Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 13:11   #1831
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

hej dziewczynki, widze ze temat obiadu na tapecie wiec prosze o pomoc.

kiedys pisalyscie jak robicie zupe pieczarkowa, z serkiem topionym dobrze pamietam? przypomnijcie mi szczegóły??

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:12   #1832
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
baja, bez wizażu życ nie mogę, zwłaszcza, ze jestem na macierzynskim i mam sporo wolnego czasu ale naprawdę sądziłam, że nikt o mnie już nie pamięta.
Kiedyś, tak z 3-4msc wpadłam do Was na chwilkę, coś tam napisałam, ale obyło się bez echa wiec nie pisałam więcej :|
przypominam sobie, ale nie uwierzę, że nikt się nie odezwał. W każdym razie odzywaj się częściej

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Aniaaa84 rozumiem że decyzja nie jest łatwa ale czasem warto zaryzykować.

Ale gotujecie smakołyki, tożto moja zapiekanka może sie schować
ale za to ja mam deser
Bzyczka trzymam kciuki!Oby nie bolało!
mniam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:17   #1833
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
aaa kupowałyście kiedyś bielizne w sieciówkach typu h&m, cubus czy reserved? Bo jestem ciekawa jak z jakością, czy sie po praniu nie rozpada.
tylko w H&M kupuję bieliznę, nawet po 2 latach wyglada prawie jak nowa, ale zawsze biorę z takiego śliskiego elastycznego, mięciutkiego materiału

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mój dom...
super, oby tak dalej

od wczoraj mam zamontowany piekarnik a w weekend mam inspekcję ukochanej mamusi vel. teściowej nie no, nie jest zła, pierwsze co to sie zapytała co nam przywieżć (ps. lodówka jest pusta ) i będziemy kisić ogóry

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:18   #1834
celi25
Rozeznanie

ddaaiissyy witaj
właśnie przełykam ślinę z głodu a do obiadu jeszcze z 2,5 h. Chyba ja dzisiaj zrobię makaron z tuńczykiem

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:18   #1835
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
OMG ale pysznosci !
Co to ??
Galaretka? A krem z czego? Kawowy ??
wygląda pyysznie
Aaa prawda wspominałyśmy Cie kilka razy, byłyśmy ciekawe jak udała się podróż i jak się czujesz, możesz w skrócie teraz nadrobić

A deser to galaretka,potem kilka mandarynek z puszki a na wierzch zrobiłam pianke z soku z mandarynek i pomarańczowego, dodałam żelatyny i jak trochę zgęstniało zmiksowałam ze śnieżką. W sumie bardziej by pasowała galaretka cytrynowa albo pomarańczowa ale ja miałam tylko truskawkową

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:21   #1836
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

aniaaa84; dziekuje Kochanie
o dziwo Gabi jest b. grzeczna, nie ma kolek więc mam dużo luzu. Wbrew pozorom jestem bardziej wypoczęta i wyspana aniżeli gdy chodziłam do pracy. Spimy co dzien do 10-11
a sprawdzony ten wyjazd do holandii ? W sensie pośrednik? Bo wiesz... trzeba uważać

goldi ja Cię popieram, uwielbiam bieliznę z HM
połowę tańsza od np Triumpha a taka sama jakośc i do tego jaaaki wybór.

baja, no jakoś poczułam się zbyta... ale nieważne
Obiecuję poprawę

a Madzialenka (jeśli przekręciłam nick przepraszam) dalej w Holandii i zabcia w USA ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:26   #1837
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
czesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak mi miło, że o mnie pamiętałyście !!!!
Myślałam, że dawno już o mnie zapomniałyście, więc się nawet nie odzywałam.
Dopiero bzyczka mi uświadomiła, że jednak ktoś jeszcze tu mnie wspomina !
Straaaaaaaaaaasznie się ucieszyłam.
Dobrze pamiętałyście, że miałam gdzieś daleko jechac... ano pojechałam... w 2 msc ciąży na drugi koniec świata, spędzając cudowne 3 tygodnie w tajlandii.
Wówczas byłam wściekła, że zostanę mamą a teraz świata poza Gabrysią nie widzę, która urodziła się 27.05.br
Jak wiecie, mieszkam u małza w Krakowie, za czestochowa niestety nadal okropnie tęsknie, ale cóz zrobić.. pozostają mi tylko weekendowe wizyty u rodziców.
Z pracy tutaj jestem meeeega niezadowolona, ze wgzl na przełożonych ale póki co nie zmieniam pracy
Super tu do Was wpaść i zobaczyć znajome nicki, fajnie, że niektóre z Was nie zmieniły avatarków Miło widzieć "znajome twarze"
Nie dam rady nadrobić pół roku albo i więcej zaległości ........... Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze ??
Ja się bardzo ciesze, ze do nas zajrzałaś, z resztą tak niedawno rozmawaiłyśmy na twoj temat, tylko nie pamiętam, czy na głównym, czy w K.
Jak będziesz miała czas, to powklejaj fotki z widdokami z Tajlandii. Dla mnie to jest taki bardzo dziki kraj, chociaż to może być mylne. No i Gabryśką tez mogłabyś sie nam pochwalić . TZ na pewno Cię wspiera, bo pamiętam, ze od przeprowadzki bardzo się starał.

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Przepis bardzo prosty, a nazwa potrawy brzmi bardzo wykwintnie. Ania przenieś ten pzrepis do K. do kulinarnego, żeby nam nie uciekł.
na pewno w najbliższym czasie tez go wypróbuję.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:28
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:29   #1838
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
\

Guciu ja jestem zakochana w jogurcie gruszkowym z lidla pochłaniam go tonami maczając sobie w nim wafle ryżowe :ślina:

wiadomo jak macie dziś w planach działać na mieszkaniu to szkoda czasu na gotowanie, ja jeszcze teraz mogę posiedzieć w garach, ale jak pójdę do pracy to nie wiem kto będzie gotował mężowi i wujkowi, a mrożonek w nieskończoność jeść się nie da

Plisss nie piszcie już o tych pysznościach bo mnie od samego czytania pupa rośnie
jogurtów nie jadam. Nie przekonują mnie no chyba, że naturalny dodaję do majonezu (jak mnie atomufka nauczyła)

a dzisiaj będziemy już zbliżać się do końca. Niestety TŻ pracuje od 15 więc sama z rodzicami będę walczyć, ale damy radę.

Właśnie zaczynamy też kombinować z TŻ jak odwdzięczyć się rodzicom i albo im zafundujemy jakąś wycieczkę, albo jeszcze nie wiem co, bo tyle dla nas zrobili, że szok!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
od wczoraj mam zamontowany piekarnik a w weekend mam inspekcję ukochanej mamusi vel. teściowej nie no, nie jest zła, pierwsze co to sie zapytała co nam przywieżć (ps. lodówka jest pusta ) i będziemy kisić ogóry
daj znac jak reakcja teściowej! A była u Was podczas remontu, czy to pierwszy raz?

Jak dobrze, że ja nie musze kisić ogórków! A uwielbiam! Na szczęście, wszystkie babcie kiszą (jak to się odmienia???), tata kisi... bosko! Ja tylko zbieram!
No i wczoraj mi tato przywiózł jajka od dziadka od szczęśliwych kurek, więc w końcu spróbuję zrobić carbonarę!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:30   #1839
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no az w domku wszyscy byli zdziwieni jak zobaczyli rachunek
co tu duzo mowic .. zakupy mam we krwi
Cytat:
no u nas olbrzymie promocje no koszulka przeceniona z 13$ na 2,50$ wiec szkoda nie brac

moim najwiekszym talentem .. jest wydawanie kasy
biedny ten Moj Maz

przy takich obniżkach to sama bym się połasiła

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
kurcze w necie nie moge znaleźć, wiec porobiłam swoje

