Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 18:07   #3241
IvonaMM
Raczkowanie

Carolina Herera 212VIP

Zamierzam kupić sobie CH 212VIP. wąchałam je w Sephorze i są dla mnie cudne, zapach czułam jeszcze na drugi dzień a psiknęłam się tylko raz testerem na przegubie ręki.
Cena w Sephorze jest kosmiczna.
Chcę kupić 80ml, ale w większości internetowych sklepów jest ona zaznaczona jako "nowość" i boję się, żeby nie trafić na podróbkę. Wobec tego mam do Was prośbę, pomóżcie mi wybrać sprawdzoną perfumerię internetową, żebym nie trafiła na podróbkę. Kompletnie nie znam się na perfumach i na ich kupowaniu, nie wiem na co zwrócić uwagę. W necie znalazłam takie sklepy, jak: dolce.pl, perfumytaniej.pl, realta.pl, iperfumy.pl. Który z tych sklepów byście poleciły? Ceny mają podobne, a jak z oryginalnością i obsługą klienta? Bardzo proszę o odpowiedź.
IvonaMM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:22   #3242
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Carolina Herera 212VIP

Cytat:
Napisane przez IvonaMM Pokaż wiadomość
Chcę kupić 80ml, ale w większości internetowych sklepów jest ona zaznaczona jako "nowość" i boję się, żeby nie trafić na podróbkę. Wobec tego mam do Was prośbę, pomóżcie mi wybrać sprawdzoną perfumerię internetową, żebym nie trafiła na podróbkę. Kompletnie nie znam się na perfumach i na ich kupowaniu, nie wiem na co zwrócić uwagę. W necie znalazłam takie sklepy, jak: dolce.pl, perfumytaniej.pl, realta.pl, iperfumy.pl. Który z tych sklepów byście poleciły? Ceny mają podobne, a jak z oryginalnością i obsługą klienta? Bardzo proszę o odpowiedź.
Ivono, w pierwszym poscie tego watku masz zebrane wiarygodne - zdaniem Wizazanek - perfumerie. przy czym od razu Ci moge rzec, ze z tych, ktore wymienilas, jedynie co do perfumytaniej.pl to nie wiem, czy ten sklep jest na tamtej liscie, reszta - jak najbardziej ok.
Stary 2011-07-08, 20:44   #3243
magda s.
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
To chodzi o rabat 2%

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

U mnie to samo
Chyba początkowo chcą zachęcić a potem olewają

W ogóle ostatnio jestem zła na e-glamour.
Złożyłam zamówienie na 3flaszki i wybrałam płatność szybkim przelewem. Potem telefonicznie domówiłam jeszcze jedną flachę. Opłacając musiałam zrobić 2 przelewy, bo tak mi tam ustawili. Dostałam paczkę bez tego domawianego flakonu. Dzwoniłam, wysyłałam potwierdzenia...w końcu okazało się, że przelew poszedł na ich stary rachunek bankowy....
Przecież nie ja go wpisywałam...
Dali mi do zrozumienia, że to moja wina i z łaską dosłali ten flakon, ale trwało to prawie tydzień
No i jeszcze moje prośby o dostarczenie pod inny adres też olewają...
Ostatnio specjalnie dzwoniłam w tym celu Zaadresowali ok, ale kurier z przyzwyczajenia zaniósł mi do pracy
Ręce mi opadły
ale to raczej pretensje do kuriera, a nie do perfumerii

ja u nich zamawialam bardzo duzo i jeden raz na inny adres (dla kogos, wiec zaznaczylam inny adres do wysylki) - nie bylo problemu, wszystko dotarlo zgodnie z planem...

