43   #218
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo podoba

Jak ubiera sie takiego noworodka? Wróciłam z zakupów i mam sporo takich ubranek typu pajac z długimi rekawami i nogawkami rozpinane po całości....czy to zakłada się tylko na pampersa i to wszystko??

Np takie coś:
http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...born-girls/12/
Z tego co mówiła nam położna w szkole rodzenia, to najpierw pielucha, potem body z krótkim rękawkiem, a na to pajacyk z długim rękawem
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:49   #219
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Z tego co mówiła nam położna w szkole rodzenia, to najpierw pielucha, potem body z krótkim rękawkiem, a na to pajacyk z długim rękawem
Dzięki

Dziewczyny w jakich ilosciach macie body i pajace dla noworodków??

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 09:58   #220
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzieńdoberek ja siedziałam przed kompem do 2iej, wypiłam melisę połozyłam sięi dalej nic. ale za to między 3, a 6:30 dwa razy toaleta byłano ale ostatecznie spałam do 9;40.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

starego wątku dobrze nie doczytałam a tu już nowego tyle stron

nie powiem- opisy Małgosi i Kaileight mnie przeraziły tak samo jak słowa lekarza Natki...dziewczyny mocno zaciskać nóżki i uważać na siebie, niech dzieciaczki jeszcze posiedzą w brzuszkach chwilkę

byliśmy wczoraj na zakupach- mamy łóżeczko, materac, wanienkę ze stelażem i przewijak czyli z tych grubszych rzeczy mamy wszystko, została mi drobnica (jak to nazywam ) do kupienia.

a ja mam jakiś kryzys czy cuś- wczoraj w nocy się popłakałam jak chciałam się przekręcić na drugi bok, a dziś bo nie było w lodówce wędliny na śniadanie Już mam dośc tych hormonów...i w ogóle to chcę się normalnie położyć, przeciągnąć bez bólu, pójść na spacer i nie robić przystanków co 10min
ja ostatnio pól wieczoru przepłakałam ot tak i nie potrafiłam wytłumaczyc męzowi o co chodzi. tez chce starej siebie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 10:01   #221
anuska_s
Rozeznanie

Dzień dobry maminki
Melduje się i ja na nowym wątku
Wczoraj jednak byliśmy u znajomych na grillu, najadłam się niemiłosiernie tuczącego jedzonka
Nadrobie was później bo teraz idę ambitnie sprzątać w domku, chociaż mi się cholernie nie chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 10:27   #222
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Ancia
ja też tak mam, dziwne to trochę, co nie?
gin mi powiedział tak jak Małgosia pisze, że im dalej w ciążę tym może mi być bardziej mokro..

Cytat:
ja bym ubrała tak jak Malamutka - pieluszka, bodziak i pajac
a ilości jeszcze nie policzyłam

Cytat:
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja ostatnio pól wieczoru przepłakałam ot tak i nie potrafiłam wytłumaczyc męzowi o co chodzi. tez chce starej siebie
Ancia- efekt 3trymestru- podoba mi się

mojego to już chyba mało co jest w stanie zdziwić najczęściej się uśmiecha i mówi, że już niedługo i mnie przytula

Coś do pośmiania- 37najgłupszych tytułów SE i Faktu

Julitka

Stary 2011-07-16, 10:40   #223
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
: hahaha:

weź bo prawie się posikałam i jaki byłby wtedy tytuł w SE i F?

a swego czasu jak w radiu pracowałam i ta prasa też była prenumerowana to mieliśmy taka fazę, że wycinaliśmy tytuły z imionami. tzn dotyczyły znanych osób z imionami jak nasi dziennnikarze, a że na topie była cichopek i figura wtedy no to mieli używanie. ale pamietam "Joasiu zmień te buty!" - do brodzik, "Paweł schowaj to futro"- do wilczaka w rozpiętej koszuli, "Kaśka jedź autobusem" - do figury jak jej prawko zabrali itp, itd to był hit ta tablica

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 10:47   #224
anciaahk
kosmitka

