|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
A co do programów pralek. To też na to nie wpadłam, że one się mogą różnić ilością płukań i zawsze prałam na tym samym programie tylko dobierałam inną temp. i wirowanie
Cytat:
No i małżonek pójdzie w odstawkę
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
aNCIA NO TO I TAK JUZ MASZ SPORO
ja na razie mam dwie koszule do szpitala hehe no i ciuszki dla dziecka![]() a recznik z kapturkiem tez mam jeden nowy i dwa po dziewczynach mojej siory ![]() czekamy na informacje o łóżeczku-jutro moze sie dowiem kiedy bedzie
|
|
|
|
#2253 |
|
kosmitka
|
Aa2 - zamówiłaś łóżeczko??
W sumie mam już sporo, a resztę zamówię z allegro. Materac i fotelik leżą na balkonie - mamy w salonie szlifowanie i malowanie i wszystko jest tak upierniczone w kurzu, że masakra. Nie mam jak iść i zjeść obiadu. Żarcie dla psa ugotowane też stoi i czeka na pokrojenie. Wrrr oby jak najszybciej skończyli. Na środku pokoju leżą wszystkie rzeczy w kartonach i workach, nie ma jak dojść do balkonu.
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lańsko się należy jak nic ![]() ![]() Cytat:
właśnie znajdywałam tylko i tych atestach. W takim razie musimy to przemyśleć z mężem i podejrzewam, że albo z ubezpieczenia albo z becikowego kupimy porządny fotelik. Jednak dużo jeździmy i chciałabym być pewna co do tego w czym przewożę dziecko.Cytat:
a powiedz mi szczoteczkę i nożyczki z jakiej firmy wzięłaś? Pokaż ciuszki
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-07-22 o 14:22 |
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn powiedzieliśmy bratu męza ze ma załatwić, tego klupsia z żyrafką mozemy mieć za 210 zł -wiec czekamy tylko na informacje kiedy bedzie chcemy je miec jak juz bedziemy w trakcie malowania pokoju , bo bedziemy tutaj juz kombinować z ustawianiem naszego łózka i łóżeczka zeby potem tylko łóżeczko ustawiać
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
dzisiaj całe do południa nie miałam neta przez tą pogodę:/ od środy cały czas pada, jest zimno i nieprzyjemnie tylko 13 stopni pojechałam sobie kupić jakieś dżinsy ciążowe, bo cały czas śmigałam w spódniczkach albo spodenkach a tu tak zimno, że nie ma się w co ubrać![]() idę nadrabiac ![]() Cytat:
![]() a mi wczoraj koleżanka co ma termin miesiąc po mnie i jest w ciąży bliźniaczej napisała że będzie miała dwie dziewczynki jednojajowe
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2258 | |
|
Rozeznanie
|
ufff trochę przerwy się należy ciężarnej na herbatkę to od razu nadrabiam
![]() malamutka piękna rasa no i misio jak się patrzy ja żałuję że mąż wymyślił sobie owczarka niemieckiego bo się bał samca podhalana bo ten to już miś polarny łeb jak sklep przy suczce, ale Bandziorek mimo że głupiutki jakiś taki też swoje zalety ma ![]() kapka labki super do dzieci, ale ja jestem zdania że żaden duży czy mały pies sam z dzieciem zostać nie powinien bez nadzoru tak czy siak Małgosia1983 już prawie 2 lata tutaj, wszyscy młodzi powyjeżdżali za granicę, albo do dużego miasta szczęścia szukać, i tak niby jesteśmy zaakceptowani w okolicy, na 3 wesela byliśmy zaproszeni itp imprezy w sumie rodzinne ale bratniej duszy to tu raczej nie znajdę![]() choć jak się mała pojawi to już znalazłam w sąsiedniej mieścinie super plac zabaw to może jakąś fajną mamuśkę uda się zapoznać, mam nadzieje że bawią się tam dzieci a nie gimnazjum po lekcjach na papierosa przychodzi ![]() a do Wrocka to raz na miesiąc jeździłam, ale od roku to rzadziej, wszyscy się przyzwyczaili że my do nich i tak im wygodnie bo do nas to zawsze wszyscy mają wielki problem że daleko i takie tam, ciekawe co by było gdybym musiała za granicę wyjechać rodzina by się obraziła śmiertelnie chyba, co niektórzy nadal mają z tym problem niestety ah nie ważne ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
u nas stada latają różnej maści po łąkach znajdę taką pod kolor rolet ![]() tak to poważnie opisałaś że aż mi się smutno zrobiło ...przez chwilę ![]()
|
|
|
#2259 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze trochę kochanaCytat:
może się spełni![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2260 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
kellyss a można inaczej zabić niż na śmierć ![]() mój młodszy braciszek tak zawsze mówi rozbraja mnie to
|
|
|
#2261 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Brałam z firmy baby ono. A podkład na materacyk to coś niby lepszego niż ceratka, wzięłam z motherhooda, można to prać, przepuszcza powietrze i pupka się dziecku nie zaparza. Ktoś tutaj go polecał. Cytat:
.A w sypialni jaki kolor bierzecie?? Martusiaaa21 jak remont?? ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Rabarbar fajne masz te psiaki - i podziwiam decyzję o wyprowadzce - tak serio, bez ironii. Najważniejsze, że nie żałujesz tego i jesteś zadowolona, a opinie wszyscy mogą sobie wsadzić w nos.
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnei my bedziemy na razie w jednym pokoju tam gdzie spimy, dlatego nei mogłam poszaleć, a z miłą checią wziełabym całą serie z klupsia bo mi sie podoba no ale trudno bedzie łózeczko i żyrafka na scianie![]() a kolory pokoju zrobimy fiolet plus zielony, fiolet tam gdzie bedzie nasze łożko a zielony gdzie Marcela łożeczko juz sie nei moge doczekac malowania nawet sprzatac mi sie nie chce bo wiem ze w nast tyg zaczynamy, poscierałam własnei kurze i ogarnełam troche ale na błysk mi sie nei chce robic bo i tak sie nabrudzi, zaraz maz pewnie poznosi jakies pedzle wałki z piwnicy i du...z mojego sprzatania wiec mam to gdzies
|
|
|
|
|
#2263 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tym razem będą dobre wieści![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2264 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Bardzo podoba mi się połączenie kolorów jakie wybrałaś .
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jakie upolujemy wiem ze zieleń bedziemy na 100 % brac z mieszlnika bo te wszystki zielone puszkowe potem na ścianie wyłaza jakies jasne albo mdłe a tak zamieszamy i mam nadzieje ze uda sie dostac ładny zywy kolorek![]() zastanawiam sie tylko w jakim kolorze naklejke zyrafki wtedy zrobic w ogóle ciekawe czy mi ktos zrobi taka jaka chce
|
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu folia, przetrze się i po krzyku. U mnie rączkę obniżało się masakrycznie, ale jeden model był felerny a ten drugi może też ![]() A decydujesz się na niego w końcu? Bo mój tż już prawie zdecydowany, tylko ja się ciągle waham ![]() A co do przewijaka to mi on też się nie podoba, nie mam miejsca, ale wykombinowałam tak, że pomaluję go na biało ( mam obok białą komodę i łóżeczko) na samym dole będę wstawiała wanienkę, bo w łazience nie ma miejsca a i tak w wannie zawsze tona misek. A tam to przynajmniej będzie niewidoczna albo mało widoczna Na drugiej półce poukładam białe wiklinowe koszyki a w nich jakieś waciki, cążki , obok ręczniki , tak żeby ładnie to wyglądało .
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
ja już się nie mogę doczekać malowania ścian na górze, dziś ma tż zaczynać bo już zagruntowane
![]() trochę się boję efektu końcowego bo mam mnóstwo skosów, lukarny i takie śmieszne wnęki a do sypialni mam fiolet ala śliwka węgierka i taki hiacyntowy jaśniejszy, a malutkiej pokoik cały na żółto jedziemy i będą zielone dodatki ![]() jak pokazałam tż w sklepie te kolory to myślałam że się puknie w czoło a ten nawet nie mrugnął i mówi że mi ufa jeśli chodzi o wystrój hehe... tylko ja sobie już nie ufam przez te ciążowe hormonki
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
O taka opcja mi się podoba. Tyle że ten przewijak już nie bo nie wiem jak mozna przwijać w poziomie a z boku są kratki i w ogole jakis za masywny jak dla mnie, ale widać jak ładnie można rozważyć zajęcie tej przestrzeni
tzn mi się podoba przy moim braku miejsca takie dodatkowe półki to dobra rzecz
|
|
|
|
#2269 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Tylko, że my malujemy wyłącznie tikkurilą, więc nie wiem, czy to Cię nie interesuje? Jakie kolory żyrafek masz do wyboru. Cotka te rączki są przeważnie zdejmowane do wyprania, a ta folia właśnie jakoś tak wygląda słabo - dla każdego co innego. Pisałam o tych wózkach jakie bierzemy pod uwagę kilka postów wyżej. ![]() Póki co nie wiem. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cotka ten przewijak przy aranżacji wygląda dużo lepiej
|
|
|
#2270 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no już widać, że to mieszkanie wczoraj skończyli zakładać panele i drzwi obstawiam optymistycznie 2 tygodnie![]() a jak tam u Was??
|
|
|
#2271 |
|
kosmitka
|
Martusia u nas kończą malować, fugi będą w poniedziałek i od wtorku chyba panele. W czwartek montują schody, na drzwi czekamy, ale w sumie drzwi nie są ważne, można i bez tego.
A to Wy najpierw kładliście panele a potem malowanie?
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
dawałyście listę rzeczy do szpitala i mowa była wtedy o takich kosmetykach miniaturkach, wyczaiłam w markecie taki zestaw pojemniczków na kosmetyki koło 8 zł w tym saszetka, 2 butelki 100ml z pompką, 1 zakręcana, i dwa okrągłe pudełeczka zakręcane chyba na kremik albo coś takowego
ja sobie kupiłam i myślę że sie świetnie sprawdzi nie tylko w szpitalu ale i w podróży
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia pokaz pokaz ta zieleń
jestem za moze bedzie mi prościej kupic![]() a co do żyrafek to nie mam zadnej opcji do wyboru, musze pojechać do drukarni i popytac czy którącs mi taka jak chce zrobi bo do kupienia podobnej nie znalazłam, a chce tak jak jest na stronie klupsia dokładnei taką jak na scianie
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
miałam sam namalowac al eto co malowałam na kartce to wychodzi mi jakoś bardziej jak pies a nie zyrafka hihi
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co salon mamy pomalowany na raz, kuchnie już gotową, a reszty jeszcze nie, ale po prostu mieliśmy termin już od dłuższego czasu zarezerwowany na montaż paneli, z resztą już kilka razy przekładany przez te problemy z kredytem i nie chcieliśmy już więcej kombinować
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nie będzie tak źle, to było tylko wycieranie po malowaniu a na kolanach bo mop by sobie nie poradził. Czuję się dobrze więc jest ok, a jutro na poprawkę siostra przyjeżdża więc ją wykorzystam. Leżeć nie zamierzam z nakazu, wystarczy mi że prawie całe dni leżę z wyboru
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
pospałam 1,5 godziny ale jakoś mi małoCytat:
Gdyby dzisiaj nie był piątek to wyciągnęłabym tż do jakiegoś supermarketu![]() To ja poproszę o częściowe spełnienie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmykam dziewczyny zrobić coś na obiad i bratowa męża dzwoniła że wpadnie na kawkę a wieczorem w końcu gdzieś wychodzimy, spotkamy się ze znajomymimiłego popołudnia i wieczorku laski
|
|
|
#2279 |
|
kosmitka
|
Aa2 fajna ta żyrafka
, kolor faktycznie ciężko wybrać do fioletu i zieleni - może pomarańcz? taki właśnie jak na zdjęciu, sama nie wiem.A zieleń mamy taką jak ta n388, ale chyba ton jaśniejszą. Ale wkleję wieczorem fotki jak będzie pomalowane, to będzie lepiej widać.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-07-22 o 15:52 |
|
|
|
#2280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
nadrabiam was na raty ![]() Cytat:
chyba mam tzw nadciśnienie białego fartucha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rabarbar twoja beza tez fajowa
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

.
. Gadałyśmy przez telefon prawie do 23:30, a potem to już usnęła
. Nie wyspałam się i śniły mi się jakieś głupoty (zdradzałam męża, chociaż czułam, że przecież okrutnie go kocham i nie chcę go skrzywdzić. Ale tego drugiego też strasznie kochalam
No i małżonek pójdzie w odstawkę 

lańsko się należy jak nic 

pojechałam sobie kupić jakieś dżinsy ciążowe, bo cały czas śmigałam w spódniczkach albo spodenkach a tu tak zimno, że nie ma się w co ubrać
ja żałuję że mąż wymyślił sobie owczarka niemieckiego bo się bał samca podhalana bo ten to już miś polarny łeb jak sklep przy suczce, ale Bandziorek mimo że głupiutki jakiś taki też swoje zalety ma 

jeszcze trochę kochana
charakterna psinka ale mądra i kochana aż się pochwalę jak tyle popisałam 

i tym razem będą dobre wieści
pospałam 1,5 godziny ale jakoś mi mało