|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja zauważyłam że też jak by mi wciągnął sie bardziej do środka pępek i do okoła się zrobił jak by siny?? tak troche kolor zmienił
#632 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Właśnie wysłałam TŻ do sklepu bo ostatnio mam fizia na deserki Monte
![]() ![]() Neska22 ja czuję to samo! |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeju ja też uwielbiam te deserki ale one u nas kosztują 6zł a dla mnei te małe 4 kubeczki to na 5 min bo one sa tak pyszne że je wpierdzielam w chwila moment ![]()
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
A mój pępek się nie zmienił
![]() idę spać, bo padam i oczy mi lecą, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
ja tez juz zmykam
![]() dobranoc ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
moj pepek tez sie nie zmienił, a chcialabym taki wystający
![]() a ja mam sposob na nude, mam swojego Tifusia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi już Żanetka z wątku mamuś lipcowo sierpniowych wytłumaczyła co mam zrobić następnym razem, teraz już było za późno a wcześniej takich żeczy o ograniczeniach nie wiedziałam. Przed chwilą coś pokombinowałam i ciezaroweczke udalo mi sie dopisać ale faktycznie jak by co to może przejeła byś te "przydatne informacje" bo jest tego więcej a ja już za bardzo poszaleć nie mogę. Czekam cały czas na forum tech. na odpowiedź. może mi ktoś coś doradzi.
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-07-30 o 11:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy słyszałyście coś o wzniesieniu becikowego???
![]()
#640 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobieta musi być na usg 3x w każdym trymestrze i być przed 10 tyg ciąży pod opieką lekarza tyle wiem ![]()
![]() |
#642 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ide do lozka poczytac ksiazke i spac. Dobranoc
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
ja wiem że jest tylko 1000zł becikowego i 1000zł za urodzenie dziecka czyli razem dostaje się 2000zł ale jak by zwiększyli becikowe to bym się nie obraziła ![]() ![]()
#644 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się jak to jest z porodami w Niemczech???? cytat: "jestem w 4 mieciącu ciązy i duzo dobrego słyszałam na temat szpitala w Schwedt, juz wczesniej sobie postanowiam ze jezeli sie da pojade tam rodzic, wiem ze trzeba mieć Europejska Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego wydawana przez NFZ na podstawie ubezpieczenia zdrowotnego, nie trzeba znać jezyka jest tam paru lekarzy mówiących po Polsku i paru Polaków. Za nic nie trzeba płacić. Na życzenie poród może odbyć się w wodzie, przez cesarskie cięcie lub w znieczuleniu. Przez cały pobyt w klinice kobiecie ma prawo towarzyszyć ktoś bliski, a po porodzie mogą wspólnie zająć osobny pokój wyposazony w telewizor i telefon. Osoba towarzysząca w zeszłym roku za dobę z wyżywieniem płaciła 20 euro." Trzeba być ubezpieczonym?? ja tu prywatnie w PL jestem ubezpieczona, mąż ma meldunek i pracę w De, ale mógłby mnie dopisać do ubezpieczenia bez konieczności mojego meldunku co? czy jak to wygląda?
![]()
#645 |
Wtajemniczenie
|
ja w brzuchu odczuwam czasami takie dziwne szmery więc to prawdopodobnie to są te pierwsze ruchy bo wczoraj na wizycie lekarz mi powiedział ze niebawem będe już czuć ruchy
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
oki uciekam do spania aukcje na allegro wygrałam więc moge iść spokojnie spać
![]() ![]()
#648 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Śpiochy
![]() Ja od 6:00 na nogach ![]() Cytat:
![]() Ale może się tak da ![]() A jak nie, to możemy się tak umówić, że Kasik czy inna dziewczyna zakładająca wątek w pierwszym oście umieści listę i linki do poprzednich wątków, a ta która będzie miała drugi post umieści resztę linków. Tak, żeby wszystkobyło na początku ![]() Tak czy siak, damy radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ty jeszcze masz tam Tzta, to może łatwiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jaką aukcję??? Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-07-30 o 07:41 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki mam do was pytanka: jakie bierzecie witaminu? Bo mom gin totslnie mine olewa zero informacji rzadnych zalecen wczoraj na usg nawet mi nic nie wyjasnil tylko search bije I jest ok a dla mine to za malo
![]() A drugie pytanko to w ktorym tygodniu robi sie usg 3/4d I ktore lepsze?
