Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 14:00   #1021
AgnesD
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

mam pytanko odczuwacie takie kłucie dość bolesne tak jakby w pochwie.

no i co to może być - przeważnie mam tak kilka razy w ciągu dnia i boli jakby mi ktoś młotkiem tam dawał
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:11   #1022
lausanne
Wtajemniczenie

Agnes pewnie dzidziuś już lekko napiera
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:32   #1023
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Smutno mi jakoś
a co się dzieje??

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A- i żeby nie było, że ja wyrodna matka i dla synusia wszystko po dzieciakach znajomych biorę to ooo, proszę moje szaleństwo:
śliczne...szczególnie te w paseczki

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ponieważ to dane z netu (z babyonline) to może nie do konca nalezy w to wierzyć:confuse d:

To nie są jeszcze objawy rozpoczęcia akcji porodowej. To swoiste sygnały ostrzegawcze pokazujące, że niedługo się zacznie. Kiedy? Tego, niestety, dokładnie nie wiadomo. Objawy przedporodowe mogą pojawić się już kilka tygodni przed terminem narodzin Twojego maleństwa. Jednak najczęściej pojawiają się jedynie kilka dni lub kilka godzin wcześniej. Oto one.

1. Ucisk w dole brzucha
Nacisk na miednicę i odbyt to uczucie, które niedoświadczona przyszła mama może całkowicie zlekceważyć. Tymczasem pojawienie się takiego nacisku oznacza, że poród zbliża się wielkimi krokami. Możesz poczuć skurcze przypominające kolkę brzucha (od lekkich po bardzo wyraźne) i ból w okolicach pachwin. Oprócz tego, często przed porodem pojawia się stały, tępy ból w dolnej części kręgosłupa. Jeśli czułaś go już we wcześniejszych miesiącach, teraz wzmóż czujność, kiedy ból przybierze na sile. Ból przed porodem przenosi się z krzyża w okolice podbrzusza, a czasem jest odczuwalny nawet w nogach.

jakieś to takie niebezpiecznie znajome...

2. Waga ani drgnie
W ostatnim miesiącu ciąży raczej nie obserwuje się przyrostu wagi u kobiety lub jest on nieznaczny. Tuż przed porodem wiele kobiet traci na wadze nawet do półtora kilograma.

niedawno schudłam ponad pół kilo... dziś idę po zwolnienie to się zważe na stałej wadze.. ale wątpię że nic nie drgnęło..bo odkąd w domu jestem to jem i jem...

3. Huśtawka nastrojów
W dniu porodu możesz bez wiadomego powodu poczuć się zdenerwowana lub zaniepokojona. Oznaką zbliżającego się porodu jest też poczucie skrajnego wyczerpania, nieokreślony strach i przygnębienie. Możesz poczuć apatię lub przeciwnie: niezrozumiały przypływ energii. Kilka dni przed porodem zapragniesz przeprowadzić gruntowne porządki: mimo brzuszka zabierzesz się za ścieranie podłogi i – po raz kolejny – układanie niemowlęcych kaftaników w szafce. Jeśli właśnie teraz jesteś w trakcie gruntownych porządków prawdopodobnie obudził się w Tobie
syndrom wicia gniazda – to jeden z częstych objawów nadchodzącego porodu.

ooo tak.... miałyście okazjię poczytać... jeden dzień ryczę i się boję i dołuję.. a na drugi dzień wulkan... dziś robię kolejne pranie... już na 3-6 miesięcy ciuszki... i resztę kocyków,wkład do leżaczka.. cokolwiek byle się zająć czymś a nie przemęczać.
szafy już skończone w niedziele

4. Wydalenie czopa śluzowego
Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, śluzowy czop zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Na bieliźnie możesz zaobserwować galaretowatą, bezwonną kulkę, przezroczystą lub lekko różową. Odejście czopa śluzowego oznacza, że szyjka macicy się rozwiera, jednak pamiętaj, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, jak długo potrwa u niej ten proces. Może kilka godzin, ale też może ciągnąć się nawet dwa tygodnie. Od chwili wydalenia czopa lepiej powstrzymać się od stosunków z mężem, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. O odejściu czopa powiedz swojemu lekarzowi – być może on zadecyduje o zaaplikowaniu Ci antybiotyków.

tego nie mam... dzięki Bogu...

5. Intymne objawy
Kilka dni przed narodzinami noworodka śluz pochwowy może stać się bardziej obfity i gęstszy, niż dotychczas. Na Twojej bieliźnie pojawiają się cieniutkie różowe albo czerwone niteczki. To nic niepokojącego – po prostu podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy pękają pojedyncze naczynka krwionośne i to one zabarwiają wydzielinę pochwową. To znak, że już tylko godziny dzielą Cię od ujrzenia swojego maleństwa – tego typu plamienie zazwyczaj pojawia się mniej więcej dobę przed porodem. Jednak czasami lekkie plamienie może też być spowodowane badaniem ginekologicznym lub stosunkiem seksualnym.

plamienia z krwią nie mam.. ale ogólnie to mokro,dużo i gęsto

6. Łatwiej oddychać
Przed porodem główka dziecka schodzi do kanału rodnego, a dno macicy (czyli jej część, która znajduje się najwyżej, w okolicy mostka) się obniża. Dzięki temu przyszła mama znowu może zaczerpnąć głęboko powietrza, bo ucisk na płuca się w widoczny sposób zmniejsza. Przemieszczenie się dziecka możesz zaobserwować gołym okiem: brzuch nieco się opuszcza i traci swój kształt okrągłej piłeczki.

no mój się taki gruszkowy robi brzuchol... i fakt.. powietrza więcej..ale nie wiem czy to kwestia brzucha czy pogody ??

7. Biegunka
Dzień przed lub już w dniu porodu możesz odczuć silne skurcze jelit. Stolce stają się luźne i częste. To nie są objawy zatrucia pokarmowego – w ten sposób organizm kobiety samoistnie oczyszcza się przed porodem. Dzięki temu, puste jelita nie będą stanowiły przeszkody dla napierającej główki noworodka.

miałam ale ze 3 dni temu biegunkę..narazie cisza.. więc to póki co pewnie z przejedzenia było

8. Skurcze Braxtona-Hicksa
Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć raczej nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa. Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.

a te skurczybyki...niestety też męczą ...

ogólnie...ja nie chce jeszcze rodzić.... a po tym rachunku sumienia ...to normlanie aż mi się słabo zrobiło,że tyle aż się zgadza

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej kochane..

Mnie tez nocki mecza ostatnio...
Skurczy jeszcze nie mam ale te bole kosci cipnych
tez sa meczace..i od tygodnia ciagnie mnie jak na okres
w podbrzuszu.....Musze sie wybrac do tego polskiego gina ale
to chyba w przyszlym tygodniu.....

Stokrotka Ty to mnie normalnie przerazasz....
Az sobie przypominam moj ostatni tydzien przed porodem...
Byl doslownie tak jak Ty opisujesz ostatnie kilka dni
I chyba ta Twoja Sara naporawde wyskoczy niebawem....
.
kochana ..ty zmykaj do lekarza...bo coś to szybko u Ciebie się rozwija!!

ja sama siebie przerażam serio miałaś takie objawy ?? nie strasz..

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja sobie pomarzyć mogę o przytulankach. Gdyby mój tż nie był prawie non stop w zasięgu ręki to normalnie bym pomyślała że kogoś hma, taki mamy zastój

Ja dzisiaj humor z tyłka. Popatrzyłam na tych ludzi w szpitalu i takie przygnębienie mnie dopadło. Jeszcze mam tam ok 5-7min drogi i po tej podróży byłam tak wypompowana, że masakra.
hahaha dobre z Tż-tem.. też tak myśle

3maj się kochana!!

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

a pokaż tą ławę??

a może do szpitala się wybierzesz skoro już tak regularnie co noc masz skurcze??
znalazłam w pl ikei..to ten stolik.. niedrogi,a rozłożony naprawdę fajnie się prezentuje.. ten brąz w nazwie to im chodzi chyba o kolor pod blatem..bo stolik cały czarny widać..

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...958#/00104291/

kochana... tu w irl założe sie,że by mnie z kwitkiem odesłali... nie ma tak jak w pl..jakbym zaczęła rodzić,to na porodówkę..jak nie to do domu...

dziś idę po zwolnienie..ale nie wiem czy mnie wciśnie na tyle,by mógł zobaczyć tą szyjkę itd. bo nie rejestrowałam się nawet..a on ostatni dzień przed urlopem.. w czwartek mam wizytę w przychodni szpitalnej...

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
: oklaski:za sprawność. A te bóle to mam nadzieję, że jak powrócą to już nie w takiej mocy Ja to sobie właśnie pomyślałam, że od któregoś tygodnia, to trzeba będzie co chwila się golić, by być przygotowanym na wszystko

dziękować sama się podziwiam...nie wiem jak to pod prysznicem i tak na szybko załatwiłam hahaha chyba w tym szoku się nabiera energii

co fakt to fakt.. teraz to muszę na bieżąco...

Stokrotko ja 1,5 miesiąca temu zdecydowałam, że przenoszę sie do rodziców. Bo tak, to w domu siedziałam samiuteńka w domu, wszyscy znajomi w pracy, tż w pracy (nawet czasem do 22-23) więc zapakowałam walizkę i psa i 350km do mamusi A tutaj jak na wczasach Obiadki ugotowane, z psem na spacery pełno chętnych, zawsze jakaś rodzinka się zjedzie i jakoś tak ogólnie lepiej. No i szpital podobno z dobrymi warunkami, więc obecnie my w rozłące. Ale od czego są tel, internet A tż jak może to i czasem przyjedzie

fajnie,że masz taką możliwość... mi by się tęskniło za tż-tem.. czyli rodzić też będziesz w rodzinnych stronach
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Małgoś, stokrotka, natka DZIEWCZYNY NÓŻKI RAZEM!!!
robię co w mojej mocy...

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Spoko jeszcze się nie rozsypałam
Gadałam dziś z dziewczyna która miała podobnie jak ja i prawie dotrzymała terminu, leżąc także wiecie, ja już się nie nastawiam na nic

Kupiłam sobie pościel i jestem happy, ide na frutki bo oczywiście była kasza manna na drugie... ehhhh a ja tu głodna!

Cycki mnie bolą strasznie, mleko cieknie nacisne a tu mleko , przez to pewnie bolą
hmm...może i my donosimy... kto to wie..

dobr frytki nie są złe

mi narazie nie cieknie upierdliwue.,.jak nacisne to jest. ale tak to sucho.. nieraz brodawki bolą...

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

no i co to może być - przeważnie mam tak kilka razy w ciągu dnia i boli jakby mi ktoś młotkiem tam dawał
skurczybyczki się powoli zaczynają.. dziecko ciut uciska.macica się rozciąga.. też się bałam jak mi się zaczynało..ale lekarz powiedział,że to normalne...

idę powiesić to pranie..bo kiśnie w pralce..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:41   #1024
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a co się dzieje??

znalazłam w pl ikei..to ten stolik.. niedrogi,a rozłożony naprawdę fajnie się prezentuje.. ten brąz w nazwie to im chodzi chyba o kolor pod blatem..bo stolik cały czarny widać..

A taki ciazowy dołek. Nic konkretnego
Też mi wpadly w oko
Stolik macie taki jak my Tylko my mamy tą mniejszą wersję i brzozę. Nie myj go na mocno mokro bo mi po roku zaczęła wierzchnia warstwa odpryskiwać Najlepiej pronto czy coś takiego do kurzu

Dziewczyny ucho mnie boli chyba mnie przewiało..znacie jakieś domowe soposoby żeby przestało?
Hehehe włąsnie pomyslałam: ucho mnie boli ale to chyba nie na poród
Stary 2011-08-08, 14:41   #1025
gerda
Zadomowienie

ale młoda mi się po brzuchu rozpycha, mam wrażenie że mi skóre po bokach przerwie

właśnie u nas pada, ale dalej dziwnie duszno jest

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:42   #1026
bruma
Rozeznanie

No melduję się po 2.5 tyg. nieobecności
Stęskniłyście się, bo ja tak

Wybaczcie ale raczej nie uda mi się was nadrobić ... zwłaszcza, że zatrzymałam się jeszcze sporo przed końcem poprzedniego Tak więc...wybaczcie za to od dzisiaj postaram być na bieżąco...chociaż, przez najbliższe dni mogę być rzadziej, bo musiała wziąść się za ogarnięcie mieszkanka, zrobienie prania, uzupełnienie lodówki a do tego w czwartek mam USG a w piątek idę na kontrolę do internisty z moim moczem

Pochwalę się tylko że przez te 2,5 tyg brzuszek urósł mi o 4 cm Wizytę u gin mam dopiero 18 ale już się boję jak będę musiała wejść na wagę
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:45   #1027
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ucho mnie boli chyba mnie przewiało..znacie jakieś domowe soposoby żeby przestało?
Hehehe włąsnie pomyslałam: ucho mnie boli ale to chyba nie na poród
ostatnio koleżanka opowiadała, że jak jej córka miała zapalenie ucha to zamiast antybiotyku, obwiązała jej na noc naokoło słoniną i podobno pomogło

Stary 2011-08-08, 14:47   #1028
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ostatnio koleżanka opowiadała, że jak jej córka miała zapalenie ucha to zamiast antybiotyku, obwiązała jej na noc naokoło słoniną i podobno pomogło
hahahahah normalnie prawie popuścilam Wybacz Kochana - może to skuteczne ale jakoś chyba nie skorzystam
Stary 2011-08-08, 14:54   #1029
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Idę coś zjeść w takim razie.
witaj piłeczko
Zmotywowałaś mnie na tosty zapiekane z serem Zaraz idę robić.
Cytat:
Ja od Tż niczego raczej się nie spodziewam, uzgodniliśmy sobie, że w prezencie podarujemy sobie monitor oddechu dla Igorka

A co najlepsze dziś rano wstaliśmy i zapomnieliśmy , że mamy rocznicę i dopiero przez telefon życzonka sobie składaliśmy
ale My to już 10 lat razem także wiecie
To dokładnie jak my- też 10 lat razem- i w sumie nigdy nie świętowaliśmy bo nawet jakoś żadne z nas nie zwróciło uwagi na jakąś taka konkretną datę ale teraz to jakoś tak troszkę chciałam
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Kurde nieistotne ile czasu jest się razem, habazie się należą
A zakupy śliczne
No właśnie, właśnie- to zupełnie nie powinno być istotne

dz
Cytat:
Archi czyli dla tż należą się baty faceci to jednak paskudy
A jak zegrek dla meża?? Podobał się?? Wyskoczyliście na ten obiadek?

Szwagier i szwagierka - w szoku byłam!!! nie było przechwalania, bo słowem nie zapytałam o urlop a oni sami też nie zaczęli. Wogole byli jacyś obrażeni (jak sie potem okazało z teściem mieli poważną rozmowe), więc nie zepsuli imprezki siedzieli cicho i nawet z nimi nie bardzo rozmawiałam, jak już to trochę o A.
No właśnie z tymi batami to tak nie do końca... pobudka była miła, aż się zdziwiłam bo myślałam, że my to kilka m-cy po urodzeniu dziecka wrócimy do tych spraw
Zegarek bardzo się podobał- jeszcze raz dzięki za opinie

No i co, w sumie dobrze,że szwagry nie w sosie byli super ,ze się udało bez ich kąśliwości
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Znowu miałam nadrabiania Ale udało się. melduję się na nowym wątku moze wrtej części będę się więcej udzielać.. Padam z nóg musze się położyć...
A czemu padasz z nóg?? Od nadrabiania
Cytat:
si
Powiedz ginowi na wizycie- bo to może (ale nie musi) być objaw skracającej się szyjki)
Cytat:
dz
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ale młoda mi się po brzuchu rozpycha, mam wrażenie że mi skóre po bokach przerwie

właśnie u nas pada, ale dalej dziwnie duszno jest
a nie masz wrażenia ,ze czasem przez pępek chce wyjść???

U nas też właśnie pada.

Przed chwilą był kurier mój zakup :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stanik.jpg (42,1 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-08-08 o 14:56
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:54   #1030
Antiopa7
Raczkowanie

hej dziołszki ze śląska słyszałyscie o tym ?
cos dla mnie
http://www.szpitalknurow.pl/
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 14:58   #1031
gerda
Zadomowienie

Cytat:
hahahahah normalnie prawie popuścilam Wybacz Kochana - może to skuteczne ale jakoś chyba nie skorzystam
nawet Ci się nie dziwię

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
a nie masz wrażenia ,ze czasem przez pępek chce wyjść???

właśnie pępek omija, a rozwala się po bokach

szalejesz

Stary 2011-08-08, 14:58   #1032
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
cos dla mnie
ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
u mnie pomarzyć można...
Stary 2011-08-08, 15:02   #1033
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
u mnie pomarzyć można...
no suuper strasznie mi ulżyło bo chciałam tam rodzic a tu takie odogodnienie az mi lepiej bo ze stresu oststnio przed porodem to niewiem gdzie sie schowac
Stary 2011-08-08, 15:09   #1034
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no suuper strasznie mi ulżyło bo chciałam tam rodzic a tu takie odogodnienie az mi lepiej bo ze stresu oststnio przed porodem to niewiem gdzie sie schowac
Ale co, myślisz , ze się wcześniej rozpakujesz??
Stary 2011-08-08, 15:10   #1035
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny...

tż zrobił mi jeszcze większą niespodzianke i przyjechał dzisiaj rano...
ii eh... przywitalismy się i jakoś tak nic specjalnego... po prostu zwyczajnie jakbyśmy widzieli się w dzień w dzień..
rozumiem ze cała noc jechał.. i ze nie spał.. i wogole.. ale eh..
noo nie wiem.. kiepsko to wszystko widze..
mam zamiar przeprowadzić z nim porządną rozmowe... ale jak później przyjedzie.. bo pojechał naprawiać samochód.. o ile dzisiaj przyjedzie bo mówił ze raczej nie.. ;(
więc mozliwe ze dopiero jutro pogadamy.
w tygodniu mamy tez jechać po ostatnie rzeczy dla maleństwa... ostatnie ale trochę tego jest.. może too mu da coś do myślenia tez jak zobaczy że już niedługo dzieciątko przyjedzie na świat.. eh..
no nic zobaczymy jak to się wszystko potoczy.. ehm.

dzisiaj w nocy chyba miałam dwa porządne skurcze.. bo aż się przebudziłam z bólu.. i zwinełam... ;|
trochę po sklepach pochodziła i też mnie pod brzuchem bolało.. chyba to nie są już zarty.. koniec zbliża się wielkimi krokami.. w środe wizyta iz obaczymy co mi Pani gin. powie..
wszystkim mamusią życzę miłego po połoudnia.. .
eh i trzymajcie kciuki żebyśmy z tym Tż sobie jakoś to wsyzstko wyjaśnili ;(
hejka trzymam za rozmowę, tylko się kochana nie denerwuj a na jak długo Tż przyjechał?
Cytat:

dzięki fajny stolik ale my byśmy potrzebowali w kolorze orzech ciemny i dłuższy albo rozkładany

Dziewczyny apropo może znacie jakąś fajną stronkę z rozkładanymi ławami lub stolikami?? bo się już tyle naszukałam i :dupa: wszystkie starodawne, a my byśmy chcieli nowoczesną, ale właśnie rozkładaną
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
No melduję się po 2.5 tyg. nieobecności
Stęskniłyście się, bo ja tak

Wybaczcie ale raczej nie uda mi się was nadrobić ... zwłaszcza, że zatrzymałam się jeszcze sporo przed końcem poprzedniego Tak więc...wybaczcie za to od dzisiaj postaram być na bieżąco...chociaż, przez najbliższe dni mogę być rzadziej, bo musiała wziąść się za ogarnięcie mieszkanka, zrobienie prania, uzupełnienie lodówki a do tego w czwartek mam USG a w piątek idę na kontrolę do internisty z moim moczem

Pochwalę się tylko że przez te 2,5 tyg brzuszek urósł mi o 4 cm Wizytę u gin mam dopiero 18 ale już się boję jak będę musiała wejść na wagę
hejkato nie nadrabiaj tylko wpadaj już częściej jeszcze żadna laseczka nie urodziła

Cytat:

bardzo ładny

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:11   #1036
madzialena-lublin
Rozeznanie

Ja już po obiadku- robiłam pierwszy raz musakę i wyszła przepyszna
Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie w szafkach w kuchni i teraz odpoczywam- niby przesypywanie przypraw i ustawianie słoiczków nie ciężka praca, ale ja się naprawdę zmęczyłam i brzuch zaczął mnie boleć... W końcu to cały czas na nogach.

Powiem Was dziewczyny że przez te Wasze akcje tuż- przedporodowe to coraz bardziej czuję że odstaję I tak jestem w końcówce terminu wątku, ale mimo wszystko Wam tu już dzieci w kanały wchodzą, czopy odchodzą, a walizki spakowane. A ja 29 tydzień zaczęłam...

archinta
Stanik cudny Powiedz gdzie kupiłaś?
A w ogóle to jak dobieracie rozmiar stanika do karmienia? Ja już drugi raz w ciąży kupowałam ostatnio staniki bo te poprzednie znowu za małe Czekać do końca ciąży z zamawianiem tych do karmienia, czy brać rozmiar większe, czy jak?
Stary 2011-08-08, 15:11   #1037
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
cos dla mnie
Hmmm no brzmi ciekawie....może sie tam przejadę obadać Dzięki za info

Cytat:
Ejjj fajnyyyy
Stary 2011-08-08, 15:12   #1038
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Ale co, myślisz , ze się wcześniej rozpakujesz??
no lekarz na oststnim badaniu stwierdził ze długo w tej ciązy to juz nie pochodze..
Stary 2011-08-08, 15:14   #1039
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Pamiętam, że któraś z dziewczyn codziennie opowiadała niesamowite sny chyba nasz forumowy detektyw Cotka

Cotka będę Cię molestować dopóki mi nie powiesz, gdzie kupiłaś te bodziaki kibica

Wczoraj dzwoniła moja przyjaciółka. Przywiezie mi karuzelę Fisher Price'a I w dodatku przerobioną z zasilaniem do gniazdka, bo podobno jest strasznie bateriożerna. I jak oni kupli, to baterie starczały na tydzień

Dzięki dziewczynki za rady odnośnie walizki i ceratki Walizkę biorę tą co mam w domku, bo chyba rzeczywiście w mniejszą bym się nie spakowała. A podkład na łóżko z gumkami by się nie przesuwał też zakupię
Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
właśnie już myślałam, że sny mi przeszły, jakiś czas temu prawie noc w noc jakieś horrory albo psychofazy mi się śniły a przez to przez sen jęki, płacze... biedny moj tż

ja będę Cotkę molestować o bujaczek

ale super z ta karuleza, ciekawe czy to ta sama na którą ja choruję - z serii Rainforest?

O mamo, ja tu chwilę przysnęłam a wy mnie już tu molestować chcecie

Bodziaki kupiłam na targu u mnie. Są na all, ale cena z wysyłką mnie nie skusiła na pierwszy rzut oka. Tutaj zobacz - http://allegro.pl/listing.php/search...ng=body+kibica

Co do bujaczka to mi się podoba cała masa. Zresztą swojego czasu już wklejałam kilka typów.
Ten jest strasznie drogi, wielki i wizualnie może nie powala, ale słyszałam wiele pozytywów- szkoda tylko że taki drogi http://allegro.pl/fisher-price-husta...738264702.html

http://allegro.pl/fisher-price-husta...753856316.html
a reszta mi gdzieś zniknęła
Cytat:

Pewnie miedniczka się rozszerza i wszystko szykuje się

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
no lekarz na oststnim badaniu stwierdził ze długo w tej ciązy to juz nie pochodze..
Eee to jak większość z nas. W końcu wiele osób dobiło już do bezpiecznego portu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:20   #1040
BordAna
Zadomowienie

Hej mamusie proszę o kciuki za dzisiejszą wizyte niedługo wchodzę do gabinetu... Pod wieczór zacznę Was nadrabiać
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:24   #1041
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Co do bujaczka to mi się podoba cała masa. Zresztą swojego czasu już wklejałam kilka typów.
Ten jest strasznie drogi, wielki i wizualnie może nie powala, ale słyszałam wiele pozytywów- szkoda tylko że taki drogi http://allegro.pl/fisher-price-husta...738264702.html

http://allegro.pl/fisher-price-husta...753856316.html
a reszta mi gdzieś zniknęła
dzięki !!
rzeczywiście ten pierwszy, nawet nie czytam opisu, za drogi rozejrzę sie po używanych

Dziewczyny czy wy macie już "wszystko" ?? Ja cały czas mam wrażenie, że jestem w czarnej D i ciągle sięschizuję, że ubranek za mało, że jakiegoś kremu nie mam, że majtek nie mam do szpitala jednorazowych, podkładów na łóżko, wkładek lakt, bujaczka, karuzeli, łóżeczka turystycznego wszyscy mi mówią że przesadzam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Hej mamusie proszę o kciuki za dzisiejszą wizyte niedługo wchodzę do gabinetu... Pod wieczór zacznę Was nadrabiać
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:29   #1042
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
dzięki !!
rzeczywiście ten pierwszy, nawet nie czytam opisu, za drogi rozejrzę sie po używanych

Dziewczyny czy wy macie już "wszystko" ?? Ja cały czas mam wrażenie, że jestem w czarnej D i ciągle sięschizuję, że ubranek za mało, że jakiegoś kremu nie mam, że majtek nie mam do szpitala jednorazowych, podkładów na łóżko, wkładek lakt, bujaczka, karuzeli, łóżeczka turystycznego wszyscy mi mówią że przesadzam
ja co prawda jestem miesiąc później z terminem, ale jak na razie oprócz ciuszków do synka nie mam nicna razie ogranicza mnie remont, więc do końca sierpnia pewnie nic nie kupię. A bujaczek, karuzelkę czy łóżeczko turystyczne to się nie przyda zaraz po porodzie także można spokojnie później dokupić

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:29   #1043
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny apropo może znacie jakąś fajną stronkę z rozkładanymi ławami lub stolikami?? bo się już tyle naszukałam i :dupa: wszystkie starodawne, a my byśmy chcieli nowoczesną, ale właśnie rozkładaną
widzę,że o tym samym myślimy
Ja niestety nic fajnego nie znalazłam- chyba zostaje szukanie w sklepach.
Ale jakbyś na coś wpadała to ślij linka plizzzzzzzz

Cytat:
bardzo ładny
dz
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Ja już po obiadku- robiłam pierwszy raz musakę i wyszła przepyszna
Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie w szafkach w kuchni i teraz odpoczywam- niby przesypywanie przypraw i ustawianie słoiczków nie ciężka praca, ale ja się naprawdę zmęczyłam i brzuch zaczął mnie boleć... W końcu to cały czas na nogach.

Powiem Was dziewczyny że przez te Wasze akcje tuż- przedporodowe to coraz bardziej czuję że odstaję I tak jestem w końcówce terminu wątku, ale mimo wszystko Wam tu już dzieci w kanały wchodzą, czopy odchodzą, a walizki spakowane. A ja 29 tydzień zaczęłam...

archinta
Stanik cudny Powiedz gdzie kupiłaś?
A w ogóle to jak dobieracie rozmiar stanika do karmienia? Ja już drugi raz w ciąży kupowałam ostatnio staniki bo te poprzednie znowu za małe Czekać do końca ciąży z zamawianiem tych do karmienia, czy brać rozmiar większe, czy jak?
Aż musiałam sprawdzić co to ta musaka Jadłam wczo coś podobnego w restauracji- ale bez mięska- mi jakoś bakłażany nie wychodzą

Wcale mocno nie odstajesz- ja tez mam jeszcze dużo do porodu

Stanik na all wylicytowany za całe 20 zł Początkowo chciałam kupić jakieś takie badziewiaczki za te 10 zł w Textil Market czy w jakimś takim sklepie ale stwierdziłam, że po porodze wystarczająco obleśnie będę się czuć i nie ma co się jeszcze dobijać taką dziwną bielizną
Co do rozmiaru też się zastanawiałam- ten kupiłam w takim jak aktualnie noszę bo stwierdziłam, ze najwyżej będzie po prostu na czas ciąży (20 zł mi nie szkoda na 2 m-ce) . No ale zapięłam się na najciaśniejszą haftkę, miski są miękkie , bez fiszbin i niezbyt mocno dopasowane jak na teraz, więc wydaje mi się, że jak piersi jeszcze się powiększą to będzie oki.
Ale wywód stanikowi
Cytat:
Ejjj fajnyyyy
dz
Cytat:
W sumie do równego terminu masz miesiąc, a że można i wcześniej się rozpakować to rzeczywiście jeszcze w sierpniu zostaniesz mamą. Ale to się tylko cieszyć nie będziesz się stresowała po terminie - że przenosisz
Pisz zawsze jak coś Cię trapi- w grupie raźniej
Stary 2011-08-08, 15:31   #1044
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-08-08, 15:32   #1045
agnieszka 0605
Zakorzenienie

archi czyli było kiziu miziu jak obiecywała lula my też pogrzeszyliśmy mimo zakazu, a co!! Mężol mi nawet po weselu o 6 nie darował i super, że zegar sie podobał

BordAna

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:37   #1046
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

no co Ty!!!
Cytat:

ja co prawda jestem miesiąc później z terminem, ale jak na razie oprócz ciuszków do synka nie mam nicna razie ogranicza mnie remont, więc do końca sierpnia pewnie nic nie kupię. A bujaczek, karuzelkę czy łóżeczko turystyczne to się nie przyda zaraz po porodzie także można spokojnie później dokupić
Martusia- u nas serio dokładnie tak samo- remont tez mnie ogranicza, więc poza 2 śliniakami, 2 body i stanikiem do karmienia w domu nie mam nic
Ciuszki ma mi dać koleżanka- więc jeszcze będzie mnie czekała akcja prasowanie i układanie, wózek jeszcze inna koleżanka, łóżko brat- jak widac jeszcze po kolędzie będziemy latać i zbierać graty
Kosmetyki, pieluchy dla mnie itp. zamówię jakaś jedną paką z apteki internetowej już po przeprowadzce- chyba zdążę

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
archi czyli było kiziu miziu jak obiecywała lula my też pogrzeszyliśmy mimo zakazu, a co!! Mężol mi nawet po weselu o 6 nie darował i super, że zegar sie podobał
No ja właśnie nie wiem skąd lulla wiedziała Dla mnie totalne zaskoczenie
A Wy grzesznicy!! Ładnie to tak zakazy łamać
Stary 2011-08-08, 15:39   #1047
justii19
Raczkowanie

Tż na tydzień.. w poniedziałek jedzie... ;(

bożeeeee.. ja nie chce takiego związku..;(
i co będzie tak przyjeżdżał sobie na tydzien.. a znając życie ot na weekend... i odjeżdżał na 6 tygo.? ;( w dupie z tym wszystkim.. ;(
właśnie sobie uświadomoiłam ze dobrze ze przynajmniej dzieciątko będę miała niedługo.. bo chłopaka już chyba nie mam ..;(
dolina i tyle..
bo to nie związek.. 4-6 tygodni smsy.. i weekend.. no czasami tydzien widzenia ;(
chce mi się normalnie wyćććć ;(
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:44   #1048
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Aż musiałam sprawdzić co to ta musaka Jadłam wczo coś podobnego w restauracji- ale bez mięska- mi jakoś bakłażany nie wychodzą

Też tak myślałam kiedyś. Potem trafiłam na fajny przepis i zrobiłam z pomidorkami i mozarellą zapieczone . I generalnie w takich zapiekankach to lubię, bo w ogóle to średnio

Wcale mocno nie odstajesz- ja tez mam jeszcze dużo do porodu

Stanik na all wylicytowany za całe 20 zł Początkowo chciałam kupić jakieś takie badziewiaczki za te 10 zł w Textil Market czy w jakimś takim sklepie ale stwierdziłam, że po porodze wystarczająco obleśnie będę się czuć i nie ma co się jeszcze dobijać taką dziwną bielizną
Co do rozmiaru też się zastanawiałam- ten kupiłam w takim jak aktualnie noszę bo stwierdziłam, ze najwyżej będzie po prostu na czas ciąży (20 zł mi nie szkoda na 2 m-ce) . No ale zapięłam się na najciaśniejszą haftkę, miski są miękkie , bez fiszbin i niezbyt mocno dopasowane jak na teraz, więc wydaje mi się, że jak piersi jeszcze się powiększą to będzie oki.
Ale wywód stanikowi
Nieźle upolowałaś A to może tej firmy Alles jest? Bo z tego co widziałam do tej pory to chyba tylko oni mają takie ładne dla karmiących, reszta to jak napisałaś masakryczne "badziewiaczki"
Stary 2011-08-08, 15:45   #1049
agnieszka 0605
Zakorzenienie

archi nie wiem czy to ładnie tak łamać zakazy, ale za to jak przyjemnie

a Lula miała leżeć i czemu jej w takim razie z nami nie ma???

Justii rozumiem, że nie rozmawiałaś jeszcze z tż??? Szkoda, że poszedł naprawiać auto, a nie został z Tobą...

Dziewczyny - jaką potrzebuje narzutę (wymiary) na łóżko 200x210 ??? Dużo większą??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-08 o 15:46
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-08, 15:46   #1050
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
Tż na tydzień.. w poniedziałek jedzie... ;(

bożeeeee.. ja nie chce takiego związku..;(
i co będzie tak przyjeżdżał sobie na tydzien.. a znając życie ot na weekend... i odjeżdżał na 6 tygo.? ;( w dupie z tym wszystkim.. ;(
właśnie sobie uświadomoiłam ze dobrze ze przynajmniej dzieciątko będę miała niedługo.. bo chłopaka już chyba nie mam ..;(
dolina i tyle..
bo to nie związek.. 4-6 tygodni smsy.. i weekend.. no czasami tydzien widzenia ;(
chce mi się normalnie wyćććć ;(
Justi, a to tak na dłużej gdzieś pracuje, czy tymczasowo?
Nie dziwię Ci się że Ci smutno samej. Ale pamiętaj- masz nas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości