|
|
#871 |
|
Panaroja
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
; wersja z 8 z przodu (czyli z 2008 r) podoba mi się najbardziej, określiłabym ją jako bardziej "współczesną" od klasyka, a trwalość i moc porównywalne; o dalszych reformulacjach nie wiem nic, ale niedawno psiknęłam na nadgarstek DV w Douglasie i to faktycznie jakieś popłuczyny były po 2 godzinach nawet rękaw nie pachniał
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piękna jest, więc jeżeli po reformulacji tak mi się podoba to nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak pachniała pierwotna wersja ![]() a w temacie: testowałam dziś Givenchy Play For Her Intense z próbki seforowej i muszę powiedzieć, że z początku podobał mi się bardzo (wyczułam wyraźne podobieństwo do Black XS) ale niestety po pół godzinie już nic nie czułam trwałość skandaliczna, nie przetestuję ponownie |
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie miała pudełko? Bo odnoszę wrażenie, że reformulacja poszła razem ze zmianą szaty graficznej pudełka. Moja nowa jest z listopada 2010, Twoja - z marca 2010. Pachnie niby ok, ale jednak "słabiej" niż stara - no i trwałość ma haniebnie krótką...Stara trzymała się calutki dzień.
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że nie jest to stara wersja, ale trwałość mojej to ok 10 godzin, tak że jest bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Po raz kolekny testowalam Chanel Cristalle Eau Verte i tak jak kiedys bardzo mi sie nie podobala,uwalazlam ze pachnie jak odswiezacz do powietrza,tak teraz nie moge oderwac nadgarstka od nosa
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
A bo to ma być takie nowoczesne- jak kiedyś Gucci Rush w formie kasety magnetofonowej/magnetowidowej; to też miał być szczyt nowoczesności
![]() Testowałam wczoraj Bvlgari Eau de Parfum II- bardzo przyjemny słodziak, dużo kwiatów, dużo słodyczy, fajnie otula. Ale trochę mi sie skojarzył z jakimś Cat Deluxe czy coś w tym stylu i mój zachwyt trochę osłabł. IMO bardziej pasuje do Escady, niż Bvlgari (taki prosty, nieskomplikowany słodki zapach na lato). |
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Byscie sie podzielily
a tak to musze znowu zbierac na kolejna "flaszke"... |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Dolce Vita - dla przypomnienia. I chyba wpadłam
Dolce & Gabbana ( red cap) - kojarzą mi się z rozgrzaną skórą i czystością.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2011-08-09 o 20:34 |
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Dziś w Sephorze dorwałam Sensuous Nude. Z klasykiem to to nic wspólnego ni ma. Najwyraźniej wyczuwam liście figowe, potem coraz bardziej rozmemłane, jakby mleczne. Żeby było ciekawiej, to ani figi ani liści figowych w nutach nie ma. Może zrobię drugie podejście, ale raczej bez przekonania.
Poza tym: Idylle Duet - Matko, jakie to piękne jest! Na Pudrową 19-stkę ostrzyłam sobie zęby już od dawna. Spodziewałam się cudów, a uczucia mam mieszane. Pierwszy i najważniejszy zarzut to słaba trwałość - to już jest niewybaczalne Szczęśliwie ta faza w 19 szybko się kończy, więc na pewno ponowię testy, aby wybadać irysa! Puder jest, zgoda, ale za zdecydowanie bardziej udany pudrowy zapach uważam Paris Balenciagi. Ciąg dalszy nastąpi.
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Insolence edp i
Dawno takiego paskudztwa nie testowałam. Strasznie migrogenny, plastikowo-pudrowy zapach z wyczuwalną nutą fiołka. Nigdy wiecej! Choć ciekawam wersji edt
|
#886 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Mnie na początku EDT odrzuciło, EDP zachwyciło, po czym zrobiłam równoległy test nadgarstkowy i EDP wyleciało z wishlisty, a EDT mam flachę i balsam do kompletu
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klasycznej czuję białe kwiaty - chyba konwalie - i tylko kwiaty. Zapach nie ewoluuje, ale nie przeszkadza mi to bynajmniej... |
|
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Może teclo gdzieś za granicą siedzi i dlatego w S. już są te nowości?
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj testowałam Marine Groove Escady, czyli dużo owoców z marakują na czele do samego końca. Ładne, ale bez szału
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwałam balsam Shalimar i
Uwielbiam go, i na plus - jest diabelnie trwały |
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co rzuciło mi się w nos przy powtórnych testach to podobieństwo do Nilowego I rzeczywiście - łączy je nuta zielonego mango. Timbuktu nie jest jednak tak soczyście orzeźwiające, raczej snuje się leniwie, lekko dymi. Jest tu i delikatna cierpkość, kwaśność niedojrzałego mango (nie wiem, czy "zielone" w tym przypadku to stan dojrzałości, czy odmiana, w każdym razie kwasek zdecydowanie pochodzi od owocu, więc padło na mango), lekka ziołowa goryczka, delikatne kadzidło i wetiwer. Testuję w chłodzie i zapach pięknie się trzyma, ale pamiętam że i w upale trwałość była niezła. Zapach nie statyczny, nuty ładnie się mienią. Bardzo mi się podoba
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-08-10 o 12:33 |
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)A Dię dostałam z wymiany, podeszłam bez przekonania i wpadłam po uszy. I boję się zapytać Prowokatorkę, który to produkt, bo obejrzałam sobie ceny w Q.
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brudek, paczulowo-różany, mniam! Sensuous Nude powinno być już we wszystkich S. ![]() Cytat:
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#899 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś testowałam Womanity Muglera i chyba pierwszy raz mi się tak zdarzyło, że miałam ochotę zwymiotować po kilku pociągnięciach nosem
ohyda
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotknęłam korka w perfumerii i on był akurat w perfumach już i pierwsze co od razu do łazienki, zmywałam to dosłownie z 15 razy i nie chciało zejść Na samą myśl niedobrze mi, słabo, aż mi się teraz w głowie zakręciło
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

po 2 godzinach nawet rękaw nie pachniał
ale piękna jest, więc jeżeli po reformulacji tak mi się podoba to nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak pachniała pierwotna wersja 
trwałość skandaliczna, nie przetestuję ponownie

Puder jest, zgoda, ale za zdecydowanie bardziej udany pudrowy zapach uważam Paris Balenciagi. 
Dawno takiego paskudztwa nie testowałam. Strasznie migrogenny, plastikowo-pudrowy zapach z wyczuwalną nutą fiołka. Nigdy wiecej! Choć ciekawam wersji edt