| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-01, 22:19 | #931 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat: 
 ja miałam taką prostą sukienke, teraz to obojetnie co się zakłada. Najwięcej osob właśnie w krótkich prostych sukienkach, można też spodnie i jakąś bluzeczke. Lenka i Julka bardzo wysokie się wydają, zdjęcia super Natalka slicznotka  Byłam dzisiaj w biedronce, kupiłam małej ten fartuszek, ciastoline i kolorowanki. Zosia zadowolona, lepiła już z ciastoliny   U nas pełno jeszcze leży tych farbek i innych rzeczy.. Ja Zosie też zapisuje do przedszkola w przyszłym roku, chce żeby od września już chodziła. 
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | |
|     | 
|  2011-08-01, 22:25 | #932 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat: 
  A prezenty a właściwie koperty ? 
				__________________ Żmijka najsłodsza | |
|     | 
|  2011-08-01, 22:28 | #933 | |
				 | 

Cytat: 
  na tym weselu nie dawali prezentów, młodzi chcieli pieniądze. Rozmawiałam ze świadkową i niektórzy dali pod kosciołem tylko kwiaty lub książke i nic więcej;/ dla mnie to już chamstwo 
|     | 
|  2011-08-01, 22:32 | #934 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  Gorący chlebek położyłam na drewnianą deskę i było ok. 
				__________________ Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami   Michaś  | |
|     | 
|  2011-08-01, 22:35 | #935 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Problem tylko ile ? 
				__________________ Żmijka najsłodsza | |
|     | 
|  2011-08-01, 22:37 | #936 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

zalezy kto to dla ciebie..... zazwyczaj tyle zeby pokrylo koszty za was

| 
|     | 
|  2011-08-01, 22:38 | #937 | |
				 | 

Cytat: 
 no tak jak młoda napisała zależy kto to dla was jest. My bylismy u kolegi teraz i daliśmy 600 zł, ale na prawde dają różnie 
|     | 
|  2011-08-01, 22:43 | #938 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Konin 
				 | 

Cytat: 
 Sytuacja z dzisiaj: od 16 do 18 prowadziłam zajęcia jak co tydzień, TZ w tym czasie poszedł z małą na spacer. Po zakończeniu zajęć natychmiast załączyła mi się lampka "dołączyć do nich na spacerze". Przecież nie jestem niczym zajęta, skończyłam robotę to muszę być z nią. Powstrzymałam się tylko dlatego, że znalazłam sobie zajęcie pt. wyprać i wywiesić ciuszki Gabryśki i posprzątać w kuchni. Nie umiałabym np. pooglądać TV albo poczytać w tym czasie. Jak nie jestem z nią to ciągle coś robię. A jak mam chwilę czasu to powinnam być z nią. Plus jeszcze myśli typu "TZ tyle już się nią zajmuje-czas go zmienić." Ciężko to wyjaśnić, a szczególnie na odległość. Nie piszcie, że to chore bo tyle to sama wiem... No, i dlatego ciężko mi nawet myśleć o jakimś wyjeździe. 
				__________________ http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png | |
|     | 
|  2011-08-01, 22:52 | #939 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

minka, my cały czas zbieramy, mamy fundację, zbieramy 1% podatku i darowizny, chociaż ja założę małej konto w banku i tam też będę coś odkładać, i wpłacę to, co mamy, choć jest tego bardzo niewiele. bo prywatna operacja wiadomo, więcej plusów ma, ale całkowity koszt to 10tys zł     jakie to szczęście, że ja mam dziewczynkę i nie muszę martwić się o stulejkę itp. chociaż czasem jak mała leży bez pampersa, to próbuje tam sobie grzebać, i boję się że kiedyś się porządnie podrapie, wtedy będzie problem  mrowak, też tak mam, żadko, bardzo żadko ją zostawiam z kimś, jeśli już to jak zasnęła na noc wtedy jadę z tżtem szybko na zakupy (tylko jeśli mamy baaardzo dużo do kupienia lub jeśli mamy z kim zostawic) do tesco całodobowego. tak to mała jest ze mną 24h/dobę. Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-08-01 o 22:56 | 
|     | 
|  2011-08-01, 23:10 | #940 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  bo taka prawda . I taka licytacja szlag człowieka trafiał . No ale są ludzie i ludziska jedni robią wesele licząc że się zwróci ( biorąc no kredyt ) inni po to by być z bliskimi i robią takie i za tyle , na jakie ich stać . Choć myślę że te 200-300 zł by wypadało wiadomo i miło by było , choć nie każdy ma  No i ja nigdy nie kupuję kwiatów tylko zawsze czekoladki , wino czy np puszczam totka w koszcie kwiatów i daję w kopercie . U mnie np talerzyk kosztuje 130- 160 zł więc staram sie żeby za to się zwróciło . Choć od wielu lat nie daję nic bo zawsze nas proszą znajomi o auto żeby ich zawieźć do ślubu , odpada mi prezent i wymyślanie ile dać . na swój koszt auto stroimy tak jak chcą młodzi , tankujemy , wieziemy nie raz ludzi na foty itp . Do tego gratis kierowca w postaci mojego TZta .  Najlepszy numer był terAZ u mojej przyjaciółki bo ktoś musiał jechać drugim autem z dziećmi ( Ola plus jej dziewczyny ) a ja byłam świadkową więc musiałam byc z nią . Także ja ich wiozłam - miny ludzi na miescie bezcenne   zamiast prezentu ufundowałam jeszcze młodej i sobie kwiatki które ona wybrała . 
				__________________ *Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny | ||
|     | 
|  2011-08-02, 00:31 | #941 | ||||||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: zachodniopomorskie 
				 | 

Cytat: 
 ja będę zapisywać Lenkę do żłobka od 2 latek, boję się tych chorób dziecięcych zbiorowych ale cóż  najwyżej zrezygnujemy jak będzie mocno chorować i mała wróci do babci. dzieci w grupie szybko się uczą różnych rzeczy, Cytat: 
   Cytat: 
  że niektóre sandałki nie mają krytych pięt tylko paseczki. Moja Lenka wszystkie buty ma z zakrytą piętką, sandałki też, oprócz crossów czy jak to się pisze. Wy też takich używacie z odkrytą piętką?????? Cytat: 
  żabym ja sobie mogła pozwolić na takie wczasy tylko dla siebie, narazie marzenie  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  widzę, że nie jestem z tym sama. Po pracy pędzę do domu, żeby być z Lenusią. Jak tż zabiera ją w weekend na spacer żebym mogła np. posiedzieć na wizażu to ja w tym czasie piorę, sprzątam, układam zabawki w pokoiku Lenki  myślę, że takie myśli mogą wynikać z faktu, iż mało widzę dziecko w ciągu dnia. Pracuję od 8-16 czasami do 17 . Mój tż zawozi oraz odbiera Lenkę od mamy, po drodze robi zakupy i w domu gotuje obiad. Jak przychodzę wszystko jest cieplutkie na stole gotowe do spożycia  wtedy często mam poczucie, że spędzam z nią tak mało czasu że weekendy powinny być "moje" a tż niech odpocznie. Cytat: 
 fajny pomysł na prezent ten ustrojony samochód, ja na miejscu młodej byłabym przeszczęśliwa Bao Kubulinek jest boski, ma piękne brązowe oczyska, już za nim dziewczynki latają a co będzie w wieku nastoletnim??? Zdrówka dla niego  Drcron i Evitka wasze gwiazdeczki ładnie się bawiły razem, przynajmniej tak wynika ze zdjęć  śliczne dziewczynki Asiulek Wercia jest przesłodka  a mama niezła laseczka, w kilku(nastu)  zdjęciach widać, że wczasy udane. dobrze, że dałaś zdjęcia z plaży bo nie uwierzyłam bym, że mieliście taką piękną pogodę  Sidorcia Twoja Natalka jest bardzo fotogeniczna, ma piękny uśmiech i śliczne duże oczyska. Zazdroszczę włosków(takie gęste i długie i można kitki robić i warkoczyki  ) Ja po wczasach i po urlopie  . Wyjazd się udał i ogólnie jesteśmy zadowoleni. Lenka była grzeczna i było o niebo lepiej niż na jednodniowym wypadzie nad morzem. ładnie spała od 20stej a my z moją siostrą i jej tż drinkowaliśmy na tarasie. Rano wszystkim "domownikom" robiła pobudkę o 7 rano  Jutro wstawię jakieś fotki. Zmykam, bo jutro do pracy   
				__________________ Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja  27.04.2017 CC Edytowane przez aixa Czas edycji: 2011-08-02 o 00:33 | ||||||||
|     | 
|  2011-08-02, 00:41 | #942 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Unosi się unosi... i jak tu spać? Tylko ciasto się nie wymieszało dobrze, chlebek nie wyrósł i taki "pognieciony" trochę jest... Ale i tak pyszny    
				__________________ Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami   Michaś  | 
|     | 
|  2011-08-02, 08:15 | #943 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  ale nie pomuślałam o tym że może nie być miejsc dla 4 latka  kurcze i znowu klops.... ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat: 
  ja też mam teraz lepiej jak maciej sam zasypia w łóżeczku  góra 10 minut i śpi  a wczesniej nawet godzinę musiałam go usypiać  ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat: 
  masz wesoło  moj też  się  wyplątywał z pasów w foteliku ale jak je przykróciłam to już jest spokój  w nocy też czasem sie obudzi  ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat: 
   to pięknie się udało go oduczyć cyca  a z mlekiem w piersiach nie pomogę  dziewczyny karmiące piersią help 
				__________________ '...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś    10-04-10      7-06-05       11 tc  20-12-14    10 tc | ||||
|     | 
|  2011-08-02, 08:15 | #944 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 Mrowaczku - ja też tak mam... miałam nawet wyrzuty sumienia, że raz w wolny mój dzień przyszła do niego niania, a ja pojechałam na pierwsze normalne zakupy od porodu (a było to ze 3 m-ce temu). U mnie jednak tż z małym nie zostaje... więc mam bieganinę... dom, praca, dom, praca. Jak akurat nie gotuje mu obiadu i nie ogarniam mieszkania, czuję, że powinnam się z nim pobawić, żeby nie był taki osamotniony i rozwijał się harmonijnie. Jakiś wewnętrzny musss bycia z dzieckiem - cudowne, ale chorobliwe w aspekcie braku zadbania o siebie samą. Staram się nad tym pracować. 
				__________________ Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png | |
|     | 
|  2011-08-02, 08:26 | #945 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat: 
  to chyba normalne tak mi się przynajmniej wydaje  wczoraj tz poszedłz małym i z sąsiadm i jego synkiem na spacer a ja po 5 minutach chciałąm już do niego dzwonić i pytać czy wszystko wporządku  ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat: 
  dla tego Pana  i kiedy jedziesz ?? 
				__________________ '...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś    10-04-10      7-06-05       11 tc  20-12-14    10 tc | |||
|     | 
|  2011-08-02, 08:35 | #946 | |||||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 pewnie,jak masz okazję to odpoczywaj ja też kupiłam Danielkowi kąpielówki-takie ala bokserki-23zł  Cytat: 
 ciekawe czym to tłumaczy  chodzi o przejmowanie zachowań innych dzieci chyba,ale jeżeli jest taki kosmos w przedszkolu z wariacjami w przedszkolu to znaczy,że opiekunki nie dają sobie rady według mnie ciekawe jak to będzie-na pewno będe przeżywać bardziej niż moje dziecko  Cytat: 
  Cytat: 
  a jak Dusiaka nie chciała jechac na wycieczkę z pracy to ją wszystkie nakręcałyśmy  Cytat: 
 | |||||
|     | 
|  2011-08-02, 08:43 | #947 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Jak Was czytam (mrówak, Minka, Megi, aixa itp) to mam wrażenie ze chyba to ja jakaś nienormalna jestem. Ja bez problemu zostawiam dziecko - tęsknię oczywiście i sa chwile ze jest mi przykro jak słyszę/widzę że ona sie świetnie bawi a mnie tam nie ma. I jestem trochę zazdrosna.  Niemniej nawet w weekendy mam chwilę dla siebie. witaj i wbijaj się   
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | 
|     | 
|  2011-08-02, 08:47 | #948 | |||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Danielek od 3 miesięcy też śpi tylko raz dziennie,zdarza mu się wcale ale wtdy jest nieznośny Cytat: 
  a Amelka nieźle śmiga  dobrze,że ją złapali,może Ci ta smycz pożyczyć?żartuje oczywiście-dostałam kiedyś od koleżanki i mi służy do blokady szafki,akurat się tak ładnie spina  Cytat: 
  Lind ja tez piłam szałwię i w nocy szłam troszkę odciągnąć i rozmasować te kuleczki z dnia na dzień było co raz lepiej Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-08-02 o 08:49 | |||
|     | 
|  2011-08-02, 08:51 | #949 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Gdzieś musi być złoty środek. Ja małymi kroczkami zaczynam wychodzić z domu... chociaż na godzinkę. A tż się wprawia w obsłuze Igora. 
				__________________ Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png | |
|     | 
|  2011-08-02, 08:58 | #950 | 
| Wtajemniczenie | 

tak jest Minka nie pukaj tylko pisz tu z nami  Aixa właśnie też się tego najbardziej boję. cholera jasna!!!!weszłam na onecie na pogodę następny tydzień-miasto docelowe Mielno i co?spadek temperatury i deszcz-ja mam dosyc tej pogody! Dusiaka jak u Was???chlapnęłaś wkońcu?   Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-08-02 o 09:08 | 
|     | 
|  2011-08-02, 09:06 | #951 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cytat: 
  Teraz babcia wpadła jeszcze do h&m i kupiła małej kilka koszulek na 110  A fote Lejdi mam jedną jak tak ścięta jest,ale ogon ma pod dupą.Muszę jej dzisiaj fote cyknąć to Ci wyślę  Cytat: 
  My zazwyczaj jak idziemy do kogoś z dalszej rodziny czy znajomych do dajemy 500zł.Jak to bliska rodzina to dajemy tysiaka. Jednak myślę,że kwota jaką spokojnie można dać to 300zł-przecież miło jak się młodym zwróci za nasze miejsce i żarcie itp.U nas mnóstwo ludzi daję właśnie po 300zł.Chamstwem jest dać tylko kwiaty  Cytat: 
  N  ie dosyć,że wyciąga z torebki czy z wózka to jeszcze zabiera jedzenie i ucieka  Jakbyśmy jej nie karmili.I mogę upominać,robić"nu,nu"i nawet stanąć na rzęsach,a i tak ma mnie w nosie.Za jedzenie da się pokroić.Jakby w domu jej żarcia zabrakło to by matke i ojca na narządy sprzedała w zamian za jedzenie  Jeju mam nadzieję,że jak będzie bardziej rozumna to jej to przejdzie  Cytat: 
  Cytat: 
  Nie mam jakiś szczególnych wyrzutów sumienia jak małą zostawiam.Jednak po paru godzinach strasznie już tęsknie i chcę do niej wrócić.Moja mała od pewnego czasu nie jest już taką jak kiedyś córeczką tatusia.Coraz częściej woli już mamunie niż tatunia  Jednak myślę,że to zdrowo jest tak chociaż na parę godzin rozstać się z dzieckiem i pozwolić sobie i dziecku zatęsknić za sobą  Madzia a tż zachował się na medal-złoty   
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |||||
|     | 
|  2011-08-02, 09:06 | #952 | |
				 | 

Cytat: 
 Ja też nie kupuje kwiatów, często kupujemy maskotki, czekoladki, książki lub wino albo właśnie totolotka. Super to musiało wyglądać jak świadkowa wiezie młodych  u nas właśnie też dużo osób dawało 300 zł 
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-08-02 o 09:07 | |
|     | 
|  2011-08-02, 09:11 | #953 | |
				 | 

A moja mała już od spokojnie 4 miesięcy śpi już tylko raz dziennie. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat: 
  Przynajmniej pożyteczne to,bo kwiaty padną,a dzieci miały potem tyle zabawek,że spokój przez całe wesele był   
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-08-02, 09:15 | #954 | 
| Wtajemniczenie | 

| 
|     | 
|  2011-08-02, 09:25 | #955 | 
				 | 

Wiem,że siostra mojego tż po weselu zamiast pójść spać to liczyła kase i sprawdzała kto ile dał-zresztą w wianuszku z mamusią  .  Sam  a nie wiem czy to podpisane było.A może po pamiątkach doszłi,bo zazwyczaj pamiątki i kasa w jednej kopercie. 
				__________________ Mój najpiękniejszy uśmiech  "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley | 
|     | 
|  2011-08-02, 09:28 | #956 | 
				 | 

tak wszystkie koperty były podpisane, ja też zawsze podpisuje.    
				__________________ Zosia 26.03.2010 r.  Franio 24.07.2014 r.   | 
|     | 
|  2011-08-02, 09:28 | #957 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
   my tez mamy dużo ubranek w wiekszym rozmiarze przeważnie kupionych na allegro bo grzech nie brać  to prawda jechałam do Ikei po mebelki i do Castoramy po panele bo duzo taniej niz u nas dostałam i rodzice sie na mnie wkurzyli bo bedąc juz pod Wrockiem oznajmiłam im że zapomniałam portfela  i musieliśmy wracać gdyby nie to że jechali ciotce mojej zawieść ogórki to by już nie jechali drugi raz do Wrocławia  no i to nasze spotkanie to był spontan taki prawdziwy  nawet do Młodej dzwoniłam już jak na placyk szłyśmy że jestem tam i czy da radę do nas dojechać  ale Dawidek spał i tylko moje ciuszki mi przywiozła   Młoda dzisiaj mój były teść pytał mojego Tżta czy ja nie w ciązy bo wczoraj mnie widział w tej tunice w kratkę a ona tak dziwnie powiększa brzusio Tż mu nic nie odpowiedzial   
				__________________ I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech.  Juleczka 08.04.2010 nasz mały wielki cud  TP 05.11.2013 | |
|     | 
|  2011-08-02, 09:29 | #958 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2011-08-02, 09:37 | #959 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  jak chcesz się ze mna i Julka spotkać to daj znać to podjedziemy do Świdnicy zawsze to w polowie drogi  bo narazie nie mam jak do was podjechac bo trochę mi nie po drodze  chciałam w następną niedziele ale Tż mnie uświadomił że na wesele idziemy no ale w tygodniu po mojej pracy możemy sie spotkać my mamy blisko z Julką i wy macie też nie za daleko   dzisiaj np. zostajemy u babci w Świebodzicach więc możemy bez problemu podjechać bo się do domu nie spieszymy   
				__________________ I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech.  Juleczka 08.04.2010 nasz mały wielki cud  TP 05.11.2013 | ||
|     | 
|  2011-08-02, 10:02 | #960 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Moje dziecko to takie cygańskie i praktycznie z każdym mogłaby zostać. Teraz jak byliśmy na wakacjach to zostawała z moją siostrą i jej dziećmi. Z jej strony to chyba nie ma znaczenia kto się nią zajmuje byleby ktos był. Oczywiście my nie dajemy każdemu dziecka pod opiekę. A ja ostatnio zaczynam się zastanawiać czy za bardzo nie rozieszczamy swojego dziecka. Ona coraz bardziej zaczyna na nas wymuszać pewne zachowania - nie zawsze robi to krzykiem. Ale Asiulek opisywała tą rodzinę Adamsów i tak sie zastanawiam czy my czasami nie jesteśmy taką rodzinką. W chorwacji na pewno taką byliśmy  . Moje dziecko jest bardzo głośne - uwelbia mówić głośno a nawet krzyczeć. W pokoju dorwala taką dużą drewnianą kulę i rzucała nią o podłogą z samego rana (mieszkaliśny na samej górze). Od rana do wieczora krzyki i bieganina tych naszych 4 dziewczyn. Jak w knajpie jakiejś siedzieliśmy to Oliwka łaziła po całej a tamte 3 za nią. Potrafiła też na stoły włazić i siedzieć na środku. Nie wsponę już że wszystkich dookoła zaczepiała - szczególnie facetów obłapując ich po nogach. Na spacerach czy plaży to oczywiście wszędzie sama. Za rączkę -to ryk, w wózku - ryk. Więc zwiedzanie Dubrownika czy Splitu polegałao na tym że Wszyscy lataliśmy za Oliwką coby sie nie zgubiła. A ona nawet za nami nie patrzyła - szła gdzie chciała  . Mówię Wam ona nami steruje. To jest ukochane dziecko tatusia a mama przez to że jej ciągle nie ma też nie potrafi zabraniać bo nie chce aby dziecko jej już całlkowicie nielubiło  . I tak oto wychowujemy potwora. A niby taka zasadnicza jestem   
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:07 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Myślałam że gorzej będzie. Tylko co ja mam z pełnymi piersiami zrobić? Myślę przystawić jeszcze młodego w nocy jak się obudzi bo mniej świadomy będzie... Piję wielki kubek szałwii
 Myślałam że gorzej będzie. Tylko co ja mam z pełnymi piersiami zrobić? Myślę przystawić jeszcze młodego w nocy jak się obudzi bo mniej świadomy będzie... Piję wielki kubek szałwii