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-07-30 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja brałam na początku PregnaPlus, ale u mnie kosztują prawie 50zł za 30 tabletek to się przerzuciłam na połowę tańsze Witaminer Prenatal też za 30 tabletek. Kochane stwierdziłam, że z tym szefem nie bede sie kontaktowała wogóle, w poniedziałek jeszcze zadzwonie do UP czy mój staż ma zostać przerwany, we wtorek im zaniosę L4, jego tylko o tym poinformuję, od kiedy do kiedy. Pewnie się wscieknie, bo jeszcze na te 1.5 miecha mógłby dostac inna stazystkę, która by pracowała, ale nie będzie mógł tak zrobic, bo bd na L4. Jak juz sobie na to L4 pójdę to wezmę się do dalszej nauki jezyka niemieckiego, którego olałam po maturze, może zaczne książki czytać, bo ostatnimi czasy nie było na to czasu. Zła jestem, bo w żaden sposób nie znajde pracy, bo zakonczeniu stazu, bo kto chce przyjąć ciężarówkę do pracy? No własnie, nikt. :/ Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-30 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dołuj się tak z powodu braku pracy ja jestem w takiej samej sytuacji ![]()
![]() |
#653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie możesz go zapytać co masz brać? Chyba na pytanie Ci odpowie? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ceny Pregna Plus mnie gin od razu uprzedził, żebym sprawdziła ceny w różnych aptekach, bo mogą być kosmiczne ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-07-30 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę Pharmaton Matuelle - płaciłam 39zł za 30 tabletek - to też sporo
![]() Zoska chyba nie masz za bardzo wyjścia teraz jak odciąć się od tego faceta, bo dłuższa "współpraca" z nim może źle wpłynąć na Ciebie i Twoje dziecko ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Wstawiłam brzuch w klubie ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Co sądzicie o tych wózkach?? http://allegro.pl/nowosc-wozek-etno-...743216943.html widziałam nad morzem na żywo i spodobały mi się te kolory - chodzi o czarny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
[QUOTE/]
Co sądzicie o tych wózkach?? http://allegro.pl/nowosc-wozek-etno-...743216943.html widziałam nad morzem na żywo i spodobały mi się te kolory - chodzi o czarny ![]() ![]() ja się też nie znam na wózkach chyba kupię taki który mi się po prostu spodoba
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Własnie, gdyby mnie traktował po ludzku to bym nie kombinowała z tym L4, po tym co odwalił w piątek to już nie chce być w porządku, on chamski to ja też.
Co do tabletek, tak już myślałam żeby się po róznych aptekach przejsc. Po pregna plus miałam straszne mdłosci. Za ostatnią wypłatę chyba kupie już jakies potrzebne drobiazgi dla maleństwa , a potem to nie wiem, kombinowanie. Nic nie dostałam od tż-ta na urodziny, nic. Nie żeby nie miał kasy , na kwiatka ciętego za 3 złote by sie znalazło, faceci jakoś dziwnie przystępują do takich spraw, ja zawsze o nim pamiętam. Z królików też zrezygnowalismy, bo mozliwe, ze na zime Tż będzie jechał za granice, bo jego firma działa tylko w okresie letnim. Nie będzie miał się kto opiekować tymi królikami, bo ja nie bede z brzuchem biegać i królikami się zajmować. Mam jeszcze jedno pytanie, dla których pewnie odpowiedz jest oczywista, ale pytam , bo nie wiem do końca. Jeśli bede cały miesiac na L4 to czy lista obecnosci musi tez byc ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-30 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja napewno bede patrzec na to zeby miał - 4 pompowane koła, fajnie jakby przednie były skrętne - duża sztywną ( bo nieraz są takie materiałowe nakładki tylko) gondole bo zima trzeba bedzie odpowiednio opatulic malucha i zeby tam ciasno nie miał - regulowana i przekładana raczke - mozliwośc zamocowania fotelika - zeby sporttowke mozna było złozyc na leząco, w razie jakby maluch chcial sie zdrzemnąć -duzy kosz na zakupy i torbe na potrzebne pierdoły - na wage nie musze patrzec bo mieszkam w domku i niewiele schodów mam, ale dla blokowiczów mysle ze tez warto na to spojrzec to chyba wszystko ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-30 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.