|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
mam pytanko odczuwacie takie kłucie dość bolesne tak jakby w pochwie.
no i co to może być - przeważnie mam tak kilka razy w ciągu dnia i boli jakby mi ktoś młotkiem tam dawał
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes pewnie dzidziuś już lekko napiera
|
|
|
|
#1023 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a te skurczybyki...niestety też męczą ... ogólnie...ja nie chce jeszcze rodzić.... a po tym rachunku sumienia ...to normlanie aż mi się słabo zrobiło,że tyle aż się zgadza ![]() ![]() Cytat:
ja sama siebie przerażam ![]() serio miałaś takie objawy ?? nie strasz..Cytat:
3maj się kochana!! Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...958#/00104291/ kochana... tu w irl założe sie,że by mnie z kwitkiem odesłali... nie ma tak jak w pl..jakbym zaczęła rodzić,to na porodówkę..jak nie to do domu... dziś idę po zwolnienie..ale nie wiem czy mnie wciśnie na tyle,by mógł zobaczyć tą szyjkę itd. bo nie rejestrowałam się nawet..a on ostatni dzień przed urlopem.. w czwartek mam wizytę w przychodni szpitalnej... Cytat:
Cytat:
dobr frytki nie są złe mi narazie nie cieknie upierdliwue.,.jak nacisne to jest. ale tak to sucho.. nieraz brodawki bolą... Cytat:
idę powiesić to pranie..bo kiśnie w pralce..
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mi wpadly w oko Stolik macie taki jak my Tylko my mamy tą mniejszą wersję i brzozę. Nie myj go na mocno mokro bo mi po roku zaczęła wierzchnia warstwa odpryskiwać Dziewczyny ucho mnie boli chyba mnie przewiało..znacie jakieś domowe soposoby żeby przestało? Hehehe włąsnie pomyslałam: ucho mnie boli ale to chyba nie na poród
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
ale młoda mi się po brzuchu rozpycha, mam wrażenie że mi skóre po bokach przerwie
![]() właśnie u nas pada, ale dalej dziwnie duszno jest
|
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
No melduję się po 2.5 tyg. nieobecności
![]() Stęskniłyście się, bo ja tak ![]() Wybaczcie ale raczej nie uda mi się was nadrobić Tak więc...wybaczcie a do tego w czwartek mam USG a w piątek idę na kontrolę do internisty z moim moczem ![]() Pochwalę się tylko że przez te 2,5 tyg brzuszek urósł mi o 4 cm Wizytę u gin mam dopiero 18 ale już się boję jak będę musiała wejść na wagę
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i podobno pomogło |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahah normalnie prawie popuścilam
|
|
#1029 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witaj piłeczko
Zmotywowałaś mnie na tosty zapiekane z serem Zaraz idę robić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() dz Cytat:
![]() Zegarek bardzo się podobał- jeszcze raz dzięki za opinie No i co, w sumie dobrze,że szwagry nie w sosie byli super ,ze się udało bez ich kąśliwości Cytat:
![]() si Powiedz ginowi na wizycie- bo to może (ale nie musi) być objaw skracającej się szyjki) dz Cytat:
![]() U nas też właśnie pada. Przed chwilą był kurier mój zakup :
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-08 o 14:56 |
|||||
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
hej dziołszki ze śląska słyszałyscie o tym ?
![]() ![]() cos dla mnie http://www.szpitalknurow.pl/ |
|
|
|
#1031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pomarzyć można...
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za rozmowę, tylko się kochana nie denerwuj a na jak długo Tż przyjechał?Cytat:
fajny stolik ale my byśmy potrzebowali w kolorze orzech ciemny i dłuższy albo rozkładanyDziewczyny apropo może znacie jakąś fajną stronkę z rozkładanymi ławami lub stolikami?? bo się już tyle naszukałam i :dupa: wszystkie starodawne, a my byśmy chcieli nowoczesną, ale właśnie rozkładaną Cytat:
jeszcze żadna laseczka nie urodziła![]() bardzo ładny
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po obiadku- robiłam pierwszy raz musakę i wyszła przepyszna
![]() Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie w szafkach w kuchni i teraz odpoczywam- niby przesypywanie przypraw i ustawianie słoiczków nie ciężka praca, ale ja się naprawdę zmęczyłam i brzuch zaczął mnie boleć... W końcu to cały czas na nogach. Powiem Was dziewczyny że przez te Wasze akcje tuż- przedporodowe to coraz bardziej czuję że odstaję I tak jestem w końcówce terminu wątku, ale mimo wszystko Wam tu już dzieci w kanały wchodzą, czopy odchodzą, a walizki spakowane. A ja 29 tydzień zaczęłam... archinta Stanik cudny A w ogóle to jak dobieracie rozmiar stanika do karmienia? Ja już drugi raz w ciąży kupowałam ostatnio staniki bo te poprzednie znowu za małe Czekać do końca ciąży z zamawianiem tych do karmienia, czy brać rozmiar większe, czy jak?
|
|
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info Ejjj fajnyyyy
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1039 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O mamo, ja tu chwilę przysnęłam a wy mnie już tu molestować chcecie ![]() ![]() Bodziaki kupiłam na targu u mnie. Są na all, ale cena z wysyłką mnie nie skusiła na pierwszy rzut oka. Tutaj zobacz - http://allegro.pl/listing.php/search...ng=body+kibica Co do bujaczka to mi się podoba cała masa. Zresztą swojego czasu już wklejałam kilka typów. Ten jest strasznie drogi, wielki i wizualnie może nie powala, ale słyszałam wiele pozytywów- szkoda tylko że taki drogi http://allegro.pl/fisher-price-husta...738264702.html http://allegro.pl/fisher-price-husta...753856316.html a reszta mi gdzieś zniknęła Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
proszę o kciuki za dzisiejszą wizyte niedługo wchodzę do gabinetu... Pod wieczór zacznę Was nadrabiać
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#1041 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rzeczywiście ten pierwszy, nawet nie czytam opisu, za drogi rozejrzę sie po używanych Dziewczyny czy wy macie już "wszystko" ?? Ja cały czas mam wrażenie, że jestem w czarnej D i ciągle sięschizuję, że ubranek za mało, że jakiegoś kremu nie mam, że majtek nie mam do szpitala jednorazowych, podkładów na łóżko, wkładek lakt, bujaczka, karuzeli, łóżeczka turystycznego ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1042 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na razie ogranicza mnie remont, więc do końca sierpnia pewnie nic nie kupię. A bujaczek, karuzelkę czy łóżeczko turystyczne to się nie przyda zaraz po porodzie także można spokojnie później dokupić
|
|
|
#1043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nic fajnego nie znalazłam- chyba zostaje szukanie w sklepach. Ale jakbyś na coś wpadała to ślij linka plizzzzzzzz dz Cytat:
Jadłam wczo coś podobnego w restauracji- ale bez mięska- mi jakoś bakłażany nie wychodzą ![]() Wcale mocno nie odstajesz- ja tez mam jeszcze dużo do porodu ![]() Stanik na all wylicytowany za całe 20 zł Początkowo chciałam kupić jakieś takie badziewiaczki za te 10 zł w Textil Market czy w jakimś takim sklepie ale stwierdziłam, że po porodze wystarczająco obleśnie będę się czuć i nie ma co się jeszcze dobijać taką dziwną bielizną ![]() Co do rozmiaru też się zastanawiałam- ten kupiłam w takim jak aktualnie noszę bo stwierdziłam, ze najwyżej będzie po prostu na czas ciąży (20 zł mi nie szkoda na 2 m-ce) . No ale zapięłam się na najciaśniejszą haftkę, miski są miękkie , bez fiszbin i niezbyt mocno dopasowane jak na teraz, więc wydaje mi się, że jak piersi jeszcze się powiększą to będzie oki. Ale wywód stanikowi ![]() dz Cytat:
Pisz zawsze jak coś Cię trapi- w grupie raźniej |
|||
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
archi czyli było kiziu miziu jak obiecywała lula
my też pogrzeszyliśmy mimo zakazu, a co!! Mężol mi nawet po weselu o 6 nie darował i super, że zegar sie podobał BordAna ![]()
|
|
|
|
#1046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciuszki ma mi dać koleżanka- więc jeszcze będzie mnie czekała akcja prasowanie i układanie, wózek jeszcze inna koleżanka, łóżko brat- jak widac jeszcze po kolędzie będziemy latać i zbierać graty ![]() Kosmetyki, pieluchy dla mnie itp. zamówię jakaś jedną paką z apteki internetowej już po przeprowadzce- chyba zdążę ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() A Wy grzesznicy!! Ładnie to tak zakazy łamać |
||||
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
Tż na tydzień.. w poniedziałek jedzie... ;(
bożeeeee.. ja nie chce takiego związku..;( i co będzie tak przyjeżdżał sobie na tydzien.. a znając życie ot na weekend... i odjeżdżał na 6 tygo.? ;( w dupie z tym wszystkim.. ;( właśnie sobie uświadomoiłam ze dobrze ze przynajmniej dzieciątko będę miała niedługo.. bo chłopaka już chyba nie mam ..;( dolina i tyle.. bo to nie związek.. 4-6 tygodni smsy.. i weekend.. no czasami tydzien widzenia ;( chce mi się normalnie wyćććć ;( |
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
archi nie wiem czy to ładnie tak łamać zakazy, ale za to jak przyjemnie
![]() a Lula miała leżeć i czemu jej w takim razie z nami nie ma??? ![]() Justii rozumiem, że nie rozmawiałaś jeszcze z tż??? Szkoda, że poszedł naprawiać auto, a nie został z Tobą... Dziewczyny - jaką potrzebuje narzutę (wymiary) na łóżko 200x210 ??? Dużo większą?? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-08-08 o 15:46 |
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dziwię Ci się że Ci smutno samej. Ale pamiętaj- masz nas |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

:confuse d:
sama się podziwiam...nie wiem jak to pod prysznicem i tak na szybko załatwiłam hahaha chyba w tym szoku się nabiera energii 

Tylko my mamy tą mniejszą wersję i brzozę. Nie myj go na mocno mokro bo mi po roku zaczęła wierzchnia warstwa odpryskiwać 
Tak więc...wybaczcie 

hahahahah normalnie prawie popuścilam 

za rozmowę, tylko się kochana nie denerwuj
a na jak długo Tż przyjechał?
. I generalnie w takich zapiekankach to lubię, bo w ogóle to średnio