Cytat:
Zamierzam kupić sobie CH 212VIP. wąchałam je w Sephorze i są dla mnie cudne, zapach czułam jeszcze na drugi dzień a psiknęłam się tylko raz testerem na przegubie ręki.
Cena w Sephorze jest kosmiczna.
ja kupilam tester na e-glamour ostatnio (nawet go rozbieralam) i na pewno jest oryginalny i byl w dobrej cenie (tester byl z korkiem)
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:38   #3244
IvonaMM
Raczkowanie

ok. kupię CH 212VIP na e-glamour
Siarka 40 dziękuję za przeniesienie wątku. Z Wizażu korzystam codziennie z wyszukiwarki też ale nie zawsze udaje mi się znaleźć to czego szukam.

ja kupilam tester na e-glamour ostatnio (nawet go rozbieralam) i na pewno jest oryginalny i byl w dobrej cenie (tester byl z korkiem)[/QUOTE]

Czy w ofercie mieli też testery? Bo ja jak przeglądałam właśnie ich ofertę to nie ma nigdzie opisu, że są testery. Już się zagubiłam, czy jak kupię
http://e-glamour.pl/product-pol-2295...rfumowana.html
to, to będą perfumy czy tester? Chyba, że przy ofercie było zaznaczone, że to tester i Ty go kupiłaś, ale aktualnie nie ma żadnej oferty testerów tego zapachu.

Magda s. Już znalazłam, Ty pewnie kupiłaś 212, a mi chodziło o 212VIP. Sprawdziłam i nie ma testerów 212VIP.

A tak przy okazji, gdzieś w TV widziałam, że CH są tj. w dwóch częściach, które można nosić oddzielnie, tzn. jedne mieć w domu a drugie przy sobie, ale jakoś nigdzie nie spotkałam się z takimi ofertami. Wiecie coś na ten temat?

Edytowane przez IvonaMM
Czas edycji: 2011-07-08 o 21:50
Stary 2011-07-08, 21:50   #3245
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
ok. kupię CH 212VIP na e-glamour
Siarka 40 dziękuję za przeniesienie wątku. Z Wizażu korzystam codziennie z wyszukiwarki też ale nie zawsze udaje mi się znaleźć to czego szukam.

ja kupilam tester na e-glamour ostatnio (nawet go rozbieralam) i na pewno jest oryginalny i byl w dobrej cenie (tester byl z korkiem)
Czy w ofercie mieli też testery? Bo ja jak przeglądałam właśnie ich ofertę to nie ma nigdzie opisu, że są testery. Już się zagubiłam, czy jak kupię
http://e-glamour.pl/product-pol-2295...rfumowana.html
to, to będą perfumy czy tester? Chyba, że przy ofercie było zaznaczone, że to tester i Ty go kupiłaś, ale aktualnie nie ma żadnej oferty testerów tego zapachu.

A tak przy okazji, gdzieś w TV widziałam, że CH są tj. w dwóch częściach, które można nosić oddzielnie, tzn. jedne mieć w domu a drugie przy sobie, ale jakoś nigdzie nie spotkałam się z takimi ofertami. Wiecie coś na ten temat?[/QUOTE]

ja dostalam tester za 155 zl/80 ml, ale widze, ze teraz juz nie jest dostepny...roznica jest spora, wiec jesli Ci sie nie spieszy, to lepiej poczekac (pewnie za jakis czas sie pojawi)

a co do 2 czesci, to chyba chodzi o zwykle 212 (i wersje limitowane), one maja forme 2 prawie kulek doczepionych do korpusu, 212 VIP ma podobny ksztalt, ale jest to jedna buteleczka z korkiem
Stary 2011-07-08, 21:55   #3246
IvonaMM
Raczkowanie

Odpisałam powyżej w tej samej chwili co Ty mi )
Jednak była 212VIP tester i różnica jest 70zł - SPORO
No to chyba zaczekam, aż pojawi się ten tester ale z ciekawości zaraz napisze wiadomość do tego sklepu, kiedy się może pojawić.

A dawno temu kupowałaś?
Stary 2011-07-08, 22:01   #3247
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Odpisałam powyżej w tej samej chwili co Ty mi )
Jednak była 212VIP tester i różnica jest 70zł - SPORO
No to chyba zaczekam, aż pojawi się ten tester ale z ciekawości zaraz napisze wiadomość do tego sklepu, kiedy się może pojawić.

A dawno temu kupowałaś?
niedawno, w zeszlym miesiacu (robilam tu rozbiorke, wiec nawet dokladna data gdzies jest )
tez mysle, ze warto zaczekac, bo roznica spora...no ale nigdy nie wiadomo kiedy sie znow pojawi (raczej nie spodziewaj sie, ze Ci podadza date, kiedy znow tester bedzie u nich dostepny, oni tego nie wiedza lub nie chca powiedziec - mialam tak z Vanitas u nich)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-11, 21:02   #3248
IvonaMM
Raczkowanie

Magda s. tak jak mówiłaś - nie dostałam odpowiedzi z konkretną datą ale taką wiadomość:
"Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą.
Z pewnością będziemy mieć ten produkt w naszej ofercie. Niestety jednak nie jestem w stanie podać dokładnego terminu jego doręczenia oraz ceny.
Prosimy za jakiś czas zajrzeć do nas na stronę. Wszystkie sprzedawane produkty są świeże, nowe i oryginalne - jesteśmy autoryzowaną perfumerią".

Więc czekam i spr. ich ofertę
Stary 2011-07-12, 10:32   #3249
halcia211
Zadomowienie

Witam wszystkich
chciałam zapytać czy ktoś kupował perfumy w tej perfumerii:

http://www.e-kosmetyk.eu/

wyszukiwarka nie znalazła nic na jej temat a mają wodę której szukam, dlatego proszę o pomoc
z góry dziękuję
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 13:22   #3250
Perfumek
Przyczajenie

Witam , co sie dzieje z iperfumy? na opineo w ostatnim czasie dostaja same złe komentarze ,sami sprawdzicie http://www.opineo.pl/opinie/iperfumy-pl ,u was na liscie sa jako pewna perfumeria ale zastanawiam sie czy warto tam kupowac??
Perfumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 19:04   #3251
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez Perfumek Pokaż wiadomość
Witam , co sie dzieje z iperfumy? na opineo w ostatnim czasie dostaja same złe komentarze ,sami sprawdzicie http://www.opineo.pl/opinie/iperfumy-pl ,u was na liscie sa jako pewna perfumeria ale zastanawiam sie czy warto tam kupowac??

konkurencja????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-13, 20:45   #3252
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
konkurencja????
to samo pomyslalam

te negatywne opinie sa takie egzaltowane i naciagane, jak scenariusze nie wierze, ze po wyslaniu 2 z 3 zamowionych perfum Iperfumy wypieraly sie takiejj pomylki, no i ile razy moglo sie to wydarzyc.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

przyszlo mi jeszcze do glowy, ze moze po tym, jak firma sie rozrosla i trudniej wszystkim patrzec na rece, maja pracownika ktory robi im krecia robote i podkrada oryginaly, podrzucajac do paczek podroby wiem, brzmi jak s-f, ale jak inaczej wytlumaczyc to, z po wypracowaniu dobrej opinii na rynku, zaczeliby robic takie przekrety?
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 20:56   #3253
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
to samo pomyslalam

te negatywne opinie sa takie egzaltowane i naciagane, jak scenariusze nie wierze, ze po wyslaniu 2 z 3 zamowionych perfum Iperfumy wypieraly sie takiejj pomylki, no i ile razy moglo sie to wydarzyc.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

przyszlo mi jeszcze do glowy, ze moze po tym, jak firma sie rozrosla i trudniej wszystkim patrzec na rece, maja pracownika ktory robi im krecia robote i podkrada oryginaly, podrzucajac do paczek podroby wiem, brzmi jak s-f, ale jak inaczej wytlumaczyc to, z po wypracowaniu dobrej opinii na rynku, zaczeliby robic takie przekrety?
Wiesz co ja to radzę tym którzy uważają że otrzymali podróby zgłosić się na policję, albo do rzeczoznawcy, zrobić analizy i mając dowody oskarżać Wiem, wiem trochę histeryczny to ton ale coś podejrzanie dużo w ostatnim czasie tych komentarzy i wszystkie w podobnym tonie... a może to ta sama osoba twórczo działa na tamtym portalu i wiedząc że tu dużo ludzi zagląda i nie oszukujmy się działa to jak reklama więc można zrobić i czarny PR.
Przynajmniej ja tak to odczuwam, a nie lubię jak się mną manipuluje
Stary 2011-07-15, 17:01   #3254
Perfumek
Przyczajenie

Witam ,jeszcze taka ciekawostka ,pisaliscie o spamowaniu na porownywarkach ze jeden sklep wystawia produkty pod kilkoma sklepami w roznych cenach, byl to przyklad w rtv , mamy teraz juz w perfumach
http://www.ceneo.pl/9109470 firma sprzedaje te same perfumy i kosmetyki pod 9 sklepami w roznych cenach ..w regulaminie mozna zobaczyc adres firmy jest ta sama , ja osobiscie jestem przeciwko temu
Perfumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:54   #3255
Sandacz
Raczkowanie

Lokalizacja: Puszcza Notecka...czyli tam gdzie "złocisty noteć" płynie...:P

Witam serdecznie.

Zna tu ktoś taki oto sklep ?

http://www.prostezakupy.pl/

Znalazłem w nim ciekawą ofertę na Masaki Matsushima Aqua Mat 80 ml, ale na przeszkodzie stoi mi kompletna nieznajomość tego sklepiku. Na "skąpcu" też nie posiada on żadnych recenzji. Stąd powyższe zapytanie.
Sandacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:43   #3256
mglista_noc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiezdnyplemnik Pokaż wiadomość
korzystał ktoś z Was z www.e-scential.pl ?
Można im zaufać?
Podbijam, bo mnie też ten sklep bardzo intryguje...Te odleweczki
Tylko trochę nieładnie, że miniaturki nut zapachowych "pożyczone" z Fragrantiki.
A tak na marginesie - cóż za nick

Edytowane przez mglista_noc
Czas edycji: 2011-07-16 o 20:49 Powód: cos mi sie przypomniało
mglista_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 20:56   #3257
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Też podbijam. Chętnie bym nabyła ze trzy odleweczki...Tylko pytanie, cze dostanę oryginał.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 21:34   #3258
mglista_noc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Chętnie bym nabyła ze trzy odleweczki...Tylko pytanie, cze dostanę oryginał.
No właśnie... Zwłaszcza jak się nie zna zapachu. Kupujesz jakieś potencjalne cudo, dostajesz odlewkę, dziwisz się czym tak się ludzie zachwycają, a tam we flakoniku powiedzmy woda brzozowa
mglista_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:35   #3259
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mglista_noc Pokaż wiadomość
No właśnie... Zwłaszcza jak się nie zna zapachu. Kupujesz jakieś potencjalne cudo, dostajesz odlewkę, dziwisz się czym tak się ludzie zachwycają, a tam we flakoniku powiedzmy woda brzozowa
Pół biedy gdyby brzozowa. Równie dobrze może być i z kranu. Spróbujcie kliknąć na opcję "Oryginalna butelka".
Nawet przy Perles de Lalique (w cenie 200 zł - w merlinie jest za 147,24 zł w komplecie z breloczkiem) wyskakuje śliczne okienko z informacją o braku dostępności tej opcji. Nie ma co, bardzo "fajna perfumeria" bez możliwości zakupu całych flaszek...

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-18, 09:25   #3260
bonda2
Raczkowanie

Witam,
Ja najczęściej kupuję w Sephorze lub Douglasie, dodatkowo jak byłam na wczasach w Hiszpanii to kupiłam zapas perfum na 3 lata, tam mieli trochę taniej niz u nas. Zawiodłam się na zakupach przez allegro i mam lęki przed kupowaniem gdzieś indziej niż w perfumeriach. Doświadczenia z perfumeriami w necie nie mam za dużego ale...
Ja mogę polecić drogerię Raan.com.pl kupowałam tam co prawda tylko raz Coco Mademoiselle, ale cena była najlepsza (szukałam przez ceneo), nie pamiętam ile czekałam na przesylkę ale ponieważ wcześniej kupiłam CM i naciełam się bo moim zdaniem to były podróbki które ostatecznie odesłałam do sprzedającego (kupowałam przez allegro), to byłam bardzo zadowolona z zakupu w Raan.
Słyszałam też dobre opie o iperefumy.pl, kolega tam kupował kilkakrotnie i był zadowolony, perfumy oryginalne, ceny atrakcyjne, ja też widzę ze ceny mają dobre w porównaniu z konkurencją. Pewnie za jakiś czas skorzystam z ich oferty.
bonda2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 11:44   #3261
rozważna_i_romantyczna
Rozeznanie

Muszę znowu pochwalić duet e-glamour + DPD. Wczoraj telefonicznie złożyłam zamówienie, dziś już cieszę się zamówionymi Perełkami i Kenzo. Oczywiście oryginały, oba świeżutkie, niepsikane.
rozważna_i_romantyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 20:44   #3262
_carlajna_
Her Worshipfulness

A ja właśnie natknęłam się na ten sklep: www.mascarada.com.pl czy ktoś może miał z nim kontakt?
Żadnych opinii na opineo, a na ceneo podejrzanie pozytywne i te nicki...- prawie wszystkie to zwyczajne imiona, gdzie zwykle ludzie stosują jakieś zmyślne nazwy a no i same opinie wszystkie w podobnym tonie
Ale z drugiej strony oferują odbiór osobisty... więc jestem ciekawa czy ktoś kupował u nich??
Stary 2011-07-20, 00:51   #3263
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Pół biedy gdyby brzozowa. Równie dobrze może być i z kranu. Spróbujcie kliknąć na opcję "Oryginalna butelka".
Nawet przy Perles de Lalique (w cenie 200 zł - w merlinie jest za 147,24 zł w komplecie z breloczkiem) wyskakuje śliczne okienko z informacją o braku dostępności tej opcji. Nie ma co, bardzo "fajna perfumeria" bez możliwości zakupu całych flaszek...
no ale jak sprzeda swoja flaszke, to z czego bedzie robil dekanty

dla mnie to taka perfumeria "na niby", sposob na obejscie allegrowego zakazu sprzedazy odlewek.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 09:42   #3264
MeryJane
Zadomowienie

http://e-scential.pl/-ja tam cieszę się z kolejnej możliwości poznania zapachów i tyle.Jeżeli komuś chce się bawić w dzielenie-czemu nie...ale to moje priv zdanie
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

Edytowane przez MeryJane
Czas edycji: 2011-07-20 o 09:44
MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 10:01   #3265
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
http://e-scential.pl/-ja tam cieszę się z kolejnej możliwości poznania zapachów i tyle.Jeżeli komuś chce się bawić w dzielenie-czemu nie...ale to moje priv zdanie
W zasadzie sama idea jest jak najbardziej pożądana ale wg. mnie tu chodzi o coś innego... a mianowicie czy to co otrzymasz w odlewce będzie tym co zamawiałaś? Bo wiadomo można rozcieńczyć, wlać coś innego, możliwości jest wiele... a jak nie znasz zapachu to nie wiadomo czy smrodek ma być, czy to efekt "tfurczości" robiącego odlewkę... to moje prv zdanie

I żeby nie było, ja też chętnie zamówiłabym kilka zapachów, ale w/w niepewność mnie zniechęca jakoś taka forma jest mało wiarygodna (podkreślam - dla mnie)
Stary 2011-07-20, 10:21   #3266
MeryJane
Zadomowienie

zamówię fumidusa- znanego mi i ukochanego; tu mi nikt kitu nie wciśnie, a potem powiem - ale najpierw muszę zapłacić za wspólne zakupy a to potrwa

Stary 2011-07-20, 10:53   #3267
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
zamówię fumidusa- znanego mi i ukochanego; tu mi nikt kitu nie wciśnie, a potem powiem - ale najpierw muszę zapłacić za wspólne zakupy a to potrwa

O! to czekam na recenzję z zakupów no i życzę szybkiego przypływu gotówki w celach płatniczych na wspólnych zapukach
Stary 2011-07-20, 23:09   #3268
MeryJane
Zadomowienie

Matko - a ja gdzieś komuś coś wiszę jeszcze
Mogłam się pogubić....

Stary 2011-07-21, 07:24   #3269
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Matko - a ja gdzieś komuś coś wiszę jeszcze
Mogłam się pogubić....

Nieesorki za stres To tak odnośnie tego że jak się uporasz z zakupami to zamówisz w nowej perfumerii Miało być żartowo a Cię wystrachałam Nic mi na ten temat nie wiadomo
Stary 2011-07-21, 08:43   #3270
MeryJane
Zadomowienie

uffffff- bo ja w tylu miejscach jestem,że miejscami mogę się zatracić....
stęsknionam fumidusa więc pewnie szybko się ogarnę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości