|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() Cieknące coś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
![]() starego wątku dobrze nie doczytałam a tu już nowego tyle stron ![]() ![]() nie powiem- opisy Małgosi i Kaileight mnie przeraziły ![]() ![]() byliśmy wczoraj na zakupach- mamy łóżeczko, materac, wanienkę ze stelażem i przewijak ![]() ![]() a ja mam jakiś kryzys czy cuś- wczoraj w nocy się popłakałam jak chciałam się przekręcić na drugi bok, a dziś bo nie było w lodówce wędliny na śniadanie ![]() ![]()
#213 |
kosmitka
|
E, po luteinie bym się nie bała. Ale u mnie tak coś bez luteiny i bez niczego. Kap kap.
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanko do mamusiek .... Jak ubiera sie takiego noworodka? Wróciłam z zakupów i mam sporo takich ubranek typu pajac z długimi rekawami i nogawkami rozpinane po całości....czy to zakłada się tylko na pampersa i to wszystko?? Np takie coś: http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...born-girls/12/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
kosmitka
|
Moonik to chyba efekt III trymestru. Ja ostatnio popłakałam się jak mąż zjadł mi bułeczkę, trzasnęłam drzwiami i poszłam do łóżka. Żebyście widziały jego minę
![]()
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za cieple przyjecie
![]() Troche wam zazdroszcze kompletowania wyprawki. Jak przejzalam w Polsce co mam po Kubie to okazalo sie, ze powinnam dokupic z ciuszkow kilka bluzeczek z dlugim rekawem( na bodziaki z krotki, bo tych mam mnostwo) i kilka cieplych pajacykow. Poza tym to brakuje mi drobiazgow-butelki na start, wkladki i podpaski dla mnie i materacyki do kosza i lozeczka. A i jeszcze kilka kartonikow mleka. Co do kosmetykow - mam zestaw Ziaji, zestaw babydream z rossmana i zwstaw Nivei. Przywiozla wszystki 3 z Polski, tu wyboru nie mam. Hipp tez jest fajny. Nie poleca Johnsona. Ogladalam wozki w Polsce i jakbym miala kupowac to wzielabym Jedo Fin 4. Najlepiej mi sie prowadzil, podbijal i mial barzo dobre wymiary i wage. Uff. Chyba tyle. Postaram sie teraz bywac regularnie. Ps. Nie widze zadnych wiadomosci od Noair i ... Nie pamietam nicka, mlodziutka dziewczyna jeszcze w szkole sredniej przed 18stka. Co u nich?
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja fochów mało rzucam, ale mam zmienne nastroje, z minuty na minutę potrafię być zła a zara zpotem śmiać sie do rozpuku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny w jakich ilosciach macie body i pajace dla noworodków?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry maminki
![]() Melduje się i ja na nowym wątku ![]() Wczoraj jednak byliśmy u znajomych na grillu, najadłam się niemiłosiernie tuczącego jedzonka ![]() ![]() Nadrobie was później bo teraz idę ambitnie sprzątać w domku, chociaż mi się cholernie nie chce ![]()
#222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia ja też tak mam, dziwne to trochę, co nie? gin mi powiedział tak jak Małgosia pisze, że im dalej w ciążę tym może mi być bardziej mokro.. Cytat:
![]() a ilości jeszcze nie policzyłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mojego to już chyba mało co jest w stanie zdziwić ![]() ![]() Coś do pośmiania- 37najgłupszych tytułów SE i Faktu ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() weź bo prawie się posikałam ![]() a swego czasu jak w radiu pracowałam i ta prasa też była prenumerowana to mieliśmy taka fazę, że wycinaliśmy tytuły z imionami. tzn dotyczyły znanych osób z imionami jak nasi dziennnikarze, a że na topie była cichopek i figura wtedy no to mieli używanie. ale pamietam "Joasiu zmień te buty!" - do brodzik, "Paweł schowaj to futro"- do wilczaka w rozpiętej koszuli, "Kaśka jedź autobusem" - do figury jak jej prawko zabrali itp, itd to był hit ta tablica ![]()
![]() |
#224 | ||||
kosmitka
|
Jakaś pogoda do
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w sumie fochów też mało rzucam, ale mam takie czasem loty nie wiem skąd. Cytat:
W rozmiarze 62 mam: śpiochy - 6 szt pajace - 10 szt, ale 3 nowe, a reszta uzywane, takie bardziej do spania, bo niezbyt wyjściowe, w sensie jakości (dość podniszczone) kaftan - 5 szt body długi rękaw - 6 szt body krótki rękaw -3 szt półśpiochy - 2 szt. Na wyjście mam jakiś dres używany, 2 pary ogrodniczek, jeansy. Chciałabym cieplejszą kurteczkę czy też bluzę i jakiegoś pajaca cieplejszego wyjściowego z welurku. Ale chyba muszę poczekać na jesienne kolekcje, bo teraz krótki rękaw dominuje. Cytat:
![]() ![]() Ale mamy tematy ![]() Mój chłopina też teoretycznie jest wyrozumiały, ale podobno tym wybuchem pobiłam wszystko. Oczywiście potem polowie rodziny opowiadał tą historię i wszyscy mieli ubaw.
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też ostatnio rozbeczałam się jak już mnie irytował swoim wydurnianiem się i biedny tak się przejął a w sumie to ja tylko chciałam sobie popłakać. W ogóle chyba przespałam moment kiedy wy pakowałyście te torby szpitalne. Muszę się wziąć w garść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
kosmitka
|
Cytat:
Czarownice. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() temat jak temat- samo życie ![]() ![]()
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Mi nic nie cieknie, mały wczoraj raz wypchnął coś- cokolwiek to było, bardzo mu dziękuję że się zlitował w końcu nade mną. Macica leniuszysko nie ćwiczy,cycolce suche. Jakaś wybrakowana jestem ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Część kilogramów zniknie sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej mamy porannie!
Zrobiłam sobie małą przerwę w sprzątaniu i poczytałam, co naskrobałyście od wczoraj. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może faktycznie Jelp ma taką cenę, dobrze by było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A można chyba na body z długim nałożyć pajaca z długim (oczywiście zależy jaka temperatura)? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pisałam, że wczoraj był u nas kolega z dziewczyną. Ależ ona mnie irytuje! Czasem tak jest, że z kimś jesteśmy zupełnie niekompatybilni i tak jest chyba z nami. Uraczyła mnie "ludowymi mądrościami", typowała, że pewnie będziemy mieć córkę, bo mi się cera pogorszyla (swoją drogą, niezbyt miło tak komuś powiedzieć prosto z mostu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakby to napisała Lulla - aż się zgrzałam ![]() Musiałam się wygadać, bo mnie aż nosiło ![]() Któraś z Was pisała, że jakoś w 8 miesiącu (?) jest największy przyrost wagi, czy mi się to zdawało? Niczego w swojej diecie i aktywności nie zmieniałam, a w ciągu niecałych 2 tygodni przybyło mi skokowo 2 kg.
![]() |
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wyprawki, to znajome mówiły (i położna potwierdzła), że bardzo sprawdza się takie kółko dmuchane dla dzieci. Bo po szyciu krocza, to nie można normalnie usiąść i podobno dziewczyny sobie takie kółka dmuchają do połowy (by nie było za wysoko) i siedzą ![]() No i podobno majtki poporodowe, to o 100% lepsze siatkowe, a nie te jednorazowe Postaram się Wam dzisiaj wypisać wszystkie niezbędne rzeczy do szpitala wg naszej położnej. Kilka rzeczy mnie zdziwiło, ale ona twierdzi, że lista powstała w oparciu o sugestie kobiet po porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Agnyska, mmm uwielbiam takie babeczki. Nic nie wie, niczego nie doświaczyła ale we wszystkim ci poradzi i nawet nie próbuj podważać tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak poważnie, to nie znoszę ludzi, którzy mają wiedzę tylko ze słyszenia i uważają, że po ich stronie leży racja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haha, właśnie była u mnie babcia i opowiadała mi o swoich porodach i o dzieciach jak były małe ![]() ![]() Cotka, mnie też grill czeka - kuzyn nas zaprosił na urodzinowe garden party. Dobrze, że nie muszę nigdzie jechać, bo mieszka na tej samej ulicy co my, więc jak będę miała dość, to po prostu pójdę do domu ![]() Malamutka, że też ja na to nie wpadłam, żeby jej scenę zrobić ![]() Może ja jestem zbyt racjonalna, ale lubię jakieś sensowne, bardziej naukowe wyjaśnienia, a nie takie bzdurzenie i wyjaśnienia "bo tak jest". I jeszcze to jej wymądrzanie się, brrrr.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-16 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlaśnie martwi mnie ten strój na spacer, bo w sumie nic nie mam, a bluza na rozmiar 68 to chyba niespecjalnie będzie się nadawała. Muszę chyba jakiś dres kupić?? Co wy kupujecie na spacerki? Cotka, na grilla nie masz ochoty?? Nie żartuj <mniam>. Ja wciągam talerz pierogów i nie wiem, czy to moje śniadanie, czy obiad.
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
No to pozostaje Ci nadzieja, że przebieg porodu jest genetyczny
![]() A ja miałam dziś nad morze w końcu pojechać... ech... skończyło się na tym, że strój na siebie założyłam... i zabrałam się za sprzątanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Dziś humor znów do ![]() Cytat:
![]() ![]() Ulcia2512 witaj ![]() ![]() anciaahk 1. Z wodami to nie wkręcaj sobie ![]() 2. I ile kg na plusie wielorybku nasz? ![]() 3. Kolorki pokoju b. ładne Cytat:
![]() 2. A ja u siebie żadnej krechy nadal nie widzę ![]() luii dziewczyny już odp o ubieraniu, a ja powiem tylko że będe robić podobnie tzn. krótkie body na to pajac. A co do ilości ubranek, to ja mam na pewno za dużo wszytskiego ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-16 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie takie lenistwo ogarnęło ostatnio, że mi się nic nie chce. Może mały idzie w moje ślady i stąd te jedgo leniwe rzadkie kopnięcia
![]() ![]() Ale ok jedziemy na rynek, czas pokazać małemu, że koniec obijania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
ancia pytałas o kosmetyki - ja mam te z serii hippa (płyn do kąpieli, krem pielęgnacyjny) i kremy bambino (pielęgnacyjny i z cynkiem) też wzięłam. Na odparzenia i poważniejsze sprawy mam sudocrem i linomag zielony. Oliwkę mam jeszcze swoją bambino, którą się smaryje ale ponoć dzieciom strasznie wysusza skorę i raczej nie będe nią smarować skoro są takie super kremy do pielęgnacji i płyny do kąpieli. Poleca się też kąpać maluszka w mielonym siemiu lnianym a czasem z odrobiną naparu z rumianka chyba.
aaaa i jeszcze miała natce dać po tyłku ![]() ![]() Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-16 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.