pretty girl kupujac 2 rzeczy, 3 mozna było wziąć za 1zł

bielizna esotiq
kilka dni temu robiłam tam zakupy za ponad 100zł i pani kazała mi wysłac eska i dostałam znizke i dzisiaj dzieki tamtym zakupom dostałam sms vip -70% na cały asortyment, ale pod warunkiem, ze kupie bielizne o wartosci min. 500zł po przekorczeniu tej kwoty naliczyli mi -70% i oto tym sposobem zaplaciłam tylko niecąłe 160zł az zal było nieskorzystac
oczywiscie ponziej ten asortyment tez bedzie przeceniony dla kazdego, ale wiadomo, ze im pozniej tym gorzej z rozmiarówka

aparat niestety przeklamał kolory pierwsza jest koloru khaki, a gruga bardziek brudny róz, była taka fioletowa(piekna), ale niestety za duża ;/

ciuszki super, a w esotiq też kupuje bieliznę

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
jutro i w najblizszych dniach juz nie ide do zadnego sklepu
wiecie ja prace koncze o 15.30, a do domu zladowałam po 19 - a miałam sie tylko shcronic w sklepie przed deszczem hihi

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

kiedys pisalyscie jak robicie zupe pieczarkowa, z serkiem topionym dobrze pamietam? przypomnijcie mi szczegóły??
eh ja dziś idę z obiadem na łatwiznę ale ta zupa smacznie brzmi, o 12 się obudziłam do teraz się dobudzam a muszę do tesco pojechać, castoramy zobaczyć czy mają jakieś systemy nawadniające do kwiatków jak na urlop wyjedziemy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:32   #1840
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
ddaaiissyy witaj
właśnie przełykam ślinę z głodu a do obiadu jeszcze z 2,5 h. Chyba ja dzisiaj zrobię makaron z tuńczykiem
hellooo !!
ja tez głodna jestem a powinnam wcinać bo karmię Sęk w tym, że małż wraca z pracy późno, bo ok 19 i najczęściej je dopiero kolację ok 22 a mnie samej nie chce się gotować.
Co dzień wcinam rano owsiankę albo płatki z mlekiem, na obiad jakąś zupinę i potem kanapki... zero urozmaicenia

mona_ja; wow, podziwiam za wenę twórczą !! Na pewno było przepyszne !!
Co do wakacji były super, zwiedzieliśmy tam sporo - byłam m.in na wyspie Phi phi gdzie kręcono Niebiańską plażę. Miałam okazję jeździć na słoniach, spotykać małpki na ulicy itd itd..
Powiem szczerze, że właściwie zdjęc dotąd porządnie nie ogldąałam, gdyż całą ciąże na myśl o Tajlandii mnie mdliło. Z racji, że bylam tam w I trymestrze to wszystkie ich ostre zapachy potraw i przypraw właśnie przyprawiały mnie o mdlości.
Raptem kilka dni temu chciałam foty pooglądać ale są na małża profilu w kompie i muszę poprosić o ich udostępnienie. W wolnej chwili wkleję cosik jeśli bedziecie chciały.
W tym roku wakacje w domu z 2,5msc Gabrysią może na weekend gdzies do zakopca i tyle. Planujemy dłuższy wyjazd dopiero ok lutego-marca gdy u nas zimno.

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:33   #1841
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
niby człowiek wie, że jest niekarany, ale zawsze wątpliwość pozostaje- przechodziłam to dwa razy to wiem(...)
Baju uśmiałam się

Cytat:
baja, bez wizażu życ nie mogę, zwłaszcza, ze jestem na macierzynskim i mam sporo wolnego czasu ale naprawdę sądziłam, że nikt o mnie już nie pamięta.
Kiedyś, tak z 3-4msc wpadłam do Was na chwilkę, coś tam napisałam, ale obyło się bez echa wiec nie pisałam więcej :|
No kochana to możesz teraz częściej z nami pisać

Cytat:
Aniaaa84 rozumiem że decyzja nie jest łatwa ale czasem warto zaryzykować.

