Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 11:57   #871
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
na szczęście juz nie pada, mama zabrała maćka na spacer i ja też właśnie piore już drugi raz nastwaiłam i czeka mnie jeszcze jedno pranko ...
U mnie 3 leci,2 już wiszą i schnąRano zimno,a teraz gorąco się zrobiło jak diabli.Posrana ta pogoda jest.

Fajnie z tymi ciuchami.Czyli normalna jestem.Wow

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:59   #872
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I super. Mojemu się też nie da Ale to cieszy, że lakarka mówi, że to ok.
Megi ja już sama nie wiem czy tak ok musi mu się zsuwać czy nie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
U mnie 3 leci,2 już wiszą i schnąRano zimno,a teraz gorąco się zrobiło jak diabli.Posrana ta pogoda jest.
strasznie pokoćkana środek lata

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja mam córkę i nie wypowiem się na temat siusiaka. Ale to skomplikowanie brzmi jak o tych problemach piszecie.
bardzo, normalnie już nie wiem czy u nas jest dobrze, czy źle , dziewczyny dały mi teraz do myślenia
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:02   #873
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - własnie weszłam nk i zobaczyłam Twoje zdjęcie z noworotkiem. Pomyślałam od razu że już urodziłaś ale to chyba jednak nie Twoje bo dziewczynka a miał byc chłopak i trochę jednak za wcześnie. Ale Ty wyglądasz jak marzenie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:08   #874
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszka - własnie weszłam nk i zobaczyłam Twoje zdjęcie z noworotkiem. Pomyślałam od razu że już urodziłaś ale to chyba jednak nie Twoje bo dziewczynka a miał byc chłopak i trochę jednak za wcześnie. Ale Ty wyglądasz jak marzenie
P0P ja się wystraszyłam jak zobaczyłam ta fotkę hihihi w pierwszej chwili myślałam że urodziła a wygląda prześlicznie napatrzec się nie można
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-01, 12:11   #875
megi-megi
Zakorzenienie

Ja też niemal padłam, jak Agnieszkę zobaczyłam - ale to nie jej mała

Aneczka - ja myślę, że jednym chłopcom odrywa się skórka szybciej, innym wolniej. Dajmy im czas - w końcu to będzie bardzo ważna skórka w ich życiu
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:17   #876
sidorcia
Rozeznanie

mam nadzieję, że nie obrazicie się, jeśli zaproszę was do znajomych na facebooku? przynajmniej te, których imiona mniej więcej znam :P
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:22   #877
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też niemal padłam, jak Agnieszkę zobaczyłam - ale to nie jej mała

Aneczka - ja myślę, że jednym chłopcom odrywa się skórka szybciej, innym wolniej. Dajmy im czas - w końcu to będzie bardzo ważna skórka w ich życiu
Megi hihi no właśnie wiem, nie chciałabym czegoś zaniedbać

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że nie obrazicie się, jeśli zaproszę was do znajomych na facebooku? przynajmniej te, których imiona mniej więcej znam :P
no coś ty
20-12-14 10 tc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 12:24   #878
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze gada tu głupoty :P
To czekam na zaproszenie
Stary 2011-08-01, 12:29   #879
sidorcia
Rozeznanie

aneczka, czy Ty jesteś z miasta na literę B? o ile dobrze pamiętam?

izazula ja nie dotykam blizny bo mam nieprzyjemne uczucie, poprostu nie czuję tego miejsca, mam zdrętwiałe, czy coś :P

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-08-01 o 12:40
Stary 2011-08-01, 12:29   #880
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dusia tak od 7.07

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-08-01 o 12:44
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:55   #881
drcron
Zakorzenienie

Sidorcia mi bedzie bardzo milo jak dołączysz do grona moich znajomych

a mnie szlak trafi nie moge wam napisac co wywęszylam bo wciąż ktoś wlazi i cos odemnie chce

dowiedziałam się dzisiaj ze mojego tżta kuzynka jest w ciąży dodam tylko że ona nie chciała drugiego dziecka ale jej zazdroszczę chyba zmolestuję Tżta na drugie dziecko a co tam najwyżej tynk ze ścian będziemy jedli albo na nocki go gdzieś jeszcze wyslę do pracy

mój tż zabronił mi już wchodzić do sklepów z ubrankami dla dzieci bo zawsze z czyms wyjdę nie ważne że to jest nam nie potrzebne i mase rzeczy mamy z metkami ale zawsze cos może się przyznac a moja Julka chyba bije tu wszystkie dzieci jeśli chodzi o ilość bucików dobrych na teraz ma tak :
balerinki różowe swiecące
dwie pary takich ala balerinek ale takich do kostki zapinanych na napa
3 pary tenisówek dwie krótsze do kostki i jedne pod kolanko
kozaczki ażurkowe
2 pary sandałków
2 pary klapków Crocsa
jede butki takie na basen te szmaciane
2 pary adidasków
i 3 pary kapci w których nie chodzi
a ostatnio chcialam jej kupić adidaski takie za kostkę ale Tż mi nie pozwolił a były na przecenie zresztą on uważa ze powinnam iść na jakąś terapię bo jestem uzależniona od zakupów
ale dodam ze sobie mało kupuję a naj mniej to Tżtowi ostatnio

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:10   #882
anakazar
Zakorzenienie

drcron wiedziałam,że mnie Ty właśnie pobijesz w ilość butów-poprawiłaś mi samopoczucie jak cholera

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-01, 13:12   #883
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aneczka, czy Ty jesteś z miasta na literę B? o ile dobrze pamiętam?

izazula ja nie dotykam blizny bo mam nieprzyjemne uczucie, poprostu nie czuję tego miejsca, mam zdrętwiałe, czy coś :P
tak tak

ja też mam odrętwiałą bliznę po cc
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-01, 13:12   #884
P0P70
Zakorzenienie

Megi- wlazłam teraz na FB i wiedziałam zdjęcia Igora. Już dawno go nie widziała ale przystojniak rośnie. A na jednym zdjęciu to on coś takiego dziwnego brązowego je. co to? Bo wygląda troche podejrzanie

Stary 2011-08-01, 13:14   #885
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi- wlazłam teraz na FB i wiedziałam zdjęcia Igora. Już dawno go nie widziała ale przystojniak rośnie. A na jednym zdjęciu to on coś takiego dziwnego brązowego je. co to? Bo wygląda troche podejrzanie
Pierniczek w czekoladzie - chyba powinnam podpisać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:15   #886
sidorcia
Rozeznanie

Smile Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

drcron, niestety chyba moja mała bije rekord jeśli chodzi o swoje obuwie... xD
ma jedynie za duże kalosze różowe w kropki ciemne, i niebieskie balerinki zapinane przy kostce. więc wychodzi jakieś 25 par :P
gdzie kupiłaś buciki na basen?

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Sidorcia mi bedzie bardzo milo jak dołączysz do grona moich znajomych

a mnie szlak trafi nie moge wam napisac co wywęszylam bo wciąż ktoś wlazi i cos odemnie chce

dowiedziałam się dzisiaj ze mojego tżta kuzynka jest w ciąży dodam tylko że ona nie chciała drugiego dziecka ale jej zazdroszczę chyba zmolestuję Tżta na drugie dziecko a co tam najwyżej tynk ze ścian będziemy jedli albo na nocki go gdzieś jeszcze wyslę do pracy

mój tż zabronił mi już wchodzić do sklepów z ubrankami dla dzieci bo zawsze z czyms wyjdę nie ważne że to jest nam nie potrzebne i mase rzeczy mamy z metkami ale zawsze cos może się przyznac a moja Julka chyba bije tu wszystkie dzieci jeśli chodzi o ilość bucików dobrych na teraz ma tak :
balerinki różowe swiecące
dwie pary takich ala balerinek ale takich do kostki zapinanych na napa
3 pary tenisówek dwie krótsze do kostki i jedne pod kolanko
kozaczki ażurkowe
2 pary sandałków
2 pary klapków Crocsa
jede butki takie na basen te szmaciane
2 pary adidasków
i 3 pary kapci w których nie chodzi
a ostatnio chcialam jej kupić adidaski takie za kostkę ale Tż mi nie pozwolił a były na przecenie zresztą on uważa ze powinnam iść na jakąś terapię bo jestem uzależniona od zakupów
ale dodam ze sobie mało kupuję a naj mniej to Tżtowi ostatnio
jak zwykle dodałam zdjęcia za duże, ale już nie chce mi się zmniejszać.

1,2 - kolekcja butów
3,4 - kluseczek mamusi
5 - gotowa na spacer
6 - drzemka :P (zazwyczaj śpi tak rozłożona)
7 - moje pierwsze mazaki
8 - farbki do malowania palcami
9 - tam jest ptaszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00063.jpg (111,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00062.jpg (165,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00052.jpg (62,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00055.jpg (61,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00037.jpg (79,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00005.jpg (93,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00008.jpg (86,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00035.jpg (56,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00024.jpg (155,0 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-08-01 o 13:23
Stary 2011-08-01, 13:15   #887
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie
U nas przestało padać nad ranem po dobie mocnych opadów, 17 st i zupełanie bez słońca jakby zaraz miało padać .

No i leje znowu

Z tymi siusiakami to brzmi bardzo skomplikowanie. Na szczęście nie mam tego problemu ale pamiętam jak siostrzeniec miał kilka lat (chyba w przedszkolu) to miał cos tam nacinane bo mu się zsuwało ale nie do końca. Miejscowe znieczulenie, ciach i po kilku dniach było po problemie. Po nacinaniu przy kąpieli trzeba mu było zsuwać i nasuwać po kilka razy ale był taki sprytny że sam sobie to robił. Inaczej był ryk.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Uwaga-chwalę Gabrysię, bo jestem z niej dziś wyjątkowo dumna-bez większych wstępów i podchodów zrobiła dziś pierwszą kupę na nocnik!!!!! Tak po prsotu-zobaczyłam, że coś się święci, zapytałam czy usiązdie na nocniku, zgodziła się, wzięłyśmy książeczkę i czytałyśmy do skutku (jakieś 5 minut). W szoku byłam, że tyle wytrzymała bez ruchu i nie wystraszyła się jak nocnik zareagował fanfarami
a najlepsze było to, że wcale mi nie chciała z tego ustrojstwa zejść i koczowałam w tej lazience na podłodze kolejne z 10 minut

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
po pierwszerj też mnie nie bolało ale bliznę miałam okropną bo mi się bliznowiec zrobił , tak mnie pięknie baba na inflanckiej zszyła . Teraz mam prawie nie widoczną bo się facio postarał jak zobaczył tą poprzednią to już zrobił żeby jak najlepiej było .
Ja mam bliznę prawie niewidoczną - taka biała grubsza nitka. Normalnie mi nie przeszkadza nawet odrętwiały brzuch ale przy takiej pogodzie to cholery dostaję

Cytat:
Izazula to nie od wiekuMnie też jeszcze czasami zaboli-szczególnie przy większej zmianie pogody.

No!A ja pojechałam min.po nocnik i zapomniałam kupić.Ja codziennie Ninie zmieniam do 10 pampersów.Co godzinę pampers napompowany jak cholera.Zaczęła Nina pić jak Sary Zosia-wali po 7-8 dziennie butli tych po 260 mlPijaczke mam w domu i zasikańca.Wczoraj tż jej ściągnął pieluche zlaną na maksa na 15 min. przed kąpielą i latała z gołą pupą.Efekt taki,że dwie wielkie kałuże narobiła na podłoge

?
Ja też często puszczam Zosię z gołą dupcią. Leje wtedy gdzie się da jak nie zdążę posadzić. Zauważyłam że szybciej się posika jak ma coś na pupci niż jak jest goła.

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
to i ja wstawię troszkę zdjęć z naszego spotkanka z Evitką i Lenką szkoda że Młoda z Dawidkiem nie mogla się przyłączyć ale może uda się następnym razem
Ale się dziewczyny zakolegowały

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Lepszej kombinacji wymyślić nie można było...
Bezmózg totalny. Chyba bym ubiła mimo że w ciąży

Cytat:

A my to misimy naszej jakąś ściankę wspinaczkową zrobić bo ona też uwielbia sie wpinać. A najlepiej jest jak coś zobaczy na blacie w kuchni. Najpierw odchodzi trochę dalej tak aby widzieć co tam jest. Analizuje w myślach. Podchodzi blisko o podciąga sie na rękach tak że nogi w piwietrzy potem jedną rękę odrywa i chwyta to co napierzyła. Silne ręce ma. Na narożnik też juz nie wchodzi od przodu tylko od tyłu czyli od strony oparcia - kilka razy juz zleciała ale jakoś jej to nie odstrasza.

A my w sobotę przez przypadek przechodziliśmy przez wesołe miasteczko. I zastanawialiśmy się czy czasem mała nie zechciałaby pojeżdzić na takiej karuzeli. Ale powiem Wam ze ceny takiej przyjemności mnie powaliły. Bo dziecko do 7 lat musi być pod opieką dorosłego a każdy bilet to 7 zł. Czyli 3 minutowa wątpliwa przyjemność kosztuje 14zł. Chyba troche przesadzają z tymi cenami. GDyby zjechali z ceny to mieli by więcej klientów. Oczywiście nie wsiadłam z małą. Bo z tamtąd nie byłoby jak wysiąć a jak małej sie nie spodobałoby - i chyba jeszcze za mała na tego typu zabawy
Taka ścianka to super pomysł. A swoją drogą to podobno masz wcześniaka .

W Chorzowie wstęp do Wesołego Miasteczka kosztuje 50 pln dla dorosłego i można korzystać ile się chce. Ciekawe jak karuzele po wszędzie są ograniczenia wiekowe niedostępone dla naszych dzieci.
Wybieramy się w drugiej połowie sierpnia choć ja tylko na spacer bo nikt na szaleństwa mnie nie namówi

Cytat:
Ja z takim wyprzedzeniem kupuje jej rzeczy w których na pewno będzie chodziła-obojętnie jaka pora roku będzie.Spodnie dresowe,dzinsy,leginy,blu zki krótki/długi rękaw,spódniczki,kardigan y,bolerka,sweterki.Wstrzy muje się tylko z butami,kurtkami,czapkami. Ja uwielbiam kupować jej ubraniaO zabawki dba tż i babcieOczywiście,że kupuje jej za dużo ubrań i zdarza się,że coś założy tylko raz.Samych butów dobrych na siebie ma aktualnie 9 parale co poradzę na to,że tyle świetnych rzeczy na mnie w sklepach czycha i aż prosi"wez mnie plis"

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Od razu lepiej na sercu

Jakbym tylko mogła to bym tak samo robiła.
Sporo dostaję już większych więc dokupuję tylko na bieżąco co trzeba.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój mały dzisiaj mocno sobie szafką palca przytrzasnąłnie mógł go wyciągnąć i ciągnął nim na siłę zanim doszłam. Ma spuchniętego. Poczekam aż się wyśpi i zobacze czy dalej spuchnięty i czy nie sinieje. Mam w pokoju jedną szafkę przy biurku co jest otwierana i nie zabezpieczona, to musiał sobie coś zrobićtaśmami pozaklejałam, bo jest nie używana.

Ide spać, w nocy kiepsko spałam, mały się kręcił, a ja mam sen czuły

.
Zosia też niedawno sobie przytrzasnęła palca że hej. Był granatowo-fioletowy. Wsadziłam pod lodowatą wodę a później przykładałam okłady żelowe (takie na cycki). Mała koza nie umiała wyciągnąć palca i bardziej go przytrzaskiwała (aż mnie boli jak myślę).

A ze spaniem to chyba się znowu skumali bo u nas wogóle spania nie było
Stary 2011-08-01, 13:26   #888
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Cytat:
tak tak

ja też mam odrętwiałą bliznę po cc
Mi ginek powiedział że to normalne i czasem już tak moze zostać bo przy cięciu uszkadzane są nerwy czuciowe.

Cytat:
drcron, niestety chyba moja mała bije rekord jeśli chodzi o swoje obuwie... xD
ma jedynie za duże kalosze różowe w kropki ciemne, i niebieskie balerinki zapinane przy kostce. więc wychodzi jakieś 25 par :P
gdzie kupiłaś buciki na basen?
Przy ilości butów łapię się za głowę
Natalka to fajniutka dziewczyna
Stary 2011-08-01, 13:28   #889
P0P70
Zakorzenienie

A ten jaki fajny pomimo że Romet:
http://www.sklep.romet.pl/romet_moto...ry/art855.html

Megi - Zdecydowanie podpisz bo ostatnio opisywałaś przygody z kupką a teraz to zdjęcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:34   #890
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

nie widze mojego posta którego pisałam dzisiaj między innymi o siusiaku Wy widzicie to?

Sidorcia super foteczki ale czyś Ty oszalała????

po co kupujecie tyle butów jak im tak szybko stópki rosną?Daniel ma jedne buciki ok miesiąca
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:38   #891
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
nie widze mojego posta którego pisałam dzisiaj między innymi o siusiaku Wy widzicie to?

Sidorcia super foteczki ale czyś Ty oszalała????

po co kupujecie tyle butów jak im tak szybko stópki rosną?Daniel ma jedne buciki ok miesiąca
moja ma jedne buciki 2 miesiące około.
moja mama trochę nakupowała ale nie wszystkie, pracuje w sortowni używanej i nowej odzieży,i buciki małej nowe z metkami przynosi za pół a czasem mniej ceny sklepowej
Stary 2011-08-01, 13:39   #892
P0P70
Zakorzenienie

Sidorcia - Natalka jest cudna, przeurocza, śliczna A domyłaś ja po tych flamastrach

Stary 2011-08-01, 13:41   #893
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak - ja ty proszę o nocniku nie pisać, skoro niektóre dzieci (czytaj: Igor) nie chcą w ogóle usiąść na nocniku i jak się je posadzi, to w ciągu sekundy uciekają jak najdalej mogą Że już nie wspomnę tu o tym, co pisała Madzia, jak jej dziecię się upomina o nocnik
Proszę skończyć ten temat!!!!!!!!!!!!
he he nie martw się moja też nie chce siedzieć na nocniku

Cytat:
Izazula to nie od wiekuMnie też jeszcze czasami zaboli-szczególnie przy większej zmianie pogody.

No!A ja pojechałam min.po nocnik i zapomniałam kupić.Ja codziennie Ninie zmieniam do 10 pampersów.Co godzinę pampers napompowany jak cholera.Zaczęła Nina pić jak Sary Zosia-wali po 7-8 dziennie butli tych po 260 mlPijaczke mam w domu i zasikańca.Wczoraj tż jej ściągnął pieluche zlaną na maksa na 15 min. przed kąpielą i latała z gołą pupą.Efekt taki,że dwie wielkie kałuże narobiła na podłoge

Kupiłam jej kredki,blok i farbki.Dzisiaj lata z całą okolicą ust niebieską od podjadania kredki,a wysiedzieć przy stoliczku też nie potrafi i staję mi na tym blacie do pisania

ania powiedz mi jak "idą"ubranka nexta?chcę małej zamówić kurtke,kamizelkę i nie wiem jak rozmiarowo brać?jak nasz h&m?czyli,że rozmiarówka trochę większa?
takie same mniej wiecej jak z HM są

Cytat:
Sara cieszę się że weselisko sie udało tez chciałabym się pobawić na jakimś weselu ale nikt z mojej rodziny się nie szykuje

My jednak niedziele mieliśmy wolną i wybraliśmy się do Wrocka na zakupy kupiłam sobie pare rzeczy w ramach prezentu imieninowego Maciej śmigał po magnoli jak szalony uciekał nam ciągle do smyka hehehe nie chciał wyjść z działu z maskotkami musieliśmy kupić mu pieska oglądaliśmy też autka ale nic nie kupiłam za duży wybór

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

oj nasz u fryzjera strasznie płacze ... ale ja kupiłam maszynkę i teraz sama go strzygę
he he nie ma nic w sklepie to źle jak za duży wybór też źle , no ale babie się nie dogodzi

Cytat:
Ta kobieta to jakaś niepoważna. Jak mogła siąść za kierownicą w takim stanie i bez prawa jazdy.

Lenka i Julka widać ze sie juz polubiły i świetnie się bawią razem. Super plac zabaw.

A my to misimy naszej jakąś ściankę wspinaczkową zrobić bo ona też uwielbia sie wpinać. A najlepiej jest jak coś zobaczy na blacie w kuchni. Najpierw odchodzi trochę dalej tak aby widzieć co tam jest. Analizuje w myślach. Podchodzi blisko o podciąga sie na rękach tak że nogi w piwietrzy potem jedną rękę odrywa i chwyta to co napierzyła. Silne ręce ma. Na narożnik też juz nie wchodzi od przodu tylko od tyłu czyli od strony oparcia - kilka razy juz zleciała ale jakoś jej to nie odstrasza.

A my w sobotę przez przypadek przechodziliśmy przez wesołe miasteczko. I zastanawialiśmy się czy czasem mała nie zechciałaby pojeżdzić na takiej karuzeli. Ale powiem Wam ze ceny takiej przyjemności mnie powaliły. Bo dziecko do 7 lat musi być pod opieką dorosłego a każdy bilet to 7 zł. Czyli 3 minutowa wątpliwa przyjemność kosztuje 14zł. Chyba troche przesadzają z tymi cenami. GDyby zjechali z ceny to mieli by więcej klientów. Oczywiście nie wsiadłam z małą. Bo z tamtąd nie byłoby jak wysiąć a jak małej sie nie spodobałoby - i chyba jeszcze za mała na tego typu zabawy
Ja byłam w bułgari i tam bilet kosztował 6 zł to była taka karuzela gdzie na takiej platformie były ustawione różne cuda i to się kręciło w koło i mi facet kazał stać obok Oli i jej pilnować i nic za to nie zapłaciłam wkońcu to nie dla mnie atrakcja tylko dla dziecka . Potem jeździłam z szymkiem autkami to też się płaciło za autko 6 zł a nie za to że jadą dwie osoby pomyśleli . wkońcu i tak ten samochód jedzie czy jest tam jedna osoba czy dwie

Cytat:
Dziewczyny które kupują ubrania do przodu ania,bao kupujecie już na 104 może?Bo ja teraz na aukcje trafiłam gdzie gościu miał tanio nową kolekcje h&m i siostre obkupiłam w dresy i Nine przy okazji też i mogą sobie ubrania tyle leżeć,nie?Na 92 Nina obkupiona,na 98 też i na 104 zaczynam kompletować.Powiedzcie,że wy też(będzie mi lżej)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A u nas na szczęście słońce nieśmiało wygląda za chmur.I pralka lata od rana,bo kosza już domknąć nie szło tyle brudów do prania nam się nazbierało.
Ja mam parę na 104 . i też takie nie raz kupuję i tak jak Ty są to rzeczy całoroczne

Cytat:
A ten jaki fajny pomimo że Romet:
http://www.sklep.romet.pl/romet_moto...ry/art855.html

Megi - Zdecydowanie podpisz bo ostatnio opisywałaś przygody z kupką a teraz to zdjęcie
Fajny choć przyznaj że się romet ceni to była kiedyś tania Polska firma a teraz nawet z rowerami to pogłupieli a wsio robią w chinach prawie . Za tą cenę to i włoski skuter znajdziesz . Rozumiem skoro mają gorsze opinie kupić taki za 2 koła ale nie za 5.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Moja Ola dziś była dwie godziny z szymkiem w przedszkolu nie płakała a jak przyszłam zostałam olana na rzecz zabawek

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

sidorcia a gdzie taka sortowania ? I tam mają jakąś hurtownie ?
Czy można kupowac same rzeczy dla dzieci czy taki mix ? Napisz mi jak mozesz na PW
Stary 2011-08-01, 13:41   #894
anakazar
Zakorzenienie

sidorcia przepraszam,ale ja czuję się już w pełni rozgrzeszona i zdrowa
Teraz to mam wątpliwości co do Ciebie
Natalka super dziewczynka.

oliwka ja kupuje,bo do mnie rzeczy z półek sklepowych krzyczą

Stary 2011-08-01, 13:43   #895
drcron
Zakorzenienie

Sidorcia wow ile butów mój tz by zapytal na który sklep napadlaś

wiecie co ostatnio babcia Julkę domywała po flamastrach mleczkiem do czyszczenia zlewów myslałam że zejdę na zawał jak wrocilam do domu i ona mi oznajmiła w czym dziecko myła

Natalka cudna

Stary 2011-08-01, 13:45   #896
anakazar
Zakorzenienie

ania a brałaś może Oli kurtkę białą z grochy kolorowe z nexta?albo kamizelke w grochy?

Stary 2011-08-01, 13:46   #897
drcron
Zakorzenienie

zapomniaalm dodać butki na basen są teraz u nas w Rrossmanie dopiero eraz je dali niezły poślizg maja wzięłam jej dwie pary na wszelki wypadek jedne wieksze co by na jesień i zime miała na basen

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 13:46   #898
ania p
Zakorzenienie

ana nie brałam bo ty juz pewnie o nowej kolekcji mówisz a mi agnieszka jeszcze ze starej wysyłała dla Oli kupiłam tylko bluzę na 1.5- 2 lata która jeszcze jest za duża , wiecej brałam dla Szymka

Moja ma 5 par butów i myślałam że dużo he he szymek też ma ok 5 szt
Stary 2011-08-01, 13:46   #899
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny dajcie stronke nexta z której zamawiacie rzeczy

Stary 2011-08-01, 13:49   #900
sidorcia
Rozeznanie

Pop, nie da się tak łatwo zmyć tych mazaków, chociaż pisało, że łatwo zmywalne ;/ 3 kąpiele i dopiero się zmyło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości