politechnika świętokrzyska - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-14, 16:57   #571
Andzia_91
Raczkowanie

Dot.: politechnika świętokrzyska

Cytat:
Napisane przez ana416 Pokaż wiadomość
a ktos wie moze jakie warunki panuja w akademikach? jak wyglada tam zycie?
warunki na akademikach nigdy zbyt ciekawe nie są, ale da się przyzwyczaić, najlepiej jest trafić do takiego świeżo po remoncie, ale nie wiem czy pśk miało jakieś remonty
co do życia na akademikach nie da się tego opisać słowami generalnie jak masz zamiar dużo się uczyć to akademik nie jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem (chyba, że trafisz na piętro, gdzie wszyscy będą 'spokojni', ale to mało prawdopodobne)
Andzia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 00:02   #572
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez Andzia_91 Pokaż wiadomość
warunki na akademikach nigdy zbyt ciekawe nie są, ale da się przyzwyczaić, najlepiej jest trafić do takiego świeżo po remoncie, ale nie wiem czy pśk miało jakieś remonty
co do życia na akademikach nie da się tego opisać słowami generalnie jak masz zamiar dużo się uczyć to akademik nie jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem (chyba, że trafisz na piętro, gdzie wszyscy będą 'spokojni', ale to mało prawdopodobne)
no wiekszoc (chyba) jak pamietam ( i z tego co widzialam) byla robiona niedawno... jakies klatki tam dorabiali i chyba malowali wnetrze (chociaz nie jestem pewna). Mi konkretnie chodzi o akademiki politechniki swietokrzyskiej, bo ogólnie jak jest w akademikach to ja wiem. Chodzi mi o konkrety, jak wygladaja pokoje, jak wygladaja toalety, jak kuchnia (czy w ogole jest), skad wziac lodowke do pokoju?
btw. jakie rzeczy ewentualnie nalezy tam ze soba zabrac?
czy portierki sa normalne czy jak panie w dziekanacie, czy ogolnie ktos `pilnuje` tam ładu czy cos podobnego, czy sa kamery na korytarzach jakies bo ja nic nie wiem...
czy ktos z Was wybiera sie do akademika? czy przyjmuja wszystkich czy ciezko jest dostac akademik?
ana416 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 11:52   #573
Endzi170
Raczkowanie

Co to tych papierkow na stypendia to na stronie politechniki sa nieaktualne. Bylam z kolezanka je zlozyc to Pani powiedziala ze to sa stare papiery i ona nie odpowiada za to co jest zamieszczone na stronie w internecie, Dopiero w polowie wrzesnia pojawia sie jakies aktualne, wazne dokumnenty. generalnie nie bedzie juz stypendium zywieniowego ani mieskzaniowego...
Tyle z nowosci :P
Endzi170 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 11:55   #574
daianeczka
Raczkowanie

Cytat:
szczerze Ci powiem ze wydaje mi sie ze owa pani dni przed wtrakcie i po ma juz dawno za sobą i tego typu dolegliwosci juz nie ma zaszczytu przezywac od jakis dobrych kilku lat.
Oczywiscie ze nie dostałam po co mi? przecież ja to nie interesuje... chamstwo chamstwo chamstwo... powinna sie normalnie zachowywac. Jesli nie lubi swojej pracy i to ze musi w dziekanacie posiedziec 2 h (oczywiscie niecodziennie bo dziakanat jest w srody nie czynny... w jakis dzien jeszcze ale nie pamietam w jaki. Ja bylam w czwartek to w czwartki napewno czynny) to moze sie zwolnic :brzyda l: o taki potwór z niej!
Skoro nie dostałaś, to wie ktoś jak można to zdobyć? Mi też jest bardzo potrzebne, musze to mieć do końca sierpnia. Mój brat chodził na politechnike i mówił że trzeba sie zapisać na jakąś liste według której wystawiają te zaświadczenia. Można je wtedy odebrać następnego dnia, ale tak chyba tylko jest w roku akademickim, a w wakacje to nie wiem...
daianeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 12:42   #575
oemxuser
Przyczajenie

Można wiedzieć do czego są wam potrzebne te zaswiadczenia, że się dalej uczycie, bo może mi też się takie przyda?
oemxuser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 12:44   #576
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez daianeczka Pokaż wiadomość
Skoro nie dostałaś, to wie ktoś jak można to zdobyć? Mi też jest bardzo potrzebne, musze to mieć do końca sierpnia. Mój brat chodził na politechnike i mówił że trzeba sie zapisać na jakąś liste według której wystawiają te zaświadczenia. Można je wtedy odebrać następnego dnia, ale tak chyba tylko jest w roku akademickim, a w wakacje to nie wiem...
no własnie ja tez do konca sierpnia... Daianeczka legitymacja? czy cos innego?
Ja sie dowiedzialam od znajomego ze od pazdziernika dopiero istnieje mozliwosc tego zapisu na ta liste a po paru dniach otrzyma sie zaswiadczenie... w wakacje to nikogo nic nie interesuje
Stary 2011-08-15, 14:49   #577
mieju91
Przyczajenie

na wydział architektury potrzebne są jakieś badania? (bo nie dostałem żadnego skierowania)
mieju91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 15:13   #578
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez mieju91 Pokaż wiadomość
na wydział architektury potrzebne są jakieś badania? (bo nie dostałem żadnego skierowania)
nie
Stary 2011-08-15, 16:12   #579
Silver5
Raczkowanie

Jeśli chodzi o akademiki PŚk... to się nie orientuję zbyt dobrze bo tam nie mieszkam, ale byłam w celach informacyjnych Jeden z akademików służy wydziałowi BiIŚ na czas remontów i własnie w nim byłam. To jest ten jeden z tych nieodnowionych.
Pani portierka była bardzo sympatyczna i udzieliła mi wskazówek jak dojść do wybranego pokoju (Samemu było by ciężko trafić)
To na pierwszy rzut oka: ciaaaasne korytarze i to bardzo, a jak weszłam do pokoju to po lewej stronie był zlew, potem taka mała ścianka oddzielająca część sypialną Z tego wynika, że łazienka jest jedna na piętro... i bardzo mały był ten pokoik...
to chyba tyle
Silver5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 17:13   #580
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez Silver5 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o akademiki PŚk... to się nie orientuję zbyt dobrze bo tam nie mieszkam, ale byłam w celach informacyjnych Jeden z akademików służy wydziałowi BiIŚ na czas remontów i własnie w nim byłam. To jest ten jeden z tych nieodnowionych.
Pani portierka była bardzo sympatyczna i udzieliła mi wskazówek jak dojść do wybranego pokoju (Samemu było by ciężko trafić)
To na pierwszy rzut oka: ciaaaasne korytarze i to bardzo, a jak weszłam do pokoju to po lewej stronie był zlew, potem taka mała ścianka oddzielająca część sypialną Z tego wynika, że łazienka jest jedna na piętro... i bardzo mały był ten pokoik...
to chyba tyle
dzieki
Wybiera sie ktoś z was do akademika? Uwazacie ze warto sie tam zakwaterowac?
Stary 2011-08-15, 18:26   #581
daianeczka
Raczkowanie

Cytat:
no własnie ja tez do konca sierpnia... Daianeczka legitymacja? czy cos innego?
Ja sie dowiedzialam od znajomego ze od pazdziernika dopiero istnieje mozliwosc tego zapisu na ta liste a po paru dniach otrzyma sie zaswiadczenie... w wakacje to nikogo nic nie interesuje
Myślę, że może dam sobie na razie radę z tą decyzją o przyjęciu, którą otrzymalismy przy składaniu dokumentów, a najwyżej później doniosę to zaświadczenie...
Ciekawe kiedy dostaniemy jakiś plan zajęć

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
dzieki
Ja się nie wybieram, o akademikach nie słyszałam nic dobrego więc póki co będę dojeżdzać na polibudę z domku, codziennie kupe czasu w busie
daianeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 18:48   #582
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
dzieki
nie, na mieszkanko cisza i spokój. Do akademika się nie wybieram, bo wiele słyszałam o akademikach- nie konkretnie tych PŚk, ale ogólnie.. zresztą jeden pan, starszy, ale po studiach mówił, że on mieszkał w akademikach i wie, że facetom jest lepiej, bo oni zawsze jakoś sobie poradzą, natomiast dziewczynom nie poleca akademików. Oczywiście nie jest to reguła, ale mi wystarczyło mieszkanie w internacie- szczerze nie polecam. A w akademikach tak poza tym to nikt nie pilnuje tak jak w internacie, także nie wiem :/ a z kolei brat mówił, że każda wizyta na akademikach kończyła się tak samo- zgon a tez zależy kto jakie ma priorytety i jakie podejście do studiowania.
A co do mieszkania to trudno było znaleźć, wydzwonione miliony na ogłoszenia, wiele rozczarowań, ale po wielu trudach się udało
kuleczkaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 19:02   #583
ana416
Grażynka od kota

boziu... ja juz niczego nie znajde. Wezme ten akademik (o ile dostane) moze po I sesji o ile nie odpadne zahacze sie do kogos... ;/ zalamana jestem tym wszystkim...
Stary 2011-08-15, 19:20   #584
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
boziu... ja juz niczego nie znajde. Wezme ten akademik (o ile dostane) moze po I sesji o ile nie odpadne zahacze sie do kogos... ;/ zalamana jestem tym wszystkim...
nie załamuj się, bo to niczego nie rozwiąże. Szukanie mieszkania takie właśnie jest, żmudne jak cholera. Musisz przeglądać ogłoszenia na necie, koniecznie anonse, bo tam czasem trafiają się ciekawe- nie wszyscy maja dostęp do internetu i zamieszczają ogłoszenia w gazetach. Trzeba sie liczyć z kosztami telefonu, no ale tego się nie da uniknąć. Ale na koncu czlowiek jest zadowolony, gdy już znajdzie swój kąt, nieważne że ciasny, ale powiedzmy że `własny` powodzenia i glowa do góry!
Stary 2011-08-15, 20:24   #585
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez kuleczkaa91 Pokaż wiadomość
nie załamuj się, bo to niczego nie rozwiąże. Szukanie mieszkania takie właśnie jest, żmudne jak cholera. Musisz przeglądać ogłoszenia na necie, koniecznie anonse, bo tam czasem trafiają się ciekawe- nie wszyscy maja dostęp do internetu i zamieszczają ogłoszenia w gazetach. Trzeba sie liczyć z kosztami telefonu, no ale tego się nie da uniknąć. Ale na koncu czlowiek jest zadowolony, gdy już znajdzie swój kąt, nieważne że ciasny, ale powiedzmy że `własny` powodzenia i glowa do góry!
no tylko ze u mnie jest jeszcze jeden problem... rodzice nie chca zebym szla na samodzielne mieszkanie, po przykrych doswiadczeniach starszego kuzyna z takiego pomieszkiwania studenckiego maja jakis uraz Zostaje mi do wyboru albo stancja albo akademik. Na ogladanie stancji pojechalam, nadopiekuńcza i nachalna włascicielka mnie zniecheciła totalnie. Zostaje akademik, pocieszam sie tym jedynie ze pokoj dwóosobowy wezme...
Stary 2011-08-16, 13:14   #586
Waszka20
Raczkowanie

A ja powiem tak jak mi sie nie chce tych studiow!!!!!;//
Waszka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 13:27   #587
ana416
Grażynka od kota

Cytat:
Napisane przez Waszka20 Pokaż wiadomość
pfpfpfpfpffff... mnie tez
Stary 2011-08-17, 18:53   #588
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Waszka20 Pokaż wiadomość
ahahahaha chce Ci się chce, tylko jeszcze o tym nie wiesz
kurcze, ludziska, studia to nowy etap, nowi ludzie, nowe doświadczenia! :P ja tam jestem ciekawa jak to będzie wyglądało, dlatego chętnie zacznę studia, no ale z jakim skutkiem to się okaże.
Stary 2011-08-17, 20:18   #589
Andzia_91
Raczkowanie

za to ja już zaznałam co to studia i przyznaje rację ludziom, którzy mi wmawiali, że jeszcze będę tęsknić za liceum...
Andzia_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:04   #590
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Andzia_91 Pokaż wiadomość
za to ja już zaznałam co to studia i przyznaje rację ludziom, którzy mi wmawiali, że jeszcze będę tęsknić za liceum...
to tak jak w dzieciństwie chciało się już być dorosłym, a rodzice mówili, że jeszcze będziemy chcieli wrócić do czasów dzieciństwa.. i teraz w zupełności się z tym zgadzam- im więcej lat, tym więcej obowiązków, więcej spraw... :/ ale niektórzy mówią z kolei, że studia to fajny czas więc pora samemu się przekonać, na własnej skórze.
Stary 2011-08-22, 11:50   #591
Silver5
Raczkowanie

Może ktoś napisać, czego spodziewać się na badaniach, które są potrzebne na IŚ?
Stary 2011-08-22, 16:04   #592
roshar
Przyczajenie

Cytat:
Sprawdzają oczy, mierzą ciśnienie, morfologia, słuch i ogólny wywiad z bardzo fajną Panią doktor Całość trwała około 2 godzin
roshar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 19:57   #593
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
oczy sprawdzają baaaaardzo dokładnie.. do tego ciśnienie.. później słuch, utrzymanie równowagi( tzn zamykasz oczy, pochylasz sie, a potem masz palcem trafić w nos, i tak kilka razy następnie ogólny wywiad o chorobach, chorobach w rodzinie, urazach, alergiach, itp (taki przekrój calego życia)..poźniej pani doktor Cie osłucha, zajrzy do gardełka, i wystawi że zdolny a ja nie miałam morfologii.. :p i inni z kolejki mojej też nie, tylko to o czym napisałam.
Stary 2011-08-22, 20:10   #594
Silver5
Raczkowanie

Dzięki Wam
Przynajmniej wiem czego się spodziewać:P
Ale jak noszę okularki, to chyba Pani dr aż tak ich sprawdzać nie będzie...
Czyli po prostu trzeba iść z tym skierowaniem od uczelni do rejestracji i oni mi tam wszystko powiedzą... Muszę to załatwić jak najszybciej, bo chcę mieć już to z głowy
Stary 2011-08-22, 20:33   #595
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki Wam
Przynajmniej wiem czego się spodziewać:P
Ale jak noszę okularki, to chyba Pani dr aż tak ich sprawdzać nie będzie...
Czyli po prostu trzeba iść z tym skierowaniem od uczelni do rejestracji i oni mi tam wszystko powiedzą... Muszę to załatwić jak najszybciej, bo chcę mieć już to z głowy
właśnie chyba będzie sprawdzała bardziej, bo ja tez mam okularki. Pyta, jaką masz wade, pokazuje tabliczki na widzenie barw, pozniej karze Ci sciągnąc je i pojsc do ciemni obok, tam bada oczy na 3 aparatach, jeden z nich to chyba ciśnienie w oczach, bo psyka Ci powietrzem w oczy, zupełnie tak jak kompresorem sie opony pompuje potem literki na tablicy, a poźniej widzenie przestrzenne( zakladasz takie okulary i patrzysz na tabliczke i masz powiedziec, które kółeczko w kazdym kwadracie wystaje najbardziej musisz sie skupić na tym i to bardzo.. no i na koniec powiedziała mi co i jak, tylko że ja o to sama zapytałam. także moim zdaniem dużą wage przykladają do badania wzroku.
Tak, idziesz ze skierowaniem, na koniec korytarza na lewo rejestracja, tam CI mierzy ciśnienie i mówi co i jak.

a, okulistka jeszcze CI świeci w oczy, przyglada się baaaaardzo dokladnie.

Edytowane przez kuleczkaa91
Czas edycji: 2011-08-22 o 20:35
Stary 2011-08-22, 20:56   #596
Silver5
Raczkowanie

Wrrrr.... Kurde no! Nie przepadam za chodzeniem do lekarza. No ale cóż, jak trzeba to trzeba Szybko to załatwię i będzie z głowy.

P.S. To badanie naprawdę trwa około 2 godziny?
Stary 2011-08-23, 19:06   #597
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Wrrrr.... Kurde no! Nie przepadam za chodzeniem do lekarza. No ale cóż, jak trzeba to trzeba Szybko to załatwię i będzie z głowy.

P.S. To badanie naprawdę trwa około 2 godziny?
hmm.. to zależy czy jest duża kolejka, bo najwięcej czasu zajmuje tam właśnie czekanie.. bo nie tylko sa w kolejce studenci, ale też np kierowcy i inni ludzie, którzy potrzebują badania, załóżmy do pracy. Badania tyle nie trwają.
Stary 2011-08-24, 19:52   #598
Silver5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuleczkaa91 Pokaż wiadomość
hmm.. to zależy czy jest duża kolejka, bo najwięcej czasu zajmuje tam właśnie czekanie.. bo nie tylko sa w kolejce studenci, ale też np kierowcy i inni ludzie, którzy potrzebują badania, załóżmy do pracy. Badania tyle nie trwają.
Dziękuje za odpowiedź
Stary 2011-08-26, 19:16   #599
Endzi170
Raczkowanie

Ja jeszcze w sprawie badan. Czy musze sie tam wczesniej umawiac jakos telefonicznie czy cos? Czy moze wystarczy ze zabiore ze soba to skierowanie?
Endzi170 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 20:29   #600
kuleczkaa91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Endzi170 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w sprawie badan. Czy musze sie tam wczesniej umawiac jakos telefonicznie czy cos? Czy moze wystarczy ze zabiore ze soba to skierowanie?
jak ja weszłam do gabinetu, to pani pielęgniarka zapytala: Była Pani umówiona? ;o a ja taaaakie oczy jak 15 zlotych i ona dalej: bo trzeba się umawiac. Skąd Pani jest? jak jej powiedziałam, ze z daleka, to mnie jakoś zapisała. Z tego wynika, że trzeba się raczej umawiać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości