|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
A co do wypowiedzi, to zgadzam się jak najbardziej ![]() Ja czułam pod skórą, że to ten jeszcze na etapie internetowym, a potwierdziło się to tylko, kiedy się spotkaliśmy Aczkolwiek długo nie mogłam w to uwierzyć, co jest inną kwestią Wcześniej nie sądziłam, że coś takiego jest w ogóle możliwe
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-07-23 o 14:19 |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo od samego poczatku wszystko bylo jak w bajce, mial wszystkie cechy ktore chcialam zeby mial moj facet, nie mial zadnych wad ktorych nie moglabym zaakceptowac...i przez dlugo doszukiwalam sie co w takim razie jest z nim nie tak, bo przezciez az tak pieknie byc nie moze no i po 2 latach bezskutecznych poszukiwan poddalam sie
|
|
|
|
|
#2493 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dobrnęłam do końca i muszę przyznać, że Wasza historia jest niesamowita, po prostu jak z bajki, a te romantyczne weekendy w europejskich stolicach, tęsknoty... Powiem Ci, że jak dla mnie to niezły materiał na scenariusz jakiegoś filmu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dodatkowo będę miała tę satysfakcję, że suknia powstała tylko dla mnie i mogę mieć w niej gorset czy dół z sukni, które normalnie kosztują grube tysiące, głównie ze względu na metkę. I których nawet nie mam możliwości zmierzyć w lubelskich salonach, bo albo w ogóle ich nie ma w Polsce albo trzeba jechać do salonu, który może miałby daną suknię długie kilometry. Jak na taką ilość sukni, które już od roku albo dłużej przeglądam w necie, to nie znalazłam jeszcze tej idealnej. Była jedna Oksany Mukhy, ale do tańca byłaby niezbyt wygodna. Dlatego taki failure w poszukiwaniu modelu idealnego utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że szycie to jednak najlepsze dla mnie rozwiązanie, bo mogę wybrać dokładnie to, co mi się będzie w 100% podobało
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Marylka Wasze dzieci na tym niesamowicie skorzystają. Od Mamusi poznają język polski, od tatusia niemiecki, razem nauczycie ich angielskiego. I już 3 języki w ich władaniu.
|
#2495 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja takich talentow nie posiadam ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystko trzeba miec pod kontrola ![]() Cytat:
Chyba sie zaczne rozgladac za jakas krawcowa w tej Holandyji ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A w zasadzie do Niderlandzkiego kiedys to nawet myslalm ze to dwa rozne jezyki po tym jak znalazlam szkole jezykowa w PL ktora uczyla Holenderskiego i Nederlandziekiego do dzis sie zastanawiam na czym polegala roznica
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-07-23 o 14:44 |
||||
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat w momencie pisania tego postu zastanawiałam się, czy Holendrom łatwo przychodzi nauka niemieckiego. i taki chochlik się wkradł
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak widać intuicja mnie nie zawiodła. On też już wtedy powiedział, że nie chciałby ze mną tracić kontaktu do końca życia, mimo, że wtedy byliśmy "tylko" przyjaciółmi. Ale dla nas znaczyło to bardzo dużo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A TŻ nie wie, jaka jest różnica między tymi językami? Ja też pierwsze słyszę o czymś takim, jak niderlandzki
|
|
#2499 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)) Jestem pod wielkim wrażeniem ![]() A no i okazało się, że jest jednak PMka, która jest w stanie napisać dłuższego posta niż Sztuczka ![]() Laseczki... wstałam tak późno, bo śnił mi się mega koszmar ślubny A że po przebudzeniu byłam ciekawa co jest dalej to zamykałam oczy ponownie - ale masohistka ze mnie, co ?No i tak, okazało się, że była godzina 13:30 (ślub będzie o 15!) a mojej wizażystko-fryzjerki nadal nie było u mnie w domu! Po prostu nie zapisałam się u niej, czujecie to ? Do tego na chybcika wykręciłam numer do jakiejś wizażystki która po 5 minutach była u mnie w domu ( ) no gorzej być nie mogło... Włosy ostatecznie tylko wysuszyłam i poszłam we fryzurze "na topielicę" - ale masakra... Do tego suknię miałam całą szarą od kurzu :/ A pod suknią białę legginsy Nie wiem z jakiej paki, ale tak było xD TŻ do stodni od garnituru założył taki t-shirt co to nosi po domu... W kościele wyszło na to, że mamy ceremonię z jakąś inną obcą parą :/ Leciała jakaś muzyka i najpierw tamci w rytm jakiegoś polskiego starego utworu (nie przypomnę sobie ;p) przeszli tanecznym krokiem w stronę ołtarza, a potem my... Dodam, że w zespole który grał w kościele (!) głównymi wokalistami był nasz fotograficzny duet ![]() Sen pogrzany na maksa, takiego durnego ślubnego to do tej pory nie miałam... A to chyba dlatego, że dziś na 17 uczestniczymy w ślubie znajomych Hehe także zmykam się szykować, papatki
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zacytowałam tyle i mi wcielo
no to odpisze tylko na to co pamiętam Garnitur mi się średnio podoba bo a ) zamszowe garnitury jakoś mi nie leżą b) rozumiem dopasowaną marynarkę ale ja wolę jak spodnie są jednak typowo luźne. Mój TŻ jest bardzo chudziutki i ma piękny płaski brzuszek. A słodycze i wszelkie śmiecio żarcie pochłania jak szalony. Takiemu to dobrze. Ma taką przemianę materii. A garniturek będzie miał stalowy taliowaną marynarkę a spodnie takie zwykle jak to od garnituru ![]() Co do exów to poza TŻ miałąm jeszcze dwóch. Z jednym w ogóle nie mam kontaktu a drugi właśnie dziś po kilku miesiącach się do mnie odezwał. Właśnie z tym drugim mamy taki dość dobry kontakt. W sumie gówniarzami byliśmy jak byliśmy razem (po 15 lat) rozstaliśmy się potem z 3 msc się nie odzywał a potem jakoś kontakt odżył i tak od czasu do czasu popiszemy sobie. marylka cudowna historia ![]() a my dziś z TŻ idziemy na Harrego Pottera do kina
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
My idziemy w poniedziałek
Także daj znać, jak Ci się film podobał i czy warto w tym 3D oglądać (idziemy, bo TŻ chce, ja mogłabym w domu obejrzeć, ale On chce to 3D, bo podobno fajne efekty).
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marylka historia nadaje się na powieść romantyczną
|
|
|
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale legginsy rządzą ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o ten konkretny film.Ja generalnie nie lubię 3D w obecnym stanie, bo zwykle nie ma dla mnie większej różnicy, a całe oglądanie mam zakłócone przez te irytujące okulary, w których mi zawsze niewygodnie i no nie lubię ich. Dlatego właśnie unikam filmów w 3D, no ale ten konkretny TŻ chce zobaczyć, to się poświęcę ![]() Fakt, że np. Avatar świetnie się w 3D oglądało, miało to sens... Ale większość filmów, na których byłam na 3D to dla mnie pomyłka. Mówisz, że transformersy nowe dobre? Też pewnie się wybierzemy, TŻ uwielbia, a ja też lubię
|
|
#2505 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi sie bynajmniej wydaje na pewno nie ma tutaj zadnego innego jezyka, no oczywiscie poza Fryzyjskim na polnocy, ale to zupelnie inna bajka no i maja tez swoje odmianyi( czyli nasze gwary) w Limburgii czy w Barbancji ale to nie sa jezyki urzedowe.Cytat:
A to nie wiedzialam ze tutaj taki autorytet pisarski masz To z wyrzutow sumienia ze tak nie wiele sie udzielam ![]() Cytat:
Ale to tak zwykle bywa w tych koszmarach...ja mam tak samo...tylko sie zastanawiam jak ja do tego slubu dozyje skoro juz teraz takie ✂✂✂✂✂✂✂y sie snia...co to bedzie na miesiac przed??? Cos tak czuje ze ja to w ogole nie bede spacNo to niezle ws |
|||
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja koleżanka potrzebuje pomocy ...wypełnicie ankietę do pracy mgr. ?
https://spreadsheets.google.com/spre...MG05YklrVFE6MA
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałyście, że Amy Winehouse nie żyje |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie przeczytałam o tym na jednym z portali
|
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Też wypełniłam. Sama używałam google spreadsheets do moich badań magisterskich, fajna sprawa.
O Amy dowiedziałam się dopiero od Was, ale w sumie nie był to dla mnie nikt znany, tylko nazwisko słyszałam i pewnie jakieś piosenki, ale teraz ani jednej nie umiem sobie przypomnieć. Chyba nie wiadomo jeszcze co było przyczyną? Cóż, szkoda młodej dziewczyny, miała całe życie przed sobą.
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję Wam dziewczyny
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
heej
znowu nie mam czasu na pisanie z Wami... a dzisiaj w nocy wyjeżdżamy na tropikalna wyspę do Berlina stwierdziliśmy,że skoro żaden wyjazd nie wypalił w te wakacje to chociaż tam pojedziemy ale w poniedziałek nad ranem juz będziemy w domciu
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zadomowienie
|
ach, tak czytam i czytam.....dobrze się czyta takie historie, jak Marylki
i rację masz, że dokładnie wiadomo bardzo szybko, że to ten jeden jedyny przynajmniej w moim przypadku też tak było poprzednie związki wydawały mi się całkiem udane, wydawało mi się, że problemy jakie w nich były są normalne, że tak po prostu jest.....no a teraz.....tak tylko po pierwszych trzech miesiącach czekałam aż coś się spieprzy...... a tu nic! po pół roku dalej nic, a znajomi czasem "rzygają" już naszym szczęściem ![]() ![]() mój związek krótki jest, ale wiem, że będziemy szczęśliwi, wiadomo, życie nie jest różami usłane, są i będą problemy, w końcu nawet czasem się kłócimy, bo ja to mam wredny i wybuchowy charakter, ale coraz lepiej się znamy i radzimy sobie z problemami ![]() wątki kulinarne mnie dziś nie dotyczą zero apetytu, coś tam zjadłam, ale głównie tabletki przeciwbólowe, które niewiele pomagają. Wygląda na to, że mam problemy z nerkami, nikt już właściwie nie wie, co mi jest.....najchętniej pozbawiłabym się "flaków" poza układem oddechowym i krwionośnym no ale koniec marudzenia ech, a te przykre wątki dzisiejszego dnia....w głowie się nie mieści, że ludzie są zdolni do takiego okrucieństwa..... faktycznie kara 21 lat więzienia to maksymalna możliwa w Norwegii, myśle, że przemyślą sobie swój system prawny.... Amy....smutne, miała fantastyczny głos, talent i niestety ogromne problemy z narkotykami, alkoholem, bulimią....ale wiadomo, że znamy tylko niewielką część prawdy.... miłego wieczoru Paniom życzę ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
ale też bym chciała pojechać w takie miejsce widzę, że Ty też z 14.07 znasz już godzinę, a my jeszcze nie....ale myślę, że powiem tak trochę wcześniej chyba o 13 zaczniemy ![]() ankieta wypełniona!
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na razie jestem tak daleko w tyle z przygotowaniami, że jeszcze mi się koszmary ślubne nie śnią ale podobno sny spełniają się na odwrót czyli wszystko będzie jak sobie wymarzyłaś
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Wy tez macie takie odczucia, że czas baaardzo szybko leci ... powiedziałabym nawet za szybko ... niedawno zaczynałam planować , a niedługo zostanie tylko 9 miesięcy do ślubu ...
Ostatnio dużo myślę o 1 tańcu i o prezentach dla rodziców. Słucham piosenek i myślę, która mogłaby być tą naszą ...
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem gdzie w ogóle ostatnio te dni mi uciekają
dopiero zaczęliśmy załatwiać najważniejsze sprawy i myślałam sobie: reszta później, przecież jest jeszcze tyle czasu. a teraz sie okazuje, że już wcale tego czasu tak dużo nie ma
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tak cholernie przykro mi się zrobiło, jak siostra przybiegła do mnie z tą wiadomością. Lubiłam jej twórczość po prostu! i nadal lubię, tylko teraz trochę inaczej
![]() A mój TŻ już w domku jest. Więc spadam dziewczynki!!!!!!
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samym początku mowilismy, że jak się zaczną wakacje zaczniemy myślec o zaproszeniach itd... poł wakacji zleciało a my nic ...
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam nadzieję,że będzie fajnie a to czy drogo to zobaczymy , my mieszkamy na pomorzu i jedziemy samochodem w 5 osób. wiec na paliwo wyjdzie mało za osobę ale wiadomo że tam się jednak trochę wyda . nie ma nic za free wczoraj byliśmy na gokartach i bylo tak ślisko na torze że wyleciałam z toru :/ mam ogromnego siniaka na ramieniu. boli mnie kark i nos, bo walnelam głową w kierownice... dobrze że miałam kask... oki muszę się trochę spakować, choć nie wiem za bardzo co wziąć :::P |
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

)i moge smialo powiedziec ze juz po kilku tygodniach czy po miesiacach wiadomo czy to ten czy nie 
Wcześniej nie sądziłam, że coś takiego jest w ogóle możliwe 
Ja też dobrnęłam do końca i muszę przyznać, że Wasza historia jest niesamowita, po prostu jak z bajki, a te romantyczne weekendy w europejskich stolicach, tęsknoty... Powiem Ci, że jak dla mnie to niezły materiał na scenariusz jakiegoś filmu! 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dopiero zaczęliśmy załatwiać najważniejsze sprawy i myślałam sobie: reszta później, przecież jest jeszcze tyle czasu. a teraz sie okazuje, że już wcale tego czasu tak dużo nie ma