|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Dobry wieczor
![]() Dom dusz-znam ten tytul,ale nie moge sobie przypomniec tego filmu,a na pewno go widzialam.Sterylizatora nie mialam i kupowac nie bede,wg. mnie strata kasy,mozna wyparzyc,czy wygotowac butelki i smoczki. Bylismy dzisiaj u znajomych i odkupilismy za 20€ kosz mojzeszowy na kolkach ![]() Aaa,w Lidlu kupilam body z dlugim rekawkiem (sa sliczne),bluzeczki,rajsto pki i 2 pary spodni.Jakosc tez calkiem calkiem. W ogole pierwszy raz nasz syncio nocuje u babci ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- oolong pytalas o nocnikowanie.U nas bylo tak.Probowalam od ok. 1,5 roku i nie udalo sie.Po prostu zdejmowalam mu pieluszke i myslalam,ze bedzie mu niewygodnie,mokro i bedzie mu przeszkadzalo,ale nie.Odpuscilam sobie.Dopiero,jak skonczyl 2 latka zaczal rozumiec o co chodzi i po paru dniach siusial do kibelka lub na podworku w krzaczki,a kupke do nocnika. |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Wtajemniczenie
|
Na temat sterylizatora się nie wypowiem, bo nie zamierzam go używac, raczej jest przeciwna. Myślę, że na początku wygotuję butelki, a jak dzidzia będzie rosła to wiadomo, że rzadziej będzie się to robić... nie chce "wyjałowić" mojego dziecka, bo później na wszystko będzie reagować i chorować...
Chociaz z drugiej strony- wygodne to ![]() ![]() Decyzja dla każdego indywidualna.
#4683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale tak jak piszecie decyzja indywidualną sprawą jest ![]() ![]() qrcze, powiedziałam dobranoc a zasnąc nie mogę ![]() wiedziałam ze tak będzie, zawsze jak mam wolny dzień i się pokładam na krótkie drzemki w ciągu dnia to później noc mam z głowy...... ![]() zabrałam się za konczenie magisterki, ale mnie to strasznie zanudziło, chyba dokończę czytać "Arabską Żonę" i może uda mi się zasnać ![]()
![]() |
#4684 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym Tako ma blokadę na przednie koła - tak że raz mogą być skrętne a raz proste - uważam to za dosć fajną funkcję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-15 o 23:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |||||
Raczkowanie
|
ja się zastanawiam nad matą
![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() aaa i zapomniałam się pochwalić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4687 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Cytat:
![]() Powiem wam, że jestem taaaaka mega szczęśliwa, że nidgy nie byłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4688 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() basiula19 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
byliśmy w niedzielę w rtvagd i facet tam pracujący walnął text- ze on to wszystkie odradza bo i tak wszystkie tak są zaprogramowane, ze szybko się psują ![]() ![]() ![]() Witam się wtorkowo, zapraszam na nalesnika z brzoskwiniami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystawilismy ogloszenie o sprzedazy starej lodowki za grosze no i mamy 2 chetnych, Tz mowil zeby wiecej sobie zazyczyc, a ja myslalam, ze nikt tego nie wezmie ![]() ![]() Tottie tak zachwalasz ta princess, ze sama zaczelam patrzec na nia i mentalnie zapisalam ![]() dreamnes no to trzymam kciuki za ostatnie tygodnie bez TZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny witam sie poweekendowo
![]() ale humor mam do d....
#4691 |
Rozeznanie
|
nika tez tak slyszalam
![]() Z lodowka trudniej ![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- ale sie rozpisalam, koniec obijania sie, ide do pracy ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Wtajemniczenie
|
Aniolina
thx za info ![]() z tym no frost- to jedzenie podobnież szybko wysycha i trzeba wszystko trzymaĆ w pojemnikach- prawda to? bo ja mam w domu taką z przedwiecza to się nei znam ![]() Glam witaj ![]() zjedź coś słodkiego do kawusi mlecznej- humor powinien się poprawiĆ ![]() wczoraj znowu byłam na długim spacerze, przyszłam wymęczona jak nie wiem co (nie byłam w stanie zrobiĆ kolacji) a podobnież tylko 1km przeszliśmy- ciekawe czy to przez przyrost wagi czy to zasługa hormonów Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-16 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Wrrrrrr...ale zła wróciłam. Pojechałam do laboratorium zrobić toxo. Pobierają od 8-ej , byłam na 7 żeby wcześniej. Wchodzę a tam ok.30 osobowa kolejka <omg> Babcie i dziadki plotkujące o swoich dolegliwościach. Było 5 krzesełek, ale nikt nie ustąpił i wróciłam do domu, bo po kwadransie stania zasłabłam
![]() A teraz się stresuję, że ciągle mi się to badanie przesuwa ![]() EDIT: Wczoraj pisałyście o lodach- ja normalnie je jem w ciąży, tak samo jajecznicę i wiele innych produktów. Poza surowizną, ogólnie mięsa nie lubię za bardzo. Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-16 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Elf no babunie w kolejce wymiataja
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- dziewczyny a przy okazji to zaraz watek nam dobiegnie 5000...trzeba by pomyslec o nowym ![]()
#4695 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
A ja się jakoś dziwnie ostatnio czuję.Jakoś mam brak apetytu, a jak coś zjem to zgaga murowana.Dziś na grupounie znalazłam usg 4d z płytka za 125zł w Wawie więc chyba się skuszę.A ile Wy płaciłyście?I kiedy najlepiej zrobic? Coś od rana moja macica staje dęba ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ciekawostka: http://dzieci.pl/chgid,13680138,titl...at_dzieci.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu się wytłumaczę,ze nie wiem w jakiej cenie są foteliki samochodowe te 0-13kg i jakie warto kupić zapomiałam,że jeszcze pościel trzeba kupić ![]() a zestaw hensvik niestety nie ma chyba komody ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- witam oczywiście obudziłam się z bólem kręgosłupa i głowy,więc bynajmniej nie siedzę z bananem na twarzy... Cytat:
mój nie ma czasu na zakupy,ale będzie musiała go niestety znaleźć.na szczęście trochę zreczy dostaniemy,ale sporo też będzie do dokupienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my za usfg nawet zwykłe prywatnie(czasem zależy któy tydz ciąży)płacimy 200zł.nie chcę 4D,ale ciekawa jestem ![]() glamourous-czemu masz humoer do d....
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
Dygotka, trochę by mi ciężko było (edit)
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-16 o 08:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedziałam,ze sa tańsze-używane. musze mu powiedzieć by poszukał n aallegro.mi nie ro bi to różnicy czy używany czy nie-byleby dobry był.
![]() |
#4701 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
domyślam się.ja w każdym bądź razie tak bym zrobiła.tak też będę robiła w autobusie-bo patrzą się,a duszno jest i nikt nie ustąpi...a w starych solarisach sa schody więc będzie można przycupnąc wrazie co.
w tym tygodniu ja idę dać krew do badaia,ale tam jest duuużo krzesełek-no i chyba mogę zjeść śnaidanie bo będę badała cmv a nie morfologię-jak myslicie?? dzięki fatal.ten gabinet to widze,ze niedaloeko chyba Hali Mirowskiej jest,ale nie słyszłąm o nim.jesli w każdym bądź razie ktoś chce sobie 4D usg zrobić to za tą cenę warto.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-16 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pościel... ja kupiłam dla dziecka tzw śpiworki. Gdzieś wyczytałam że dziecki lubia w takich spać i są wygodne bo dziecko w nocy się nie odkrywa. Pierwsze dwa dla dziecka 0-6 następne 6-12. Ale komplet pościeli też kupię - gdyby śpiworki okazały się być niewypałem. Dziewczyny mamusie synków mam pytanie... zimą pod spodnie co zakładałyście swoim synkom? dziewczynkom zakłada się rajstopki aby było im ciepło... a chłopcom? Mam kilka par ogrodniczek 0-3 i zastanawiam się czy ubiera się dziecko w body + spodenki+ skarpetki czy też chroni się nóżki jeszcze czymś... to że kombinezon na drogę to wiem... ale jak będę u kogoś u kogo w domu jest chłodniej to nie chciałabym aby mi dziecię zmarzło... zwłaszcza że zimą sama pod spodniami noszę ciepłe rajstopy... pytanie może głupie ale od kilku dni mnie nurtuje...
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dodatek poklocilam sie z pania w spozywczaku- kupowalam sobie drugie sniadanie do pracy i poprosilam o relkamowke- za ktora musialam 5 gr zaplacic i ktora przy samej kasie mi sie rozerwala. zazyczylam sobie nowej a pani mi nie chciala dac ![]()
![]() |
#4706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musze wczytac się jak dziala "sterylizator", no ale sterylizacja a dekoktacja, to troszku cos innego... A ja zaraz znowu do diabetologa... robie sie leniwa, nie chce mi sie kursowac do przychodni...
![]() |
#4707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Takowskim odpowiednikiem princesski jest Jumper X http://www.krolestwodziecka.com/tako...jny-p-497.html Na allegro kupisz go nawet za 800-1000zł (zależy od sklepu/ sprzedawcy) tyle że jest kilka kilo cięższy.
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() Mam takie pyt, jak liczycie tygodnie swojej ciąży? Bo ja korzystałam w tym celu z kalkulatorów na stronach internetowych, gdzie się wpisuje datę ostatniej miesiączki i w rezultacie w jednym wychodzi mi 27 tydzień a w drugim 28 tydz. Więc sama nie wiem już, w którym tyg jestem hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zadomowienie
|
TOTTIe też planuję używać śpiworków zamiast pościeli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
http://www.krolestwodziecka.com/woze...05-p-1277.html
Właśnie doczytałam że jest pierwszy wózek TAKO który ma możlwiośćdoczepienia fotelika innego niż takowskiego - czyli Maxi Cosi. Ciekawa jestem czy rama jest metalowa czy aluminiowa... chyba przejadę się do Tako w najbliższym czasie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.