|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
fablous kochana nie wiem jak Ci dziekować!?
Może jesli nie bedzie chciałą sprzedac welonu to napisze mi chociaż jaka to marka? Juz mail do niej poszedł Dzięki serdecznie |
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
hm.... ja chcę to lato, nigdzie w tym roku nie jadę a tu nawet słońca nie ma. Miejmy nadzieje, że od jutra na serio będzie ładniejsza pogoda
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać co Ci odpisze |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postawnowiłam, ze skoro suknia była tania to moge na dobre buty i welon sobie pozwolic..jesli welon wyszedłby w dobrej cenie to byłabym juz mega szczesliwa!!!! ![]() Coś czuję, że z butami poszaleje...mam bardzo małe nóżki i chciałabym aby te buty po ślube były jeszcze na inne wyjścia... |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie dobry
Ale miałam dziś sen ślubny. Nie był on straszny a raczej zabawny. Zaczął się od scen w kościele. No ślub jak ślub. Jak wychodziliśmy z kościoła widziałam siebie z perspektywy osoby stojącej prze kościołem. I miałam na sobie nie swoją suknię... Tylko suknię Jamee. W ogóle życzenia składały mi osoby które znam ale bym ich nie zapraszała np koledzy z podstawówki. Potem w samochodzie popatrzyłam na swoje paznokcie i zobaczyłam że nic z nimi nie zrobiłam wie nie możemy sobie zrobić zdjęcia obrączek na palcach. A obrączki wyglądały jak takie grube obwarzanki na naszych palcach. A moja mama skomentowała to tyko że mogliśmy kupić oryginał a nie robić u kogoś. Nie wiem czemu przyjechaliśmy na wesele do mnie do domu a gości nie było bo ciotki musiały pojechać na działkę posadzić kwiatki. Potem robiliśmy sesję na placu zabaw przed moim blokiem. A później się obudziłam.
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyneczki
Wczoraj brakło mi czasu na odpisywanie na stażu, a więc poprodukuję się teraz ![]() Cytat:
Tak – myślę, że ostatecznie będą dekoracje śliwkowe (tak jak TŻa mucha, spinki do mankietów, butonierka i skarpetki oraz mój makijaż, bransoletka/wstążka przy niej, paznokcie, bukiet, buty :P - a więc większość ) ze szczyptą różu J Czyli że właśnie kupię też różową organzę (też sądzę, że najlepsze będą te 2 kolorki z drugiej aukcji bo ten śliwkowy wyjątkowo wpisuje się w moją wizję ) do motyla za nami (i gdzieś tam jeszcze użyję :p) i różowy perłowy papier by stworzyć całe mnóstwo motylków J Napomknęłam wczoraj TŻowi i caaałe szczęście zgodził się na elementy różu – kocham go! ![]() Hehe to słodko, że wyzwoliłam w Tobie chęć zakupu organowych zapasów Podobają mi się kolorki, które wstępnie wybrałaś J Przyznam szczerze, że trochę słabo sobie wcześniej wyobrażałam połączenie tak różnych kolorów w jednej stylizacji ale teraz stwierdzam z wielkim przekonaniem, że będzie naprawdę magicznie J Sądzę, że pomysł który wysnułaś z tą zieloną i niebieską na przemian jest w porządku, bo to przecież one są jakby przeważające – druhny też będą na zmianę, zakładki widać że również – także między nimi ten pomarańcz jako taki akcent, yhym J Myślę, że to łączenie poprzez pomarańczową kokardę byłoby ciekawe, szczególnie jeśli wypadałoby między patery z jedzonkiem (bo na takiej puszystej kokardce to chyba i tak trudno cokolwiek ustawić ^^) J Zawsze można wtedy te kokardy tak nastroszyć że same w sobie byłyby ciekawe J Gdzieś tam doczytałam, że planujesz świeczki dla ładnej atmosferki… Wtedy może na niebieskiej organie ustawić pomarańczowe i zielone, a na zielonej odpowiednio pomarańczowe i niebieskie? No, chyba że masz innego, lepszego pomysła J?No, taki jest zamysł, żeby poza motylkami „skaczącymi” po białej organie na stołach również przysiadły sobie na świecznikach (jeśli takowe będą, bo może kupię same duże świeczki ;p) no i podwieszone będą pod tymi lampami-kulami w korytarzu tak więc sądzę, że w samej sali do tych beżowych (:P) lamp również można jest przymocować J Z tym materiałowym ekranem za nami jeszcze się dobrze zastanowię ![]() Jeśli chodzi o zakładki to ja robię je z dokładnie tego samego papieru co zaproszenia, czyli kolor ecru, faktura lniana i gramatura 246 – ale jak będzie „po drodze” i ten sam sprzedający będzie miał ten sam papier w gramaturze 300 to może też się skuszę Hehe ja też nie mogę się doczekać chwościków Ale najpierw muszę wreszcie wstąpić do pasmanterii po mulinę (jak zrobiłam takiego chwosta z z włóczki to był strrraaaasznie potargany, jak jakiś mop ;p) J
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś 9 miesięcy do ślubu ![]() zbieram się do pracy miłego dnia |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to było ostatnio pisane- nastał czas intensywnego pilnowania się
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() a ja dzisiaj mam woooolne Cytat:
Siostra TZta byla na weselu które prowadzil i mowia, ze taki wesoły facet , prowadzi super, oryginalne zabawy, pelno ludzi na parkiecie i np przy podziekowaniach dla rodzicow zgasza swiatla i daje kazdemu swieczkę i robi sie swietny klimat mowila, ze na takim weselu jeszcze nie byla, a chodzi naprawde czesto i mowi, ze jego nikt go nie przebije![]() a My w lipcu bylismy na weselu tez z DJ i tez bardzo fajnie bylo wiec jeden DJ jak kumaty to tez da rade a we 2 to juz wogole zresztą tez sie nie spotkalam z tym, ze zespol nie zajmuje sie zabawianiem ludzi, a tylko spiewaniem i trzeba osobno wodzireja brac
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Welon niestety nie jest ten sam..
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
A ja siedze w pociagu w drodze do Amsterdamu na podpisanie umowy
wczoraj byl ostatni dzien mojego najdluzszego urlopu w zyciu na szczescie pogoda dopisala i przelezelismy caly dzien na plazy nawet krotki filmik zrobilam z tej okazji hihi http://www.youtube.com/watch?v=QNpVJg_a-xo Buziaki poniedzialkowe wam przesylam
Edytowane przez marylka80 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:20 |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
a dostałas może fotke welonu? bardzo się różnią od siebie?
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, taka zalatana jestem teraz, między własnym domem, gdzie nie ma mamy i muszę wszystko ogarniać, a domem TŻ-ta, którego mama też wyjechała, więc obrabiam dwa mieszkania, dwoję się i troję
Ale nadrobiłam wpisy choć trochę, i już wam odpisuję@A 4 dni po moich własnych Będzie co świętować Cytat:
![]() Co do sukien, może jestem dziwna, ale mi najbardziej podoba się druga, a czwarta chyba najmniej... Ale jak mówisz, że nie znalazłaś jeszcze tej jedynej, to dobrze, najwyżej poszukamy następnym razem wspólnie Obeszłyście całą Kijowską?Cytat:
![]() Co do halek, to rzeczywiście ta druga o wiele fajniejsza, spodobała mi się bardziej jeszcze zanim napisałaś swoje zdanie Rzeczywiście ta forma litery A nie nadaje się do sukien tiulowych, musi być widać, że jesteśmy księżniczkami ![]() Ja i tak prawdopodobnie halkę założę tylko do kościoła i na początek wesela, a potem ją zdejmę, bo moja suknia wygląda bardzo dobrze bez niczego pod spodem Ale i tak się zapytam u siebie w salonie czy byłaby do wypożyczenia taka halka z trzema kołami - dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje, myślałam, że zawsze jest tylko jedno koło ![]() O kurcze, to strasznie mi miło To jeżeli spodobała mu się moja, to Twoja go na pewno też zachwyci |
||
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a gdzie byliście?
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Biadolenia Sztuczki ciąg dalszy :p
Cytat:
a) rodzice cisną, żeby się pobrali i zrobili wesele (no bo jak to tak bez?!) b) Młodzi sami, z własnej nieprzymuszonej woli postanawiają wstąpić w związek małżeński oraz marzą o eleganckiej celebracji tego jakże ważnego w ich wspólnym życiu wydarzenia J Jeśli więc skupić się na tym drugim przypadku, to sądzę, że nie ma co nakłaniać do czegoś bądź zabraniać czegokolwiek, na co tylko Młodzi mają ochotę w tym dniu J Wychodzę z założenia, że skoro już organizuje się tak kosztochłonną imprezę to należałoby zadbać o jej oprawę, aby nie tylko było co jeść i pić, ale także by było ciekawie, wyjątkowo (by podczas celebracji dostrzegać specyfikę osobowości Młodej Pary), estetycznie i ładnie J Bo inaczej po co ktoś zakłada białą suknię i bawi się w tradycję, jeśli cała reszta go nie obchodzi i wg niego może być byle jaka? To takie niesprawiedliwe, kiedy zezwala się i przyklaskuje bylejakości, powszechności i nudzie a neguje się wszystko co jest nowe, niespotykane bądź typowe dla innej kultury niż nasza… Szkoda, że nie raz Panna Młoda nie może wybrać takiej sukni jaką chce, bo wg jej bliskich jest „nie taka jak powinna”, w oczach rodziny widoczne jest zdziwienie kiedy Panna Młoda jest prowadzona przez swojego ojca do ołtarza zamiast pójść razem ze swoim już za chwile mężem, że nie można np. zrezygnować z pierwszego tańca bo np. para krępuje się na samą myśl pozostania choć przez chwilę w centrum uwagi, no i wreszcie dlaczego nie można włożyć kolorowych butów skoro takie się podobają i odpowiadają wizji kolorystycznej Młodych? Przykro mi jak czytam, że Wasza rodzina, bliscy krzywo patrzą i żywo reagują (oczywiście negatywnie) na wszelkie przejawy indywidualizmu związane z organizacją i oprawą Waszego ślubu i wesela… Zawsze się tacy znajdą, fakt, ale ja akurat mam to szczęście, że moi rodzice (a jednak są to 2 najdroższe mi osoby, na których dobrej opinii i zadowoleniu najbardziej mi zależy) J cieszą się na każdy nowy, nietradycyjny pomysł. W niedzielę np. kiedy przedstawiłam im motyw z drzewkiem, to nie dość, że jak tylko zaczęłam opowieść o tym co znowu postanowiłam włączyć w nasze wesele, szeroko się uśmiechali to jeszcze zareagowali bardzo entuzjastycznie J Z zaciekawieniem słuchali „jak to, po co i dlaczego” oraz uznali to za fajny pomysł, który nie dość że zaktywizuje gości to jeszcze będzie ciekawym elementem wystroju nie tylko samej sali weselnej ale po ślubie również naszego mieszkania J Dla nich nic nie jest nieodpowiednie czy nie na miejscu – byłoby tak chyba gdybyśmy zaplanowali striptiz zamiast pierwszego tańca hehe Cieszą się, że będzie fioletowo, że chcemy oprócz tradycyjnego pierwszego tańca zatańczyć coś jeszcze sami na parkiecie, podoba im się że zrobimy zakładki i że chcemy mieć skrzynkową księgę gości J Jeśli chodzi o kwestie ściśle z nimi związane to oczywiście pytam ich o zdanie i np. wiem już, że nie chcą publicznych podziękować dla nich – znaczy, prawdopodobnie stanie się to na sali, ale tego co będziemy mieli im do powiedzenia w tak ważny dla nas wszystkich dzień nie usłyszą przez mikrofon bo najzwyczajniej za bardzo ich to stresuje/ wzrusza i ucieszą się z nieco intymniejszych podziękowań J Życzę Wam wszystkim, by rodzice i inni bliscy na których bardzo Wam zależy okazywali więcej zrozumienia i nie forsowali żadnego z Waszych pomysłów na wymarzone wesele
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek dziewczynki
Miałam dziś koszmar ślubny. Śniło mi się że jesteśmy już po ślubie, siedzimy w jakiejś sali ale nie weselnej, ja jestem ubrana w jakąś beznadziejną sukienkę, fryzury i makijażu nie widzę bo nigdzie nie ma lustra, goście niby przyjeżdżają do tej sali tylko ze 150 osób zaproszonych a naliczyłam 30 obecnych, siedzę wkurzona i sen mi sie urywa... dobrze że Tz ze snu to ten mój prawdziwy Tż bo jakby to był inny to już w ogóle bym się załamała.
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-08-02 o 11:19 |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam, nadrabiam Was... ale czy to jest możliwe??
Ale jestem zmęczona... od początku lipca ciągle mamy gości a to TŻta rodzinka przyjechała a to moi rodzice... wczoraj przyjechał mój brat...już myślałam, że będzie chwila spokoju i sobie odpocznę a tu taki zonk... liczę, że na tygodniu sobie pojedzie i w weekend będziemy mieli czas tylko dla siebie... Wiecie, za tydzień jedziemy na ślub mojej kuzynki i myśleliśmy, że to będzie ostatnia impreza w tym roku i następne będzie nasze wesele,a tu taka niespodzianka. Wczoraj zadzwonił znajomy do TŻta, że chcą do nas przyjechać. Od razu wiedzieliśmy o co chodzi, ale byliśmy przekonani, że planują ślub na przyszły rok. I tak się stało, że we wrześniu idziemy na kolejną imprezkę. A tak poza tym, to we wrześniu jedziemy na tydzień nad morze. Wczoraj zarezerwowaliśmy sobie pokoik i będziemy leniuchować na całego
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja byłam wczoraj na spotkaniu z koleżankami, jedna z nich wychodzi za mąż w przyszłym tygodniu i zrobiłyśmy jej taki mini panieński prezent (panieńskiego nie robi) tj Niezbędnik Żony z przymrużeniem oka oczywiście
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jak ja juz tęsknię za morzem sama nasuwają sie wspomnienia z moich wakacji, wtedy tego morza mialam az nadmiar do teraz mam plazowy piasek w samochodzie przesle Wam troche fotek z wakacji
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-08-02 o 23:35 |
|
|
|
|
#4433 | ||||||
|
Rozeznanie
|
No to ostatnia część z wczoraj
![]() [QUOTE=melod_y;28483719]jakby ktoś sobie chciał zobaczyć, to szalona ziaaaaaa jakaś tam dodała foty z wesele o którym kiedyś tutaj pisałyśmy http://paulaimiko.pl/index.php?site=galeria[/QUOTE] Hehe sama wczoraj rano sprawdzałam, ale widać zaglądałaś pilniej Hehe buuu i teraz wszystkie się będziecie ze mnie śmiały że z tymi motylkami chce być taka fajna jak Zia86 Tymczasem ja kupiłam tylko stempelki motylkowe bo takie najbardziej mi się podobały a to siostra rozbudziła we mnie chęć na motylki everywhere hehe :p Dobra, już się nie tłumaczę bo dopiero wtedy powiecie że pewnie od 5 lat marzę o motylkach :pCytat:
Cytat:
![]() Uwierz mi na słowo, że mam IDENTYCZNE buciki, z tym że taki delikatny róż Wiem o czym zaraz pomyślisz - że skoro i tak będzie róż w dekoracjach to że się nadają (szczególnie że miałam je na sobie może 2-3 razy i w ogóle nie są zniszczone) ale mimo wszystko chcę mieć taneczne Aczkolwiek kolor tych co wkleiłaś jest genialny i idealnie pasuje, nie ukrywam JennyAniolek będzie takie mieć na to wygląda ?Cytat:
Bidulka z Ciebie, że tak się wymęczyłaś L Dobrze, że już przeszło… ale tej wódki z pieprzem to Sztuczka w życiu by nie przełknęła ![]() Cytat:
Trzymam kciukaski!!! JCytat:
Nooo widzisz, tak to jest – zostawić na choćby na chwilkę a tutaj już srrru lecą posty Zaglądaj do nas częściej I życzę powodzonka z szukaniem zespołu J Albo faktycznie zastanówcie się nad dj’em jak to poradziła Wam Chatka J?Cytat:
Oooooj to takie niesprawiedliwe, że tak wszyscy na Ciebie usiedli Ale masz nas i możesz zawsze się wygadać J Nie martw się
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie kupiłaś?
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
kupilam go u mnie w miasteczku w normalym sklepie z bielizną, taki no name ale ten strój to doslownie teraz wszedzie widzę, w gazetach, na bilbordach reklamujących bieliznę i nawet jak ostatnio oglądalam jakies wybory miss to tez wystepowaly w tych strojach kosztowal ok 100zł, ale jestem z niego strasznie zadowolona na pewno w Twoich rejonach tez bys go znalazla w sklepie z bielizną i strojami
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze strasznie mi smutno ale napiszę o co chodzi na poczcie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-02 o 12:19 |
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no gore ma swietną, dół niekoniecznie, ale w staniku ma takie wielkie gąbki, ze ja je musialam wyjąć, bo by mi chyba cycki do szyji wypchalo i ma odpinane ramiączka
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, z tymi strojami tak jest... Mam w sumie 4, ale żaden nie pasuje idealnie. W jednym majtki mogłabym naciągnąć za pępek, w dwóch góra nie pasuje, trzeci niby ok, ale też szału nie ma.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Wczoraj brakło mi czasu na odpisywanie na stażu, a więc poprodukuję się teraz 
jak to było ostatnio pisane- nastał czas intensywnego pilnowania się

gdzie kupiłaś?