Jakaś pogoda do , chyba coś z ciśnieniem, bo głowa mnie od rana boli. Poszłam spać przed 2 w nocy i wstałam po 7, więc może też z niewyspania. Chyba kawusię sobie zafunduję.
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Ogladalam wozki w Polsce i jakbym miala kupowac to wzielabym Jedo Fin 4. Najlepiej mi sie prowadzil, podbijal i mial barzo dobre wymiary i wage.
Nasi sąsiedzi mają jedo, ale jakiś inny model, starszy - mają już spore dziecko i sprytnie nim manewrują.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Spokojnie , wizyta pewnie nie długo to się podpytasz, ja pytałam się swojego to powiedził że im dalej w ciąży tym możliwie więcej wydzieliny i uczucie mokrości

haha dobre
To ja fochów mało rzucam, ale mam zmienne nastroje, z minuty na minutę potrafię być zła a zara zpotem śmiać sie do rozpuku
Wizyta już za 2 tygodnie, teraz czas o wiele szybciej płynie, tak na finiszu. A z tą mokrością głupio wygląda, jakbym się obsioosiała.
Ja w sumie fochów też mało rzucam, ale mam takie czasem loty nie wiem skąd.
Cytat:
To w tej sytuacji mam za mało bodziaków z krótkim, bo tylko 3. Ale ta zasada chyba nie działa przy śpiochach? Wtedy pewnie długi rękaw body i śpiochy wystarczą? Ewentualnie kaftanik.
Cytat:
W rozmiarze 62 mam:
śpiochy - 6 szt
pajace - 10 szt, ale 3 nowe, a reszta uzywane, takie bardziej do spania, bo niezbyt wyjściowe, w sensie jakości (dość podniszczone)
kaftan - 5 szt
body długi rękaw - 6 szt
body krótki rękaw -3 szt
półśpiochy - 2 szt.
Na wyjście mam jakiś dres używany, 2 pary ogrodniczek, jeansy.
Chciałabym cieplejszą kurteczkę czy też bluzę i jakiegoś pajaca cieplejszego wyjściowego z welurku. Ale chyba muszę poczekać na jesienne kolekcje, bo teraz krótki rękaw dominuje.
Cytat:

Ancia
ja też tak mam, dziwne to trochę, co nie?
gin mi powiedział tak jak Małgosia pisze, że im dalej w ciążę tym może mi być bardziej mokro..

Ancia- efekt 3trymestru- podoba mi się

mojego to już chyba mało co jest w stanie zdziwić najczęściej się uśmiecha i mówi, że już niedługo i mnie przytula
No dziwne, potwornie , szczególnie bez bielizny .
Ale mamy tematy.
Mój chłopina też teoretycznie jest wyrozumiały, ale podobno tym wybuchem pobiłam wszystko. Oczywiście potem polowie rodziny opowiadał tą historię i wszyscy mieli ubaw.

Stary 2011-07-16, 10:48   #225
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
biedni ci tż
Ja też ostatnio rozbeczałam się jak już mnie irytował swoim wydurnianiem się i biedny tak się przejął a w sumie to ja tylko chciałam sobie popłakać.

W ogóle chyba przespałam moment kiedy wy pakowałyście te torby szpitalne. Muszę się wziąć w garść Bo wyjdzie że pojadę z reklamówką i z porodówki będę dawała cynk tż-towi co ma kupować i w jakich kolorach

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 10:52   #226
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W ogóle chyba przespałam moment kiedy wy pakowałyście te torby szpitalne. Muszę się wziąć w garść Bo wyjdzie że pojadę z reklamówką i z porodówki będę dawała cynk tż-towi co ma kupować i w jakich kolorach
Cotka, nie przespałaś, one to robiły w ukryciu i z zaskoczenia.
Czarownice.

Stary 2011-07-16, 10:58   #227
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

swego czasu jak w radiu pracowałam i ta prasa też była prenumerowana to mieliśmy taka fazę, że wycinaliśmy tytuły z imionami. tzn dotyczyły znanych osób z imionami jak nasi dziennnikarze, a że na topie była cichopek i figura wtedy no to mieli używanie. ale pamietam "Joasiu zmień te buty!" - do brodzik, "Paweł schowaj to futro"- do wilczaka w rozpiętej koszuli, "Kaśka jedź autobusem" - do figury jak jej prawko zabrali itp, itd to był hit ta tablica
ja tak do męża czasami wołam oczywiście używając jego imienia

Cytat:
Jakaś pogoda do , chyba coś z ciśnieniem, bo głowa mnie od rana boli. Poszłam spać przed 2 w nocy i wstałam po 7, więc może też z niewyspania. Chyba kawusię sobie zafunduję.
u nas też dżuma ja już po kawie bo od rana nie do życia, ale jakoś nie widzę żeby mi lepiej się zrobiło

Cytat:
No dziwne, potwornie , szczególnie bez bielizny .
Ale mamy tematy.

temat jak temat- samo życie ja się zawsze rano zastanawiam w jakim stanie będzie prześcieradło

Julitka

Stary 2011-07-16, 11:07   #228
cotynato
Zakorzenienie

Oczywiście. Mi nic nie cieknie, mały wczoraj raz wypchnął coś- cokolwiek to było, bardzo mu dziękuję że się zlitował w końcu nade mną. Macica leniuszysko nie ćwiczy,cycolce suche. Jakaś wybrakowana jestem ?

Wymianka.
Stary 2011-07-16, 11:07   #229
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Można by podyskutować, czy kto inny tego L4 nie może zawieźć itd, ale skoro już chcesz miec pierwsze miejsce, to działaj, działaj. Ja Cię tu pilnować normalnie muszę .
A z kosmetyków to siostra kazała mi kupić jeszcze szampon do włosów, jakby się włochaty urodził , myslałam, że wystarczy samo mydełko. A oliwki nie kupujesz?

No proszę Cię. A kilogramy same się zgubią?
Już jestem grzeczna Leżę i nic nie robię Szampon kupię, ale właśnie jak będzie włochaty Oliwki nie kupuję, chociaż ostatnio czytałam sporo o masażu niemowląt i jak się już "oswoję" z małym to pewnie będę go masować i oliwka się przyda
Część kilogramów zniknie sama

Cytat:
No widzę, że chyba plan dnia to my powinnyśmy ci ustalać. Bo twoj chyba nie za bardzo. L4 niech tż zawiezie, laboratorium - jeśli odbiór wyników to też on może to załatwić...
Musisz leżeć !!!!
Już leżę Głównie chodzi o to, żeby nie było skurczy, od wczoraj nie było ani jednego, tyle, że nawet do łazienki idę dwa razy dłużej niż normalnie

Cytat:
Pestka, Ty nasza projektantko?
Bardzo mi sie podoba

Cytat:
Malamutko, musimy chyba zjednoczyć siły i przywiązać naszą Natkę, bo ona jakoś inaczej rozumie znaczenie słowa "leżeć".
Nie bijcie noo

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
No to do łóżeczka i leż TZ zagoń do roboty, brata opiernicz i powiedz rodzicom jak sie sprawy mają, ty sie teraz nie mozesz denerwować. w końcu 3 tygodnie dla takiego malucha to bardzo długo.

Brat wyjechał na weekend więc mam spokój, tż nie muszę zaganiać na szczęście

ja się przyłączę do zjednoczenia

O wy

biore sie dzis do spisania co musze kupic, bo widzę, że już pora zawiozę do dwóch hutrowni moją listę i niech mi wycenią ile chcą za te rzeczy
Nie wpadłabym na to

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Też czytam na bieżąco, bo moje krajanki właśnie na tapecie
Faktycznie wody nie odchodziły tylko skurcze się pojawiały pierwsze

A ja byłam przekonana, że wody zawsze odchodzą a potem dopiero skurcze itd.

to zróbcie to hurtem i mnie też

Tylko, wiesz, one mogą być bezlitosne
Cytat:

Gratulacje zakupów Nogi zaciśnięte

Cytat:
Dzięki

Ja mam 8 szt. body z długim rękawem, 3 z krótkim, 6 pajaców bawełnianych i 2 welurowe - wszystko mniej więcej pół na pół 56 i 62 cm

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-16, 11:11   #230
agnyska81
Zakorzenienie

Hej mamy porannie!
Zrobiłam sobie małą przerwę w sprzątaniu i poczytałam, co naskrobałyście od wczoraj.

Cytat:
Mam potwierdzone zakazenia cytomegalia w pierwszym trymestrze z nadal wysokimi przeciwcialami. Swoje przeplakalam. Wiem juz jak wyglada opieka okoloporodowa w Polsce, teraz czekam na wizyte u lekarza tutaj, zobacze co powie i wtedy zdecyduje gdzie bede rodzic.
Ulciu, witaj po długiej nieobecności Badałaś się w PL czy u siebie, napisz coś więcej. Co lekarz mówi? Mam nadzieję, że nie straszy za bardzo.

Cytat:
gdzie wy sprawdzacie opinie o tych fotelikach? bo ja kupuje razem z wózkiem espiro gtx i tak góra 5 mies i będzie do wymiany. potem jakiś superwypaśńy kupimy na wielkie podróże
Ja sprawdzałam tutaj

Cytat:
no ja kolejna z brakiem wyprawki - ale sie pochwalę w rossmanie kupiłam dziś uwaga chusteczki nawilżane i wkładki laktacyjne, cóż za zakup wyprawkowy
A widzisz, masz nawet coś, czego ja jeszcze nie mam

Cytat:
Oj to może coś pokićkałam. Sprawdzę dokładnie.
Może faktycznie Jelp ma taką cenę, dobrze by było Tylko jakoś nigdy na zakupach go nie dojrzę.

Cytat:
Bardzo ładne

Cytat:
A od dawna masz tak? A kolor, konsystencja? Skoro masz kontakt tel. z lekarzem, a się martwisz, to zadzwoń. Chociaż byłoby coś na usg widać, że wód masz mało. Chyba

Cytat:
Cytat:
Mam takie same info, jak Malamutka Body ponoć super trzymają pieluchę.
A można chyba na body z długim nałożyć pajaca z długim (oczywiście zależy jaka temperatura)?

Cytat:
Nie widze zadnych wiadomosci od Noair i ... Nie pamietam nicka, mlodziutka dziewczyna jeszcze w szkole sredniej przed 18stka.
Co u nich?
No air bywa czasem, ale rzadko, a Patiisia (chyba o nią chodzi) pisze teraz na wątku młodych mam do 23 lat.

Cytat:
Nie no, nie mam pytań Niebezpieczeństwo czyha wszędzie

Pisałam, że wczoraj był u nas kolega z dziewczyną. Ależ ona mnie irytuje! Czasem tak jest, że z kimś jesteśmy zupełnie niekompatybilni i tak jest chyba z nami. Uraczyła mnie "ludowymi mądrościami", typowała, że pewnie będziemy mieć córkę, bo mi się cera pogorszyla (swoją drogą, niezbyt miło tak komuś powiedzieć prosto z mostu ). Na moje i męża stwierdzenie, że tak to po prostu u niektórych kobiet bywa z powodu hormonów itd. powiedziała kategorycznie, że na pewno tak jest, bo jej siostra tak miała Potem mi dawała "dobre rady" jak postępować z małym dzieckiem (nie ma swoich, a ja jej o radę nie prosiłam), czy kupiłam już bujaczek, bo dziecko trzeba bujać, bo inaczej nie uśnie. Potem nastąpiły dobre rady na temat jąkania się, ale tak bzdurne, że jeszcze tego nie słyszałam. A już najlepsze jak mi zaczęła mówić, co powinnam robić, żeby dziecko po urodzeniu spało w nocy. Otóż powinnam zacząć już w ciąży puszczać dziecku muzykę jak kładę się spać, to wtedy ono się uspokaja i też idzie spać. Na moje stwierdzenie, że chyba jest odwrotnie, bo jak się kładę, to dziecko właśnie zaczyna się bardziej ruszać, się zdziwiła, jakby to jakaś patologia była No to mówię, że jak jestem w ruchu, to dziecko się nie rusza za bardzo, pewnie śpi ukołysane przez ruch, a jak siadam, kładę się to wtedy daje czadu. To ona mi mówi, że to jakoś dziwnie jest u mnie, bo to chyba tak nie działa Znawczyni się znalazła Widzicie, jesteśmy wszystkie nienormalne, albo nam się zdaje, że dziecko się rusza
Jakby to napisała Lulla - aż się zgrzałam A mąż tylko patrzał, czy już wyszłam z siebie czy jeszcze nie. Naprawdę, próbowaliśmy rozmawiać na różne tematy, ale ona ciągle wracała do mojego macierzyństwa, ciąży i swoich bezcennych rad.
Musiałam się wygadać, bo mnie aż nosiło

Któraś z Was pisała, że jakoś w 8 miesiącu (?) jest największy przyrost wagi, czy mi się to zdawało? Niczego w swojej diecie i aktywności nie zmieniałam, a w ciągu niecałych 2 tygodni przybyło mi skokowo 2 kg.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:12   #231
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
To w tej sytuacji mam za mało bodziaków z krótkim, bo tylko 3. Ale ta zasada chyba nie działa przy śpiochach? Wtedy pewnie długi rękaw body i śpiochy wystarczą? Ewentualnie kaftanik.

Oczywiście jak śpiochy to albo body z długim rękawem albo jakaś koszulka. Zresztą to system ubierania w pomieszczeniu (dom, szpital). Wiadomo - na spacerki będziesz ubierać grubiej

Co do wyprawki, to znajome mówiły (i położna potwierdzła), że bardzo sprawdza się takie kółko dmuchane dla dzieci. Bo po szyciu krocza, to nie można normalnie usiąść i podobno dziewczyny sobie takie kółka dmuchają do połowy (by nie było za wysoko) i siedzą
No i podobno majtki poporodowe, to o 100% lepsze siatkowe, a nie te jednorazowe
Postaram się Wam dzisiaj wypisać wszystkie niezbędne rzeczy do szpitala wg naszej położnej. Kilka rzeczy mnie zdziwiło, ale ona twierdzi, że lista powstała w oparciu o sugestie kobiet po porodzie
Stary 2011-07-16, 11:15   #232
cotynato
Zakorzenienie

Agnyska, mmm uwielbiam takie babeczki. Nic nie wie, niczego nie doświaczyła ale we wszystkim ci poradzi i nawet nie próbuj podważać tego

Wymianka.
Stary 2011-07-16, 11:26   #233
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Pisałam, że wczoraj był u nas kolega z dziewczyną. Ależ ona mnie irytuje! Czasem tak jest, że z kimś jesteśmy zupełnie niekompatybilni i tak jest chyba z nami. Uraczyła mnie "ludowymi mądrościami", typowała, że pewnie będziemy mieć córkę, bo mi się cera pogorszyla (swoją drogą, niezbyt miło tak komuś powiedzieć prosto z mostu ). Na moje i męża stwierdzenie, że tak to po prostu u niektórych kobiet bywa z powodu hormonów itd. powiedziała kategorycznie, że na pewno tak jest, bo jej siostra tak miała Potem mi dawała "dobre rady" jak postępować z małym dzieckiem (nie ma swoich, a ja jej o radę nie prosiłam), czy kupiłam już bujaczek, bo dziecko trzeba bujać, bo inaczej nie uśnie. Potem nastąpiły dobre rady na temat jąkania się, ale tak bzdurne, że jeszcze tego nie słyszałam. A już najlepsze jak mi zaczęła mówić, co powinnam robić, żeby dziecko po urodzeniu spało w nocy. Otóż powinnam zacząć już w ciąży puszczać dziecku muzykę jak kładę się spać, to wtedy ono się uspokaja i też idzie spać. Na moje stwierdzenie, że chyba jest odwrotnie, bo jak się kładę, to dziecko właśnie zaczyna się bardziej ruszać, się zdziwiła, jakby to jakaś patologia była No to mówię, że jak jestem w ruchu, to dziecko się nie rusza za bardzo, pewnie śpi ukołysane przez ruch, a jak siadam, kładę się to wtedy daje czadu. To ona mi mówi, że to jakoś dziwnie jest u mnie, bo to chyba tak nie działa Znawczyni się znalazła Widzicie, jesteśmy wszystkie nienormalne, albo nam się zdaje, że dziecko się rusza
Jakby to napisała Lulla - aż się zgrzałam A mąż tylko patrzał, czy już wyszłam z siebie czy jeszcze nie. Naprawdę, próbowaliśmy rozmawiać na różne tematy, ale ona ciągle wracała do mojego macierzyństwa, ciąży i swoich bezcennych rad.
Musiałam się wygadać, bo mnie aż nosiło

Któraś z Was pisała, że jakoś w 8 miesiącu (?) jest największy przyrost wagi, czy mi się to zdawało? Niczego w swojej diecie i aktywności nie zmieniałam, a w ciągu niecałych 2 tygodni przybyło mi skokowo 2 kg.
Aga trzeba było A potem dodać, że tak właśnie działją hormony u ciężarnych - i udawać że nic się nie stało

A tak poważnie, to nie znoszę ludzi, którzy mają wiedzę tylko ze słyszenia i uważają, że po ich stronie leży racja
Stary 2011-07-16, 11:27   #234
cotynato
Zakorzenienie

Ale cisza mnie tż wyciąga dzisiaj na grilla, a tak mi się nie chce

Wymianka.
Stary 2011-07-16, 11:44   #235
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
No i podobno majtki poporodowe, to o 100% lepsze siatkowe, a nie te jednorazowe
Też to w kilku miejscach wizażu wyczytałam Że niby te jednorazowe to takie nieprzepuszczające sztuczne bleh. Te co wklejałam to siatkowe, rzeczywiście wydają się delikatne.

Haha, właśnie była u mnie babcia i opowiadała mi o swoich porodach i o dzieciach jak były małe Mówi, że jakbym miała mieć takie porody jak ona, to się nie muszę nic bać, bo nie miała żadnych boleści i szybko urodziła

Cotka, mnie też grill czeka - kuzyn nas zaprosił na urodzinowe garden party. Dobrze, że nie muszę nigdzie jechać, bo mieszka na tej samej ulicy co my, więc jak będę miała dość, to po prostu pójdę do domu

Malamutka, że też ja na to nie wpadłam, żeby jej scenę zrobić
Może ja jestem zbyt racjonalna, ale lubię jakieś sensowne, bardziej naukowe wyjaśnienia, a nie takie bzdurzenie i wyjaśnienia "bo tak jest". I jeszcze to jej wymądrzanie się, brrrr.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-07-16 o 11:48
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:47   #236
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Oczywiście. Mi nic nie cieknie, mały wczoraj raz wypchnął coś- cokolwiek to było, bardzo mu dziękuję że się zlitował w końcu nade mną. Macica leniuszysko nie ćwiczy,cycolce suche. Jakaś wybrakowana jestem ?
To chyba cieszyć się trzeba co?? Lecieć nic nie musi, z żadnych dziurek, ćwiczyć też nie musi, a że nie wypycha to chyba też dobrze, jakiś spokojny Ci się szykuje...
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Już jestem grzeczna Leżę i nic nie robię Szampon kupię, ale właśnie jak będzie włochaty Oliwki nie kupuję, chociaż ostatnio czytałam sporo o masażu niemowląt i jak się już "oswoję" z małym to pewnie będę go masować i oliwka się przyda
Część kilogramów zniknie sama
A to nie jest tak, że przez pierwszy miesiąc trzeba właśnie smarować oliwką? Jeja ja nic nie wiem .

Cytat:
A od dawna masz tak? A kolor, konsystencja? Skoro masz kontakt tel. z lekarzem, a się martwisz, to zadzwoń. Chociaż byłoby coś na usg widać, że wód masz mało. Chyba
Normalna zwykła woda . A lekarzowi nie chcę już tyłka codziennie zawracać, jakoś wytrzymam do wizyty. Na wizycie wód było w normie. A dzieje się tak po tych nieszczęsnych ćwiczeniach, po wysiłku.

Cytat:
Agnyska Ty mnie nie dobijaj. Ja juz mam tyle na plusie, że jakbym miała przybierać jeszcze bardziej, to nie wiem, jak będę wyglądać.
Cytat:
Oczywiście jak śpiochy to albo body z długim rękawem albo jakaś koszulka. Zresztą to system ubierania w pomieszczeniu (dom, szpital). Wiadomo - na spacerki będziesz ubierać grubiej
Postaram się Wam dzisiaj wypisać wszystkie niezbędne rzeczy do szpitala wg naszej położnej. Kilka rzeczy mnie zdziwiło, ale ona twierdzi, że lista powstała w oparciu o sugestie kobiet po porodzie
Wypisz, wypisz .
Wlaśnie martwi mnie ten strój na spacer, bo w sumie nic nie mam, a bluza na rozmiar 68 to chyba niespecjalnie będzie się nadawała. Muszę chyba jakiś dres kupić??

Co wy kupujecie na spacerki?
Cytat:
Ale cisza mnie tż wyciąga dzisiaj na grilla, a tak mi się nie chce
Cotka, na grilla nie masz ochoty?? Nie żartuj <mniam>.
Ja wciągam talerz pierogów i nie wiem, czy to moje śniadanie, czy obiad.

Stary 2011-07-16, 11:48   #237
malamutka
Rozeznanie

No to pozostaje Ci nadzieja, że przebieg porodu jest genetyczny

A ja miałam dziś nad morze w końcu pojechać... ech... skończyło się na tym, że strój na siebie założyłam... i zabrałam się za sprzątanie
Stary 2011-07-16, 11:48   #238
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziś humor znów do . Powód: budowa. Zakończyło się oczywiście kłótnią z M.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Bianka i Blanka to różne imiona, myślę że Bianka piszę się jak się słyszy.Nasz wybór to Blanka.
przepraszam, że pomyliłam fajnie, że ciąża przebiega bezproblemowo. Mało takich mamusiek u nas na wątku

Ulcia2512 witaj będzie dobrze, zobaczysz noair dawno nie było, a Pattisia już sie u nas nie udziela, ale u niej wszytko ok

anciaahk
1. Z wodami to nie wkręcaj sobie ja też mam mokro od b. dawna, gdyby coś było nie tak to gin by zuważył
2. I ile kg na plusie wielorybku nasz?
3. Kolorki pokoju b. ładne

Cytat:
Napisane przez malamutka
A boli was w okolicach pępka? Mnie co jakiś czas boli, tak jakby dzidzia od środka mi igiełki tam wkładała
A tą ciemniejszą kreskę, która powinna iść do pępka w dół to ja ma, tyle że idzie w górę
1. nie boli
2. A ja u siebie żadnej krechy nadal nie widzę

luii dziewczyny już odp o ubieraniu, a ja powiem tylko że będe robić podobnie tzn. krótkie body na to pajac. A co do ilości ubranek, to ja mam na pewno za dużo wszytskiego będe prać to dopiero policze ilościowo

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-16 o 11:50
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 11:50   #239
cotynato
Zakorzenienie

Mnie właśnie takie lenistwo ogarnęło ostatnio, że mi się nic nie chce. Może mały idzie w moje ślady i stąd te jedgo leniwe rzadkie kopnięcia
Ale ok jedziemy na rynek, czas pokazać małemu, że koniec obijania

Wymianka.
Stary 2011-07-16, 11:54   #240
agnieszka 0605
Zakorzenienie

ancia pytałas o kosmetyki - ja mam te z serii hippa (płyn do kąpieli, krem pielęgnacyjny) i kremy bambino (pielęgnacyjny i z cynkiem) też wzięłam. Na odparzenia i poważniejsze sprawy mam sudocrem i linomag zielony. Oliwkę mam jeszcze swoją bambino, którą się smaryje ale ponoć dzieciom strasznie wysusza skorę i raczej nie będe nią smarować skoro są takie super kremy do pielęgnacji i płyny do kąpieli. Poleca się też kąpać maluszka w mielonym siemiu lnianym a czasem z odrobiną naparu z rumianka chyba.

aaaa i jeszcze miała natce dać po tyłku leżymy kochana, a nie porządki, goście ...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-07-16 o 11:56
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości