|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Jakos straciłam wenę i humor. Idę lulać (co brzmi jak niezly dowcip - chyba prędzej oglądać swoje płuca). Dobranoc mamuśki
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze, ze juz nowy watek, bo w tamtym mi smaka robilyscie co chwile, a mi sie gotowac nie chce
![]() Dzisiaj poszlam do lekarza tylko na zmierzenie cisnienia, a w efekcie wyladowalam w szpitalu na monitoringu cisnienia i przy okazji KTG mi zrobili. A wszystko dlatego, ze na kazdej wizycie mam wysokie cisnienie - w granicach 140/95 i nie wiedza czy maja juz cos z tym robic czy jeszcze nie trzeba. No i lekarz mnie wyslal do szpitala, bo tylko tam maja aparat, ktory automatycznie mierzy cisnienie co kilka minut. I co najsmieszniejsze tam cisnienie wyszlo mi w normie - zwykle ponizej 120/80. Zrobili mi wiec na chybcika KTG i sprawdzili na usg lozysko i wody, zrobili analize moczu i jest niby ok, ale co 48h mam mierzyc cisnienie i zobaczymy co dalej. Ginek jeszcze przed tym monitoringiem na wszelki wypadek opisal mi objawy kiedy powinnam sie zglosic na pogotowie i uprzedzil, ze jak wyniki beda zle w szpitalu to od razu moga mnie polozyc na ciaze wysokiego ryzyka. Generalnie to najadlam sie strachu dzisiaj, ale z drugiej strony ciesze sie z opieki tutaj i uspokoilam sie, bo wiem ze w razie W dobrze sie mna zajma. No i jeszce nie wiem jak to zrobie, ale przy drugim dziecku chce byc tutaj wczesniej, najlepiej juz od polowy ciazy, bo w Maroku pewnie by mi powiedzieli, ze to wysokie cisnienie to nie problem i po co wiecej badan
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
No nie...
To ja posta tam dodałam a tu już nowy wątek jest ![]() Ja już w łóżku... jakoś tak nieswojo się czuję całe popołudnie i wieczór- brzuch mam jakiś napięty więc nie będę się męczyć. Nie dość że i tak płaczka się zrobiłam w ciąży to mnie jeszcze dzisiaj "dobiła" babka od hiszpańskiego. Robiliśmy piosenkę i wybrała taką co była nagrana z okazji zamachów w metrze w Madrycie w 2004. Już sama muzyka sprawia że ciarki przechodzą, teledysk też mocny, a jeszcze jak przetłumaczyliśmy o czym śpiewają to się poryczałam... Jak macie ochotę posłuchać to to jest ta piosenka: http://www.youtube.com/watch?v=bF_8ONYOXoU |
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja jeszcze wpadam powiedziec ze moja kuzynka - ta co mieszka w Hiszpanii - urodziła dzis córeczkę
![]()
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tp 21.09 syn Leoś
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
irmith a to na stopach nie miałam tego masażu
zajmuje się takim leczeniem??Lausanne znaczy poród w terminie bezpiecznym? Super! Takie dobre wieści są na wage złota na naszym marudowym forum ![]() Zmykam spać. Dziś piewsza nocka w pokoju małej
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szklankę mąki, cukru szklankę, zaraz wsypię do miseczki potem proszku do pieczenia dodam jeszcze dwie łyżeczki i dwa jajka i na koniec pół stopionej margaryny i zamieszam tylko tyle, by się rzeczy połączyły Ref: Najłatwiejsze ciasto w świecie tak, tak, tak nic a nic się go nie gniecie tak, tak, tak ty potrafisz także upiec tak, tak, tak nawet gdy nie jesteś zuchem tak, tak, tak Potem śliwki poukładam w natłuszczonej tortownicy na to ciasto i do pieca na około pół godziny A gdy będzie już gotowe Znaczy chrupkie i rumiane To zaproszę koleżanki, babcię, dziadka, tatę, mamę I znowu refren:.... PS Żeby nie było- piekłam kiedyś wg tej piosenki i naprawdę wychodzi pycha ciasto
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra jestes, podziw! musze sprobowac zrobic kiedys to ciasto, a odgrazalam sie ze nigdy juz nie zrobie
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gin mi żadnych leków nie dał'bo jego zdaniem nie jest źle a zapiski w zeszycie prowadzę od dwóch miesięcy, z tym ze ja miałam nakaz mierzeniia ciśnienia 5x dziennie
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że przepis nie wygląda, ale miał być prosty
![]() Spróbuj koniecznie i daj znać. Albo jeszcze lepiej zaproś na degustację, zgodnie z piosenką
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musiałabym spróbować sliwki!!!
|
|
|
|
#75 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
ja jak zwykle wieczorową porą i jak ładnie nam idzie pisanie teraz to chyba pobiłyśmy rekord w szybkości pisania![]() To trochę poodpowiadam z poprzedniej części Acelinko ja mam w szkole rodzenia 1,5 godz wykładu i 1 godz ćwiczeń. A co do odwiedzin to u nas wchodzi się normalnie na salę na której leży mama z dzieckiem i w zależności jeśli był poród rodzinny to jest sala jednoosobowa, a gdy poród normalny to są sale dwuosobowe. A i u nas jeśli się rodziło sn i jest wszystko oki, dziecko nie ma żółtaczki to po 2 dobach wypuszczają Anuska już mi ślinka leci na tego kurczaczka na pewno w najbliższym czasie zrobię![]() Stokrotka za decyzję i teraz odpoczywaj jak najwięcej ale już za dwa tyg kurcze jakie to wszystko staje się realne---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
jaka ładna waga córeczkiCytat:
QUOTE=Sharifa;28539525]Dobrze, ze juz nowy watek, bo w tamtym mi smaka robilyscie co chwile, a mi sie gotowac nie chce ![]() Dzisiaj poszlam do lekarza tylko na zmierzenie cisnienia, a w efekcie wyladowalam w szpitalu na monitoringu cisnienia i przy okazji KTG mi zrobili. A wszystko dlatego, ze na kazdej wizycie mam wysokie cisnienie - w granicach 140/95 i nie wiedza czy maja juz cos z tym robic czy jeszcze nie trzeba. No i lekarz mnie wyslal do szpitala, bo tylko tam maja aparat, ktory automatycznie mierzy cisnienie co kilka minut. I co najsmieszniejsze tam cisnienie wyszlo mi w normie - zwykle ponizej 120/80. Zrobili mi wiec na chybcika KTG i sprawdzili na usg lozysko i wody, zrobili analize moczu i jest niby ok, ale co 48h mam mierzyc cisnienie i zobaczymy co dalej. Ginek jeszcze przed tym monitoringiem na wszelki wypadek opisal mi objawy kiedy powinnam sie zglosic na pogotowie i uprzedzil, ze jak wyniki beda zle w szpitalu to od razu moga mnie polozyc na ciaze wysokiego ryzyka. Generalnie to najadlam sie strachu dzisiaj, ale z drugiej strony ciesze sie z opieki tutaj i uspokoilam sie, bo wiem ze w razie W dobrze sie mna zajma. No i jeszce nie wiem jak to zrobie, ale przy drugim dziecku chce byc tutaj wczesniej, najlepiej juz od polowy ciazy, bo w Maroku pewnie by mi powiedzieli, ze to wysokie cisnienie to nie problem i po co wiecej badan [/QUOTE]super, że Cię tak ładnie tam obserwują i badają z każdej strony nic tylko być w ciąży i rodzić w hiszpanii![]() Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam..... I widze ze nowy wateczek jest....
![]() Dzis juz jestem bezsilna ale jutro postaram sie Was nadrobic i chociaz zobaczyc co u Was... Chyba zadna jeszcze nie rodzi...???? :br zydal:
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduję się i ja od początku (bo potem znów będę narzekać, że się wbić nie mogę, bo mi głupio, gdzieś przy końcu się wtrącać )malamutka świetne info jesteś dla mnie nieocenionym źródłem wiedzyProszę nadal nie zapominać o koleżankach...zwłaszcza tych co nie chodzą do sr |
|
|
|
|
#78 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
kurcze z dnia na dzień wstaję coraz wcześniej i teraz mam w salonie wszystko co było w pokoju i na balkonie na szczęście toalety nie ruszam cotuś jak tam Twoja??Cytat:
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w Maroku ginka przy takim cisnieniu na ostatniej wizycie powiedziala, ze to jeszcze nie problem i tyle, nawet mierzyc nie kazala Tutaj moze sie bardziej przestraszyli, bo mi do tego stopy puchna, a w Maroku wczesniej bylo ok.Edit: Mialam Wam jeszcze poopowiadac o wizytach w szpitalu - ja sie juz nastawiam, ze nastepnego dnia bede miala pielgrzymke odwiedzaczy, bo tutaj inaczej sie do tego podchodzi - moja szwagierka jak urodzila, to koniecznie musielismy isc odwiedzic ja w szpitalu, bo inaczej by sie obrazila (Hiszpanka), a wizyty z gratulacjami sa juz od nastepnego dnia od porodu ![]() A w Maroku jeszcze lepiej - po 7 dniach od urodzin robi sie "impreze" dla rodziny i znajomych - takie ogloszenie narodzin maluszka i przygotowuje sie potrawy, ktore zwykle podaje sie tez na weselach, chyba nie musze mowic, ze zwykle czasochlonne I wyobrazcie sobie, ze to najczesciej przygotowuje swieza mamusia - taka wymeczona i jeszcze do garow, chyba ze ma kogos do pomocy (nie mowie tu o mezu). Ja juz swojemu zapowiedzialam, ze jak chce cos przygotowywac to gotuje on albo niech gdzies kupi albo sprowadzi sobie kogos do gotowania, bo ja nie zamierzam palcem ruszyc Wystarczy, ze bede obecna
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-08-04 o 08:18 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
az mi sie przypomniały "fasolki" i pan tik tak ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pamiętam która z Was zaproponowała ten tytuł ale muszę przyznać że jest piękny, jakoś tak wzrusza mnie
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kobitki
kurcze...ale to dziwne..tak wstać i nie musieć się szykować i wogóle.. smutno mi się zrobiło,jak mąż sam pojechał do pracy.... pierwszy dzień..a ja już nie wiem jak wytrzymam.. dzisiaj mam troszkę załatwień w banku itd. więc zleci jakoś. dziewczyny...Was też tak wzruszają sms-y jak mąż pisze np.kocham Was itp.. ?? czy tylko ja taki wzruszacz totalny jestem?? ![]() Sharifa... super masz opiekę ! a co do odwiedzin i imprezy... ![]() u mnie Mama napewno nie przyleci po porodzie...ale teście się chcieli wepchać..to jak już pisałam...zaprosiliśmy Ich-koniec września-początek października.. i wprost powiedzieliśmy,że te pierwsze tyg są dla naszej 3 do szpitala nikogo poza mężem nie wpuszczę ![]() Kellysssku opowiadaj jak było
|
#83 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Moja też
Ale dam jej jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja mama ostatnio zrobiła na drożdzowym z kruszonką ![]() Cytat:
Masz ten sam termin co ja wg pierwszego USG i Indygo też miała na 21.09 z tego co pamiętam ![]() Kochana powoli i do przodu Cytat:
Misja na dziś: znaleśc fasolki ![]() Cytat:
Tak mi się kojarzy...
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie Kochane
![]() Dzien dobry Muminki w nowym wątku
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
no to melduje sie w nowym watku
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() lepiej żeby przy następnym... ![]() Irmith.... no czasem się mojemu zdarzają takie ... a ja za każdym jednym rycze.. jakoś to słowo WAS mnie wzrusza...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-04 o 09:29 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba że będzie masowa produkcja postów
|
|
|
#89 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mi dziwnie bylo na początku. teraz przywykłam do żółwiego tempa... Genralnie mam na wszystko czas a i tak czasami nie zdążam czegoś zrobić ![]() Mnie wzruszają...Mój Tż też mi wysyła własnie takie (O. właśnie dzwoni) W ogóle ubzdurał sobie, że będzie zabierał dziecko ze sobą do pracy i kazał mi kupić dla niego jakieś eleganckie bodziaki ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
jestem i ja
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- boziu czerwone posty matko myślę, że się mogą pojawić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

a zapiski w zeszycie prowadzę od dwóch miesięcy, z tym ze ja miałam nakaz mierzeniia ciśnienia 5x dziennie
na pewno w najbliższym czasie zrobię
kurcze jakie to wszystko staje się realne
i teraz mam w salonie wszystko co było w pokoju i na balkonie
cotuś jak tam Twoja??