Ale gotujecie smakołyki, tożto moja zapiekanka może sie schować
ale za to ja mam deser
Bzyczka trzymam kciuki!Oby nie bolało!
Mona racja, ale chyba wyjazd nie jest nam pisany bo Pan nie dzwoni do mnie

oszalałaś takie pyszności wklejać przed obiadem

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
(...)
Ale się zrobiłam głodna przez Anie, a jeszcze nie mam pomysłu na obiad. Przeciez nie będę jadła 3 dzień pod rząd makaronu z tuńczykiem. To byłaby gruba przesada
Ja też jestem głodna wszamałam już pół bułki bo mnie zaczęło ssać w żołądku. Ja z kolei muszę zrobić ten Twój słynny makaron z tuńczykiem zwłaszcza, że S. lubi tuńczyka

Cytat:

Myszko ja serki topione dodają do zupy czosnkowej...więc chyba do pieczarkowej też można na takiej zasadzie, ja dodaję na sam koniec 3-4 serki topione śmietankowe i mieszam dokładnie dopóki się nie rozpuszczą

Cytat:
(...)
Gold i jak tam na nowym mieszkaniu? zapamiętałaś sen po pierwszej nocce, bo takie sny się podobno spr
ja tam na samą myśl pielgrzymek rodzinnych jak już zamieszkamy na swoim dostaję wypieków

Cytat:
aniaaa84; dziekuje Kochanie
o dziwo Gabi jest b. grzeczna, nie ma kolek więc mam dużo luzu. Wbrew pozorom jestem bardziej wypoczęta i wyspana aniżeli gdy chodziłam do pracy. Spimy co dzien do 10-11
a sprawdzony ten wyjazd do holandii ? W sensie pośrednik? Bo wiesz... trzeba uważać

goldi ja Cię popieram, uwielbiam bieliznę z HM
połowę tańsza od np Triumpha a taka sama jakośc i do tego jaaaki wybór.

baja, no jakoś poczułam się zbyta... ale nieważne
Obiecuję poprawę

a Madzialenka (jeśli przekręciłam nick przepraszam) dalej w Holandii i zabcia w USA ?
To oby Gabrsysia nadal była taka jak do tej pory no i zdrowa to przede wszystkim
a co do pośrednika to tak sprawdzone biuro

Madzia już wróciła z Holandii, siedzi pewnie na balkonie i się opala bo u niej słonko jak znam życie

Madzia melduj się

A Zabcia nadal z mężem w USA - ona z kolei wieczorami do nas zagląda, a raczej nockami

Madzia, Zabcia mam nadzieję ze nie macie mi za złe, że nakreśliłam DDaaiissyy co u Was

edit:

Kolanko już wklejam

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2011-08-10 o 13:42
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:33   #1842
Gucia0987
Zakorzenienie

Myszko, nie znam tego przepisu...

ddaaiissyy, Madzia już dawno w Polsce! po ślubie w ogóle wrócili do Holandii! A Żabcia jest nadal amerykanką z wyboru i tak jej pewnie zostanie

A właśnie, gdzie Magda, coś jej nie ma dzisiaj!!

Stary 2011-08-10, 13:34   #1843
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

ja robię taką http://www.wielkiezarcie.com/recipe35071.html

czasem zamiast makaronu daje kulki mielone
Stary 2011-08-10, 13:36   #1844
baja_86
Zakorzenienie

Myszko nie pamiętam dobrze jak to z tymi serkami jest, ale dodaje się je pod koniec gotowania aby zagęściły zupkę i dały jej trochę inny smak.

Mam ochotę na jakiś serniczek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:38   #1845
Gucia0987
Zakorzenienie

Aniaaa, przepis na makaron z tuńczykiem mam od Madzi, nie jest mojego autorstwa. Ale ja ją powinnam zamordować za ten przepis bo mogłabym to jeść na okrągło. Jak nie ma raz w tygodniu to jestem niepocieszona! (Tak samo mam z lazurem ) ja tylko do niego dodaje pomidora

Stary 2011-08-10, 13:39   #1846
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta jak tylko S. zaktualizuje nawigację to się umówimy bo te lody brzmią pysznie, przy okazji przywiozę swoje dziurkacze bo mam inne to się wymienimy

Wy jesteście waryjatki z Rosii
ooooooooo

Cytat:
czesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wierze!
witaj córo marnotrawna

Cytat:
niby człowiek wie, że jest niekarany, ale zawsze wątpliwość pozostaje- przechodziłam to dwa razy to wiem
hahahahahah no tak przy każdym podpisywaniu umowy trzeba donosić

Cytat:
Plisss nie piszcie już o tych pysznościach bo mnie od samego czytania pupa rośnie
jak to ciągle pupa a nie dupa to jest ok

Cytat:
daj znać po wizycie
Stary 2011-08-10, 13:44   #1847
myszka_maj
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 13:46   #1848
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja robię taką http://www.wielkiezarcie.com/recipe35071.html

czasem zamiast makaronu daje kulki mielone
Też pyszota ale u nas w trakcie remontu zupy nie idą nad czym ubolewam, mnie z kolei "suche jedzenie" zaczyna nudzić

Cytat:
Myszko nie pamiętam dobrze jak to z tymi serkami jest, ale dodaje się je pod koniec gotowania aby zagęściły zupkę i dały jej trochę inny smak.

Mam ochotę na jakiś serniczek
Baja też bym zjadła

Cytat:
Aniaaa, przepis na makaron z tuńczykiem mam od Madzi, nie jest mojego autorstwa. Ale ja ją powinnam zamordować za ten przepis bo mogłabym to jeść na okrągło. Jak nie ma raz w tygodniu to jestem niepocieszona! (Tak samo mam z lazurem ) ja tylko do niego dodaje pomidora
Musze kuknąć na kulinarny wątek w K. za tym przepisem

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ooooooooo

(...)
jak to ciągle pupa a nie dupa to jest ok

(...)

Ty zawsze znadziejsz jakiś pozytyw
Stary 2011-08-10, 13:48   #1849
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
hellooo !!
ja tez głodna jestem a powinnam wcinać bo karmię Sęk w tym, że małż wraca z pracy późno, bo ok 19 i najczęściej je dopiero kolację ok 22 a mnie samej nie chce się gotować.
Co dzień wcinam rano owsiankę albo płatki z mlekiem, na obiad jakąś zupinę i potem kanapki... zero urozmaicenia

mona_ja; wow, podziwiam za wenę twórczą !! Na pewno było przepyszne !!
Co do wakacji były super, zwiedzieliśmy tam sporo - byłam m.in na wyspie Phi phi gdzie kręcono Niebiańską plażę. Miałam okazję jeździć na słoniach, spotykać małpki na ulicy itd itd..
Powiem szczerze, że właściwie zdjęc dotąd porządnie nie ogldąałam, gdyż całą ciąże na myśl o Tajlandii mnie mdliło. Z racji, że bylam tam w I trymestrze to wszystkie ich ostre zapachy potraw i przypraw właśnie przyprawiały mnie o mdlości.
Raptem kilka dni temu chciałam foty pooglądać ale są na małża profilu w kompie i muszę poprosić o ich udostępnienie. W wolnej chwili wkleję cosik jeśli bedziecie chciały.
W tym roku wakacje w domu z 2,5msc Gabrysią może na weekend gdzies do zakopca i tyle. Planujemy dłuższy wyjazd dopiero ok lutego-marca gdy u nas zimno.
Jak tam musiało być pięknie koniecznie pochwal sie fotkami i małą

Co do deseru- ja często czy ciasto czy obiad czy deser- robie coś z niczego

Nasz Ślub 30.05.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 13:52   #1850
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Co do deseru- ja często czy ciasto czy obiad czy deser- robie coś z niczego
To jest sztuka, której ja nie potrafię! Naucz mnie!!!!!

Stary 2011-08-10, 13:56   #1851
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

w takim razie musze ogladnac skoro polecasz
bardzo polecam ten film
a mi kilka osób polecało
jednak przygotuj się na bezsenną noc

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Strippi - tak mi szkoda Julci, to musi być dla niej bardzo uciążliwe. Pediatra nic nie zapisze na zapalenie spojówek, trzeba iść koniecznie do okulisty?
no musieliśmy iść koniecznie, bo to już nie żarty jak taka ropa w oku była i to oczko całe sine i spuchnięte

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
strippi mysszlisz, ze dopiero teraz stwierdza ze to kanaliki? bo je generalnie szybko sie diagnozuje przeciez a jak wczesniej juz miala problemy
Nie ma sie co bac zabiegu. Choc do przyjemnych nie nalezy.
no już wcześniej lekarz wspominał o zabiegu
bo łzawiło jej ciągle od małego
teraz łzawienie przestało, tylko jak wiatr wieje to łzawi
ale już 2 raz ropa jej podeszła
teraz mamy masować 3 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
hej - czyli wczoraj szał zakupowy był ja sobie kupiłam sukienkę na ślub i jeansy a TZowi polo z przeceny

a w ogóle to

uuuu super zakupy
a co to za radość??

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Te zdjęcia co pokazałam to jeszcze nie wszystko
Kupiłam jeszcze taką biała tunikowatą bluzkę z paseczkiem
Koszulkę na krótki w pasy zielono szare i bluzeczkę na długi rękaw, która była za całe 10zł
o szalona DD
super zakupy !!
ja kupiłam sobie bluzę
dla Julki oczywiście masę ciuchów
ale wklejać nie będę bo forum się zamuli haha

Cytat:

Laski co macie dziś na obiad? Ja wczoraj miałam makaron z tuńczykiem, dzis chyba będzie zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą, nie mam ani pomysłu na coś innego ani produktów, ale od kilku dni chodzi za mną zupa ogórkowa
my mamy dziś kurczaka z "pomysłu na" czosnkowo -ziołowy
mmmmm zapach unosi się po całym domu i ślinka mi już cieknie
zaraz tż wróci z pracy i zasiadamy
do tego pieczone ziemniaki z piekarnika
i sałata lodowa z sosem tysiąca wysp

Cytat:
czesc !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak mi miło, że o mnie pamiętałyście !!!!
Myślałam, że dawno już o mnie zapomniałyście, więc się nawet nie odzywałam.
Dopiero bzyczka mi uświadomiła, że jednak ktoś jeszcze tu mnie wspomina !
Straaaaaaaaaaasznie się ucieszyłam.
Dobrze pamiętałyście, że miałam gdzieś daleko jechac... ano pojechałam... w 2 msc ciąży na drugi koniec świata, spędzając cudowne 3 tygodnie w tajlandii.
Wówczas byłam wściekła, że zostanę mamą a teraz świata poza Gabrysią nie widzę, która urodziła się 27.05.br
Jak wiecie, mieszkam u małza w Krakowie, za czestochowa niestety nadal okropnie tęsknie, ale cóz zrobić.. pozostają mi tylko weekendowe wizyty u rodziców.
Z pracy tutaj jestem meeeega niezadowolona, ze wgzl na przełożonych ale póki co nie zmieniam pracy
Super tu do Was wpaść i zobaczyć znajome nicki, fajnie, że niektóre z Was nie zmieniły avatarków Miło widzieć "znajome twarze"
Nie dam rady nadrobić pół roku albo i więcej zaległości ........... Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze ??
hej!!!
Jak miło, że zajrzałaś jak ja jestem na forum
widzę wypad się udał wstaw jakieś fotki
i oczywiście Gabrysię!!!

my po
a więc okulistka była bardzo fajna i fachowo podeszła do sprawy
(na początku nawet nie wiedziała, że my prywatnie, dopiero jak wychodziliśmy to zauważyła)
Też dała Julci obrazek "dzielny pacjent" i ją zabawiała. Julka to panikara i nie dała sobie sprawdzić, ona w domu to nawet przemyć tego oczka nie chce.
No więc lekarka popatrzyła, poświeciła, podotykała.
Mamy antybiotyk, krople i maść. Do tego pokazała mi jak masować kanaliki łzowe.
Najgorsze, że tą maść mamy dawać pod powiekę. Ciekawe jak ja to zrobię, jak Jula zaciska mocno oczy, straszną histerię ma przy tym, wyrywa się
żeby krople jej dać to jest walka w 2 osoby i i tak jest problem. Ehh
Stary 2011-08-10, 14:01   #1852
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
bardzo polecam ten film
a mi kilka osób polecało
jednak przygotuj się na bezsenną noc

no musieliśmy iść koniecznie, bo to już nie żarty jak taka ropa w oku była i to oczko całe sine i spuchnięte

no już wcześniej lekarz wspominał o zabiegu
bo łzawiło jej ciągle od małego
teraz łzawienie przestało, tylko jak wiatr wieje to łzawi
ale już 2 raz ropa jej podeszła
teraz mamy masować 3 razy dziennie

uuuu super zakupy
a co to za radość??

o szalona DD
super zakupy !!
ja kupiłam sobie bluzę
dla Julki oczywiście masę ciuchów
ale wklejać nie będę bo forum się zamuli haha

my mamy dziś kurczaka z "pomysłu na" czosnkowo -ziołowy
mmmmm zapach unosi się po całym domu i ślinka mi już cieknie
zaraz tż wróci z pracy i zasiadamy
do tego pieczone ziemniaki z piekarnika
i sałata lodowa z sosem tysiąca wysp

hej!!!
Jak miło, że zajrzałaś jak ja jestem na forum
widzę wypad się udał wstaw jakieś fotki
i oczywiście Gabrysię!!!

my po
a więc okulistka była bardzo fajna i fachowo podeszła do sprawy
(na początku nawet nie wiedziała, że my prywatnie, dopiero jak wychodziliśmy to zauważyła)
Też dała Julci obrazek "dzielny pacjent" i ją zabawiała. Julka to panikara i nie dała sobie sprawdzić, ona w domu to nawet przemyć tego oczka nie chce.
No więc lekarka popatrzyła, poświeciła, podotykała.
Mamy antybiotyk, krople i maść. Do tego pokazała mi jak masować kanaliki łzowe.
Najgorsze, że tą maść mamy dawać pod powiekę. Ciekawe jak ja to zrobię, jak Jula zaciska mocno oczy, straszną histerię ma przy tym, wyrywa się
żeby krople jej dać to jest walka w 2 osoby i i tak jest problem. Ehh
mmm obiadek brzmi pysznie, a jak robisz sos tysiąca wysp?
Mam nadzieję że krople i maść pomogą i zabieg będzie niepotrzebny!

Gucia przyjedź do mnie na tydzień to ci pokażę jak sie to robi

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-08-10, 14:04   #1853
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

ja robię z przepisu wizażanki

Sos Tysiąca Wysp - 1000 Island's Sauce

Sładniki:

1/2 szkl majonezu
1/2 szkl dobrego ketchupu (najlepiej pikantnego)
2 łyżki sosu chilli
sól
pieprz
odrobina soku z cytryny
pieprz cayenne

Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie i ....... gotowe!
Stary 2011-08-10, 14:05   #1854
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:06   #1855
Gucia0987
Zakorzenienie

Strippi mam nadzieje, że oczko się szybko naprawi. Wiem, że się namęczycie, żeby zaaplikować jej do oczka te wszytskie maści i krople, ale trzymam kciuki, żebyście dały radę!

Stary 2011-08-10, 14:06   #1856
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
daj znac jak reakcja teściowej! A była u Was podczas remontu, czy to pierwszy raz?

Jak dobrze, że ja nie musze kisić ogórków! A uwielbiam! Na szczęście, wszystkie babcie kiszą (jak to się odmienia???), tata kisi... bosko! Ja tylko zbieram!
No i wczoraj mi tato przywiózł jajka od dziadka od szczęśliwych kurek, więc w końcu spróbuję zrobić carbonarę!
ale ja własnie chcę kisić zresztą ona troche słoików już gotowych przywiezie i mnie nauczy ostatni raz tesciowa była rok temu i widziała mieszkanie takie jak je kupiliśmy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:07   #1857
kolanka
Zadomowienie

Strippi - współczuję aplikacji tych lekarstw. Trzyma kciuki, żeby szybko pomogły i Julcia wróciła do zdrowia.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 14:10   #1858
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ja robię z przepisu wizażanki

Sos Tysiąca Wysp - 1000 Island's Sauce

Sładniki:

1/2 szkl majonezu
1/2 szkl dobrego ketchupu (najlepiej pikantnego)
2 łyżki sosu chilli
sól
pieprz
odrobina soku z cytryny
pieprz cayenne

Wszystkie składniki mieszamy bardzo dokładnie i ....... gotowe!
i takie to proste?! Będę musiała spróbować, zawsze mi się wydawało, że to bardziej skomplikowane!

Mona, chętnie! Powinni takie kursy robić

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ogórki na pewno!

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
ale ja własnie chcę kisić zresztą ona troche słoików już gotowych przywiezie i mnie nauczy ostatni raz tesciowa była rok temu i widziała mieszkanie takie jak je kupiliśmy
no to przeżyje "lekki" szok! Cudnie!

Stary 2011-08-10, 14:19   #1859
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
popłakałam się

Strippi dzięki za przepis, już sobie kopijuje

Gucia może to byłby dobry pomysł na własny biznes, szkoła gotowania "czegoś z niczego"

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-08-10, 14:26   #1860
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Baja aaaa w ofercie ich nie było , nie wiedziałam ciekawe czy jeszcze są te dziurkacze. Dzis polecę i zobaczę.

India cóż za super zakupki.

Marta co nie dałaś cynku o dziurkaczach??

samba super domek rośnie.

Ana bardzo ładne ubranka.

Aniu fajnie, że macie ofertę z HOlandii. A co do 270 euro to rozumiem , że na każdą osobe i juz po odliczeniu mieszkania tak?? Bo jesli tak to spoko. a ile godzin pracy w tygodniu??

Daysy witaj Ja juz kochana rok temu wróciłam od roku pracuję w szkole

Aniu opalaniem i słonkiem mnie normalnie rozwaliłaś

Gucia tylko bez morderstw

Strippi powodzenia z oczkiem Julci

taki miałam wczoraj zakręcony dzień, że nie wiem. Najpierw poszłam do mojej opiekunki stażu, posiedziałam tam 4 godzinki i o 19 mąż zadzwonił, że czeka z obiadkiem i o 20 jedziemy do znajomych. Więc szybko poszłam, zjadłam i pojechaliśmy. I mam focha na męża, bo co chciałam się z ich dzieckiem pobawić, to on mi je zabierał. I stwierdziłam, że trzeba sobie bliźniaki zrobić, dla każdego po jednym Dziś też byłam u koleżanki i dopiero wróciłam za to mam super wiadomość (tak się wczoraj cieszyłam, że nie wiem). Mój mąż postanowił się dostać na studia (zaoczne). Wczoraj były wyniki i się dostał Składał do Olsztyna na UWM na dwa kierunki na geodezję i szacowanie nieruchomości oraz geodezję i geoinformatykę. Ale wybrał ten pierwszy kierunek wow... mam studenta w domu Mąz cię cyka czy da sobie radę, ale niech próbuje. A ja co miesiąc dwa weekendy będę miała tylko dla siebie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości