|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Sidorcia a to zmienia postać rzeczy
![]() Ana-Ciebie też to tłumaczy,musisz chodzić z zatyczkami do uszu ![]() Aniap pozwolili jej zostać?? super,że dała radę,pewnie starszy brat wziął pod opiekę ![]() ja słysze różne opinie,niektórzy mówią,że dziecko tylko pod warunkiem,że ma skończone 3 lata może iść do przedszkola niektórzy jakoś rocznikowo,że jak 2,5 to już wystarczy pod warunkiem samodzielnego jedzenia i załatwainia potrzeb...nie wiem jak to jest czy Daniel ma szanse na przedszkole od następnego września czy za 2 lata wtedy będzie miał 3,5 latka nie wiem ogólnie co lepsze dla dziecka-ale chyba przedszkole zawsze więcej się uczy,tylko przerażają mnie te choroby |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
drcron ja z all kupuje nexta
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy możecie wjesc na ta strone i ja polubic proszę
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/...sLittleWalkers Ana dzieki myślałam że ze strony głównej nexta albo skąd indziej
|
#904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mojemu skórka z siusiaka się zsówa ale nie tak do końca
Ale jak to chyba megi pisała do 3 lat mają czas![]() Cytat:
Jak małemu kupilam geoxy to zrobił w nich kilka rundek po chodniku przy placu zabaw z autem, i mają prawie dziury na wylot z góry a gumowych czubkow tak szybko nie zcieraCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatni tydzień tak mi dali popalic że jakbym mogła cofnąć czas o 10 lat, i wiedziała to co teraz to bym się na dzieci nie zdecydowała. Wczoraj odpoczełam, i wogle byli grzeczni, i tz z boku, że już tak nie myślę ![]() I jak mnie wkurza jak ktoś komuś mówi że baba siedzi w domu z dzieciakami i nie ma co robić W pracy można od dzieci odpocząćCytat:
Zapisy są w okolicach kwietnia, możesz spróbować No to jeszcze tz pochwalę bo powiedział że mam sobie wekend zaplanować, da mi kasę i auto mam brać, i wyjechać na dwa dni i odpocząć sidorcia z tego twojego opisu wynika że waga ladnie tobie spada ![]() Kupiłam mojemu małemu kąpielowki z takimi dodatkowymi wszywanymi, specjalne na basen, że nie trzeba tych jednorazowych pieluch kąpielowych. Nówki w lumpku za 30 gr
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego mam to polubić? A ja tak pzaczełam liczyć w myślach ile tych butów Oliwka ma i wyszło mi że aktualnie ma jakieś 12 par ale moglam coś pominąć. Samych samdałów ma 6 par ale każe w innym kolorze Oczywiście do Sidorci to mi bardzo daleko![]() Niestety ale z dziewczynkami to tak jest że buty muszą pasować do ubioru. Co prawda i tak większość ciuchów różowa
|
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia świetne 4 najbardziej mi się podoba mała księżniczka ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Może uda się zmajstrować jakiegoś bejbika do tego czasu Maćka rehabilitantka dała syna do przedszkola jak miał 2,5 roku i porażka dzieciak strasznię się zmienił i wogóle szkoda gadać teraz żałuje że tak zrobiła ale nie miała wyjścia
|
|
#907 |
|
Rozeznanie
|
madzia, teraz 'aktualizowałam' podpis
![]() spada ta waga, ale słabo widać, chociaż brzuch mam bardziej płaski, o ile mój brzuch wogóle płaskim można nazwać :P dziękuję za komplementy w imieniu Natalki ![]() czy ma może któraś z was jakiegoś znajomego lekarza, a w szczególności chirurga w instytucie matki i dziecka w warszawie? bo operacja coraz bliżej... dziadek mojego tż'ta szuka znajomości właśnie tam, bo może uda nam się nawet za połowę ceny (czyli ok. 5tys) zrobić tą operację w tej nowej klinice która należy do ordynatorki(albo i 'szefowej') oddziału chirurgii, bo państwowo to istny koszmar
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia - ale co Ty chcesz - przez 0,5 miesiąca 6 kg to ładny wynik
![]() Niestety nie mam tam znajomości.
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
Pop może wkleisz zdjęcia Oliwki?
no fakt, 6kg to nawet sporo ale jeszcze duuużo mi zostało ![]() Mała ma straszny katar od jakichś 3 dni. Jak kichnie to gile ma aż po brodę. Psikam jej sinomarin 3 razy dziennie, wieczorem jej staram się odciągać, bo drze się strasznie jak to robię i wyrywa nawet jak trzymam na siłę. a jak zasnie na noc to poduszkę skraplam olejkiem eukaliptusowym. macie jakieś jeszcze sposoby? |
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
madzia takie "siedzenie" w domu z dzieciakami to jest ciężka harówa .
Mój Tż jest właśnie takiego zdania i mówi że w robocie nawet jak wymagająca to można odpocząć Cytat:
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Sidorcia, a co Ty tak chudniesz ładnie? Nie jesz czy jak?
na katar jeszcze podłozyłabym coś pod materacyk żeby główka była trochę wyżej (złożony ręcznik, płaską poduszkę) i można jeszcze wilgotną pieluszkę tetrową na łóżeczku zawiesić żeby lepiej się oddychało Cytat:
to ja chyba naprawdę nienormalna jestem jakaś-nie patrzę czy buty poasują do danego stroju tylko czy są miekkie, dobrze się zginają, są szerokie, bo mała ma szeroką stopę i wysokie podbicie i potem Gabrysia lata w jednych sandałkach do wszystkiego-spodni, spódniczek, spodenek. To samo z krytymi butami-ma chyba 2 pary, sandałków sportowych też dwie, takich letnich jedną, ale nieużywana jeszcze i nie wiem czy nie zwrócę, bo jakieś małe mi się wydają, jedne kalosze, jedne kapcie domowe i jedne trampki co do których ciągle mam obiekcje, że się w tym stopy pocą i jej nie zakładam. Nienormalna....
|
|
#912 |
|
Rozeznanie
|
mrowak, liczę 1200kcal dziennie, kolacja tylko białkowa, obowiązkowo na drugie śniadanie grejpfrut bo przyspiesza przemianę materii,owoce do max 16, jem kolacje 3h przed snem i kilka innych głupot.
ale kiedys mamy nasze nie patrzyły na to czy buty sa miekkie itp tylko czy ogólnie sa ale sama teraz patrze na budowe bucika, zeby nie było.
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-08-01 o 18:40 |
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale pewnie skończy się na tym że może w sobote lub w niedzielę, pojadę na rybki na cały dzień, ale wieczór w domuW środę jadę z chłopcami do Mielna na jeden dzień, wyjazd o 7 rano, jak tz do pracy wybędzie, a będziemy wracać tak żeby dzieci o normalnej porze spać położyć. Jutro tylko malemu słoiczków nakupię na cały dzień, i w sumie to tyle Za tydzień to już z tz na dłużej jedziemy, ale to niewiem jaka pogoda będzie, to choc teraz skorzystam ja i dzieci
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zastanawiam czy nad to durne morze jeszcze raz nie jechac skoro takie ladne pogody pokazuja,np.od 12-go
|
#916 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie tych butów z sidorcią macie, nie ma co sidorciu, natalka sliczna i strasznie mi sie podoba to zdjęcie z początku, na którym się tak ślicznie uśmiecha Cytat:
i to ma być ta terapia? ![]() Cytat:
Cytat:
fajne ceny Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Cytat:
jak to na kosmetyczkę?no i powiedz sama [z ręką na sercu], że ci terapia nie potrzebna... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Także sama widzisz, marudzisz, że o tobie nikt nie pamięta, a sama też nie mówisz jak do wrocka jedziesz Ana, miałaś wkleic zdjęcie łysej lejdi
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też patrzę jakie są buciki czy szerokie, czy zginają sie w odpowiednim miejscu czy jej nie uciskają. I wszystkie buciki, pomijając te do wody czy te na plażę, czy crosy, czy gumiaki, to reszta spenia wszystkie zalecenia. Ale gdy dziecko jest ubrane to patrzę na kolor. ![]() A mój TZ to uwielbia się sam ubierać pod kolor dziecka. Więc jak Oliwka np. na czerwono to on też czeroną koszlkę ubiera jak na żołto to on też ![]() Cytat:
Udanych wyjazdów. Mnie znajoma dzisiaj namawiała na wylot do Indii do SPA. Poleciałabym tylko szkoda mi dni wolnych bo jednak wolę je spędzić z dzieckiem. Tam pobyt 11-to dniowy ze wszystkimi zabiegami i odpowiednio dobraną indywidualnie dietą to koszt 1 tys. Euro. Więc nie jest to drogie - w Polsce wychodzi drożej. Tylko tam jeszcze dolecieć trzeba a to koszt ponad 2 tys. złotych
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pozwolenia pań to moje przedszkole prywatne więc tam i 6 miesięczne sa dzieciaki. Tylko w osobnej sali . Znalazłam ekipę do malowania dachu ufff ... Tylko żeby była pogoda .
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
a z tą karuzelą, to u nas w tym parku jest taka staromodnego typu-z konikami i 2zł kosztuje i rodzic może jechać z dzieckiem i go trzymać. I w ogóle ten pan bardzo miły-pozwala dzieciom siadać, oglądać koniki, zdjęcia dzieciom robić, sesje zdjęciowe ludziom-ustawia im odp. koniki w odp.tle żeby im zdjęcia dobrze wychodziły, daje dzieciom pilota do karuzeli naciskać
Jula i Lenka ładnie się bawiły (choć krótko), lenka jadła chrupki i powiedziałam jej żeby juli zaniosła-i posłuchała i potem już brała i sobie i dla juli i jej do łapki lub buzi wciskała. Słodkie to było. I fajnie mówiła "jula" W ogóle moje młode z dnia na dzień coraz bardziej rozgadane i wiele słów naśladuje (gwiazda-gagia, balon-balia, piłka-pila itp), niektóre coraz podobniejsze do pierwowzorów. Dziś to raz się zdarzyło, że powiedziała całkiem wyraźnie "antosia" (dziewczynka z książeczki), inne imiona jak maja, czy lula normalnie mówi Czekam jak wy na tą dobra pogodę, bo juz nas to siedzenie w chałupie wykańcza-dziś jak sie przejaśniło to poszłyśmy po południu do parkui nas po 30 min deszcz złapał i zas do domu....
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie chora sytuacja ale cóż ...
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-08-01 o 20:56 |
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cie w sumie nie rozumiem, co jest "chore"? -jechała drcron do tej ikei na zakupy, napisała do mnie smsa, akurat byłam w domu miałam czas i sie za 2h spotkałyśmy, taki spontan-to co ty byś się tak na komendę z bielawy tłukła żeby się na 1h spotkać z nami, czy o co chodzi, że piszesz, że "nie ładnie"? Ja się zawsze chętnie spotkam jak tylko we wrocku będziesz-daj znać. I tez nie widzę przeszkód żeby się na konkretne spotkano na konkretny dzień umówić w większym gronie
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-08-01 o 21:09 |
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam raj
![]() Przestawiałam Olę na jedno spanie w dzień , także wstaje koło 13stej i już do wieczora nie śpi , ok 21wszej odkładam ją do wyrka i śpi po minucie , potem zaprowadzam SZymka , ale jego to buziak i się wychodzi . także zajmuje to z myciem zębów jakieś 5 min i dzieci nie mam
|
#923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które na weselach ostatnio były - co się teraz nosi na takich imprezach ? Jakie trendy ? Dostaliśmy właśnie zaproszenie na październik i nie wiem co włozyć.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Zośka też juz tylko raz dziennie śpi
|
|
#924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
od jakiegoś czasu tylko czytam, bo jakoś nie mogę się wbić
Cytat:
ja nie znam nikogo, ale jak będziecie zbierać na operację to koniecznie daj znać!! każdy grosz wam się przyda Cytat:
a tz już gada, że tam jej dzieci będą zabawki zabierały i ona będzie nieszczęśliwa mrowak ja cię rozumiem, ja też nie lubię bez małej nigdzie jeździć a na noc to już w ogóle sobie nie wyobrażam ja ciągle na zegarek patrzę, czy można już się zmyć i lecę do małej... też czasem jestem zmęczona, ale zamiast odpoczywać gdzieś, wolę z nią spędzać czas... może to tak jak mówi P0P, najtrudniejszy pierwszy raz ![]() a z mojej to taki rozbójnik się zrobił... skubana potrafi podczas jazdy wyplątać się z pasów fotelika ehhh... dziś w nocy wstała w łóżeczku i przez 30minut krzyczała "mama"... poszłam do niej, położyła się, wróciłam do łóżka i znów... i tak chyba łącznie 1,5h nie spaliśmy w nocy normalnie ogień w gaciach
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
A u mnie wreszcie było pięknie i ciepło... Misiek w końcu spodenki założył
Cytat:
Cytat:
![]() Byliśmy dziś w Figlowisku, Misiek się wylatał a synek koleżanki to totalnie mokry wyszedł A we wrześniu pewnie pójdziemy na jego urodziny do takiej sali zabaw i może w prezencie kupię mu karnet z wejściówkami bo zabawki ma wszystkie jakie może dziecko zapragnąć![]() Michaś dziś pierwszy dzień bez cycusia... nawet wieczorem nie wołał jak zwykle Myślałam że gorzej będzie. Tylko co ja mam z pełnymi piersiami zrobić? Myślę przystawić jeszcze młodego w nocy jak się obudzi bo mniej świadomy będzie... Piję wielki kubek szałwiiAniaP a pieczesz chleb czasem na mleku/kefirze itp to nastawiasz z opóźnieniem? Nie psuje się? Bo chciałam na rano ciepły chlebek ale wlałam już jogurt a potem przeczytałam w instrukcji żeby nie zostawiać na kilka godz łatwopsujących się produktów i m.in. jogurt
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas zakończyć ten temat, jest już całkiem pokićkany i raczej nie dojdziemy do konkluzji ...
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
To mocniej musisz walić taką główką
Taki żarcik głupiutkiCytat:
Już kiedyś pisałam ze ja ze swoimi nic nie robiłam i po jakimś czasie zrobiły mi się "kulki". Dowiedziałm się że powinnam ściągać po troszku zeby tak nie było. Skończyło się na jednym antybiotyku.
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Natalka piękne ma te oczy Cytat:
Do przedszkola chciałabym go oddać ale muszę najpierw pracę znaleźć. U nas też prywatne przedszkole ale dofinansowane przez gminę. Doczytałam ostatnio że 4h pobyty dziecka są w nim darmowe nawet. Tylko nie wiem jak z miejscami. Muszę podzwonić
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
lindsley ściągaj po troszku ale tylko tak żeby nie bolało i szałwi na tony
Cytat:
Cytat:
wyciagać od razu i najlepiej kłaść na jakąs kratkę żeby od spodu też miał przewiew my kładziemy na suszarkę do naczyć taką metalową . To mieszadło TZ wyciaga kombinerkami ma już takie jedne do tego celu
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

Ale jak to chyba megi pisała do 3 lat mają czas
a były na przecenie zresztą on uważa ze powinnam iść na jakąś terapię bo jestem uzależniona od zakupów
Jak małemu kupilam geoxy to zrobił w nich kilka rundek po chodniku przy placu zabaw z autem, i mają prawie dziury na wylot z góry 

W pracy można od dzieci odpocząć

, na forum też nikt nie pisał o spotkaniu w ten weekend
Myślałam że gorzej będzie. Tylko co ja mam z pełnymi piersiami zrobić? Myślę przystawić jeszcze młodego w nocy jak się obudzi bo mniej świadomy będzie... Piję wielki kubek szałwii